Találatok a következő kifejezésre: 37hetes vagyok még (10 db)

37hetes vagyok és még nem volt előtejem. Egyszer volt egy csepp de rendes fehér mint a tej. Ha szülés után mellre rakom a babát honnan fogom tudni h jön e neki előtej?

Ha nem jön el?tej akkor attól függetlenül 2-3nap múlva beindulhat a tejtermelés?Addig mit eszik a baba?

Legjobb válasz: szia.ne idegeskedj,lesz tejed....valakinek van elöteje a pici születése elött is valakinek nincs.nyugodtan tedd majd mellre ha megszületett,onnan tudod hogy "eszik"hogy megnyukszik.ha netán nem lesz röktön ne idegeskedj,minnél többször tedd mellre mert ez serkenti a tej telmelödést.3napon tutira lesz!!!!addig meg álltalába cukrosvizet és teát kapnak inni.de álltalába minden baba veszit a sulyábol mire hazavisszik.csak nyugi.irj hogy mi lett veletek.boldog babavárást jó szülést és grat a babához.1éves fiúcska anyukája

szia.ne idegeskedj, lesz tejed....valakinek van elöteje a pici születése elött is valakinek nincs.nyugodtan tedd majd mellre ha megszületett, onnan tudod hogy "eszik"hogy megnyukszik.ha netán nem lesz röktön ne idegeskedj, minnél többször tedd mellre mert ez serkenti a tej telmelödést.3napon tutira lesz!!!!addig meg álltalába cukrosvizet és teát kapnak inni.de álltalába minden baba veszit a sulyábol mire hazavisszik.csak nyugi.irj hogy mi lett veletek.boldog babavárást jó szülést és grat a babához.1éves fiúcska anyukája
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!!
Szia. Nekem sem volt elõtejem egy csepp sem. Vasárnap szülem és csak szerda este lett tejem, akkor is kevés. Addig vizet és nagyon kevés teát kapott a babám, azt is szigorúan pohárból. Aztán beindult rendesen, 2 és fél évig szopizott. :)
Nekem semmi elõtejem nem volt terhesen, de nem is gondoltam hogy kéne lennie. Amikor meglett a baba, akkor is csak pár csepp elõtej szivárgott, a harmadik-negyedik napon indult be a tej rendesen, addig viszont elég az elõtej. Nem kell tápszert kapnia, mert akkor nem fog szopni rendesen, hiszen a tápszer könnyebben jön, így ellustul. Ha egy hét alatt sem indul be a tej, azt úgyis tudni fogja a védõnõ, de mielõtt tápszert adnál, mindig beszélj vele. Mert valószínûleg csak idõ kérdése és lesz rendes tej. Ha elõtej lesz, akkor tej is lesz. De most még egyiknek sem kell lennie.
Elõtej mindenkinek van, csak nem mindenkinek csordogál ;) Mennyisége nem mérhetõ, ha szülés után mellre kerül a baba, neki az épp elég, olyan pici a gyomrocskája. Pár csepp is elég, onnan tudod, hogy van, hogy nyel :) Elõtej termelõdik a tejbelövellésig, ami hamarabb megtörténik, ha addig is gyakran szopizhat a baba. 2-4 nap múlva várható, és eleinte az sem sok, hiszen a baba nem tud rögtön nagy mennyiségeket szopizni. Ha viszont a belövellésig teát/cukros vizet adsz neki, attól megnõ a gyomor térfogata, és valóban éhes lesz, mert a tejbõl még nincs annyi.
És még egy jutott eszembe, onnan is tudod, hogy nyel elõtejet, hogy a fekete magzatszurok, amit elõször kakil, zöldesség válik, majd fokozatosan aranysárgává!
Nekem sem volt egy csepp elõtejem sem. Szülés után azonnal mellre tettem, és szopizott is babám rendesen. Meg is nyugodott. Elsõ napokban nehezen indult be a tejem, mert a babám nem szopizott - besárgult nagyon-. Viszont fejtem sokat, 3 óránként mindkét mellet, és még a kórházban annyi tejem lett, hogy 3.-4. napon már csak azt kapta pótlásra a babám egész nap. (Cumisüvegbõl, nem pohárból és kanállal!!!) Elsõ hét végén kapott annyira erõre, hogy kezdett szopizni, és azóta is (ma 10 hetes) csak szopizik. Teát nem is igényel. Nem szoknak le a babák a cumisüveg használattól a szopizásról minden híresztelés ellenére! (Nekem õ a negyedik gyerekem)Ha nagyobb súllyal születik, nem biztos, hogy kap tápszert, csak cukros vizet. Az enyém kicsi volt és koraszülött, ezért az elsõ 2 napban kapott pótlásként tápszert úgy, hogy a lefejt kis mennyiségú anyatejet beleöntötték a tápszerbe. Aztán elmaradt a tápszer...:-)

Tegnap voltam nst vizsgálaton, de meg is vizsgált a doki és mikor végzett valami 2222 értéket diktált. De azt mondta rendben van. Nos mit jelent pontosan az az érték? 37hetes vagyok

ja és hazaértem be is véreztem, felhívtam telefonon, mert még nem volt ilyen vizsgálat után, és azt mondta természetes.volt így más is?

Legjobb válasz: akkor számíthatok hogy hamarosan megyünk szülni?

A kérdező hozzászólása: akkor számíthatok hogy hamarosan megyünk szülni?
azt hiszem a méhszáj állapota nekem 32 hetesen 2100volt!
külsõ és belsõ méhszájat jelenti, hogy mennyire van nyitva (két ujjnyira). Egy kevés vérzés pedig normális. Hát készülõdik a tested a szülésre, ez csak jó, és nem csoda hiszen a 37. héten vagy.
Igen hamarosan. Én két hétig voltam nyitott méhszájjal hasonlóan mint te, a 39. héten szültem.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat
Ha a vizsgálatok is ezt támasztják alá, akkor hihetsz neki.
A kérdező hozzászólása: Holnap megyek a második NST-re, hát majd meglátjuk...
Nem tudom, nekem is azt mondták, hogy a 38. héten szülök, az orvos mondta, én hiszek benne, hogy nem húzom ki végig.
Nekem az elsõ babámmal a 36. héttõl kezdve mondták, hogy kb. 2 héttel elõbb fog jönni. Ezt arra alapozták, hogy ekkor kinyílt a méhszáj másfél ujjnyira, majd rövidesen a hasam is leszállt, a baba feje meg beékelõdött ahogy a nagykönyvben meg van írva. Meg persze jóslófájások is voltak bõven.Aztán meg fogyni is kezdtem. Viszont a magzatvíz meg a méhlepény még teljesen jó volt, az áramlásvizsgálaton is mindent rendben találtak. Nem is szültem meg elõbb, sõt csak a 41. hétre lett baba, szóval ne aggódj, nem kell készpénznek venni, amikor ilyet mondanak! :)

37hetes terhes vagyok. Szentesen fogok szülni. Fogadott dokim még nincs. Szerintetek ki az aki ilyenkor még elválalja a kismamát? Azt tudom, h Csabai nem.

Legjobb válasz: Szia! Hát, szerintem elég necces, nem tudom, hogy valaki elvállal-e. Talán Szendrei Ferenc doktor megér egy próbát, én a 20. héttõl jártam hozzá. Nagyon rendes, lelkiismeretes orvos, belõle nézném ki a leginkább, hogy esetleg bevállalja.

Szia! Hát, szerintem elég necces, nem tudom, hogy valaki elvállal-e. Talán Szendrei Ferenc doktor megér egy próbát, én a 20. héttõl jártam hozzá. Nagyon rendes, lelkiismeretes orvos, belõle nézném ki a leginkább, hogy esetleg bevállalja.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Megpróbálom majd.

37hetes kis mama vagyok ma, a méhszáj értékem pénteken c2111 volt, most már bármikor megszülethet a babám? Vagy van még időm bőven?

Legjobb válasz: igen, már nyíilik a méhszájad, a 2000es érték amikor zárva van a mészáj, de mikor van benne 1-es akkor már nyitva van.

igen, már nyíilik a méhszájad, a 2000es érték amikor zárva van a mészáj, de mikor van benne 1-es akkor már nyitva van.
Ezzel az értékkel még simán kihúzhatod a végéig.
Szia.Egyrészt bármikor megszülhetsz, másrészt kihúzhatod a végéig.Nem lehet megjósolni.De te a szerencsések közé tartozol, mert nálad a természet szépen lassacskán végzi a dolgát.Nem hírtelen zúdúl, majd rád felkészülten indulhatsz az "útra". Sok-sok egészséget nektek.:)

37hetes kismama vagyok, és holnap reggel be kell feküdnöm a kórházba, mert 140a vérnyomásom. Próbálják beállítani mert még van szűk 3hetem. Ha magas marad megcsászározhatnak?

Legjobb válasz: Szerintem a korházban igyekszenek majd lenyomni a vérnyomást és huzni ameddig csak lehet!Ez még nem olyan magas,hogy császározni kelljen!Nekem is volt 151/100 és gyógyszereket szedtem rá!Neked miért ilyen magas,nem mondták?A vizeleted rendben?

Szerintem a korházban igyekszenek majd lenyomni a vérnyomást és huzni ameddig csak lehet!Ez még nem olyan magas, hogy császározni kelljen!Nekem is volt 151/100 és gyógyszereket szedtem rá!Neked miért ilyen magas, nem mondták?A vizeleted rendben?
Nekem, kb a 35.héttõl 135 és 160 között ugrált a vérnyomásom, amire gyógyszert kaptam. A gyógyszertõl állandósult a 135, de így is természetes úton szültem, és egy héttel túl is hordtam.
Nekem végig ennyi volt és magasabb a vérnyomásom, plusz terhességi cukor. A pumpámra semmit nem kaptam, és inzulizontam magam. Pontosan a kiírt napon természetes úton szültem a kislányomat. Ne izgulj minden rendben lesz. Könnyû szülést kívánok neked.
szia!engem a 40.héten fektetek be 160as vérnyomásal!reggelre 180lett és mindjárt vittek is a szülöszobára és meginditották a szülést!a végén császár lett belöle

3 napja fáj a derekam és görcsöl a hasam, néha erősen néha gyengén, meg nem jó a hangulatom, olyan levert vagyok.Lehet hogy nem soká szülök? 37hetes kismama.

Legjobb válasz: Nem feltétlenül, bár a görcsök arra utalnak, valószínû ezek már a jóslófájások. Attól, hogy ezek megjelennek még elhúzódhat pár nap ill. hét is lehet. Ne aggódj tudja mikor kell jönni. Ez normális. Boldog babavárást

Nem feltétlenül, bár a görcsök arra utalnak, valószínû ezek már a jóslófájások. Attól, hogy ezek megjelennek még elhúzódhat pár nap ill. hét is lehet. Ne aggódj tudja mikor kell jönni. Ez normális. Boldog babavárást
Elképzelhetõ, hogy jóslófájásokról van szó, ami viszont nem feltétlenül jelenti azt, hogy pár napon belül baba lesz, inkább csak jelzik, hogy hamarosan itt az idõ.Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat...

37hetes 4napos kismami vagyok és ismerős szerint az arcom meg van dgadva a szám megduzzadt a hasam leereszkedett 2-3napot ad nekem szülésig szerintetek van benne valami?

Legjobb válasz: Elõször is: a 38. héttõl megszülni a babát teljesen normálisnak számít, az már nem koraszülött. Nekem több mint egy hónapig lent volt a hasam, mégis túlhordtam.. Pihenj, amennyit csak tudsz.

Elõször is: a 38. héttõl megszülni a babát teljesen normálisnak számít, az már nem koraszülött. Nekem több mint egy hónapig lent volt a hasam, mégis túlhordtam.. Pihenj, amennyit csak tudsz.
Én pont ennyi "idõsen" szültem :) Nekem elõtte pár napig hasmenésem volt. Drukkolok, majd írj! :) Kisfiú vagy kislány?
A kérdező hozzászólása: köszi, kisfiu lesz :) ) majd persze megirom mikor szültem de akkor figyeld :) )
Szia! En is 37+4 naposan szultem lanyomat. Hasam az vegig lent volt. Viszont arcom a szules elotti napokban megpuffadt, es elotte valo ejjel teljessen eltorzult. Ferjem meg is ijedt tolem. Masnap nem volt etvagyam, viszont nagyon aktiv voltam egesz nap. Alig birtak leallitani. Este 10-kor elkezdett szivarogni a vizem, reggel 10-re megszuletett kicsi lanyom. Konnyen meglehet, hogy napokon belul nalad is beindul a szules. Addig probalj sokat pihenni. Sok szerencset, boldogsagot es egeszseget kivanok mindanyiatoknak!
Szerintem azt jelzi!!! :) Kiváncsi vagyok! :)

Fáj a derekam. Hol jobban hol gyengébben? Ez már előjel? Ti, hogyan éltétek meg a jóslófájást? Hányadig héttől voltak? Nagyon fájt? Vagy csak keményedés volt? 37hetes km

Legjobb válasz: Nekem mindhárom szülés elõtt már hetekkel voltak jóslók, általában csak kellemetlen, erõs keményedések, de volt, hogy fájt is. Tágult is a méhszájam szép lassan. (A derékfájás is normális ilyenkor.) De azért a szülési fájdalmakkal nem lehet összekeverni. Legalábbis nálam nem lehetett, egyértelmû volt. Sok sikert a szüléshez!

Nekem mindhárom szülés elõtt már hetekkel voltak jóslók, általában csak kellemetlen, erõs keményedések, de volt, hogy fájt is. Tágult is a méhszájam szép lassan. (A derékfájás is normális ilyenkor.) De azért a szülési fájdalmakkal nem lehet összekeverni. Legalábbis nálam nem lehetett, egyértelmû volt. Sok sikert a szüléshez!
Szia! Nekem soha 1 jóslófájásom nem volt. Sõt semmi panaszom nem volt. Nekem a szülés kezdõdött derékfájással (mint a mensinél), aztán vérezni kezdtem. 8 órával késõbb már a kisfiúnkat fényképezte az apukája. :) Sok boldogságot nektek!:) 3hetes baba anyucija

37hetes+1 napos vagyok ma óránként kb 5-6 méh összehúzodásom van. fél órája voltam wc olyan görcsöm volt mint még soha azota semmi csak az összehúzódás. mi ez?

Legjobb válasz: Szia. Lehet,hogy itt a nagy nap.Akár holnap már abázhatsz.Nálam is így indult.Csak éppen 41hetesen.Hívd fel az orvosod.

Szia. Lehet, hogy itt a nagy nap.Akár holnap már abázhatsz.Nálam is így indult.Csak éppen 41hetesen.Hívd fel az orvosod.
A kérdező hozzászólása: nálam is a fenekét tologatja a gyomromba szerintem.de a méhösszehúzódások a fájások?
Szeritnem miért nem mész be megnézetni magad? nem nyugtatna meg jobban, ha tudnád, hogy mi van? Én bizots nem várnék, elmennék a kórházba, max hazaküldenek, hogy ez még nem az. De nem bírnék így otthonmaradni még egy órát sem...
A kérdező hozzászólása: ha bármi lenne 5perc a korház én meg nem vagyok ideges, csak kiváncsi
Szia! 3. válaszoló vagyok. Nekem teljesen rendszertelen fájásokkal kezdõdött, úgy 1/2 3 körül. Ez olyan érzés (volt nekem), hogy teljesen megkeményedett a hasam, és egy kicsit húzó érzés, plusz görcs társult hozzá. De ezzel elvoltam. Amikor sûrûsödött, akkor is bekeményedett a hasam, minden fájásnál. Olyan volt, mint a kõszikla. Lent érzed a szeméremcsontodnál, ahogy a baba nyomul elõre, olyan, mintha szét akarná feszíteni a csontjaidat, hogy kiférjen. De mint írtam, még ez leállhat. Lehet csak "felkészítõ gyakorlat". Arra figyelj, hogy a baba mozog-e rendesen. Ilyenkor már nem kell sûrûn mozognia. Ahogy sûrûsödnek a fájások, erõsödnek is, de a keményedés megmarad. Errõl már tényleg tudni fogod, hogy itt az idõ :o) Tehát: Lehetnek ezek erõsebb jóslófájások is, de lehet a szülésetek kezdete is. Kérdezz még bátran, ha valamire kíváncsi vagy, ezen a kérdésen belül is!!
Ja! Teljesen elkalandoztam, nem fejeztem be. Szóval 1/2 3 körül voltak a rendszertelen fájások, és kb 4 órára rendszeresedtek, akkor már percre pontosak voltak. Van azért akinél ez hosszabb idõt vesz igénybe.
A kérdező hozzászólása: én nem érzem ott a szemérem csontomnál és még többet is mozog a kis lurkó.nem félek eggyálltalán a szüléstõl, ugyhogy egyenlõre nem rohanok a korházba ha itt az idõ biztos tudni fogom
Nem is kell félni, hiszen ez egy csoda. Gratulálok a nézeteidhez :o) Biztos hogy tudni fogod, ha itt az idõ.
A kérdező hozzászólása: köszi.te is 37hetes vagy?ez az e-mail cimem ha gondolod tartsuk a kapcs.én viki vagyok [email protected]
Engem az érdekelne, hogy nektek hamarabb is voltak ilyenek.Én most vagyok 30hetes és egyre gyakrabban keményedik a hasam.Egyenlõre szabálytalan, de tegnap este pl, óránként kétszer is volt és vagy 3órán keresztül ez rendszeresen.Nem segített a magne b6.Szval érdekelne, h.ez szerintetek mi??Ezek a jósló fájások?De sztem ezek koraiak, nem?VAgy csak pihennem kellene többet??Szorítok neked amúgy, hogy könnyû szülésed legyen:)
???? Van baba?
Szia! Nálam is hasonlóak a tünetek, 37. hét+4. nap.Biza ez azt jelzi, hogy lassan itt az idõ, de még nem most.amíg nem sûrûsödnek be, addig nem kell aggódni.Kh-ba olyan 4-5 percenként jövõ fájásokkal kell menni.Hidd el, érezni fogod, hogy mikortól nincs visszaút.Addig is pihizz sokat, mert 1-2 napig még jó lenne, ha nem akarna kijönni:) Az én kislányom bõszen kidugta a fenekét, hogy õ még nem, csak próbálgatja, hogy milyen is az.
A kérdező hozzászólása: köszi majd meg látjuk minden jót nektek is
A kérdező hozzászólása: most nem mondod.de hát csak összehúzódások amugy semmi bajom.csak baromira tud fájni amikor húzódik.
És milyen a a méhösszehúzódás? Mert én is 37hetes vagyok, elsõ baba, mit érzel olyankor, mint a menstruációs görcsök?
A kérdező hozzászólása: hát figyelj nem minden alkalommal
A kérdező hozzászólása: de állt.igen és olyankor a gyomor tájékon egy gombóc van és a hasam alja fájdogál.de 30-40 másodpercig mozdulatlan vagyok mert semmi mozgásra nem vagyok képes
Hú!! Szülünk!! Ez olyan izgi. Nagyon jó jel. Ezek kb 10 percesek. Lehet, hogy leállnak a fájások, de lehet, hogy egy óra múlva már ötpercesek lesznek, akkor tudod majd, hogy itt az idõ valóban. Ha sûrûn jársz kakilni, esetleg hánysz, az is a kezdetét jelzi. Szép szülést!! :o)
A kérdező hozzászólása: nem fájásoknak kéne lenni?én még mindig nem vágom ezt
Én vok az elõzõ 37hetes, én pánikolnék, mert még nem igazán van összeszedve a cucc, amit vinni akarok akórházba. De már holnap lassan mindent bepakolok, ill hétfõn. Tartsunk ki még 3hetet minimum, nem? Bár nekem még nincsenek ilyen fájások.
Szia. Èn vagyok az elsö válaszoló. Nálam hajnali 3-kor kezdödött, egy görcsszerü e´rzéssel.Aztán 15perc múlva a következö.Majd elaludtam.5-kor keltem, hogy szinte a´t húz az egész hasamon.Onnantól 10 percenként jöttek.Egyre erösebben, e´s tovább.majd 38óra múlva megszületett a lányom. Úgy hogy lehet, hogy te´nyleg szülni fogsz.Azóta is érzed az összehu´zódásokat???? esetleg nem vagy éberebb?? nincsen étvágytalansa´god???Az étvágytalanság is a szüle´s jele. Ha abba maradtak, akkor akár a 40.hetet is megva´rhatod. 13 hetes kislány anyukája.
A kérdező hozzászólása: hát vannak de most a gép elõtt ülök kevesebb.ha fekszem többször van.nem vagyok éberebb sõt du.szundikáltam is.az étvágyam egyébként sem fényes.amit még észre vettem hogy lent a hasam aljánál motoszkál amit eddig nem sûrûn csinált.kiváncsi vagyok
Szinén az elsö válaszoló vagyok. Gondolom a babád feje ma´r beilleszkedett??ha nem akkor ez megtörtént.Próbálj pihenni, mert lehet, hogy lassan tényleg baba´zol. Könnyü szüle´st.Nekem a babám egészen a születéseíg mozgott.
A kérdező hozzászólása: nincs még mindigg itthon vagyok.mostmár várom nagyon

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!