Találatok a következő kifejezésre: 38 hetes Streptococcus (3 db)

Lett más is 38 hetesen streptococcus-ra pozitív? Ugye nem lett semmi baja a babátoknak?

Nagyon aggódom. A hüvelyváladék tenyésztés kimutatta, hogy van nálam ez a baktérium. Kaptam rá antibiotikumos krémet, és majd a vajudás alatt is kell kapnom valait vénásan.De azért szörnyen aggaszt a dolog.

Legjobb válasz: Nekem is volt. Én nem kaptam antibiotikumot meg krémet, azt mondta a doki hogy úgyse ér semmit, de a vajúdás alatt 2x is kaptam vénásan antibiotikumot. Semmi baja nem lett a bébimnek. Sajnos ez nagyon nehezen múlik el ill. nem is szûnik meg, szóval most a második terhességem alatt is ez vár rám. De ne aggódj, biztosan nálatok is minden rendben lesz! Szép szülést!

Nekem is volt. Én nem kaptam antibiotikumot meg krémet, azt mondta a doki hogy úgyse ér semmit, de a vajúdás alatt 2x is kaptam vénásan antibiotikumot. Semmi baja nem lett a bébimnek. Sajnos ez nagyon nehezen múlik el ill. nem is szûnik meg, szóval most a második terhességem alatt is ez vár rám. De ne aggódj, biztosan nálatok is minden rendben lesz! Szép szülést!
Szia! Nállam is ez volt.Nekem sem kelett antibiotikumos krémet használni.De nem vajúdhattam otthon, mert rögtön kaptam vénásan az antibiotikumot 4 óránként.A babának nem lett semmi baja.Most megint babát várok és nálla is ugyan az a szitu. 3.babáját váró anyuka
nekem is találtak és én sem kaptam semmit a szülés elõtt, felírták a papírjaim közé vastag betûkkel az eredményt, hogy bárki jól lássa, de a fogadottnál szültem, õ tudta így szülés, vagyis vajúdás alatt kaptam egy bazi inyekciót, abban volt antibiotikum. Semmi baja a babónak eddig lekopogom, doki szerint nem is lesz. Nyugi nektek sem.Üdv: 5 hós bab anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat!Megnyugtató, hogy egyikõtöknél sem lett baja a kisbabátoknak. Így már én is kicsit optimistábban állok a dologhoz. Minden rendben lesz :-D

Streptococcus baktériumot találtak nálam.38 hetes vagyok. Még zárt a méhszály. De mi lesz, ha hamarosan kinyílik, és még nem jön rám a szülés? Akkor el könnyen elkaphatja.

A doki azt mondta, hogy csak a szülésnél kapok antibiotikumot. De ha a méhszály kinyílik még szülés el?tt, akkor nagyon könnyen megfert?z?dhet a baba, mert a streptococcus baci a méhlepényen keresztül átjut a baba szervezetébe. Mit csináljak, hogy ne fert?z?djön meg? És vajon miért nem kapunk már most antibiotikumot? Volt valaki hasonló helyzetben?

Legjobb válasz: ezer bocsi de ezt nem bírom megállni hogy ne javitsam ki annyira szúrja a szemem. MÉHSZÁLY- MÉHSZÁJ bocsi.

ezer bocsi de ezt nem bírom megállni hogy ne javitsam ki annyira szúrja a szemem. MÉHSZÁLY- MÉHSZÁJ bocsi.
Szia! Én is pont 38 hetes vagyok. 38+1 naposan érkezett meg a rossz leletem Streptococcusra. Engem helyileg és szisztémásan is kezelnek (5 napig szájon át 3x1 Dalacin, és 7 napig Dalacin hüvelykrém napi 1x). Az én orvosom ezt nagyon komolyan veszi. Azt mondta, ha a kezelés lejárta elõtt indul be a szülés, vagy a következõ tenyésztés (kezelés után) pozitív lesz, akkor megcsászároz. Bár nekem volt már egy császárom...Nem kéne másik dokit is megkérdezned?
A babát védi a magzatburok és a magzatvíz. Amikor meg már nem, akkor hamarosan megszületik, és onnantól elég az antibiotikum. A babád is fog kapni, és nem lesz baja, ne aggódj.
A kérdező hozzászólása: He-he! Fel sem tûnt, hogy itt így írtam, pedig egy másik kérdésnél pontos "j"-t használtam! Ûber gáz! :) Amúgy meg köszönöm a válaszokat!
szia nekem is most derült ki, nem tudom mit tegyek...
A kérdező hozzászólása: Az utolsó hozzászólónak írom, hogy ne aggódjon, mert azóta én már túl vagyok a szülésen, egy hetes a babucim, és semmi baja nem lett. Antibiotikumot adnak szüléskor, és ezzel megvédi a babát.

38 hetes vagyok, Streptococcus agalactiae-t találtak nálam mintavételnél! Mennyire veszélyes a babára?

A doktor írt fel antibiotikumot:semicilint.Segítsen az akinél kimutatták ezt a bacit,mire kell figyelni,vigyázzni,hogy a baba egészséges legyen?

Legjobb válasz: Arra kell vigyazni, h pontosan, minden nap annyiszor vedd be a gyogyszert, amennyit a doki felirt, ne hagyj ki egyet se, es nehogy abbahagyd hamarabb! Es akkor minden rendben lesz :) Ez az, amit Te megtehetsz :)

Arra kell vigyazni, h pontosan, minden nap annyiszor vedd be a gyogyszert, amennyit a doki felirt, ne hagyj ki egyet se, es nehogy abbahagyd hamarabb! Es akkor minden rendben lesz :) Ez az, amit Te megtehetsz :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!