Találatok a következő kifejezésre: 38 hetes és elég (12 db)

Hétfőn leszek 38 hetes de már most hasogat a derekam elég rendesen. Ha véletlenül megszülnék az már nem lenne baj ugye? Hány hetesnek írnák be és nem számítana kora szülöttnek? Többi lent.

Ráadásul orvosom is hétf?n lesz mert most szabadságon van de azt mondta ha véletlen szülni kell akkor ne féljek mert ott lesz. De honnan fogja tudni hogy szülök az ügyeletes dokinak kell szólni hogy hívja fel vagy hogy m?ködik ez? Biztos befog jönni még akkor is ha éjszaka lesz? Nagyon szeretném ha ott lenne.

Legjobb válasz: Csak ha 2500gr alatt van akkor koraszülött, a 37 hét után már nem. Nekem eddig mindegyik elõbb jött, volt amelyik 35 hetesen, és teljesen érett volt. 38 hetesen már nem baj, ha megszületik. Ha fájásaid jelentkeznek rendszeresen, és erõsödnének, vagy sûrûsödne, (vagy folyik a magzatvíz)akkor menj be a kórházba, ahol a dokid rendel. Ha indokoltnak tartják, szólnak neki. És ne félj, nem lesz baj :) Drukkolok!

Csak ha 2500gr alatt van akkor koraszülött, a 37 hét után már nem. Nekem eddig mindegyik elõbb jött, volt amelyik 35 hetesen, és teljesen érett volt. 38 hetesen már nem baj, ha megszületik. Ha fájásaid jelentkeznek rendszeresen, és erõsödnének, vagy sûrûsödne, (vagy folyik a magzatvíz)akkor menj be a kórházba, ahol a dokid rendel. Ha indokoltnak tartják, szólnak neki. És ne félj, nem lesz baj :) Drukkolok!
38 hetesen született a kicsim, 3050 g és 54 cm volt.Tehát nyugodj meg, ilyenkor már mindenük kifejlõdött, már csak husosodnak anya hasába.Könnyû szülést és boldog babázást kívánok neked!
szia! Én is hétfõn töltöm a 38.hetet. Nekem is fáj a derekam.A nyákdugóm egy része is elment már, hasam is megy , hányingerem is van. Én remélem, hogy hamarosan szülni fogok. Könnyû szülés és boldog babázást:)
A kérdező hozzászólása: Arra én is de már úgy babáznék. Persze fõ a türelem csak olyan nehéz. Boldog babásodást mindenkinek.
Szia! Tegnapi 10:29-es vagyok. Én holnap megyek CTG-re(nálunk csak ez van).Kíváncsian várom mert én még nem voltam egyszer sem:S A hasam nekem is nagyon görcsöl, már egyre jobban mint eddig. Olyan kíváncsi vagyok meddig fogunk egyben maradni mind a ketten?:) :)
A kérdező hozzászólása: Ma voltam NST-n de még semmi. A hasam néha olyan kemény mint a beton ott is be keményedet az asszisztens meg is jegyezte hogy olyan volt mint a kõ és néha már a hasam alja is görcsölget. Jövõ héten kell vissza mennem. Hát nem tudom mi lesz, de majd jelzi ha itt az ideje.
A kérdező hozzászólása: Hát még itthon vagyok a fájások nem olyan erõsek de már erõsödnek és kezdenek egy kicsit sûrûsödni. Remélem hamarosan babázhatok.
De jó lehetett neked! Én is szeretnék már végre megszülni de semmi jele nincs, sõt még mozogni is alig mozog a picikém. Reggel volt jósló szerû fájásom, de azóta semmi...:(
Nekem elment szombaton a nyákdugóm, este felé fájásszerûim voltak, de enyhén éreztem, csak olyan más jellegû volt, mint elõtte, éjjel semmi és reggel kezdõdött újra. Vasárnap 11-kor már 5-6 percesek voltak, 14 óra körül 2-3 percesek, de végül császárral született meg a babánk 20:43-kor. Én nem ilyen fájásokra számítottam, naívan mentem szülni, hogy ez úgy sem az. Na aztán estére már fájt rendesen, félreérthetetlenül. A 38. héten voltam, azért nem gondoltam még, hogy ez az lesz. :)
18:38-as vagyok. hát nekem nincs ilyen szerencsém, mert már 3 napja, hogy jött nyákdugó darab, azóta erõsödött a hasmenésem:S Görcseim is vannak de az is úgy, hogy reggel 2 fájás között 2 óra telik el aztán semmi, vagy délután ugyan ez csak másfél óra:S
18:38-nak, nekem is így kezdõdött és másnap megszületett a kisfiunk!
Én is 38 hetesen szültem, 3850g lett a kisfiam. Bementem, az ott lévõ doki megvizsgált és úgy látta, hogy ebbõl szülés lesz és õk hívták az én dokimat, hogy jöhet. Hozzám vasárnap délután 5 körül jött be a dokim és 20:43-kor lett meg a kisfiunk, igaz császárral. Nekem is mondta a dokim, hogy megy majd konferenciára, de ha kell eljön és 2 óra alatt itt tud lenni ha kell. Szerencsére elõtte megszületett a kisfiunk, én is idegeskedtem volna, hogy biztos jön-e.
17:59-es vagyok. Voltam ma CTG-n semmi fájás:S A doki azt mondta ez nem mérvadó mert attól még beindulhat a szülés. Türelmesnek lenni már ennyi idõ után nem valami könnyû :S:) Boldog babavárást neked is boldog babázást is ha meglesz:)

36 hetes terhes vagyok, a doki azt mondta, a babám már biztos nem fordul meg és 2 hét mulva simán lehet császározni, jah meg elég fejlett is már ugyhogy semmi gond nem lehet, titeket is császároztak már 38 hetesen?

Legjobb válasz: Szia! Szintén faros a babám, ráadásul 2 héttel nagyobb méretekkel. A dokim azt mondta, hogy mivel szép nagy baba, és már kevés neki a hely 90%-ban készüljek a császárra, csak 10% esélyt adott arra, hogy befordul. DE! Esze ágában sincs hamarabb császárt végezni, azt mondta, csak akkor csinálja, ha a baba is készen áll. Egyébként õ is megy szabira, és ha túlhordanám, akkor megadta annak a munkatársának az elérhetõségét, akivel úgymond váltják egymást. Teljesen megbízom benne és - így látatlanban - a kollégájában is. Attól hogy nem fordul be a baba, még nem indokolt a császár a 38. héten. Üdv: 35 hetes km.

Szia! Szintén faros a babám, ráadásul 2 héttel nagyobb méretekkel. A dokim azt mondta, hogy mivel szép nagy baba, és már kevés neki a hely 90%-ban készüljek a császárra, csak 10% esélyt adott arra, hogy befordul. DE! Esze ágában sincs hamarabb császárt végezni, azt mondta, csak akkor csinálja, ha a baba is készen áll. Egyébként õ is megy szabira, és ha túlhordanám, akkor megadta annak a munkatársának az elérhetõségét, akivel úgymond váltják egymást. Teljesen megbízom benne és - így látatlanban - a kollégájában is. Attól hogy nem fordul be a baba, még nem indokolt a császár a 38. héten. Üdv: 35 hetes km.
Még lehet h megfordul a baba, nekem 36.héten fordult menetirányba...de ha a doki igy látja h indokolt a császár, akkr menj bele...2 héttel elõbb, az nem nagy idõ..
Off: Nem védeni akarom az orvost, de kizárt, hogy hobbiból végezné el a császárt és nem gondolom, hogy felelõtlenségbõl akarja elõbb világra hozni a babát. Ráadásul szülés elõtt orvost lecserélni sem igazán ajánlatos. Nekem van szülész ismerõsöm, aki teljesen kivan attól, mennyi butaságot hordanak össze a kismamák egymásnak különbözõ fórumokon, néha bele szokott olvasni és csak szörnyülködik és az a baj, hogy az anyukák hisznek is egymásnak. Az okoskodás és az orvos szidás nagyon megy itt is, én biztos, hogy ilyen esetben nem itt kérnék véleményt.
Szia, biztos, hogy nem lehet baj, nekem a magas cukor miatt mondta az orvosom, hogy úgy készüljek, a 36. héten be kell már feküdnöm megfigyelésre és a 38. hétre meglesz a baba.
Két ismerõsöm is van, akiknek a 39.héten fordult meg a babájuk. Én nem engedném, hogy a 38.héten megmûtsön. Meg is fordulhat még a baba, de ha nem, akkor is jó, ha elkezdesz vajúdni, és csak utána császároznak.
Hátén azért láttam olyan orvost aki július végén megcsászározta az összes terhes betegét akik a korházban csodálkoztak, hogy jéééé, te is? Mind azt írtuk, hogyha "nincs probléma akkor ne" Azzal nem lehet egy 2 héttel korai császárt indokolni, hogy a gyerek már úgysem fordul be. mert ok, nem fordulbe, demiért kell kiszedni idõ elõtt?
Ha nincs gond, akkor maradjon csak az a baba amíg lehet. Lehet, hogy fejlett, de pl. a 38. héten még nehezebben kezdenek el szopni. Azzal nem a doki fog szenvedni, hanem te.
Én ezt a dokit haladéktalanul lecserélném! Elõször is rengeteg baba csak a legvégén fordul be, fõleg, ha nem olyan nagy és van helye. Az enyém az utsó héten is forgott oda-vissza. Indokolatlanul 38. héten császározni nagy felelõtlenség!! A császár egy nagy hasi mûtét, aminek vannak veszélyei, csak úgy hobbiból nem szabadna elvégezni, pláne nem hamarabb. Ha a fájások beindulásakor még mindig nem fordul meg a baba, akkor el kell rajta gondolkodni, addig nem!
de semmi gondod nincs? Akkor nem értem miért nem várja meg az orvos az idõt. (nem megy véletlenül szabira?) Én nem engedném, hogy 2 héttel elõbb hozzák a gyereket, csak, ha orvosilag indokolt.
Pedig vannak sajnos dokik, akik egyaltalan nem banjak, ha talalnak okot a csaszarra. Es ezt ugy mondom, hogy ismerek belulrol szuleszetet... A legnyomosabb okok: 1. Programozott csaszart tervezni lehet, tuti akkor csinalja, amikor ugyeletben is van, igy a szulesert kapott extra penzert nem kell mondjuk szabadnapjan, vagy ejszakajan bemennie. 2. Hamarabb vegez, az elotte levo par perces vizsgalaton es betegfelvetelen kivul max 30 perces munkaja van, mig egy szules elhuzodhat, lehet, hogy fel napon at keznel kell lennie, idonkent vizsgalgatni. 3. Csaszarert sok orvos tobb penzt ker, mint huvelyi szulesert, illetve sok anyuka automatikusan is tobb penzt ad. 4. Az allami korhazak a tb-bol elnek, minel tobb es dragabb beavatkozast vegeznek el, annal tobb penzt kapnak. Ezert vannak esetek, amikor a korhazi politika az, hogy a betegellatast maximalizaljak, marpedig a csaszar tobbe kerul a biztositonak, mint a huvelyi szules. 5. Nyar van. Mi van ha egyszeruen csak a szules kornyekere van nyaralas foglalva es nem akar atadni emiatt masnak? 6. Lehet, hogy egyaltalan nem errol van szo es tenyleg jobbnak latja a csaszart.

Ez már a szülés jele lehet? 38 hetes kismama vagyok, 2 napja érzem hogy néha-néha fájdogál a hasamalja, 1-2 percig és elmulik, mostanában elég nyugtalannak is érzem magam, külsö méhszáj 1 ujjnyira nyitva van!

jelentheti ez már a babó érkezését?

Legjobb válasz: Szia! Valakinél ezek már az elõkészület jelei,az én esetem tanulságaként viszont azt tudom csak ajánlani,hogy ne bízd el magad.Már egy jó ideje fájdogál a hasam alja,kétszer már olyan is volt mikor azt hittem,hogy ez most biztos szülés lesz.Aztán nem:-((( Van akinek viszont fájdogál egy kicsit aztán hipp-hopp megszül. Már én sem gyõzöm kivárni,pedig a harmadik.:-))) Sok szerencsét és mihamarabbi,könnyû szülést! Szintén 38 hetes:-))

Szia! Valakinél ezek már az elõkészület jelei, az én esetem tanulságaként viszont azt tudom csak ajánlani, hogy ne bízd el magad.Már egy jó ideje fájdogál a hasam alja, kétszer már olyan is volt mikor azt hittem, hogy ez most biztos szülés lesz.Aztán nem:-((( Van akinek viszont fájdogál egy kicsit aztán hipp-hopp megszül. Már én sem gyõzöm kivárni, pedig a harmadik.:-))) Sok szerencsét és mihamarabbi, könnyû szülést! Szintén 38 hetes:-))
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, viszont a hasam csak egy picurkát van lejjeb mint ezidáig!
Szia, nekem 32.héttõl nyitva van a külsõ 1 ujjnyira, mostanában kezdtem el szedni a szülést könnyítõ homeos bogyókat, és azoktól szokott fájdogálni a hasam, szerintem készül a méhed a szülésre, de akár még ki is húzhatod a végéig!Üdv: 36 hetes kismama


38 hetes vagyok és elég kemény a hasam olyan mintha egy nagy kő lenne benne nagyon nehéz mitől lehet ez már jelentheti azt hogy nemsokára szülök?

A nyákdúgóm még nem ment el komoly fájásaim sincsenek.

Legjobb válasz: nekem is ugyanez a gondom..de fájások nincsenek... kiváncsi lennék mi ez,lehet az idõjárás? baba alig mozog szintén 38 hetes kismama

nekem is ugyanez a gondom..de fájások nincsenek... kiváncsi lennék mi ez, lehet az idõjárás? baba alig mozog szintén 38 hetes kismama
sziasztok én is 38hetes vagyok, és olyan keményedéseim vannak, hogy szinte nyomnom kell.úgy érzem jön ki lefele minden. görcs meg alig és nagyon gyengén. de az én babám meg se áll. boldog babavárást, és könnyû, gyors szülést :D

38 hetes vagyok és a babám ctg-je egy kis intervallumban nem elég nagy intenzitású, a doki behívott holnaputánra egy újabb ismétlésre. A magzatvíz is kevesebb. Ez mit jelenthet? Aggódjak? Vagy csak a front?

Legjobb válasz: Ne aggódj..ha behívott, meg fog nézni, és ha úgy látja nem tuti minden bentmaradsz szülni..nagyjából erre számíthatsz, de gond a 38. héten már nem hinném, hogy lesz, akkor inkább megszületik!

Ne aggódj..ha behívott, meg fog nézni, és ha úgy látja nem tuti minden bentmaradsz szülni..nagyjából erre számíthatsz, de gond a 38. héten már nem hinném, hogy lesz, akkor inkább megszületik!

Mai nap elég sokat volt méhösszehúzódásom! 1 óra alatt kb.5-6 os volt. Ez lehetséges? és ez jó? Kezdődhet a szülés? Lehet, hogy éjjel indulok? Ma voltam orvosnál, az UH-n azt látta, hogy a feje be van ékelődve, és minden ok. 38 hetes km

Legjobb válasz: A vége felé elég sok jósló elõfordulhat, zuhanyozz le meleg vízzel ha fájást érzel, ha elmúlik jósló volt, ha erõsödik, akkor igazi. A sok jósló nem feltétlenül jelenti, hogy mindjárt szülsz, de pl. nekem egy szombat éjjel volt sok jósló, és másnap estére megszületett a fiam:) Könnyû szülést és jó babázást neked.

A vége felé elég sok jósló elõfordulhat, zuhanyozz le meleg vízzel ha fájást érzel, ha elmúlik jósló volt, ha erõsödik, akkor igazi. A sok jósló nem feltétlenül jelenti, hogy mindjárt szülsz, de pl. nekem egy szombat éjjel volt sok jósló, és másnap estére megszületett a fiam:) Könnyû szülést és jó babázást neked.
Én befeküdtem egy kád meleg ízbe. Akkor sem enyhült, így pár óra múlva indultunk is a kórházba. A meleg lazító hatású, ha igazi fájás, akkor nem fog szûnni!

A babám feje mikor megszületett 32cm volt most 9 hetes és 38, 5cm! Elég gyorsan nő a feje. Mitől lehet? Ja talán van jelentősége hogy csipesszel jött ki a tündérem!

Legjobb válasz: Én is azt mondom, biztos ami biztos nézzetek jól utána. Ismerõsöméknél volt így a gyerkõc, hogy a fejkörfogata kicsit nagyobb volt az átlagosnál. Az orvos a biztonság kedvéért elküldte UH-ra, bár azt mondta valószínûleg semmi. Kiderült, hogy agydaganat, amit meg is mûtöttek így szerencsére nem lett baj. Ha nem ilyen lelkiismeretes a doki, akkor a daganat nõtt volna és akkor derül ki, hogy baj van, amikor elkezdi az agyat nyomni és valamilyen fejlõdési rendellenességet észlelnek. Én sem ijesztgetni akarlak, de inkább egy felesleges vizsgálat, mint utána baj legyen! :) Boldog babázást és jó egészséget kívánok!

Én is azt mondom, biztos ami biztos nézzetek jól utána. Ismerõsöméknél volt így a gyerkõc, hogy a fejkörfogata kicsit nagyobb volt az átlagosnál. Az orvos a biztonság kedvéért elküldte UH-ra, bár azt mondta valószínûleg semmi. Kiderült, hogy agydaganat, amit meg is mûtöttek így szerencsére nem lett baj. Ha nem ilyen lelkiismeretes a doki, akkor a daganat nõtt volna és akkor derül ki, hogy baj van, amikor elkezdi az agyat nyomni és valamilyen fejlõdési rendellenességet észlelnek. Én sem ijesztgetni akarlak, de inkább egy felesleges vizsgálat, mint utána baj legyen! :) Boldog babázást és jó egészséget kívánok!
Van.Nekünk sajnos ugyanígy nõtt, koponyacsontosodási zavar miatt meg is mûtötték.Orvos mit mondott rá, mert nekünk sajnos ebbõl nem jött rá hogy baj van.8 hetesen én vittem el nerológushoz, mert ez nem normális. Nincs esetleg érdekes fejformája?Nem akarlak megijeszteni, de jobb ha utána jártok....
NEM CSIPESZ, hanem FOGÓ - nem mindegy. egyébként könnyen lehet, hogy kicsit összenyomta a fogó a fejét, idöközben visszaalakult meg még nött is.
Kutacsa mekkora?

38 hetes vagyok, nemrég mikor felálltam az ágybol, éreztem, hogy valami folyik, és ilyen halvány barna krémes folyás volt a betétemen, elég bö mennyiségben. Ez most mi lehet?

csak azért kérdem,mert ezzel gondolom nem kell bemennem ügyeletre?mert mostmább elmult,és még fájás az nincs.multkor azt mondták nekem a korházba,hogy akkor menjek,ha vérzek,vagy magzatviz folyna,megha fájás lenne.akkor ez most nem gond ugye?bár ez a szülés közeledtét jelzi?bocsi a hülye kérdésekért,csakhát elsö baba.

Legjobb válasz: Nyákdugó eltávozása lehetett!Én szülés elött pár napig barnázgattam,azt mondták nem probléma!:) Boldog karácsonyt!:)

Nyákdugó eltávozása lehetett!Én szülés elött pár napig barnázgattam, azt mondták nem probléma!:) Boldog karácsonyt!:)
Egyetértek a nyákdugóval kapcsolatban, és azért telefonálnék a dokinak. Hidd el, nem zavarod õket, õk ezért dolgoznak. De szerintem sem, semmi gáz, majd szilveszterre??? :) Boldog ünnepeket
A kérdező hozzászólása: nem volt zselés szerü, hanem inkább krémes állagu.ma már hiába telefonálnák orvosnak, ilyenkor márcsak korházi ügyelet van.de szerintem még várok, gondolom nagy baj nem lehet, ha már elmult.
Egészen biztosan a nyákdugó lehetett, ne aggódj! Ilyenkor még általában van pár nap a szülésig, persze akár órákon belül is megindulhat. Azért valószínûleg a karácsonyt még otthon töltheted. Nyugi és boldog ünnepeket!
Boldog Karácsonyt, és várjuk a fejleményeket! :)

38 hetes vagyok, a vérképem elég halovány és erős vashiányom is van. Ment valaki nagyon vashiányosan szülni? Nem volt probléma, szövődmény a szülés alatt/után?

Eredményeim és a határértékek:

Legjobb válasz: attól függ milyen vasat szedsz. kell szedni mellé c-vitamint különben semmit sem ér az egész.

attól függ milyen vasat szedsz. kell szedni mellé c-vitamint különben semmit sem ér az egész.
Én is vashiányos voltam azt pontosan nem tudom hogy mit kellett rá szednem, de renbejött.Normál módon simán szültem meg az angyalomat:)
Én pont egy ilyen rossz eredmény miatt kaptam egy alkalommal vénásan vasat , és hál Istennek nem volt semmi gond a szülésnél , utána igaz vagy 3 hétig nagyon sápadt voltam de szülés után 2 orával már sétáltam elmentem fürödni kisérettel!Sztem érdeklõdj utána a dokidnál h nem e lehetne kapnod neked is ilyen vaskészitményt!Üdv :8 hónapos kiscsajszi anyukája
Nekem termeszetes szulesem volt vashianyosan. Azon a heten derult ki es mar semmit sem tudtunk lepni ellene, mert a fiam megszuletett. Nalam csak annyi gond volt, hogy nagyon erosen vereztem, veralvadasi problemam volt. Ket injekciot kaptam miatta szules utan fel oran belul, mert konkretan annyira vereztem, hogy amikor felalltam az agyrol annyi ver zudult ki, mint kb magzatviz elotte. Beigertek, hogy potolast kapok, ha a masodik szuri utan sem csillapodik a helyzet, de megusztam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Igen, szedek C vitamint a vas mellé.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget!

Miért szeretné olyan sok kismama, hogy idő előtt szülessen a babája? Itt olvasok elég sok 36-37-38 hetes kismama által írt "ugye ez már a szülés előjele? " és "típusú kérdést.

Mikor pár hete szültem, volt velem a szobában 2 anyuka; az egyik a 36., a másik 38. hétre szült meg. Mindketten 2500 grammos babát hoztak a világra, éppen az "alsó határt súrolva". Az egyik baba többször besárgult, szegény szülei ott szomorkodtak az inkubátor mellett. A másik babának pedig annyit esett a súlya, hogy alig érte el újra a születési súlyát, így ott a hazamenetel volt minden nap kérdéses.

Legjobb válasz: Én pl. azért,mert az elõzõ gyerekem a 39. hétre született 4500g-al ,és most sem kicsi a baba úgyhogy nem bánnám,ha elõbb meglenne.

Persze amíg bent kell lennie legye, de én nem bántam, hogy nem hordtam ki a 40. hétig, mert félte, nehogy rátekeredjen a nyakára a köldökzsinór, nehogy a magzatvízbe kakiljon stb, Úgy voltam vele, hogy kint nagyobb biztonságban van, és az a biztos, ha már kint van. de persze nem koraszülöttként. Én 3050g-os babát szültem a 36. héten. Még 1-2 hetet szerettem vona vele várni, de nrm végig. így sem lett semmi gond, minden ok volt.
Én pl. azért, mert az elõzõ gyerekem a 39. hétre született 4500g-al , és most sem kicsi a baba úgyhogy nem bánnám, ha elõbb meglenne.
Szia! Srerintem azért mert az utolsó hetek már nehezek.Minden szempontból.De én azt a tábort erõsitem, hogy minnél tovább maradjon bent a baba.40+3 szültem.Ameddig bent kell lenni csak maradjon õ ott a pocakban.Az a babának a legjobb!!! ÜDV!
Én is úgy "terveztem", hogy hamarabb szülök, mert a doki riogatott, hogy nagy lesz a baba, de az én fiacskám szeretett bent lenni, így túlhordtam 4 nappal. Igaza volt a dokinak: 4000 gramm volt és 61 cm.
Én is ugyanígy vagyok vele azért szeretnék hamarabb szülni mert már most 34 hetesen 3200 gr-a becsüli az orvos a babámat, és ha tévednek is a súlyával kapcsolatban nem sokat szoktak +- 250-300gr-ot.Ha végig vinném 40 hétig akkor is nagy babám lenne és ugye egy nagyobb babát nehezebb megszülni mint egy kisebbet.Jó nem akarom még most per pillanat hogy meginduljon a szülés, de azért nem bánnám ha nem vinném végig a 40-ik hétig.
11.47-es válaszolónak üzenem. Minderre még kevesebb idõd lesz, ha a baba megszületik, örülsz, ha kicsit össze tudod rámolni a lakást. Addig fõzöcskézz míg odabent van, utána egy darabig nem fog menni .
Én annak a hozzászolónak írnék aki azt a nagyon hosszú villámszüléses történetet írta.Nincs egy kis szülés utánni depresszíód? Van kivel megbeszélni a téged aggasztó dolgokat miket a férjed esetleg nem tud átérezni?Írj privit nekem ha gondolod.Én a harmadik babával vagyok a 33.héten. Van egy 4 éves és egy 17 hónapos babám.Idõm az nincs semmire és nem is nagyon lessz a közeljövõben.De mindent megtudok csinálni csak szervezés kérdése.De ehhez túl kell jutni a depis állapoton ami bárkivel elõfordúlhat.Segítségem nekem sincs nem is lessz.Valami nem oké a derekamnál mert néha menni se tudok úgy fáj úgy hogy a vizsgálatokra se jutok el sokszor.De attól még boldogan várjuk a babát.
Én 38 hetes vagyok és már nagyon szeretném ha jönne. Személy szerint én végig kínlódtam a terhességem attól függetlenül hogymár most imádom a babámat. Nem érzem rosszabb anyának magam azért mert már szívesebben tartanám a karoban. Jelenleg olyan fájdalmaim vannak (amit sajnos nem tudok elkerûlni) Hogy hetek óta nem alszom 1 óránál többet egyhuzamban mert annyira lent van a bébikém hogy minden mozdulatnál ki akar szakadni alulról az egész méhem, és sajnos nekem busszal kell járnom az összes vizsgálatra. Kibírom, nem arról van szó, de sajnos az a sok kedves ember annak ellenére hogy intelligensnek tartja magát csak IQ bajnokokmert aogy meglátják hogy kismama vagyok amit bõven lehet látni ahelyett hogy megkérdezné hogy le szeretnék-e ülni elkezd kifele bámúlni az ablakon. És mikor sokan vagyunk a buszon, mindig attól félek hogy megütik a pocakomat. És akkor még nem meséltem az itthoni teendõkrõl amiben ha nem segítene a férjem akkor katasztrófa lenne a helyzet. Én nem élek praktikákkal csak bízom benne hogy õ is ki akar bújni még a héten. 38 heteske
Az én második babám is könnyen és gyorsan érkezett 4300 g-mal és 60 cm-rel. Szinte alig volt erõs fájásom, csak azért mentünk be a kórházba, mert 3 percenként éreztem pici összehúzódásokat. Mire beértünk kiderült, hogy már 4 ujjnyira nyitva vagyok és 45 perc múlva már meg is született természetes úton a fiam. Az elsõ gyerek 3950 g volt. Ha sikerülne a harmadik én is azt kívánnám, hogy egy-két héttel hamarabb szülessen, mert a doki a harmadikra 4, 5-5 kilót tippelt. A fiamnak 39 cm volt a buksija. Ugye érthetõ lenne a vágyam? De a 38. hét elõtt semmiképp nem szeretnék szülni, ha lehetne errõl dönteni. De azon a maradék két héten a baba szempontjából talán már nem múlik semmi. Viszont a "vágyam" miatt nem is indíttatnám meg a szülést. Majd jön a baba akkor, mikor szeretne.
Én se bánom, h bõ 2 héttel elõbb jött!3090 gramm, és 53 centi volt.Pont jó.Könnyen és gyorsan érkezett.
Én is hallottam olyat, aki hetekkel a 40.elõtt mindent megtett, hogy megszüljön, aztán sopánkodott a pici baba és annak következményei miatt. Én az elsõ terhességel és most a másodikkal is szeretek kismama lenni. Amikor az elsõvel 35 hetesen 1 héten belül babát jósoltak, mindent megtettem, hogy ne így legyen és amikor 40+5 hetesen megindították a szülést, akkor is sztrájkoltam, hogy a baba biztosan tudja mikor kellene kijönnie, el van számolva, hagyják még. Mindenki azt mondta és mondja ismét, könnyû nekem, mert kicsi a hasam. Ennek is van hátránya, már félidõtõl nyomja a hasam a gyomromat (az elsõ terhességkor 172 cm magasságomhoz és 90-es derékméretemhez 3750 gr-os baba), de nem élem bele magam a szenvedésbe, élvezem a kismamaságot és pörgök 1000-el úgy, hogy más nézni nem bírja(házimunka, ha nem fagy kertészkedés, csavargás, séta, torna, biciklizés stb.). Most még csak 28 vagyok, de remélem, legalább olyan jól fog telni a további idõm, mint az elsõ terhességgel és gondolni sem akarok 40. hétnél korábbi szülésre.
A kérdező hozzászólása: lemaradt: és "már nagyon szeretnék szülni" típusú
A kérdező hozzászólása: Én 10 nappal hordtam túl a kis hercegnõmet, 4060 grammal, és 57 cm-el született. Már a 30. héttõl "riogatott" az orvosom, hogy nagy baba lesz, és lehet, hogy császározni kell, mert nem tudom majd megszülni. (hála Istennek meg tudtam)
Hát én csak csodálkozom, hogy mindenki azért akar hamarabb szülni, mert az Uh nagy babát mutat.Már nagyon sokszor leírtam, de leírom itt is mégegyszer.Az ultrahangra nem lehet adni.Nekem mindkét fiamat jóval kisebbre becsülték. A 2. gyermekemet 3109 grammra becsülték 38 hetesen, rá egy hétre 4100 grammal és 57 centivel született.Nekem ne mondja senki, hogy egy hét alatt 1 kilót nõtt!:) )))))Egyébként szerintem az az ideális, ha 38-39 hétre szül az anyuka, de semmiképpen sem korábban.A túlhordás viszont nagyon nem lehet jó.Nekem az elsõ fiam 5 nappal a 2. fiam 4 nappal jött hamarabb, és már nagyon kakás volt a magzatvizem(ami a túlhordás jele).Szóval vannak érdekes dolgok.Egyébként az is hülyeség, amit némelyikõtök ír, hogy nagyobb babát nehezebb megszülni.Én pont fordítva tudom, a nagyobb baba az már erõs és segití magát kifelé.Az elsõt 3750 grammal szültem 4 óra alatt, a 2.-at 4100 grammal szültem 1 óra 20 perc alatt.Azt mondta a doki, hogy a mostani babám kb, 4 és fél kilós lesz és õ is pár nappal hamarabb fog jönni. 32 heteske


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!