Találatok a következő kifejezésre: 37. hétbe az (139 db)

Hány g volt a 36. -37. héten az UH szerint a Babátok? És ehhez képest mikor, hány g-mal született?

Az UH becslésének mennyire van köze a valósághoz?

Legjobb válasz: Semennyire nem volt köze a valósághoz a mért adat. 4D UH alapján akkor 3 kiló volt, 4 hét múlva, amikor megszületett 3150 grammos volt, elõtte esti UH alapján a gép 2800 grammra becsülte. Az Uh gépek egy megadott kombinációból hozzák ki a becsült súlyt. Nem veszik figyelembe azt, hogy az anya alacsony, vagy magas, vékony, vagy kövér.

Semennyire nem volt köze a valósághoz a mért adat. 4D UH alapján akkor 3 kiló volt, 4 hét múlva, amikor megszületett 3150 grammos volt, elõtte esti UH alapján a gép 2800 grammra becsülte. Az Uh gépek egy megadott kombinációból hozzák ki a becsült súlyt. Nem veszik figyelembe azt, hogy az anya alacsony, vagy magas, vékony, vagy kövér.
36 hetesen saccoltak 3800 grammot (be is tojtam, hogy mekkora lesz ez a gyerek a végére :) ), 38+4 hetesen született 3770 grammal és 56 cm-rel.
nálam mûködött a saccolás, ugyanis igaz én a 38.héten szültem, és aznap reggel nézték UH-on és 3500 grammot mondott a dokim és délután 3 kor megszületett 3500 grammal..... és 50 centivel.
Szia. 36 hetesen 3200 grammot saccoltak, kiírt napon 4500 grammal, 57 cm-rel megszületett :)
nekem azt montdák hogy nagyon kicsi lesz a babám 2kg montak erre 3kg65dkg -mal és 54cm rel születet
Szerintem is kicsit félre mér, az én fiam a 37.héten 3800ra vagy még nagyobbra lett saccolva, 10es BPD-t mértek neki már akkor. A 41.hét után született 3400 grammal és egyáltalán nem volt akkora feje mint amekkorának mérték:) Pedig nagyon beparáztam mikor ilyen nagynak becsülték a fejét.
nekem jó volt a becslés a 36 héten 3, 2 kg volt, a 38 és 40. héten 3, 5-3, 7 kg közöttire saccolták 40+3 naposan 3, 6 kilóval született
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :) Úgy olvasom, h nagyon-nagy eltérések nem voltak a becsült és a "valódi" értékek között.

Hétfőn töltöm a 37. hetemet. Az orvos azt mondta hogy befordult a babókám. Ilyenkor még mindig fenn áll az a veszély, hogy rátekeredik a köldökzsinór?

Legjobb válasz: sajnos az végig fenn áll, mert elõreeshet, olyankor erõs lüktetést érezhetsz a hüvelyednél és szólni kell a dokinak,mert általában megindítják a szülést, mert ha megszorul a zsinór oxigénhiányy léphet fel. Ritka eset, de figyelni kell rá.Reméljük nem lesz ilyen gond.

sajnos az végig fenn áll, mert elõreeshet, olyankor erõs lüktetést érezhetsz a hüvelyednél és szólni kell a dokinak, mert általában megindítják a szülést, mert ha megszorul a zsinór oxigénhiányy léphet fel. Ritka eset, de figyelni kell rá.Reméljük nem lesz ilyen gond.

Ha a 37. héten azt mutatta az ultrahang hogy kevesebb az átlagosnál a magzatvizem akkor az jelent v. mit?

Legjobb válasz: Szerintem semmi komolyat, különben mondták volna... Nyugodj meg:-)

Szerintem semmi komolyat, különben mondták volna... Nyugodj meg:-)

Ha egész délután (már vagy 6 órája) ébren van a baba, és nagyon mocorog a 37. hétben, az jelenthet valami rosszat?

Legjobb válasz: Szerintem sincs baj, sõt ez inkább csak jót jelenhet! Beszéljj hozzá, az általában segít, hoyg megnyugodjun! Gratulálok! :)

Szerintem sincs baj, sõt ez inkább csak jót jelenhet! Beszéljj hozzá, az általában segít, hoyg megnyugodjun! Gratulálok! :)
Szerintem jobb mintha nem mozogna.-) Barántõm babája is végig mocorgott, egy pillanatra sem állt meg. nem hinném hogy baj van.-) Nyugi:-) A front is hat rájuk..
A kérdező hozzászólása: Köszi a megnyugtatást! Általában tényleg csak a mozgás hiányáról írnak rosszakat, de furi, hogy pont így a vége felé indult neki, mikor azt mondják, hogy csökken az aktivitásuk...
nagyon is jó, ha mocorog, csak mocorogjon sokat!!!!

A 37. hétben az normális, ha a magzatmozgások viszonylag sokáig tartanak? Délutánonként van, hogy 2 órán keresztül is erősen és fájdalmasan mocorog...

Legjobb válasz: Ez teljesen normális, az ébrenléti szakuk ilyenkor már felveszi anya ébrenléti-alvási ritmusát.

Ez teljesen normális, az ébrenléti szakuk ilyenkor már felveszi anya ébrenléti-alvási ritmusát.

Tegnap hajnalban született a pici babánk, 37 hétre. Azt mondták minden ok, de nem akar szopizni. A kórházban pedig nem adnak neki semmit enni-inni. A feleségem már nagyon kivan, nem tudjuk mit csinálhatnánk, nem fog kiszáradni?

A nővérek nagyon bunkók, semmit nem csinálnak, ha kérdezünk valamit, csak elmotyogják, de nem mutatják meg rendesen, természetes hogy ilyenkor még nem szopik? Már nagyon aggódunk, csak alszik egész nap, és a súly se túl nagy, csak 2650 grammal született, ha ebből még lefogy mi lesz?

Legjobb válasz: A babák 72 órányi tartalékkal születnek, majd h megéhezik, fog szopizni, türelem. A fiam se szopizott elsõ 2 nap, aztán megjött a kedve, és le se tudtam vadászni a cicirõl:) De ha nagyon aggódsz, inkább a neonatológusnak szóljatok, ne a csecsemõsöknek!

A babák 72 órányi tartalékkal születnek, majd h megéhezik, fog szopizni, türelem. A fiam se szopizott elsõ 2 nap, aztán megjött a kedve, és le se tudtam vadászni a cicirõl:) De ha nagyon aggódsz, inkább a neonatológusnak szóljatok, ne a csecsemõsöknek!
Szia! Gratulálok a babához! Az én fiam is 37. hétre született 2400 gr-al. Az elsõ nap õ sem evett csak aludt, mert elfáradt a szülésnél õ is. Az jó ha nem adnak neki tápot, cukros vizet!!!! Ne is engedjétek nem szabad! Anyuka 2 óránként ébresztgesse, peluscsere stb... és próbálkozzon minden 2 órában! Nagyon fontos, muszáj!!!! Ha a baba alszik dörzsölgesse a fülét, talpát, cirógassa az arcát, elõbb-utóbb sikerülni fog, csak kitartás! :) Egy nap nem baj ha nem eszik, de utána fontos lenne és nem a súlya miatt, hanem a sárgaság miatt. Ha besárgul, még aluszékonyabb lesz...ördögi kõr... A tej beindulásához is szükség van arra, hogy a baba dolgozzon a cicin. Ne izguljatok, minden rendben van, csak anyuka legyen kitartó és 2 óránként vegye kézbe, ébresztgesse! :) Egy 3 gyerekes, gyerekszakápoló anyuka!
Jah azt elfelejtettem írni, hogy az enyém 2550-nel született
7. vagyok: Nálunk besárgult, és nagyon-nagyon alvós volt. Ne aggódjatok, menni fog. Ha a 4. nap nem indul be a tej, akkor adnak a babának tápszert. Egyik ismerõsömnek csak otthon indult be a teje, addig tápszeres volt, aztán anyatejes lett.
Az én babám 36. hétre született. Rettentõ aluszékony volt, nekem kellett kelteni. 4. napon indult be a tejem. Napközben cici közelben tartottam. Nagyon ritka, ha a baba rögtön szopik. Ne izguljon! Igyon sokat, gyümölcs levet! A csecsemõsök általában bunkók. Én amíg nem indult be a tejem, addig éjszakára leadtam, nappal meg gyakorolni kell! Mindenki súlyveszteséggel megy haza a kórházból.
Minden baba veszt a születési súlyából mivel távozik a belsar majd belole. Nekem mindegyik babám nagyon aluszekony volt elsõ napokban, és 37 hetesen ma mar nem számít koraszülöttnek. Mire a tej rendesen belovell eltelik 3-4nap addig van elõre de én ezt észre sem vettem. Tegye rendszeresen mellre a picit ha nem is gondolod hogy eszik meg nincs is nagy szüksége rá. Ha szó ízük azzal beindítja a tejtermelest mikorra mar tényleg éhes lesz ott lesz a tejcsi. Szerencsetek van hogy ilyen nYugodt kisbaba, ebbõl gond csak azért lehet mert pl a sárga babák nagyon aluszekonyak és hogy elmuljon a sargasag õket keltegetni kell mert az anyatej erre a legjobb orvosság. De ez is kb 3 napos korukra derül ki. Addig is feleséged nyugodjon meg mert a stressz nagyon rossz hatással lehet a tejtermelodesre. Ha megis kevésnek érzi a tejet mellszivoval is rá lehet segíteni a tejszaporodasra. Sok boldogságot nektek a picihez!
A születési súlyából veszíthet 10%-ot. Az elsõ pár napban anyának úgysincs "rendes" teje, csak pár csepp elõtej. Általában a 3. napon indul be a tejtermelés. Próbáljátok meg óvatosan szétnyitni a száját, úgy beledugni a mellbimbót. Az elsõ napokban a babák fáradékonyabbak. Nem gond, ha még nem szopizik.
Nyugalom, semmi baja. Úgy van, ahogy az elsõ mondta, ez teljesen természetes. Ha éhes lesz és nyugtalan nem pedig alvós baba, akkor fog szopizni! Emellett persze nagyon sûrûn kell cicire tenni, hogy beinduljon nála a reflex. Még nagyon kicsi, esetlen sok türelem kell hozzá. Minden rendben lesz, bízzon a feleséged az ösztöneiben! Gratulálok!
A feleséged teje kb. 3 napos korban fog beindulni. Addig némi elõtejet tud csak kiszívni a baba a cicijeibõl. Ami nagyon fontos. Ezért javasolt kb. 2 óránként mellre tenni. De max. 2-2 percre, nem többre, mert még azelõtt sebesre szívja, mielõtt beindulna a tejci. Amúgy ha attól féltek, hogy addig is kiszáradna javaslom, hogy a nõvérek által adott vízbõl itassátok (nálunk minden babának adtak 1-1 üveggel). Ez azért sem káros, mert így a sárgaságot is kikerülhetitek. Sok boldogságot, rengeteg tejecskét és átaludt éjszakákat kívánok: egy három gyerekes anyuka
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Valamennyi tej már van, és szopizott is a kis drágánk. Köszönöm a megnyugtató szavakat, sokat jelentett az anyukának.
A homeós bogyókat és a teát nem szabad addig inni amíg be nem lövell a tej!!!!!! Várjátok meg amíg elindul és utána! Ezek növelik a tej mennyiségét és nem elindítják a laktációt! Ha a kettõ egyszerre történik akkor mellgyulladás lehet a vége mert annyira túltelítõdik a mell! A 3 gyerekes gyerekápoló anyuka
Az én lánykám is a 37. hét végén született 2600 grammal. Õ sem akart szopizni, ráadásul nálunk technikai gondok is voltak (befelé forduló mellbimbó). Nem akarta elfogadni, ha meg igen, nem tudta bekapni. Be is sárgult, de nem száradt ki!! Amit tegyen a feleséged: amíg nem fogadja el a baba a mellét, fejjen ezerrel! Kézzel, nekem azt tanácsolták, amíg be nem indul, ne használjak mellszívót, mert beödémásodhat a mellbimbó. Kézzel fejtem, azt a keveset pedig fecskendõvel adtam a szájába. Csütörtökön délben szültem, hétfõ délutánra lett rendesen tejem... Kitartás, nem fog kiszáradni a baba!!!
Isten éltesse! ha továbbra sem sikerül a szopi, akkor szoptatási tanácsadó segítségét kérje. a kórházban telefonon, utána otthon személyesen. nekem csak õk adtak hasznos tanácsot. itt találsz elérhetõségeket: http://www.lll.hu/telefon
Nem igaz, a teát LEHET inni! Méghozzá a Laktoherbet!! Nekünk csak ezt adtak a kórházban is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek, nagyon kedvesek vagytok. Most kinyomtatom és megyek a kórházba. Hátha jobb kedve lesz tõle a drágámnak, és nem fog idegeskedni. Amúgy vettem neki tejfakaszó teát és valamilyen homeopátiás bogyókat. Hú tényleg a teát még meg kell fõzni. :) Sziasztok.
A besargulastol sem kell annyira tartani ha olyan merteku cukros viz ide vagy oda ugysem engednek haza 3nap utan hanem jon a kek feny, ha meg nem veszes azt sok anyatejjel es termeszetes napfennyel lehet otthon is orvosolni, mi igy jartunk kb 3 hetes koraig kicsit sarga volt, nem kapott soha egy kort vizet sem eddigi 4honapja alatt az elejen az ablak alatt aludt sokat jarokaban, vagy babakocsiban. Kulonben annyira szegyen hogy a csecsemos noverekrol sehol nem lehet jot hallanni ha ezt a szakmat valasztotta valaki legalabb egy kezdo anyukahoz lehetne par kedves szavuk. Hiaba a konyvek annyi minden van mire csak akkor dobbensz ra hogy letezik mikor mar megvan a baba. Ilyenkor olyan jol jonne a tapasztalat alapjan kapott jo tanacs
Nagyon jókat írt mindenki. A lényeg tényleg, óránként cicire rakni, ha gondolod írj ki néhány számot innen: http://www.lll.hu. Szoptatási tanácsadók, Õk is anyukák, tudja õket hívni onnan is. Majd írjatok hogy mi lett az eredmény!
Nem kell cukros víz!
Ahol én szültem ott cukros vizet kellett adni a babáknak. Nekem sem volt két napig tejem, de a cukros vizet adtam neki, hogy nehogy besárguljon. A bilirubinnak ki kell ürülnie a szervezetébõl, ahhoz pedig folyadéknak kellene bejutni, hogy legyen mit kipisilni. Ezt nem mondták?
Utolsó vagyok: Ha holnap sem megy a szopi akkor kezdjen el fejni. Az nem baj ha nincs tej, de az ingerlés nagyon fontos. Be fog indulni a tej! :) Én is így csináltam és amikor a kicsi megérezte a tejcsit a szája szélén már nem volt gond :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a gyors válaszokat, akinek van hasonló tapasztalata kérem még írjon. Kinyomtatom és beviszem neki délután, hogy ne aggódjon. Még egyszer köszi, a jókívánságokat is.
Gratulálok! Sok boldogságot és jó egészséget Nektek!

Magnezium citrici-t hányadik hétig "kell" szedni? Az orvos azt mondta hogy 37. hétig. Betöltött 37 hétig? (nincs magánorvosom)

Legjobb válasz: Én napi 3x2-t szedtem a szinte állandó keményedés miatt, úgy a 36. héten hagytam abba. Nekem azt mondta a dokim, h a 37. hétig fokozatosan hagyjam el.

Én napi 3x2-t szedtem a szinte állandó keményedés miatt, úgy a 36. héten hagytam abba. Nekem azt mondta a dokim, h a 37. hétig fokozatosan hagyjam el.
SZerintem meg addig amíg indokolt... Mi az ok, ami miatt szedned kell?
A kérdező hozzászólása: Éjszakai erõs has, vádli és kézfej görcsre szedem, nem is ez az érdekes, hanem hogy a 37. hét után már abba kell hagyni mert már kell hogy legyenek méhösszehúzódások. Az érdekel hogy 36-37 között ne szedjem már, vagy betöltöm a 37. hetet és aznap ne szedjem már. Egyébként 5 hete szedem. Csak közeledek a 36 héthez.
Betöltött 37. hét. Tehát a 37. hét elsõ napjától. Le lehet fokozatosan is állni, ha az állapotod úgy kívánja, akkor napi 1-2 szemet szülésig is nyugodtan bevehetsz! Én az elsõnél igaz magne b6-ot szedtem, de azt végig szedtem, mert senki nem mondta, hogy ne szedjem.... természetes úton szültem, igaz gyorsan és szinte fájdalom mentesen-bár mint kiderült, ez nem a magnézium miatt volt, mert a késõbbi gyermekeket is gyorsan és alig érezhetõ összehúzódásokkal szültem... Boldog babavárást, könnyû szülést és egészséges kisbabát!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindannyiotoknak!

37 hétbe lépek és két napja fáj az ágyékomnál jobb, - és bal felől is. Lehet nyúlik vmilyen izom, a méh? Közben hasogató fájdalmat is érzek. Ez normális?

Úgy gondolom a szülésnél is majd ilyeneket érzek majd. Eddigi normális terhesség mellett félhetek attól, hogy korábban érkezik a baba?

Legjobb válasz: Valószínünek tartom,hogy a baba már beilleszkedett,és ez okozza a fájdalmat. Ilyenkor már nem kicsi a súlya sem . Én is 37 hetes vagyok,nekem csak fekvés,ülés után szokot egy kicsit fájni addig még nem mozgok.Utána elmúlik. De nem vagyunk egyformák. Nem hinném,hogy korábban fog érkezni.Akkor inkább görcsölne a derekad vagy a hasad.Legalábbis ez a jellemzõ. Egyébként pedig a 37.hét elõtti babák a koraszülöttek. Ill. a 2500 gramm alattiak. Ne is gondolj arra hogy hamarabb megszületne,de ha így is lenne már nem lenne semmi gond. Kitartást neked!

Valószínünek tartom, hogy a baba már beilleszkedett, és ez okozza a fájdalmat. Ilyenkor már nem kicsi a súlya sem . Én is 37 hetes vagyok, nekem csak fekvés, ülés után szokot egy kicsit fájni addig még nem mozgok.Utána elmúlik. De nem vagyunk egyformák. Nem hinném, hogy korábban fog érkezni.Akkor inkább görcsölne a derekad vagy a hasad.Legalábbis ez a jellemzõ. Egyébként pedig a 37.hét elõtti babák a koraszülöttek. Ill. a 2500 gramm alattiak. Ne is gondolj arra hogy hamarabb megszületne, de ha így is lenne már nem lenne semmi gond. Kitartást neked!
Jól gondolod, én is ezt éreztem a vajúdás alatt. Nemcsak az ágyékomnál, de még a combomba is lehúzódott a fájdalom. De ne aggódj emiatt, a 37. héten semmi baj sem történne, ha megszületne, elõbb örülhetnétek egymásnak.
Valószínûleg a tágulás okozza a fájdalmat. Hiszen a csípõ ízületeknek fel kell készülnie a baba születésére. Nekem ebben az idõben ha felhúztam a lábam, mikor feküdtem, szinte tõbõl ki akartak fordulni, a csípõim. Igen akár korábban is érkezhet a baba, de ez nem törvényszerû. De ha jönni akar, úgyis jönni fog. Ez már nem gond. Én is a 37. hétre szültem, akkor azt mondták 38 hetes vagyok, végül a zárómra 40.hét került.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat :-)

A 37. heti ultrahangon hosszabb combcsontot mértek, mint a 38 hetin. Nagyon ideges lettem, mert nőni kellett volna neki, ennek ellenére kisebb lett. Elmérhették, vagy az is lehet, hogy az egyik lába rövidebb mint a másik?

Legjobb válasz: A 38. hetin 69 mm, a 37. hetin pedig 71 mm. Aggódom, hogy lehet, hogy a két alkalommal két külön combcsontot mértek, és ha ez így van, akkor a jobb és a bal combja nem egyformán fejlõdik.

A kérdező hozzászólása: A 38. hetin 69 mm, a 37. hetin pedig 71 mm. Aggódom, hogy lehet, hogy a két alkalommal két külön combcsontot mértek, és ha ez így van, akkor a jobb és a bal combja nem egyformán fejlõdik.
Az elsõ vagyok, és mindkét alkalommal ugyanazon a gépen nézték?
ez velem is elõfordult, nem pontosak ezek az adatok.doki azt mondta kicsi lesz a babám ahhoz képest 51 cm és 3700 gramm_mal született.a súlyát is 3000g körül becsülte.ne izgulj.jó babavárást
Szerintem elmérték, nekem is volt olyan hogy a két uh között szinte alig nõtt valamit a comcsontja akkor én is megijedtem. Aztán a doki azt mondta hogy mindig más része növekszik jobban. A tiédnek lehet most a hasa vayg akármilye nõtt nagyobbat! Amúgy mennyit mértek, mert én is most voltam uh 36 hetesen nekem 66 mm volt.
A kérdező hozzászólása: Köszi a megnyugtató válaszokat! Nem, két külön gépen nézte két külön orvos. Meg az egész olyan futószalag szerint történik. Fél perc alatt lemérik a fejátmérõt, a fej hosszát, a mellkast, a combcsontot, a köldökzsinórt, a méhlepény érettségi fokát és a magzatvizet. Mire nagy nehezen lefekszem, már kelhetek fel. Sajnos.

37. hétben járok. Elsö babával. Az alhasi és a derék fájdalom az már jósló fájás? Mennyi lehet még hátra?

Legjobb válasz: szerintem 37. hétben még jó ha bent van, ne sürgesd :) eltelik hip-hop az a pár hét...az meg hogy mennyi van hátra senki sem tudja megmondani...türelem! :)

szerintem 37. hétben még jó ha bent van, ne sürgesd :) eltelik hip-hop az a pár hét...az meg hogy mennyi van hátra senki sem tudja megmondani...türelem! :)
nezess vizeletet lehet holyaghurut is !!
Elképzelhetõ h josló fájás. Nekem fdetto ilyen tüneteim vannak. Néha bekeményedik a hasam, vagy beleszûr a hüvelyembe, és olyan menstruációs görcs-szerû.... nem tudom, elsõ baba, Én sem tudom eldönteni :) Holnap megkérdezem a dokimat! 37+4hkm
Ma vagyok 39+4 hetes, kb. a 30. héttõl vannak jósló fájásaim, de az orvos szerint még túl is fogom hordani, úgyhogy ez még nálad se jelent semmit. Minél tovább bent marad, annál jobb neki. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!