Találatok a következő kifejezésre: 38. héten és (132 db)

Akik teljesen zártak voltak a 38. héten, és a hasuk sem "szállt" le, hanyadik héten szültek?

Kérdésem arra irányul, hogyha teljesen zárt vagyok, és semmi jele annak, hogy jöjjön a babóka, akkor már nem is fog hamarabb, mint a 40. hét?

Legjobb válasz: szia! Én végig így voltam, 38.héten egyik pillanatról a másikra elfolyt a magzatvíz és mentünk szülni.

szia! Én végig így voltam, 38.héten egyik pillanatról a másikra elfolyt a magzatvíz és mentünk szülni.
A kérdező hozzászólása: Ti ittatok málnalevél teát?
Szia! 41+2 nap...oxitocinterhelésre, méhszájérlelõ zselére sem történt semmi...császár. Összesen 3 gyermekem van, egyiknél sem volt egyetlenegy jóslóm sem. Azt sem tudom milyen...így mindhárom gyerek császár, habár az utolsó kettõnél nem is akartam hüvelyi úton szülni.
40+6ra szültem, de elõtte való nap még zárt voltam teljesen.
Még 40 hetesen is zárt volt, 41+2-n, oxiterhelésen elfolyt a vizem
40+2-re
ugyan úgy, mint az elsõ válaszoló, 38+3 hetesen elfolyt a magzatvízem, teljesen zárt volt a méhszájam!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Kicsit elszomorodtam, mert nem szeretném túllépni a 40. hetet. Persze, tudom, az még semmit nem jelent, hogy jelen pillanatban zárt a méhszájam, de a fenti "statisztika" azt mutatja, hogy nem lesz meg a 40. hét elõtt. :(
Én is így voltam, mint te. 40 hetesen csináltak kópiát, amin teljesen zárt voltam, de mivel így nem tudja megcsin. a vizsgálatot, a doki kitágított. A hasam a szülés napján ment le, 40+6 hetesen szültem, soha egy jóslófájásom nem volt, talán 1x szurkált egy kicsit a hasam alja.
41+1
40+6
40+5
1.baba 39+3-ra született, utolsó napig zárt méhszáj, pocak sem szállt le (vajúdás alatt ment le) 2.baba 40+6-ra született, zárt méhszáj, pocak fent (vajúdás alatt ment le). 3.baba épp ma 40+4, zárt méhszáj, pocak talán mintha lejjebb lenne, de nem biztos, lehet, hogy csak képzelõdöm... de azért már mennék szülni...
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint még bármi lehet...
én 41/2 héten szültem, semmi jele hogy itt az idõ, és a végén addig húzták halasztották hogy sürgõsségi császár lett belõle, mert már lassult a szívverése
13-as vagyok. Én ittam, semmit nem segített. 19 óra vajúdás össze-vissza fájások miatt és alig akartam tágulni.

Barnázással indulhat a szülés? Ma kezdtem a 38. hetem és két napja barnázom.

Tegnap voltam nõgyógyásznál és utána észleltem elõször. A múltheti kenetvétel után is volt egy kevés, de másnapra szinte alig, most pedig másnap is jön azért. Ez csak a vizsgálattól van vagy elindult valami?

Legjobb válasz: Inkább a vizsgálattól, ha erõsebben vizsgál a doki. De ebbõl kifolyólag akár el is indulhatott a tágulás, és amiatt. Ez még szülést nem jelent.

Inkább a vizsgálattól, ha erõsebben vizsgál a doki. De ebbõl kifolyólag akár el is indulhatott a tágulás, és amiatt. Ez még szülést nem jelent.
A kérdező hozzászólása: Már egy ujjnyira kinyilt a külsõ méh száj
Az nekem is nyitva, pedig csak 34 hetes vagyok. Nem határoz semmit, ha a többi zárt.
30. héttõl nyitva vagyok kívül belül 1-1 ujjnyira. Én vizsgálat után mindig barnázok.
Észre fogod venni!!!! Amikor a nyákdugó elmegy... (olyasmit képzelj el, mint mondjuk a tojásfehérje amiben van egy kis barnás képzõdmény), akkor kezdõdik... Ha mázlid van akkor wc után észre is tudod venni. Onnantól max egy napod van és a babád a karodban lesz... :)
Utolsóval nem értek egyet, a nyákdugó távozása egyáltalán nem jelenti a szülés kezdetét! A barnázásod szerintem is a vizsgálatoktól lehet.
Biztos, hogy a vizsgalattol van! A szulesznom epp a napokban mondta, hogy elofordulhat es semmit nem jelent.

Kéz illetve lábdagadás a szülés közeledtét jelenti? Most töltöttem a 38. hetet és annyira viszketnek az ujjaim be vannak dagadva alig tudom behajlitani!

Legjobb válasz: Terhesség végefelé szinte mindenkinek dagadnak a lábai és a kezei is. Ha az arcod is dagadni kezd és a kezeid is nagyon felvizesednek az nem a szülés közelgõ jele hanem a toxémia. Ezesetben irány vérnyomásmérésre egy üveg vizelettel. Egyébként én nagyon vizes voltam a tehesség félidejétõl kezdve, fõleg a lábaim, és mikor megindultak a fájások eltûnt a lábaimról a vizenyõ.

Terhesség végefelé szinte mindenkinek dagadnak a lábai és a kezei is. Ha az arcod is dagadni kezd és a kezeid is nagyon felvizesednek az nem a szülés közelgõ jele hanem a toxémia. Ezesetben irány vérnyomásmérésre egy üveg vizelettel. Egyébként én nagyon vizes voltam a tehesség félidejétõl kezdve, fõleg a lábaim, és mikor megindultak a fájások eltûnt a lábaimról a vizenyõ.
ez tényleg toxémia-gyanús, fõleg a viszketés miatt! mindenképpen hívd fel az orvosodat, minél hamarabb + mérjétek a vérnyomásodat (a kórházakba elvileg bármikor be lehet menni pisilni egyet - a szülõszobára - hogy megnézzék van-e fehérje a vizeletedben
A kérdező hozzászólása: Nem dagad meg olyan nagyon! És nem is vagyok vizes! Rendben volt minden nst-n is és most nézte a védönö is a vizeletet nem talált semmit! Azt hallottam hogy szülés elött ez normális hogy dagadok! Erre vagyok kiváncsi hogy ez tényleg igy van?
igen, normális. én a terhesség alatt alig híztam, már a azon aggódott a doki, hogy túl kevés a babának. én a saját súlyomból vesztettem az elején. 51 kg-val kezdtem, a terhesség elsõ harmadában 48 voltam. aztán 56 kg-val szültem, de még így is vizesedtem a végén. nekem az arcom volt felpuffadva szinte végig, aztán a lábaimon vettem észre kb a 33. héttõl, hogy nehezebben férnek bele a nyári papucsba:-) aztán levettem a gyûrûmet, mert féltem hogy mire szülök, már nem jön le:-)) ne aggódj, normális. a bõrviszketés jelezheti azt, hogy a szervezeted vízháztartása kicsit elbillent. kend gyakran testápolóval magadat. ha csak a hasad viszket, az normális, mivel feszül abõröd. ha máshol is, és néhány nap testápolózás után nem javul, inkább orvossal beszéld meg, az a biztos. egy vérvételt vagy egy labort megér!


Nem lehet h a nyakdugod tavozik?Nekem az barnas szimu volt.
*barnas szinu(bocsi)
Szia! Én pontosan a 38. hetet töltöttem amikor reggel rózsaszines folyás öntött el. A kházban este már a magzatvíz is folydogált, s estére megszületett a lányom. Szerintem mindenképp doki!
Nekem a 39. hétbe volt. Kb. 1, 5 hetire szültem meg. Azt mondták akkor hogy lehet a szülés jele, de azért hivd fel az orvosod! Könnyû szülést!
Hívd fel a dokid, ha eddig nem szültél meg.
Szia! Nekem a 37.-ik héten volt egy kicsi de csak néha, azután volt egy napom amikor nagyon erõs de rendszertelen fájásaim is voltak amik leálltak. Rá két napra mondta a szülésznõ hogy kinyilt a méhszáj (külsõ, belsõ)egy ujjnyira. A 38.-ik hetet kezdtem amikor elment a nyákdugó, ez volt 4 napja azóta is itthon "ülök" pedig már reménykedem:-) Csütörtökön megyek ujabb ctg+vizsgálatra hááát meglátjuk. Ja! Ugyhogy kérdésedre válaszolva valószinû neked is kezd távozgatni a nyákdugó. Gyors és könnyû szülést kivánok neked! 38+4 hetes.

Ha 2 héttel nagyobbak a babám méretei, akkor van rá esély, hogy 38. héten születik és nem a 40. -en?

ugyanis azt mondták, hogy nem 2 héttel id?sebb, hanem 2 héttel nagyobb. De ha a méretek már jók, akkor születhet hamarabb?

Legjobb válasz: A 38.héten már születhet, és nemcsak a méretei miatt. A lányom is pont betöltött 38. héten született 3200 g-mal, és mi voltunk az elsõk akiket 3 nap után hazaengedtek.

A 38.héten már születhet, és nemcsak a méretei miatt. A lányom is pont betöltött 38. héten született 3200 g-mal, és mi voltunk az elsõk akiket 3 nap után hazaengedtek.
Szia, nekem is ezt mondta doki tegnapelõtt és én is ezt kérdeztem tõle:) Azt mondta a súlya és a nagysága miatt nem jön elõbb. Pedig én sem bánnám ha nem húznánk a 40. hétig:) 32 hetes
Szia.Az en babam is 2 hettel nagyobb volt, vagyis a meretek és nem 40 hetre szultem hanem 42-re.A baba akkor jon amikor o ugy erzi hogy erkeznie kell.
Nekem mondtak olyan 4D-n, hogy két héttel fejlettebb a koránál, lehet hamarabb érkezik. A dokim az adatok alapján azt mondta, hogy jó átlagos méretû baba lesz, 3 kg körül. Ehhez képest 6 nappal túlhordtam a 4 kg-os babámat. :) Nem lehet elõre megmondani, hogy pontosan mikor is fog érkezni, ezt csak a babád tudja. Annyi esély van arra, hogy hamarabb jön, mint arra, hogy idõben, vagy késõbb. Boldog babavárást!
nem attól függ szerintem.én is a 38. héten szültem.kicsike volt a drágám 2900gr.ezért nem bántam volna ha még egy kicsit bent marad, de hát már ki akart jönni a drága.de azóta szépen gyarapszik.
Nekem is mindig azt mondták az uh alapján, hogy kb 1-2 héttel nagyobb, szép nagy baba lesz, aztán kiirt elõtt 4 nappal 3410 gr, 56 cm-vel született meg a fiam.
A kérdező hozzászólása: koszi a válaszokat, majd akkor kiderül, hogy mikor akar jonni :D 32 heteske

38. héten 101 mm-es BPD. Engedik természetes úton megszülni? Meg tudom szülni egyáltalán? Első baba.

A szonográfus azt mondta, hogy "tudna nagyobbat is mérni, de nem akar megijeszteni"... Nem nagyon adja jelét annak a bébi, hogy ki akarna bújni, 4 kiló felettire mérték. Félek...

Legjobb válasz: Elsõ babámnak 36. héten 118-as BPD-t mértek, majd 38. héten 113-at (nem tudom hova tûnt közben az az 5 mm :-)). 34 cm-s, nagykönyv szerinti fejkörfogattal, 3800 grammal született 41. héten. Szóval ne félj, egyrészt az UH nem 100% pontosságú, a súlybecslés messze nem az, amúgy meg nincs olyan hogy általánosságban véve nagy baba, mindenki más méretû babát tud megszülni még hüvelyi úton, van akinek a 3 kg is sok és nem tudja megszülni, van aki 4,5 kg-sat is simán megszül. A dokid tudni fogja, hogy mi legyen! De tényleg ne félj! 39+6 hkm

Elsõ babámnak 36. héten 118-as BPD-t mértek, majd 38. héten 113-at (nem tudom hova tûnt közben az az 5 mm :-)). 34 cm-s, nagykönyv szerinti fejkörfogattal, 3800 grammal született 41. héten. Szóval ne félj, egyrészt az UH nem 100% pontosságú, a súlybecslés messze nem az, amúgy meg nincs olyan hogy általánosságban véve nagy baba, mindenki más méretû babát tud megszülni még hüvelyi úton, van akinek a 3 kg is sok és nem tudja megszülni, van aki 4, 5 kg-sat is simán megszül. A dokid tudni fogja, hogy mi legyen! De tényleg ne félj! 39+6 hkm
A kérdező hozzászólása: Ahh, köszi a választ, kicsit megnyugodtam. Igazából a baba miatt aggódom, nehogy neki legyen baja... A csípõm szerintem elég széles, és eddig bíztam is a testemben, de most megijesztett a szonográfus...
39. hétre született a lányom bocsánat félrenyomtam a számot:) )
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ neked is! Gratulálok nektek a gyerekekhez! :) Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mekkora lesz a baba, és arra is, hogy meddig húzza még bent...
Nekem is ennyit mértek, aznap született, amikor mérték. 3870 gramm volt, tényleg nem volt pici. Ahhoz, hogy hogyan lehet megszülni nem tudok hozzászólni, mert 3 óra vajúdás után nagyon lezuhant a szívhangja, és császár lett (a nyakán volt a zsinór, többször, szorosan). DE! Feküdt mellettem olyan, aki nagyobb babát szült gátmetszés nélkül, szóval gondolom azért nem lehetetlen.
Nekem végig azt mondta a szonográfus és a dokim hogy nagy baba lesz. A 26-ik héten 1100gr. becsülték, a 32-ik héten 2200grammra. Azt mondta a doki, hogy innen a 32-ik héttõl a legvégéig még AKÁR 1, 5 kilót is felszedhet. Így is lett. A Fiam 39+2-re született 3.880gr-al és 52cm-rel. Mondjuk a csipõm pont kellõen széles, ezt a dokim az elejétõl mondta, hogy szerinte ezzel nem lesz nagy gond. Illetve, hogy "olyan gyerek nem volt aki bent maradt, itt vagy ott, de kijön" :) A Fiam (elsõ baba, és mi sem vagyunk kis emberek) összesen 7 óra alatt lett meg, ebbõl a szülés konkrétan 1, 5 óra volt :) Sok sikert, és az a titka hogy ne izgulj!!!!
Elsõ vagyok: én a 3800 grammos babát 20 perc alatt toltam ki, 1 cm vágással. Szóval meg lehet szülni a nagy babákat is simán (bár szerintem a 3800 még nem annyira nagy, az igazán nagy az mondjuk 4200 felett kezdõdik), tényleg adottság kérdése. Sógornõmnek a 2750 grammos babára mondta a doki szülés után, hogy jó, hogy nem volt nagyobb a baba mert akkor már nem tudta volna megszülni.
Nekem nem jósoltak nagy babát, utolsó mérés szerint 2700 gramm.Ehhez képest 40+2-re született 4000 grammal.Kicsit sokat tévedett az uh :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek is a válaszokat! Ma megyek az orvoshoz, remélem kicsit majd megnyugtat õ is. Én tényleg csak a gyerkõc miatt aggódom, szeretném megszülni simán, de ha neki baja lehet, inkább nem kockáztatok. Múlt héten még teljesen zárt voltam, bele sem akarok gondolni, mi lesz, ha még két hétig hízik bent a baba... Jajj, ki gondolta, hogy ilyen kis vasgyúró lesz... :)

Tényleg lehet a 38. hét után tüdőszűrőre menni? Mert a védőnő azt mondta el kell mennem és hogy elvileg a 38. hét után már lehet! 38+4 hetes km

Legjobb válasz: Nekem is ezt mondták, mennem is kellett, mentem is :) És semmi baja nem lett a babának:) de amúgy ez nekem tök új, az elsõ terhességemnél nem volt ilyen..

Nekem is ezt mondták, mennem is kellett, mentem is :) És semmi baja nem lett a babának:) de amúgy ez nekem tök új, az elsõ terhességemnél nem volt ilyen..
nekem is lejárt a tüdõszürõm és még dolgoztam, a dokim kifejezetten megtiltotta, hogy elmenjek(7 hetes terhes voltam).Terhesség alatt nem ajánlatos menni.Érdekes nekem a védõnõ is azt mondta, hogy nem kell menni, nem is kérdezte tõlem soha senki, hogy voltam e.
Ezt én sem hallottam. De én sem mennék, ha lehet ha nem, Ha akkor sem lehet menni amikor még csak pár hetes az ember, pedig jóval a tüdõ alatt van akkor a baba, de 38 hetesen már õ is látszódhat a röntgenképen...bocsi ha hülyeség, de több sugárzás éri mint mikor még pár milliméter. Nem? Szerintem is a dokiddal beszélj!
Nekem nem kellett mennem... Kérdezd meg a dokidat, hogy tényleg kell e ??
Még ezt nem hallottam, hogy menni kell tüdöszürüre terhesen....
Ha az elsõ válaszolót leszûrték így nagy pocival, akkor biztos lehet, a röntgen asszisztens biztos tudta, hogy babát vár.
Én semmiképp se mennék. Ha kell, ha nem. Sokat tanultam a sugárzásokról (szakmám miatt).
Szia! Hát ez érdekes. Én voltam tüdõszûrõn adminisztrátor, de kismamák és szoptatós anyukák nem mehettek be!!! Ma voltam fogdokinál, õ azon nevetgélt, hogy milyen hülyeség, hogy a kiskönyvben ott van a tüdõszûrõs rész is, miközben terhesen nem lehet röntgeneztetni...
Ez szerintem olyan dolog, mint a fogászati szûrés a kiskönyvbe. Van, aki kéri, van, ahol nem foglalkoznak vele, hogy voltál-e. Kérdezz rá a dokinál, hogy feltétlenül muszáj-e, mert vannak aggályaid. De milyen gubanc lehet belõle szülés után, ha nem mész el? Ezt nem értem. Olyanról már hallottam, hogy ha valakinek nem jön meg a szülésig valamilyen véreredménye (talán a streptococcus), akkor a babát beoltják születése után, de tüdõszûrõrõl még nem hallottam.
ÁÁÁ az elsõ vagyok...na de épp ez a lényeg hogy már a baba nagyon nagy!!!! egy újszülöttet is megröntgenezhetnek ha olyan problémája van, és nem lesz tõle semmi baja!! Épp ez a lényeg!! ha kisterhesen mész, na az károsító télleg. Nekem az elsõ terhességemnél volt ez hogy májusban elmentem szakmám miatt tüdõszûrésre és ekkor volt a kisfiunk 4-5 hetes szóval még épphogy beágyazódott. Emiatt akkor el is küldtek genetikai tanácsadásra ahol nem találtak nagy kockázatot emiatt mivel a mindent vagy semmit idõszakában történt a sugárzás. Semmi baja nem volt, nincs és nem is lett :) szerencsére...
A kérdező hozzászólása: 2.nak:Nekem a védõnõ mondta hogy el kell mennem mert a kiskönyvbe is beírják voltam e meg az eredményt mert ha nincs meg a tüdõszûrõ nem is tudom mit mondott vm.gubanc lesz az a lényeg úgyhogy el kell mennem!
A kérdező hozzászólása: oké, köszi akkor megkérdem a dokit is mielött elmegyek!
A kérdező hozzászólása: Akkor jó ha nektek se lett bajotok belõle!Azért kell mennem mert a tavalyi eredmény már lejárt.Kedden van tüdõszûrõ akkor leszek 39+2 hetes de mi van ha most hétvégén megszülök és nem jutok el tüdõszûrõre.Akkor mi lesz?Mert elég sokat jóslózok stb..bármikor beindulhat a szülés!
Én tuti nem mennék... Ahova én járok oda ki is van írva, h várandós anyukáknak TILOS!!!!! A végén jársz már, majd elmész ha meglesz a baba, nem hiszem, h az a pár nap sokat számítana!!!! 28 h pocis

Ha a 38. héten a méhlepény érettsége még csak I. fokú, akkor azt jelenti hogy a 40. hétig már nem tud 3fokú lenni és túlhordás lesz? Mindenképp el kell érje a IIIfokú érettséget szüléshez?

Legjobb válasz: ÓÓÓ... nekem is azt mondtak,hogy I. fokon érett a 38.héten.Aztán a 41. héten szültem,az orvos meg a képembe nyomta a placentát,hogy:-Nézze! Ez már jó érett volt!- :-/

ÓÓÓ... nekem is azt mondtak, hogy I. fokon érett a 38.héten.Aztán a 41. héten szültem, az orvos meg a képembe nyomta a placentát, hogy:-Nézze! Ez már jó érett volt!- :-/
szerintem nincs összefüggés. Éncsak az ellenkezõ dilemmát ismerem, egyik barátnõmnek a 30. héten már II. fokban érett volt a lepény, nagyon bepánikolt, hogy koraszülés lesz. Azt hiszem, 2-3 nappal hordta túl a babát, semmilyen probléma nem volt!
Addig kell örülni még a lepény érettsége nullás vagy egyes stádiumban van. Addig teljes mértékben ellátja a babát. Ha ennél nagyobb, pl. kettes, az a terhesség vége felé van, ahogy írtad is, kezd elöregedni, de attól még teljesen jó stádiumú. Nekem is így volt, ne aggódj. Akkor lenne rossz, ha sokkal korábban lesz 2-es, vagy akár 3-mas, négyes. Én a 38. hétre szültem, de nem ez miatt, a baba végig nagyon lent volt. Ne aggódj, minden a legnagyobb rendben van!!!!
ááá... remélem nincs igazatok, hogy túlérett is lehet.. tegnap elõtt voltam 38 hetes uh on, azt mondták hogy 5-ös érettségû, bármikor szülhetek...de mi van akkor ha kihúzom még a két hetet és nem tudom megfelelõen táplálni a picit???
Semmi gond. Megnõtt az a baba akkorára, amekkorára kell, kifejlõdött mindene, ha most megszületne sem lenne semmi baj. Ne aggódj miatta! Ahogy írtam is talán és is a 38. hétre szültem és egészséges lett a baba.

Kisbabám a 36. héten 3800 gr volt, és most a 38. héten is 3800 gr. Ilyenkor nőnek még? Vagy valami baj lehet? Nagyon aggódom! 38 hkm

Legjobb válasz: ez egy becsült érték, már akkora, hogy nem tudnak pontos méreteket mérni, amibõl súlyt lehetne számolni. Nekem a 36. héten azt mondták, hogy 3200 grammos a baba, 40+3-nál pedig 2880 grammal született. Elhiheted, nem ment össze közben, a méhlepény nem volt elöregedve, megkapott minden tápanyagot. Ilyeneken ne aggódj, felesleges. Inkább készülj az érkezésére. :-)

ez egy becsült érték, már akkora, hogy nem tudnak pontos méreteket mérni, amibõl súlyt lehetne számolni. Nekem a 36. héten azt mondták, hogy 3200 grammos a baba, 40+3-nál pedig 2880 grammal született. Elhiheted, nem ment össze közben, a méhlepény nem volt elöregedve, megkapott minden tápanyagot. Ilyeneken ne aggódj, felesleges. Inkább készülj az érkezésére. :-)
Szia, nekem is így mérték: 36.hét: 3200 , 38.hét is 3200 Ez csak becslés, a dokim is megnyugtatott. 39hkm
Ne aggódj. Valószínûleg az egyik alkalommal nem mérték pontosan, vagy mindkétszer pontatlanul mérték. :o) Szülésznõm mondta, hogy a legdurvább mérési pontatlanság egy kiló eltérés volt, amivel találkozott, de a fél kilós becslési tévedés teljesen általános... Nálam is nagyot tévedtek a második babámmal, szóval ne foglalkozz ezzel!
Ezek csak becslések! egy mm-rel arrébb mér a doki és már más adat jön ki! az én lányommal a 38. héten azt mondták hogy legalább 4 kg lesz mikor kijön a méretei alapján, és nem volt még 3 kg se
Ne aggódj, az uh összevissza becsüli, adott méretek alapján (koponya, lábszár stb). Én is hallottam kilós pontatlanságokat is. DE: nem értem, egy doki hogyan gondolja 4 kilósnak a babát, ha jóval kisebb? Nekem az uh mindig 3 kiló fölöttit jósolt, a doki és a szülésznõ viszont tapintásra azt mondta, kicsit 3 kiló alatti lehet (2830-2840-nel született a 2 gyerek). Sõt, ugye a szülésznõ nem is látott elõtte, bementem szülni, megfogta a hasam, és egybõl mondta, nem egy "óriásbébi", 3 kiló alatt lesz. És igaza volt :)

Akinek a 38. héten 3, 5kg körülinek mérték a babát, végül mekkora súllyal született meg, és mikor?

Legjobb válasz: Nekem 3400 grammra saccolták a 38. héten, de végül 40 hét 3 napra 3330 grammal és 54 centivel született, szóval kicsit elmérték. :)

Nekem 3400 grammra saccolták a 38. héten, de végül 40 hét 3 napra 3330 grammal és 54 centivel született, szóval kicsit elmérték. :)
Nekem a 36. héten saccolták 3300-3400 grammra. 42. héten született meg 3950 grammal.
Nekem majdnem 4 kg-ra saccolták, aztán 3010 grammal született. Van némi különbség! ;)
elsõ babánál 36 héten 3 kg mérték, 41 héten született 3750 gr. A második babánál (veszélyeztetett, heti 2 CTG + uh), a 38 héten érte el a 3 kg, be is is indították a szülést, 3050 gr volt. :-) Itt jól mértek, gondolom alaposabban kellett mindent megnézni.
3500-ra saccolták 38 hetesen, 42 hetesen született 3990 grammal.
A 38. héten 3600-3800g-ra saccolták, ehhez képest 40+3 héten született 3100g-mal és 47 centivel.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!