Találatok a következő kifejezésre: 39 hetes 1 hete (5 db)

38-39 hetes terhes vagyok.1 hete megjelentek a kiütések, a viszketéstől semmit nem alszom. Van valamilyen javaslatotok viszketés ellen? Megőrülök.

Legjobb válasz: Szia! Rajtam is kijöttek ezek a kiütések...Voltam bõrgyógyásznál, az azt mondta, hogy a viszketésre õ semmit sem tud adni, de a patikában vehetek rá különbözõ antihisztaminos krémeket, vagy homeopátiás szereket. Én a fenistil gélt választottam,plusz a lábamon és karomon forróvizes tust használtam, ami nagyon rossz volt, de utánna a bõrõm teljesen felüdült, és egész éjszaka nem vakaróztam. A hasamra meg a kamillás borogatást tettem. És zsíros patikai krémmel kentem ha már nagyon kiszáradt a bõröm. Jelenleg tünetmentes 38 hetes kismama, ja és az egész lezajlott kb 1.5 hét alatt

Szia! Rajtam is kijöttek ezek a kiütések...Voltam bõrgyógyásznál, az azt mondta, hogy a viszketésre õ semmit sem tud adni, de a patikában vehetek rá különbözõ antihisztaminos krémeket, vagy homeopátiás szereket. Én a fenistil gélt választottam, plusz a lábamon és karomon forróvizes tust használtam, ami nagyon rossz volt, de utánna a bõrõm teljesen felüdült, és egész éjszaka nem vakaróztam. A hasamra meg a kamillás borogatást tettem. És zsíros patikai krémmel kentem ha már nagyon kiszáradt a bõröm. Jelenleg tünetmentes 38 hetes kismama, ja és az egész lezajlott kb 1.5 hét alatt
Hát, azt nem írtad ugyan, hol viszket, de talán tudok segíteni :) Nekem a hasamon voltak pici apró pöttyök, kb 1 hétig ilyen "idõsen", melyek viszkettek is- én nagyon egyszerûen hideg vizes borogatást raktam rá és elmúlt. Üdv: 39+6 km.
tényleg nem írtad hogy hol vannak a kiütések, én 39 hetes vagyok, nincs semmiféle kiütésem. nem lehet hogy májfunkció probléma? Jó volt az utolsó laborvizsgálatod eredménye?
A kérdező hozzászólása: Teljesen jó a vérképem, és ez valami ritkán elõforduló hormonok okozta kiütés.(has, láb, kar, ) Az okot tudom, de mivel nem lehet szteroidos stb. dolgokat használni, reméltem kapok valami tippet. Azért köszönöm!!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a kamillás tippet, meg a bíztatást, hogy másfél hét alatt lement a viszketésroham. akkor már csak pár nap!!!!!
Akármikor megindulhat a szülés :) Szerintem nem húzod már 1 hétig. Könnyû szülést
2. vagyok:) majd ird meg h mi volt:) szurkolok nagyon:) olyan Szép érzés:) 4 hónapos baba anyukája
Én 37+3 hétre szültem meg a babámat, a szülésznõm megrepesztette a burkot, mert azt mondta, felesleges várni.Két és fél ujjnyira nyitva voltam, feszes burok, bemenetre nyomott koponya stb.Szval minden feltétel adott volt, csak fájásom nem volt.Na, a burokrepesztéstõl lett, és bõ 3 óra múlva megvolt a baba, 3090 grammal és 53 centivel.Pedig majd' 3 héttel elõbb született.
Én túlhordtam a babám, 40+5 hétre született. III. fokban érett lepény volt már egy ideje, utolsó UH-on már kevesebb magzatvíz volt. Utolsó napon magzatvízvizsgálaton már a baba feje beékelõdött a szülõcsatornába, 2 ujjnyira tágultam, így nekem be is indították a szülést, nem voltak joslófájásaim, semmi ilyesmi, csak a hasam keményedett már félóránként. :) Délután már babáztam! Neked van valami fájás, keményedés? Ez már tényleg nagyon a vége, ilyenkor senki nem tudja megmondani mennyi van hátra, lehet, hogy órák... lehet, hogy napok. De nem hinném, hogy sokáig várat magára! Izgi.... Gyors és könnyû szülést kívánok!
szia! Ilyen adatokkal max. 2-3 nap szerintem. Ez itt már tényleg a "finish" :)
Visszaszámlálás!Hajrá, bármikor jöhet!
szerintem már a finisben vagy:) ) Könnyû szülést neked akár pár órán belül is megindulhatnak a fájások:) )) Kellemes Babázást
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek. Szoktam keményedni, de nem rendszeresen, és fájni is szokott, de szintén össze vissza.
A kérdező hozzászólása: Oké, egyenlõre semmi nem történik. Izgi ez a várakozás, de egyben idegesítõ is.
az biztos:) átérzem a helyzetet én is tûkön ültem már:) Megkérdezhetem hogy hova valósi vagy? persze csak ha nem baj:)
A kérdező hozzászólása: Budapest, XIII kerület.
:)

Ha a mehszaj 1, 5 ujjnyira nyitva es kb 5 ujjnyira kell kitagulni, akkor szamithatok könnyebb vagy gyorsabb szülesre? 1 het alatt tagult ennyit.39+3 hetes vagyok, remelem mar nincs sok hatra.

Legjobb válasz: Én 2.5 ujjnyival mentem be 37+3 hetesen,a szülésznõm burkot repesztett,és bõ 2 óra múlva megszületett a pici.Állítólag sokan órákat vajúdnak mire kitágulnak ennyire.Szval benne van a pakliban,h gyorsan fogsz szülni!Kívánom Neked!

Én 2.5 ujjnyival mentem be 37+3 hetesen, a szülésznõm burkot repesztett, és bõ 2 óra múlva megszületett a pici.Állítólag sokan órákat vajúdnak mire kitágulnak ennyire.Szval benne van a pakliban, h gyorsan fogsz szülni!Kívánom Neked!
Én két ujjnyira voltam nyitva, amire mondta a szülésznõ, hogy szerencsém van, mert más ezért a két ujjnyiért órákat szenved.... Nekem az egész kicsi kezdeti fájásoktól elkezdve a takarításig kb 11 óra volt, amibõl az utolsó 4 óra volt inkább, amire azt mondom, na ez a szülés, vajúdás. A többi csak mensis fájás volt elõtte. Úgyhogy ha még fél ujjnyit is tágulsz, már legalább azt elmondhatod, hogy ezért nem kellett megszenvedned. Majd csak a többi 3-ért... Könnyû szülést kívánok!
nekem másfél ujjnyitól számítva volt 3 óra, amikor a babámat a kezembe tarthattam.
Relatív. Én zárt méhszájjal, magasan lévõ babával mentem be, mert elfolyt a víz, azt mondták, majd reggel megindítják, ehhez képest 3 óra múlva kint volt. A kitolás elõtt, amikor kitágultam, mondták, hogy annyira fent van a baba, hogy még minimum félóra, a következõ fájással már lent volt és el is indult kifelé, 3 perc múlva már a kezemben volt. Egy barátnõm 3 ujjnyival vészelt át egy hónapot, de végül indítani kellett és fél napig vajúdott (az sem olyan sok elsõnél).
A 2 ujjnyira voltam nyitva, 3 óra alatt lett meg a lányom.
1, 5 ujjnyi nem sok a te korodban. Teljesen normálisnak számít. Jelenthet jót is, de hallottam olyanokról akik innét nem tágultak tovább.
Szerintem örülhetsz neki. Én bõ 2 ujjnyival csavarogtam a 40. héten. A kiírás napján 3 órás otthoni vajúdás után bõ 3 ujjnyival mentem be a szülõszobába, és onnan számítva még 3 óra kellett az 5 ujjnyi táguláshoz. Sajni nem jól illeszkedett be a bubija kismanómnak, így ezt követõen 1, 5 órán keresztül pozíciókat kellett váltogatnom parancsra és vártuk, hogy tolhassak. Az kemény volt! De mikor beilleszkedett 7-8 perc alatt kitoltam a 4 kg kisfiam. Még így is, hogy a vége nagyon kimerítõ volt, azt mondom: Minden percét újra akarom élni nap, mint nap. Nem fontos az idõ, hihetetlen csodában lesz részed. :) :)


Ha van fogadott dokid, indít. Ha nincs, akkor a 42. héten indítanak.
Ez nem így van. A fogadott doki sem indít azonnal. Vagyis lehet hogy van aki igen, az enyém ráhagy 1 hetet. Én is ebben a cipõben járok pontosan.
Ez nagyban orvos es korhazfuggo. Sok helyen befektetnek 40 hetesen es vizsgalgatnak naponta, hatha beindul, valahol egybol inditanak, de van olyan korhaz is, ahol varnak egy-ket hetet, viszont ketnaponta be kell jarni vizsgalatra, nst-re.
Nekem volt fogadott orvosom. 40. heten semmi jele nem volt szulesnek, nem inditotta maris be, de egy hetig a szulesig bent kellett fekudnom a korhazba, es a 41. heten beinditotta a szulest.
doki, kórház, adott szituáció dönti el. sokkal jobb, ha magától indul meg a szülés, mint ha adnak oxytocint, meg egyebeket. aztán simán lehet, hogy elszámolták a baba korát (illetve nem akkor fogant, amikor szoktak, henem késõbb. a terhességet viszont menzesztõl számítják.) szóval lehet, hogya 42.héten magától szépen megszületne, de a doki valamlyen okból megindítja elõbb. ez senkinek nem jó. tehát ha nincs valami konkrét gond a túlhordással, akkor nem kell beavatkozni.

39 hetes vagyok 1 hete voltam korházban a saját felelöségre ki jöttem az orvosom persze elenzte és annyiba maradtunk hogy akkor megyek ha majd visznek. Most mi lessz maj velem?

mi lessz majd ha nem indul meg magátol a szülés ? akkor mit kell tennem ?

Legjobb válasz: most minden héten kontrolra kell már menned , nem? a doki ott elmondja hogy mit javasol, vagy mi a lehetséges.

most minden héten kontrolra kell már menned , nem? a doki ott elmondja hogy mit javasol, vagy mi a lehetséges.
Miért akart a dokid benn tartani? Ha nem indul meg a szülés, te semmit nem tudsz csinálni, az orvos megindítja, ha úgy látja jónak. Lehet mégis benn kellett volna maradnod...
Igen, talán nem kellett volna kijönnöd. A doki biztos nem hobbiból utalt be.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!