Találatok a következő kifejezésre: 38. hetes és egész (13 db)

Mi lehet? Közel a szülés? Tegnap este óta olyan furán fáj a hasam. Mintha meghúztam volna, ha ülök is érzem és ha felállok akkor az egész kemény lesz, alig bírok járni is tőle.38 hetes vagyok.

Eddig ilyen nem volt. A derekam is fájdogál, eddig ez sem fájt és néha menzisen érzem a hasam.

Legjobb válasz: Ezt hivjäk kemenyedesnek :o) Mekkora mäkos vagy, hogy megcsak most tapasztalod :o) Ez a mintha meghuztam volna erzes... Most engedtek ki a korhäzbol, ezzel mentem be (meg csak 35. hetben vagyok). Nälad mär simän jelentheti a közeleg az idöt. De hät a 38. het :o)Teljesen kesz a baba ne aggodj! :o) Gyors es szep szülest! 35 hetes km

Ezt hivjäk kemenyedesnek :o) Mekkora mäkos vagy, hogy megcsak most tapasztalod :o) Ez a mintha meghuztam volna erzes... Most engedtek ki a korhäzbol, ezzel mentem be (meg csak 35. hetben vagyok). Nälad mär simän jelentheti a közeleg az idöt. De hät a 38. het :o)Teljesen kesz a baba ne aggodj! :o) Gyors es szep szülest! 35 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszi! Volt már haskeményedésem, de az más volt valahogy. Remélem hamarosan megláthatom a kisbabámat! :) Neked sok boldogságot a hátralévõ idõre is!

38 hetes vagyok. Milyen a jósló, és az igazi fájás? Ma egész nap nyilalgatott, ilyen erősen még soha, de, még nem hiszem hogy ez az. Ez már lehet a jele, hogy napokon belül?

Legjobb válasz: Szia. Én is 38 hetes vagyok, és én 2 napja éreztem olyat, mint amikor mensi alatt görcsöl a hasam. Csak ez viszonylag rövid ideig tartott. A doki azt mondta, hogy na ez egy jósló fájás volt, és majd ilyenek lesznek az igaziak is, csak azok rendszeresek lesznek. Ha kellemetlen próbáld meg, hogy sétára, zuhanyozásra elmúlik-e. Ha igen, akkor csak jósló, ha nem és már 5 percenként jönnek, akkor irány a kórház. Remélem tudtam segíteni. Üdv.

Szia. Én is 38 hetes vagyok, és én 2 napja éreztem olyat, mint amikor mensi alatt görcsöl a hasam. Csak ez viszonylag rövid ideig tartott. A doki azt mondta, hogy na ez egy jósló fájás volt, és majd ilyenek lesznek az igaziak is, csak azok rendszeresek lesznek. Ha kellemetlen próbáld meg, hogy sétára, zuhanyozásra elmúlik-e. Ha igen, akkor csak jósló, ha nem és már 5 percenként jönnek, akkor irány a kórház. Remélem tudtam segíteni. Üdv.
A kérdező hozzászólása: Végülis elmúltak, de reggel óta jönnek folyamatosan, de nincs benne rendszer.
Akkor még ebbõl akármi is lehet. Majd ha 7 és késõbb 5 perces rendszer lesz, vagy esetleg elfolyik a magzatvízed, akkor kell menni a kórházba.

38 hetes vagyok. (Holnapután 39. ) Egész éjszaka és ma reggel is folyamatosan fáj a hasam alja. Tompán de egyfolytában. Mi lehet ez? Esetleg felfáztam? Szoktam a járólapon mezitláb mászkálni de nem sürün.

Szerintem még nem szülési fájás.

Legjobb válasz: Szia! Nekem egy héttel kisebb a babám, de ugyanez van. Szerintem most illeszkedik be a fejecskéjük, és nyomják a medencét, és az ott található idegeket. Tegnap pedig éjjel, konkrétan éreztem, hogy tõle fájok, mert a kezét bedugta a csont mögé, és éreztem mikor kivette onnan. :S Gondolom még tágulunk, bár már úgy érzem annyit tágultam, megszülök egy elefántot is. Az elsõ terhességemnél ilyenek nem voltak. Üdv: 38 hetes kismama

Szia! Nekem egy héttel kisebb a babám, de ugyanez van. Szerintem most illeszkedik be a fejecskéjük, és nyomják a medencét, és az ott található idegeket. Tegnap pedig éjjel, konkrétan éreztem, hogy tõle fájok, mert a kezét bedugta a csont mögé, és éreztem mikor kivette onnan. :S Gondolom még tágulunk, bár már úgy érzem annyit tágultam, megszülök egy elefántot is. Az elsõ terhességemnél ilyenek nem voltak. Üdv: 38 hetes kismama


Szia! Nekem az elejétõl kezdve 2000 az értékem. Most 29 hetes vagyok. Nyugi:) !

38 hetes vagyok, és az baj ha babám szinte egész nap mozog? Talán még többet van ébren mint eddig? Nem fordítva kellene h legyen? Most illeszkedett be pár napja, mennyi időm lehet még?

Legjobb válasz: Én is ugyanezt tapasztalom bár én még 34 hetes vagyok de egyre többet mozog napközben,mint eddig.Szerintem nem baj,a lényeg,hogy mozog és ez enge nagyon megnyugtat.Könnyû szûlést

Én is ugyanezt tapasztalom bár én még 34 hetes vagyok de egyre többet mozog napközben, mint eddig.Szerintem nem baj, a lényeg, hogy mozog és ez enge nagyon megnyugtat.Könnyû szûlést
Szia!Én is 38 hetes vagyok, nállam is pont igy van.A szülésznõ ctg-n azt mondta még jól érzi bent magát a baba.Nekem 2hete mondta az orvosom, hogy teljesen lent van, bármikor kibujhat, hát a méhszájam még mindig zárt már én is várom mikor akar kibujni.Kitartás, könnyû szülést!
Ha nem rendszeres és nem erõsödõ görcsök, akkor "csak" jósló.
Jósló akkor, ha melegvizes zuhanyt veszel és elmúlik, egyébként nem jósló. Ebben a "korban" ez tök normális én is most vok 37 hetes. Az orvosnak mindenképpen említsd és pihenj sokat! A sok pisi meg attól van, h nyom a baba. Ez nálam is így van.

Akinek császáros volt a babája és farfekvéses annak a bébinek volt valamilyen betegsége? (pl. :csípőficam, egyéb) Teljesen megijedtem, ugyanis nekem így fekszik a babó és egész éjjel nem aludtam ez miatt, hogy gond lehet.38 hetes km.

a neten olvastam, hogy azok a babák akik farfekvésesek azoknak vagy rövid a köldökzsinór vagy más gondjuk lehet a pocakban.

Legjobb válasz: Én farfekvéses császáros voltam.Anyumnak nem volt könnyû, akkoriban még nem keresztbe vágtak.Makk egészséges vagyok és voltam.Fiatalabb koromban balettoztam.

Én farfekvéses császáros voltam.Anyumnak nem volt könnyû, akkoriban még nem keresztbe vágtak.Makk egészséges vagyok és voltam.Fiatalabb koromban balettoztam.
ezekre keress rá: felcsapott láb, ferde nyak, kötött csípõ ezek sajnos elég gyakoriak (gyógytornász mondta)
Az utolsó elõttinek gondolom nem csípõficamos lett a babája, hanem csak kötött volt a pici csípõje (elfeküdte) és terpeszbugyival simán korrigálták... A csipõficam nem múlik el a terpeszbugyitól ugyanis, bár jó lenne :-))
Szia! Elõször is amennyire lehet, próbálj megnyugodni, mert az idegeskedéssel mindkettõtöknek csak ártasz. Egyáltalán nem törvényszerû, hogy a te babád is pl. csípõficamos lesz!!!Hol van az megírva?????? Jelenleg 7, 5 hós kislányom császárral született farfekvés miatt. Késõbb kiderült, hogy mindenképp császár lett volna, de ez másik téma. A lényeg, hogy a 40 terhességi hetem alatt UH-on csakis farfekvéses pozicióban volt látható. Na ja, azóta is makacs egy kis teremtés:) Szóval szülés után kiderült, hogy (mindöszesen) a jobb csípõje kicsit kötöttebb, nem volt teljesen kifejlõdve a csontmag az ülés miatt. Ezen kívül a fejbiccentõ izom kicsit merev volt. Ezek miatt összesen 4 alkalommal voltunk gyógytornásznál, mivel itthon kitûnõen és rendszeresen tudtuk tornáztatni, masszírozni (és a fájó pocaknak is jót tett). Illetve voltunk 7 hetesen csípõ UH-on gyermekortopédiai szakrendelésen, ahol megerõsítették a tényt, amit a neonatológus megállapított, meg voltunk ugyanott 4 hónaposan kontrollon, ahol megállapították, hogy a rendszeres tornának hála teljesen rendbejött!!!! Szóval nyugi!!!!
Szia! Császár volt nekem is faros fekvés miatt, és sajnos nekem is az egyik oldalt használta a fejtartásban, és csípõficamos is lett, de már minden ok. Jártunk gyógytornára, és már rendbe jött a nyaka és a csípõje is. Terpesznadrágot kellett hordania 4 hónapig. Sok boldogságot, és ne aggódj elõre semmin! 5 és fél hós kicsi fiú anyukája
Én keresztbe-fekvéses gyerek voltam, anyukámat császározták mégse volt soha semmi bajom. Versenyszerûen atletizáltam és asztaliteniszeztem, most, 32 évesen is rendszeresen sportolok (bár jelenleg csak a babával...)
ha megszületik, minél hamarabb vidd el ortopédiára, vagy gyógytornászhoz, hogy nézze meg, nem feküdte-e el v.meliyk testrészét.
Nekem faros volt, nem császár, hanem sima szülés, nem volt semmi gond. Annyi, hogy hosszú ideig a hasadban abban a pózban van, ezért "elfekszi" a lábát, én kicsit tornáztattam és annyi. Semmi gond vele. Ugyanez lehet pl. ha "elfekszi" a nyakát (ez lehet bármilyen fekvésûnél...), tornáztatni kell és kész.
Ne parázz már.A nyakukat elfeküdhetik bármilyen pózban.Az enyém fejvégû volt és mégis három hónapos koráig csak egy oldalra nézett.Teljesen kész voltam, volt nagy ribillió.Orvos, ortopéd, gyógytornász.Kicsit tornáztattuk, aztán kinõtte.Nem lesz semmi baja.
A kérdező hozzászólása: ferde nyak?? Úristen!! és ez gyógyítható? Elsõ baba és vártunk is rá 1 évet mire megfogant.. Ezt a ferde nyakat lehet látni az ultrahangon?
nekem is farfekvéses volt a babóm, nincs vele semmi gond!! A köldökzsinor sem volt rövid. Egészséges szépen fejlõdõ kisfiú. Már 13 hónapos Ne izgulj...nem lesz gond
nagyon gyakori a torticollis (ferde nyak). egyik ismerõsömnél is ez volt.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszi mindenkinek.

Még csak 4 hetes és 3 napos vagyok de tegnap be kellett vennem 3 panadolt az egész nap folyamán és még így is "csak" 38-ra vitte le a lázam. Baja lesz a babának tőle?

Próbáltam ül?fürd?t és vizes borogatást is. Félek hogy baja lesz. Nem szoktam gyógyszert szedni de nagyon megijedtem mert nagyon magas volt a lázam és nem akartam hogy a magas láztól vérb?ség keletkezzen és elmenjen a baba.

Legjobb válasz: Dokival kellett volna értekezned. Abban igazad van, hogy a lázat le kell vinni, de max 2 algopyrint szoktak engedni állapotosan. Keress meg egy orvost gyorsan!

Dokival kellett volna értekezned. Abban igazad van, hogy a lázat le kell vinni, de max 2 algopyrint szoktak engedni állapotosan. Keress meg egy orvost gyorsan!
A kérdező hozzászólása: Voltam tegnap este az orvosnál, azt mondta hogy ne aggódjak, nem lesz baj, de azért bennem van a félsz...
Beszélj a dokival.Én naGYOBB PROBLÉMÁNAK ÉRZEM A 38FOKOS LÁZAT, MINT A 3PANADOLT.aNNYIT MÁR ÉN IS VETTEM BE.BOCSI A NAGY BETÜÉRT.
A kérdező hozzászólása: Ma már nem volt lázam, gyorsan átment rajtam a vírus, csak pihennem kell. Ennyit mondott a doki hogy pihenjek és igyak sok folyadékot. Tegnap mikor 38.8 volt a lázam úgy éreztem hogy muszáj bevennem mert nagyobb kárt okozhat. Egy kicsit lejjebb ment aztán megint fel.És így lett belõle 3 amitõl mindíg csak 38-ra ment le. De ma már semmi bajom sincs, mintha megszûnt volna...
Szia, A lázaddal kezdjen valamit SOS a háziorvosod, beszélj a nõgyögyoddal, esetleg menjetek be kórházi ügyeletre... Ugyanis az nagyobb veszélyforrás a panadolnál... Vigyázz magadra.
Szia! A láz és a panadol se jó! De amikor én lázas voltam, azt mondta a doki, hogy csak algopirint vehet be, abból is csak egyet. Nálam nagyon jól beváltak a következõ házi és természetes gyógymodok: Lázra- meggyszirup, málnaszirup vagy töménytelen mennyiségû meggybefõtt, köhögés- banán és sok méz összeturmixolva-ez a torokfájást is csillapítja. Mandula gyulladás- sós, szódás vízzel való gargalizálás, gyógyteával való gargalizálás+ sok pihenés+rengeteg gyümölcs!!! Gyógyulj meg mihamarabb!!! És ne aggódj! Minden ok lesz. Más kismamák is szoktak betegeskedni. Üdv! 11 hetes kismami

Egész nap kisebb megszakitásokkal görcsöl a hasam és a derekam ez normális igy? 38 hetes vagyok, a szülésig igymlessz ez? Mit tehetek hogy segitsek adolgon?

Jo lenne már tullenni rajta,és ez az egélsznapos görcsölés nagyon rossz.Már alig birom a terhelést, a FÖZÉS ÉS A HÁZIMUNKA is nehéz már.Probáltam lépcsözni meg aszexel is probálkoztunk de csak keményedéshez és görcsökhöz vezetett mit kéne még tennem?

Legjobb válasz: Szia szerintem picit pihened kéne és enyhülni fog de teljesen nem mulik már el a szülésik ezek apro jelek .

Szia szerintem picit pihened kéne és enyhülni fog de teljesen nem mulik már el a szülésik ezek apro jelek .

38. hetes vagyok és egész nap fájdogált, görcsölgetett a hasam. Lehet, hogy jön a babucim?

Volt mikor nem rendszeresen és volt mikor rendszeresen.Nagyon lent érzem a mozgást.El?re is köszi a válaszokat. Egy izgulós kismami

Legjobb válasz: Egy ismerõsöm ugynezt érezte és rá 6 napra szült. Simán lehet a babuci!!!!!! Dia

Egy ismerõsöm ugynezt érezte és rá 6 napra szült. Simán lehet a babuci!!!!!! Dia
Szia! Jó jelek. Esetleg nem párosul hasmenéssel/sûrû kakilni járással? Lehet, hogy "csak" a méhszájad tágulgat, de ez csak jó :o) Szép szülést! :o)
A kérdező hozzászólása: De! Ma voltam vagy 4-szer wcn. Nem szoktam csak 1-szer max 2-szer. Az is lehet , hogy 1-2 nap a babucimig? Jaj de várom már. Köszi az eddigi gyors válaszokat.
A kérdező hozzászólása: De nem hasmenés volt.
Nos??? Elmúlt? Esetleg már meg is szültél?
A kérdező hozzászólása: Nem mult el. Csak mostmár hányingerem is van. Holnap megyek ctg-re. Kiváncsi vagyok , hogy milyen lesz.
Szegény. Remélem a ctg-n minden ok volt. Méhszájat nem néztek? Drukkolok, hogy csak a méhszáj nyílása okozza a panaszaidat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!