Találatok a következő kifejezésre: 38 hetes 2 hete (7 db)

36 hetes terhes vagyok, a doki azt mondta, a babám már biztos nem fordul meg és 2 hét mulva simán lehet császározni, jah meg elég fejlett is már ugyhogy semmi gond nem lehet, titeket is császároztak már 38 hetesen?

Legjobb válasz: Szia! Szintén faros a babám, ráadásul 2 héttel nagyobb méretekkel. A dokim azt mondta, hogy mivel szép nagy baba, és már kevés neki a hely 90%-ban készüljek a császárra, csak 10% esélyt adott arra, hogy befordul. DE! Esze ágában sincs hamarabb császárt végezni, azt mondta, csak akkor csinálja, ha a baba is készen áll. Egyébként õ is megy szabira, és ha túlhordanám, akkor megadta annak a munkatársának az elérhetõségét, akivel úgymond váltják egymást. Teljesen megbízom benne és - így látatlanban - a kollégájában is. Attól hogy nem fordul be a baba, még nem indokolt a császár a 38. héten. Üdv: 35 hetes km.

Szia! Szintén faros a babám, ráadásul 2 héttel nagyobb méretekkel. A dokim azt mondta, hogy mivel szép nagy baba, és már kevés neki a hely 90%-ban készüljek a császárra, csak 10% esélyt adott arra, hogy befordul. DE! Esze ágában sincs hamarabb császárt végezni, azt mondta, csak akkor csinálja, ha a baba is készen áll. Egyébként õ is megy szabira, és ha túlhordanám, akkor megadta annak a munkatársának az elérhetõségét, akivel úgymond váltják egymást. Teljesen megbízom benne és - így látatlanban - a kollégájában is. Attól hogy nem fordul be a baba, még nem indokolt a császár a 38. héten. Üdv: 35 hetes km.
Még lehet h megfordul a baba, nekem 36.héten fordult menetirányba...de ha a doki igy látja h indokolt a császár, akkr menj bele...2 héttel elõbb, az nem nagy idõ..
Off: Nem védeni akarom az orvost, de kizárt, hogy hobbiból végezné el a császárt és nem gondolom, hogy felelõtlenségbõl akarja elõbb világra hozni a babát. Ráadásul szülés elõtt orvost lecserélni sem igazán ajánlatos. Nekem van szülész ismerõsöm, aki teljesen kivan attól, mennyi butaságot hordanak össze a kismamák egymásnak különbözõ fórumokon, néha bele szokott olvasni és csak szörnyülködik és az a baj, hogy az anyukák hisznek is egymásnak. Az okoskodás és az orvos szidás nagyon megy itt is, én biztos, hogy ilyen esetben nem itt kérnék véleményt.
Szia, biztos, hogy nem lehet baj, nekem a magas cukor miatt mondta az orvosom, hogy úgy készüljek, a 36. héten be kell már feküdnöm megfigyelésre és a 38. hétre meglesz a baba.
Két ismerõsöm is van, akiknek a 39.héten fordult meg a babájuk. Én nem engedném, hogy a 38.héten megmûtsön. Meg is fordulhat még a baba, de ha nem, akkor is jó, ha elkezdesz vajúdni, és csak utána császároznak.
Hátén azért láttam olyan orvost aki július végén megcsászározta az összes terhes betegét akik a korházban csodálkoztak, hogy jéééé, te is? Mind azt írtuk, hogyha "nincs probléma akkor ne" Azzal nem lehet egy 2 héttel korai császárt indokolni, hogy a gyerek már úgysem fordul be. mert ok, nem fordulbe, demiért kell kiszedni idõ elõtt?
Ha nincs gond, akkor maradjon csak az a baba amíg lehet. Lehet, hogy fejlett, de pl. a 38. héten még nehezebben kezdenek el szopni. Azzal nem a doki fog szenvedni, hanem te.
Én ezt a dokit haladéktalanul lecserélném! Elõször is rengeteg baba csak a legvégén fordul be, fõleg, ha nem olyan nagy és van helye. Az enyém az utsó héten is forgott oda-vissza. Indokolatlanul 38. héten császározni nagy felelõtlenség!! A császár egy nagy hasi mûtét, aminek vannak veszélyei, csak úgy hobbiból nem szabadna elvégezni, pláne nem hamarabb. Ha a fájások beindulásakor még mindig nem fordul meg a baba, akkor el kell rajta gondolkodni, addig nem!
de semmi gondod nincs? Akkor nem értem miért nem várja meg az orvos az idõt. (nem megy véletlenül szabira?) Én nem engedném, hogy 2 héttel elõbb hozzák a gyereket, csak, ha orvosilag indokolt.
Pedig vannak sajnos dokik, akik egyaltalan nem banjak, ha talalnak okot a csaszarra. Es ezt ugy mondom, hogy ismerek belulrol szuleszetet... A legnyomosabb okok: 1. Programozott csaszart tervezni lehet, tuti akkor csinalja, amikor ugyeletben is van, igy a szulesert kapott extra penzert nem kell mondjuk szabadnapjan, vagy ejszakajan bemennie. 2. Hamarabb vegez, az elotte levo par perces vizsgalaton es betegfelvetelen kivul max 30 perces munkaja van, mig egy szules elhuzodhat, lehet, hogy fel napon at keznel kell lennie, idonkent vizsgalgatni. 3. Csaszarert sok orvos tobb penzt ker, mint huvelyi szulesert, illetve sok anyuka automatikusan is tobb penzt ad. 4. Az allami korhazak a tb-bol elnek, minel tobb es dragabb beavatkozast vegeznek el, annal tobb penzt kapnak. Ezert vannak esetek, amikor a korhazi politika az, hogy a betegellatast maximalizaljak, marpedig a csaszar tobbe kerul a biztositonak, mint a huvelyi szules. 5. Nyar van. Mi van ha egyszeruen csak a szules kornyekere van nyaralas foglalva es nem akar atadni emiatt masnak? 6. Lehet, hogy egyaltalan nem errol van szo es tenyleg jobbnak latja a csaszart.

38 hetes vagyok, ma legnagyobb megdöbbenésemre azt mondta az orvos, hogy még nincs befordulva a baba. Az utolsó 2 hétbe is befordulhat? Nem kellene, már rég befordulva lennie, ahhoz, hogy ne császárral szülessen?

Legjobb válasz: Sajnos nálam is ez a helyzet, bár én még csak 35 hetes vagyok. Nekem azt mondta a doki, hogy még megfordulhat, akár az utolsó héten is. Ha nem, akkor a betöltött 39. héten megcsászároz.

Sajnos nálam is ez a helyzet, bár én még csak 35 hetes vagyok. Nekem azt mondta a doki, hogy még megfordulhat, akár az utolsó héten is. Ha nem, akkor a betöltött 39. héten megcsászároz.
Én is farfekvéses voltam, anyukám megpróbált úgy megszülni, nem jöttem ki, kiment a doki szólni apunak hogy meg kell császározni, erre mire visszajött, megfordultam, s ki is csúsztam! Reméljük befordul még a babád, de ha mégsem, annak oka van, a császártól pedig ne félj, nem fog fájni :) Könnyû szülést!!!!
Nekem az elsõ babám nem fordult meg, de ennek ellenére nem császároztak, hanem farfekvéssel szültem. Nem minden kórházban császároznak alapból, ha farfekvéses. Egyébként befordulhat még az utolsó két hétben is, de nem sok esély van rá.
37 hetes vagyok és nekem sincs befordulva a babám. A dokim szerint, ha nem fordul meg akkor mindenképp császár lesz, mert túl rizikós lenne így megszületnie. Állítólag nem sok esély van rá, hogy még megforduljon, de én azért reménykedem, és neked is drukkolok.

38 hetes vagyok, 3 hete 1 ujjnyira (2 centire) nyitva vagyok, akkor is elfolyhat a magzatvíz?

Mert azt hallottam ha már nyitva vagyok, akkor lent van a baba feje, és eldugítja a méhnyakat, és nem tud elfolyni a magzatvíz, ez igaz? akkor rendszeres fájásokkal tudom majd ha jön a baba, vagy másnak folyt el ha nyitva volt?

Legjobb válasz: Én 37 hetesen voltam utoljára dokinál akkor voltam 2111 39-re szültem (elkezdett szivárogni a magzatvíz 6 órára rá megszületett a kisfiam) Tehát szerintem a két dolognak nincs köze egymáshoz

Én 37 hetesen voltam utoljára dokinál akkor voltam 2111 39-re szültem (elkezdett szivárogni a magzatvíz 6 órára rá megszületett a kisfiam) Tehát szerintem a két dolognak nincs köze egymáshoz
Szerintem sincs köze egymáshoz.Én is 1 ujjnyira voltam nyitva, amikor elfolyt a m.vizem 40+3 hetesen.És már nagyon szépen le volt szállva a pocakom is, tehát szépen be volt illeszkedve a kisfiam. És nekem nem csak szivárgott, hanem elöntött úgy rendesen :) A pizsama naci rajtam a fenekemnél csupa víz volt, meg alattam az ágynemû is :) Éppen indulni akartam pisilni amikor felültem az ágyon félig és már jött is.De egyébként nekem nem ezzel indult a szülés, hanem nekem elõtte 12 órával rendszertelen fájásaim voltak, aztán jött a víz, és további 12 óra volt mire megszületett a kisfiam. 4 hós fiú anyukája
Én most töltöm a 38. hetet holnap és szintén 3 hete 1 ujjnyira nyitva vgayok, ma vizsgál meg újra a doki nagyon kíváncsi vagyok...Jó eséllyel egyszerre szülünk majd :-) A kérdésedre a válaszom amúgy nekem elsõ babánál is hasonlóan volt és nem folyt el a víz, burkot repesztettek miután beindultak a fájások.


38 hetes vagyok. A baba feje beilleszkedett a mai Uh szerint, a méhszáj C:2111, a nyákdugóm 2 hete kiesett! Mennyi idő lehet még szülésig?

Legjobb válasz: Akár 4 hét is, de lehet, hogy csak 4 óra. Ezt nem lehet megmondani. Készenálltok, az biztos, innen kezdve a baba dönti el, hogy mikor jön.-) türelem, már nincs sok vissza:-)

Akár 4 hét is, de lehet, hogy csak 4 óra. Ezt nem lehet megmondani. Készenálltok, az biztos, innen kezdve a baba dönti el, hogy mikor jön.-) türelem, már nincs sok vissza:-)

Akik a málnalevél teát itták és segitett nekik a tágulásban, szülés előtt mennyire volt nyitva a méhszájuk? Én is iszom 2 hete, de 38 hetesen még teljesen zárt vagyok. Lehet, hogy nekem nem használ majd?

Legjobb válasz: nekem 1 ujjnyira volt nyitva szülés elõtt. a vajúdás alatt nagyon szépen tágultam, 4 és fél órán belül megszületett a kislányom.

nekem 1 ujjnyira volt nyitva szülés elõtt. a vajúdás alatt nagyon szépen tágultam, 4 és fél órán belül megszületett a kislányom.
Szia! Nekem segített a tea. Én a 38. héten szültem, egyáltalán nem volt nyitva a méhszájam, sõt még csak fel sem volt puhulva a szülés elõtti napon! Másnap reggel elfolyt a magzatvizem 6:40-kor és délután 13:45 perckor megszületett a kisfiam. Úgy kinyíltam, mint a tubarózsa... :) Mondjuk szerintem a labda is segített, mert én azon vajúdtam. Szerintem neked is használ majd! 2 hetes kisfiú anyukája
Nekem sem nyílt egyáltalán, még 3 nappal a szülés elõtt is zárva volt. De nagyon gyorsan megszületett a kisfiam!
Én 2 ujjnyira voltam nyitva, és sztem is rásegített a labda is.2 óra alatt született meg a kisfiam.18 hetes baba anyukája

38 hetes vagyok, 2 hete jósolgatok. Ma jobban fáj a hasam, és a derekam is fáj, meg a combomba is sugárzik a fájás. Ez lehet a szülés kezdete? A rendes fájás mindig keményedéssel jár?

Legjobb válasz: szia, Ne pánikolj!! Vegyél egy kellemes fürdõt, lazíts, pihenj! Igen a fájások keményedéssel járnak, de amikor már annyira fáj, hogy indulni kell a kórházba akkor már nem fogod érezni a keményedést. Ha sûrûsödnek a fájások és erõsebben is fáj akkor nyomás... Remélem már össze vagytok pakolva??? A lényeg, hogy csak nyugi, mert körülötted mindenki pánikolni fog amikor menni kell, legalább te legyél észnél...:)))) Könnyû szülést kívánok.

szia, Ne pánikolj!! Vegyél egy kellemes fürdõt, lazíts, pihenj! Igen a fájások keményedéssel járnak, de amikor már annyira fáj, hogy indulni kell a kórházba akkor már nem fogod érezni a keményedést. Ha sûrûsödnek a fájások és erõsebben is fáj akkor nyomás... Remélem már össze vagytok pakolva??? A lényeg, hogy csak nyugi, mert körülötted mindenki pánikolni fog amikor menni kell, legalább te legyél észnél...:) ))) Könnyû szülést kívánok.
ezek meg csak joslo fajasok ez meg nem szules!!!
Én is így voltam egy hete, de jóslók folyamatosan vannak, és lesznek is. A rendes fájások erõsebbek, hosszabbak és azt már tudni fogod. Most a második babámmal vagyok 39 hetes. Remélem minden rendben lesz. Ne izgulj, csak türelem, nyugalom és ha menni kell, akkor elõtte azért tusolj le...:)

Egy hete meg sem mozdul a mérleg. Volt valaki ezzel így? 6 kiló van rajtam és 38+2 hetes vagyok.

Ugye ettől még fejlődik a baba?

Legjobb válasz: Persze, hogy fejlõdik, ne aggódj. Én az egész terhesség alatt 5 kg-ot szedtem fel és 3960 grammal és 54 cm-el született a fiam.:)

Persze, hogy fejlõdik, ne aggódj. Én az egész terhesség alatt 5 kg-ot szedtem fel és 3960 grammal és 54 cm-el született a fiam.:)
Persze, hogy fejlodik. En pl a 27 meg 32-dik het kozott egy fel kilot hiztam es a pocakom sem not csak par milimetert. El is kuldtek surgosen ultrahangra mert azt hittek, hogy nem fejlodik jol a babam. De ahogy meregettek a babat teljesen jok voltak a meretek, koranak megfelelok. Az egesz terhessegem alatt 7 kilot hiztam pedig nem hanytam az elejen, nem dietaztam. 59 kiloval kezdtem es ennyivel is mentem haza a korhazbol. A babam megis teljesen jol fejlodott. 3150g-mos kisfiam szuletett. Szoval attol, hogy nem hizik az ember a baba teljesen jol van. Van aki hajlamosabb a hizasra es van aki nem.
Viccelsz? Én 3 kilót híztam összesen, 4 kilós lett a baba.... Örülj, hogy nem hízol. Ilyenkor sokan nagyon vizesednek, az jön ki belõlük.
Nekem olyan is volt, hogy fogytam 3 kilót... Igazából ugye nem tudod elkülöníteni, hogy mennyi a baba (+járulékos dolgok) változása, és mennyi a saját testsúlyod változása. A kettõ összegébõl tevõdik ki az, amit a mérlegen látsz :) Simán lehet, hogy a baba most nõtt a legtöbbet, de mondjuk már nagyon nyomja a gyomrodat, nem tudsz annyit enni és így te fogytál. A kettõ összege meg 0. Amíg szépen mocorog, és az UH, CTG nem mutat eltérést, addig nem érdemes foglalkozni. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Akkor megnyugodtam :) :


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!