Találatok a következő kifejezésre: 39 hetes és még (35 db)

39 hetes terhes vagyok és még mindig nagyon kivánom a szexet. Most is minden nap masztizok, persze csak csikló izgatással. Más is van igy?

Legjobb válasz: Hogy mibõl gondolta az elsõ, hogy a kérdezõ egy nyápic kismama, azt nem tudom. ""jaj nem tudok mozogni,meg nem tudom ezt meg azt a hasam miatt".de maszturbálni azt tudnak bezzeg." A kérdésben semmi erre utaló jel nincs! Mitõl lettél ideges, neked nem megy a maszti? A kérdezõnek, igen más is van így, nincs ezzel semmi baj. Én is kívánom, de a férjem már nagyon félt, marad a maszti. Mellette mosok, fõzök, takarítok tudok mozogni is stb.. még ez is belefér, gondolom neked is!!!! 39 hetes

Hogy mibõl gondolta az elsõ, hogy a kérdezõ egy nyápic kismama, azt nem tudom. ""jaj nem tudok mozogni, meg nem tudom ezt meg azt a hasam miatt".de maszturbálni azt tudnak bezzeg." A kérdésben semmi erre utaló jel nincs! Mitõl lettél ideges, neked nem megy a maszti? A kérdezõnek, igen más is van így, nincs ezzel semmi baj. Én is kívánom, de a férjem már nagyon félt, marad a maszti. Mellette mosok, fõzök, takarítok tudok mozogni is stb.. még ez is belefér, gondolom neked is!!!! 39 hetes
Sok kismami van így, csak nem mindig vallja be:) Elõttem szólónak meg csak annyit, hogy ahogy olvasgatom a válaszokat, mindig felismerem ÕT! Egyetlen ember sincs itt olyan rosszindulatú mint Õ!Szinte csak ilyen kötekedõ válaszokat ad, de tényleg majdnem minden kérdésre! Még egy ilyen rosszmájú embert nagyítóval sem találhatnánk ezen az oldalon! Gratulálok, NEKED mindig sikerül kitûnnöd a többi közül!
Oké!De látod mennyivel szebb, hogy így írod le a véleményed nem pedig gúnyos megjegyzéssel? Ne csodálkozz rajta, hogy sok ember lepontoz a megjegyzéseid miatt. Így természetesen elolvassa az ember és elfogadja, hogy nem egyezhet mindenkinek a véleménye, de sokat számít a hangnem! Így kellett volna, nem pedig úgy mint az elsõ megnyilvánulásod!
hát hogyne....más is van itt, aki zuhany rózsával elégitiki magát..biztos ad tanácsot....
én meg csak annyit, hogy biztos hogy nem rólam beszélsz kedves második, mert sose szoktam kötözködni.csak ez az egyetlen kérdés szokott fel bosszantani, hogy nagy hasú kismamák akik arról panaszkodnak, hogy "jaj nem tudok mozogni, meg nem tudom ezt meg azt a hasam miatt".de maszturbálni azt tudnak bezzeg.én sosem voltam rosszindulatú senkivel, csak egy az egy kérdés ami felbosszant.ennyi
En 29 hetes kismama vagyok, es oszinten en is nagyon kivanom meg a sexet.De en nem szoktam onkielegitest vegezni.Ha a parom nem kozelit, akkor probalom elterelni a figyelmemet. .Ja a szules utan garantalhatom hogy nem fogjuk kivanni a sexet egy jo ideig.Tapasztalatbol beszelek, mivel mar 2-ik babat varom, es az elsonel, gatmetszesem volt 4 varrassal, ami sokaig erzekeny volt, es elvette a kedvem a sextol.Egy kerdes, hol van ilyenkor a parod, hogy nem vele eled att az orgazmust?

Ma vagyok 39 hetes. Eddig minden rendben zajlott, de tegnap a 38 hetes uh-n, azt állapították meg hogy túl sok a magzatvizem és be kellene feküdnöm emiatt. Miért baj a sok magzatvíz, mik a veszélyei a babára nézve és eddig hogy nem vették észre?

Legjobb válasz: A sok magzatvíz általában arra utal, hogy a babának nem jó a kiválasztása. Mert ugye õ nyeli a vizet, majd kipisilja, de ha ez nincs rendben, akkor lesz vagy kevés, vagy sok a víz. Szeritnem ne félj, nem lesz semmi baj, ilyenkor már amúgy is szülés elõtt állunk. Feküdj be, a te és a baba érdekében, és nemsoká lesz egy egyészséges szép kisbabád!.-) 39+3 kismama:-)

A sok magzatvíz általában arra utal, hogy a babának nem jó a kiválasztása. Mert ugye õ nyeli a vizet, majd kipisilja, de ha ez nincs rendben, akkor lesz vagy kevés, vagy sok a víz. Szeritnem ne félj, nem lesz semmi baj, ilyenkor már amúgy is szülés elõtt állunk. Feküdj be, a te és a baba érdekében, és nemsoká lesz egy egyészséges szép kisbabád!.-) 39+3 kismama:-)

Mért BPD 39/40 hetesnek felel meg, AC és FL pedig csak 34/35 hetesnek. Én pedig épp most vagyok 37+0 hetes. Mitől lehet ekkora eltérés? Volt más is így?

Ma voltam UH-on és megijesztettek kicsit az eredmények. BPD: 96,4 mm AC: 307 mm FL: 66 mm Mért terhességi kor 35+4 hét Becsült súly: 2600 gr Ahogy írtam két dolog is zavar. Miért nagyobb 5 héttel a fejkörfogata, mint a teste többi része? A másik pedig, hogy hirtelen miért esett vissza a mért terhességi kor több mint 1 hetet. Eddig mindig pontosan annyi hetesenk mérték amennyinek kellett lennie. Orvos nem reagált rá semmit, nem sz?rny?lködött, ezt jó jelnek veszem :) A héten megyek hozzá vissza, akkor kifaggatom, csak ma rengetegen vártak rá én meg csak azután olvasam el a leletet miután már kijöttem. Szerintetek ilyen eltérések el?fordulhatnak?

Legjobb válasz: T. (leendõ) anyatárs! Az uh szinte sosem pontos. Nálam az elsõ gyerkõcnél két hét mínusz volt a terhességi korom és az uh között, ami fõleg a végefelé mutatkozott meg. Ezenkívül hosszú volt a combcsontja is.(az átlagnál") A fej nagysága meg relatív, és genetika. Sosem lesz "szabályos" egy baba, ezért is nem a "megfelelõ" a hét az adatokhoz képet. Megközelítõleg ennyi.

T. (leendõ) anyatárs! Az uh szinte sosem pontos. Nálam az elsõ gyerkõcnél két hét mínusz volt a terhességi korom és az uh között, ami fõleg a végefelé mutatkozott meg. Ezenkívül hosszú volt a combcsontja is.(az átlagnál") A fej nagysága meg relatív, és genetika. Sosem lesz "szabályos" egy baba, ezért is nem a "megfelelõ" a hét az adatokhoz képet. Megközelítõleg ennyi.
Nézd meg az apját- gondolom fiú lesz .:) az én fiamnak 36 hetesen volt 96-os BPD-je, 38 hetesen 103, stb. Combja neki is kisebb volt kb 2 héttel. Súlyt- terh. kort mindenhol másféle képlettel számolják, ha eltolódnak az arányok, mozognak ezek is.
Ezek az adatok csak átlagok amiket ugye az átlag alatti és fölötti adatokból hoznak ki. van még akár 3, de lehet, hogy 5 hete is odabent a babádnak, hogy változzon, nõjön, stb. Én külföldön élek, itt nem mondják meg az adatokat olyan részletességgel mint otthon pont azért, mert akkor csak aggódnak a kismamák fölöslegesen. Itt nem is becsülnek pl súlyt, mert nagyon sok esetben ad téves becslést a gép állítólag. Mikor az otthoni bevált dolgok alapján kérdezek néha a dokitól itt valamit, igen furcsán tud rám nézni. Ha bármi baj lenne, biztos szólt volna a dokid. Jól teszed, hogy jó jelnek veszed és tényleg ne aggódj.
Nalunk is hasonloak voltak az aranyok. A dokim sulyt soha nem becsult, csak mm-ben kaptam meg az adatokat. Az FL mindig az also hataron volt. Teljesen egeszsegesen szuletett a kisfiam, csak alacsonyabb volt a sulya es a hossza (3010 g, 49 cm)
ugyanez volt nálunk is :) a feje 5 héttel nagyobb volt az átlagnál, a teste többi része átlagos, sõt a feje akkora volt, hogy 4D-n a gép kidobta a koponyához, hogy abnormal :( mégis makkegészségesen született, gyönyörû, szabályos buksival :) ) szóval elõfordulhatnak ekkora eltérések, amik mégsem jelentenek bajt! beszéld meg az orvosoddal is, de hidd el nekem, semmi baj nem lesz!!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Igen fiú lesz és apukája nagyon formás ;) Ma megyek az orvoshoz, de már Ti is nagyon megnyugtattatok!
27+1-en lány BPD: 92 AC:342 FL:75 HC:335 OFD:119 súly: 3301 gramm születésekor -kirás napján: 3950 gr, 57cm, 36-os fej korához képest mindig magasbb volt, (most 2, 5 éves sincs és 95 cm-es), a 92-es BPD-hez képest meg nem születte kis fejjel
elõzõ 37+1-en!
Szia, szerintem minden rendben a babáddal, az én babámnak is 4 héttel volt nagyobb a feje a 32.heti Uh-n. Aztán 3650 grammal született és 36-os fejjel, de minden rendben volt.

Mitol fajhat egyre jobban a derekam? 39 hetes multam es delutan elkezdett fajni a derekam, de akkor meg csak epphogy, de mostmar egyre erosebben faj allandoan. Mitol lehet?

Legjobb válasz: Nekem anno szülés elõtt két héttel kezdett fájni, de úgy, hogy a lépcsõn alig bírtam le-fel menni. A zebrán úgy kísérgettek át, mikor mentem CTG-re... mert nem értem volna át a zöldön. Iszonyú fájdalom volt. Azt hittem, úgy is maradok szülés után is, de nem... már a szülés napján elmúlt, és kopp-kopp azóta se jött vissza. :) 2,5 éve szültem. El fog múlni, ne aggódj! És gyors, könnyû szülést kívánok (mint amilyen nekem is volt a 39. héten) :)

Nekem anno szülés elõtt két héttel kezdett fájni, de úgy, hogy a lépcsõn alig bírtam le-fel menni. A zebrán úgy kísérgettek át, mikor mentem CTG-re... mert nem értem volna át a zöldön. Iszonyú fájdalom volt. Azt hittem, úgy is maradok szülés után is, de nem... már a szülés napján elmúlt, és kopp-kopp azóta se jött vissza. :) 2, 5 éve szültem. El fog múlni, ne aggódj! És gyors, könnyû szülést kívánok (mint amilyen nekem is volt a 39. héten) :)
Nekem így kezdõdött a szülés! Elkezdett fájni a derekam!!
A szülés napján én is iszonyatos derékfájdalommal ébredtem. Kb. a magzatvíz elfolyásáig tartott (délután 3 óra), vagy csak annyira az összehúzódásokra koncentráltam utána, hogy elterelte a figyelmem a derekamról.
:) hajnali 3-kor arra ébredtem kezd fájni a derekam aztán erõsödött, majd görcsök... 3/4 12-re megszületett az én drága kisfiam!! Könnyû szülést :)
Nekem is mind a 3 szülésem erõsõdõ derékfájással kezdödött. Ami csak a szülés után múlt el, ahogy kibújt a baba. Hamarosan szülni fogsz , szerintem, de lehet már túl is vagy rajta.
Szia! Második válaszoló vagyok. Valószínû már túl vagy szülésen. Boldog babázást és jó egészséget kívánok nektek!

39 Hetesek vagyunk. Ma délben elkezdtem görcsölni, és keményedni.20-25 percenként ( ekkor még nem mértem ) aztán most 10 órától pedig rendszeres 10 perces fájásaim vannak. Amik viszonylag erősek. Mit tegyek?

Már fürödtem, és nem segített. S?t akkor állt be 10 percesre a fájás.

Legjobb válasz: Szia! Én fent vagyok, de tapasztalatom sajna nincs, elsõ baba és 28 hetes vagyok. Ha közel vana kórház, akkor se várd meg a 3 perceseket, szépen slattyogj be most, max dumálni fognak, hogy minek jöttél be, de te azzal ne fogalalkozz. Amúgy hogy vagy? Még mindig tízpercesek, vagy rövidebbek már? Mert akkor egyértelmû hogy baba lesz belõle, kérdés, hogy mikor. Sok szerencsét! Boldog babázást!!

Szia! Én fent vagyok, de tapasztalatom sajna nincs, elsõ baba és 28 hetes vagyok. Ha közel vana kórház, akkor se várd meg a 3 perceseket, szépen slattyogj be most, max dumálni fognak, hogy minek jöttél be, de te azzal ne fogalalkozz. Amúgy hogy vagy? Még mindig tízpercesek, vagy rövidebbek már? Mert akkor egyértelmû hogy baba lesz belõle, kérdés, hogy mikor. Sok szerencsét! Boldog babázást!!
A kérdező hozzászólása: Hahó ! valaki ? remélem van fennt valaki !:) )
A kérdező hozzászólása: Szia. egész éjjel 10 percersek voltak , szinte semmit sem aldutam. reggel se változott a hejzet. folyamatos rendszeres 10 percesek . .
Szia! Itt vagy még? Mi történ azóta? Ez már szülés lesz, de mivel elsõ, elhúzódik. Nekem már van 3. Szerintem ha még nem mentél, akkor indulj a kórházba. Könnyû szülést! 30 hkm,
A kérdező hozzászólása: Ne Haragudj elfelejtettem le írni hogy ez más a 2.-ik baba . azóta ( tegnap dél óta ) 10 percesek a fájások.
jobb ha inkabb megnéznek, inkabb menj feleslegesen mint gond legyen. Irj majd hogy mi lett! Szoritok
A kérdező hozzászólása: 10 volt. aztán most 3 x-alkalommal pedig 15 percenként jöttek. ezek jósló fájások ? azok elmúlanának meleg fürdõ után. nemtudom mi ez..
Jaj de irigyellek! Én is a debreceni klinikára járok, csak még 28 hetes vagyok. Jó lenne már ott tartani, ahol te.:)
Ha minden rendben van, akkor kivárják a 42. hetet.
A kérdező hozzászólása: én meg már szeretnék szülni nagyon!:)

Ha 3-as érettségű volt a méhlepényem a 36-hetes UH-on és most vagyok 39 hetes az nem gond? Vagyis nem meszesedett el vagy nem fogok tőle előbb meg szülni? és gond a meszesedés?

Legjobb válasz: Szia! Nálam is ez van, és nem gond addig amíg a baba fejlõdik és nem áll le a növekedésben! Én minden héten mentem/megyek uh-ra és nézik az áramlást és a baba méreteit! Ha a dokid nem lát gondot akkor ne aggódj! Ha bármi probléma lenne, akkor már szólt volna!

Szia! Nálam is ez van, és nem gond addig amíg a baba fejlõdik és nem áll le a növekedésben! Én minden héten mentem/megyek uh-ra és nézik az áramlást és a baba méreteit! Ha a dokid nem lát gondot akkor ne aggódj! Ha bármi probléma lenne, akkor már szólt volna!
A kérdező hozzászólása: de én a 36 hetes Uh óta nem voltam UH-on nem is kel mennyek akkor honnén tudom h gond van e vagy h el van meszesedve?
elsõ vagyok! h-h? a 36.héttõl nekem minden héten alap járnom kell a dokihoz!!! Elõtte meg 3-4 hetente! Biztos az orvosod jobban tudja! De azért én elmennék uh-ra, h megnézzék mizu.. Melyik kórházban fogsz szülni?
A kérdező hozzászólása: Szent István kórház Székesfehérvár nem mondtak semmit és a védõnõm se az meg amúgy is butuska de hogy mehetnék Uh-ra?
Nem tudom, h ott hogy mûködik, de ha bemész a kórházba és rendesen elmész uh-ra akkor megcsinálják! Igazából menj, ha szeretnéd megnyugtatni magad, de ha a doki tényleg nem aggódik, akkor szerintem te se tedd! Az orvosod biztos tudja mit miért tesz!
Szia! NST-re azért gondolom jársz minden héten, és ott a doki megnézi a papírod. Szólj neki, hogy ez van, szeretnél kérni egy uh-ot. Szerintem is minden héten nézni kéne uh-on. Mi 37 hetesek vagyunk, nekem kicsi a babám ezért járunk hetente uh-ra. Boldog babavárást!

39 hetes kismami vagyok. Ma voltam uh-n, és még mindig az álagosnál kicsit bővebb a magzatviz! Mitől lehet?

A 36.hétig átlagos volt,csak most az utolsó kett?nél irta rá ezt a szonográfus.Amugy azt mondta,hogy minden ok,nem lát semmit,kb 3600 gramm.

Legjobb válasz: mar nem termelsz magzatvizet. valoszinuleg amikor legutobb mertek, hogy atlagos akkor tele volt a baba hólyagja, a mostani uh-n meg ures, tehat kipisilte az összeset. bar nem tudom milyen gyakran jarsz uh-ra. nekem pont forditva van, ha ures a holyagja, akkor atlagos, ha teleissza magat, kicsit keves, semmi baj nincs, ne aggódj. (engem 37. heten uh-ztak utoljara) 40 hetes kismama

mar nem termelsz magzatvizet. valoszinuleg amikor legutobb mertek, hogy atlagos akkor tele volt a baba hólyagja, a mostani uh-n meg ures, tehat kipisilte az összeset. bar nem tudom milyen gyakran jarsz uh-ra. nekem pont forditva van, ha ures a holyagja, akkor atlagos, ha teleissza magat, kicsit keves, semmi baj nincs, ne aggódj. (engem 37. heten uh-ztak utoljara) 40 hetes kismama
Ne aggódj ez 39 hetesen természetes. Könnyû szülést sok boldogságot a Babához!!

SOS 39-hetes kismama vagyok! és fojamatosan fojásom van ojan mint ha meg lenne a mensim csak fojásként! Mit jelent? Valami gond van?

plussz vasat szedek amitől edig majdnem hogy szorulásom volt most meg 2-napja hasmenés amelket hogy szedem! napok ota hânyingerem van sőt miutàn meg eszem az ebédet èpp hogy nem hànyok. de ezis csak most kezdődőtt! Ès a terhesègem első 3-honapjàban fojamat hànytam! lehet hogy erre az egy hétre vissza jőn? vagy valami baj lehet?

Legjobb válasz: Én 37 hetes vagyok,szóval nem tudok konkrétumokat mondani,de én azt olvastam,hogy a hasmenés-hányás a szülés közeledtét jelzi,rengetegen vannak,akiknek így kezdõdik. Egyébként a folyást nem tudom,nekem most mindig is több van.... De elvileg a nyákdugó is lehet,mert az sem feltétlenül véres egyébként (legalábbis eddigi olvasataim alapján). Szerintem egyéb "bajod" nincs,nemsokára babázhatsz:) Kitartást és jó egészséget!

Én 37 hetes vagyok, szóval nem tudok konkrétumokat mondani, de én azt olvastam, hogy a hasmenés-hányás a szülés közeledtét jelzi, rengetegen vannak, akiknek így kezdõdik. Egyébként a folyást nem tudom, nekem most mindig is több van.... De elvileg a nyákdugó is lehet, mert az sem feltétlenül véres egyébként (legalábbis eddigi olvasataim alapján). Szerintem egyéb "bajod" nincs, nemsokára babázhatsz:) Kitartást és jó egészséget!
Élvezd ki, hogy terhes vagy mert hamarosan már nem leszel..... amúgy a fájás lehet jósló vagy lehet már a vajúdás megkezdõdött
Már itt a vége!!
Nekem is pont 39 hetesen kezdõdtek ugyan ezek a tünetek, és 41 hetesen szültem. Persze ez nem jeletni, hogy nálad nem indul be hamarosan valami. A folyásra nekem azt mondta a doki, hogy ez normális ilyenkor, a szervezet tisztítja önmagát. Könnyû szülést!
Én 2 napig vajúdtam, folyamatosan véres folyásom volt a tágulás miatt. Progeszteron hormon ami méhszájlazító csinál hasmenést, puffadást szinte végig attól szenvedtem a 2 nap alatt. Egyik barátnõm teljesen fájdalom nélkül vajúdott, néha bekeményedett és észre sem vette, hogy kitágult.. csak a tolófájásokat érezte meg. Lehet érdemes lenne megnézetni magad, nagyon összejátszik minden. Könnyû szülést! :)

Honnan tudtátok vagy éreztétek, hogy itt az idő!? 39 hetes vagyok de semmi előjelem, és nem tudom mire számítsak! Még csak megérzésem sincs!

Legjobb válasz: Ha elmegy a magzatvz,a z ugye egyértelmû... Viszont a fájások....Nos azt kell írjam én a 2. babánál éreztem ilyet elõször, és amikor éjjel elkezdõdtek, azt hittem csak jóslók, mert azokból elõtte volt már jópár...Csak ezek nem akartak múlni...Sétálgattam , hátha...de nem....azért is voltam "bajban" mert mindenütt azt olvastam, h 10 perces fájások pl...nekem meg össze-vissza jöttek....de nem múltak, ez nagyon gyanús lett...Aztán apa felkelt, kérdezgette mi van, cuccot megnézegettem még1x, aztán indultunk is befelé....:) Még aznap, 4 óra múlva kb. megszületett a 2. gyermekünk:)

Én a második válaszoló 3 gyermekes vagyok.Ne aggódjatok mind a 3 gyermeket túlhordtam 1 héttel.betöltött 41.héten szültem.Állítólag ez genetika...Itt az utolsónál mentem hogy befekszem a kis motyómal és a vizsgálatnál megrepedt a burok elment a magzatvíz .Ez reggel 9 kor volt semmilyen fájás nem volt.Mondták ha este 6 ig nem szülök meg akkor indítják.Este 7 kor kaptam beöntést és 8 kor kezdtek adni fájássegítõt stb de nem volt vészes nem voltak erõs fájások.Este 10kor született meg de csak fél 10-tõl volt picit kemény.Kilehetett bírni.
Ha elmegy a magzatvz, a z ugye egyértelmû... Viszont a fájások....Nos azt kell írjam én a 2. babánál éreztem ilyet elõször, és amikor éjjel elkezdõdtek, azt hittem csak jóslók, mert azokból elõtte volt már jópár...Csak ezek nem akartak múlni...Sétálgattam , hátha...de nem....azért is voltam "bajban" mert mindenütt azt olvastam, h 10 perces fájások pl...nekem meg össze-vissza jöttek....de nem múltak, ez nagyon gyanús lett...Aztán apa felkelt, kérdezgette mi van, cuccot megnézegettem még1x, aztán indultunk is befelé....:) Még aznap, 4 óra múlva kb. megszületett a 2. gyermekünk:)
A kérdező hozzászólása: Kitartást:)
Én 3 napja betöltöttem a 40.hetet, talán ma hajnalban volt elõször jóslóm, nyákdugóm megvan, a méhszájam zárt, fel van puhulva, de semmit nem érzek, azon kívül, hogy már nagyon nehéz a pocakom és a mozgás, meg minden. Holnap befekszem, csütörtökön indítanak, amit nem bánok, mert a 41. hét után nõ a komplikációk száma, de én is már régóta türelmetlen vagyok és már nagyon túl lennék rajta.
Na, ez is teljesen egyéni! Van akinek az egész hasa fáj , van akinek a derekából sugárzik....nekem meg ilyen erõsen mensis görcsök voltak; az a lényeg, h ha 1-1 fájás után sétálsz (vagy fürdõt veszel) ezeknek el kell múlniuk, ha jóslók. Ha nem múlnak, akkor igaziak.
én sem érzek semmit, én is türelmetlen vagyok már...nem akarom túlhordani vagy azt hogy indítsák...:-( 39hkm
A kérdező hozzászólása: Nekem ma voltak elõször fájásaim, egy órán keresztül.de csak a hasam aljában, és azt mondta az orvos csak azt vegyem figyelembe ami az egész hasra kiterjedõen fáj! de nekem olyan nincs:S viszont szeretnénk ha már elõjönne!:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:) kedvesek vagytok!:)
Én 3 gyermeket szültem, de egyiknél sem éreztem elõtte semmit.Kirándulni voltam a hegyekbe mikor elkezdõdtek a fájások.Majd érzed azt hogy na ez az.Egyiknél sem ment el magától a magzatvíz mind a 3- nál repesztették a burkot.Csodálatos szülések voltak.Neked is ilyet kívánok!
Egyszer csak beindul majd, ne izgulj, észre fogod venni. Fájások, vagy magzatvíz, vagy mindkettõ... Én nagyon sokszor úgy véltem, hogy most már biztos kezdõdik, mert ezt vagy azt éreztem/tapasztaltam. Minél többedik terhességem volt, annál kevésbé tudtam, hogy mikor indul, de amikor tényleg indult, az egyértelmû volt. Szép szülést!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!