Találatok a következő kifejezésre: 37. hétbe az orvos azt mondta, (8 db)

Magnezium citrici-t hányadik hétig "kell" szedni? Az orvos azt mondta hogy 37. hétig. Betöltött 37 hétig? (nincs magánorvosom)

Legjobb válasz: Én napi 3x2-t szedtem a szinte állandó keményedés miatt, úgy a 36. héten hagytam abba. Nekem azt mondta a dokim, h a 37. hétig fokozatosan hagyjam el.

Én napi 3x2-t szedtem a szinte állandó keményedés miatt, úgy a 36. héten hagytam abba. Nekem azt mondta a dokim, h a 37. hétig fokozatosan hagyjam el.
SZerintem meg addig amíg indokolt... Mi az ok, ami miatt szedned kell?
A kérdező hozzászólása: Éjszakai erõs has, vádli és kézfej görcsre szedem, nem is ez az érdekes, hanem hogy a 37. hét után már abba kell hagyni mert már kell hogy legyenek méhösszehúzódások. Az érdekel hogy 36-37 között ne szedjem már, vagy betöltöm a 37. hetet és aznap ne szedjem már. Egyébként 5 hete szedem. Csak közeledek a 36 héthez.
Betöltött 37. hét. Tehát a 37. hét elsõ napjától. Le lehet fokozatosan is állni, ha az állapotod úgy kívánja, akkor napi 1-2 szemet szülésig is nyugodtan bevehetsz! Én az elsõnél igaz magne b6-ot szedtem, de azt végig szedtem, mert senki nem mondta, hogy ne szedjem.... természetes úton szültem, igaz gyorsan és szinte fájdalom mentesen-bár mint kiderült, ez nem a magnézium miatt volt, mert a késõbbi gyermekeket is gyorsan és alig érezhetõ összehúzódásokkal szültem... Boldog babavárást, könnyû szülést és egészséges kisbabát!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindannyiotoknak!

Miért nem szedhetem a magnéziumot a 36. hét után? Nekem az orvosom nem szólt emiatt, sőt, mivel elég kellemetlen amikor keményedik a pocim, azt mondta szedjek nyugodtan 1 db-al többet naponta.37 heteske

Legjobb válasz: Szia. Pontosan tegnap kérdeztem rá a dokimnál! Azt mondta, hogy ez a védõnõk által, elõszeretettel terjesztett hülyeség, hogy a 36. héttõl nem szabad szedni! De szabad, sõt a magnézium a legjobb gyógyszer a toxémia ellen! És ha tényleg megindul a szülés, nincs annyi magnézium, hogy visszatartsa! Üdv 37 hetes kismama

Szia. Pontosan tegnap kérdeztem rá a dokimnál! Azt mondta, hogy ez a védõnõk által, elõszeretettel terjesztett hülyeség, hogy a 36. héttõl nem szabad szedni! De szabad, sõt a magnézium a legjobb gyógyszer a toxémia ellen! És ha tényleg megindul a szülés, nincs annyi magnézium, hogy visszatartsa! Üdv 37 hetes kismama
A magnéziumnak görcsoldó hatása van, ami elnyomhatja a jóslófájásokat, amire szükség van, hogy felkészítse a méhet a szülésre.Ha nagyobb adagban szeded, szüléskor fájásgyengeséget okozhat, ami szintén nem jó.
azért nem ajánlatos szedni, mert elnyomhatja a simaizomlazító hatása a valódi fájásokat majd......
Valószínûleg a dokid azért mondta, hogy még emelheted, mert úgy gondolja maradjon csak bent az a baba amíg lehet..gondolom minden rendben vele.. Viszont a magnézium megakadályozhatja a méhösszehúzódást, keményedést, aminek a hatásáramegnyílna a méhszáj és beindulna a szülés...ha ezt sokáig gátolod, akkor még a 40. héten sem fogsz szülni, mert nem tud a méhed dolgozni, ugyanis ellazítod...szedheted, de azért a 38.héten érdemes elhagyni...legkésõbb, a végén még a fájásokat sem fogod érezni, mert úgy belazít.
MIÉRT vannak lepontozva a jó válaszok??? nem értem, ki az a m..ha aki ezzel szórakozik?! és csodálkoznak hogy nem jön annyi válasz a kérdésekre. hát miért is írjunk, ha amúgy is lepontozzák? minek?
Az én válaszom meg el is tûnt, úgy lepontozták. Nem értem, miért kell azért lepontozni, mert leírom amit a doki mondott? Most honnan tudjátok, hogy nem igaz? Azért ez kurvára szarul esik, hogy az ember veszi a fáradtságot, és próbál segítni, ti meg a béka segge alá pontoztok. Hát ezek után, mint ahogy mások is írták már, a franc se fog segíteni.
A kérdező hozzászólása: Én senkit nem pontoztam le, esküszöm ;o).... Márcsak azért sem, mert én is sokszor tapasztalom, hogy adok egy konkrét választ, ami hasznosabb nem is lehetne, és lepontoznak a se**fejek... Szóval megértek mindenkit...

37. hétbe vagyok, az orvos azt mondta, hogy kicsit sok a magzatvízem. Mitől lehet? Ez baj?

Legjobb válasz: Szia! Az orvosodat nem kérdezted meg? Õ pontosabban tudna neked választ adni, szerintem hisz ez a szakmája! MAN79

Szia! Az orvosodat nem kérdezted meg? Õ pontosabban tudna neked választ adni, szerintem hisz ez a szakmája! MAN79
A kérdező hozzászólása: Hát ez az , de csak legyintet eggyet és azt monta, hogy nem jelent semmit!!!
Nekem is azt mondta múltkor, hogy az átlagosnál valamivel több a magzatvíz. Elküldött egy vérvételre, hogy valamiféle mérgezést kizárjon, de még nem tudom az eredményét. Egyébként én azt olvastam, hogy az lehet az oka, hogy vagy keveset iszik, vagy sokat ürít a baba. De gondolom, ha olyan nagy baj lenne megindítanák a szülést nem? Én is 37. hétben voltam akkor!


Hétfőn töltöm a 37. hetemet. Az orvos azt mondta hogy befordult a babókám. Ilyenkor még mindig fenn áll az a veszély, hogy rátekeredik a köldökzsinór?

Legjobb válasz: sajnos az végig fenn áll, mert elõreeshet, olyankor erõs lüktetést érezhetsz a hüvelyednél és szólni kell a dokinak,mert általában megindítják a szülést, mert ha megszorul a zsinór oxigénhiányy léphet fel. Ritka eset, de figyelni kell rá.Reméljük nem lesz ilyen gond.

sajnos az végig fenn áll, mert elõreeshet, olyankor erõs lüktetést érezhetsz a hüvelyednél és szólni kell a dokinak, mert általában megindítják a szülést, mert ha megszorul a zsinór oxigénhiányy léphet fel. Ritka eset, de figyelni kell rá.Reméljük nem lesz ilyen gond.

A 37. hétbe léptem a lábaim már kb. 2 hete iszonyatosan vizesednek, mutattam a védőnőnek ill. az orvosnak is. illetve a vizeletembe is volt valami még a múlt héten egyiken se mondták hogy az fehérje lenne. Toxémia gyanus lehetek?

Ha fehérje van a vizeletben azt a véd?n? is látja a vizsgálat során? Illetve a magas vérnyomás állandó vagy néha jelentkezik?

Legjobb válasz: csak annyiban tudok segíteni, h a védõnõ vagy a körzeti orvos is tud fehérjetesztet csinálni. a neten sok mindent írnak a toxémiáról.

csak annyiban tudok segíteni, h a védõnõ vagy a körzeti orvos is tud fehérjetesztet csinálni. a neten sok mindent írnak a toxémiáról.
Szia. A fehérjét a védõnõ is látja a vizeletetben, ha nem magas a vérnyomásod akkor nincs baj. Sajnos a vizesedés velejárója az utolsó hetknek. Bár én a 34.héttõl ( a szülésig) néztem úgy ki, mint egy bálna, minden orvosi, védõnõi vizit után azt mondták, hogy holnap szülök. ( de a lánykám kihúzta a 40. hétig. Szerintem az jó , ha van rá lehetõséged minden héten menj el a védõnõhöz, Nst- re pedig már jársz, nekem ott is nézte a szülésznõm a vizeletet és vérnyomást. Kitartás, és ne izgulj!!!

37+2 naposan a babánkat 3300g- ra becsülték. A szülésznőm kitapogatta és az orvosom is azt mondta, hogy 3500g körül lesz, nem lesz nagyobb. A következő 3 hétben ha bent marad végig akkor nem hízik tovább? Vagy esetleg fogynak a babák olyankor?

Legjobb válasz: De, híznak, csak ilyenkor már keveset.Meg ne felejtsd el, hogy a 3300 g csak egy becslés.+/- fél kg is lehet az eltérés.Így, a vége felé már nem híznak olyan nagy ütemben a babák, ami nem baj szerintem, mert könnyebb lesz megszülni.

ismerõsömnek végig kicsi babát "ígértek" majdnem 4kg-os lett a kislánya
De, híznak, csak ilyenkor már keveset.Meg ne felejtsd el, hogy a 3300 g csak egy becslés.+/- fél kg is lehet az eltérés.Így, a vége felé már nem híznak olyan nagy ütemben a babák, ami nem baj szerintem, mert könnyebb lesz megszülni.
Még hízhat, de ilyenkor már nem sokat. Én 4 kg fölötti súlyú babát szültem hüvelyi úton, nem volt vészes. Nyugodj meg, rendben lesz minden, ki fog férni, az orvos vigyázni fog rád, tudják, mekkorát vágjanak, ha mégis repedsz, nem a világ vége, én is repedtem, de gyönyörûen összevarrtak (és a sex is jobb azóta:) )
36. héten 3800-ra becsülték a babámat, két héttel késõbb 3660-al megszületett. Sokkal könnyebb volt megszülni, mint a 2850-es babámat. Nem a súlyán múlik. Egyébként a magasabb súlyú babák sokszor erõsebbek és aktívabbak "születéskor". Emellett ami számít, az a fejkörfogat. Továbbá lehet egy három kilós baba duci is, meg cingár is, attól függ, milyen hosszú. Szóval itt annyi tényezõ van, hogy nem érdemes ezen rágódni... Fogyni tényleg nem fog, ahogy már írták. :o) Szép szülést!
A becsüléssel nekem többet mondtak. Inkább azt jó tudni, h a normál 3 kg felett van. Hízik még, de nem sokat. Inkább majd kint. :)
Nekem a 37. héten 3, 15 kg-ra saccolták a babát, aztán 1 hét múlva 2, 73 kg-mal született meg. Nálunk nem jött be az elõrejelzés. :-)
Az utolsó hónapban heti átlag negyed kilót híznak babaák. Nálunk ez nagyjából bejött. 1. fiú 37+6-on UH szerint 3600 gr szül 40+6-on 4400 gr (57 cm) 2. lány 37+1-en UH: 3301 gr szül: kiírás napján 3950 gr (56 cm)
elõzõ Mind a két babát hüvelyi úton szültem EDA-val, a fejkörfogatuk nem volt nagy: 36-os. Igaz a fimnak, mikor megszületett kicsit csúcsfeje volt, de elmúlt:-))))
Szia! Nekem a 40. héten az UH szerint csak a 37. hétnek megfelelõ babucim volt, nem akart megszületni, így még vártunk egy hetet, 41. héten indították és 4560 grammal született 61 cm-el... ennyit errõl. :)
fogyni biztosan nem fogynak....
40+3-on becsülték 3960-ra, másnap született 3460-al. Úgyhogy tévedhet is a becslés. Még fog hízni a kicsikéd, de nem sokat. És ha hosszú baba, akkor az uh gép a súlyát is többre becsüli, hiszen átlagot számít.
Szia!nekem a kisfiam 37+1 naposan 2780 gramm volt, 40+2 napra született 4070 grammal. Én úgy tudom, hogy pont az utolsó hetekben hizzák a legtöbbet, akár heti 25 dkg-ot is.
Szia! Nálam a 36. héten 3340g-ra becsülte az uh. Szülés elõtt 4 nappal ( pont betöltött 40. hét) 4020g, mondtam doktornak mérje meg még egyszer erre 3740 g-ot mért azt mondta valahol a kettõ között lesz. 4 nap múlva megszületett és 4230g volt a súlya. Normál hüvelyi szülés volt és semmi gond nem volt. Barátnõm 2 gyermeket szült 4, 5 kiló felett és gond nélkül. Könnyû szülést kívánok!
A mehlepeny allapotatol fugg, hogy mennyit hizik az utolso hetekben. Elvileg 15-20 dkg az atlaghizas hetente, de ha peldaul erosen meszesedik a mehlepeny es meg nem indul meg a szules, akkor egyaltalan nem biztos, hogy hizni fog. Lehet, hogy csak stagnal, de valamennyi fogyas is elofordulhat (ez inkabb tulhordasnal jellemzo, de nem feltetlenul igaz). Ebben az esetben altalaban latszik a baban szuletes utan, hogy fogyott bent valamennyit, nagyon rancos a bore.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ! Szorítsatok:)
Ugyan ez. 36+6 hetesen 3233 gramm UH szerint. Doki 3, 5 kg-ot tippelt. Kereken 3 hétre rá született meg, 4020 grammal.
A kérdező hozzászólása: 9 nappal a kiírt idõpont elõtt megszületett a kisfiunk 4150gr , 49 cm:)

37. hétben járok. Tegnap voltam uh-on. Eddig mindig 4 nappal nagyobb volt a babám, most meg azt mondta az orvos, hogy 9 nappal le van maradva. Most 2630 gramm. Miért lett kisebb a babám?

A fej átmér?je kisebb, de a térfogata és a hasa nagyobb, mint az internetes átlag. Most akkor nem fejl?dik a babám?? Aggódom, segítsetek.

Legjobb válasz: Ne aggódj, nincs semmi baja! Az UH csak becsüli az értékeket, egyáltalán nem biztos, hogy ekkora a babó. Én hallottam már olyan esetrõl, hogy rémiszgették a kismamát le van maradva a kicsi súlyban, nagyságban, aztán mikor megszületett 4 kg-os babó volt, teljesen jó méretekkel.

Ne aggódj, nincs semmi baja! Az UH csak becsüli az értékeket, egyáltalán nem biztos, hogy ekkora a babó. Én hallottam már olyan esetrõl, hogy rémiszgették a kismamát le van maradva a kicsi súlyban, nagyságban, aztán mikor megszületett 4 kg-os babó volt, teljesen jó méretekkel.
Jaj ne butáskodj! Minden rendben van a bébiddel, nekem is hol nagyobb, hol kisebb. Teljesen változó a fejlõdésük üteme. Tényleg ne aggódj feleslegesen! Az orvosod úgy is szólt volna ha valami baj lenne, én úgy tudom egy-két hét csúszás megengedhetõ! Tehát ne aggódj! Élvezd ki még a kismamaságod heteit! Szép szülést!
szia! nekem 36.héten 2600grammot mondtak és 37 hétre született 3 kg-val, ne aggodj emiatt.meg mindenki mást örököl, mások az adottságok stb...és még van 3 hete a babócáddnak odabent.
Szia! Ne aggódj! Nekem a 33. héten 2400g-ra becsülték a súlyát, a 36. héten meg "csak" 2600g-ra. Gondolhatod, hogy megijedtem, mert 3 hét alatt hízott volna annyit, amit 1 hét alatt kellett volna. De a dokim megnyugtatott és a védõnõm, hogy elég, ha az UH-on csak 1mm-rel is arrébb teszik a csillagot, már teljesen téves adat jön ki. Szóval nekem is teljesen benézte a szonográfus, lehet, neked is. Egyébként is: csak átlag adatok szerint nézik, márpedig minden baba más. Mi sem vagyunk egyformák. Szóval nyugi, biztos, hogy minden rendben van!! Szintén 37 hetes
Semmi gond! Teljesen átlagos a babád! Teljesen eltérõen fejlõdnek és az uh csak súlyt BECSÜL! A mért adatokból és ez nem biztos. Az én lányom 37. hétre született 2830 grammal és 50 centivel és elképesztõen husis baba volt, olyan combjai voltak (vannak), hogy a dokik és a nõvérek nem akarták elhinni! 5 hós kislány anyukája.
Ne aggódj, az ultrahangon mért adatok elég csalókák! Nekem az elsõ babánál a 40. héten 2700 g-ra becsülték a súlyát, és végül a 41. héten 3500 g-mal született! Nem hinném, hogy 1 hét alatt hízott volna csaknem 1 kg-t, fõleg hogy a babák csak a 38-39.hétig nõnek, utána nem jellemzõ a súlygyarapaodás, sõt inkább csökkenés várható, ha a méhlepény már annyira el van örgedve.

Sima szülésnél is kell katéter? Beöntést mindig adnak? Azt mondta az orvosom szerdán hogy kb 3 kiló most a baba akkor léptem a 37. hétbe.

Legjobb válasz: Sima szülésnél nem kell katéter,csak ha megszültél arra figyelj,hogy döntsd magadba a folyadékot,mert azt figyelik utána van-e spontán pisi.

Sima szülésnél nem kell katéter, csak ha megszültél arra figyelj, hogy döntsd magadba a folyadékot, mert azt figyelik utána van-e spontán pisi.
Nekem sima szülésem volt, és kaptam katétert, szülés elõtt és után is. Ez szeritnem kórházfüggõ. Beöntést sajnos nem kaptam, pedig akartam, csak már nem volt rá idõ.
Én term észetes úton szültem Orosházán. Nálunk is minden kismamának adnak beönétst (persze, ha va rá idõ) . A kislányo 4, 5 kilóval született, és semmi komlikáció nem volt a szülés közben. A varrás elõtt a doki felhelyezett egy csapolókatétert, mert tele volt a hólyagom és annyira el voltam zsibbadva, hogy nem tudtam pisilni. Ezt épphogycsak feldugják, már húzza is ki, szinte észre se vettem, olyan gyorsan csinálta.
A kérdező hozzászólása: És azt mondta , hogyha fel hizik a pici 4 kilóra azt nem fogom tudni normálisan megszülni Mennyí rá az esély hogy ilyen dundus lesz?azt is mondta , hogy elindult a feje lefele és ezt irta a papiromra hogy c3100 és , hogy szerinte a Bogi nem mard végig bent.
ne izgulj.Meg fogod tudni szülni.van aki közel 5 kg-s babát szül terme´szetesen.Ez majd akkor kiderül.Az uh szokott tévedni+-500grammot.Szerencse´re nálam is te´vedett, így a lányom 3620grammal született.Beöntést szinte mindíg adnak, de megkérdezik, hogy szeretnél-e??Én külön kértem is.Nem vészes, és akkor szülés közben nem lessz "baleset".Már van ahol kúpot adnak, humánusabb, de a beöntés gyorsabb.Szerintem jobb mint a kúp.Ez az én véleményem... Már nem úgy csinálják mint a "régi idökben".
Ja, nekem is zt mondta a doki, hogy nem húzom ki az idöt, mégis 5 nappal túlhordtam Rebekát.
Nekem is azt mondta az orvosom 37.hétben, hogy mostmár bármikor jöhet a baba, hát nem jött 42.hétben császároztak meg és rejtély maradt miért nem akart beindulni a sima szülés, pedig sokmindennel próbálkoztak. 37.hétben azt mondta az orvosom 3200gr.körül van 42.hétbe 3500 al született a kisfiam.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!