Találatok a következő kifejezésre: 37. hétbe nagyon (62 db)

Könnyebb lesz (legalább valamivel) a szülés, ha most a 37. hétben nagyon elkezdett fájni a medencém, a belső combomnál valami, és hátul a farcsontom körül, amik elméletileg a tágulás jelei?

Vagy nincs összefüggés, és hiába tágulnak a csontjaim, attól még a szülés lehet nehéz? Els? babámat várom.

Legjobb válasz: Ezt nem lehet megjósolni :)) Ismerek olyat, aki minden elõjel nélkül csinálta végig a terhességet, még jóslói se voltak, végig zárt volt, aztán néhány óra alatt simán megszülte az elsõ babáját... visszatekintve nagyon könnyen. A másik meg ár a 30. héten nyitva volt, jóslói is voltak, aztán elég nehezen lett meg a babája .. Az elsõ én voltam, a 2. a barátnõm. Igazán nem ezen múlik, hanem azon, hogy mekkora mennyiségû oxitocin tud felszabadulni a vajúdás alatt a szervezetedbõl, hogy akkor hogyan tágulsz, te hogy állsz a fájdalomhoz, szüléshez és hogy a babád mennyire tud segíteni, hogy hagynak-e az orvosok, szülésznõ természetesen vajúdni... Kívánom, hogy könnyû szülésed legyen!!!!

Ezt nem lehet megjósolni :) ) Ismerek olyat, aki minden elõjel nélkül csinálta végig a terhességet, még jóslói se voltak, végig zárt volt, aztán néhány óra alatt simán megszülte az elsõ babáját... visszatekintve nagyon könnyen. A másik meg ár a 30. héten nyitva volt, jóslói is voltak, aztán elég nehezen lett meg a babája .. Az elsõ én voltam, a 2. a barátnõm. Igazán nem ezen múlik, hanem azon, hogy mekkora mennyiségû oxitocin tud felszabadulni a vajúdás alatt a szervezetedbõl, hogy akkor hogyan tágulsz, te hogy állsz a fájdalomhoz, szüléshez és hogy a babád mennyire tud segíteni, hogy hagynak-e az orvosok, szülésznõ természetesen vajúdni... Kívánom, hogy könnyû szülésed legyen!!!!
Nem biztos, de ha ez a fajdalom a medence tagulasa miatt van, akkor arra felkeszulhetsz, hogy a csipod szelesebb lesz es marad is. Sajnos. Tapasztalat: elso babat varva semmi ilyesmit nem ereztem, konyyen szultem (3 orat vajudtam, negy kilos baba gatvedelemmel). Amint lementek a plusz kilok a csipom ugyanolyan volt, mint lanykoromban, egy centivel sem szelesebb. Masodik babat varva keveset hiztam, viszony az utolso hetekben sokat fajt a medencem es a belso combom, a doki azt mondta, hogy csusznak szet a csontok, tagul a medence. Ismet konnyen szultem, viszont szelesebb lett a csipom. Ennek 5 honapja, sulyra mar szules utan a regi voltam, de a csipom par centivel szelesebb, ok, nem sokkal, nem lathato, csak a nsragokon erzem es a centi mutatja.

Tegnap óta 2x borzasztóan nagyot nyilallott a hasam aljába, mintha kést zúrtak volna bele, pedig csak egyhelyben ültem.37. hétben vagyok, mitől lehet ez, jelent valamit?

Legjobb válasz: Szia! Én is a 37 héten vagyok, de én ezt már hetek óta érzem. Idõszakosan elõjön, van hogy néha úgy érzem, mintha a hüvelyemben szúrkálna az a "kés".Gondolom valamiféle tágulás, vagy izommunka eredménye a nyilallás, de ne izgulj, én mondom elég rég érzem már ezt, de semmi különösebb vonzata nincs. Ne lepõdj meg, lesz még sokszor. Nincs baj. Nomeg amúgyis 37 hetesek vagyunk már, vagy mi :-)

Szia! Én is a 37 héten vagyok, de én ezt már hetek óta érzem. Idõszakosan elõjön, van hogy néha úgy érzem, mintha a hüvelyemben szúrkálna az a "kés".Gondolom valamiféle tágulás, vagy izommunka eredménye a nyilallás, de ne izgulj, én mondom elég rég érzem már ezt, de semmi különösebb vonzata nincs. Ne lepõdj meg, lesz még sokszor. Nincs baj. Nomeg amúgyis 37 hetesek vagyunk már, vagy mi :-)
Szia! Nekem ez a 28. héten kezdõdött, akkor kezdett el kinyílni a méhszáj. Szerintem neked is ez lehet. Igazából nincs jelentõsége, mert te már 37 hetes vagy, ha ilyenkor kezdesz el nyílni az nem baj, már vissza sem tartják a szülést ha úgy alakul, hogy ki akar jönni a baba. Nálam más volt a helyzet, pihenést és magnéziumot javasoltak, így sikerült még húznom. Most a 36. hétben járok, de jó lenne még 1-2 hetet húzni. Ha aggódsz menj el dokihoz és kérd meg, hogy vizsgálja meg a méhszáj állapotát, szerintem tuti, hogy kezdesz nyílni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszkat:) ! Könnyû szülést Nektek:) ))!!!

A 37. heti ultrahangon hosszabb combcsontot mértek, mint a 38 hetin. Nagyon ideges lettem, mert nőni kellett volna neki, ennek ellenére kisebb lett. Elmérhették, vagy az is lehet, hogy az egyik lába rövidebb mint a másik?

Legjobb válasz: A 38. hetin 69 mm, a 37. hetin pedig 71 mm. Aggódom, hogy lehet, hogy a két alkalommal két külön combcsontot mértek, és ha ez így van, akkor a jobb és a bal combja nem egyformán fejlõdik.

A kérdező hozzászólása: A 38. hetin 69 mm, a 37. hetin pedig 71 mm. Aggódom, hogy lehet, hogy a két alkalommal két külön combcsontot mértek, és ha ez így van, akkor a jobb és a bal combja nem egyformán fejlõdik.
Az elsõ vagyok, és mindkét alkalommal ugyanazon a gépen nézték?
ez velem is elõfordult, nem pontosak ezek az adatok.doki azt mondta kicsi lesz a babám ahhoz képest 51 cm és 3700 gramm_mal született.a súlyát is 3000g körül becsülte.ne izgulj.jó babavárást
Szerintem elmérték, nekem is volt olyan hogy a két uh között szinte alig nõtt valamit a comcsontja akkor én is megijedtem. Aztán a doki azt mondta hogy mindig más része növekszik jobban. A tiédnek lehet most a hasa vayg akármilye nõtt nagyobbat! Amúgy mennyit mértek, mert én is most voltam uh 36 hetesen nekem 66 mm volt.
A kérdező hozzászólása: Köszi a megnyugtató válaszokat! Nem, két külön gépen nézte két külön orvos. Meg az egész olyan futószalag szerint történik. Fél perc alatt lemérik a fejátmérõt, a fej hosszát, a mellkast, a combcsontot, a köldökzsinórt, a méhlepény érettségi fokát és a magzatvizet. Mire nagy nehezen lefekszem, már kelhetek fel. Sajnos.


37. hétbe léptem. Múlt héten az NST legmagasabb értéke 40, ezen a héten meg már 65 volt. Jelent ez a nagyon közel jövőben bármit?

Legjobb válasz: Szia! Ezek gyenge méhösszehúzódások,ami teljesen normális. Ha az érdekel,hogy a szülés közeledtét jelzi-e,azt orvos tudná megmondani a méhszáj állapotából,a baba elhelyezkedésébõl,stb... De már nem kell sokat várnod a kisbabádra:))) Nekem a fiam 1 napot késett csak,õ spontán indult,a lánykám viszont már majdnem tullépte a 42 hetet,volt is vele probléma,sajna császáros lett,õ nem akart elõbújni. Remélem akit most várok kislányt,õ gyors és természetes lefolyású szülés lesz:))) Minden jót neked,könnyû szülést,jó egészséget.

Szia! Ezek gyenge méhösszehúzódások, ami teljesen normális. Ha az érdekel, hogy a szülés közeledtét jelzi-e, azt orvos tudná megmondani a méhszáj állapotából, a baba elhelyezkedésébõl, stb... De már nem kell sokat várnod a kisbabádra:) )) Nekem a fiam 1 napot késett csak, õ spontán indult, a lánykám viszont már majdnem tullépte a 42 hetet, volt is vele probléma, sajna császáros lett, õ nem akart elõbújni. Remélem akit most várok kislányt, õ gyors és természetes lefolyású szülés lesz:) )) Minden jót neked, könnyû szülést, jó egészséget.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszod, neked is hasonló szépeket kívánok. És nagyon szorítok, hogy most bújós kedvû lánykád legyen :)

37. hétben vagyok. Nagyon sokat keményedek, meg görcsölget a hasam, a derekam is fáj minden nap. Tudom, hogy ezek jóslók, de már unom, hogy minden nap azt hiszem szülni fogok. Más is van így?

Tegnap este is úgy voltam vele, ha el tudok aludni, akkor nincs gond, ha nem, akkor meg irány! Potyára nem akarok bemenni a kórházba, mert itthon van a 4 éves kisfiam.

Legjobb válasz: Nekem az elsö lányomnál már 30-ik héttöl így volt. Aztán a 40-ik héten minden fájásom elmúlt és 42-iken szültem. Másodiknál lassabban jött minden, habár volt egy erös hasmenéses vírusom ami elindított 10 perces fájásokat a 35-ik héten, de aztán néhány óra után abba maradtak. Majd elfolyott a magzatvíz, rögtön jöttek a fájások is (pedig egész nap semmi jele nem volt) és pontban a kiírt napon megszültem.

Nekem az elsö lányomnál már 30-ik héttöl így volt. Aztán a 40-ik héten minden fájásom elmúlt és 42-iken szültem. Másodiknál lassabban jött minden, habár volt egy erös hasmenéses vírusom ami elindított 10 perces fájásokat a 35-ik héten, de aztán néhány óra után abba maradtak. Majd elfolyott a magzatvíz, rögtön jöttek a fájások is (pedig egész nap semmi jele nem volt) és pontban a kiírt napon megszültem.

Volt valakinek ilyen? Lassan betöltöm a 37 hetet és ma egésznap keményedett a hasam de rendszertelenül.5-2-10 aztán egy óra szünet. Ez ment egésznap. Már nagyon kellemetlen

Legjobb válasz: Szia! Én pont 37hetes vagyok,nekem hetek óta minden nap,csak nekem fáj is kegyetlenül közben a derekam meg mensi görcs csak erõsebb+a keményedés. Ha rendszerezõdik akkor igazi,de ez még csak jósló. Nekem 3órán keresztül voltak 10percesek de elmúlt. Meleg vízre ha jósló,elmúlik,ha igazi,erõsödik. Kitartás,már csak max.pár hét ;-)

Szia! Én pont 37hetes vagyok, nekem hetek óta minden nap, csak nekem fáj is kegyetlenül közben a derekam meg mensi görcs csak erõsebb+a keményedés. Ha rendszerezõdik akkor igazi, de ez még csak jósló. Nekem 3órán keresztül voltak 10percesek de elmúlt. Meleg vízre ha jósló, elmúlik, ha igazi, erõsödik. Kitartás, már csak max.pár hét ;-)
Szia Nekem is szokott ilyen lenni. Már kb két hete szinte mindennap elõfordul. :) Én is a melegvizes fürdõt vagy zuhanyt tudom ajánlani. 38 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Akkor jó ha nem vagyok egyedül.:) Kitartás csajok :)

Másnak is fájdalmas időnként (főleg estére) a baba mozgása a 37. hét körül? És nektek is van néha "koppanó" érzésetek amikor a lábával kapálózik? Én még hallom is ha nagyon figyelek. Mintha az ő sarka összekoppanna az én bordámmal.

A doki ill. az Uh szerint kevesebb már a magzatvízem, gondolom azért is érzem kellemetlennek az er?teljesebb mozgásokat.

Legjobb válasz: Nekem is fáj már sokszor pedig még csak a 36. héten járok, de olyan kis rendetlen pláne éjjel. Többet vagyok ébren mint amennyit alszom. Azt a kis koppanó érzést én is tapasztaltam. amúgy nagyon édes, csak néha úgy érzem kiugrik a szemem.

Nekem is fáj már sokszor pedig még csak a 36. héten járok, de olyan kis rendetlen pláne éjjel. Többet vagyok ébren mint amennyit alszom. Azt a kis koppanó érzést én is tapasztaltam. amúgy nagyon édes, csak néha úgy érzem kiugrik a szemem.
Hát ez általában mindenkinél így van a terhesség vége felé.Ha nagyon mocorog lehet hogy kényelmetlen neki a pozíció , ilyenkor próbálj meg egy kicsit másképp feküdni , vagy sétálni egy kicsit.Nekem is volt koppanó érzésem akkor amikor a baba csuklott.
Szia, nekem szerencsére nincs és nem is volt fájdalmas találkozás a babával, és még koppanó érzést sem éreztem :(. Nekem néha nagyon kicsúcsosodik a köldökömnél és kicsit a jobb oldalamon. Pár napja voltam a dokinál UH-n és mondtam neki, hogy mondja már el hogy hogy fekszik a baba csak hogy tudja milyét dugja ki amikor mozog, kiderült hogy a köldököm mellett a válla van és a jobb oldalamon pedig a feneke. Tehát az én babóm már egyáltalán nem tud rugdosni :) , viszont ha a hátamra fekszem vagy a jobb oldalamra nálam is megy a ficergés, viszont szerintem csak keres õ is magának valami kényelmes poziciót :) Könnyû szülést! 38 hetes

Első babámnál a 39. héten mondtak becsült súlynak 2700 g-ot, végül majdnem 3 és fél kg lett. Most vagyok a második kislányommal a 37. hétben és a mai ultrahangon szintén 2700 g-os becsült súlyt mondtak. Nagy babára számíthatok?

Ugyanabban a kórházban, ugyanaz a doki csinálta az ultrahangot. A lepény még csak I. fokban érett, az els? terhességnél ilyenkor már II-es volt. Félek, nagyon nagy lesz a baba és nem fogom tudni megszülni. 158 cm vagyok, az induló súlyom 46 kg volt. Valakinek vannak tapasztalatai e téren?

Legjobb válasz: Nekem a 36-dik héten 3000gr.ra becsülték a kicsi sulyát.3900gr született.

Nekem a 36-dik héten 3000gr.ra becsülték a kicsi sulyát.3900gr született.
Szia Én 156 centi vagyok, a 39 héten alig 3000 grammra tippelték a babát. Végül egy 3950 grammos fiút szültem , nem tervezett császárral.
Hát erre a súlybecslésre sztm nem sokat lehet adni, nekem a 36. héten 3060g-ra saccolták, a 38-on 2750-re és 40hét+2napra 3200g-mal született a kislányom.
Nekem 38. héten 2700 gr-ra becsülték, meg is született rá pár napra ugyanennyivel :-))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Megpróbálok akkor lélekben felkészülni, hogy avlószínûleg nagy babám lesz! Még van rá kb. 2 hetem... :)
A kérdező hozzászólása: Igen, az tény, hogy a súlybecslésre nem nagyon lehet adni. Állítólag a bpd alapján számítja ki a gép (illetve egy program), de olyat is hallottam, hogy az fl alapján. Csak attól félek, hogy nem fogom tudni megszülni és ez csak a vajúdás végén derül majd ki, mivel az ultrahang nem mutatja ki a valós méretet, legalábbis nekem az elsõnél is jóval kevesebbet mutatott, bár õ nem a méretei miatt született császárral.
Ay elsõt császárral szülted ezt a babókát pedig szeretnéd termész.megszülni?Õ miért lett császáros?
A kérdező hozzászólása: Azért lett császár, mert túlhordtam egy héttel és a lepény már nagyon el volt öregedve, amikor a tolófájások jöttek hirtelen lelassult a baba szívverése, nem bírta már a méhlepény elég oxigénnel ellátni. A dokim szerint semmi akadálya, hogy megpróbáljam ezt a babát természetes úton megszülni, bár úgyis az utolsó pillanatokban fog eldõlni, hogy mi lesz.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolónak: hát igen, ahogy elnézem, ez a gyakoribb, hogy kevesebbre tippelik és végül jóval nagyobb lesz. Amúgy épp emiatt lett végül császár?
Nekem pontosan nem tudom, mikor, de a 38-39. héten 2400 körülire tippelték, és majdnem 41 hetesen született 3550 grammal:)
Hát az ultrahangra tényleg nem lehet adni.Az elsõ gyerkõcöt 38 hetesen 3000 grammra becsülték.Rá 1 hétre 3750 grammal született.A 2. gyerkõcöt 38 hetesen 3190 grammra becsülték és rá egy hétre 4100 grammal született.Most várom a 3. gyermekemet, de már az ultrahangos súlybecslésre oda sem figyelek.A doki azt mondta, hogy a két gyerkõcöm születési súlya alapján kb. 4500 grammos babára számíthatok. 25 heteske

37. hétbe léptem, nagyon erős jóslófájásaim vannak, 2. napja nyilall a méhszájamnál. Lehetséges lenne, hogy lassan szülök?

Eddig nagyon okosnak hittem magam, amikor másnak kellett válaszolni. De most, mikor nekem vannak egyre "komolyabb" tüneteim, jeleim, már nem vagyok olyan biztos a válaszokban. Ezek mennyire lehetnek a szülés kozvetlen jelei? 27.re vagyok kiírva,de úgy érzem nem lesz ez annyi id?... Ezt a testem jelzései alátámasztják a fent leírtak szerint? Azt hiszem kezd összekavarodni bennem minden ami eddig tiszta volt:)

Legjobb válasz: Háát,lehet nem 40hétre fog születni.Azért reméljük mgéritek egyben a 38. hetet,és onnantól kezdve minden a legnagyobb rendben lesz...pihenj sokat,és semmiképpen se emelj nagyot stb..meg most kicsit mellõzzétek a szexet a pároddal:)Kitartás,hamar túllesztek rajta

Háát, lehet nem 40hétre fog születni.Azért reméljük mgéritek egyben a 38. hetet, és onnantól kezdve minden a legnagyobb rendben lesz...pihenj sokat, és semmiképpen se emelj nagyot stb..meg most kicsit mellõzzétek a szexet a pároddal:) Kitartás, hamar túllesztek rajta
A kérdező hozzászólása: Még annyi, hogy 36.heti NST-n nagyfokú méhtevékenységet látott a szülésznõ, a legerõsebb összehúzódás 40-es volt. ( bár én abból semmit sem éreztem). Mennyi lett volna ha akkor épp van egy rendes fájásom, kiváncsi vagyok mit mutatott volna a gép...
Elõször is ne aggódj!A baba tudja mikor van itt az "idõ".Nekem nem voltak jósló fájás
Elõször is ne aggódj.A baba tudja mikor jött el az ideje.Szerintem itt az idõ!Nekem nem voltak jósló fájásaim, másoknak pedig hetekkel elõtte is van.Én 38.héten szültem, csak aznap reggel fájdogált egy kicsit a hasam.A CTG pedig a 80-as értéknél már a szülést jelzi.(Mellesleg nálam- 13:30-kor 30-as, 40-es fájások voltak, azok is rendszertelenül, 20:40-re pedig már a kezemben volt a baba.)Sok sikert!Rád most csodálatos dolgok várnak. Egy kicsit azért irigyellek!
Úgy emlékszem, a 100-as érték már a szülés beindulását jelenti.

Segitenétek? Holnap császároznak altatásban. Nagyon félek magától az altatástól. Légyszi irjatok tapasztalatokat akinek altatásban volt császára, hogy tőrtént? Hányadik héten? Stb. nekem a 37. héten lesz

Legjobb válasz: Szia.Ne aggodj,nem lesz semmi baj.Csaszarom volt altatasban(38+3) ,ezen kivul meg 3olyan mutetem ahol altattak.Nincs benne semmi.Ahogy mar irtak 2oraig nem tudsz felkelni ,komas vagy en speciel latni alig latok miutan felkeltenek.Eloszor kaptam morfiumot(eleg vicces erzes),aztan jott a gaz mindez 1perc alatt es 5perc utan kint volt a gyerek. Kerdeztem a dokimat el sem jut a gyerekig a "drog" ha ettol felnel esetleg. Drukkolok,kitartas!

Szia.Ne aggodj, nem lesz semmi baj.Csaszarom volt altatasban(38+3) , ezen kivul meg 3olyan mutetem ahol altattak.Nincs benne semmi.Ahogy mar irtak 2oraig nem tudsz felkelni , komas vagy en speciel latni alig latok miutan felkeltenek.Eloszor kaptam morfiumot(eleg vicces erzes), aztan jott a gaz mindez 1perc alatt es 5perc utan kint volt a gyerek. Kerdeztem a dokimat el sem jut a gyerekig a "drog" ha ettol felnel esetleg. Drukkolok, kitartas!
37+5 napos voltam. Én nem tudom miért félnek tõle annyian. Mármint az altatástól. Nekem ez volt a 2. altatásom mûtétem, egyikkel sem semmi gond. Mondjuk én nagyon jól viselem! Két órával utána, mert egyedül mentem pisilni is!
Nekem is 37. héten volt altatásos császárom. Reggel elfolyt a magzatvíz, és estig sem tudtak fájást csinálni, és nem is tágultam csak 1 ujjnyira. Megpróbálták beadni az epidurált, de nem tudták, mert állítólag nem találták az epidurális teret. Úgyhogy 4-szeri potyaszúrás után altattak. Nekem már megváltás volt. Csak annyit kérdeztem, hogy ugy felkelek még?:) ) Aztán rámtették a maszkot és elszaladtak a fények minden irányba.... Amikor felkeltettek, akkor nem tudtam magamról ugy 2-3 órán keresztül. Férjem mondta, hogy nagyon sírtam, mikor vittek az intenzívre, de állítólag felhívtam õt telefonon, hogy mi van a gyerekkel, de reggel nem emlékeztem rá. Most a 2. gyereket várom, de már most parázok az epiduráltól, ha tehetném önként "aludnék " most is egyet, de a dokim azt mondta, hogy elõször próba szerencse az epidurállal, végsõ megoldás az altatás.
Tényleg ne aggódj, ki lehet bírni. Annyi kellemetlenség azonban volt(legalábbis nálam), hogy mikor felkeltem, nagyon kapart a torkom a csõtõl, amit ledugnak altatáskor és nagyon irritálta a nyelõcsövem, folyton köhögnöm kellett, amitõl ugye rémesen húzódott a friss heg. De ugye, ha nevetsz vagy tüsszentesz akkor is fog húzódni. Ja és nálam 39. héten történt, már a kitolási szakaszban lépett fel komplikáció és nem volt idõ az epire.
az altatástól ne félj, semmi nem lesz. elõtte nagyon fontos a teljes éhgyomor, én már este 6 után nem ettem/ittam semmit és akkor is csak könnyût. Nem császárhoz altattak, de maga az altatás úgy történt, hogy szurit kaptam a kezembe. Mondták, hogy majd zsibbadni fog egy kicsit a nyakam. Nem volt egy kicsit sem kellemetlen nekem! Így is lett, aztán el is aludtam. Semmi bajom nem volt utána. arra kell figyelni, hogy utána még 2 órán keresztül tilos felkelni, felülni és inni/enni. még véletlenül sem igyál. Ha nem kelsz fel és alszol vagy pihengetsz nem leszel olyan rosszul. (A rosszul lét alatt szédülést, hányingert értek). Nekem ennyi volt, nem mélyaltatás volt, szerintem neked sem az lesz. Én álmodtam közben, kb. 12 percet aludtam. a császár sem több idõ, ne félj, nem lesz semmi, de semmi baj.
Ne aggódj biztosan minden rendbe lesz. Én is nagyon félnék az bizts. Altatás nélkül nem lehet? 4 gyerkõc anyukája
Miért császároznak a 37 héten?
Értem! Akkor minden jót kívánok!
Hú akkor nincs sok hátra, izgulok érted.
A kérdező hozzászólása: Mert állandóan beindul és már nem akarják visszatartani
A kérdező hozzászólása: kõszi mindenkinek
Melyik az a marha, aki lepontozgat mindenkit?
nem értem h mirét császároznak ha már magától ennyiszer beindult?vagy van valami egészségügyi probléma ami miatt csak császárral szülhetsz?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!