Találatok a következő kifejezésre: 38 hetes és a (214 db)

A méhszáj bezáródhat, ha már egyszer nyitva volt? 32. héten 2111 volt az értékem. Tegnap voltam 38 hetes és azt mondták, hogy zárt a méhszájam.

Legjobb válasz: Nem hinnem, max feluletesebben nezte elsore a doki, vagy direkt tulzott, vagy barmi. Nekem 36 hetesen, manualis vizsgalattal 1111-et mondott. Aztan 38 hetesen, direkt a mehszaj ellenorzesere uh-gal vizsgalt, kozolte (ugyanaz a doki), hogy hat a belso az meg nincs nyitva...

Nem hinnem, max feluletesebben nezte elsore a doki, vagy direkt tulzott, vagy barmi. Nekem 36 hetesen, manualis vizsgalattal 1111-et mondott. Aztan 38 hetesen, direkt a mehszaj ellenorzesere uh-gal vizsgalt, kozolte (ugyanaz a doki), hogy hat a belso az meg nincs nyitva...
Nekem 20. héten néztek 3100-at (SZTK), pár hétre rá a magándokim pedig 3000-et. Nem tudom, hogy az sztk-s doki felületes volt-e, vagy tényleg záródik-e a méhszáj.
20 héten rám is rám hozták a frászt az sztk rendelésen, azt mondát egy ujjkúpnyira nyitva van a külsö méhszáj, magnézium és fekvés... Aztán elmentem magándokihoz egy hét múlva, addig nagy dózisban szedtem a Mg-ot, ott pedig azt mondta hogy semmi gond, teljesen zárt... Hogy mi történt és mi volt, nem tudom, de én is arra gyanakszom, hogy idióta volt az sztk-s doki, mert már a vizsgálat elõtt is lekezelõ és kioktató volt, szerintem egyszerûen be akart paráztatni. De ha te nem szedsz mg-ot, és gondolom már nem, akkor szerintem ilyen nincs, szerintem valaki tévedett...és gondolom a korábbi...
A kérdező hozzászólása: Mindkétszer a magándokim vizsgált meg, még kórházban is feküdtem. A 37. hétig szedtem én is magnéziumot.

Ha már beékelődik a baba feje, akkor kevesebbet mozog a pocakban? Most vagyok 38 hetes, és nagyon mozgékony a pici, olyan mintha forgolódna bennem egyik oldaláról a másikra.

Legjobb válasz: Az en babam is beekelodott mar 38 hetes vagyok...es igen en is erzem hogy forgolodik. Sot neha azon csodalkozom, hogy hogyan csinal olyan mutatvanyokat h tobb helyen kinyomja magat. Anyukam szerint brekel :) de legalabb is imad terpeszbe lenni, kozben meg a kis kezevel kapalozik az egyekomnal...furi erzes az biztos :) Boldog baba varast es konnyu szulest kivanok

Az en babam is beekelodott mar 38 hetes vagyok...es igen en is erzem hogy forgolodik. Sot neha azon csodalkozom, hogy hogyan csinal olyan mutatvanyokat h tobb helyen kinyomja magat. Anyukam szerint brekel :) de legalabb is imad terpeszbe lenni, kozben meg a kis kezevel kapalozik az egyekomnal...furi erzes az biztos :) Boldog baba varast es konnyu szulest kivanok
Szia! Az én lányom a 40.héten is egyfolytában mozgott, õ se tartotta be azt, hogy születés elõtt leállás van.. :) azóta is egyfolytában jár mindene, mindig "dolgozik"valamin, 4 hós most.Lehet a te babád is tornászbajnok lesz-így hívja a dokibácsi

Mekkorára saccolták a babád 38 hetesen? És mekkorával született?

Kicsit félek, mert ma voltam uh-on, és mondták, hogy nagy baba lesz. 3562 grammra saccolták, és ma vagyok 38 hetes. Aztmondták jó nagy baba lesz. Mennyire hihetek nekik? Egyébként a Kecskeméti korházba járok.

Legjobb válasz: 38 hetesen 3440 grammra saccolták a lányomat. A 41. héten született 3330 grammal. :) Nálam nem jött be a becsült súly. Nekem is azt mondták, hogy nagy lesz, legalább 4 kiló. De elmérték.

38 hetesen 3440 grammra saccolták a lányomat. A 41. héten született 3330 grammal. :) Nálam nem jött be a becsült súly. Nekem is azt mondták, hogy nagy lesz, legalább 4 kiló. De elmérték.
36 hetesen 3200 gr 40 hetesen 3600 gr 40+6.ra született 3830 gr Nem biztos, hogy olyan nagyot nõ még a babád. Lehet, hogy megszülsz 3 nap múlva és ugyanekkora lesz, de lehet hogy 3 hét múlva szülsz, és akkor is kb ugyanekkora lesz. 4 kilónál nem gondolom, hogy nagyobb lesz.
37+5 hetesen voltam uh-n, csak annyit mondott az orvosom, hogy kisebb az átlagnál. 38+1 hétre született 3850 grammal és 59 centivel. Szerintem nem nevezhetõ éppen kicsinek.
38+3: 3100 gramm 41 hetesen 3450 grammal született kisfiú. Elõtte pár nappal 3790 grammnak saccolta a gép.
Én kisfiamat múlt hét pénteken 4 kilóra saccolták. Tegnap császároztak 4350 lett a Drága. Nálam most is bejött a tipp hogy nagy lesz, és a lányomnál is. Õt is 4 kilóra saccolták, és 5 napra rá született 4200g-al szitén császárral.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok. Ugye írtam, hogy 38 hetesen 3562-re saccolták, rá 3 napra szültem. 3200 grammal és 49 centivel született. :) Most 7 hónapos, és 73 centi, és 8300 gramm... :)
38 hetesen 3040 grammra becsülték, 39 hetesen 4 naposan született meg 3170 grammal! Nekem nagyon eltalálták!
Tényleg csak saccolás az egész. 37+3 hetesen 2700gr-ot mértek 40+2-re született kerek 4000gr-mal.
2800-ra és 2850-nel született.
A kérdező hozzászólása: Hát reménykedek benne, hogy nem lesz óriásbébi. 30 hetesen a korházban 1503-ra saccolták 33 hetesen a doki magánrendelésen 1906-ra. Most olyan 3000 körülire számítottam.. :)
Szia! 7. vagyok.Gratulálok a babához. Ezek szerint nálad sem tévedtek sokat :) Szépen fejlõdik. Az én babám 7 hónaposan 9000 gramm és 74 cm volt :)

38 hetes és 3 napos vagyok. Az ultrahangon azt mondták, hogy 2-es érettségű a méhlepény, hogy naponta kell járnom ctg-re és, hogy az átlagosnál kevesebb a magzatvíz. Ezek mit jelentenek?

Legjobb válasz: szia! a 2-es érettségû méhlepény ilyenkor nem jelent gondot, ez azt jelenti, hogy már vannak mészlerakódások a méhlepényen, de ezt 4 fokozaton mérik, a 3-as érettség jelenti, hogy már elöregedett a méhlepény, de még ekkor is el tudja látni a babát. Szóval 38 hetesen a 2-es érettség tök jó. Valószínûleg a kevesebb magzatvíz miatt kell járnod a ctg-re, de ne ijedj meg, ez is csak azt szolgálja, hogy folyamatosan tudják követni a baba állapotát. Ez inkább csak óvintézkedés, hogy nehogy váratlanul nagyon lecsökkenjen a magzatvíz mennyisége.

szia! a 2-es érettségû méhlepény ilyenkor nem jelent gondot, ez azt jelenti, hogy már vannak mészlerakódások a méhlepényen, de ezt 4 fokozaton mérik, a 3-as érettség jelenti, hogy már elöregedett a méhlepény, de még ekkor is el tudja látni a babát. Szóval 38 hetesen a 2-es érettség tök jó. Valószínûleg a kevesebb magzatvíz miatt kell járnod a ctg-re, de ne ijedj meg, ez is csak azt szolgálja, hogy folyamatosan tudják követni a baba állapotát. Ez inkább csak óvintézkedés, hogy nehogy váratlanul nagyon lecsökkenjen a magzatvíz mennyisége.

Ma voltam uh. N holnap leszek 38 hetes de a husi mertei 35 hetesnek felelnek meg. BPD:91mm OFD: 107mm HC:314mm AC:317mm FL:71mm becsult suly: 2917g. Nagyon levan maradva a kicsi? Es ez mitolehet?

Eddig mindig nagyobb volt es fejletebb!! Koszonom a valaszokat. Azert itt kerdezem meg mert a dokimhoz csak holnap tudok menni es addig kell valami nyugtato szo.

Legjobb válasz: Ezek alapján az adatok alapján 36-37 hetes vagy, egyáltalán nincsen lemaradva, és egyáltalán nem 35 hetes méretek ezek. A súlya is hibátlan, én ennyivel szültem a 39. héten. A lepényre mit mondott a szonográfus ?

Ezek alapján az adatok alapján 36-37 hetes vagy, egyáltalán nincsen lemaradva, és egyáltalán nem 35 hetes méretek ezek. A súlya is hibátlan, én ennyivel szültem a 39. héten. A lepényre mit mondott a szonográfus ?
nekem is kicsit furcsa hogy 2917 gramm meg 91 es bpd 35 hetes méret lenne, , , , sokan ekkorával születnek 38-39. hétre simán...
nekem 40 hetesen volt a bpd 91 .... a többi adat is tök átlagos... én 3150-el szültem a lányom, te el is fogod ezt hagyni ha végig húzod.... 38 hetesen a majdnem 3 kilós gyerek nem kicsi és egyáltalán nem 35 hetesnek felel meg....kivéve ha már eleve a 4 kilós gyerekeket veszik lapnak...
Nincs lemaradva! Nekem a 37. héten született a lányoma 2750 grammal.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat! En is csodalkoztam de a papirra azt irtak h 35 hetesnek felel meg. Placenta hatso falon II.fokban erett.

38 hetes és 2 napos terhes vagyok. Voltam ma reggel a dokinál semmi erősebb fájásom nem volt, és nem is véreztem, de délelőtt elkezdtem vérezni, folyamatosan. Ez a nyákdugó, vagy a tágulástól vérzik, vagy mitől? Kibirom szombatig?

Legjobb válasz: Szia.Én is a 39.héten vagyok.38+5.nekem azt mondta a szülésznö,ha vérzés jelentkezik,pláne folyamatosan,egyböl kórház.Szerintem te is bemehetnél.Ha folyamatosan vérzel,az nem jó.Hívd fel az orvosodat,és valószínü ö is azt mondja,hogy menj be a szülészetre.

Szia.Én is a 39.héten vagyok.38+5.nekem azt mondta a szülésznö, ha vérzés jelentkezik, pláne folyamatosan, egyböl kórház.Szerintem te is bemehetnél.Ha folyamatosan vérzel, az nem jó.Hívd fel az orvosodat, és valószínü ö is azt mondja, hogy menj be a szülészetre.
én is voltam az elsö gyermekemel de én meg is szültem az nap!

A méhszájam fel van puhulva, és 2111 es a méhnyak nyilása, ez mit jelent, mennyi idő van még vajon hátra? 38 hetes vagyok, a baba feje be van ékelődve.

Legjobb válasz: Lehet, hogy 1-2 napon belül meglesz a baba, de akár túl is hordhatod! Nekem ilyen volt a méhszájértékem 35 hetesen (szintén felpuhulva), de még vagy 2 hétig nem szándékozom szülni... 35+5 kismama

Lehet, hogy 1-2 napon belül meglesz a baba, de akár túl is hordhatod! Nekem ilyen volt a méhszájértékem 35 hetesen (szintén felpuhulva), de még vagy 2 hétig nem szándékozom szülni... 35+5 kismama

38 hetes és 6 napos vagyok. Biztossan észre fogom venni ha elindul a szülés?

pár napja kemény a pocim nem nagyon mozog a babónk és néha hányás hasmenés van és nagyon fáj a hátam.a dokim szabin van tegnap egy másik doki vizsgált id?s nagyon már jó régóta praktizál.Én ugy gondolom közeledik a szülés szerintem meg el kell mennem a fert?z?re vizsgálatra.Ráadásul ugy vizsgált,hogy véreztem utánna.Felhívtam a saját dokim azt mondta ne törödjek vele.Most akkor mit?l vannak ezek a problémák?van vagy volt valakinek hasonló?

Legjobb válasz: Persze. Rendszeres fájások, magzatvíz elfolyása (ha szivárog, akkor is észreveszed, mert azt tudod, hogy nem pisiltél be, mégis nedves a bugyid, illetve csöpög a combodon). Ezek a szülés beindulásának konkrét jelei. A hasmenés, hányás, különbözõ fájdalmak (hát, derék, szeméremcsont) a kísérõi lehetnek, de nem biztos, hogy akkor azonnal vajúdni kezdesz. Ugyanígy a nyákdugó is akár 2 héttel korábban és részletekben is távozhat. Én pl. nem is láttam még hasonlót sem, mint a nyákdugó. :) 12 hetes kislány anyukája.

Persze. Rendszeres fájások, magzatvíz elfolyása (ha szivárog, akkor is észreveszed, mert azt tudod, hogy nem pisiltél be, mégis nedves a bugyid, illetve csöpög a combodon). Ezek a szülés beindulásának konkrét jelei. A hasmenés, hányás, különbözõ fájdalmak (hát, derék, szeméremcsont) a kísérõi lehetnek, de nem biztos, hogy akkor azonnal vajúdni kezdesz. Ugyanígy a nyákdugó is akár 2 héttel korábban és részletekben is távozhat. Én pl. nem is láttam még hasonlót sem, mint a nyákdugó. :) 12 hetes kislány anyukája.
Észre fogod venni! :-) :-(
A kérdező hozzászólása: igen erre mondják minenkinél más.Ez a nyákdugós dolog is érdekes.De hogy egy szakavatott orvos ezekre a tünetekre azt mondja, hogy menjek a fertõzõre akkor ott gond lehet.Jah és a hasamalja is szúrkál
Abban nincs cukor úgy tudom.
Semmi baja nem lesz tõle. Én is néha iszom light kólát, kb havonta 1szer egy fél litert mert nagyon jól esik hogy édes és se cukor se CH nincs benne. Ennyitõl nem lesz bajuk a kicsiknek. Ne aggódj! Sok boldogságot a terhesség végére, nemsokára már a karodban tarthatod a babádat! 32 hetes kismami
Utolsó vagyok, nekem is terhességi diabéteszem van! Kitartás lassan azt eszel amit csak akarsz! :)
Szia! Ne aggódj, nem lesz semmi baja a babának!Ha éppen ezt kivántad, akkor egészségedre!:) ))

38 hetes vagyok, a vérképem elég halovány és erős vashiányom is van. Ment valaki nagyon vashiányosan szülni? Nem volt probléma, szövődmény a szülés alatt/után?

Eredményeim és a határértékek:

Legjobb válasz: attól függ milyen vasat szedsz. kell szedni mellé c-vitamint különben semmit sem ér az egész.

attól függ milyen vasat szedsz. kell szedni mellé c-vitamint különben semmit sem ér az egész.
Én is vashiányos voltam azt pontosan nem tudom hogy mit kellett rá szednem, de renbejött.Normál módon simán szültem meg az angyalomat:)
Én pont egy ilyen rossz eredmény miatt kaptam egy alkalommal vénásan vasat , és hál Istennek nem volt semmi gond a szülésnél , utána igaz vagy 3 hétig nagyon sápadt voltam de szülés után 2 orával már sétáltam elmentem fürödni kisérettel!Sztem érdeklõdj utána a dokidnál h nem e lehetne kapnod neked is ilyen vaskészitményt!Üdv :8 hónapos kiscsajszi anyukája
Nekem termeszetes szulesem volt vashianyosan. Azon a heten derult ki es mar semmit sem tudtunk lepni ellene, mert a fiam megszuletett. Nalam csak annyi gond volt, hogy nagyon erosen vereztem, veralvadasi problemam volt. Ket injekciot kaptam miatta szules utan fel oran belul, mert konkretan annyira vereztem, hogy amikor felalltam az agyrol annyi ver zudult ki, mint kb magzatviz elotte. Beigertek, hogy potolast kapok, ha a masodik szuri utan sem csillapodik a helyzet, de megusztam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Igen, szedek C vitamint a vas mellé.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!