Találatok a következő kifejezésre: 37. hétben és (147 db)

Első babámnál a 39. héten mondtak becsült súlynak 2700 g-ot, végül majdnem 3 és fél kg lett. Most vagyok a második kislányommal a 37. hétben és a mai ultrahangon szintén 2700 g-os becsült súlyt mondtak. Nagy babára számíthatok?

Ugyanabban a kórházban, ugyanaz a doki csinálta az ultrahangot. A lepény még csak I. fokban érett, az els? terhességnél ilyenkor már II-es volt. Félek, nagyon nagy lesz a baba és nem fogom tudni megszülni. 158 cm vagyok, az induló súlyom 46 kg volt. Valakinek vannak tapasztalatai e téren?

Legjobb válasz: Nekem a 36-dik héten 3000gr.ra becsülték a kicsi sulyát.3900gr született.

Nekem a 36-dik héten 3000gr.ra becsülték a kicsi sulyát.3900gr született.
Szia Én 156 centi vagyok, a 39 héten alig 3000 grammra tippelték a babát. Végül egy 3950 grammos fiút szültem , nem tervezett császárral.
Hát erre a súlybecslésre sztm nem sokat lehet adni, nekem a 36. héten 3060g-ra saccolták, a 38-on 2750-re és 40hét+2napra 3200g-mal született a kislányom.
Nekem 38. héten 2700 gr-ra becsülték, meg is született rá pár napra ugyanennyivel :-))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Megpróbálok akkor lélekben felkészülni, hogy avlószínûleg nagy babám lesz! Még van rá kb. 2 hetem... :)
A kérdező hozzászólása: Igen, az tény, hogy a súlybecslésre nem nagyon lehet adni. Állítólag a bpd alapján számítja ki a gép (illetve egy program), de olyat is hallottam, hogy az fl alapján. Csak attól félek, hogy nem fogom tudni megszülni és ez csak a vajúdás végén derül majd ki, mivel az ultrahang nem mutatja ki a valós méretet, legalábbis nekem az elsõnél is jóval kevesebbet mutatott, bár õ nem a méretei miatt született császárral.
Ay elsõt császárral szülted ezt a babókát pedig szeretnéd termész.megszülni?Õ miért lett császáros?
A kérdező hozzászólása: Azért lett császár, mert túlhordtam egy héttel és a lepény már nagyon el volt öregedve, amikor a tolófájások jöttek hirtelen lelassult a baba szívverése, nem bírta már a méhlepény elég oxigénnel ellátni. A dokim szerint semmi akadálya, hogy megpróbáljam ezt a babát természetes úton megszülni, bár úgyis az utolsó pillanatokban fog eldõlni, hogy mi lesz.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolónak: hát igen, ahogy elnézem, ez a gyakoribb, hogy kevesebbre tippelik és végül jóval nagyobb lesz. Amúgy épp emiatt lett végül császár?
Nekem pontosan nem tudom, mikor, de a 38-39. héten 2400 körülire tippelték, és majdnem 41 hetesen született 3550 grammal:)
Hát az ultrahangra tényleg nem lehet adni.Az elsõ gyerkõcöt 38 hetesen 3000 grammra becsülték.Rá 1 hétre 3750 grammal született.A 2. gyerkõcöt 38 hetesen 3190 grammra becsülték és rá egy hétre 4100 grammal született.Most várom a 3. gyermekemet, de már az ultrahangos súlybecslésre oda sem figyelek.A doki azt mondta, hogy a két gyerkõcöm születési súlya alapján kb. 4500 grammos babára számíthatok. 25 heteske

Volt valakinek ilyen? Lassan betöltöm a 37 hetet és ma egésznap keményedett a hasam de rendszertelenül.5-2-10 aztán egy óra szünet. Ez ment egésznap. Már nagyon kellemetlen

Legjobb válasz: Szia! Én pont 37hetes vagyok,nekem hetek óta minden nap,csak nekem fáj is kegyetlenül közben a derekam meg mensi görcs csak erõsebb+a keményedés. Ha rendszerezõdik akkor igazi,de ez még csak jósló. Nekem 3órán keresztül voltak 10percesek de elmúlt. Meleg vízre ha jósló,elmúlik,ha igazi,erõsödik. Kitartás,már csak max.pár hét ;-)

Szia! Én pont 37hetes vagyok, nekem hetek óta minden nap, csak nekem fáj is kegyetlenül közben a derekam meg mensi görcs csak erõsebb+a keményedés. Ha rendszerezõdik akkor igazi, de ez még csak jósló. Nekem 3órán keresztül voltak 10percesek de elmúlt. Meleg vízre ha jósló, elmúlik, ha igazi, erõsödik. Kitartás, már csak max.pár hét ;-)
Szia Nekem is szokott ilyen lenni. Már kb két hete szinte mindennap elõfordul. :) Én is a melegvizes fürdõt vagy zuhanyt tudom ajánlani. 38 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Akkor jó ha nem vagyok egyedül.:) Kitartás csajok :)

Segítene valaki? Ma kezdem a 37. hetet, és már 2-3 hete, hogy vannak görcseim, kisebbek nagyobbak, ami nem fájdalmas de kellemetlen.

Ami még rosszabb az az hogy ott lenn (szinte a nunimban ),mintha kést forgatnának benne,és ezt már nemcsak ülve,fekve érzem,hanem akkor is ha sétálok,akkor még jobban fáj.

Legjobb válasz: éppen lehet a szülés is, de holnap nst-n ez ki is derül, ott a doki fogja látni a görbéken hogy mi a szitu. De a panaszaidat mondd el majd a dokinak...

éppen lehet a szülés is, de holnap nst-n ez ki is derül, ott a doki fogja látni a görbéken hogy mi a szitu. De a panaszaidat mondd el majd a dokinak...
Szia! Szerintem ezek lehetnek elõjelek. Azt mondják, ha nyomja a baba a gyomrot, akkor van a hányinger, hányás (általában a szülés elõtt). Nekem a babám születése elõtt annyit mondott a szülésznõ, hogy az elsõ babóca születését megelõzõen az anyukák szoktak hányni. Hogy miért sûrûbben az elsõ elõtt? Én sem tudom, de ezt hallottam tõle. Nekem a jóslók mellett ment a hasam, hányingerem volt, rossz közérzettel társítva. A szúrás szerintem a csontok "szétcsúszása" miatt lehet. A medence csont igazodik (függõlegesben még jobban fáj). A derék-, hátfájás is elõjel lehet. Természetesen a dokid látni fogja, ha a babád készülõdik! A fejfájás szerintem "csak" a front miatt van. Azt mondják (nálam bevált), hogy frontokkor több a szülés. Én is alig fértem be a szülõszobára:) . Boldog és felesleges izgalmaktól mentes babavárást kívánok! Üdv 7, 5 hós csaj anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ, és megmondom, bár általában ilyenkor mintha sokkot kapnék, és valahogy elmarad. De köszi
Szia! Az nst kimutatja persze, ha valami nincs rendben! Én sem éreztem az összehúzódásokat és a gép jelezte!Görcsök már ilyenkor normálisak, persze ha rendszeresek akkor irány a kórház! A nyilalás pedig az lehet, hogy nyílik a méhszájad!A baba beékelõdött már valószínû és nyomja a méhszájat!Nekem azt mondta a doki, hogy a hányinger a végén is elõjöhet, ez is normális! De azért holnap említsd meg ezeket az orvosnak! Könnyû szülést!:)


Kinek szoktak mérni Uh-on OFD-t? Mekkora volt a 36-37. héten? És a BPD?

Nekem BPD:90, OFD:118. Olyan hosszúnak t?nik ez alapján az arca. :-/ Vagy nem?

Legjobb válasz: nekem 36.héten volt a BPD:92,7 mm:)

nekem 36.héten volt a BPD:92, 7 mm:)

Ma kezdtem a 37. hetet, és tegnap fájt a derekam, görcsöltem, bekeményedett a poci. és ezt eléggé sűrűn csinálta. Ma voltam NST-n de nem mutatott semmit. Mit tegyek? Hamarosan szülni fogok?

Van valaki velem egy cip?ben?

Legjobb válasz: Én szerdán leszek 36 hetes,de nekem is már görcsölget a hasam,fõleg éjjel éreztem szerintem az idõjárás is közrejátszhat. Nem sokat aludtam pláne hogy 30 percenként wc-re rohangáltam:)

Én szerdán leszek 36 hetes, de nekem is már görcsölget a hasam, fõleg éjjel éreztem szerintem az idõjárás is közrejátszhat. Nem sokat aludtam pláne hogy 30 percenként wc-re rohangáltam:)
Szia, én is ma kezdtem a 37.hetet:) !Eddig teljesen panaszmentes volt a terhességem.Pénteken egész nap midjárt megön érzésem volt és keményedtem egész nap.Szombaton du 4 órától este 9 folyamatos keményedésem volt, menszi szerû érzés nélkül.Vasárnap bementem az ügyeletre, megvizsgált a dokim, mindent rendben talált, azt mondta ez ilyenkor már normális, és ha jönni akar a picurka nem tartjuk vissza.De hozzá tette szerinte még nem szülünk, csak készülõdik a szervezetem a nagy napra...Éjszaka megint keményedtem, enyhe menszi szerû érzésem volt, aztán elmúlott.Gondolom az is közre játszik hogy a magnéziumot sem szedem 1 hete, meg az idõ...Ma voltam nst-n, minden rendben volt!Ne aggódj, pihenj sokat!Még legalább1-2 hetet húzzunk ki!Fõleg mert a héten költözködünk, és a baba szoba még nincs kész!
Én is ma kezdtem a 37. hetet, de eddig leszámítva a rossza alvást és a diétát nincsen semmi. Néha keményedek, mikor éjszaka forgolódom, de nem jellemzõ. Múlt héten már vot egy ctg-m, de nem mutatott semmit, gondolom, mert nincs, holnap megyek megint.
Én 36 hét négy napos vagyok. Nekem is görcsöl elég rendesen a pocim, és esténként menzsi szerûen fáj is. Meg nyilallást is érzek a hólyagomnál. A babám 3040 gramm, és a tüdeje is kifejlõdött már, a beleiben látszott a széklet, úgyhogy már igencsak készülõdik:-)

Holnap töltöm a 37.hetemet, és tegnap délután óta alig akar mozogni a picikém. Ez ilyenkor természetes, vagy valami nagy gond van?

Néha egyet-egyet belémrúg,meg kifeszíti magát,de ennyi.Nem akar jobban mozogni.Nem tudom mit?l lehet.Az orvosom azt mondta mikor voltam nála,hogy már be van fordulva.

Legjobb válasz: szia! elég sok helyen olvastam, hogy születés elõtt egyes babák belassulnak, kipihenik magukat a nagy útra, a lényeg, hogy azért mocorogjon.

szia! elég sok helyen olvastam, hogy születés elõtt egyes babák belassulnak, kipihenik magukat a nagy útra, a lényeg, hogy azért mocorogjon.
Szia! Én is 37 hetes vagyok, napi 10 mozgásnak meg kell lennie, akkor minden rendben van. Az enyém le nem áll, egyfolytában mocorog, pedig már alig van helye. Lehet, hogy a tied most lusta, nekem is volt, nem minden nap aktiv.

Miért baj, ha most 35hetesen megszülök, és miért kell a 37. heti "mérföldkövet" kivárni?

Eü-i dolgozó rokonom mondta, hogy jajj csak a 37. hétig bírjam ki, mert addig ha megszületik , nagy baj lehet a légzéssel. Nem értem miért baj ha valaki ilyenkor megszül, de ha a baba 7. hónapban születik, az kevésbé veszélyes. Valami a légzéssel kapcsolatban.

Legjobb válasz: A 37. hét végéig fejlõdik a gyermeked tüdeje. Engem a 37. hét végén császároztak meg. Pont ezért, hogy ne legyen baj. A tüdõ az utolsó ami kifejlõdik a baba testében. A 37. hét után már csak gyarapodási fejlõdés van.

A 37. hét végéig fejlõdik a gyermeked tüdeje. Engem a 37. hét végén császároztak meg. Pont ezért, hogy ne legyen baj. A tüdõ az utolsó ami kifejlõdik a baba testében. A 37. hét után már csak gyarapodási fejlõdés van.
A babának a tüdejének érettsége / éretlensége a magyarázat. A 8-dik hónapban félig van kialakulva a "surfactant faktor" mely a tüdõ éréséért a felelõs. Ha a kicsi a 7-dik hónapban jön a világra akkor idekinnt segítik elõ a tüdeje fejlõdését elejétõl a kifejlettség állapotáig, ha a 9-dik hónapban akkor pedig már kifejlõdött a tüdeje teljes egészében. A 8-dik hónap vízválasztó, félkész állapotú a baba tüdeje a kinti élethez, és ezért komplikáltabb ha valaki a 8-dik hónapban születik és ezért esélyesebb az életbemaradása a 7-dik hónapban és a 9-dikben.
Ennek szerintem nem sok értelme van. Öcsém 15 éve született, a 35. héten, és makk egészséges volt, nem is koraszülöttként kezelték. A tüdõk érése a 33. héten fejezõdik be.
Fogalmam sincs, de én kivárnám a 40.hetet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Szerintem még bent marad pár hétig, tehát nem aggódom. :) Jobb neki még bent. :)
Egyik barátnõm a 36. héten szült és a baba nem tudott biztonsággal önállóan lélegezni, 2 hétig volt inkubátorban. Vannak olyan babák, akiknek fejletlenebb a tüdejük ekkor, másoknak már kész a kinti életre. Ezt nem tudhatod.
A férjem a 7.hónapra született, a tüdeje nem volt kifejlõdve.Ma 31 éves., és asztmás.:(
A 19:14-es hozzászólóval értek egyet és õ meg is adta a kérdésedre a választ.
A kérdező hozzászólása: De miért veszélyesebb a babának, ha a 8. hónapban születik mint a hetedikben? Nem úgy lenne logikus hogy a 7. hónapban a legnagyobb a veszély, a 8. hónapban kisebb a veszély, a 9. hónapban meg a legminimálisabb??
A kérdező hozzászólása: Nem akarok megszülni most, nem azért kérdeztem! Mindenki azt mondja, csak nem bírják normálisan elmagyarázni hogy miért veszélyesebb a 8.hónapban megszülni. Ha 7. hónapban megszül valaki, az kisebb baj, mint a 8. hónapban megszülni. Nem értem miért!!! Valami a légzéssel kapcsolatos, de nem vágom. Ezt szeretném megtudni.
Ezt én sem értettem sokáig, vki itt a fórumon magyarázta, talán vmi olyasmi, h akkor még úgy félig érett a tüdejük és nehéz dönteni, h ell e segítség neki vagy sem, vagy vmi ilyesmi.Én sem tudom pontosan, nem vagyok szakérte:S
Az hogy jobb megszulni het honaposan mint nyolc honaposan, egy nagy nagyanyanyank korabeli marhasag, hisz logikus hogy minnel kozelebb kerulsz a negyvenedik hetre, annal fejlettebb a gyerek.Ammyi terhesseggel kapcsolatos oldal van a neten hogy nevetseges ezen filozni.
Én úgy tudom 37 héttõl (nem betöltött) már nem számít koraszülöttnek.
Szia én a fiamat 36+3 naposan szültem 2700g-mal és 49 cm-rel. Semmi baja nem volt, nem is került koraszülöttosztályra, egybõl hozták szoptatni és minden rendben volt vele. Ahogy hazajöttünk nagyon szépen elkezdett gyarapodni és semmi lemaradása nincs. Nagyon vékonyka és keveset eszik mostanság már, de ez meg genetikus dolog.
Jajaj, ez nem teljesen így van. :) ) Nem úgy megy, hogy 36+6 hetesen koraszülött, utána meg nem. :) Sokkal inkább kötjük súlyhoz, és valóban, 2500 grammhoz. Ezen felül gyakran inkubátorra sincs szükség, de van pl. annyira érett 2300 grammos újszülött, akinek semmi szüksége erre, hál'Istennek. Ez egyébként abszolút orvosi megítélés kérdése!
Én is úgy tudom, hogy az már nem koraszülésnek (talán 36. hét után már nem az).Nekem egy barátnõm pont ma szült és õ is a 37. hétben volt.Mindketten jól vannak, 2800gr körül van a pici! :) Én meg itt toporgok szülés elõtt 2 nappal és SEMMI! :(
Nem-nem, az már biztosan nem koraszülött. Megnyugodhatsz. Ha nem kevesebb mint 2500g, akkor inkubátor sem kell. (Ez biztos)
barátnöm most szült 34-ik hétre. a baba 2200 gramm és 4 nap után haza is mehettek, mivel minden rendben van nála, beindult a tej is és eszik rendesen így azt mondták neki legjobb otthon, mivel a korházban sem lenne szükség különleges bánásra, így haza is mentek.
hány hetes vagy amúgy?
Koraszülésrõl (partus praematurus) akkor beszélünk, ha 2500 grammnál kisebb tömegû és 47 cm-nél rövidebb testhosszal születik a baba - általában a 37. terhességi hét elõtt. mivel ugye olykor nem pontosan számítható ki a fogantatás idõpontja. Viszont nem midnen kis súlyú baba lesz koraszülött. lányom 32+5 hétre született 1980g és 42cm volt.
A kérdező hozzászólása: koszonom, akkor biztosra vehetem hogy a betoltott 37+0, vagy akár a 37+1 már nem koraszulés?itt lényegében nekem a hetek számitanak, azt a fontos tudnom, mert a dokim azt mondta hogy csak 38+0 tol nem koraszulott, elotte 1 nappal, tehát a 37+6 is még koraszulottnek számít.
Babafüggõ egyébként, mert nálam pont az ellenkezõje volt. Kicsifiam 2600grammal született kerek 38hétre, de õt koraszülöttnek vették az osztályon! Fejlett volt a tüdeje, de három-négy napig nem csinált semmit- nem evett, csak alukált- infúzion volt. Már át akarták szállítani valami klinikára, ahol ilyen koraszülött PIC van- de erre az ijesztgetésre megemberelte magát és "életre kelt". Elkezdett enni, és egyre jobban lett, utána már nem volt gond. Végül azt mondták a dokik, hogy azt a 3-4napot még jó lett volna, ha méhen belül tölti... Azóta már másfél éves, semmiben sincs elmaradása, tökegészséges, de az az elsõ pár nap eléggé rossz volt.
Nekem azt mondta a doki, hogy nem nagyon szabad komolyan venni az UH-s súlybecslést, mert csak a csontok hosszát, meg a fej- és haskörfogatot veszi figyelembe, de pl a zsírszövetet nem. Én most vagyok 33 hetes, csak 1600 grammra becsülte a gép a babát, de a doki szerint nem kell aggódni, szerinte már simán van 2 kiló is, csak rövidek a végtagjai (én is alacsony vagyok, valószínûleg az én alkatomat örökölte) És ahogy a többiek is írták, a 36. hét után nem számít koraszülésnek, és akkor sem, ha több 2500 grammnál és jól van. Úgyhogy ne aggódj.
A kérdező hozzászólása: Minden kedves válaszolonak koszonom a gyors válaszokat!
A kérdező hozzászólása: lettél, bocsi, nem vettem észre hogy magadrol írtál.és koszi, remélem én is hogy minden okés lesz
A kérdező hozzászólása: kedves utolso hogy tévedhettek akkorát? na nem már hogy legkevesebb 4 kg-ra tippeltél és csak 2300 gramm lett. az én dokim , azaz a gép +/- 360 gramm-mal saccol, de majdnem 2 kg eltéréssel, te jó ég, hát nagyon félre nézhették.de az a lényeg hogy minden ok, és egészzséges lett
Ne aggódj. Legjobb tudásom szerint a 36. hét után nem koraszülött. Saját tapasztalat: veszélyeztetett terhes voltam, 18. héttõl diazepamot szedtem izomlazításra, mert kis porontyom 18. héten ki akart kandikálni. Húsz héten keresztül szedtem a gyógyszert. Napra pontosan mikor betöltöttem a 38. hetet orvosi utasításra abbahagytam. 38+5 hetesen megszültem a kisfiamat, 49 cm és 2850 grammal. Negyedik nap hazaengedtek és azóta lett egy "tróger" három évesem. Ne idegezd magad, mert akkor sokkal több esélyed van a korábbi szülésre. Könnyû szülést és kellemes babázást!
A kérdező hozzászólása: nekem meg a lányom 37+4 re volt 3400 gramm, igy a kisfiam sem lesz apro, szerintem simán eléri majd a betoltott 37. héten a 3000 grammot, de hogy csak 2500 gramm volna ki van zárva, akkor nem szakadna be a hátam:-)de mindegy, ha kisebb is, nem a súly aggaszt, hanem hogy kint legyen biztonságban, az én 150 cm-hez boven elég volna 3kg-mon aluli baba is.
Hááát, ez sem pont így igaz, én is 2300 gramm voltam a 38. héten, amikor megszülettem (pedig minimum 4 kgra saccoltak). De ez nem is ritka, vannak kis súlyú gyermekek! :) Szép szülést kívánok Neked!
A kérdező hozzászólása: az én egyik ismerosom is nem régen szult, 35 hetes volt és a baba 2600 gramm volt, tudo rendben volt, és 4-5 napon belul hazamehettek.a mienk biztos nagy baba lesz, ha kihuzom a betoltott 37. hétig meg fogja haladni a 3 kg-mot is
A kérdező hozzászólása: ha meg már be van toltve a 37. hét, már a baba boven elhagyja a 2500 grammot, ha jol fejlodik akkor már sok baba meghaldja a 3kg-mot is, tehát a súly az már nem kérdéses már a mult héten tippelték 2500gramm
A kérdező hozzászólása: nagyon koszonom a válaszokat. nagyon fontosak, mert veszélyeztetett terhes vagyok, és remélem hogy ilyen esetben boven elég nekik ha kihúzom a betoltott 37.hetet és nem fogják húzni még 38.ig, azaz +1 hetet.
A kérdező hozzászólása: én meg azt hallottam hogy csak a betoltott 38. héttol, még elotte 1 nappal is koraszulés, tehát 37+6 még az.
Én 37 hétre szültem, 3140-el 52 cm-el, egészséges volt, bár besárgult, és nem tartotta a hõjét, ezért inkubátorban volt, de 5 nap után hazamentünk. Minden jót.

Mekkora babára számítsak? Mennyit nő az utolsó 3 hétben? Ma vagyok 37+0 és a picim 3150 gramm, 48 cm.2 hete 2400 gramm volt

Legjobb válasz: Nekem a 36. héten 2900g-ot mondtak, és 37. héten 3200-al megszületett :) Az utolsó 3-4 hétben, átlagban 250-300g-ot híznak a babák. Mondjuk én cukros voltam, ez is közrejátszik a nagyobb súlyban

Nekem a 36. héten 2900g-ot mondtak, és 37. héten 3200-al megszületett :) Az utolsó 3-4 hétben, átlagban 250-300g-ot híznak a babák. Mondjuk én cukros voltam, ez is közrejátszik a nagyobb súlyban
Szia!Nekem a kisfiam decemberben született és õt 3500grammra saccolták és rá 3napra megszületett 3360grammal és 55centivel!!!Nekem a 36.héten volt 2470gramm és 41.héten született a bébim!!!

37 hétbe lépek és két napja fáj az ágyékomnál jobb, - és bal felől is. Lehet nyúlik vmilyen izom, a méh? Közben hasogató fájdalmat is érzek. Ez normális?

Úgy gondolom a szülésnél is majd ilyeneket érzek majd. Eddigi normális terhesség mellett félhetek attól, hogy korábban érkezik a baba?

Legjobb válasz: Valószínünek tartom,hogy a baba már beilleszkedett,és ez okozza a fájdalmat. Ilyenkor már nem kicsi a súlya sem . Én is 37 hetes vagyok,nekem csak fekvés,ülés után szokot egy kicsit fájni addig még nem mozgok.Utána elmúlik. De nem vagyunk egyformák. Nem hinném,hogy korábban fog érkezni.Akkor inkább görcsölne a derekad vagy a hasad.Legalábbis ez a jellemzõ. Egyébként pedig a 37.hét elõtti babák a koraszülöttek. Ill. a 2500 gramm alattiak. Ne is gondolj arra hogy hamarabb megszületne,de ha így is lenne már nem lenne semmi gond. Kitartást neked!

Valószínünek tartom, hogy a baba már beilleszkedett, és ez okozza a fájdalmat. Ilyenkor már nem kicsi a súlya sem . Én is 37 hetes vagyok, nekem csak fekvés, ülés után szokot egy kicsit fájni addig még nem mozgok.Utána elmúlik. De nem vagyunk egyformák. Nem hinném, hogy korábban fog érkezni.Akkor inkább görcsölne a derekad vagy a hasad.Legalábbis ez a jellemzõ. Egyébként pedig a 37.hét elõtti babák a koraszülöttek. Ill. a 2500 gramm alattiak. Ne is gondolj arra hogy hamarabb megszületne, de ha így is lenne már nem lenne semmi gond. Kitartást neked!
Jól gondolod, én is ezt éreztem a vajúdás alatt. Nemcsak az ágyékomnál, de még a combomba is lehúzódott a fájdalom. De ne aggódj emiatt, a 37. héten semmi baj sem történne, ha megszületne, elõbb örülhetnétek egymásnak.
Valószínûleg a tágulás okozza a fájdalmat. Hiszen a csípõ ízületeknek fel kell készülnie a baba születésére. Nekem ebben az idõben ha felhúztam a lábam, mikor feküdtem, szinte tõbõl ki akartak fordulni, a csípõim. Igen akár korábban is érkezhet a baba, de ez nem törvényszerû. De ha jönni akar, úgyis jönni fog. Ez már nem gond. Én is a 37. hétre szültem, akkor azt mondták 38 hetes vagyok, végül a zárómra 40.hét került.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat :-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!