Találatok a következő kifejezésre: 38 hetes 2 napos (6 db)

38 hetes+2 napos voltam, amikor a dokim BPD: 10, 4 cm-t mért! Ebben is tévedhet? Szülhetek így természetes úton?

Legjobb válasz: Amikor a csontok vagy a has méretét nézik,azok jól látszanak az UH-n és így tudják megmérni.A súlybecslés az,ami csak megközelítõleg pontos,mivel annál néhány érték átlagát veszik figyelembe a számításnál.Szerintem jól mérhette a doki,de ha valóban ilyen nagy én a helyedben megkérdezném tõle azokat a dolgokat,amik ezel kapcsolatban felmerülnek benned.Ha ekkora mérettel simán szülsz mind 2 részrõl nagy a sérülés veszélye.Lehet,hogy vákum vagy fogó kellene a kisegítéséhez.Ezért ilykor hamarabb szoktak császározni.

Amikor a csontok vagy a has méretét nézik, azok jól látszanak az UH-n és így tudják megmérni.A súlybecslés az, ami csak megközelítõleg pontos, mivel annál néhány érték átlagát veszik figyelembe a számításnál.Szerintem jól mérhette a doki, de ha valóban ilyen nagy én a helyedben megkérdezném tõle azokat a dolgokat, amik ezel kapcsolatban felmerülnek benned.Ha ekkora mérettel simán szülsz mind 2 részrõl nagy a sérülés veszélye.Lehet, hogy vákum vagy fogó kellene a kisegítéséhez.Ezért ilykor hamarabb szoktak császározni.
Én azért szkeptikus lennék... Nekem azt mondta a doki szülés elõtt, hogy a baba nagyon pici, nem nõ semmit, elhalhat méhen belül, indítani kellene a szülést. nem hagytam, szerencsére. A kislányom makkegészségesen, 10/10-es apgarral született, 3, 8 kg-al és 55 cm-el.... Szóval ha egy elég nagy babát is picinek néznek, szerintem nagyon el lehet a dolgokat mérni.
Szia! Végül mekkora súlyú lett a babád és hogyan sikerült megszülnöd? Nekem is 104-et mértek 38 hetesen! Nekem azt mondták, valószínûleg programozott császár lesz! 39 hetes kismama

S. O. S! Enyhe véres-folyás szerű 38 hetes 2 naposan a nyákdugó lenne? Ha igen kinek mennyivel utána indult be a szülés?

Nagyon izgulok!!! Írjatok!!!!

Legjobb válasz: mekem egy negyed órával... [email protected]!!felfogtad!!!nemsokára láthatod a picit!!!ó istenem!gratula

mekem egy negyed órával... [email protected]!!felfogtad!!!nemsokára láthatod a picit!!!ó istenem!gratula
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Még mindig egyben, azóta se fájás, se semmi. Lehet nem is a "dugó" volt!? Azért nagyon izgatott vagyok még. Kösz mégegyszer!
Szia! nekem délelõtt 11 körül "távozott" a nyákdugó és éjjel 1.45-kor született a kislányom:) ( nem voltak igazi fájásaim, csak a derekam fájt:) de éjjel fél 12-kor elfolyt a magzatvíz és azzal együtt megjöttek a fájások is) Könnyû, gyors szülést kívánok:) :) :)
Reggel fel 6-kor ment el a nyakdugo es 9-kor lett meg a kislanyom. Konnyu szulest
Reggel nyákdugó, rá 1 órára magzatvít, estére bébi :) könnyû szülést!
nekem is véres, de kocsonyás volt a nyákdugó. És 2 héttel utána szültem. Mindenesetre közeleg a nagy nap:) ! majd írd meg, hogy ha már túl vagy rajta! minden jót!
A kérdező hozzászólása: Fájásom nincs, csak megijedtem, hogy ez most mi is. A tapasztalatok érdekelnének, hogy utána kinek mennyi idõvel lett meg a baba. Tudom akár 2 hét is lehet.
na, ne ilyen hevesen! a nyákdugó távozása még nem jelent szülést, van aki utána még hetekig bírja!!:)
A nyákdugó nekem kocsonyás, rózsaszínes barnás trutyi volt, és a magzatvízzel együtt jött ki, így én fél nap múlva megszültem. De úgy tudom, ha csak a nyákdugó jön, még akár 2-3 hét is lehet szülésig. De persze kevesebb is, nem lehet tudni. Fájásaid nincsenek? Könnyû, szép szülést! :-)
Nekem két hete ment el a nyákdugó, azóta minden nappal erõsödõ jóslók, fõleg délután és estefelé és még mindig egyben. Tegnap óta folyamatosan keményedek és most kezd alakulni a görcs is... remélem ez már az igazi lesz:) Már alig várom, hogy láthassam a kisbabám! Biztosan minden rendben lesz nálatok is minden jót!
Én nem adatnám be már így a végén!
Saját vélemény: Minél hamarabb adasd be! Ha a babád megszületik védve lesz. Ha az oltás le is gyengít egy kicsit (bár az eddigi tapasztalatok alapján, ritka, mint a fehér holló, hogy valaki belázasodott tõle), az az oltás után 1-2 napon belül lesz. Mire mész szülni, már majdnem vagy teljesen védett is leszel. (megígértem a férjemnek, hogy nem válaszolok több h1n1-es kérdésre, mert csak felidegesít, de talán ezzel nem lesz gond, és nem hurrognak le(-:) Könnyû szülést és Minden jót kívánok Neked és természetesen jó egészséget Mindkettõtöknek. 34 hetes kismami
Hát, nem tudom, a védettség 2 hét alatt alakul ki... neked meg nem biztos, hogy van annyi még szülésig. Minden ilyen esetben az orvosodra hallgass, hogy õ mit javasol. Persze a döntést majd neked kell meghozni, de neki azért jobb rálátása van az állapotodra.
A védettség már nemigen alakul ki szülés elõtt. Kérdezd meg a szülészedet szerintem, hogy mit gondol! a legyengítésben is lehet valami... Sokan ennyi idõsen inkább már csak szülés után adatják be, ahogy pl. én is :)
Én már itt nem adatnám be... 2 hét mire védettsget ad, addigra megszülsz
Én is 38 hetes vagyok. Én sem adatom már be. 4 olyan ismerõsöm is van aki belázasodott az oltás után...persze többségben van az aki nem, de félek hogy én is legyengülnék vagy ilyesmi. Így is alacsony a vérnyomásom, nem vagyok valami szívós ha fájdalomról van szó. Nem hiányzik még hogy lázas is legyek.
Én a múlt hét szerdán adattam be, 38 hét + 1 naposan. Már egy héttel elõtte megtettem volna, de akkor nem engedték, mert antibiotikumot szedtem egy makacs nátha miatt. De a nõgyógyász és a körzeti orvos (aki maga is kismama) is azt mondta, hogyha 2 héten belül megszülök, az anyatejjel akkor is átmegy az ellenanyag. Semmi mellékhatása nem volt. Annyit még szeretnék írni, hogy nagyon oltásellenes voltam, de a kismamák és magzataik halála nagyon megrendített. Ezen kívül a nõgyógyászom (aki osztályvezetõ fõorvos) eleinte szkeptikus volt, most pedig már kifejezetten az oltás mellett áll ki. Ezek után átértékeltem a döntést, meg így a "finisben" is. További boldog babavárást és könnyû szülést neked.
Tegnapra voltam kiírva és beadattam, még pénteken mert tejjel kiválasztódik és fél évig védi a babád is, minél hamarabb adatod be annál hamarabb lesztek védettek a picurkáddal!!!!Nem hiszem , hogy elgyengít, sõt és utána kitakarítottam az egész lakást elõtte meg olyan voltam mint egy élõ halott!!!Sok orvos ajánlja az oltást!!!!!!

38 hetes és 3 napos vagyok. Az ultrahangon azt mondták, hogy 2-es érettségű a méhlepény, hogy naponta kell járnom ctg-re és, hogy az átlagosnál kevesebb a magzatvíz. Ezek mit jelentenek?

Legjobb válasz: szia! a 2-es érettségû méhlepény ilyenkor nem jelent gondot, ez azt jelenti, hogy már vannak mészlerakódások a méhlepényen, de ezt 4 fokozaton mérik, a 3-as érettség jelenti, hogy már elöregedett a méhlepény, de még ekkor is el tudja látni a babát. Szóval 38 hetesen a 2-es érettség tök jó. Valószínûleg a kevesebb magzatvíz miatt kell járnod a ctg-re, de ne ijedj meg, ez is csak azt szolgálja, hogy folyamatosan tudják követni a baba állapotát. Ez inkább csak óvintézkedés, hogy nehogy váratlanul nagyon lecsökkenjen a magzatvíz mennyisége.

szia! a 2-es érettségû méhlepény ilyenkor nem jelent gondot, ez azt jelenti, hogy már vannak mészlerakódások a méhlepényen, de ezt 4 fokozaton mérik, a 3-as érettség jelenti, hogy már elöregedett a méhlepény, de még ekkor is el tudja látni a babát. Szóval 38 hetesen a 2-es érettség tök jó. Valószínûleg a kevesebb magzatvíz miatt kell járnod a ctg-re, de ne ijedj meg, ez is csak azt szolgálja, hogy folyamatosan tudják követni a baba állapotát. Ez inkább csak óvintézkedés, hogy nehogy váratlanul nagyon lecsökkenjen a magzatvíz mennyisége.

38 hetes és 2 napos terhes vagyok. Voltam ma reggel a dokinál semmi erősebb fájásom nem volt, és nem is véreztem, de délelőtt elkezdtem vérezni, folyamatosan. Ez a nyákdugó, vagy a tágulástól vérzik, vagy mitől? Kibirom szombatig?

Legjobb válasz: Szia.Én is a 39.héten vagyok.38+5.nekem azt mondta a szülésznö,ha vérzés jelentkezik,pláne folyamatosan,egyböl kórház.Szerintem te is bemehetnél.Ha folyamatosan vérzel,az nem jó.Hívd fel az orvosodat,és valószínü ö is azt mondja,hogy menj be a szülészetre.

Szia.Én is a 39.héten vagyok.38+5.nekem azt mondta a szülésznö, ha vérzés jelentkezik, pláne folyamatosan, egyböl kórház.Szerintem te is bemehetnél.Ha folyamatosan vérzel, az nem jó.Hívd fel az orvosodat, és valószínü ö is azt mondja, hogy menj be a szülészetre.
én is voltam az elsö gyermekemel de én meg is szültem az nap!

El merjek indulni? (38 hetes és 2 napos vagyok, szeretnénk Győrből Budaörsre felugrani vásárolni.1 óra alatt autópályán oda lehet érni. )

Annyira gyorsan történhet valami - els? babás vagyok, -hogy ne tudnánk visszaérni a gy?ri kórházba?

Legjobb válasz: azzal nem lenne gond egy percig ne izgulj, de inkább azért hanyagolnám, mert ilyen idõs terhesen már nem jó utazni, olyan sok hülye van az úton, izgulsz is és pont ilyenkor jönnek az emberbe persze, ami miatt meg megint halálra izgulod magad. nekem volt egy-két ijedtebb pillanatom a kocsiban (nem az én hibám), nem is megyek messzire innentõl, még az hiányzik, hogy megüssem a hasamat!!! Inkább hagyd másra, ha teheted, nem ér ennyit!!! Boldog babavárást!!

azzal nem lenne gond egy percig ne izgulj, de inkább azért hanyagolnám, mert ilyen idõs terhesen már nem jó utazni, olyan sok hülye van az úton, izgulsz is és pont ilyenkor jönnek az emberbe persze, ami miatt meg megint halálra izgulod magad. nekem volt egy-két ijedtebb pillanatom a kocsiban (nem az én hibám), nem is megyek messzire innentõl, még az hiányzik, hogy megüssem a hasamat!!! Inkább hagyd másra, ha teheted, nem ér ennyit!!! Boldog babavárást!!
De ugye nem te akarsz vezetni? A harmadik trimeszterben már egyáltalán nem tanácsos a volán mögé ülni.Amúgy az elsõ fájástól elég sok van vissza, addig hogy a baba kibújjon, tehát az nem vészes.Az elején van hogy csak óránként jelentkezik 1-1 fájás. Ha meg valami egyéb baj történik, akkor itt fent Bp-n is jó kezekben vagytok. Amúgy szerintem nyugodtan.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Még meggondolom... Egyik felem menne, mert addig is együtt lehetünk a párommal, másik felem picit fél, hogy hátha történik valami. Amúgy nem én vezetnék, mert már a kormányt sem érném el a pocakomtól:)
Én mennék, ha más akadálya nincsen. A terhesség egy állapot, nem betegség. Ha otthon ülsz a tévé elött, akkor is berohanhat egy kamion a házba, ott is van annyi esélyed a bajra, mint az autóban. Ha birod, szerintem menj nyugodtan, biztos jó kimozdulni is egy kicsit (magamból kiindulva) Én 31 hetes vagyok és rendszeresen utazom 200 kmt a családhoz, gond nélkül. Az elsõ vajúdás általában 12 óra, tehát ettõl sem kell félned, és ha baj van, kórház bárhol van:-) Nyugi
A kérdező hozzászólása: Köszi, aranyosak vagytok! Megyek és nem fogok aggódni. A párom úgyis vigyáz ránk! Boldog babavárást mindenkinek!
oooh, menj csak nyugodtan :) Én ma is budapesten kolbászoltam egyedül, és 39 hetes vagyok. Óvatos vagyok, de elintéznivalóim vannak és fontosak, senkire nem számíthattam pl ma sem, csak magamra. Te a pároddal mész, csak óvatosan kell menni, és ennyi. A baba nem szereti a hirtelen fékezést, nagyon lassan kell megállítani az autót, hiszen õ másképpen érez odabent, és képes feszíteni a pocit kézzel lábbal, ha lassulunk :) Én ezt tapasztaltam. Azért remélem, szülni nem egyedül megyek, de volt már erre példás ismerõsöm is :) Puszi és kitartás az utolsó napokra!!! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Már voltunk is Budaörsön , vásároltunk is és nem volt semmi gond. Szerencsésen visszaértünk Gyõrbe! Egyben:) Boldog babavárást mindenkinek!!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!