Találatok a következő kifejezésre: 38 hetes és 2 napja (10 db)

38 hetes vagyok és 2 napja lentebb ereszkedett a hasam és fáj a szeméremcsontom meg a keresztcsontom. Mennyi időm lehet még a szülésig?

Legjobb válasz: Ugyanez van velem is:) Erre én is kíváncsi lennék. Nekem már a méhszájam 1000. Szintén 38 hetes kismama

Ugyanez van velem is:) Erre én is kíváncsi lennék. Nekem már a méhszájam 1000. Szintén 38 hetes kismama
Szia.Ugyan ilyen érzéseim vannak, csak én már a 41.hétet taposom. Még van idöd.Vannak már fájásaid??Nekem van néha, de de semmi sem történik.Jól érzi maga´t a babám odabennt.
Hát láníok, ti mindannyian lassan találkoztok a gyermekeitekkel.Hogy mennyi van?Nehéz megsaccolni.Van olyan, akinek elmegy a nyák, és még utána két-három nap.Van akinek elmegy a nyák, és utána 2-3 óra. A szeméremcsontod azért fáj, mert a pici készülõdik kibújni, és most éppen átalakításr végez belûrõl, hogy kiférjen a buksija.Amúgy még akár hetek is lehetnek, de lehe hogy csak napok kérdése.Mindenesetre, ha hosszab idõre elmentek otthonról, akkor jobb ha a kórházi csomag bent van a kocsicsomagtartóban:)

38 hetes kismama vagyok és 2 napig nagyon sokat mozgott a baba de tegnaptol már sokkalkevesebbett miért van ez?

Legjobb válasz: Születés elõtt a babák egy kicsit rápihennek a dolgokra, ezért a mozgásis csökken, meg amúgy sincs akkora helye már...Nem kell aggódni, legyen napi 8-10 mozgás és akkor jó, aztán majd jöön nemsoká

Születés elõtt a babák egy kicsit rápihennek a dolgokra, ezért a mozgásis csökken, meg amúgy sincs akkora helye már...Nem kell aggódni, legyen napi 8-10 mozgás és akkor jó, aztán majd jöön nemsoká
A kérdező hozzászólása: Akkor jo annyit szokott mozogni csak picit fura h 2 napig reggeltöl késö estig mozgott mostmeg ahoz képest nagyon keveset...
Mert hamarosan találkoztok:) )
Bizony, kevés már neki a hely, lehet, hogy már be is fordult.
A kérdező hozzászólása: Holnap megyek uhra majd ott kiderül h jofele fekszik... :)
Én is ugyanígy vagyok, 38 hetes. Eddig mozgott éjjel-nappal folyamatosan, most meg alig. Én nagyon remélem, hogy ez annak a jele, hogy találkozunk hamarosan, mert borzasztó nehezen viselem már :-)
Csatlakozom, az elöttem szólókhoz!:) Lemozogja az elõirt 10et, aztán csak akkor mocorog, ha nem jó a testhelyzetem(pl;gugolok, hajolok) Remélem már mi is hamar találkozunk, mert az utolsó pár hét a leghosszabb, ezt el se hittem idáig.:) Kitartás neked is!!Meg könnyû szülést, jó babázást!!
azert nem mozog mar annyit mert kozel a szules! meg ugye a hely is kicsi mar neki!:) sok sikert a szuleshez es a babadhoz!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat és nektek is könnyü szülést és jo babázást :)

Ez már a szülés jele lehet? 38 hetes kismama vagyok, 2 napja érzem hogy néha-néha fájdogál a hasamalja, 1-2 percig és elmulik, mostanában elég nyugtalannak is érzem magam, külsö méhszáj 1 ujjnyira nyitva van!

jelentheti ez már a babó érkezését?

Legjobb válasz: Szia! Valakinél ezek már az elõkészület jelei,az én esetem tanulságaként viszont azt tudom csak ajánlani,hogy ne bízd el magad.Már egy jó ideje fájdogál a hasam alja,kétszer már olyan is volt mikor azt hittem,hogy ez most biztos szülés lesz.Aztán nem:-((( Van akinek viszont fájdogál egy kicsit aztán hipp-hopp megszül. Már én sem gyõzöm kivárni,pedig a harmadik.:-))) Sok szerencsét és mihamarabbi,könnyû szülést! Szintén 38 hetes:-))

Szia! Valakinél ezek már az elõkészület jelei, az én esetem tanulságaként viszont azt tudom csak ajánlani, hogy ne bízd el magad.Már egy jó ideje fájdogál a hasam alja, kétszer már olyan is volt mikor azt hittem, hogy ez most biztos szülés lesz.Aztán nem:-((( Van akinek viszont fájdogál egy kicsit aztán hipp-hopp megszül. Már én sem gyõzöm kivárni, pedig a harmadik.:-))) Sok szerencsét és mihamarabbi, könnyû szülést! Szintén 38 hetes:-))
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, viszont a hasam csak egy picurkát van lejjeb mint ezidáig!
Szia, nekem 32.héttõl nyitva van a külsõ 1 ujjnyira, mostanában kezdtem el szedni a szülést könnyítõ homeos bogyókat, és azoktól szokott fájdogálni a hasam, szerintem készül a méhed a szülésre, de akár még ki is húzhatod a végéig!Üdv: 36 hetes kismama


Ki milyen homeopátiás szereket szedett a szülés megkönnyítésére, mennyit és mikor? A málnalevél teát 36 hetes koromtól iszom. Napi 1*2, 5 dl, egy csészébe egy evőkanál tea. Más hogy itta/issza? 38+5 hetes km

Legjobb válasz: Én a 36. héttõl ittam napi 2 csészével. Fél liter vizet felforraltam és 2,5 evõkanál teát raktam bele. Amikor elkezdõdtek a fájások, még itthon ittam pluszban 2 pohárral, biztos, ami biztos. Nekem használt!

Én a 36. héttõl ittam napi 2 csészével. Fél liter vizet felforraltam és 2, 5 evõkanál teát raktam bele. Amikor elkezdõdtek a fájások, még itthon ittam pluszban 2 pohárral, biztos, ami biztos. Nekem használt!
Én a 36. héttõl szedtem. Arnica ch9 napi 1x5 golyó Caulophillum ch5 napi 1x5 golyó cimicifuga ch5 3 napontaa 5 golyó Málnalevéltea napi 2x2 bögre Szülésznõm javaslatára kellett így szednem.
Caulophillum ch5-öt szedtem, a vajúdás kezdetétõl félóránként 1x5 golyót. Arnica chnemtommennyit, napi 2x5 golyót a szülést követõen kb egy hétig.
Nekem nem használt a hoeopátia.Hosszú és nehéz szülésem volt.Legközelebb semmit nem fogok szedni inni, hátha könnyebb lessz.
A második válaszolóhoz hasonlóan és is azokat szedtem a második szülés elõtt. És tényleg nagyon jó volt. Egyáltalán nem voltak olyan erõsek a fájások, könnyebben tágultam, és a szülés sem fájt annyira. Ja és hihetelen gyors volt az egész. Reggel 8-kor elment a magzatvíz. Fél 10-re bent voltam a kórházban. Fél 11-re felkerültem a szülõágyra (elõkészítések után) 10 óra 55-re megszületett a baba. Ebbõl 55 perc volt a vajúdás. Mindenkinek ajánlom ezeket a szereket!

38 hetes multam. Az utobbi napokban alig birok reggel felkellni (10 korul). Reggeli utan vagy 2 oraval egyszeruen nem birom nyitva tartani a szemem es muszaj aludnom egy oracskat. Normalis ez?

Keszulne a testem a szulesre?Gyujtene az energiat?Mas is van/volt igy?Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Szia! Én is így vagyok ezzel, legszívesebben egész nap csak aludnék, de hiába alszom sokat, mégsem vagyok kipihent. Bár én még csak a 36. hétben vagyok, de nekem most derült ki, h elég durván vérszegény lettem a terhesség alatt, és emiatt vagyok ilyen semmilyen... De lehet, h nálad nem ez az ok, te már valószínûleg közelebb vagy a szüléshez, lehet, tényleg az készülõdik :)

Szia! Én is így vagyok ezzel, legszívesebben egész nap csak aludnék, de hiába alszom sokat, mégsem vagyok kipihent. Bár én még csak a 36. hétben vagyok, de nekem most derült ki, h elég durván vérszegény lettem a terhesség alatt, és emiatt vagyok ilyen semmilyen... De lehet, h nálad nem ez az ok, te már valószínûleg közelebb vagy a szüléshez, lehet, tényleg az készülõdik :)
Szia! Most kezdem a 26. hetet, de én is 12 órákat alszom (már persze közben a pici sokszor felébreszt). Nálam is kezdõdõ vérszegénységet találtak, most fogom megkapni a vasat, amit ír a doki. Vérképet csináltak mostanában? Lehet, hogy érdemes lenne rákérdezned. Nekem kb. 3 hete lett érezhetõ, hogy ennyire fáradok, itthonról dolgozom, heti 1 napot járok be. Mikor heti 2 véletlenül, a másodikon már úgy érzem álmodok, annyira nem vagyok magamnál. Anyukámnál ugyanez volt.
Nekem is volt-van ilyen, bár most már nagyon a végén egyre kevesebb, inkább a fészekrakó túltengés van bennem. Utolsó 2 hónapban volt ez, én arra gyanakodtam hogy túl sokat-nehezet reggelizek, és az emésztés viszi el az erõmet. Ha lightosabbra vettem, kimaradt ez a kóma, kivéve a kivételeket :) ... Vérképemmel semmi baj. Egyszerûen figyelni kell a testedet, ha pihenni kell, akkor azt kell, ez így OK szerintem.

38 hetes pocakos vagyok.4 napja híg a székletem. Napi 1-2 alkalommal és jön belőlem mint a víz, pedig nem eszek semmi olyasmit, ami ezt okozhatná. A babám mozgása is lecsökkent. Ez ilyenkor normális?

Félek hogy nehogy gond legyen.

Legjobb válasz: Köszi a válaszokat.Kicsit megnyugodtam,megfogadtam a lázmérõs tippet is,nincs hõemelkedésem de azért holnap beszélek a dokival.

A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.Kicsit megnyugodtam, megfogadtam a lázmérõs tippet is, nincs hõemelkedésem de azért holnap beszélek a dokival.
Sziasztok! Látom, hogy az én (10.23) és az utánam következõ válaszát (10.30) is lepontozta valaki és megmondom õszintén, ez kicsit rosszul esik, mert teljesen jószándékúan írtam meg, amit a szülésznõmtõl hallottam, aki mellesleg 38 éve õzi ezt a foglalkozást Bp. egyik legjobb szülészeti osztályán. Ezt az egész pontozási szisztémát nem találom fair-nek. Aki elõszeretettel pontozgat le, olvasson szakkönyveket, orvosi- szülésznõi véleményeket a szülés esetleges beindulásának jeleirõl (egyébként a lelassult magzatmozgást is ide lehet számolni, de ez már okokra is visszavezethetõ: front, elfáradt elõzõ nap a baba.). Nem ez a lényege ennek az oldalnak, hogy mindenki legjobb tudása szerint próbál segíteni másoknak és leírja saját tapasztalait?
Szia! Nekem most mondta a szülésznõm, hogy a szülés közeledtével hígabb lehet a széklet, így is készül a szervezet a tisztulásra, a szülésre. Normáls, ne aggódj. Ezt egyébként már több helyen is olvastam, hogy a szülést megelõzõ hetekben - napokban vkinek hasmenése volt.
Nem tudom ki volt az a kedves jóakarója a kérdezõnek aki lepontozta a válaszomat (1 válaszolo vagyok)De ha egy kicsit is gondolkoztok abba még senki sem halt bele ha megmérte a lázát!Meglehet, hogy a szülés miatt van, de ha mégsem????Nem ijesztgetni akarom, hogy tuti baja van, de talán egy lázmérõ nem fogja beinditani a szülést, vagy nem okoz gondot a babánál sem!Mért kell abban a hitben hagyni a kérdezõt, hogy minden oké ez frankó, hát ezt beszélik.Az a "szerencsétlen" (bocsi a kifejezésért)fél, hogy ne legyen gond!Van megoldás kideríteni, hogy valóban megnyugodhasson!Csak tegye be a lázmérõt és megmutatja kell e háziorvos vagy sem!
Szerintem is inkább a szülés közeledik. Nekem a szülésznõ azt mondta, hogy ha az utolsó hetekben (ok nélküli) hányást, hasmenést tapasztalok, valamint a baba mozgása csökken az azt jelenti, hogy hamarosan beindulhat a szülés.
Mérd meg a hõdet nem magasabb-e az megszokottnál.Ha igen irány az orvos bár én anélkül is felkeresném.Lehet hogy összeszedtél egy kis csúnyaságot.De okozhatja akár egy kis stressz is ami persze normális lenne, hiszen közeledik a várva várt nap!!De a hõdet mérd meg.Irányt mutathat, mert ha valamit összeszedtél akkor ott gyulladás is van ami megemeli a hõt!
De igen pontosan az lenne.Éppen ezért nem értettem miért pontozták le azt a véleményemet, hogy fogja meg a lázmérõt és mérje meg a hõjét.Nem azt irtam hogy feltétlenül beteg.Azt is írtam lehetséges, hogy stressz okozza mivel közeledik a várva várt nap.Attól nem fog idegeskedni mert megméri a hõjét!!De azonnal választ kaphat a kérdésére, szülés miatti stressz vagy esetleg valami gond!

38 hetes vagyok és nagyon megfáztam 2 napja. Nyomom a homeopátiás bogyókat és használ is. Már nem fáj a torkom, csak náthás vagyok. Ha mostanában jönne a babuci, milyen óvintézkedések kellenek, hogy ne legyen beteg?

Legjobb válasz: Szia! Amikor én szültem, volt egy náthás kismama, és kapott maszkot, abban kellett szoptatnia, meg ha felvette a kicsit, akkor is rajta volt. (tudod az az orvosi eldobhatós papírmaszk) Jobbulást! :o)

Szia! Amikor én szültem, volt egy náthás kismama, és kapott maszkot, abban kellett szoptatnia, meg ha felvette a kicsit, akkor is rajta volt. (tudod az az orvosi eldobhatós papírmaszk) Jobbulást! :o)

38 hetes kismama vagyok és 1-2 napja nagyon fáj a medence csontom ott alul, mitől van? Másnak is így van?

Legjobb válasz: Szerencsés vagy h csak most kezdet el fájni.nekem már a 30.héttõl fáj ugy tudom a tágulás miatt.Én néha menni sem tudok.

Szerencsés vagy h csak most kezdet el fájni.nekem már a 30.héttõl fáj ugy tudom a tágulás miatt.Én néha menni sem tudok.
nyomja a babád, nyilván már beilleszkedett és azt érzed.
Tényleg szerencsés vagy , nekem is kb a 30.héttõl fáj már nagyon, alig tudok lépni néha. Ez normális!
Nem a tágulás miatt van, nekem is nagyon fáj, és még a 41. héten is zárt voltam. Nyomja a méhszájat, meg amit talál. Ez normális.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat-....akkor ezek szerint tényleg szerencsés vagyok mert csak most pár napja kezdett el fájni...:)

Ma nem nagyon ereztem babamat mozogni, 1-2 kisebb mocorgast ereztem egesz nap es ennyi 38 hetesen, baj lehet?

Ettem csokit is, lefekudtem es igy sem. Eddig pedig minden nap rengeteget mocorgott.

Legjobb válasz: Ha még mindig nem érezted rendesen,keresd fel ma a dokidat mindenképpen. Inkább fuss egy felesleges kört. Remélem minden rendben lesz!

Ha még mindig nem érezted rendesen, keresd fel ma a dokidat mindenképpen. Inkább fuss egy felesleges kört. Remélem minden rendben lesz!
Szia! Remélem már megnyugodhattál, és beindult a picúrkád! Mi 28 hetesek vagyunk, és tegnap én is alig éreztem õt mozogni, csak kisebb jelzések voltak... aztán ma reggel nagyon kipihenten ébredt a drága, már 6 órakor menetelt a pocimban :)

38 hetes kismami vagyok és az elmúlt 2 napban vettem észre hogy a mellbimbón ki van száradva és picit hámlik. Ez mindenkinél előfordul vagy valami gond lesz a szoptatással?

Legjobb válasz: Szia! Nálam is ez a gond, de csak az egyik mellbimbóm van kiszáradva. Nem tudom mi okozza, de szerintem kenegesd testápolóval vagy olajjal (én babaolajjal kenem). Egyébként azt nem hinném, hogy ez befolyásolja azt, hogy majdan szoptatni tudjunk.

Szia! Nálam is ez a gond, de csak az egyik mellbimbóm van kiszáradva. Nem tudom mi okozza, de szerintem kenegesd testápolóval vagy olajjal (én babaolajjal kenem). Egyébként azt nem hinném, hogy ez befolyásolja azt, hogy majdan szoptatni tudjunk.
Szia! Én úgy tudom, hogy ez normális és hogy nem érdemes kenegetni, mert akkor nagyon felpuhul a mellbimbó és a szoptatásnál nagyon érzékeny lesz!Remélem tudtam segíteni!
Én az elsõ válaszoló vagyok! Ezt nem tudtam, hogy nem szabad kenegetni, de köszi a tanácsot, akkor én sem fogom. :) Akkor Te is tartsd magad ahhoz, hogy természetes, majd elmúlik, ne csinálj vele semmit. :)
Szia! Lehet az is, hogy az elõtej szárad rá ezt látod hámlásnak.Kenni nem szabad, mert felpuhul.Masszírozd így tudod edzeni!Sok tejet kívánok!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!