Találatok a következő kifejezésre: 38 hetes Már (117 db)

Nem baj ha 38 hetesen már kiveszik? Harmadik császár lesz. Első két babámmal 41 hétre indult be a szűlés.

Legjobb válasz: Én 37. héten szültem császárral kisfiamat 2960 gr-al 52 cm-el, 9-es apgar-ral, tökéletes egészséggel. úgyhogy csak nyugi!

en huznam meg legalabb a 39- 40 hetig mert az az egy het is szamithat almos baba rosszul ehet stb De ezt nem lehet elore megmondani.Kerj meg egy hetet a dokitol a biztonsag kedveert nem csak viccbol 40 het a terhesseg ennek oka van Persze minden oke a 38 hetben de megis csak 2 hettel korabban kiszedik.
A kérdező hozzászólása: Hát igen, az én babáim(az elsõ kettõ) akik 41-42 hétre születtek semmiben sem szárnyalták túl társaikat egészen a késõ óvoda és iskolai éveikig.Addig majdnem hogy fél évvel mindent késõbb kezdtek , de az iskolában sokkal jobban és könnyebben tanulnak mint a többi gyerek.
Én 37. héten szültem császárral kisfiamat 2960 gr-al 52 cm-el, 9-es apgar-ral, tökéletes egészséggel. úgyhogy csak nyugi!
A kérdező hozzászólása: Utolsónak.Méhlepény nem volt elöregedve...ne kezdd a vitát. 38 hetesen csak 36 hetes a baba.Ha pedig valakinek hosszabb a havi ciklusa, akkor még 36 hetes se! Tehát embere válogatja. Láthatod h aki hamarabb szüli az elsõt az valószínûleg a másodikat is. Aki meg túlhordja az valószínû mindegyiket túlhordja. Ja és sokan nem kapják a 10/10-es apgárt azok közül akik hamarabb születnek.
Aha, szóval szerinted azért tanulnak jól, mert túlhordtad õket? Hm.. Nem lenne logikus, a túlhordás elsõsorban azért veszélyes, mert minél jobban elöregszik a méhlepény, a baba annál kevesebb oxigénhez jut. Az enyhe oxigénhiány meg késõbb pont tanulási problémákat is okozhat, többek között. De ha te mindenáron meg akarod gyõzni magad, hogy a babádnak mindenféle problémája lesz attól, hogy pár nappal a kiírt idõpont elõtt születik meg, akkor én nem gyõzködlek tovább az ellenkezõjérõl :)
Szerintem ez pont ugyanolyan, mint azok a cikkek, amik kissé túlzóan azt állítják, hogy a gyerekednek mindenféle mentális problémája lesz attól, hogy nem szoptatták. Idõrõl idõre felbukkannak ilyen túlzó, tényeket kifacsaró cikkek. Ráadásul baromságokat is állítanak. Az agy nem csak a terhesség utolsó 3 hetéig fejlõdik, hanem utána még évekig. Tehát ha pár héttel elõbb születik meg a babád, akkor is fejlõdik az agya ugyanúgy, csak kint. A 37 hétre minden belsõ szerve fejlett, képes normálisan lélegezni, tehát semmi nem gátolja az agy fejlõdését. Én írtam, hogy program császárom volt 37 hetesen. A babám most 6 és fél hónapos, szellemi fejlõdésben hónapokkal megelõzi a kortársait, a mozgásfejlõdése pedig átlagos ütemben halad.
A kérdező hozzászólása: Na nézzétek ettõl félek http://divany.hu/poronty/2010/06/11/a_terhesseg_utolso_3_het..
Szia! Nekem is azt mondta a doki, hogy a 38.héten megcsászároz. Faros a kezdetektõl fogva. Én is aggódom kissé, de remélem minden rendben lesz. Félek a császártól, de ha ezen múlik, hogy minden rendbe legyen, ki fogom bírnl. 35 hetes kismama
A kisfiam a 37. héten született program császárral. 2150 gramm volt, de nem azért, mert fejletlen volt vagy ilyesmi, csak ilyen alkat. Teljesen egészséges, most 6 és fél hónapos, még soha nem volt beteg. A 36. hét után már teljesen fejlettek a babák, az utolsó 4 hétben csak híznak. Ne aggódj, nem baj, hogy 2 héttel idõ elõtt születik meg.
Ha baj lenne, akkor nem akarnák kivenni, maximum ha nagyon muszáj lenne. Ne aggódj!
38+2-re inditott természetes szüléssel jött világra a fiam, teljesen egészségesen.
38+1 hetesen programozott császárral született a kislányom. Tökéletesen kifejlõdve, egészségesen 3750 grammal és 59 centivel, 9/10 apgarral. Ne aggódj, egy 38 hétre született baba már tökéletesen fejlett, születésre kész. :) )
hugom babája 35+1 naposan lett meg császárral, 1970 gr, 44 cm. Apgár 9/10. Mindene meg van, csak a súlya kicsi. Persze, nem ez a normális terhességi hét a megszületésre, de neki beindult a szülés, nem volt választása. Az én gyerekeim simán születtek, fiam 37+5 naposan, lányom 38+3 naposan, 2890, ill. 2850 grammal, 48 cm-rel. Semmi bajuk nem volt, 10/10-es apgár értékkel születtek.
37+3 hétre, programozott császárral születtek az ikreim. Az egyik közel 3 kg-mal, a másik több, mint 2, 5 kg-mal. Mindkettõ egészséges, még csak betegesnek sem mondanám õket, nem kaptak el több betegséget sem az oviban, mint bármelyik másik társuk. Fejlõdésük is normális ütemben zajlott, nem volt semmi gond. Nálad is biztosan megnézik elõtte UH-on, hogy hol tart a babád a fejlõdésben (nekem ezt a 35. hét után nézték) és milyen a méhlepény állapota. 37. héttõl már nem számít koraszülöttnek egy baba sem.
Második császárom 38+2 naposan volt, 3300g 8/10apgar értékkel, tökéletesen egészséges kifejlett, erõs baba volt.Ne aggódj már érett a kivételre minden tekintetben, ilyenkor már "csak" a súlyukat növesztik :)
Semmi baja nem lesz. Én a 38. héten szültem császárral, igaz, nem programozottal, és teljesen ok volt. Bakker, manapság már a 24 hétre született babák is jól vannak, nemhogy a 38 hétre születettek.
A kérdező hozzászólása: Nem most akarják.Most 35 hetes vagyok. Félek h nem lesz még teljesen kifejlõdve. Szeretném ha még sokan írnátok akik 38 hétre programozott császárral szûltetek. Minden rendben volt?
DEhogy! :) Teljesen érett ilyenkor! Betöltött 37. héttõl már mindene megvan, csak rajta múlna, mikor akar jönni. Miért akarják most?

Hétfőn leszek 38 hetes de már most hasogat a derekam elég rendesen. Ha véletlenül megszülnék az már nem lenne baj ugye? Hány hetesnek írnák be és nem számítana kora szülöttnek? Többi lent.

Ráadásul orvosom is hétf?n lesz mert most szabadságon van de azt mondta ha véletlen szülni kell akkor ne féljek mert ott lesz. De honnan fogja tudni hogy szülök az ügyeletes dokinak kell szólni hogy hívja fel vagy hogy m?ködik ez? Biztos befog jönni még akkor is ha éjszaka lesz? Nagyon szeretném ha ott lenne.

Legjobb válasz: Csak ha 2500gr alatt van akkor koraszülött, a 37 hét után már nem. Nekem eddig mindegyik elõbb jött, volt amelyik 35 hetesen, és teljesen érett volt. 38 hetesen már nem baj, ha megszületik. Ha fájásaid jelentkeznek rendszeresen, és erõsödnének, vagy sûrûsödne, (vagy folyik a magzatvíz)akkor menj be a kórházba, ahol a dokid rendel. Ha indokoltnak tartják, szólnak neki. És ne félj, nem lesz baj :) Drukkolok!

Csak ha 2500gr alatt van akkor koraszülött, a 37 hét után már nem. Nekem eddig mindegyik elõbb jött, volt amelyik 35 hetesen, és teljesen érett volt. 38 hetesen már nem baj, ha megszületik. Ha fájásaid jelentkeznek rendszeresen, és erõsödnének, vagy sûrûsödne, (vagy folyik a magzatvíz)akkor menj be a kórházba, ahol a dokid rendel. Ha indokoltnak tartják, szólnak neki. És ne félj, nem lesz baj :) Drukkolok!
38 hetesen született a kicsim, 3050 g és 54 cm volt.Tehát nyugodj meg, ilyenkor már mindenük kifejlõdött, már csak husosodnak anya hasába.Könnyû szülést és boldog babázást kívánok neked!
szia! Én is hétfõn töltöm a 38.hetet. Nekem is fáj a derekam.A nyákdugóm egy része is elment már, hasam is megy , hányingerem is van. Én remélem, hogy hamarosan szülni fogok. Könnyû szülés és boldog babázást:)
A kérdező hozzászólása: Arra én is de már úgy babáznék. Persze fõ a türelem csak olyan nehéz. Boldog babásodást mindenkinek.
Szia! Tegnapi 10:29-es vagyok. Én holnap megyek CTG-re(nálunk csak ez van).Kíváncsian várom mert én még nem voltam egyszer sem:S A hasam nekem is nagyon görcsöl, már egyre jobban mint eddig. Olyan kíváncsi vagyok meddig fogunk egyben maradni mind a ketten?:) :)
A kérdező hozzászólása: Ma voltam NST-n de még semmi. A hasam néha olyan kemény mint a beton ott is be keményedet az asszisztens meg is jegyezte hogy olyan volt mint a kõ és néha már a hasam alja is görcsölget. Jövõ héten kell vissza mennem. Hát nem tudom mi lesz, de majd jelzi ha itt az ideje.
A kérdező hozzászólása: Hát még itthon vagyok a fájások nem olyan erõsek de már erõsödnek és kezdenek egy kicsit sûrûsödni. Remélem hamarosan babázhatok.
De jó lehetett neked! Én is szeretnék már végre megszülni de semmi jele nincs, sõt még mozogni is alig mozog a picikém. Reggel volt jósló szerû fájásom, de azóta semmi...:(
Nekem elment szombaton a nyákdugóm, este felé fájásszerûim voltak, de enyhén éreztem, csak olyan más jellegû volt, mint elõtte, éjjel semmi és reggel kezdõdött újra. Vasárnap 11-kor már 5-6 percesek voltak, 14 óra körül 2-3 percesek, de végül császárral született meg a babánk 20:43-kor. Én nem ilyen fájásokra számítottam, naívan mentem szülni, hogy ez úgy sem az. Na aztán estére már fájt rendesen, félreérthetetlenül. A 38. héten voltam, azért nem gondoltam még, hogy ez az lesz. :)
18:38-as vagyok. hát nekem nincs ilyen szerencsém, mert már 3 napja, hogy jött nyákdugó darab, azóta erõsödött a hasmenésem:S Görcseim is vannak de az is úgy, hogy reggel 2 fájás között 2 óra telik el aztán semmi, vagy délután ugyan ez csak másfél óra:S
18:38-nak, nekem is így kezdõdött és másnap megszületett a kisfiunk!
Én is 38 hetesen szültem, 3850g lett a kisfiam. Bementem, az ott lévõ doki megvizsgált és úgy látta, hogy ebbõl szülés lesz és õk hívták az én dokimat, hogy jöhet. Hozzám vasárnap délután 5 körül jött be a dokim és 20:43-kor lett meg a kisfiunk, igaz császárral. Nekem is mondta a dokim, hogy megy majd konferenciára, de ha kell eljön és 2 óra alatt itt tud lenni ha kell. Szerencsére elõtte megszületett a kisfiunk, én is idegeskedtem volna, hogy biztos jön-e.
17:59-es vagyok. Voltam ma CTG-n semmi fájás:S A doki azt mondta ez nem mérvadó mert attól még beindulhat a szülés. Türelmesnek lenni már ennyi idõ után nem valami könnyû :S:) Boldog babavárást neked is boldog babázást is ha meglesz:)

36 hetes terhes vagyok, a doki azt mondta, a babám már biztos nem fordul meg és 2 hét mulva simán lehet császározni, jah meg elég fejlett is már ugyhogy semmi gond nem lehet, titeket is császároztak már 38 hetesen?

Legjobb válasz: Szia! Szintén faros a babám, ráadásul 2 héttel nagyobb méretekkel. A dokim azt mondta, hogy mivel szép nagy baba, és már kevés neki a hely 90%-ban készüljek a császárra, csak 10% esélyt adott arra, hogy befordul. DE! Esze ágában sincs hamarabb császárt végezni, azt mondta, csak akkor csinálja, ha a baba is készen áll. Egyébként õ is megy szabira, és ha túlhordanám, akkor megadta annak a munkatársának az elérhetõségét, akivel úgymond váltják egymást. Teljesen megbízom benne és - így látatlanban - a kollégájában is. Attól hogy nem fordul be a baba, még nem indokolt a császár a 38. héten. Üdv: 35 hetes km.

Szia! Szintén faros a babám, ráadásul 2 héttel nagyobb méretekkel. A dokim azt mondta, hogy mivel szép nagy baba, és már kevés neki a hely 90%-ban készüljek a császárra, csak 10% esélyt adott arra, hogy befordul. DE! Esze ágában sincs hamarabb császárt végezni, azt mondta, csak akkor csinálja, ha a baba is készen áll. Egyébként õ is megy szabira, és ha túlhordanám, akkor megadta annak a munkatársának az elérhetõségét, akivel úgymond váltják egymást. Teljesen megbízom benne és - így látatlanban - a kollégájában is. Attól hogy nem fordul be a baba, még nem indokolt a császár a 38. héten. Üdv: 35 hetes km.
Még lehet h megfordul a baba, nekem 36.héten fordult menetirányba...de ha a doki igy látja h indokolt a császár, akkr menj bele...2 héttel elõbb, az nem nagy idõ..
Off: Nem védeni akarom az orvost, de kizárt, hogy hobbiból végezné el a császárt és nem gondolom, hogy felelõtlenségbõl akarja elõbb világra hozni a babát. Ráadásul szülés elõtt orvost lecserélni sem igazán ajánlatos. Nekem van szülész ismerõsöm, aki teljesen kivan attól, mennyi butaságot hordanak össze a kismamák egymásnak különbözõ fórumokon, néha bele szokott olvasni és csak szörnyülködik és az a baj, hogy az anyukák hisznek is egymásnak. Az okoskodás és az orvos szidás nagyon megy itt is, én biztos, hogy ilyen esetben nem itt kérnék véleményt.
Szia, biztos, hogy nem lehet baj, nekem a magas cukor miatt mondta az orvosom, hogy úgy készüljek, a 36. héten be kell már feküdnöm megfigyelésre és a 38. hétre meglesz a baba.
Két ismerõsöm is van, akiknek a 39.héten fordult meg a babájuk. Én nem engedném, hogy a 38.héten megmûtsön. Meg is fordulhat még a baba, de ha nem, akkor is jó, ha elkezdesz vajúdni, és csak utána császároznak.
Hátén azért láttam olyan orvost aki július végén megcsászározta az összes terhes betegét akik a korházban csodálkoztak, hogy jéééé, te is? Mind azt írtuk, hogyha "nincs probléma akkor ne" Azzal nem lehet egy 2 héttel korai császárt indokolni, hogy a gyerek már úgysem fordul be. mert ok, nem fordulbe, demiért kell kiszedni idõ elõtt?
Ha nincs gond, akkor maradjon csak az a baba amíg lehet. Lehet, hogy fejlett, de pl. a 38. héten még nehezebben kezdenek el szopni. Azzal nem a doki fog szenvedni, hanem te.
Én ezt a dokit haladéktalanul lecserélném! Elõször is rengeteg baba csak a legvégén fordul be, fõleg, ha nem olyan nagy és van helye. Az enyém az utsó héten is forgott oda-vissza. Indokolatlanul 38. héten császározni nagy felelõtlenség!! A császár egy nagy hasi mûtét, aminek vannak veszélyei, csak úgy hobbiból nem szabadna elvégezni, pláne nem hamarabb. Ha a fájások beindulásakor még mindig nem fordul meg a baba, akkor el kell rajta gondolkodni, addig nem!
de semmi gondod nincs? Akkor nem értem miért nem várja meg az orvos az idõt. (nem megy véletlenül szabira?) Én nem engedném, hogy 2 héttel elõbb hozzák a gyereket, csak, ha orvosilag indokolt.
Pedig vannak sajnos dokik, akik egyaltalan nem banjak, ha talalnak okot a csaszarra. Es ezt ugy mondom, hogy ismerek belulrol szuleszetet... A legnyomosabb okok: 1. Programozott csaszart tervezni lehet, tuti akkor csinalja, amikor ugyeletben is van, igy a szulesert kapott extra penzert nem kell mondjuk szabadnapjan, vagy ejszakajan bemennie. 2. Hamarabb vegez, az elotte levo par perces vizsgalaton es betegfelvetelen kivul max 30 perces munkaja van, mig egy szules elhuzodhat, lehet, hogy fel napon at keznel kell lennie, idonkent vizsgalgatni. 3. Csaszarert sok orvos tobb penzt ker, mint huvelyi szulesert, illetve sok anyuka automatikusan is tobb penzt ad. 4. Az allami korhazak a tb-bol elnek, minel tobb es dragabb beavatkozast vegeznek el, annal tobb penzt kapnak. Ezert vannak esetek, amikor a korhazi politika az, hogy a betegellatast maximalizaljak, marpedig a csaszar tobbe kerul a biztositonak, mint a huvelyi szules. 5. Nyar van. Mi van ha egyszeruen csak a szules kornyekere van nyaralas foglalva es nem akar atadni emiatt masnak? 6. Lehet, hogy egyaltalan nem errol van szo es tenyleg jobbnak latja a csaszart.


Ez már a szülés jele lehet? 38 hetes kismama vagyok, 2 napja érzem hogy néha-néha fájdogál a hasamalja, 1-2 percig és elmulik, mostanában elég nyugtalannak is érzem magam, külsö méhszáj 1 ujjnyira nyitva van!

jelentheti ez már a babó érkezését?

Legjobb válasz: Szia! Valakinél ezek már az elõkészület jelei,az én esetem tanulságaként viszont azt tudom csak ajánlani,hogy ne bízd el magad.Már egy jó ideje fájdogál a hasam alja,kétszer már olyan is volt mikor azt hittem,hogy ez most biztos szülés lesz.Aztán nem:-((( Van akinek viszont fájdogál egy kicsit aztán hipp-hopp megszül. Már én sem gyõzöm kivárni,pedig a harmadik.:-))) Sok szerencsét és mihamarabbi,könnyû szülést! Szintén 38 hetes:-))

Szia! Valakinél ezek már az elõkészület jelei, az én esetem tanulságaként viszont azt tudom csak ajánlani, hogy ne bízd el magad.Már egy jó ideje fájdogál a hasam alja, kétszer már olyan is volt mikor azt hittem, hogy ez most biztos szülés lesz.Aztán nem:-((( Van akinek viszont fájdogál egy kicsit aztán hipp-hopp megszül. Már én sem gyõzöm kivárni, pedig a harmadik.:-))) Sok szerencsét és mihamarabbi, könnyû szülést! Szintén 38 hetes:-))
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, viszont a hasam csak egy picurkát van lejjeb mint ezidáig!
Szia, nekem 32.héttõl nyitva van a külsõ 1 ujjnyira, mostanában kezdtem el szedni a szülést könnyítõ homeos bogyókat, és azoktól szokott fájdogálni a hasam, szerintem készül a méhed a szülésre, de akár még ki is húzhatod a végéig!Üdv: 36 hetes kismama
38 hetesen mar minden a szules kozeledtet jelzi :D A baba mar beilleszkedett, valoszinuleg a hasad is lejjebb van mar.
A kérdező hozzászólása: Hát igen picit lejjebb ment, csak nekem ez új, mert elsõvel semmi ilyen nem volt.
Á második gyerek mindig más, mint az elsõ.A szülés se olyan lesz, mint az elsõvel! Valószínûleg elkezdtél tágulni.Jó egészséget Nektek és könnyû szülést kívánok!

38 hetes kismamik hogy vagytok? Érzitek már a szülés közeledtét? Márc.4-re vagyok kiírva, de már nagyon szeretnék szülni. Csak én vagyok ilyen türelmetlen?

Legjobb válasz: Nem. Én szeptember elsején fogok, és már most unom az egészet...és nyáron a 40 fokban lesz nagy pocakom... Bocs, hogy beleszóltam, nem vagyok 38 hetes. De amikor az voltam, már minden bajom volt, még élni is nehezemre esett.

Nem. Én szeptember elsején fogok, és már most unom az egészet...és nyáron a 40 fokban lesz nagy pocakom... Bocs, hogy beleszóltam, nem vagyok 38 hetes. De amikor az voltam, már minden bajom volt, még élni is nehezemre esett.
Én márc. 11-re vagyok kiírva, de én még nem szeretnék szülni. Jobb neki még ott bent, majd idejében... Tegnap este viszont olyan jóslóim voltak, hogy azt hittem, ez már az (elsõ baba). De beültem egy kád meleg vízbe, és elmúlt. Az az izgi az egészben, hogy most már bármikor lehet. Egyébként minden kész van, kórházi táskám is be van pakolva, ha indulni kellene. Félni nem félek a szüléstõl, jó ez az izgalmas várakozás.
Én márc. 7-re vagyok kiírva, de én már nagyon türelmetlen vagyok. Már szeretnék túl lenni az egészen. Fõleg most, hogy a barátnõmnek már megszületett a kislánya(6 napos). Voltunk náluk és annyira jó volt fogni és érezni a baba illatát. Reménykedtem, hogy talán a frontok beindítják, mert már 2111-es a méhszájam, de semmi.
Én màrcius 15-re vagyok kiirva, màr minden nap görcsölök, de az orvos szerint nem lesz elöbb meg a baba.Mégis minden nap ugy kelek, hogy izgatott vagyok, màr lassan paràzok (elsö baba), de valahogy én is élvezem az egészet.Hàt màr nincs sok nekünk hàtra, élvezzük ki az idöt szerintem.
Nekem március 13- ra van a kiírásom. De nagyon türelmetlen vagyok. Nagyon várom, úgyhogy megértem a türelmetlenséged. Kicsit kényelmetlen is már az édes teher :-)), nagyon fáj a hátam és aludni sem tudok, de már kibírom. Teljesen zárt vagyok úgyhogy nem valószínû, hogy elõbb jönne bár én reménykedem benne :-)Kislányom lesz és a babaszoba már teljesen kész van csak rá vár. Néha bemegyek és nézegetem a kis ruhákat! Elsõ baba és olyan hihetetlen , hogy nemsokára itt lesz.
marc. 14.-re vagyok kiirva. es mar en is nagyon turelmetlen vagyok, de kozben meg felek is! mar szinte minden keszen van es csak a kislanyom hianyzik! en csak ebban remenykedem, hogy nem fogom tulhordani es nem kell meginditani a szulest, mert attol rettegek! kulonosebb fajdalmaim nincsenek, egy nap 2-3x erosen belenyilal a huvelyemnel es nagyon durvan vizesedek, a labam mar egy elefante. amugy semmi jele, hogy elobb akarna jonni! kitartas, mar nagyon keves van hatra! sok boldogsagot es a leheto legkonnyebb szulest nektek! 36+6 km
márc.4re vagyok kiírva, táska összekészítve, de semmi jele annak hogy szülni kéne mennem , nem nagyon nyílok, és még jóslófájásaim se voltak soha!én azért annyira nem várom a szülést, mert minél jobban várunk valamit annál késõbb következik be.Majd tudja a fiam hogy mikor szeretne a melegbõl kijönni, de azért a remény megvan bennem hogy nem kell megindítani a szülést, vagy elõre befeküdni a kórházba..

38 hetes kismamik, hogy birjátok magatokat? Én már nagyon várom a kis Manót egyre nehezebben telnek a napok! Nektek is?

Legjobb válasz: Szia!Már nagyon nehezen telnek a napok,szeretnék túl lenni rajta.Fáj mindenem,nem tudok aludni,állni,ülni.És már nagyon kiváncsi vagyok a kisfiamra is.De már nem sok van hátra,kitartás.Könnyû szülést kívánok!38 hetes kismam.

Szia!Már nagyon nehezen telnek a napok, szeretnék túl lenni rajta.Fáj mindenem, nem tudok aludni, állni, ülni.És már nagyon kiváncsi vagyok a kisfiamra is.De már nem sok van hátra, kitartás.Könnyû szülést kívánok!38 hetes kismam.
Szia!En 38/3 vagyok, es tobb mint egy hete elment a nyakdugom.A mehszajam 2111 1 hete.Orvosom szerint mar babaznom kene ugymond a forgatokonyv szerint.De ez a kisfiu lehet kivarja a jovo hetveget.Minden nap ugy kelek-fekszem hogy talan ma.Nagyon idegfeszito annal is inkabb mert 5 eves kislanyunk ejszakai felugyeletet naprol napra alig tudjuk kisakkozni, hatha pont aznap indul meg...Amugy minimalis fajas, nulla kemenyedes...:-)
Mi 38 hét 2 naposak vagyunk, és azt leszámítva hogy nagyon fáradkásas vagyok, minden rendben szerencsére. Szóval én nem bánom ha még áprilisig bent marad, bár már nagyon kiváncsi vagyok a mi kis (nagy:) Drágaságunkra :)
Ja és Nektek is, mindenkinek könnyû szülést és minden jót!
Amugy ti tudjatok, mekkora lehet mostansag babocaitok?Nekem az orvosom nem saccolt mar, pedig kivancsi lennek.35 hetesen 2800ra saccolta, de a veget nem mondta mi varhato.Nektek?
A 12.20-as válaszoló vagyok. Nekünk a multhéten 3700 g-ra becsülték Babót, pedig Kislányka a Drága :) :) :) Holnap megyek dokihoz, de szerintem most csak a méhszájat nézi majd ( olya vizsgálaton már vagy 3-4 hete nem voltam ) Ha lesz uh. vizsgálat is, nagyon kiváncsi leszek, mennyit nõtt azóta... Egyfelöl örülök hogy nagyocska, másfelöl meg picit félek emiatt a szüléstõl... Bár attól így is úgy is félnék szerintem :)

A méhszáj bezáródhat, ha már egyszer nyitva volt? 32. héten 2111 volt az értékem. Tegnap voltam 38 hetes és azt mondták, hogy zárt a méhszájam.

Legjobb válasz: Nem hinnem, max feluletesebben nezte elsore a doki, vagy direkt tulzott, vagy barmi. Nekem 36 hetesen, manualis vizsgalattal 1111-et mondott. Aztan 38 hetesen, direkt a mehszaj ellenorzesere uh-gal vizsgalt, kozolte (ugyanaz a doki), hogy hat a belso az meg nincs nyitva...

Nem hinnem, max feluletesebben nezte elsore a doki, vagy direkt tulzott, vagy barmi. Nekem 36 hetesen, manualis vizsgalattal 1111-et mondott. Aztan 38 hetesen, direkt a mehszaj ellenorzesere uh-gal vizsgalt, kozolte (ugyanaz a doki), hogy hat a belso az meg nincs nyitva...
Nekem 20. héten néztek 3100-at (SZTK), pár hétre rá a magándokim pedig 3000-et. Nem tudom, hogy az sztk-s doki felületes volt-e, vagy tényleg záródik-e a méhszáj.
20 héten rám is rám hozták a frászt az sztk rendelésen, azt mondát egy ujjkúpnyira nyitva van a külsö méhszáj, magnézium és fekvés... Aztán elmentem magándokihoz egy hét múlva, addig nagy dózisban szedtem a Mg-ot, ott pedig azt mondta hogy semmi gond, teljesen zárt... Hogy mi történt és mi volt, nem tudom, de én is arra gyanakszom, hogy idióta volt az sztk-s doki, mert már a vizsgálat elõtt is lekezelõ és kioktató volt, szerintem egyszerûen be akart paráztatni. De ha te nem szedsz mg-ot, és gondolom már nem, akkor szerintem ilyen nincs, szerintem valaki tévedett...és gondolom a korábbi...
A kérdező hozzászólása: Mindkétszer a magándokim vizsgált meg, még kórházban is feküdtem. A 37. hétig szedtem én is magnéziumot.

Ha már beékelődik a baba feje, akkor kevesebbet mozog a pocakban? Most vagyok 38 hetes, és nagyon mozgékony a pici, olyan mintha forgolódna bennem egyik oldaláról a másikra.

Legjobb válasz: Az en babam is beekelodott mar 38 hetes vagyok...es igen en is erzem hogy forgolodik. Sot neha azon csodalkozom, hogy hogyan csinal olyan mutatvanyokat h tobb helyen kinyomja magat. Anyukam szerint brekel :) de legalabb is imad terpeszbe lenni, kozben meg a kis kezevel kapalozik az egyekomnal...furi erzes az biztos :) Boldog baba varast es konnyu szulest kivanok

Az en babam is beekelodott mar 38 hetes vagyok...es igen en is erzem hogy forgolodik. Sot neha azon csodalkozom, hogy hogyan csinal olyan mutatvanyokat h tobb helyen kinyomja magat. Anyukam szerint brekel :) de legalabb is imad terpeszbe lenni, kozben meg a kis kezevel kapalozik az egyekomnal...furi erzes az biztos :) Boldog baba varast es konnyu szulest kivanok
Szia! Az én lányom a 40.héten is egyfolytában mozgott, õ se tartotta be azt, hogy születés elõtt leállás van.. :) azóta is egyfolytában jár mindene, mindig "dolgozik"valamin, 4 hós most.Lehet a te babád is tornászbajnok lesz-így hívja a dokibácsi

Pár napja görcsöl a hasam és a derekam (38 hetes vagyok), nyomo érzésem van mint amikor wc-re kell mennem, de nem tudok wc-zni és hasmenésem sincs ez már a szülés elöjele lehet? Mennyi idö még?

A védönö azt mondta még nincs lent a hasam,de a férjem azt mondja szerinte lement.Nem tudom hogy ennek lehet köze a szülés idöpontjához?Mik a tapasztalataitok,más is volt igy mikor lett belöle baba?

Legjobb válasz: 38 hetesen már természetes hogy a közelgõ szülés összes jelét érzed magadon. A baba fokozatosan nyomul, utolsó alakváltozásai következnek be a csontoknak, ízületeknek, lazultak az izmok, minden készen áll a kicsi indulására. Legyél összepakolva, útra készen. Az én pocim se ment le, a szülésem elõtti napon is azt mondták hogy semmi jel, a CTG is síma volt, méhszáj is zárva volt, és hajnali 3 kor megkezdõdtek a fájásaim reggel 7-re meg is szültem spontán a babámat.

38 hetesen már természetes hogy a közelgõ szülés összes jelét érzed magadon. A baba fokozatosan nyomul, utolsó alakváltozásai következnek be a csontoknak, ízületeknek, lazultak az izmok, minden készen áll a kicsi indulására. Legyél összepakolva, útra készen. Az én pocim se ment le, a szülésem elõtti napon is azt mondták hogy semmi jel, a CTG is síma volt, méhszáj is zárva volt, és hajnali 3 kor megkezdõdtek a fájásaim reggel 7-re meg is szültem spontán a babámat.
nem mindig sülyed le látványsan a pocak az enyém is csak kicsit ment le alig észre vehetöen 6 hetes babás


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!