Találatok a következő kifejezésre: 38 hetes Már két (5 db)

Nem baj ha 38 hetesen már kiveszik? Harmadik császár lesz. Első két babámmal 41 hétre indult be a szűlés.

Legjobb válasz: Én 37. héten szültem császárral kisfiamat 2960 gr-al 52 cm-el, 9-es apgar-ral, tökéletes egészséggel. úgyhogy csak nyugi!

en huznam meg legalabb a 39- 40 hetig mert az az egy het is szamithat almos baba rosszul ehet stb De ezt nem lehet elore megmondani.Kerj meg egy hetet a dokitol a biztonsag kedveert nem csak viccbol 40 het a terhesseg ennek oka van Persze minden oke a 38 hetben de megis csak 2 hettel korabban kiszedik.
A kérdező hozzászólása: Hát igen, az én babáim(az elsõ kettõ) akik 41-42 hétre születtek semmiben sem szárnyalták túl társaikat egészen a késõ óvoda és iskolai éveikig.Addig majdnem hogy fél évvel mindent késõbb kezdtek , de az iskolában sokkal jobban és könnyebben tanulnak mint a többi gyerek.
Én 37. héten szültem császárral kisfiamat 2960 gr-al 52 cm-el, 9-es apgar-ral, tökéletes egészséggel. úgyhogy csak nyugi!
A kérdező hozzászólása: Utolsónak.Méhlepény nem volt elöregedve...ne kezdd a vitát. 38 hetesen csak 36 hetes a baba.Ha pedig valakinek hosszabb a havi ciklusa, akkor még 36 hetes se! Tehát embere válogatja. Láthatod h aki hamarabb szüli az elsõt az valószínûleg a másodikat is. Aki meg túlhordja az valószínû mindegyiket túlhordja. Ja és sokan nem kapják a 10/10-es apgárt azok közül akik hamarabb születnek.
Aha, szóval szerinted azért tanulnak jól, mert túlhordtad õket? Hm.. Nem lenne logikus, a túlhordás elsõsorban azért veszélyes, mert minél jobban elöregszik a méhlepény, a baba annál kevesebb oxigénhez jut. Az enyhe oxigénhiány meg késõbb pont tanulási problémákat is okozhat, többek között. De ha te mindenáron meg akarod gyõzni magad, hogy a babádnak mindenféle problémája lesz attól, hogy pár nappal a kiírt idõpont elõtt születik meg, akkor én nem gyõzködlek tovább az ellenkezõjérõl :)
Szerintem ez pont ugyanolyan, mint azok a cikkek, amik kissé túlzóan azt állítják, hogy a gyerekednek mindenféle mentális problémája lesz attól, hogy nem szoptatták. Idõrõl idõre felbukkannak ilyen túlzó, tényeket kifacsaró cikkek. Ráadásul baromságokat is állítanak. Az agy nem csak a terhesség utolsó 3 hetéig fejlõdik, hanem utána még évekig. Tehát ha pár héttel elõbb születik meg a babád, akkor is fejlõdik az agya ugyanúgy, csak kint. A 37 hétre minden belsõ szerve fejlett, képes normálisan lélegezni, tehát semmi nem gátolja az agy fejlõdését. Én írtam, hogy program császárom volt 37 hetesen. A babám most 6 és fél hónapos, szellemi fejlõdésben hónapokkal megelõzi a kortársait, a mozgásfejlõdése pedig átlagos ütemben halad.
A kérdező hozzászólása: Na nézzétek ettõl félek http://divany.hu/poronty/2010/06/11/a_terhesseg_utolso_3_het..
Szia! Nekem is azt mondta a doki, hogy a 38.héten megcsászároz. Faros a kezdetektõl fogva. Én is aggódom kissé, de remélem minden rendben lesz. Félek a császártól, de ha ezen múlik, hogy minden rendbe legyen, ki fogom bírnl. 35 hetes kismama
A kisfiam a 37. héten született program császárral. 2150 gramm volt, de nem azért, mert fejletlen volt vagy ilyesmi, csak ilyen alkat. Teljesen egészséges, most 6 és fél hónapos, még soha nem volt beteg. A 36. hét után már teljesen fejlettek a babák, az utolsó 4 hétben csak híznak. Ne aggódj, nem baj, hogy 2 héttel idõ elõtt születik meg.
Ha baj lenne, akkor nem akarnák kivenni, maximum ha nagyon muszáj lenne. Ne aggódj!
38+2-re inditott természetes szüléssel jött világra a fiam, teljesen egészségesen.
38+1 hetesen programozott császárral született a kislányom. Tökéletesen kifejlõdve, egészségesen 3750 grammal és 59 centivel, 9/10 apgarral. Ne aggódj, egy 38 hétre született baba már tökéletesen fejlett, születésre kész. :) )
hugom babája 35+1 naposan lett meg császárral, 1970 gr, 44 cm. Apgár 9/10. Mindene meg van, csak a súlya kicsi. Persze, nem ez a normális terhességi hét a megszületésre, de neki beindult a szülés, nem volt választása. Az én gyerekeim simán születtek, fiam 37+5 naposan, lányom 38+3 naposan, 2890, ill. 2850 grammal, 48 cm-rel. Semmi bajuk nem volt, 10/10-es apgár értékkel születtek.
37+3 hétre, programozott császárral születtek az ikreim. Az egyik közel 3 kg-mal, a másik több, mint 2, 5 kg-mal. Mindkettõ egészséges, még csak betegesnek sem mondanám õket, nem kaptak el több betegséget sem az oviban, mint bármelyik másik társuk. Fejlõdésük is normális ütemben zajlott, nem volt semmi gond. Nálad is biztosan megnézik elõtte UH-on, hogy hol tart a babád a fejlõdésben (nekem ezt a 35. hét után nézték) és milyen a méhlepény állapota. 37. héttõl már nem számít koraszülöttnek egy baba sem.
Második császárom 38+2 naposan volt, 3300g 8/10apgar értékkel, tökéletesen egészséges kifejlett, erõs baba volt.Ne aggódj már érett a kivételre minden tekintetben, ilyenkor már "csak" a súlyukat növesztik :)
Semmi baja nem lesz. Én a 38. héten szültem császárral, igaz, nem programozottal, és teljesen ok volt. Bakker, manapság már a 24 hétre született babák is jól vannak, nemhogy a 38 hétre születettek.
A kérdező hozzászólása: Nem most akarják.Most 35 hetes vagyok. Félek h nem lesz még teljesen kifejlõdve. Szeretném ha még sokan írnátok akik 38 hétre programozott császárral szûltetek. Minden rendben volt?
DEhogy! :) Teljesen érett ilyenkor! Betöltött 37. héttõl már mindene megvan, csak rajta múlna, mikor akar jönni. Miért akarják most?

Vajon mi lehet ez? Szülés előjele? 38 hetes kismama vagyok, két napja nagyon nyomja a baba a gyomrom, olyan mintha feljebb lenne, és nagyon hányingerem van már 2napja! Ami a terhességem alatt nem volt sosem!

Legjobb válasz: Azt sajnos hogy szülés elõjele e nem tudom megmondani mert a lányommal már a 38. héten voltak szülésre utaló jelek, de csak 40+3 ra jött, viszont ha azt mondod hogy feljebb van akkor készülj a baba nem felül jön ki :D jól van vicc volt :)

Azt sajnos hogy szülés elõjele e nem tudom megmondani mert a lányommal már a 38. héten voltak szülésre utaló jelek, de csak 40+3 ra jött, viszont ha azt mondod hogy feljebb van akkor készülj a baba nem felül jön ki :D jól van vicc volt :)

38 hetes vagyok. Már két napja fáj a hasam mint ha meg akarna jönni, megy a hasam, nehezen tudok menni nagyon be van dagadva a lábam. Ez már a szülés jelei?

Legjobb válasz: Lehetnek, bár nekem már 4 hete vannak ilyen tüneteim, de még egyben vagyunk 39+5 hetesen.-)

Lehetnek, bár nekem már 4 hete vannak ilyen tüneteim, de még egyben vagyunk 39+5 hetesen.-)
Szia én 39 hetes vagyok, és nekem is ezek a tüneteim vannak.Elõbb írtam ide, mert már annyirra idegesít mindenem bevan dagadva, meg napról napra erõsödnek a jóslófájások.Remélem már hétvégén szülni fogok.Vasárnap töltöm a 40 hetet.Szerintem lehet hogy hamarossan szülni megyünk.Gyors gondmentes szülést kívánok!!!!
Szia!Igaz nekem nem fáj a hasam, de én még szedem a amagnéziumot meg görcsoldót , mert nekem bennt kell, hogy maradjon még a kicsi, de a hasam nekem is megy3napja és nem értem mitõl a lábam kezem nekemis dagad 3napja, pedig eddig nem volt semmi ilyen tünet.Sztem ez utóbbi a melegtõl van, a hasmenés nem tudom mitõl lehet.35hetes kismama
Én is 38 hetes vagyok és 3-4 napja mennsi szerûen görcsöl és húzódik össze a hasam, de nem rendszeresen. A lábfejem és a bokám olyan, mint az elefánté, és reggelre sem megy lejjebb. Az arcom reggelre 2-szer akkora, mint szokott lenni, de ez utána normalizálodik. Amikor elindulok valahová többször megkell állnom úgy feszít és szúr a medencélmnél a szemérem csontomnál. A dokibácsi C3211 méhszájat állapított meg. Azt mondta bármikor szülhetek. Tegnap keveset motgott a bab, de a 10 mevolt. Ma még kevesebbet. remélem hamarosan kibújik a drágám Szerintem te is hamarosan szülni fogsz.


21. hetes terhes vagyok. A héten megfájdult a torkom, és be is lázasodtam (38.5). Nagyon nehezen akart lemenni(egy éjjszaka, két délután). A láz árthatott a picinek? Olyanok válaszát várom, aki volt már hasonló helyzetben.

Legjobb válasz: Én kb 14 hetes voltam, amikor belázasodtam, a dokim rubophent ajánlott. Fél, max. 1 tabletta szerencsére levitte 37-37,2 körülire. Azt mondta a rubophen nem árt, sõt a láz még ártalmasabb a babának, mintha beveszel gyógyszert. 25 hetes kismama

Én kb 14 hetes voltam, amikor belázasodtam, a dokim rubophent ajánlott. Fél, max. 1 tabletta szerencsére levitte 37-37, 2 körülire. Azt mondta a rubophen nem árt, sõt a láz még ártalmasabb a babának, mintha beveszel gyógyszert. 25 hetes kismama
szia. nekem a 8-9héten volt lázam három napig / ált napközben 37, 8, estére 38, 3, nem nagyon akart lemeni, se gyógyszer, se borogatás / influenzás voltam /. aztán meggyógyultam 23hetes vagyok és minden rendben. jobbulást és boldog babavárást
Szia, Nem hiszem, hogy baja lessz a picinek, de a láz ártalmasabb mintha bekanál egy gyógyszert.Sokan az algopirint kifejezetten tiltják, nekem a háziorvosom mondta, ha bérmi nyugodtn szedjem mert nincs jobb és hatásosabb.A láz azért káros, mert felhevül a tested, és ha sokéáig tart az állapot akkor a magzatvíz is átveszi a hõt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat.Gyógyszert szedek antibiotikumot, meg homeopátiás cuccokat is.Már javulok, most nincs lázam, hála a kislányom háziorvosának.
A kérdező hozzászólása: Nekem a következõket írták fel, teszem hozzá nem a háziorvosom, õ hazaküldött Aspirynnel 38 fokos lázzal, hogy ha hétfõig nem javulok menjek vissza.(járni sem tudtam volna ha addig várok)Szóval kaptam AUGMENTIN(antibiotikumot), MEXALEN(lázcsillapítót), OSCILLOCOCCINUM, HOMEOGENE9
Szia! Én 2x voltam benne az influenzában. Az elsõt gyógyszerek nélkül hevertem ki a második meg azért lett mert szerintem nem is gyógyultam meg. 39 fokos lázam volt 4 napig és semmi nem maradt meg bennem. Ki is száradtam. Orvosom Ospen antibiotikumot írt fel amit kifejezetten kismamák szedhetnek. 1 nap múlva már jobban lettem, enyhültek a tünetek. Azt mondta a dokim hogy Augmentint tilos terhesség alatt szedni. Fejfájásra meg lázra a Panadolt javaslom. Ha elolvasod az Algopiryn papírját akkor látod hogy elvileg terhesek nem is szedhetnék, viszont a dokik ajánlják. Én mégsem szedném be. Üdv: 24 hetes kismami
Nekem 38.6 volt a lázam, influenza, nem ment le csak gyszerrel, Panadolt ajánlott több orvos is. Szerencsére az antibiotikumra nem volt szükség, viszont az enyhe tünetek, 2 hétig így eltartottak.De a lázat azt jól teszed ha csillapítod.Mielõbbi jobbulást nektek.Nekem ez 13 hetesen volt, most vagyunk 23 és nagyon jól vagyunk.

8 hetes terhes vagyok, két gyermekem van már. Barátommal nagyon akartunk babát, neki nincs . Még nem lakunk együtt, de mindig megsért hogy biztos Õ az apa? Neki akartam örömet szerezni hogy apa lehessen. Apasági vizsgálatot kérhetek? 38 éves vagyok.

Legjobb válasz: Igen, kérhetsz apasági vizsgálatot, de ez, mint írták, nagyon drága. És, ami még nagyobb baj, nem vagyok benne biztos, hogy megoldaná a kapcsolatotok problémáit. Ugyanis az igazi gond az, hogy NEM BÍZIK MEG BENNED a barátod. Én mint nõ nagyon sértõnek tartanám, ha a barátom kétségbe vonná az apaságát, azaz azt feltételezné, hogy én mellette más férfiakkal is keféltem. Talán magából indul ki? Õ félrelépegetett más nõkkel? Kérdezd csak meg tõle! Biztos még meg is fog sértõdni, hogy gyanúsítgatod. Utána megkérdezhetetd, hogy õ miért gyanúsítgat Téged. A válaszok meg igen tanulságosak. Gyermeket egyedül nevelõ anya fúj, abortusz fúj, felelõtlen szex fúj, de ha nincs pasija, az is fúj, mindig a nõnek "fúj". Ajánlom figyelmetekbe ezt az írást. http://www.nokert.hu/index.php?option=com_content&view=artic..

Igen, kérhetsz apasági vizsgálatot, de ez, mint írták, nagyon drága. És, ami még nagyobb baj, nem vagyok benne biztos, hogy megoldaná a kapcsolatotok problémáit. Ugyanis az igazi gond az, hogy NEM BÍZIK MEG BENNED a barátod. Én mint nõ nagyon sértõnek tartanám, ha a barátom kétségbe vonná az apaságát, azaz azt feltételezné, hogy én mellette más férfiakkal is keféltem. Talán magából indul ki? Õ félrelépegetett más nõkkel? Kérdezd csak meg tõle! Biztos még meg is fog sértõdni, hogy gyanúsítgatod. Utána megkérdezhetetd, hogy õ miért gyanúsítgat Téged. A válaszok meg igen tanulságosak. Gyermeket egyedül nevelõ anya fúj, abortusz fúj, felelõtlen szex fúj, de ha nincs pasija, az is fúj, mindig a nõnek "fúj". Ajánlom figyelmetekbe ezt az írást. http://www.nokert.hu/index.php?option=com_content&view=artic..
Szokott ilyen kiírogatni, a probléma megoldása folyamatban, de valójában még senki nem kapott vírust. Szólok még egyszer az illetéskesnek.
Ha megszületett, akkor el lehet végeztetni. De nektek kell kifizetni a költségét, ami 79200 Ft+ ÁFA. http://www.genetech.hu/build.asp?Interface=main&Module=news&..
Sok jót nem várnék ettõl a kapcsolattól ha így indul. 3 gyerekkel egyedül nem lesz könnyû dolgod.
A kérdésedre a választ az elsõ író megírta..De milyen kapcsolat a tied, ha már a kezdetén kételkedik a pasas, hogy a gyerek nem biztos, hogy az övé?Nekem ha ezt mondaná a pasasom , bizony vérig sértõdnék, mert én úgy venném, hogy szimplán Qrvának tart, hogy nem tudom eldönteni ki az apa.. de hát erre mondják, hogy a szerelem vakká tesz...
Írod, hogy a barátoddal nagyon akartátok a babát, akkor most miért teszi fel ezeket a hülye kérdéseket? Okot adtál arra, hogy kétségbe vonhassa az apaságát? A barátodnak nincs gyereke, és felesége van? Csak azért kérdezem, mert nem laktok még együtt. Én a helyedben elõször kipróbáltam volna az együttélést, csak aztán vágtam volna bele egy új babavárásba. Próbáljátok megbeszélni ezt a helyzetet, mert ha ma kétségei vannak, akkor mi lesz a szülést követõen! Állandóan figyelni fogja, hogy kire hasonlít? 38 évesen vállalni egy babát nagy felelõsség, nem a korod miatt, hanem az esetleges egyedülállóság miatt. Tisztázzátok a kétkedés okát, és ne vállald, ha nem tudod meggyõzni.
A babát mindenképpen tartsd meg, egy ember bunkó hozzáállása nem lehet ok a gyermeked halálára (gondolom, nem is jutott eszedbe elvetetni eddig.) Van bármi körülmény, ami alapján õ elbizonytalanodhatott az apasága felõl, mégha képzelt körülmény is?
Hogy vállalhattál mégegy gyereket ilyen instabil bizonytalan kapcsolatra???Azért, hogy örömöt szerezz egy olyan pasinak, akivel még csak nem is éltek együtt nemhogy a felesége lennél, nem bízik benned sérteget...stb...Milyen egy kapcsolat ez?Ha magadra maradsz a 3 gyerekeddel fenn tudod tartani magatokat úgy, hogy nem szenvednek hiányt semmiben?Hát ezt kétlem, mert normális teljes családot amire a legnagyobb szükségük lenne nem tudsz biztosítani nekik.Hogy lehettél ennyire felelõtlen így, hogy már van 2 gyereked? Nagyon buta nõ lehetsz már ne is haragudj, ehhez csak gratulálni lehet! Szegény szerencsétlen gyerekek.
A kérdező hozzászólása: Valami félreértés történt, mert nem a kapcsolatunkkal van baj.Sõt nagyon is jól megvagyunk a barátomnak van szép nagy családi háza/ja, és nõtlen még/tavasszal költözünk hozzá még az én lakásom el nem kell, mert központi fûtésese és télen -nyáron fizetni kell a közösköltséget, de úgynéz ki már elkelt!Szóval nekem azzal volt bajom hogy a férfiak könnyen tesznek megjegyzést ami sértõ fõleg egy terhes nõ érzékenyebb mindenre.És a DNS-t nem akarja mert nagyon akarja ezt a babát és az én gyerekeimnek is nagyon kedvez mindenben..)
A kérdező hozzászólása: Valami félreértés történt kedves válaszolók!!!Nagyon is jó a kapcsolatunk nincs azzal semmi baj.a barátomnak van szép nagy családi háza ahova tavasszal költözünk addig is az enyémet áruljuk mivel panell lakás, de úgy nézki elkel.Ja, és a barátom nõtlen még /majd össze házasodunk/, de most van fontosabb a ház felújítás.szóval a bánatom csak az hogy a férfiak/ kivétel nélkül/szeretnek megjegyzést tenni és nem veszik észre hogy megsértik a nõt.DNS-t nem akar a barátom nagyon várja hogy megszülessen a baba tavasszal a két gyerekemmel is nagyon jó a kapcsolata.Csak lehet hogy én érzékenyen fogok fel mindent a vicces megjegyzésen rágtam be.Tudom hogy mással is elõfordult már sokszor hallani férfiaktól hogy biztos a "postásra hasonlít a gyerek" és hasonlókat amin más nem is "kapja fel a vizet."Szóval a kapcsolatunk az nagyon is jó!:)
A kérdező hozzászólása: :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!