Találatok a következő kifejezésre: 37. hetes éjszaka (7 db)

37 hetes vagyok, nagyon fájnak az újaim olyan mintha ízületes lenne. Nincsen feldagadva, bevizesedve éjszaka arra kelek, hogy mindkét kezem elzsibbadt. Mitől lehet?

Legjobb válasz: Sajnos nekem sem tudták mitõl van, de én a terhesség végén 3 hónapot végigküzdöttem vele, sõt! 4 hete szültem, és még mindig zsibbadnak az ujjaim végei. Szerencsére éjszaka már nem zsibbad az egész karom, ez rögtön megszünt szülés után. Próbáltam a kálciumot, magnéziumot, semmi nem használt. Sokszor éjszaka vizes törölközõt tettem rá, és ültem az ágyon sírva annyira fájtak. Amikor lógattam, akkor kezdett jobb lenni, de kb. 1 óra alvás után újra elzsibbadtak. Szóval kitartás, már nincs sok hátra, bízzál benne, hogy nemsokára megszûnik ez a rossz érzés!

Sajnos nekem sem tudták mitõl van, de én a terhesség végén 3 hónapot végigküzdöttem vele, sõt! 4 hete szültem, és még mindig zsibbadnak az ujjaim végei. Szerencsére éjszaka már nem zsibbad az egész karom, ez rögtön megszünt szülés után. Próbáltam a kálciumot, magnéziumot, semmi nem használt. Sokszor éjszaka vizes törölközõt tettem rá, és ültem az ágyon sírva annyira fájtak. Amikor lógattam, akkor kezdett jobb lenni, de kb. 1 óra alvás után újra elzsibbadtak. Szóval kitartás, már nincs sok hátra, bízzál benne, hogy nemsokára megszûnik ez a rossz érzés!
Ez nekem is így volt. Gondolom attól van, hogy lazulnak az izmok, tágul a csont, készülsz a szülésre. Nálam gyakori volt a vádli görcs is éjszaka. És ez nem jelenti azt, hogy hamarosan szülsz. Én is így éreztem már az utolsó hónapban mégis a 41. hétben szültem. Kitartás.
A relaxin nevû hormon ellazítja izmaidat, ízületeidet, ezáltal megkönnyítve a vajúdást, emmiatt fájhatnak, zsibbadhatnak testrészeid (olvastam) ez szülés után helyreáll. 35 hetes pocakos vagyok, jelenleg ugyanebben a cipõben járok, egy kis vizesedéssel társítva. A zsibbadásra magnéziumot javasolnak általában, de én kiegészítem azzal, hogy feketenadálytõ krémmel éjszakára csinálok száraz dunsztot a kezemre, (bekrémezem a kezem, karom, azaz a fájó részeket, betekerem törölközõvel, és az egészet betekerem folpakkal) így végig tudom aludni az éjszakát fájdalom nélkül. Elötte óránként fent voltam, nem bírtam aludni a fájdalomtól. A feketenadálytõ krém kapható patikában és herbáriában is, és ami még fontos, hogy természetes anyag, nem mesterségesen elõállított vacak. Remélem neked is bevállik.

Állandóan aludnék. Sokat keményedik éjszaka a hasam, ezért elég felületes az alvásom. Lehet, hogy ezért vagyok egész nap álmos? Ezek a keményedések normálisak? 37 hetes pocakos

Legjobb válasz: 37. hétben már normálisak a keményedések - készül a méhed a szülésre. azonkívül azt olvastam, hogy a kismamákra a szülés elõtt aluszékonyság jön rá, hogy kipihenje magát, mire a szülésre kerül a sor (olyan mint mikor valakinek nem kell beöntés, mert magától hasmenése volt, és kiürült teljesen) de ez persze nem azt jelenti hogy holnap megszülsz :) csak készülõdik a szervezeted.

37. hétben már normálisak a keményedések - készül a méhed a szülésre. azonkívül azt olvastam, hogy a kismamákra a szülés elõtt aluszékonyság jön rá, hogy kipihenje magát, mire a szülésre kerül a sor (olyan mint mikor valakinek nem kell beöntés, mert magától hasmenése volt, és kiürült teljesen) de ez persze nem azt jelenti hogy holnap megszülsz :) csak készülõdik a szervezeted.

Mensi szerű fájások éjszaka 37 hetesen?

Ezek azok a bizonyos jóslók? Hasonló fájásokkal indul be a szülés?

Legjobb válasz: igen!:-)

igen!:-)
A kérdező hozzászólása: Köszi!:)
Ahogy elsõ is mondja: IGEN! De a jóslófájások lehetnek már 2-3 héttel a szülés elõtt is. Ezzel csak arra szerettem volna utalni, hogy a jóslófájás nem feltétlenül utal arra, hogy, pár napon belül baba lesz, persze attól még lehet :) Nekem mindkét fiam betöltött 37. hét + 3-4 napra született. Nagy hõséget mondanak az elkövetkezõ napokra. Ilyen melegben tudom, hogy nehéz nagyon a hatalmas pocakkal, úgyhogy ismeretlenül is drukkolok neked a korábbi idõpontért :)
Igen, nekem is a 37-38. héten volt 1-1 alkalommal, de azóta semmi. Ma töltjük a 40. hetet a közérzetem jobb, mint bármikor a terhességem alatt, sem a múltkori hideg-, sem a mostani melegfront nem hat ránk....A jósló mensi szerû görcs, kisugározhat derékba, combba, de pihenésre, zuhanyozásra elmúlik, nem válik erõsebbé és rendszeressé.
A kérdező hozzászólása: Aranyosak vagytok, köszönöm a válaszokat!:) Félek a következõ nagy melegtõl, nem is tudom, hogy szegény babámnak kint vagy bent lenne jobb lenni, sajnos nagyon meleg van a lakásban!:S
Szijjja!! Én 36 hetes leszek kedden, én is nagyon sokat görcsölök de nem csak este éjjel hanem napközben is és sokat keményedik a hasam nem nagyon aktiv a kicsi lány sem odabent már biztos megviseli õket is a nagy meleg stb... Nekem a második babám! Az elsõnél ilyeneket nem is éreztem (jóslófájásokat)!! Most viszont derekam is sokat fáj nekem és sokat zsibbad a lábam is tõle!!!! Bizony majd igy indul be a szülés is de érezni fogod mert majd rendszeresen fognak jönni ezek a fájások és erõsödni is fognak majd! Hát kitartást akkor neked is és könnyû szülést...... :)
A kérdező hozzászólása: Már nagyon várom, mikor kicsit fáj a derekam már tiszta izgatott vagyok!:D Kedves utolsó minden jót kívánok Neked is! Köszi a választ!:) ))


37 hetes terhesen éjszaka hányás, napközben pedig erős hasmenés lehet a szülés előjele?

Ez a második terhességem,egyiknék sem hánytam(els?t indították),ma éjjel viszont igen.Hasmenésem is van,nagyon er?s,de nem fáj a hasam,tehát nem olyan,mint ha beteg lennék.El?z? két napban pedig olyan jól éreztem magam,mint kb. egy fél éve már nem,az összes víz lement rólam ma reggelre.Szerintetek?

Legjobb válasz: Nálam ugyanez volt, a doki szerint így készült fel a szervezetem a szülésre. Délután egész nap hasmenés, este 2szer hányás, hajnali 4-kor elfolyt a magzatvíz, 8-kor a kezemben volt a lányom :)

Nálam ugyanez volt, a doki szerint így készült fel a szervezetem a szülésre. Délután egész nap hasmenés, este 2szer hányás, hajnali 4-kor elfolyt a magzatvíz, 8-kor a kezemben volt a lányom :)
Javítok: Délutánra erõsödött az egész napos hasmenés.
Lehet, ha nem tart napokig, Nekem 2 napig ment a hasam elötte.Ha tovább tart akkor valami lappang benned.Rólam a víz viszont nem ment le, bár az lehet a hasmenéstõl, de én ugyan olyan vizes voltam egész nap a végén már.
Nekem csak a hasam ment éjjel másnap este megszültem 38. hétre.
Hasmenés inkább lehet, de szerintem elkaphattál egy vírust.
ezek simán lehetnek a közelgõ szülés jelei, van, akinek nem is kell beöntés, mert elõtte magától minden kijön. Hányás is normális, én pl. szülés közben is hánytam...

37-hetes kismama vagyok, sokat keményedik a hasam és éjszakán ként görcsölök is. A kéményedés miatt a ctg sem valami jó. A babára milyen hatással van ez a folyamat?

Legjobb válasz: Ne aggódj, ez teljesen természetes már ilyenkor. A keményedéssel a méhed gyakorol a szülésre, puhíthatja, rövidítheti a méhnyakat, a méhszájat is elkezdheti nyitni, ami most már nem lenne valami rossz hír. A baba elvileg ilyenkor szorítást érezhet, hiszen összeugrik valamennyire a méh, de nyugtasson az, hogy mindannyian voltunk ott bent, mindannyian átéltük ezeket, mégsem emlékszünk rá... :-) Egyébként ettõl még kihúzhatod a 40. hét végéig, de ha most születne meg a baba, már akkor sem lenne baj, nem lenne már koraszülött. Én a 39. hétben vagyok, és hetek óta rengeteg keményedésem van, mégsem szültem még meg, pedig már annyira nem bánnánk. Könnyû szülést!

Ne aggódj, ez teljesen természetes már ilyenkor. A keményedéssel a méhed gyakorol a szülésre, puhíthatja, rövidítheti a méhnyakat, a méhszájat is elkezdheti nyitni, ami most már nem lenne valami rossz hír. A baba elvileg ilyenkor szorítást érezhet, hiszen összeugrik valamennyire a méh, de nyugtasson az, hogy mindannyian voltunk ott bent, mindannyian átéltük ezeket, mégsem emlékszünk rá... :-) Egyébként ettõl még kihúzhatod a 40. hét végéig, de ha most születne meg a baba, már akkor sem lenne baj, nem lenne már koraszülött. Én a 39. hétben vagyok, és hetek óta rengeteg keményedésem van, mégsem szültem még meg, pedig már annyira nem bánnánk. Könnyû szülést!
Szia! Én is nagyon sokat keményedek, pedig még csak 35 hetes vagyok. A ctg-n nekem mikor keményedésem van, akkor a baba szívfrekvenciája felmegy 160 felé is. Megijedtem, de a doki azt mondja, hogy pont így jó. Azt mondta, nem lesz baja tõle, egy picit stresszeli, dehát ez is kell az élethez. Ez egy természetes reakció a magzatoknál, ösztönös...
Nem lehet semmi baja a babódnak, jelzi, hogy már nagyon ki akar jönni. Az nagyobb gond lenne, ha még nem éreznél ilyeneket ennyi idõs terhesen. Könnyû, szép szülést és egészséges kisbabát kívánok! 2 hónapos kisfiú anyukája

37. hetes vagyok éjszaka fáj a hasam mit tegyek?

Ha éjszaka felébredek , hogy pisilnem kell akkor már annyira kell , hogy alig birok kimenni a wcre és olyan kemény a hasam mint a k? és fáj is! Miért nem ébredek fel hamarabb arra ha pisilnem kell? Normális ez? Másnál is van így?

Legjobb válasz: szia én is pont így vagyok ezzel.nekem nagyon szúr a hasam,éjjel ha felülök.lejjebb én is érdeklõdtem, de még nem kaptam választ.akkor most ketten várjuk. 35hetes kismama, boldog babavárást

szia én is pont így vagyok ezzel.nekem nagyon szúr a hasam, éjjel ha felülök.lejjebb én is érdeklõdtem, de még nem kaptam választ.akkor most ketten várjuk. 35hetes kismama, boldog babavárást
Másnál is van ne félj!Nagyon nyomja a baba a hólyagod és azért kell gyakran menni wc-re.Ha felkelsz a nyomás lefelé irányul és ezért érzed hogy mindjárt becsurog.A keményedés pedig már a felkészülés a szülésre!Szép szülést neked!
Szia! Igen, ez sajnos így normális. Olyan nagy már a babánk, hogy nyomja a hólyagot. Ha ez vigasztal, hamarosan túl leszünk ezeken az éjszakákon is. Kitartást és szép babavárást kívánok!
nem ártasz, mejd jelezni fogja, ha nem érzi jól magát.
Szerintem sem ártassz neki, õ ettõl még nyugodtan tud aludni. Sajnos sokan vagyunk így a terhesség alatt, hogy nem tudunk aludni. Kitartást!
Egyáltalán nem ártasz, max neked kellemetlen, hogy nem tudsz aludni. Nem tudom a napirended, de ha kicsit jobban elfáradsz, akkor talán megy az alvás-nekem legalábbis. VAgy ha nem tudok aludni, bekapcsolom a tévét, vagy olvasok, attól általában elálmosodom. De igen, jellemzõ sajna az álmatlanság, fõleg így a végén. Már nincs sok:-) egy hete túlhordó kismama
Nálam ugyanez van, és én még csak 32 hetes vagyok. Reggelente zombiként kelek, teljesen kialvatlanul. Forgolódom ide-oda 5 percenként, mindenféle hülye gondolatom van, és képtelen vagyok elaludni. Ha meg mégis, akkor általában már hajnal van, és hamarosan kelni kell. Napközben állva el tudnék aludni, de nem merek, mert akkor éjjelente még 2 órákat se tudnék.. Reméltem javulni fog, de ezek szerint szülésig már igy lesz.. :-( De a babának semmi baja, ne aggódj. Õ jól érzi magát!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!