Találatok a következő kifejezésre: 37. hétbe az orvos (15 db)

Hétfőn töltöm a 37. hetemet. Az orvos azt mondta hogy befordult a babókám. Ilyenkor még mindig fenn áll az a veszély, hogy rátekeredik a köldökzsinór?

Legjobb válasz: sajnos az végig fenn áll, mert elõreeshet, olyankor erõs lüktetést érezhetsz a hüvelyednél és szólni kell a dokinak,mert általában megindítják a szülést, mert ha megszorul a zsinór oxigénhiányy léphet fel. Ritka eset, de figyelni kell rá.Reméljük nem lesz ilyen gond.

sajnos az végig fenn áll, mert elõreeshet, olyankor erõs lüktetést érezhetsz a hüvelyednél és szólni kell a dokinak, mert általában megindítják a szülést, mert ha megszorul a zsinór oxigénhiányy léphet fel. Ritka eset, de figyelni kell rá.Reméljük nem lesz ilyen gond.

Magnezium citrici-t hányadik hétig "kell" szedni? Az orvos azt mondta hogy 37. hétig. Betöltött 37 hétig? (nincs magánorvosom)

Legjobb válasz: Én napi 3x2-t szedtem a szinte állandó keményedés miatt, úgy a 36. héten hagytam abba. Nekem azt mondta a dokim, h a 37. hétig fokozatosan hagyjam el.

Én napi 3x2-t szedtem a szinte állandó keményedés miatt, úgy a 36. héten hagytam abba. Nekem azt mondta a dokim, h a 37. hétig fokozatosan hagyjam el.
SZerintem meg addig amíg indokolt... Mi az ok, ami miatt szedned kell?
A kérdező hozzászólása: Éjszakai erõs has, vádli és kézfej görcsre szedem, nem is ez az érdekes, hanem hogy a 37. hét után már abba kell hagyni mert már kell hogy legyenek méhösszehúzódások. Az érdekel hogy 36-37 között ne szedjem már, vagy betöltöm a 37. hetet és aznap ne szedjem már. Egyébként 5 hete szedem. Csak közeledek a 36 héthez.
Betöltött 37. hét. Tehát a 37. hét elsõ napjától. Le lehet fokozatosan is állni, ha az állapotod úgy kívánja, akkor napi 1-2 szemet szülésig is nyugodtan bevehetsz! Én az elsõnél igaz magne b6-ot szedtem, de azt végig szedtem, mert senki nem mondta, hogy ne szedjem.... természetes úton szültem, igaz gyorsan és szinte fájdalom mentesen-bár mint kiderült, ez nem a magnézium miatt volt, mert a késõbbi gyermekeket is gyorsan és alig érezhetõ összehúzódásokkal szültem... Boldog babavárást, könnyû szülést és egészséges kisbabát!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindannyiotoknak!

37. heti vizsgálat után másnapra barnás folyás. Az orvos szerint ez rendben van. Szerintetek? A külsőméhszájam kezd nyilni. Kitartok a 40. hétig?

Legjobb válasz: én megszültem, pedig az orvos azt mondta hogy még biztos nem. 37. héten kisfiam egészségesen 3290g 50cm-el jött a világra. igaz én éreztem, hogy elöbb fog jönni pedig szép panaszmentes terhességem volt. szép szülést kivánok neked

én megszültem, pedig az orvos azt mondta hogy még biztos nem. 37. héten kisfiam egészségesen 3290g 50cm-el jött a világra. igaz én éreztem, hogy elöbb fog jönni pedig szép panaszmentes terhességem volt. szép szülést kivánok neked
Ilyen nekem is volt és a 38, héten már 4 cmre voltam nyitva.A 39.héten szültem.
Nekem is a 38. héten a matatós vizsgálat után, amire hazaértem szinte ömlött belõlem a vér, pedig a doki nagyon óvatosan vizsgált. Ekkor nagyon beparáztam, de mondta, hogy semmi gond, ez normális és tényleg délutánra már el is állt a vérzés. Ja és átléptem a 40. hetet és úgy kellett kicsalogatni végül a babát, uh no para!
36 hetesen nekem is ez volt méhszájvizsgálat után. 41+1 hétre szültem. Akkor szerintem az amnioszkópiás vizsgálat is hozzásegített, mert utána véreztem egész délután, éjjel megindult a szülés.

Miért nem szedhetem a magnéziumot a 36. hét után? Nekem az orvosom nem szólt emiatt, sőt, mivel elég kellemetlen amikor keményedik a pocim, azt mondta szedjek nyugodtan 1 db-al többet naponta.37 heteske

Legjobb válasz: Szia. Pontosan tegnap kérdeztem rá a dokimnál! Azt mondta, hogy ez a védõnõk által, elõszeretettel terjesztett hülyeség, hogy a 36. héttõl nem szabad szedni! De szabad, sõt a magnézium a legjobb gyógyszer a toxémia ellen! És ha tényleg megindul a szülés, nincs annyi magnézium, hogy visszatartsa! Üdv 37 hetes kismama

Szia. Pontosan tegnap kérdeztem rá a dokimnál! Azt mondta, hogy ez a védõnõk által, elõszeretettel terjesztett hülyeség, hogy a 36. héttõl nem szabad szedni! De szabad, sõt a magnézium a legjobb gyógyszer a toxémia ellen! És ha tényleg megindul a szülés, nincs annyi magnézium, hogy visszatartsa! Üdv 37 hetes kismama
A magnéziumnak görcsoldó hatása van, ami elnyomhatja a jóslófájásokat, amire szükség van, hogy felkészítse a méhet a szülésre.Ha nagyobb adagban szeded, szüléskor fájásgyengeséget okozhat, ami szintén nem jó.
azért nem ajánlatos szedni, mert elnyomhatja a simaizomlazító hatása a valódi fájásokat majd......
Valószínûleg a dokid azért mondta, hogy még emelheted, mert úgy gondolja maradjon csak bent az a baba amíg lehet..gondolom minden rendben vele.. Viszont a magnézium megakadályozhatja a méhösszehúzódást, keményedést, aminek a hatásáramegnyílna a méhszáj és beindulna a szülés...ha ezt sokáig gátolod, akkor még a 40. héten sem fogsz szülni, mert nem tud a méhed dolgozni, ugyanis ellazítod...szedheted, de azért a 38.héten érdemes elhagyni...legkésõbb, a végén még a fájásokat sem fogod érezni, mert úgy belazít.
MIÉRT vannak lepontozva a jó válaszok??? nem értem, ki az a m..ha aki ezzel szórakozik?! és csodálkoznak hogy nem jön annyi válasz a kérdésekre. hát miért is írjunk, ha amúgy is lepontozzák? minek?
Az én válaszom meg el is tûnt, úgy lepontozták. Nem értem, miért kell azért lepontozni, mert leírom amit a doki mondott? Most honnan tudjátok, hogy nem igaz? Azért ez kurvára szarul esik, hogy az ember veszi a fáradtságot, és próbál segítni, ti meg a béka segge alá pontoztok. Hát ezek után, mint ahogy mások is írták már, a franc se fog segíteni.
A kérdező hozzászólása: Én senkit nem pontoztam le, esküszöm ;o).... Márcsak azért sem, mert én is sokszor tapasztalom, hogy adok egy konkrét választ, ami hasznosabb nem is lehetne, és lepontoznak a se**fejek... Szóval megértek mindenkit...

A 37. hétbe léptem a lábaim már kb. 2 hete iszonyatosan vizesednek, mutattam a védőnőnek ill. az orvosnak is. illetve a vizeletembe is volt valami még a múlt héten egyiken se mondták hogy az fehérje lenne. Toxémia gyanus lehetek?

Ha fehérje van a vizeletben azt a véd?n? is látja a vizsgálat során? Illetve a magas vérnyomás állandó vagy néha jelentkezik?

Legjobb válasz: csak annyiban tudok segíteni, h a védõnõ vagy a körzeti orvos is tud fehérjetesztet csinálni. a neten sok mindent írnak a toxémiáról.

csak annyiban tudok segíteni, h a védõnõ vagy a körzeti orvos is tud fehérjetesztet csinálni. a neten sok mindent írnak a toxémiáról.
Szia. A fehérjét a védõnõ is látja a vizeletetben, ha nem magas a vérnyomásod akkor nincs baj. Sajnos a vizesedés velejárója az utolsó hetknek. Bár én a 34.héttõl ( a szülésig) néztem úgy ki, mint egy bálna, minden orvosi, védõnõi vizit után azt mondták, hogy holnap szülök. ( de a lánykám kihúzta a 40. hétig. Szerintem az jó , ha van rá lehetõséged minden héten menj el a védõnõhöz, Nst- re pedig már jársz, nekem ott is nézte a szülésznõm a vizeletet és vérnyomást. Kitartás, és ne izgulj!!!

1 hetes a babám és kis súllyal született 37. hétre, 2490 grammal. A kórházban és itthon is azt mondják az orvosok, védőnők, nővérek, hogy két- esetleg háromóránként ennie KELL! Mert kicsi. Tényleg muszáj ébresztgetni?

A kórházban nem volt sárga, most picikét az. Tejem szerintem volna b?ven, de ha felébresztem, olyan zaklatottá válik, hogy képtelen szopizni szinte. eleve nehezíti a dolgunkat a lapos mellbimbó is. egy órát sír, mire pár percet sikerül szpoiznia, igaz, azt mohón teszi. de mostanában kezdi elutasítani a mellet és ha rá is kap, két-három szívás után elengedi és sír. nagyon rossz ezt nézni és hallgatni, olyan tehetetlen vagyok :-((( hogy segítsek neki? a lapos bimbót fejéssel szopi el?tt kiemelem, be is tudja kapni, de ez nem segít igazán, mert kiköpi, eltolja két szívás után.

Legjobb válasz: A babád kis súllyal született, ezért mondják az orvosok, hogy ébreszd fel bizonyos idõközönként! Ehhez azonban nem kell feltétlenül felkeltened! Feküdj mellé, szépen szoptasd meg, ha alszik! Álmában is meg tudod etetni! A lapos mellbimbót szoptatás elõtt fej 1 percig, míg kiemelkedik, s ekkor a baba már könnyebben be tudja kapni! A szoptatást mind neked, mind neki is meg kell tanulnia! Kicsi száját nagyra kell nyitnia, s a mellbimbó udvarának nagy részét a szájába kell vennie, hogy könnyen és hatékonyan tudjon szopizni! Lehet a technika, a pozíció nem megfelelõ neki, próbálkozzatok mindenfélével, hátha úgy könnyebb lesz!

A babád kis súllyal született, ezért mondják az orvosok, hogy ébreszd fel bizonyos idõközönként! Ehhez azonban nem kell feltétlenül felkeltened! Feküdj mellé, szépen szoptasd meg, ha alszik! Álmában is meg tudod etetni! A lapos mellbimbót szoptatás elõtt fej 1 percig, míg kiemelkedik, s ekkor a baba már könnyebben be tudja kapni! A szoptatást mind neked, mind neki is meg kell tanulnia! Kicsi száját nagyra kell nyitnia, s a mellbimbó udvarának nagy részét a szájába kell vennie, hogy könnyen és hatékonyan tudjon szopizni! Lehet a technika, a pozíció nem megfelelõ neki, próbálkozzatok mindenfélével, hátha úgy könnyebb lesz!
Szerintem se ébreszd fel, hanem altasd a ti ágyatokon, és két óránként feküdj mellé, és add a szájába a cicidet. A szopási reflex így is beindul, és álmában is meg tudod etetni. Ha ez nem válik be, akkor marad a fejés, és a pohárból etetés. (vagy cumisüveg, de ez a rosszabbik választás)
Nekem is kissúlyú korababáim vannak ( 36+4 hétre születtek 2380 és 2470 grammal). A sárgaságtól aluszékonyak, nappal min denképp háromóránként ettesd meg, az elsõ két hétben éjjek is. Ha nem szopik fejd le neki és cumiból kapja neki ez még negyon fontos. Ne aggódj behozza magát szép lassan. A szopihoz nem tudok tanácsot, az ikreim nem szopiztak, nem is volt mit.
Ha lehet, a lefejt tejet ne üvegbõl add neki, mert akkor lehet, hogy sosem fog szopizni. Kis, kifelé hakló peremû pohárból az újszülöttek nagyon ügyesen isznak, az én korababámnak is ment. Ilyen pici korban még 30-60 milit isznak maximum, kár ennyivel összekenni a cumisüveget. Ébreszteni viszont kell, mivel besárgult és mivel korababa is. Az aluszékonyság náluk a kiszáradás jele lehet, nem szabad hagyni, hogy túl sokat aludjon egyhumazban. Vakamint szoptatási tanácsadót javaslok én is.
Akkor fejd le a tejet és add üvegbõl. Cumizáshoz ébreszd fel de cicizéshez nem kell. Esetleg a bimbókiemelõvel megpróbálhatod szoptatni idõvel elhagyható de fontos hogy egyen fejjél és add üvegbõl v. pohárból.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! sajnos a fekve szoptatás nálunk nemigen válik be és ha alszik, annyira alszik, hogy nem is keresi a cicit, hiába piszkálom, nem nyitja ki a száját. Elvileg ha az alsó ajkához ér valami, ynitnia kéne száját, ugye? na õ ezt nem teszi. a fekve szopi meg nem megy, nem férek hozzá a kisbabához, mert túl nagyok a melleim. nem túlzok, nagyobbak , mint a babám feje és ez további nehézségeket okoz, mert nem látom õt jól. tiszta seb mindkét bimbóm, de ez nem is érdekel, csak õ lakna jól mindig sírás helyett. el nem tudom képzelni, hogyan szoptathatnám meg álmában, tényleg nagyon mélyen alszik. :-(
Ajajj!Pedig ha sárga akkor ennie kell!!!Mert még sárgább lesz!És a sárgasásg miatt aluszékony lehet!Muszály beletuszkolnod a kaját!Nincs mese!!!!Ha máshogy nem , akkor fejd le a tejet, és cumisüvegbõl "borítsd bele"!Ez most így nagyon dúrván hangzik, de én így csináltam , mert az én babám is sárga volt és aludt!Felkeltettem és gyorsan beleöntöttem üvegbõl!Ahogy elmúlt a sárgaság és erõsödött egy picit, onnantól szépen szopcsizott magától!
Én a fejés és az üveg elõtt mindenképp tanácsadót javasolnék neked, mert lehet, hogy van valami fontos az aluszékonysága mögött. Kis súlya van, úgyhogy nála tényleg jobban oda kell figyelni a mennyiségekre, de ez azért nem tömést jelent! Más egyéb jeleket is meg kellene figyelned, tanulnod, hogy tudd, mikor lehet baj és mikor nincs. Pl. kutacsa rendben van, nem esett be? Én nem értek még annyira a "korababákhoz", ezért is ajánlom neked, hogy szakmai segítséget kérj, nehogy rosszat mondjunk neked. Ha gondolod, javasolhatok konkrét személyt is.

37. hétbe vagyok, az orvos azt mondta, hogy kicsit sok a magzatvízem. Mitől lehet? Ez baj?

Legjobb válasz: Szia! Az orvosodat nem kérdezted meg? Õ pontosabban tudna neked választ adni, szerintem hisz ez a szakmája! MAN79

Szia! Az orvosodat nem kérdezted meg? Õ pontosabban tudna neked választ adni, szerintem hisz ez a szakmája! MAN79
A kérdező hozzászólása: Hát ez az , de csak legyintet eggyet és azt monta, hogy nem jelent semmit!!!
Nekem is azt mondta múltkor, hogy az átlagosnál valamivel több a magzatvíz. Elküldött egy vérvételre, hogy valamiféle mérgezést kizárjon, de még nem tudom az eredményét. Egyébként én azt olvastam, hogy az lehet az oka, hogy vagy keveset iszik, vagy sokat ürít a baba. De gondolom, ha olyan nagy baj lenne megindítanák a szülést nem? Én is 37. hétben voltam akkor!

37. héten meg lehet még fogadni az orvost? Vagy már késő?

Egyre közeleg a szülés, és egyre jobban pánikolok is t?le. Eddig úgy voltam vele, hogy majd csak megszülök valakinél, hisz ezért vonták le a bruttó fizetésemb?l a természetbeni egészségbiztosítási járulékot. De mostmár úgy gondolom, hogy nyugodtabb lennék, ha lenne orvosom. Vagy már elég furcsán nézne rám az orvos, ha felkérném?

Legjobb válasz: furán igen, de biztos találsz olyan orvost, aki elvállal még (a pénzért mindent sajnos). Elvileg a saját maguk által követett terhességeket szokták szeretni.

furán igen, de biztos találsz olyan orvost, aki elvállal még (a pénzért mindent sajnos). Elvileg a saját maguk által követett terhességeket szokták szeretni.
szerintem próba szerencse.
én azt kértem meg, akihez az SZTK-ban jártam terhesgondozásra. 35. héten. Szerintem csak akkor érdemes, ha tényleg szimpi és sokat jártál hozzá.
Én 31 héten kértem meg a dokim, akihez évek óta járok!Teljesen kedvesen és természetesen elfogadta a felkérésem! 35hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Megkérdezem majd a kiszemelttõl, és vagy elzavar, vagy nem. :)

Jelenleg 3. gyeremekemet várom, 37. hétben vagyok a babám far fekvésű. (az első 2 koponyás spontán szülés volt), van-e esélyem, hogy a szülésig megfordul a baba, ha nem, megtudom-e spontán szülni? (az orvosom szerint, Igen).

Legjobb válasz: Ha nem túl nagy a baba (nekem azt mondták,hogy max.3 kg),akkor természetes úton is meg tudod szülni,de amúgy az egyik ismerõsömnek a 39.hétben fordult meg,de ennek a csodájára jártak a dokik,úgyhogy nem biztos,hogy Neked is megfordul a.Minden jót kívánok!32 hetes kismami

Ha nem túl nagy a baba (nekem azt mondták, hogy max.3 kg), akkor természetes úton is meg tudod szülni, de amúgy az egyik ismerõsömnek a 39.hétben fordult meg, de ennek a csodájára jártak a dokik, úgyhogy nem biztos, hogy Neked is megfordul a.Minden jót kívánok!32 hetes kismami
Elviekben meg tud még fordulni, de szerintem kicsi rá az esély. Azért szorítok, hátha. :) 23 hetes kismama
Szia! Múltkor mondta NST-n az egyik kismama, hogy a 39. hétben van, és most fordult meg a babájuk. Szóval ez alapján minden lehetséges.

Mit jelent ha azt mondja az orvos uh vizsgálaton hogy a 37-dik hétben zavaros a magzatvizem?

Legjobb válasz: Nem sok jót! Lehet megindítják a szülést h a kicsinek neh baja legyen belõle! Neked mit mondott a doki róla?

Nem sok jót! Lehet megindítják a szülést h a kicsinek neh baja legyen belõle! Neked mit mondott a doki róla?
Azt hogy belekakilt a babád a magzatvízbe és ez sajnos nagyon durva fertõzéseket okozhat, tehát meg kell indítani a szülést.
Neked nem mondta? Csak úgy hazaengedett?
A kérdező hozzászólása: Nekem annyit mondott hogy zavaros a vizem és hogy maximum másfél hetem van hátra szülésig mert nagyon lenn van a baba. De orvoshoz nem küldött, hogy baj lenne. Meg amúgy is szerdán kell mennem a dokihoz és viszem az ultrahang eredményt. Amúgy nem érzek semmi különös panaszt , csak nagyon feszeget a babám és egyre gyakrabban van annyira lent hogy mintha már a fenekemben érezném.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!