Találatok a következő kifejezésre: 38 hetes tegnap (31 db)

A méhszáj bezáródhat, ha már egyszer nyitva volt? 32. héten 2111 volt az értékem. Tegnap voltam 38 hetes és azt mondták, hogy zárt a méhszájam.

Legjobb válasz: Nem hinnem, max feluletesebben nezte elsore a doki, vagy direkt tulzott, vagy barmi. Nekem 36 hetesen, manualis vizsgalattal 1111-et mondott. Aztan 38 hetesen, direkt a mehszaj ellenorzesere uh-gal vizsgalt, kozolte (ugyanaz a doki), hogy hat a belso az meg nincs nyitva...

Nem hinnem, max feluletesebben nezte elsore a doki, vagy direkt tulzott, vagy barmi. Nekem 36 hetesen, manualis vizsgalattal 1111-et mondott. Aztan 38 hetesen, direkt a mehszaj ellenorzesere uh-gal vizsgalt, kozolte (ugyanaz a doki), hogy hat a belso az meg nincs nyitva...
Nekem 20. héten néztek 3100-at (SZTK), pár hétre rá a magándokim pedig 3000-et. Nem tudom, hogy az sztk-s doki felületes volt-e, vagy tényleg záródik-e a méhszáj.
20 héten rám is rám hozták a frászt az sztk rendelésen, azt mondát egy ujjkúpnyira nyitva van a külsö méhszáj, magnézium és fekvés... Aztán elmentem magándokihoz egy hét múlva, addig nagy dózisban szedtem a Mg-ot, ott pedig azt mondta hogy semmi gond, teljesen zárt... Hogy mi történt és mi volt, nem tudom, de én is arra gyanakszom, hogy idióta volt az sztk-s doki, mert már a vizsgálat elõtt is lekezelõ és kioktató volt, szerintem egyszerûen be akart paráztatni. De ha te nem szedsz mg-ot, és gondolom már nem, akkor szerintem ilyen nincs, szerintem valaki tévedett...és gondolom a korábbi...
A kérdező hozzászólása: Mindkétszer a magándokim vizsgált meg, még kórházban is feküdtem. A 37. hétig szedtem én is magnéziumot.

Alig mozog tegnap+ma valamit a baba, nektek? 38 hetes vagyok.

Voltam szívhangot nézetni,ott nem mondtak semmit,csak h. majd menjek el UH-ra is :( Remélm nincs baj :-(

Legjobb válasz: Szia! Én is 38 hetes vagyok, nekem napok óta meg sem áll, szinte egyfolytában mozog a babám, de õk sem egyformák. Nem értem, ha szívhangot hallgattak, és hallottátok is, akkor szerintem nagy baj nem lehet, csak lustizik. Megint front van. Remélem minden rendben van.

Szia! Én is 38 hetes vagyok, nekem napok óta meg sem áll, szinte egyfolytában mozog a babám, de õk sem egyformák. Nem értem, ha szívhangot hallgattak, és hallottátok is, akkor szerintem nagy baj nem lehet, csak lustizik. Megint front van. Remélem minden rendben van.
Az én babám is nagyon keveset mozgott tegnap is és eddig ma is. Nem tudom, miért, lehet tényleg front van. 23 hetes
Nekem is már 2napja kevesebbet mozog.Ne izgulj biztosan minden oké!Meg tudod már kevesebb helye is van mozogni!További szép babavárást!35hetes kismami
Szia! Én is 38hetes vagyok, és 2napja az én kislányom is alig-alig mocorog. :( Eddig mindig olyanokat rúgott, hogy majd ki szakadt az oldalam, de pár napja, itt-ott érzem csak. Lehet, hogy beilleszkedtek nem, és kevés a helyük? Vagy ez a fránya idõ teszi? Ne aggódj, biztos minden rendben van, nekem legközelebb csak szerdén kell mennem NST-re, de remélem minden okés velünk is. Hamarosan anyukák leszünk, kitartás! :)

Mi lehet? Közel a szülés? Tegnap este óta olyan furán fáj a hasam. Mintha meghúztam volna, ha ülök is érzem és ha felállok akkor az egész kemény lesz, alig bírok járni is tőle.38 hetes vagyok.

Eddig ilyen nem volt. A derekam is fájdogál, eddig ez sem fájt és néha menzisen érzem a hasam.

Legjobb válasz: Ezt hivjäk kemenyedesnek :o) Mekkora mäkos vagy, hogy megcsak most tapasztalod :o) Ez a mintha meghuztam volna erzes... Most engedtek ki a korhäzbol, ezzel mentem be (meg csak 35. hetben vagyok). Nälad mär simän jelentheti a közeleg az idöt. De hät a 38. het :o)Teljesen kesz a baba ne aggodj! :o) Gyors es szep szülest! 35 hetes km

Ezt hivjäk kemenyedesnek :o) Mekkora mäkos vagy, hogy megcsak most tapasztalod :o) Ez a mintha meghuztam volna erzes... Most engedtek ki a korhäzbol, ezzel mentem be (meg csak 35. hetben vagyok). Nälad mär simän jelentheti a közeleg az idöt. De hät a 38. het :o)Teljesen kesz a baba ne aggodj! :o) Gyors es szep szülest! 35 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszi! Volt már haskeményedésem, de az más volt valahogy. Remélem hamarosan megláthatom a kisbabámat! :) Neked sok boldogságot a hátralévõ idõre is!


Tegnap megvizsgált a doki és C:2000 szerintetek mikor szülök? 38 hetes vagyok

Legjobb válasz: én már a kezdetek kezdetétõl c2000 vagyok...36 hetes

én már a kezdetek kezdetétõl c2000 vagyok...36 hetes
Valószínüleg 3 héten belül szülni fogsz. Közelebbit szerintem senki nem tud mondani.
Én végig ilyen értékkel szaladgáltam. Még szülés elõtti két nappal is ilyen volt. :) Végül 40+5-re szültem. :)
A kovetkezo negy heten belul tutira. Ebbol nem lehet megmondani. A masodik terhessegemnel eleve 2000es mehszajjal kezdtem, majd a 2100 as volt, majd ket hettel kesobb 2110. A 40. heten 1333as, mas ennyivel mar szul, az en szulesemet meg igy is inditani kellett.
Ebbõl nem lehet megmondani. csupán a méhnyak lett 1 cm-rel rövidebb, de zárt vagy. DE: a szülés megindulhat akár még ma is, de rá is húzhatsz 1 hetet is. Nekem már a 20. héttõl 2100 volt a méhnyak, méhszáj, csupán a 38. héten szültem :) ) Amikor a babád jónak látja, elindul, ui. az õ testébõl felszabaduló hormonok indítják be a szülést. Minden jót Nektek!

Ma vagyok 39 hetes. Eddig minden rendben zajlott, de tegnap a 38 hetes uh-n, azt állapították meg hogy túl sok a magzatvizem és be kellene feküdnöm emiatt. Miért baj a sok magzatvíz, mik a veszélyei a babára nézve és eddig hogy nem vették észre?

Legjobb válasz: A sok magzatvíz általában arra utal, hogy a babának nem jó a kiválasztása. Mert ugye õ nyeli a vizet, majd kipisilja, de ha ez nincs rendben, akkor lesz vagy kevés, vagy sok a víz. Szeritnem ne félj, nem lesz semmi baj, ilyenkor már amúgy is szülés elõtt állunk. Feküdj be, a te és a baba érdekében, és nemsoká lesz egy egyészséges szép kisbabád!.-) 39+3 kismama:-)

A sok magzatvíz általában arra utal, hogy a babának nem jó a kiválasztása. Mert ugye õ nyeli a vizet, majd kipisilja, de ha ez nincs rendben, akkor lesz vagy kevés, vagy sok a víz. Szeritnem ne félj, nem lesz semmi baj, ilyenkor már amúgy is szülés elõtt állunk. Feküdj be, a te és a baba érdekében, és nemsoká lesz egy egyészséges szép kisbabád!.-) 39+3 kismama:-)

38 hetes kismama vagyok. Tegnap este 11-kor elfolyt a magzatvizem, fajasaim nincsenek, hazakuldtek. Azota semmi, mit csinaljak?

48 ora utan ha nincs fajas akkor beinditjak a szulest de szornyu ez a varakozas. Varni hogy mikor fog fajni.Mit lehet csinalni hogy beinduljon magatol?

Legjobb válasz: Én azt hallottam, hogy a lépcsõzés segít ílyenkor. Én 12 éve szültem az elsõ gyermekem, akkor hajnal 4-kor elfolyt a magzatvíz, és mivel semmi fályás nem volt már délelõtt 11-kor megindították, és du.2-kor már meg volt. Most 25 hetes vagyok nem tudom mi vár rám. Minden esetre kitartás!!! Szorítok neked!

Én azt hallottam, hogy a lépcsõzés segít ílyenkor. Én 12 éve szültem az elsõ gyermekem, akkor hajnal 4-kor elfolyt a magzatvíz, és mivel semmi fályás nem volt már délelõtt 11-kor megindították, és du.2-kor már meg volt. Most 25 hetes vagyok nem tudom mi vár rám. Minden esetre kitartás!!! Szorítok neked!
Hát én ezzel a szex dologgal csínján bánnék. Mert ha a víz elfolyt, akkor már nyitva a burok. Így nagy a fertzõzésveszély. Nem is értem, miért küldtek haza titeket.
Szia! Én úgy tudom, hogy miután a víz elfolyik, 24 órán belül meg kell születnie a babának, mert már ilyenkor nagy a fertõzés veszély!!! Miért küldtek haza??? Ez érthetetlen! Ha nincs fájás, adjanak oxitocint!!! EGy szintén 38 hetes kismama Drukk, hogy minden rendben menjen!
Szia! Szerintem nagy felelõtlenség volt hazaküldeni. Én is úgy tudom, hogy ilyen esetben 24 órán belül kint kell lennie a babának.Szerintem menj vissza a kórházba, ahol szülni fogsz.Remélem rendben lesztek mindketten.
A szex nagyon jó, fõleg, ha a párod benned megy el. Ja meg csókolózzatok sokat, az is segít..
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat, kiprobalom a lepcsozest es a csoki mokit:) amugy Irorszagban elek es itt maskepp fogjak fel a dolgokat az orvosok de csak tudjak mar mit csinalnak.Remelem!!! Puszi mindenkinek es jo babavarast!
szia! antibiotikumot kaptál? a fertõzés veszély miatt kérdem. engem benn tartottak ugyanigy voltam.

38 hetes kismama vagyok, hamarosan jön a baba? C.2100. volt tegnap voltam nőgyogyásznál .

eddig is görcsölgettem de ritkán, és csak max. 1-2 percig, és az sem olyan " hu de szét szakad a hasam " volt. de ma viszont reggel ota görcsölök, fél oránként .nem vészesen azt hozzá teszem ! szurkod allul a hasam,meg itt ott amott... főleg mikor pisilek. számolom a görcsök közti időt, van hogy 10 percenként,nem erős, csak néha nyilal bele nagyon, nem sokáig görcsöl .. 5 percig. 10.de akkor sem folyamatosan , 20 percenként járok pisilni, és a meleg zuhany sem segitett semmit, sőt, még talán roszabb is lett utána egy kicsivel... na meg persze a hányinger, cska ugy hirtelen jön és ugy érzem 2 mp.en bellül kidobom a taccsot aztán.semmi elmulik ez is elég gyakori mostanába és hát nem igazán tudom még eldönteni mi lehet ez. akik tapasztalták már vagy tulvannak az egészen, ez valaminek a jele? vagy ne parázzak már ennyire?

Legjobb válasz: Ha van orvosod, szerintem kérdezd meg inkább.

Ha van orvosod, szerintem kérdezd meg inkább.
A kérdező hozzászólása: nem fogadtunk orvost, nem tudom ez olyan jel amivel orvoshoz kéne fordulni ?
Ezek a jelek elég jellegzetesek ilyen idõsen, és ne aggódj, nem feltétlen jelentik azt, hogy hamarabb jön a baba. (mondom ezt úgy, hogy az elsõ gyermek 39+1, a második 38+2-re született) Ha állandósul a fájdalom, és hánysz is, akkor feltétlen orvos!!
lett valami?

Tegnap kidurrant a fogínyem, azóta a babám nem áll le a pocakban.38 hetes vagyok, jelenthet ez bajt?

Sziasztok! Tegnap éjjel fél 2-kor felsírt a kislányom, és ahogy mentem át hozzá, olyan fura íze lett a számnak. Ömlött belőle a vér és a genny, kb fél órán keresztül. Egész nap fáj, tegnap is, ma is. De az éjjeli dolog óta a kicsi a pocakomban nem áll meg egy percre sem. Folyamatosan keményedek, görcsölök, feszít a hasam. A kicsi érezné, hogy nekem fáj, azért csinálja, vagy beindíthatott ez a dolog valamit nála? Fogdoki majd hétfő délután (a helyi nem rendel még 2 hétig, ügyelet csak Pesten, az meg 4 óra utazás innen, autónk nincs), nődoki meg szerdán (előbb nem fogad a kórház, csak ha szülni megyek be). Szerintetek mit csináljak? Pihenjek, meg magnézium, hátha elmúlik? Vagy?

Legjobb válasz: Hát ha meg tudod oldani (neked kísérettel, másik gyereknek felügyelettel), én inkább a minél gyorsabb fogászatot választanám. Ha belefér, akár fizetõset. Nem jó verzió, ha már tényleg szülsz és ezért még jó pár napig így maradsz.

Hát ha meg tudod oldani (neked kísérettel, másik gyereknek felügyelettel), én inkább a minél gyorsabb fogászatot választanám. Ha belefér, akár fizetõset. Nem jó verzió, ha már tényleg szülsz és ezért még jó pár napig így maradsz.
A kérdező hozzászólása: Szerintem lehet összefüggés. Ma voltam dokinál, írt fel gyulladáscsökkentõt, rakott a fogamba gyógyszeres tömést, szerdán kihúzza.
A fogorvosom mondta, hogy annyi bajt okozhat ha a véráramba genny kerül, hogy ihaj. Neked pedig igencsak bekerült. Legközelebb azonnal fogászat. Ez nem játék.
Juj szegeny. Gondolod van osszefugges a ketto kozott? Irj majd mi van veled.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Igazatok volt, éjjel egy percet nem aludtam, mert a fogfájásból hasmenés lett....percenként megyek. Nemrég az ügyeletes adott hasfogót meg fájdalomcsillapítót, és reggel a szájsebészeten kezdek.
Pedig a fog rengeteg bajt okoz és én inkább utaznék 4 órát a helyedben.
A kérdező hozzászólása: Tegnap fáj a fogam, reggel erre ébredtem, elmentem a fogdokihoz, kiderült, hogy szabin van.. de vettem be Algopirint, kicsit jobb lett, gondoltam hétfõig kihúzzuk valahogy. Jegeltem, van itthon ilyen gyulladáscsökkentõ csepp, amit vízbe kell tenni, és azzal öblögetni, én fél óránként öblögettem. Aztán nagy nehezen elaludtam... és erre ébredtem. Mostanra fekete az ínyem, van benne egy kráter, de már nem fáj olyan vészesen. Csak enni nem tudok, mert ha hozzáér valami, akkor kész vagyok. Csak a kicsi miatt aggódom nagyon.
Én sem tudom, mit lehetne tenni...kellene addig is esetleg valami gyulladáscsökkentõ, amit kismamák is használhatnak. Nincs a közelben egy ügyeletes patika? Ott talán tudnának mondani valamit. Én azért bíztatnálak. Szerintem komoly gond ennyi idõ alatt nem lehet. Gyulladt góc volt esetleg?
Offolok de ez hogyan történt? Gyulladt volt vagy mi?
A kérdező hozzászólása: Sajna ma nem tudom kire bízni a kiscsajt, elég nyûgös, meg lázas is, és ilyenkor senki nem bír vele. :-(
Ez a beszéd.

Tegnap óta szinte állandóan keményedek, és görcsölök, fáj a derekam és a vesém is de nagyon! Ez lehet a szülés jele? 38 hetes vagyok Magzatvíz nem folyt el.

Legjobb válasz: Akár az is lehet! Próbáld meg mérni a keményedések és görcsök között az idõt! Lehet, hogy csak készülõdik a baba, jóslófájás, de lehet, hogy estére anyuka leszel:) Ha nagyon bizonytalan vagy, kérdezd meg a dokid, hogy be kell e menned a kórházba. Lazíts egy kád meleg vízben és próbálj relaxálni. Sok boldogságot a babához!

Akár az is lehet! Próbáld meg mérni a keményedések és görcsök között az idõt! Lehet, hogy csak készülõdik a baba, jóslófájás, de lehet, hogy estére anyuka leszel:) Ha nagyon bizonytalan vagy, kérdezd meg a dokid, hogy be kell e menned a kórházba. Lazíts egy kád meleg vízben és próbálj relaxálni. Sok boldogságot a babához!
Amíg nem rendszerezõdnek, addig csak jóslók. Lehet, hogy ma beindul, de lehet, hogy két hét múlva. A kád meleg víz jó ötlet. Ha jóslók, akkor a vízben leállnak, ha meg indul, akkor rendezõdnek, és erõsödnek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat..remélem jobb lesz mert nem tudok már menni sem nagyon...:) De már kint lehetne a kisasszony:)
Na meg volt a pancsi? Mi újság? elsõ voltam
A kérdező hozzászólása: Igen megvolt :) most tényleg jobb a helyzet...pedig már annyira várjuk itthon a kis bébit..de még van pár nap :) köszönöm az érdeklõdést!!
A kérdező hozzászólása: Nem, nem az elsõ baba , már van egy 8 éves lányom is...csak félek mert õt úgy indították be nagyon nehéz szülésem volt! Jó lenne ha most magától indulna meg :) Köszönöm a tippet kipróbálom a teát! De nem sürgetem, csak egész éjjel görcsölgettem meg fáj a vesém azt hiszem:) Jó lett volna már ha beindul:)
Nekem is tegnap óta keményedés meg görcsök, de még csak 30 hetes vagyok. napi 4-5 magnéziumot eszek. megvolt a meleg fürdõ is, 2. terhességem. Van még tippetek, hogy mulasszam el? Bocsi, hogy nem a kérdésre válaszoltam.

Tegnap meghalt a nagymamám.38 hetes terhesen ti elmennétek a temetésre?

Több, mint 200 km-t kéne utazni oda és vissza is. Nem tudom, mit tegyek.

Legjobb válasz: Igen, gondolom kocsival mennél, nem lesz semmi bajod.

Én nem mentem el, pedig a szívem majd meg szakadt, de a doki sem engedett el, idegen ország, idegen nyelv, és nyíló méhszáj, nem mertem kockáztatni...
Õszinte részvétem. Én nem mennék. Ha van fogadott orvosod, gondolom, nála szeretnél szülni. Kérdés az is, hogy az ottani kórházi viszonyok milyenek. Annak persze igen kicsi a valószínûsége, hogy pont aznap indul be a szülés, de egyrészt 200 km-t oda-vissza, még óránkénti megszakításokkal is végigülni, rengeteg, az egészségügyi kockázatokról nem is beszélve. Ilyen nagyterhességet egy esetleges hirtelen fékezésnek kitenni, megint mérlegelendõ. Igaz, az én véleményemhez az is hozzátartozik, hogy vérrögképzõdésre hajlamos, programozott császáros kismama vagyok, aki decemberre (azaz a csúszós utakra) van kiírva. Én ilyen esetben otthon emlékeznék meg a mamáról.
Nekem 32 hetesen meghalt a nagypapam, akit nagyon szerettem. Egy masik orszagban elek es igy nem tudtam hazautazni (mindennel egyutt 10 ora lett vna) de a legnagyobb baj az volt h nem repulhettem. Temetese orajaban gyertyat gyujtottam es elmondtam egy imat. Ezektol fuggetlenul nagyon nagy lelkiismeretfurdalasom volt h nem mehettem el. Mai napig szegyellem magam, pedig azthiszem terhesen amugy is megbocsajthato "bun" ez. Na de a kerdesedre valaszolva: en elmennek. Bar en nagyon jol vagyok testileg lelkileg, pedig enis 38 hetes vagyok. A korhazi csomagomat bekeszitenem es elmennek mindenkeppen. Amennyiben megtehetem. Ha kocsival mennel akkor meg vegkepp. De ezt nrked kell erezned h mennyire birnad az utat vagy a lelki reszet.
Szia! Mint egy elõzõ válaszolót, engem is a nagyi nevelt, így biztosan elmennék. Esetleg vidd magaddal a kiskönyvedet és a kórházi csomagodat, hátha... sosem lehet tudni, de ha mégis beindulna a szülés, akkor legalább ne teljes készlethiányban legyél. Õszinte részvétem!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Nem is a testi részével van gondom, elvileg teljesen zárt méhszáj, hanem a lelki részétõl tartok inkább. Nehogy a sok sírás beindítsa a szülést. Sajnos a dokim pont most van szabin. Anyu is azt mondja ne menjek, az õ édesanyja volt, de én még nagyon agyalok rajta.
Szia! Nekem nagyon fontos a nagymamám, õ nevelt fel. Ha a szülés napján lenne a temetése én akkor is elmennék. Õszinte részvétem! 38 hkm
De mikor lesz a temetés? Gondolom az még 1-2 hét. (Legalábbis nálunk így volt.)
Õszinte részvétem! Kérdezd meg az orvosodat!
Igen, gondolom kocsival mennél, nem lesz semmi bajod.
nem mennék el... 200km az sok. mki meg fogja érteni sztem, ha nem mész. a nagymamádon már úgysem segíthetsz sajnos.. :(( sajnálom, hogy ez történt.
Elmennék! Bár a kocsiba bepakolnék mindent ami a szüléshez kell. Én a szülésem napján meg az elõzõ 7 napban minden nap 150 kmt VEZETTEM mamám halálos ágyához! Végstádiumban volt. Bár megélte a szülésemet, de nem lett bajom, sem a vezetéstõl 39 hetesen, sem a távolságtól. De nekem mama nagyon fontos volt. Ha a temetése letrt volna akkor, oda is mentem volna, mint ahogy mentem 34 hetesen keresztapám temetésére.
Ha kocsival mész, és egészséges vagy, és szeretted, miért ne? Késõbb lelkifurdalásod támadhat, hogy nem voltál ott.
Nem, 200 km-t már nem utaznék 38 hetesen, a nagymama sem szeretné, azt hiszem.
Attól függ milyen viszonyban voltatok. Én nagyon kötõdtem a nagymamámhoz, így biztos elmennék a temetésére 38 hetes terhesen is. Ha nem voltatok olyan közeli kapcsolatban, és ott lesz a családod részérõl más (aki képvisel titeket a szertartáson), akkor biztosan megértik, ha te nem mész.
õszinte részvétem elõször is! szerintem a temetésre ne menj el, ki tudja mikor dönt úgy a baba, hogy jönni szeretne... miután megszületett a pici utána mennék el hozzá. sajnálom!
Utolsónak valahol igaza van. Nekem eszem ágában nem volt senkit megkérdezni, evidens volt, hogy megyek kinyílt méhszájjal is. Meg se fordult a fejemben, hogy szülni fogok, pedig veszélyeztetett voltam. Egyszerûen annyira máson (mamámon) járt az eszem, hogy bele se gondoltam, hogy szülés is lehet. És nem is lett. De te gondolkozol, szóval nem vagy biztos benne, hogy akarsz menni. Inkább akkor maradj tényleg otthon, ott is lehet megemlékezni. Mert ilyen esetben tényleg csak arra fogsz gondolni, nehogy baj-szülés legyen ott és akkor, hogy biztos az lenne belõle. Nem történik semmi gond ha nem mész, pláne ha anyukád is ezt mondja. Nem vagyunk egyformák. Nem tõlünk fogod megkapni a választ, hogy mit tegyél. Csak te tudod , csak te érzed.
Hát abból ítélve, ahogy vacillálsz a dolgon, szerintem ne menj. Itt többen közülünk gondolkodás nélkül mennénk, ha te nem, akkor inkább maradj otthon, és gondolj onnan a nagymamádra. Megszólni senki sem fog érte téged. egyik elõzõ
A kérdező hozzászólása: Azt még nem tudom, feltételeztem, hogy még a héten.
Én elmennék, ha csak a 38hét az indok. A kicsi még akár 3hetet is bent lehet.
Szia, én 36 hetesen utaztam 180 km-t, orvos elengedett, a védõnõ a lelkemre kötötte, hogy a kórházi csomag ott legyen az autóban. Ha nincs baj, nem nyílt ki a méhszájad, orvos engedi, akkor menj, de kórházi csomaggal. Részvétem!
Mindenképpen elmennék.
részvétem!! én tuti hogy elmennék amúgy!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!