Találatok a következő kifejezésre: 38 hetes hogyan tudnám (7 db)

Nekem erös joslo fájások vanak, honna fogom tudni hogy menikel? Mert most vagyok 38-hetes.

Legjobb válasz: szia, én is 38.hetes vagyok. Mit értessz erõs jósló fájásokon? Nekem azt mondták,amikor már rendszeresen keményedik a hasam,vagy fáj, akkor kell menni. Mérdd az idõt szerintem. Ha rendszeresek akkor indulj.

szia, én is 38.hetes vagyok. Mit értessz erõs jósló fájásokon? Nekem azt mondták, amikor már rendszeresen keményedik a hasam, vagy fáj, akkor kell menni. Mérdd az idõt szerintem. Ha rendszeresek akkor indulj.
Ha már rendszeressé válnak a fájások akkor azok már nem jóslók. Úgy tudod könnyen eldönteni, hogy valódan beindult-e a szülés, hogy ha fájásaid vannak, kicsit lefekszel, mondjuk az egyik oldaladra, ha rövid idõn belül enyhülnek vagy elmúlnak a fájások, akkor még nincs itt az idõ, de ha továbbra is megmaradnak, esetleg sûrûbbé válnak, akkor lassan készülõdhetsz, mert nemsokára menni kell. Nem tudom, milyen távol van tõletek a kórház, de kb. 5 perces fájásoknál érdemes már elindulni. Könnyû szülést!
Nekem a jóslófájások jobban fájtak, mint amikor tágultam.Az tuti, hogy ha igazi fájásod van, beülsz egy kád kellemes vizbe, a rendszertelen fájások elmúlnak, az igazi viszont nem!És persze nézd az órát, egyre rövidebb idõközönként jelentkezõ fájásoknál kórház messzeségétõl függõen 8-10 perces fájásokkal illik elindulni.Az is lehet hogy elfolyik a magzatviz akkor viszont fájástól függetlenül minnél hamarabb menj be!Szép szülést kivánok!
én is heteken át jósolgattam. aztán egyszer csak egyik nap azt vettem észre, hogy fixen 5 percenként jönnek a fájások, bár nem voltak erõsebbek, mint korábban , csak épp másodpercre rendszeresek. elkezdtem figyelgetni magamat, és amikor 3 percesekre váltott, akkor be is erõsödött a fájdalom, így elindultunk a kh-ba. ez volt kb hajnal 2-kor, reggel 8-kor elment a magtzatvíz, 10.40-kor megszületett a lányom.

38 hetes kismama vagyok. Honnan fogom tudni hogy itt az idő? Mik azok a tünetek, amik biztosan arra utalnak hogy jön a baba? Össze lehet keverni a fájásokat valamivel?

Legjobb válasz: Tudni fogod, hidd el. Majd ha jönnek a fájások -és egyre sûrûbbek lesznek -2-3 percesek- akkor irány a kórház. Idõd lesz bõven beérni. Nálunk több mint egy napig tartottak a fájások (párom nem bírt aludni a fájdalomtól, így egész éjjel fent volt), és mikor bementünk a kórházba, még több mint 10 óra múlva született meg a kislányunk. f29

Tudni fogod, hidd el. Majd ha jönnek a fájások -és egyre sûrûbbek lesznek -2-3 percesek- akkor irány a kórház. Idõd lesz bõven beérni. Nálunk több mint egy napig tartottak a fájások (párom nem bírt aludni a fájdalomtól, így egész éjjel fent volt), és mikor bementünk a kórházba, még több mint 10 óra múlva született meg a kislányunk. f29
Szia! Én 37 hetes vagyok és pont ugyan ezen gondolkodtam... Nem tudom... nekem azt mondták és mindenhol azt olvasom, hogy nem lehet semmivel sem összekeverni, mert annyira más fájdalom és valahogy belül érzed, hogy ez már AZ. Remélem tudni fogom... Azt mondta a dokim, hogy ha érzem, hogy keményedek meg görcsölök akkor kezdjem el mérni a fájásokat, mérjem egy órán keresztül és írjam le egy papírra hogy hogy alakulnak. Ha erõsödnek és sûrûbben jönnek akkor már nem jóslók hanem indul a szülés. Remélem nem sokára már mérhetek, már szeretnék megszülni :D Könnyû szülést!
Olyan jó olvasni ezeket a kérdéseket és visszaemlékezni. 3 hete én is ilyesmivel küzdöttem, honnan fogom tudni.. Tényleg tudni fogjátok!! Biztos tünet, ha elfolyik a magzatvíz, vagy ha a nyákdugó távozik és a fájások rendszeresek lesznek (5 perces). Nekem hajnal 1-kor folyt valami rózsaszínes vizes "lé", fájdogáltam 5 percenként, de nem hittem el, hogy ez az. Aztán hajnal 3-kor elmúlt lefeküdtem aludni. 4-kor keltem, hogy megint 5 percenként fáj, 6-ra benn voltunk a kórházban, 15:15-kor meglett a Manó. Ennek 3 hete már! Ne izgulj, észre fogod venni, ha itt az idõ! Kellemes szülést!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Már szeretnék túl lenni rajta. Holnap megyek ultrahangra. A doki tud valamit mondani, hogy kb mennyi idõm lehet még hátra?

38 hetes kismama vagyok. Honnan fogom tudni, hogy melyek az igazi fajasok? Mi szokott elobb tortenni, elmegy a viz, elmegy a nyakdugo vagy a fajasok jelentkeznek?

Legjobb válasz: Mindenkinél máshogy van. A legtöbb nõnél nem is megy el a magzatvíz csak ha burkot repesztenek. Nekem az elsõ babámnál a nyákdugó a szülés elõtt kb. 2 héttel távozott. A fájásokat úgy tudod megkülönböztetni a jóslófájásoktól, hogy periodikusan (pl. elõször 10 vagy 15 percenként) jelentkeznek és kb. 30-41 másodperc hosszúságú egy fájás.

Mindenkinél máshogy van. A legtöbb nõnél nem is megy el a magzatvíz csak ha burkot repesztenek. Nekem az elsõ babámnál a nyákdugó a szülés elõtt kb. 2 héttel távozott. A fájásokat úgy tudod megkülönböztetni a jóslófájásoktól, hogy periodikusan (pl. elõször 10 vagy 15 percenként) jelentkeznek és kb. 30-41 másodperc hosszúságú egy fájás.
Nekem elõbb a magzatvíz kezdett el szivárogni, aztán a fájások csak egy óra múlva kezdõdtek.
Nekem elment a nyákdugó, rá két órával a fájások jöttek. aztán 8 múlva elment a magzatvíz magától és 1 óra múlva megszültem.
nekem a magzatvízem folyott el este 11kor, fájásaim nem voltak.a kórházban éjszakáztam és hajnalra (3-4óra) kezdõdtek a fájások.ettõl számítva 5óra alatt lett meg a picim.
Nekem a fájásokkal kezdõdött a szülés, minden elõzetes jel nélkül 2-3 perces fájásokkal indult. Nekem azt mondta a szülésznõm, ha érzem a fájásokat, üljek be egy kád meleg vízbe, ha elmúlnak vagy enyhülnek a fájások, akkor az csak jóslófájások voltak, ha nem múlik el, akkor azok igazi fájások. Nekem ez bejött. :)


Normális hogy már nagyon türelmetlen vagyok, szeretném ha már mehetnék szülni (38 hetes vagyok) jo lenne látni a babát és tudni hogy minden rendben és jo lenne már tulenni a szülésen?

Nehezen telnek a napk már mindenre azt hiszem ez biztos annak a jele hogy itt az idö,igaz fájdogál a derekam meg a hasam is sokszor kemény,néha nyom ,nyilal a hasam de igazán nem érzek más jeleket.Mennyi lehet még hátra és tehetek valamit hogy már végre találkozzak a babámmal?Sokszor gondolok arra is hogy mi van ha a kiirt idóre nem születik meg,befektetnek,meginditják a szülést?Nem szeretnék igy járni bár tudom ez nem rajtam mulik.Mit tegyek?

Legjobb válasz: A várandóság végén a szex szüléshez vezet.A spermium prosztagladint tartalmaz,amely összehúzódásokat idézhet elõ.Egy olasz kutató kimutatta hogy az utolsó hónapban a rendszeres együttlét hamarabb elindítja a szülést.

A várandóság végén a szex szüléshez vezet.A spermium prosztagladint tartalmaz, amely összehúzódásokat idézhet elõ.Egy olasz kutató kimutatta hogy az utolsó hónapban a rendszeres együttlét hamarabb elindítja a szülést.
Teljesen normális, hogy ezt érzed, én is így voltam a végefelé. Kitartás és könnyû szülést!
Hidd el én is így érzek, mint te! És valószínûleg még nagyon sokan rajtunk kívül, így a vége felé! Igaz, én csak hétfõn töltöm a 38. hetet, de reménykedem a mostani hidegfrontban!
Csatlakozom az "én is így érzõk" táborához. Én ma töltöttem a 38. hetet, és én is annyira szeretném már a karomban tartani, tudni, hogy minden rendben. Tegnap voltam dokinál, azt mondta 1 ujjnyira nyitva a méhszáj, így viszont nem merek szeretkezni, nehogy valami fertõzés "szálljon fel". Úgyhogy marad a türelmetlen várakozás, melyhez Nektek is kitartást kívánok!
Szia! Lehet szégyen de én is ezt érzem pedig mi csak 36 hetesek vagyunk már nagyon nehezen viselem mindehogy rossz semmi se jó tudod van sapkája nincs sapkája de valószínû azért vagyok már most így vele mert azt mondta a doki a 35 hetes uh-n hogy a baba már akkor 38 hetes méretekkel rendelkezett szóval nagy az én "kis" drágám de még kihúzom egy darabig õ érte :D Nyugi nemsokára meglesz!!!!
Majd szülés után beindul a tej.Nekem is így volt.
Nyugi, az én melleim sem nöttek semmit a terhesség alatt, söt még a szoptatás alat is alig és mégis 1 éve szoptatom a fiamat.
Semmit nem jelent. A terhesség alatt igazából nincs tejtermelés. A tej a szülés után 3-7 nappal kezd termelõdni. Elõtte zsíros elõtej van, ami olyan mintha nem is lenne. Legalább is mennyiségre, mert a babának éppen elég. Terhesség alatt meg nem mindenkinek van tejcsorgás. Nekem egyik gyerekemnél sem volt tejcsorgásom terhesség alatt és nem is duzzadtak meg a melleim. Viszont négy gyermekembõl négyet szoptattam. picike cicijeim ellenére.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor remélem menni fog.
Óh, nekem nõtt, volt egy csomó elõtejem, aztán a 3. naptól kezdve semmi... Egy tályogszerû valamin kívül a mellemben, meg 40 fokos láz... Gennyen kívül más nem jött belõle. A mellettem fekvõ anyukának egy csepp elõteje nem volt, semmit nem változott a melle, a babája pedig 200 grammal volt több, amikor hazamentek, annyi teje volt. :)
Semmit nem jelent ne aggódj! Az idegeskedés többet árt. Ha megszületett a pici fõ a nyugalom, rengeteg folyadék, egészséges vegyes táplálkozás. :) Nekem ikreim vannak kettõnek is volt elég. Mondjuk ittam is gazdagon... és minden szoptatás után még fejtem, mert akkor több termelõdik.
Nincs egyértelmû összefüggés a kettõ között. De, azért néminemû odafigyelésre szükség lehet a részedrõl, mert igen ritka(!) esetben ez azért problémát sejtethet. Viszont elõre ne aggódj ezen, mert ha mégis baj van, az csakis menet közben derülhet ki és alapból kicsi rá az esély. Az, hogy hogyan tudsz majd szoptatni, sokkal inkább a helyes szoptatási gyakorlattól függ majd, mint a mellméret alakulásától, ezt jól jegyezd meg! Bízz magadban és csakis a pozitív dolgokra fókuszálj. :)
Szia! Az nagyon fontos, hogy mindig adj a babának, amikor szopni kér, akármilyen gyakran, éjjel-nappal. Az is nagyon fontos, hogy se cumit, se cumsüveget ne kapjon soha, még a kórházban sem, akkor mindig annyi lesz a tejed, mint a baba igénye. Érdemes tájékozódni, hogy mi a kórházi gyakorlat, ahol szülsz majd, mert a kisbabát egy percre sem lenne szabad elszeparálni az anyától, olyankor sajnos nem tudhatod, hogy mit kap.
azért nem baj ha picit több tej van mint amennyit a baba kér... gondoljunk a kedves papára is:P

38 hetes vagyok hogyan tudnám meggyorsítani az egészet?

A dokim jöv? hétt?l két hétre elutazik, csütörtökön azt mondta egy héten belül szülünk!Még semmi,josló fájásaim sincsenek,eddig magnéziumot szedtem,már csüt.óta nem szedem!

Legjobb válasz: Szia!A második válaszadó vagyok.Késõ délután mikor nincs ez a nagy meleg sétálj nagyokat a pároddal az is segit tágulni.A hasad alját is jó zuhanyoztatni.Sok sikert!

Szia! Én a dokim miatt nem engednék beavatkozni ha nem muszáj. Akkor szülnék másnál.Ilyenkor nyáron ez a rossz, hogy sok orvos nem lát elõre, és elfogadja a kismamát páciensének, aztán mikor szül, akkor meg nyaral:((( A kislányommal nekem is beavatkoztak, és sajnos meg is kellett császározni, mert olyan rosszul lett. Szörnyû volt.Fõleg, hogy az elsõt simán szültem. A harmadikkal mára vagyok kiírva, de nem sok jelét mutatja, hogy kibújna:) )Pedig hetek óta vannak jóslófájásaim, néha jó erõsek. Egyébként, ha nincs itt az ideje, akkor semmilyen csoda nem segít.Én a lányommal mindent kipróbáltam miután lejárt az ideje, forró fürdõ, sex, lépcsõzés..stb..mindent elég sokszor, mégsem indult meg. minden jót, könnyû szülést neked, és szerintem az idõpont ne a dokitól függjön.
Szia!A második válaszadó vagyok.Késõ délután mikor nincs ez a nagy meleg sétálj nagyokat a pároddal az is segit tágulni.A hasad alját is jó zuhanyoztatni.Sok sikert!
A lépcsõzés is segíthet.Én is ki fogok próbálni mindent , mert már nagyon nyûgös vagyok.37hetes kismama...azért egy hetet még várok:)
Igyál málnalevél teát.
Ha bevállalod néhány este vegyél forró fürdõt, az is elindíthatja.
Meleg fürdõ, szex, séta, gugolás, napozás (az is vérbõséget okoz).Ezeket szokták ajánlani.Én próbálkoztam mindegyikkel, de még egyben vagyunk 6 nappal a kiírt idõpont után.Ami viszont személyes tapasztalat, hogy bevásárlás közben mindig bekeményedtem és begörcsöltem picit már hetek óta.Idáig nem értettem miért, de a hétvégén rájöttünk, hogy mindig a hûtõpultok környékén kezdõdik, majd azok elhagytával rövid idõn belül elmúlik.A hirtelen lehülés úgy hat a méhemre, mint egy hidegfront.Ma megyünk is bevásárolni.:) Az utóbbi idõkben ugyanis nem volt kedvem bevásárlóközpontokban vásárolgatni, mindig a kisebb boltokat választottam.Most viszont direkt megyünk a hûtõk közelébe, hátha eredményt hoz.:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ!A helyzet, hogy panelben lakunk és zuhanykabinunk van, engedjek a pocakomra meleg vízet?Egy ujjnyira nyitva vagyok és a baba feje is szépen rögzül azt mondta a dokim!
Szia!Nem törvényszerû, hogy jósló fájásaid legyenek.Lehet nyitva vagy annyira, hogy meginditja a szülést.Az egyik ismerõsõmnek a szûlésznõje azt tanácsolta, hogy vegyen melegfürdõt az segít.Ezt tapasztalatból nem tudom, nekem magátol indult be mind a két szülés.sok sikert!
Valószínû, hogy a következõ vizsgálatnál úgy fog megviozsgálni, hogy csillagokat látsz.Hogyha azt mondta, hogy biztos szültök-persze azért mert õ eluatziik- akkor sztem elkezdni majd tágítani a méhszájadat amitõl fájásaid lesznek.Mindenki azt mondja, hogy iszonyat érzés.Nekem is nyaralni fog, és átpasszol másnak.Engem már nem érdekel, kevesebb pénzt fogok adni.Hogyha nem császár akkor mindegy, mert a dokik alig vannak jelen, a szülésznõ a fontos.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!