Találatok a következő kifejezésre: 38 hetes mért (28 db)

Én 36 hetesen voltam utoljára, de ilyen adat nem volt.38 hetes km
36 hetesen sem írták oda nálunk.
A kérdező hozzászólása: Csak azért kérdezem, mert tegnap voltam UH-on, és ezt is ráírták a többi adat mellett a papíromra, hogy "testszerte 4mm-es subcután réteg"!Eddig még soha nem írtak rá ilyesmit és azt szerettem volna megtudni, hogy ez az adat jó e?Vagy mennyi szokott lenni ennyi idõsen?De semmit nem találtam róla itt a neten!
Szia! Nekünk sem volt ilyen, de ezt találtam: http://baboca.blog.hu/2007/11/12/nst_es_36_heti_uh
A kérdező hozzászólása: óóóóóó!KÖSZÖNÖM!Akkor ha itt 36 hetesen 3mm, akkor 37 hetesen 4mm nem lehet rossz eredmény:) )))Mégegyszer köszi!!!!:) ))

Nekem erös joslo fájások vanak, honna fogom tudni hogy menikel? Mert most vagyok 38-hetes.

Legjobb válasz: szia, én is 38.hetes vagyok. Mit értessz erõs jósló fájásokon? Nekem azt mondták,amikor már rendszeresen keményedik a hasam,vagy fáj, akkor kell menni. Mérdd az idõt szerintem. Ha rendszeresek akkor indulj.

szia, én is 38.hetes vagyok. Mit értessz erõs jósló fájásokon? Nekem azt mondták, amikor már rendszeresen keményedik a hasam, vagy fáj, akkor kell menni. Mérdd az idõt szerintem. Ha rendszeresek akkor indulj.
Ha már rendszeressé válnak a fájások akkor azok már nem jóslók. Úgy tudod könnyen eldönteni, hogy valódan beindult-e a szülés, hogy ha fájásaid vannak, kicsit lefekszel, mondjuk az egyik oldaladra, ha rövid idõn belül enyhülnek vagy elmúlnak a fájások, akkor még nincs itt az idõ, de ha továbbra is megmaradnak, esetleg sûrûbbé válnak, akkor lassan készülõdhetsz, mert nemsokára menni kell. Nem tudom, milyen távol van tõletek a kórház, de kb. 5 perces fájásoknál érdemes már elindulni. Könnyû szülést!
Nekem a jóslófájások jobban fájtak, mint amikor tágultam.Az tuti, hogy ha igazi fájásod van, beülsz egy kád kellemes vizbe, a rendszertelen fájások elmúlnak, az igazi viszont nem!És persze nézd az órát, egyre rövidebb idõközönként jelentkezõ fájásoknál kórház messzeségétõl függõen 8-10 perces fájásokkal illik elindulni.Az is lehet hogy elfolyik a magzatviz akkor viszont fájástól függetlenül minnél hamarabb menj be!Szép szülést kivánok!
én is heteken át jósolgattam. aztán egyszer csak egyik nap azt vettem észre, hogy fixen 5 percenként jönnek a fájások, bár nem voltak erõsebbek, mint korábban , csak épp másodpercre rendszeresek. elkezdtem figyelgetni magamat, és amikor 3 percesekre váltott, akkor be is erõsödött a fájdalom, így elindultunk a kh-ba. ez volt kb hajnal 2-kor, reggel 8-kor elment a magtzatvíz, 10.40-kor megszületett a lányom.

Mádliné:36 hetesen minden méret megfelelõ volt BPD:93mm, AC:322mm, FL:70mm becsült súly:2956gr, habár több magzatvízzel:77mm.38 hetesen egy másik orvos teljesen más méreteket mért. BPD:92mm, AC:313mm, FL:71mm. Most kinek van igaza?

Most kinek van igaza? Elõtte mindig minden méret megfelelõ volt. Jár már így valaki?

Legjobb válasz: Én túlhordtam a babámat így az utolsó 10 napot kórházban töltöttem. 3 egymás utáni napon 3 különbözõ dokinál 3 különbözõ adat volt ultrahangon. Nem jelent semmit.

Én túlhordtam a babámat így az utolsó 10 napot kórházban töltöttem. 3 egymás utáni napon 3 különbözõ dokinál 3 különbözõ adat volt ultrahangon. Nem jelent semmit.
Igen, totál bepánikoltam mindkét gyereknél. Az elsõnél 2 hét alatt 3mm-rel kisebb lett a BPD. Az orvos mondtam is a 36. héten, hogy maradjon még ez a baba odabent, mert nagyon picike. Egy hét múlva megszületett, 3400g és 53cm volt, fejkörfogat 33.5 cm. Második babának a fejét az orvosom rendszerint határérték körülinek mérte, sõt néha kicsit alatta, a 28. héttõl. Kétszer elmentem 4D-s ultrahangra, az az orvos nagyobbat mért, ez kicsit megnyugtatott. A kiskönyvemben ettõl függetlenül benne volt az intrauterin retardáció (méhen belüli sorvadás, nem megfelelõ fejlõdés). Állandóan nézték a lepényi áramlást is. Õ is a 37. héten született, 3470g, 55 cm, fejkörfogat 34cm.

Akik fiút vártak azok hanyadik hétre szültek? Csak azért kérdezem mert már 38 hetes vagyok és még semmi.

ja és még azt sem tudom hogy mekkora a babám súlya:(

Legjobb válasz: Az elsõt és a másodikat is 38 héten

Az elsõt és a másodikat is 38 héten
Kisfiamat betöltött 42. héten vették ki császárral, mert még akkor sem akart megszületni.
Szia.Elsõ baba, 39+3napra 21óra várakozás után született meg a kisfiam:D Ma lett 10hónapos, és egy tünemény:)
ké fiam van.Az elsõ 40+5 hétre, a 2. 37+3 hétre született.
40.2, 5napra addig beszéltem hozzá, míg úgy gondolta inkább kijön :-)
40+6 napra indították. :)
41+2 napra indították.
Szia!Kiírt napon született a fiam.
szia!az elsõ fiamat 39+5 hétre szültem.most is kisfiút várok ma vagyok 39 hetes és a jósló fájásokon kivül semmi tünetem.
Én a kiírt napon szültem a fiamat.
A barátnõm fiút várt és 39 hetesen szült. Szerintem nem függ össze hogy fiú vagy lány azzal hogy ki mikor szül. Kitartás és könnyû szülést kívánok!
39+4 hétre.
41. héten indították
40+1 vagyok ma, de még semmi jel. Jósló sem nagyon van, csak reggelente görcsölgetek.
40+6 napon megindították
Tulhordtam ket hettel a kisfiamat ...., es most nagyon nagyon bizom abban a mondasban, hogy a lanyok hamarabb szoktak jönni. :) 37 hetesek vagyunk. :)
A barátnõm 40+2 napon szülte meg a kisfiát. Amúgy nincs összefüggés a gyerek nem, és aközött, hogy mikor születik meg.
Én 38+6 hetesen szültem a kisfiamat. Reggel 6-ra bementem a kórházba, mert jóslóim voltak, burokrepesztés után 15.15-kor meglett a pici.
Két fiam van. Az elsõt 38.héten a másodikat a 39.héten.
40+5 nap
Mindkét kisfiam 38-ik hétre született.
A kérdező hozzászólása: Na hát nekem a derekam fáj szinte lüktet, a pocim is keményedik egy kicsit, és hát más tünet nincsen:)
Szia!39+6 napon született meg a fiam.

38 hetes terhes vagyok! A külsö, meg a belső méhszájam is nyitva van. A lábam teljesen eldagadva! Éjjel Fájdalmas egyik oldalrol a másikra fordulni, mert szur a hasam! Menyi időm lehet még?

Legjobb válasz: Passz...nekem semmi elõzmény nem volt, 37 hetesen szültem úgy szombaton, h csüt ön még dokim mondta totál zárva vagyok. Ülj meleg fürdõbe, s igyál sok málnalevél teát ha gyorsítani szeretnél dolgon, mert még ki tudja mennyi idõ van hátra....

Passz...nekem semmi elõzmény nem volt, 37 hetesen szültem úgy szombaton, h csüt ön még dokim mondta totál zárva vagyok. Ülj meleg fürdõbe, s igyál sok málnalevél teát ha gyorsítani szeretnél dolgon, mert még ki tudja mennyi idõ van hátra....
Nem tudom, de ha már nyitva vagy, annak örülj, mert könnyebben fogsz szülni.
még bármi lehet... nekem félidõtõl volt nyitva a belsõ. pakolj össze, mert lehet, hogy holnap már szülsz. nem lehet kiszámítani, már benne vagy a "korban". Ehetsz homeós puhító bogyót, vajúdás alatt meg tágítót is és hamarabb túlleszel rajta. a forgolódás nem jelent semmit, nekem is nehéz volt már az utolsó pár hétben. boldog babavárást, könnyû, gyors szülést. 12 hetes kisfiú anyukája
jaa, nem szabad fürdeni már ha nyitva vagy, fertõzés miatt!!! maz meleg zuhany az segíthet... utolsó

Az orvosom szerint a frontok miatt lehet előbb jön a baba (38 hetes vagyok) , mert nagyon lent van a baba feje. Méhösszehúzódásaim eddig is voltak, azok nem mérvadók, én meg úgy érzem itt nem lesz semmi hetekig. Lehetséges?

Viszont csak egy újjnyira vagyok nyitva, a bels? mszáj meg zárt teljesen. Lehet hogy tényleg el?bb jön,egyszer csak hirtelen beindul?

Legjobb válasz: Persze, elképzelhetõ, hogy kihúzod a végéig. Ha rendszeres idõlözökben lesznek a fájások ( és olyan, amibe már belefájdul a derekad) akkor jön a baba. Ha szivárogni kezd a magzatvíz, kórház. Lehet, hogy a nyákdugód is több nappal elõtte kilökõdik, de lehet, hogy csak órákkal elõtte ( a nyákdugó véres- kocsonyás nyálkás valami, az zárja le a méhszájat) De most már az sem baj, ha kicsit elõbb jönne a bébi, 38. héttõl már nem számít koraszülöttnek. :)

Persze, elképzelhetõ, hogy kihúzod a végéig. Ha rendszeres idõlözökben lesznek a fájások ( és olyan, amibe már belefájdul a derekad) akkor jön a baba. Ha szivárogni kezd a magzatvíz, kórház. Lehet, hogy a nyákdugód is több nappal elõtte kilökõdik, de lehet, hogy csak órákkal elõtte ( a nyákdugó véres- kocsonyás nyálkás valami, az zárja le a méhszájat) De most már az sem baj, ha kicsit elõbb jönne a bébi, 38. héttõl már nem számít koraszülöttnek. :)
Ha már eddig kibírtátok ezt a kicsit szerintem már bírjátok ki.
hát max beindul a szülés ami 39 hetesen már nem gáz (nekem attól se indult be).... gumit azért használjatok ha már nyitva van a méhszájad a fertõzések miatt
A kérdező hozzászólása: Eddig meg nem volt nyitva.
15 hetesen gondolom azért tiltottak el, nehogy elvetélj. Ez 38 hetesen már nem áll fenn, maximum beindul a szülés, pláne 39 hetesen szerintem nem gond. Én a helyedben simán szexelnék :) . De az óvszert azt én is javaslom, a méhszáj bármikor kinyílhat, és tényleg fertõz veszély lehet akkor.

38 hetes vagyok van fogadot orvosom korházba utalt mert a lepény mellsö fali mélyen tapadt eléri a mészájat és kezd meszesedni. Csak az én orvosom dönt hogy mi lesz vagy több orvos is?

Legjobb válasz: gondolom arra gondolsz császár lesze vagy mikor kell szülni. Az orvosoknál egységes a protokoll, mivelminden orvos jogilag egyformán cselekvõképes egyedül is eldöntheti. Ha nagyon meszesedik a méhlepény beindíthatja a szülést, mert a baba károsodhat (oxigénhiány) aztán ha ezenkívül úgy látja nem tudsz rendes uton szülni, mert a méhlepény gátolná a baba születését, akkor dönthet császár mellett. Ha erre gondoltál, de nincs szükség más orvosra , mert elméletileg mind ugyanazt tenné, maximum a napokban lenne eltérés, hogy valamelyik doki várna még egy napot..

gondolom arra gondolsz császár lesze vagy mikor kell szülni. Az orvosoknál egységes a protokoll, mivelminden orvos jogilag egyformán cselekvõképes egyedül is eldöntheti. Ha nagyon meszesedik a méhlepény beindíthatja a szülést, mert a baba károsodhat (oxigénhiány) aztán ha ezenkívül úgy látja nem tudsz rendes uton szülni, mert a méhlepény gátolná a baba születését, akkor dönthet császár mellett. Ha erre gondoltál, de nincs szükség más orvosra , mert elméletileg mind ugyanazt tenné, maximum a napokban lenne eltérés, hogy valamelyik doki várna még egy napot..

38 hetes kismama vagyok és rengeteget keményedik a hasam. Főleg esténként akkor van úgy, hogy 10 percenként keményedik. Ilyenkor aggódok a babáért mert a ctg-n láttam amikor így bekeményedik a pocim akkor felmegy a szívverése?

Az els? kérdésem ami egy kicsit bugyuta is,hogy ett?l nem lesz baja a babámnak???Annyira béna vagyok, de aggódok.A másik hogy volt-e valakinek ilyen s?r? keményedése??ÉS ha igen akkor mikor szült meg??Van köze a szülés id?pontjához ennek a sok keményedésnek??

Legjobb válasz: NE AGGÓDJ!Lehet köze a szüléshez,de nem feltétlenül.Én mikor benn feküdtem a kisfiammal a kórházban,volt egy anyuka 2héttel hordta már túl a fiát és folyamatosan kemény volt már a hasa és baba még mindig sehol.Nála indították,mert nem akart kibújni a pici. Nekem is gyakran keményedett szülés elõtti hetekben,de én is túl hordtam(szülés elõtt közvetlenül meg semmi nem volt).Amúgy nem bugyuta a kérdésed,természetes,hogy aggódsz a kicsiért. :) Ha a keményedés mellé még esetleg a derekad is fáj és apró fájdogálásokat érzel,az már inkább jelezheti a szülés közeledtét;de akkor is még napok,hetek lehetnek hátra!Nyugodj meg,azzal többet használsz a babádnak! :) Egy 4 hónapos kisfiú anyukája

NE AGGÓDJ!Lehet köze a szüléshez, de nem feltétlenül.Én mikor benn feküdtem a kisfiammal a kórházban, volt egy anyuka 2héttel hordta már túl a fiát és folyamatosan kemény volt már a hasa és baba még mindig sehol.Nála indították, mert nem akart kibújni a pici. Nekem is gyakran keményedett szülés elõtti hetekben, de én is túl hordtam(szülés elõtt közvetlenül meg semmi nem volt).Amúgy nem bugyuta a kérdésed, természetes, hogy aggódsz a kicsiért. :) Ha a keményedés mellé még esetleg a derekad is fáj és apró fájdogálásokat érzel, az már inkább jelezheti a szülés közeledtét;de akkor is még napok, hetek lehetnek hátra!Nyugodj meg, azzal többet használsz a babádnak! :) Egy 4 hónapos kisfiú anyukája
Az a jó, ha ilyenkor felmegy. Ha decelerálna, vagyis esne fájások alatt - na az lenne a baj.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, megnyugodtam egy kicsit.Már komolyan aggódtam a babáért és magamat hibáztattam, hogy miért nem pihentem többet.Mert ha sokat pihenek akkor kevesebbet keményedik.Remélem hogy minden rendben van a babával.Még egyszer köszönöm a gyors válaszokat.
nekem 33 hetesen keményedik, de mivel még ctg csak 2 hét múlva lesz, így nem tudom mi zajlik ott bent. Viszont kicsit aggódom, mert költöztünk 1 hete és azóta keményedek. nem pakoltam, csak az állás, jövés-menés. Nem pihiztem annyit, mint eddig. Második baba, elsõnél nem volt ilyen, meg is vagyok kicsit ijedve. De nálad lehet, hogy már köze van a szüléshez is. Kitartás a hátralévõ kis idõre és pihizz sokat.
Szerintem teljesen normális, hogy most már aggódva közlekedsz.
Abszolut normális. Én sem mernék.
Persze, hogy aggódsz én is aggódnék!!! És tényleg elfolyhat bármikor! De én attól mennék egy kicsit sétálni, nem te lennél az elsõ akinek az utcán folyik el...tudom, hogy kellemetlen, de a séta, levegõ kell!!! Gyors szülést kívánok neked...:-)
A kérdező hozzászólása: Köszi, sajnos lehet hogy császár lesz:-( amugy elvileg 2 ujjra nyitva vagyok, még az miatt is tartok a nagyobb sétától.de azért megyek...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!