Találatok a következő kifejezésre: 38 hetes mit jelent (20 db)

Miért írják úgy terhességekkel kapcsolatban, hogy 36+4 hetes, 38+1 hetes? Ez mit jelent? 22/L

Miért nem csak mondjuk 40 hetes, vagy 39 hetes?

Legjobb válasz: nem 38 hetes és 1 napos? vagy 36 hetes és 4 napos terhesség? Én erre tudok tippelni.

nem 38 hetes és 1 napos? vagy 36 hetes és 4 napos terhesség? Én erre tudok tippelni.
Azt jelenti, hogy betöltött 36 hét plusz 4 nap, tehát az ilyen kismama a 37.hétben van. A másiknál is betöltött 38 hét plusz 1 nap, azaz a 39.hétben van. Én ma vagyok 33+1. A védõnõm így írná a kiskönyvbe: 33/1, nála ez a jelzés. Viszont az orvosom azt írná be a könyvbe, hogy 33. Én viszont úgy mondom, hogy a 34.hétben vagyok. Ennek nincs semmi jelentõsége, csak megszokás.
A kérdező hozzászólása: Köszönom szépen a válaszokat! Így már értem!
38 hetesen mar minden a szules kozeledtet jelzi :D A baba mar beilleszkedett, valoszinuleg a hasad is lejjebb van mar.
A kérdező hozzászólása: Hát igen picit lejjebb ment, csak nekem ez új, mert elsõvel semmi ilyen nem volt.
Á második gyerek mindig más, mint az elsõ.A szülés se olyan lesz, mint az elsõvel! Valószínûleg elkezdtél tágulni.Jó egészséget Nektek és könnyû szülést kívánok!

Nyugtassatok meg? Mit jelent, hogy a lepény a mellső falon tapad, állományában számos cysticus képlet? 38 hetes km

Legjobb válasz: Minden bizonnyal nem cysta, mert a méhlepényben nemigazán szokott cysta lenni. Szerintem meszes gócok alakultak ki a méhlepényben ami a 38 héten már normális, ezt úgy szokták írni ha sok a meszes góc akkor a lepény III fokban érett. Elhasználódott, hamarosan itt a szülés ideje. A mellsõ fal azt jelenti hogy a hasfalad felõl van a tapadás mely nagyon jó. Szép szülést!

Na , ezt baromira nem értem.A vérvételbõl mi derül ki a císztákkal kapcsolatban, vagy a méhlepény tapadásával kapcsolatban. Szerintem ne izgulj, nem lesz semmi baj.
Minden bizonnyal nem cysta, mert a méhlepényben nemigazán szokott cysta lenni. Szerintem meszes gócok alakultak ki a méhlepényben ami a 38 héten már normális, ezt úgy szokták írni ha sok a meszes góc akkor a lepény III fokban érett. Elhasználódott, hamarosan itt a szülés ideje. A mellsõ fal azt jelenti hogy a hasfalad felõl van a tapadás mely nagyon jó. Szép szülést!
Ha rossz lenne azonnal dokihoz küldtek volna. De cysta az egy daganat ami akár lehet vizes zsíros, sejtekböl állhat akármilyen lehet. vagy ahogy elöttem írták meszes. ezt honnan olvastad? a dokitól kaptad akkor tuti nem rossz mert akkor azonnal korházba küldött volna
A baba szempontjából semmi jelentõsége nincs, hogy hátul, elõl vagy felül tapad meg a méhlepény. Az mellsõ falon tapadó méhlepény esetén elõfordulhat, hogy az anyuka csak késõbb érzi meg az elsõ magzatmozgásokat. Gondot csak az okozhat, ha a méhszáj környékén tapad meg, azaz ún. mélyen fekvõ méhlepényrõl beszélünk. Vannak cisztáid, ami el is múlhat, meg lehet majd több is.A baba ettõl nincs veszélyben, de kérdezgesd az orvost. És szülés után is oda kell figyelni rá.
Biztos hogy minden rendben van, mert különben szólt volna az orvos, de a legjobb ha õt kérdezed meg, és pontosan meg fogja mondani... én telefonon is felhívnám helyedben, hogy minél hamarabb megnyugodj. Ne idegeskedj, már bármelyik percben szülhetsz, nem aggódni kell ilyenkor, hanem boldognak lenni. Sok boldogságot kívánok!
Bocs hogy nem a kérdésre válaszolok de ha ciszta akkor kijön a méhlepénnyel együtt és nincs gond nem?! Amúgy ha olyan nagy dolog lenne már a doki szólt volna!!! 37 hetes km
a második válaszolónak üzenem h igenis lehet ciszta a méhlepényen, ugyanis nekem is van.a 12 hetes uh-on derült ki.és a 18 hetes uh-on is még cisztás volt bár már csak minimális volt.
Nekem is ciszta van a méhlepényemen. Akinél volt, minden rendben volt a terhességgel?
A kérdező hozzászólása: Szia.Minden rendben volt a babával, bár nem nõtt akkorára mint az elsõ babám, de nálam nagyon sok más tényezõ is befolyásolhatta a súlyát.Mindegy így sem lett kicsi:3920 g és 57 cm.A lepényrõl nem tudok neked mit mondani, mert amikor megszületett a kisfiam(az elsõ fájástól számítva 40 perc volt)csak azt figyeltem, hogy egészséges-e és a többit el is felejtettem megkérdezni, de szerintem ha bármi lett volna a lepénnyel akkor biztos szóltak volna.Most volt 5 hónapos és majdnem 10 kiló, szépen fejlõdik, már forog oda-vissza.A hozzátáplálást a héten fogom elkezdeni, de egyenlõre még a cumisüveget sem fogadja el, csak cicizik.Ha bármire kíváncsi vagy akkor írjál.Jó pocakoskodást:)
Köszönöm, hogy válaszoltál. Nekem most találtak cisztát a lepényen és eléggé félek. Nem tudom, hogy mire számítsak, hogy mitõl lehet, remélem nem valami fertõzés jele. Neked hány hetesen volt? Ciszta volt vagy "csak" cysticus képlet? vagy az ugyanaz? 12. hetes kismama vagyok a 2. babával. Köszönöm, hogy válaszoltál! Boldog babázást egyébként
A kérdező hozzászólása: Szia.Nekem a 38.héten vették észre.Lehet, hogy volt elõtte is, nem tudom.Nem volt fogadott orvosom, és ezt is a kórházban vették észre az utolsó ultrahangon, de akkor a doki azt mondta, hogy egy csomó kismamának írják rá a papírjára.Nekem kértek még 2 féle vizsgálatot utána és az egyiknek csak a szülés napján tudtam meg az eredményét.Azért majd kérdezd meg a dokidat.
Nem, ne nyugtassunk meg.
Milyen vizsgálatot kértek? Engem próbált nyugtatni a doki, nem sok sikerrel.
Ja igen, elõzõ vagyok: a vérvétel lényege az lesz, hogy megnézzék a máj- és egyéb funkcióidat, vérlemezkeszámot stb., és további adatokat nyerjenek arról, hogy kell-e szülést indítani vagy nem (kizárjanak pl. pre-eclampsiát, amit a köznyelv toxémiának hív, de az igazi toxémia nagyon ritka).
NYUGI!!! :-) 38. héten ezzel már minden oké. A mellsõ fali lepény azért fontos adat, mert ha neadjisten császár kell, akkor a mellsõ fali lepényre vigyázni kell a vágáskor (a fundusban vagy a hátsó falon tapadó lepényt nem érinti a császármetszés). A cysticus képlet kifejezés jelenthet kb. 20 dolgot: leírták, mert ott van. Korionboholy, folyadékállomány, akármi. Nem daganat, nem rák, ha emiatt volnának rémálmaid.
19.31 vagyok, és 20.08-nak: nem nagyon szoktam mások válaszára reagálni, de a legelsõ hozzászólást nem tudtam szó nélkül hagyni. És persze nem Neked szólt :)
ja, bocs:-)
nem elõzõ, hanem elsõ.
19:31-nek Én vagyok az az "elõzõ". Én nem értem mi rosszat írtam azzal hogy majd amikor megszületik a babája kijön a méhlepény is. Ebben szerintem semmi rossz nincs hisz ez a dolgok rendje, és ha a doktor tényleg nem mondott semmit akkor nem lehet nagy a baj, másképp beutalta volna kórházba!
A kérdező hozzászólása: Na ezt nem értettem én is, csak már itthon gondolkodtam.Sajnos nincs fogadott orvosom, így nem tudom megkérdezni.
A kérdező hozzászólása: Csak annyit mondott hogy vérvételre kell mennem és majd abból kiderül minden.
A kérdező hozzászólása: CMV, IgM.De már állítólag átestem rajta.Legalábbis ezt mondták a szülés napján.

38 hetes kismama vagyok és az ultrahangon azt írták a papíromra megjegyzésnek, hogy magzati alhasban 59×38 mm-es folyadéktartalmú képlet (cysta). Ez mit jelent? Nagyon félek, hogy valami baja van a picinek.

Legjobb válasz: Az orvostól nem kérdezted meg?Bocsi,hogy nem válaszolok hanem kérdezek,de én addig nem jöttem volna el a kórházból míg nem mondanak valamit.

Az orvostól nem kérdezted meg?Bocsi, hogy nem válaszolok hanem kérdezek, de én addig nem jöttem volna el a kórházból míg nem mondanak valamit.
Ez nem a picinek a baja, hanem neked. A cysta egy daganat, ami a pocakodban van. Egyik barátnõmnek az elejétõl volt, együtt nõtt a babával, és császárkor a babával együtt eltávolították. Azóta nincs baja. A baba teljesen egészséges volt. De mindenképpen a dokitól kérdezd meg, mert õ tud rá megfelelõ választ adni.
A kérdező hozzászólása: De megkérdeztem, azt mondta nem kell miatta aggódni mert ez elõfordul és magától fel fog szívódni.De azért aggódok egy picit, elsõ babámat várom. Köszönöm a válaszokat.

38 hetesen még nem volt semmi joslóm? Ez mit jelent? Normális?

Legjobb válasz: 38.hétre született a kisfiam úgy hogy elõzõ nap még a gép sem mutatott semmit.Reggel elfolyt a magzatvíz...az eredmény pedig itt szuszog a kiságyban már 3hónapja:))))

38.hétre született a kisfiam úgy hogy elõzõ nap még a gép sem mutatott semmit.Reggel elfolyt a magzatvíz...az eredmény pedig itt szuszog a kiságyban már 3hónapja:) )))
39 hét 4 naposan azt hittem végre nekem is lettek jósló fájásaim, majd pár óra múlva már a kezembe fogtam lányomat.
Semmit nem jelent. Miért kellene lennie? Ez olyan, mint az ovu fájdalom, beágyazódásos vérzés, nyákdugó elmenetelen, magzatvíz elfolyása, mindenkinél MÁS!
Én a 39. héten szültem, de sosem volt semmilyen jóslóm.. :) Viszont a 39. héten egyik éjjel 4 perces fájásokra ébredtem... Azaz fájásokra ébredtem, és egy órán keresztül csendben néztem az órát, és 4 percenként fájt (nagyon), így aztán szép lassan beautóztunk a kórházba, ahol is máfél óra alatt meglett a lányom. (elsõ baba).
Így van, ne idegeskedj emiatt, nem kell, hogy mindenkinek legyen jóslója. Semmit nem jelent, ha nincs.
A kérdező hozzászólása: Akkor megnyugodtam, köszi a válaszokat:)

A méhszájam fel van puhulva, és 2111 es a méhnyak nyilása, ez mit jelent, mennyi idő van még vajon hátra? 38 hetes vagyok, a baba feje be van ékelődve.

Legjobb válasz: Lehet, hogy 1-2 napon belül meglesz a baba, de akár túl is hordhatod! Nekem ilyen volt a méhszájértékem 35 hetesen (szintén felpuhulva), de még vagy 2 hétig nem szándékozom szülni... 35+5 kismama

Lehet, hogy 1-2 napon belül meglesz a baba, de akár túl is hordhatod! Nekem ilyen volt a méhszájértékem 35 hetesen (szintén felpuhulva), de még vagy 2 hétig nem szándékozom szülni... 35+5 kismama

38 hetes terhes vagyok és ma reggel eléggé barna folyásom volt, ez mit jelent? Mellette még a folyásom is sok van mit csináljak?

mi lesz ha holnap 29-én szülök? félek ettől a 29-edikétöl.

Legjobb válasz: Miért félsz?Nem kell félni.Már idõbe vagy bármikor beindulhaz a szülés.Nekem 4 szülésem volt.A második 2 héttel elõbb jött.Lehet,hogy az idõjárás is közrejátszik.Egyik nap meleg van másik nap,mint ma zuhog a hó. Ha aggaszt a folyás csörögj rá az orvosodra,de szerintem semmi probléma. Minden jót és könnyû szülést! 4 gyerkõc anyukája

Miért félsz?Nem kell félni.Már idõbe vagy bármikor beindulhaz a szülés.Nekem 4 szülésem volt.A második 2 héttel elõbb jött.Lehet, hogy az idõjárás is közrejátszik.Egyik nap meleg van másik nap, mint ma zuhog a hó. Ha aggaszt a folyás csörögj rá az orvosodra, de szerintem semmi probléma. Minden jót és könnyû szülést! 4 gyerkõc anyukája
Nem kell megijedni, most már bármikor szülhetsz. Nekem is volt barna folyásom az utolsó hetekben, nem jelent semmi rosszat, meg a sok folyás se, mindkettõ volt nekem is és pont a 40.hétre szültem.Lehet lassacskán távozik a nyákdugód.
Érdemben már válaszoltak a többiek. Miért félsz a 29.-tõl? Nem kell, hidd el, van az évben rosszabb nap is. Én április 1-jén születtem. ;)
A kérdező hozzászólása: inkább szülnék április 1-én mint február 29-én mert április 1-je minden évben van de február 29 csak 4 évente ez hogyan lenne ha akkor szülnék 4 évente ünnepelné a babám a szülinapját? köszönöm a jó kívánságokat.
Szia én elhiszem, hogy félsz a 29-tõl de ha úgy esik akkor is lenne szülinapja a babának csak 28-án vagy március 1-én...amúgy ha azt nézzük 100 évesen lenne 25 :) !!! Viccet félre téve ha nekem lenne barna folyásom én felhívnám a dokimat, hogy megkérdezzem mi van ilyenkor. Szerintem egy telefont megér... 36 hetes km
Majd írd meg mikor született!

38 hetes kismama vagyok, mit jelent, hogy eddig jó volt a trombocyta számom most meg csökkent egy picit? Mi az egyáltalán?

Legjobb válasz: Szia! A thrombocytának másnéven vérlemezke, a véralvadásban van jeletõs szerepe, mivel hamarosan szülni fogsz, fontos tudni az orvosodnak, mert szülés közben megnõ a túlzott vérzés lehetõsége. De ne aggódj, az orvosod látni fogja mennyire alacsony az értéked, lehet, hogy nem vészesen alacsony, és fel fognak készülni minden lehetõségre, hogy ne legyen baj.

Szia! A thrombocytának másnéven vérlemezke, a véralvadásban van jeletõs szerepe, mivel hamarosan szülni fogsz, fontos tudni az orvosodnak, mert szülés közben megnõ a túlzott vérzés lehetõsége. De ne aggódj, az orvosod látni fogja mennyire alacsony az értéked, lehet, hogy nem vészesen alacsony, és fel fognak készülni minden lehetõségre, hogy ne legyen baj.

38 hetes terhes vagyok és tegnap voltam a dokinál, azt mondta hogy bő ujjnyira vagyok nyitva. Ez mit jelent? Mennyi időm lehet még?

Legjobb válasz: Szia.Én 11 nappal ezelött voltam egy újnyira nyitva 37 hetsen és 2 naposan.Holnap töltöm be a 39 hetet és egyben vagyok.A doki csak pénteken vizsgál,így nem tudom mennyit tágultam azóta.Anyám 3 újnyira volt nyitva,mikor benfogták a kórházban,hogy bármikor szülhet.Egy hétig csak volt,mire megindultam.Viszont van aki zárt méhszájjal kezdi a vajúdást.Erre nem lehet adni sajnos.Sok már tuti nincs vissza,hamarosan a karjaidban lesz a kis törpi.:)

Szia.Én 11 nappal ezelött voltam egy újnyira nyitva 37 hetsen és 2 naposan.Holnap töltöm be a 39 hetet és egyben vagyok.A doki csak pénteken vizsgál, így nem tudom mennyit tágultam azóta.Anyám 3 újnyira volt nyitva, mikor benfogták a kórházban, hogy bármikor szülhet.Egy hétig csak volt, mire megindultam.Viszont van aki zárt méhszájjal kezdi a vajúdást.Erre nem lehet adni sajnos.Sok már tuti nincs vissza, hamarosan a karjaidban lesz a kis törpi.:)
Én a fiamnál már órák óta keményen vajúdtam, és még csak 1 újjnyira tágultam, ezért nem is vettek komolyan. Mikor 9 óra kemény iszonyatos kínok után végre jöttek volna a tolófájások, lecsesztek hogy még nem nyomhatok, mert csak 4 ujjnyira tágultam, szuszogjam el az ingert. Könnyû volt mondani! Aztán még fél órát kellett kínlódnom, mire végre nyomhattam. Utána már gyors volt. Ezért én örülnék ha már most elkezdenék nyílni, hátha rövidebb lenne! Reméljük te könnyebben szülsz! Sok sikert! 37 hetes kismama
Szia énis 38 héttõl nyitvavagyok 1 ujjnyira.Most meg lassan 41 hetes leszek, de semmi.Pénteken akarnak már szülést indítanni, de még nem biztos.kiakarom harcolni még a hétvégét magamnak.Könnyû és gyors szülést kívánok!!!!
A méhnyak hossza 5cm.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!