Találatok a következő kifejezésre: 39 hetes 1 (20 db)

39 hetes 1 napos vagyok c2000 mikorra várható hogy lessz baba, mit jelent ez?

Legjobb válasz: Szia! Én ma vagyok 39 hetes. Múlt héten volt c2222. Ez a méhszáj állapotát jelzi. Neked zárt a méhszájad, csak a hüvely rövidült meg. Remélem érthetõen írtam.

Szia! Én ma vagyok 39 hetes. Múlt héten volt c2222. Ez a méhszáj állapotát jelzi. Neked zárt a méhszájad, csak a hüvely rövidült meg. Remélem érthetõen írtam.
A kérdező hozzászólása: értem de az nem hüvely hanem méhnyak azért köszi!!!
Nyugalom, a hét eleji hidegfront remélem meghozza a várva várt babát mindannyiónknak. 39hét+5 nap:)

1 ujjnyira ki vagyok tágulva, 39 hetes kismami vagyok, szerintetek mennyi lehet még hátra?

A dokim szerint ma vagy holnap meglesz a kisfiam.Amióta megvizsgált még rosszabb...menni sem bírok. Az nst fájásokat mutat, a baba feje beágyazódott,px 2-es méhszáj..

Legjobb válasz: Hát szerintem Neked hamarabb meglesz a babád mint Nekem:)) én is 39+4 hetes vagyok de nálunk semmi tünet, fájásaim sem voltak még!Egyedül annyi hogy fél óránként, óránként tisztára bekeményedik a hasam. Nekem megrövidült méhszáj, külsõ felpuhulva és azt mondta h a kisujjának a hegye befér, tehát én is kicsit nyiltam már...Te mikorra vagy pontosan kiirva? Neked is meg van rövidülve a méhszáj?

Hát szerintem Neked hamarabb meglesz a babád mint Nekem:) ) én is 39+4 hetes vagyok de nálunk semmi tünet, fájásaim sem voltak még!Egyedül annyi hogy fél óránként, óránként tisztára bekeményedik a hasam. Nekem megrövidült méhszáj, külsõ felpuhulva és azt mondta h a kisujjának a hegye befér, tehát én is kicsit nyiltam már...Te mikorra vagy pontosan kiirva? Neked is meg van rövidülve a méhszáj?
A kérdező hozzászólása: Hivatalosan 21.-re vagyok kiírva.Remélem elõbb kibújik a kis lurkó, eléggé nehezen bírom már :) Igen a méhszály 2 es...(ha jól értettem) Hááát, neked sincs már sok hátra..hamarosan a kezedben tarthatod a picid!Kisfiú, kislány? Hol fogsz szülni?
Hát remélem is hogy nincs sok :) én 15.ére vagyok kiírva és a Jáhn Ferencbe fogok szülni és kislányom lesz! Nem tudom miért érzem azt hogy kicsit váratni fog magára a kisasszony:) Minden esetre akár mikor szülhetünk szerintem attól függetlenül hogy vannak-e jelek, hisz van akinél semmi elõjele sincs. Te hol fogsz szülni? van fogadott orvosod? milyen szobában szeretnél lenni szülés után(1-es vagy ahol többen is vannak? )?
Szerintem elment szülni:) Drukkoljunk neki:)


38-39 hetes terhes vagyok.1 hete megjelentek a kiütések, a viszketéstől semmit nem alszom. Van valamilyen javaslatotok viszketés ellen? Megőrülök.

Legjobb válasz: Szia! Rajtam is kijöttek ezek a kiütések...Voltam bõrgyógyásznál, az azt mondta, hogy a viszketésre õ semmit sem tud adni, de a patikában vehetek rá különbözõ antihisztaminos krémeket, vagy homeopátiás szereket. Én a fenistil gélt választottam,plusz a lábamon és karomon forróvizes tust használtam, ami nagyon rossz volt, de utánna a bõrõm teljesen felüdült, és egész éjszaka nem vakaróztam. A hasamra meg a kamillás borogatást tettem. És zsíros patikai krémmel kentem ha már nagyon kiszáradt a bõröm. Jelenleg tünetmentes 38 hetes kismama, ja és az egész lezajlott kb 1.5 hét alatt

Szia! Rajtam is kijöttek ezek a kiütések...Voltam bõrgyógyásznál, az azt mondta, hogy a viszketésre õ semmit sem tud adni, de a patikában vehetek rá különbözõ antihisztaminos krémeket, vagy homeopátiás szereket. Én a fenistil gélt választottam, plusz a lábamon és karomon forróvizes tust használtam, ami nagyon rossz volt, de utánna a bõrõm teljesen felüdült, és egész éjszaka nem vakaróztam. A hasamra meg a kamillás borogatást tettem. És zsíros patikai krémmel kentem ha már nagyon kiszáradt a bõröm. Jelenleg tünetmentes 38 hetes kismama, ja és az egész lezajlott kb 1.5 hét alatt
Hát, azt nem írtad ugyan, hol viszket, de talán tudok segíteni :) Nekem a hasamon voltak pici apró pöttyök, kb 1 hétig ilyen "idõsen", melyek viszkettek is- én nagyon egyszerûen hideg vizes borogatást raktam rá és elmúlt. Üdv: 39+6 km.
tényleg nem írtad hogy hol vannak a kiütések, én 39 hetes vagyok, nincs semmiféle kiütésem. nem lehet hogy májfunkció probléma? Jó volt az utolsó laborvizsgálatod eredménye?
A kérdező hozzászólása: Teljesen jó a vérképem, és ez valami ritkán elõforduló hormonok okozta kiütés.(has, láb, kar, ) Az okot tudom, de mivel nem lehet szteroidos stb. dolgokat használni, reméltem kapok valami tippet. Azért köszönöm!!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a kamillás tippet, meg a bíztatást, hogy másfél hét alatt lement a viszketésroham. akkor már csak pár nap!!!!!
Akármikor megindulhat a szülés :) Szerintem nem húzod már 1 hétig. Könnyû szülést
2. vagyok:) majd ird meg h mi volt:) szurkolok nagyon:) olyan Szép érzés:) 4 hónapos baba anyukája
Én 37+3 hétre szültem meg a babámat, a szülésznõm megrepesztette a burkot, mert azt mondta, felesleges várni.Két és fél ujjnyira nyitva voltam, feszes burok, bemenetre nyomott koponya stb.Szval minden feltétel adott volt, csak fájásom nem volt.Na, a burokrepesztéstõl lett, és bõ 3 óra múlva megvolt a baba, 3090 grammal és 53 centivel.Pedig majd' 3 héttel elõbb született.
Én túlhordtam a babám, 40+5 hétre született. III. fokban érett lepény volt már egy ideje, utolsó UH-on már kevesebb magzatvíz volt. Utolsó napon magzatvízvizsgálaton már a baba feje beékelõdött a szülõcsatornába, 2 ujjnyira tágultam, így nekem be is indították a szülést, nem voltak joslófájásaim, semmi ilyesmi, csak a hasam keményedett már félóránként. :) Délután már babáztam! Neked van valami fájás, keményedés? Ez már tényleg nagyon a vége, ilyenkor senki nem tudja megmondani mennyi van hátra, lehet, hogy órák... lehet, hogy napok. De nem hinném, hogy sokáig várat magára! Izgi.... Gyors és könnyû szülést kívánok!
szia! Ilyen adatokkal max. 2-3 nap szerintem. Ez itt már tényleg a "finish" :)
Visszaszámlálás!Hajrá, bármikor jöhet!
szerintem már a finisben vagy:) ) Könnyû szülést neked akár pár órán belül is megindulhatnak a fájások:) )) Kellemes Babázást
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek. Szoktam keményedni, de nem rendszeresen, és fájni is szokott, de szintén össze vissza.
A kérdező hozzászólása: Oké, egyenlõre semmi nem történik. Izgi ez a várakozás, de egyben idegesítõ is.
az biztos:) átérzem a helyzetet én is tûkön ültem már:) Megkérdezhetem hogy hova valósi vagy? persze csak ha nem baj:)
A kérdező hozzászólása: Budapest, XIII kerület.
:)

Majdnem 39 hetesen 1000-es méhszáj, 1. fokban érett lepény. Túl fogom hordani?

Legjobb válasz: Szia! Sajnos azt nem tudom, hogy nekem anno 38+5 naposan mennyi volt a méhszáj értékem, de akkor volt I. fokban érett a lepényem. Túlhordtam a fiam 5 nappal.

Szia! Sajnos azt nem tudom, hogy nekem anno 38+5 naposan mennyi volt a méhszáj értékem, de akkor volt I. fokban érett a lepényem. Túlhordtam a fiam 5 nappal.
Ezt nem lehet elõre megmondani. Bármi történhet pár perc alatt. Sok nõt simán hazaküldenek a viszglatról aztán indul is vissza mert beindul a szülés. Barátnõm is igy járt. Ment NST-re semi fájást nem mutatott, méhszáj teljesen zárt volt. Hazamnet ez kn 20 perces út volt. Beállt a zuhany alá és amikor kiszállt a kádból elfolyt a magzatvíz. 1óra 20 perccel késöbb hogy eljöttek ujra bent voltak a korházban és rá pár órára meg is született a fia.
Ezt nem lehet elõre megmondani. Még 1111-el is simán kihúzhatnád akár 2-3 hétig is, de 3000-esnél is elõfordulhatna hogy este megszülsz. A lepény érettségi fokából pedig még ennyi következtetést sem lehet levonni.
Ha van fogadott dokid, indít. Ha nincs, akkor a 42. héten indítanak.
Ez nem így van. A fogadott doki sem indít azonnal. Vagyis lehet hogy van aki igen, az enyém ráhagy 1 hetet. Én is ebben a cipõben járok pontosan.
Ez nagyban orvos es korhazfuggo. Sok helyen befektetnek 40 hetesen es vizsgalgatnak naponta, hatha beindul, valahol egybol inditanak, de van olyan korhaz is, ahol varnak egy-ket hetet, viszont ketnaponta be kell jarni vizsgalatra, nst-re.
Nekem volt fogadott orvosom. 40. heten semmi jele nem volt szulesnek, nem inditotta maris be, de egy hetig a szulesig bent kellett fekudnom a korhazba, es a 41. heten beinditotta a szulest.
doki, kórház, adott szituáció dönti el. sokkal jobb, ha magától indul meg a szülés, mint ha adnak oxytocint, meg egyebeket. aztán simán lehet, hogy elszámolták a baba korát (illetve nem akkor fogant, amikor szoktak, henem késõbb. a terhességet viszont menzesztõl számítják.) szóval lehet, hogya 42.héten magától szépen megszületne, de a doki valamlyen okból megindítja elõbb. ez senkinek nem jó. tehát ha nincs valami konkrét gond a túlhordással, akkor nem kell beavatkozni.

39 hetes vagyok 1 hete voltam korházban a saját felelöségre ki jöttem az orvosom persze elenzte és annyiba maradtunk hogy akkor megyek ha majd visznek. Most mi lessz maj velem?

mi lessz majd ha nem indul meg magátol a szülés ? akkor mit kell tennem ?

Legjobb válasz: most minden héten kontrolra kell már menned , nem? a doki ott elmondja hogy mit javasol, vagy mi a lehetséges.

most minden héten kontrolra kell már menned , nem? a doki ott elmondja hogy mit javasol, vagy mi a lehetséges.
Miért akart a dokid benn tartani? Ha nem indul meg a szülés, te semmit nem tudsz csinálni, az orvos megindítja, ha úgy látja jónak. Lehet mégis benn kellett volna maradnod...
Igen, talán nem kellett volna kijönnöd. A doki biztos nem hobbiból utalt be.

39 hetes terhes vagyok, júni 1-én költöztünk jelenlegi lakhelyünkre, de ide még nem vagyok bejelentve. Ki kell fizetnem az ellátást?

Minden bizonnyal itt fogok szülni, a lakóhelyem 300km-re van. Mi történik, ha nem készül el id?ben az új lakcímkártyám?

Legjobb válasz: Szia. Szerintem nem, mert ha a lakcím kártyád nem is készül el gyorsan, nálad lesz a bejelentõ lap, amit kitöltesz a lakcímkártya igénylésekor. Azt is el kell fogadni. Menj el az önkormányzathoz, hogy legalább az a kezedben legyen.

Szia. Szerintem nem, mert ha a lakcím kártyád nem is készül el gyorsan, nálad lesz a bejelentõ lap, amit kitöltesz a lakcímkártya igénylésekor. Azt is el kell fogadni. Menj el az önkormányzathoz, hogy legalább az a kezedben legyen.
Elvileg már nem kell várni a lakcímkártyára! Bemész és azzal jössz ki az okmányirodából. Azért tudom, mert most csináltattam 2 hónapja.
A szülés ambuláns, mindenhol el kell hogy lássanak, ráadásul ingyen. Úgyhogy mindegy, hogy van-e kártyád, vagy sem.
Szia! Nekem is azonnal megcsinálták a lakcímkártyát a városházán, hívd fel õket, mond, hogy miért sürgõs. Amúgy az ilyen, szüléssel kapcsolatos kérdésekre a terhesgondozóban vagy a kórházban tudnak leginkább válaszolni. És el kell lássanak ambulánsan, ez olyan mintha autóbaleseted van, akkor is a legközelebbi kórházba visznek, és ott látnak el, a TB-bõl! Akkor lenne gond, ha bevezették volna a magánpénztárakat, mert ahol külföldön az van, ott állítólag írtó bonyolult az ilyen eseteket a biztósítóval elintézni. De nálunk csak egy TB van, ha sürgõs ellátás kell, meg kell adják, akárhol vagy, azért fizetsz annyit.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Nagyon köszönöm a gyors válaszokat! Sikerült ma intézkednem, megkaptam az új kártyát! Igen, a szülés valóban sürgõsségi esetnek számít, de nem minden esetben. Amikor hivatalos szerveknél érdeklõdtem nem igazán kaptam konkrétt választ. Abból , amit megtudtam az derült ki, hogy még vitatott az eljárás a szülés kiírt idõpontja körüli és túlhordásos esetben. Elvileg a kiírt idõpontban a lakcímeden kell tartózkodnod és túlhordás esetén is ez lenne a normális, hiszen számítasz a szülésre. Ebbõl kifolyólag ez nem számít sürgõsséginek. Ilyen eset még, ha szülést indítanak. Pontosabban: ellátnak mindenhol, de fizetned kell a kórházi ellátást, legalább is egy részét. Õszintén szólva okosabb nem lettem, mert mindenhol olyan homályosan fogalmaznak, nehogy megértsük az ügyeket... Mindenesetre, biztos, ami biztos, megvan a kártyám. Arra még nagyon kíváncsi lennék mik a konkrétt tapasztalatok ilyen ügyekben. Több hasonló kérdést olvasni itt, viszont utólag senki nem írja le mi történt, hogyan oldotta meg... Mégegyszer: köszönöm a hozzászólásokat és minden jót!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!