Találatok a következő kifejezésre: 38 hetes hogyan (214 db)

37-38 hetesek hogy vagytok? Van már valami infotok hogyan szültök császárral vagy spontán? Mekkora a babátok, hanyadik baba és milyen nemü?

irjátok le részletesen a dolgokat miket éreztek fájdalom lelki,hogyan birjátok mitek lesz és miket mondanak a dokik.a kommentek után irok én is.

Legjobb válasz: Szia! Én 37+6 hetes vagyok. 35+2 hetesen 2623g volt a baba. Pénteken megyek UH-ra és Ctg-re,nagyon kíváncsi vagyok. Már 2 hete 1 ujjnyira nyitva vagyok, 22.-ére vagyunk kiírva,doki szerint nem húzzuk addig. Elvileg természetes úton szülök, még nincs változás, 30.hét óta fejvégû a babám. Kislányt várunk! A férjemnek már van 2 gyermeke,nekem az elsõ lesz! :) Egy kicsit kezdek félni,bár az ismeretlentõl,de azért izgulok. Be van pakolva minden. A trombocita számom hétrõl-hétre zuhan, most azt ellenõrzik minden héten, elvileg még nem kóros a szám. Egyik nap teljesen fitt vagyok, a másik nap pedig nagyon nyûgös. 2 hete dagad kezem-lábam, sokat kell pihennem, be kell látni,ez tényleg más állapot! A babó még most is sokat mozog, ezekre a viharokra totál bepörög, ilyenkor picit megijedek! Hát nagyjából ennyi! És te? Üdv!

Szia! Én 37+6 hetes vagyok. 35+2 hetesen 2623g volt a baba. Pénteken megyek UH-ra és Ctg-re, nagyon kíváncsi vagyok. Már 2 hete 1 ujjnyira nyitva vagyok, 22.-ére vagyunk kiírva, doki szerint nem húzzuk addig. Elvileg természetes úton szülök, még nincs változás, 30.hét óta fejvégû a babám. Kislányt várunk! A férjemnek már van 2 gyermeke, nekem az elsõ lesz! :) Egy kicsit kezdek félni, bár az ismeretlentõl, de azért izgulok. Be van pakolva minden. A trombocita számom hétrõl-hétre zuhan, most azt ellenõrzik minden héten, elvileg még nem kóros a szám. Egyik nap teljesen fitt vagyok, a másik nap pedig nagyon nyûgös. 2 hete dagad kezem-lábam, sokat kell pihennem, be kell látni, ez tényleg más állapot! A babó még most is sokat mozog, ezekre a viharokra totál bepörög, ilyenkor picit megijedek! Hát nagyjából ennyi! És te? Üdv!
A kérdező hozzászólása: szia- ctgm jo uhn 37hetes helyett 39nek felelek meg, a baba sulya 3500, lefele van és 2-3as lepényem van, viszont streptocoocus b t találtak nálam igy szülés után antibiotiukmot kell szendem nekem és a gyereknek.jo szülést, babázást.

38 hetesek, hogy vagytok? Befordult már a babátok?

Legjobb válasz: Kimondottan jol vagyok,igy az utolso hetekben.van energiam,tanulok,takaritok,fozok,terhestornazok..de mar nagyon varom a kislanyomat :-) te hogy vagy? nekem annyi a bajom,h gyakran belenyillal a combom belsejebe,az szornyen fajdalmas tud lenni.

Kimondottan jol vagyok, igy az utolso hetekben.van energiam, tanulok, takaritok, fozok, terhestornazok..de mar nagyon varom a kislanyomat :-) te hogy vagy? nekem annyi a bajom, h gyakran belenyillal a combom belsejebe, az szornyen fajdalmas tud lenni.
A kérdező hozzászólása: Köszike én is nagyon jól érzem magam , tele vagyok energiával, bár vannak napok mikor csak aludni tudnák.Nekem még nem fordult , de remélem , hogy befordul a napokba)))Neked befordult?Mikorra vagy kiírva?
Nekem mar a 28.hettol be van fordulva a pici.meg lehet, h neked is befordul...majus 1-re vagyok kiirva.es te? kislany, kisfiu?neve?
A kérdező hozzászólása: Én május 02-ra vagyok kiírva , és kislány lesz , a neve Hadassa.És nektek?
nekünk kislány és a neve Nina lesz. ti is érdekes, ritka nevet választottatok, szép. már nagyon várom, hogy szüljek, de még semmit sem érzek. itt-ott rámjönnek a jósló fájások, de semmi több. te érzel már vmit? mi a másik idõpontod? nekem május 3.
A kérdező hozzászólása: Ti is szép nevet választottatok. Nekem is vannak néha fájásaim de egyenlõre ennyi.)) Nekem nem adtak másik idõpontot az orvosom mondta hogy most már bármikor jöhet a pici))

37-38 hetesek hogy vagytok? Mennyire vagytok felkészülve?

Legjobb válasz: 37+3 vagyok. 31.-én megcsászároznak, már nagyon várom. Van egy 3,5 évesem, szóval nagyjából tudom mi vár rám. Bár bízok benne, hogy az öcskössel kevesebb lesz a gond. Amúgy testileg már nekem is minden nehezemre esik. Férjem segít ahol tud. Amikor tudok pihenek, nem vagyok már 20 éves. A csomagom már készen van, gyerekszoba szintén, ruhák detto. Nagyon várjuk már.

37+3 vagyok. 31.-én megcsászároznak, már nagyon várom. Van egy 3, 5 évesem, szóval nagyjából tudom mi vár rám. Bár bízok benne, hogy az öcskössel kevesebb lesz a gond. Amúgy testileg már nekem is minden nehezemre esik. Férjem segít ahol tud. Amikor tudok pihenek, nem vagyok már 20 éves. A csomagom már készen van, gyerekszoba szintén, ruhák detto. Nagyon várjuk már.


Február 7-re vagyok kiírva. Tehát 38 hetesnek kell lennem szombaton.A menszesz alapján is 38 hetesnek kell lennem. A babám mérete alapján pedig csak 37 hetes leszek szombaton. Most hogy van ez? Mennyi is vagyok?

Ilyenkor mi van?

Legjobb válasz: Szia, szerintem ezen ne aggódj, a babák mérete hétrõl hétre változik. Ezt magam is tapasztalom. Hol ennyi hol annyi terhes vagyok. Van egy kiinduló pont amit néznek (utolsós menszesz) utána pedig a baba állapotát, szívverését, magzatvizet, méhlepényt stb. Tehát nem a fejkörfogat vagy éppen a pocakocska fogja meghatározni a dokiknak, hogy megindítsák e a szülést. Ne aggódj :) Könnyû szülést! 36 hetes kismama

Szia, szerintem ezen ne aggódj, a babák mérete hétrõl hétre változik. Ezt magam is tapasztalom. Hol ennyi hol annyi terhes vagyok. Van egy kiinduló pont amit néznek (utolsós menszesz) utána pedig a baba állapotát, szívverését, magzatvizet, méhlepényt stb. Tehát nem a fejkörfogat vagy éppen a pocakocska fogja meghatározni a dokiknak, hogy megindítsák e a szülést. Ne aggódj :) Könnyû szülést! 36 hetes kismama
Szia, Ha feb 7én nem a karodban van, akkor onnan számolnak majd egy hetet. Az sajna mindig fix. Méretek alapján ha elõbb jön, mondjuk jan 26ra, elég nagynak mérik, és akkor jön, lehet nem kezelik koraszülöttnek... mert méretek alapján elég nagy, fejlett stbstb... Szóval nyugi, ha magától nem jön ki csak 7e után piszkálják. Kitartást, szép szülést
Szia! Szeritnem se aggódj emiatt. Mi már 2 hete 40 hetes méretûek vagyunk, és a feje akkora, hogy szinte 100%, hogy császár, mégis csak várakozunk...de mire??? A dokik biztos tudják, hogy mi a helyes..Különben elõtte meg volt, hoyg kisebb volt...szóval annyira gyorsan nõhet.. Minden jót Neked! 38+4 hetes
A kérdező hozzászólása: huhhh jó tudni! Akkor ha nem indul be a szülés 7-én vagy elõbb akkor 14-én beindítják! Köszi mindenkinek a választ!!!
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm! Neked is Kívánom! :D

38 hetes kismama vagyok, ma voltam UH-on, és ezeket az eredményeket kaptam. BPD 92mm, AC 315, FL 72mm-es, és annyit mondott a doki hogy elérte a 3kg-ot.2. fokban érett a méglepény, és 2100 a méhszál. Ezekkel az adatokkal meddig huzom még?

És a dokim azt mondta hogy pici a baba sulya és méretei. mondanátok nekem ugyan ilyen id?s méreteket?

Legjobb válasz: 38. hetesen 3 kg-os baba szerintem egyáltalán nem pici.... az enyém 38. hétre 2800 grammal született, és azt mondta az orvos, én is kicsi vagyok, tán 5 kg-os babát akartam???

38. hetesen 3 kg-os baba szerintem egyáltalán nem pici.... az enyém 38. hétre 2800 grammal született, és azt mondta az orvos, én is kicsi vagyok, tán 5 kg-os babát akartam???
pici?: az enyém a 38 hetin 2860 gramm volt. a méretek jók, a lepény is még éppen..
szia nekem a 36 héten lett 3000 gramm a babám. 3 héttel ezelõtt 2000 grammot tippelt a gép. méhlepényem nekem is kettes. 3100 as a méhszájam. 3 héttel ezelõtt még 2100 as volt :D
Teljesen jók az értékek. Nekem 38 hetesen 2980 g-ra saccolták a babámat és 5 nap túlhordás után megszületett 3600 g-mal. A méhszáj értékem is ilyen volt.. Szóval bármikor szülhetsz, de simán túl is hordhatod te is! Nyugi, minden rendben lesz!! Könnyû szülést!! 6 hetes baba anyuja.
igaz nekem ez szülés elõtti nap készült (kiírt napon született a kisfiam), de szerintem teljesen jó az eredményed BPD:92mm AC:331mm FL:73mm 3200gr saccolták Másnap 3420gr 54cm született a babám.
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Megnyugodtam, bár én amiket olvastam inkább 37 hetesnek felelnek meg a méretek.
A kérdező hozzászólása: Hát igen én ezért szoktam azt mondani, hogy a dokik elõzõ állásuk hentes volt, összetéveztik a magzatokat egy disznó vagy egy marha súlyával.
A kérdező hozzászólása: Hát igen nagy erõszeretettel szeretik a kismamákra ráhozni a frászt, ezért nem bánom hogy van internet.
a fiam 38 hetre szuletett majdnem 3600 grammal figyelembe veve hogy meg van 2 het nem keves a 3000 gr

A méhszáj bezáródhat, ha már egyszer nyitva volt? 32. héten 2111 volt az értékem. Tegnap voltam 38 hetes és azt mondták, hogy zárt a méhszájam.

Legjobb válasz: Nem hinnem, max feluletesebben nezte elsore a doki, vagy direkt tulzott, vagy barmi. Nekem 36 hetesen, manualis vizsgalattal 1111-et mondott. Aztan 38 hetesen, direkt a mehszaj ellenorzesere uh-gal vizsgalt, kozolte (ugyanaz a doki), hogy hat a belso az meg nincs nyitva...

Nem hinnem, max feluletesebben nezte elsore a doki, vagy direkt tulzott, vagy barmi. Nekem 36 hetesen, manualis vizsgalattal 1111-et mondott. Aztan 38 hetesen, direkt a mehszaj ellenorzesere uh-gal vizsgalt, kozolte (ugyanaz a doki), hogy hat a belso az meg nincs nyitva...
Nekem 20. héten néztek 3100-at (SZTK), pár hétre rá a magándokim pedig 3000-et. Nem tudom, hogy az sztk-s doki felületes volt-e, vagy tényleg záródik-e a méhszáj.
20 héten rám is rám hozták a frászt az sztk rendelésen, azt mondát egy ujjkúpnyira nyitva van a külsö méhszáj, magnézium és fekvés... Aztán elmentem magándokihoz egy hét múlva, addig nagy dózisban szedtem a Mg-ot, ott pedig azt mondta hogy semmi gond, teljesen zárt... Hogy mi történt és mi volt, nem tudom, de én is arra gyanakszom, hogy idióta volt az sztk-s doki, mert már a vizsgálat elõtt is lekezelõ és kioktató volt, szerintem egyszerûen be akart paráztatni. De ha te nem szedsz mg-ot, és gondolom már nem, akkor szerintem ilyen nincs, szerintem valaki tévedett...és gondolom a korábbi...
A kérdező hozzászólása: Mindkétszer a magándokim vizsgált meg, még kórházban is feküdtem. A 37. hétig szedtem én is magnéziumot.

38 hetes vagyok de a szulesnek semmi jelét nem látom. Ti hogy voltatok vele?

Se jóslófájás a nyákdugó sem ment el,a hasam sem ereszkedett le.

Legjobb válasz: Utolsó!A 38+2 hetes azt jelenti,hogy harmincnyolc hetes és két napos.:)

Utolsó!A 38+2 hetes azt jelenti, hogy harmincnyolc hetes és két napos.:)
"38+2 hetes" tehát 40 hetes...
Én pontosan így voltam, de nálam még a 40.héten sem volt semmi.DE tényleg semmi!Visszagondolva sem.40+4-nél folyt el éjjel a magzatvizem, pedig aznap még tök jól voltam.6 hetes a kislányom.Nem kell izgulni!:)
Hát én is pont így vagyok, mint te. 38+2 hetes vagyok, ma voltam vizsgálaton, még mindig teljesen zárt vagyok, az orvos szerint simán kihúzom a végéig. Rajtam még a hétvégi hidegfront se segít. Kérdezõ, te hol fogsz szülni?
A kiírás napján sem éreztem még semmit, soha egy darab jóslófájásom nem volt, a nyákdugó is csak akkor távozott, mikor a dokim kézzel tágított.
Nekem sem volt semmi jele ... 39/5 naposan 10 perces fájások jöttek és az elsõ fájástól számítva 4 óra múlva már láthattam a babámat.
Nekem a hasam már a 34. héten leerszkedett, a 36. héten eltorzult az arcom, a védõnõk mondták korábban érkezik a fiam.Se egy jóslóm se egy keményedésem soha nem volt, nyákdugóval nem találkoztam, sõt a magzatvizen is olyan szépen elfolyt hogy észre sem vettem :D 40+2-re született a fiam.
Én 36 hetesen voltam utoljára, de ilyen adat nem volt.38 hetes km
36 hetesen sem írták oda nálunk.
A kérdező hozzászólása: Csak azért kérdezem, mert tegnap voltam UH-on, és ezt is ráírták a többi adat mellett a papíromra, hogy "testszerte 4mm-es subcután réteg"!Eddig még soha nem írtak rá ilyesmit és azt szerettem volna megtudni, hogy ez az adat jó e?Vagy mennyi szokott lenni ennyi idõsen?De semmit nem találtam róla itt a neten!
Szia! Nekünk sem volt ilyen, de ezt találtam: http://baboca.blog.hu/2007/11/12/nst_es_36_heti_uh
A kérdező hozzászólása: óóóóóó!KÖSZÖNÖM!Akkor ha itt 36 hetesen 3mm, akkor 37 hetesen 4mm nem lehet rossz eredmény:) )))Mégegyszer köszi!!!!:) ))

38 hetes és 3 napos vagyok. Az ultrahangon azt mondták, hogy 2-es érettségű a méhlepény, hogy naponta kell járnom ctg-re és, hogy az átlagosnál kevesebb a magzatvíz. Ezek mit jelentenek?

Legjobb válasz: szia! a 2-es érettségû méhlepény ilyenkor nem jelent gondot, ez azt jelenti, hogy már vannak mészlerakódások a méhlepényen, de ezt 4 fokozaton mérik, a 3-as érettség jelenti, hogy már elöregedett a méhlepény, de még ekkor is el tudja látni a babát. Szóval 38 hetesen a 2-es érettség tök jó. Valószínûleg a kevesebb magzatvíz miatt kell járnod a ctg-re, de ne ijedj meg, ez is csak azt szolgálja, hogy folyamatosan tudják követni a baba állapotát. Ez inkább csak óvintézkedés, hogy nehogy váratlanul nagyon lecsökkenjen a magzatvíz mennyisége.

szia! a 2-es érettségû méhlepény ilyenkor nem jelent gondot, ez azt jelenti, hogy már vannak mészlerakódások a méhlepényen, de ezt 4 fokozaton mérik, a 3-as érettség jelenti, hogy már elöregedett a méhlepény, de még ekkor is el tudja látni a babát. Szóval 38 hetesen a 2-es érettség tök jó. Valószínûleg a kevesebb magzatvíz miatt kell járnod a ctg-re, de ne ijedj meg, ez is csak azt szolgálja, hogy folyamatosan tudják követni a baba állapotát. Ez inkább csak óvintézkedés, hogy nehogy váratlanul nagyon lecsökkenjen a magzatvíz mennyisége.

38 hetes kismamák hogy vagytok? éreztek valamit?

Legjobb válasz: Szia 38+4 hetes vagyok! Én már éjjel sem voltam jól és most sem. Éjjel 4x voltam kint pisilni, de mind a 4x olyan kemény volt a hasam, és annyira fájt alul, hogy alig bírtam kimenni. Reggelre gondoltam elmúlik, de még mindig éreztem, mintha az egész baba ott lent lett volna szinte nehéz volt a hasam úgy kellett fognom. Volt már ilyen kb 2 hete, akkor azt mondták a vizsgálatnál, hogy ki vagyok nyílva egy ujjnyira a külsõ méhszáj. Talán most tovább nyíltam nem tudom, de pénteken megyek dokihoz, majd kiderül. Most már kicsit jobb, de még mindig nehezen kelek fel. Ma végre nem dagadnak a lábaim:) Veled mi újság?

Szia 38+4 hetes vagyok! Én már éjjel sem voltam jól és most sem. Éjjel 4x voltam kint pisilni, de mind a 4x olyan kemény volt a hasam, és annyira fájt alul, hogy alig bírtam kimenni. Reggelre gondoltam elmúlik, de még mindig éreztem, mintha az egész baba ott lent lett volna szinte nehéz volt a hasam úgy kellett fognom. Volt már ilyen kb 2 hete, akkor azt mondták a vizsgálatnál, hogy ki vagyok nyílva egy ujjnyira a külsõ méhszáj. Talán most tovább nyíltam nem tudom, de pénteken megyek dokihoz, majd kiderül. Most már kicsit jobb, de még mindig nehezen kelek fel. Ma végre nem dagadnak a lábaim:) Veled mi újság?
A kérdező hozzászólása: én is pénteken megyek orvoshoz, már kiváncsi vagyok mit mond, én az éjszakát végig alszom, de néha nekem is fognom kell a pocakom, még eléggé fenn van a hasam, neked?
Azt mondják lejjebb ment, én nem látom rajta, hogy lejjebb menne:)
Sziasztok én holnap leszek 38 hetes, és holnap megyek dokihoz, m de 2 hete 3111 voltam, bár azt mondta koraszülött lesz a fiam, ahhoz képest jol birom, josloim vannak napi kb 3 keményedés meg napi 5 de ki lehet birni.. a labaim dagadtak ebben a nagy melegben és éjjel sokat járok pisilni, nyom a baba Zs


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!