Találatok a következő kifejezésre: 37 hetesen a babám tegnap (7 db)

Mekkora lesz a babám? Tegnap a doki 37 hetesen 3600 grammot becsült UH alapján. Hasonló helyzetben lévő mamik, nálatok így mennyivel született a baba?

Legjobb válasz: Nekem 3400-et mondtak 37 hetesen és 40+1 hetesen 3550-nel bújt ki. Addig izgultam, hogy jó ég, mekkora gyerek lesz ebbõl...

Nekem 3400-et mondtak 37 hetesen és 40+1 hetesen 3550-nel bújt ki. Addig izgultam, hogy jó ég, mekkora gyerek lesz ebbõl...
37. héten becsülték 3221 g-ra, 39.héten született meg, 3400g-al.
Nekem ennyi idösen 3500 g-mot mondott az orvos, 3890 g-mal született a gyermekem 39 hétre.
Gratulálok, nem lett pici, de túl nagy sem! :-) Jól saccolták ugye?
A kérdező hozzászólása: 3930 gramm lett és 54 cm. :) )))
És még azt mondják h a nõk hülyék...ennyi jelentéktelen adatot megjegyezni!!! XD
Nekem 38 hetesen mondták 3500 grammra, de végül 40 hét 3 napra született meg 3330 grammal. Szóval ez csak becsült súly...
Nekem 38hetesen 3600gr-ot mondtak másnap 3850-el született meg a lányom.
A kérdező hozzászólása: Hát akkor van még remény, hogy nem lesz 4, 5 kg. :) ))))
Nekem ugyan csak 3150-et becsültek ennyi idõsen, de a szülés elõtti napon 3950-re becsülték, és 3450-el született meg másnap:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm. 37. héten 3600ra saccolták.

37 hetesen forog a babám tegnap koponya végű ma meg faros hogy fogok így szülni?

Egész ideges vagyok.Azt mondta a doki hogy sok a vizem és azért tud naponta pozíciót váltani,na ez azért baj mert ugye még nincs beékel?dve pedig már illene.Ha spontán indulna a szülés elfolyna a magzatvíz akkor lenne nagy baj a köldökzsinórral mert a baba rá csúszhat és akkor a keringéssel van probléma.

Legjobb válasz: Nyugalom! Én 36 hetes vagyok ugyan,illetve a kislányom világ életében a fejvégû fekvést szerette jobban,így nekem ilyen problémám nincs.De szerintem még nem annyira baj,hogy nicnsen beékalõdve.Illetve nem egy esetrõl halottam,hogy szülés elõtt 1-2 nappal fordult csak buksival,illetve az orvosoknak is vannak praktikáik,hogy megfordítsák.

Nyugalom! Én 36 hetes vagyok ugyan, illetve a kislányom világ életében a fejvégû fekvést szerette jobban, így nekem ilyen problémám nincs.De szerintem még nem annyira baj, hogy nicnsen beékalõdve.Illetve nem egy esetrõl halottam, hogy szülés elõtt 1-2 nappal fordult csak buksival, illetve az orvosoknak is vannak praktikáik, hogy megfordítsák.
Most már nagyon a vége felé vagy éppen ezért ne idegeskedj, nekem végig faros volt és a 37.héten fordult fejjel lefelé. Az orvosom azt mondta, hogy az utolsó napokban akár vissza is fordulhat. A lényeg, hogy a szülés pillanatában hogy van elhelyezkedve. Még bármi lehet, hogyha ilyen könnyen forgolódik nem valószínû, hogy sokáig igy fog maradni.
Ha burokrepedéssel indulna a szülés, akkor egész egyszerûen feküdj le, és hívj mentõt. Akkor nem tud elsodródni a köldökzsinór. Nekem azzal indult, felhívtam a szülésznõmet, aki feltett néhány kérdést, és mondta, hogy mehetek taxival is. (mennyi víz, milyen színû stb) 36 hetesen szültem az elõzõ babám 30 hetes kismama

Sokszor keményedik a pocakom! Szinte lehet az mondani egész délelőtt, tegnap este felé már nem volt nagyon aktiv és ma sem az a babám! És a tegnapi kedvem. Hát meg lehet kérdezni a férjem! Mi lehet ez? 35 hetes, de uh-á szerinnt 37 hetesek vagyunk!

Legjobb válasz: Magne B6-ról lassan le kell mondanod, ha a doki nem mondta még, akkor hamarosan fogja mondani. Az utolsó 4 hétben már nem szabad elnyomni a fájásokat, görcsöket, mert elõremozdítják a szülést. Nekem is sok keményedésem van, de még nem sokat mozdultunk elõre ilyen téren (2200), képzeld el, ha elnyomtam volna a görcsöket. 39+3 hetes kismami

Magne B6-ról lassan le kell mondanod, ha a doki nem mondta még, akkor hamarosan fogja mondani. Az utolsó 4 hétben már nem szabad elnyomni a fájásokat, görcsöket, mert elõremozdítják a szülést. Nekem is sok keményedésem van, de még nem sokat mozdultunk elõre ilyen téren (2200), képzeld el, ha elnyomtam volna a görcsöket. 39+3 hetes kismami
35 hetesen nekem is sokat keményedett már, sõt minél fáradtabb voltam, annál többet. Pihenj, ha elsõ babád, akkor még van rá lehetõséged. A hangulatváltások meg amúgy is jönnek-mennek ilyenkor, szerintem nem kell nekik nagy jelentõséget tulajdonítani. Az UH meg sokszor mellélõ, nálam is két héttel nagyobbnak mondták, nem számított. Még egy kicsit maradjon bent az a baba :o) Magne B6-ot szedhetsz (gondolom dokid is mondta már), ha eddig nem szedtél. Még hetekig ellehetsz így, bízz benne, hogy a baba tudja, mikor kell kijöjjön. Ha meg bármi aggasztót tapasztalsz, egy telefon a dokinak! (görcsölni, vérezni pl. nem kellene még) Jó pihenést, majd szép szülést Neked!
A kérdező hozzászólása: 32 héttõl nem szedem a magne b6-ot!
Nekem azt mondta a dokim, hogy 37-tõl kell leállni a Magne B6-al, mert hogy onnantól nem koraszülött, és még azt is hozzá tette, hogy igazán nincs jelentõsége, mert ha beindul egy szülés, akkor nincs az a Magne B6, ami leállítsa... Sõt, én napi kettõt egészen a végéig szedtem, mert úgy nem görcsölt a vádlim, ha meg leálltam vele, akkor igen. Így is 38 hétre megszültem. Persze kövesd az orvosod utasítását! elsõ


37 hetes és 5 napos vagyok. Eddig faros volt a babám, de tegnap az uh-n kiderült, hogy befordult. Lehet, hogy most már bármikor beindulhat a szülés?

Legjobb válasz: Nekem már a 27.heti ultrahangon be volt fordulva a babám, de még nem szültem meg (39hét). Örülj neki, hogy nem faros, mert akkor tuti császár lett volna. Már nincs sok hátra, kitartás!!

Nekem már a 27.heti ultrahangon be volt fordulva a babám, de még nem szültem meg (39hét). Örülj neki, hogy nem faros, mert akkor tuti császár lett volna. Már nincs sok hátra, kitartás!!
szia..én is dec.18-ra vagyok kiirva.nekem is késõn fordult be.de nem hinném hogy elõbb szülök.sõt amilyek peches vagyok még rá is huzok.:Dsok sikert neked., ha gondolod irj mailt
Ez azt jelenti, hogy útra készen van a babád. De még nem biztos, hogy beindul a szülés. Még kihúzhatod a 40. hétig. Jó és könnyû szülést kívánok. Jó babázást!
Miért indulna be? A babák átlag 32. héten befordulnak, van akinek elõbb, van akinek késõbb. De attól hogy befordult, még nem szülsz elõbb.
azt szabad megkérdezni hogy meddig voltál faros?igaz nem a kérdésedre válaszolok de nekem a 33 uh-án még seggel csücsült és nem éreztem hogy megfordult volna.jövõ héten megyek 37-sen uh-ra.különben nekem a 26.uh-án azt mondta az orvosom hogy befordult a baba és rá a 33.héten meg már segges.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolónak: nálam a 3 héttel ezelõtti uh-on még faros volt, és nem sokkal utána fordulhatott meg, mert kb. 2 hete már másképp érzem mozogni, mint korábban. 2 hete voltunk az elsõ ctg-n is, és ott már ugyanott találták meg a szívhangot, mint tegnap... tehát 2 hete már biztosan be volt fordulva. Sok sikert nektek is!
A kérdező hozzászólása: Ja, amúgy konkrétan azt én sem éreztem, amikor befordult, nem tudom mikor csinálhatta.

Hétfőn a sürgősségin (gyomorrontás) 3.5 kg-ot mérték a babám az ultrahangon. Aztán tegnap pénteken 2.6 kg-nak mérték a klinikán az utolsó kötelező ultrahangon. Ez majdnem egy kiló eltérés! 37 hetes vagyok. Történhetett valami a babával 4 nap alatt?

Nincs saját orvosom, az ambulens orvos csak annyit mondott, hogy mérési eltérés. De ekkora? És hozzá teszem, hogy a terhesség elejét?l a kisbabám mindig nagyobb volt egy kicsit az átlagtól. A 30. héten és a 36. héten is az volt ráírva az ultrahangos papírra, hogy 2 héttel fejlettebb a baba a terhességemnél. És egy csomó orvos mondta mindig, hogy szép nagy baba.

Legjobb válasz: Nagyon sok helyen éppen ezek miatt az eltérések miatt nem csinálnak az uh-s orvosok súlybecslést. Az egyik ismerõsömnek az egyik klinikán 3 nappal a szülés elõtt az uh alapján azt mondták, nyugi, nem lesz nagy baba, 3200g körül van. A szülõszobán aztán jött a meglepetés, amikor megszületett a 4120 g-os babája..

Nagyon sok helyen éppen ezek miatt az eltérések miatt nem csinálnak az uh-s orvosok súlybecslést. Az egyik ismerõsömnek az egyik klinikán 3 nappal a szülés elõtt az uh alapján azt mondták, nyugi, nem lesz nagy baba, 3200g körül van. A szülõszobán aztán jött a meglepetés, amikor megszületett a 4120 g-os babája..
Óh, hát az uh-os mérések miatt igazán ne izgulj! Egy picit odébb méri, már sok száz grammnyi lehet a különbség! Fõleg ha mocorog a baba! Két külön uh gép, két külön ember! Ezzel tényleg ne foglalkozz! Ha a doki a több magzatvíz miatt nem izgult, akkor Neked sem kell! Hiába nem fogadott doki, de Õk is törõdnek a babával!
A 2, 5 kilós baba is ugyanúgy egészséges mint a 3, 5 kg-os. A lényeg hogy a tüdeje fejlett legyen mire megszületik. Biztos hogy elmérték és azért ilyen nagy a két súlyérték közti különbség. 1 kg-ot nem fogyott a babád odabent az biztos. Ne izgulj minden rendben lesz. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszi a megnyugtató szavakat. Az igaz, hogy a baba sokat mocorog. Az ctg-én is sokszor elmozog. Oda-vissza járkál. Amúgy persze tudom, hogy a kisebb súly is okés, egyszerûen csak amiatt aggódom, hogy pár nap alatt remélem nem történt vele semmi baj.

Tegnap voltam nögyógyásznál és azt mondta, hogy a babám feje rögzült és nagyon lenn van! 37 hetes leszek szombaton! Akkor már a szülöcsatornában van a kis feje?

Jelentheti ez azt hogy lassan megszülök?

Legjobb válasz: Én uezzel a jelenséggel, + 1 ujjnyira nyílt méhszájjal, megrövidült méhnyakkal a 40. hétig húztam. :) Szóval ettõl még nem biztos, h elõbb szülsz (de persze elõfordulhat). Jó egészséget, könnyû szülést kívánok!

Én uezzel a jelenséggel, + 1 ujjnyira nyílt méhszájjal, megrövidült méhnyakkal a 40. hétig húztam. :) Szóval ettõl még nem biztos, h elõbb szülsz (de persze elõfordulhat). Jó egészséget, könnyû szülést kívánok!
Szia! Még nem teljesen. Akkor várható a szülés indulása, ha kezd kinyílni a méhszájad is. De még azzal is lehet napokat "elhúzni" , attól függ milyen gyorsan tágulsz. Ha tágulsz , akkor nyílik ki tulképp a szülõcsatorna.A kisbabád "csak" jelezte , hogy készülõdik kifelé jönni , de nyugi, még nem vagy "mindenórás"! :) Kitartás!:)
Az én esetem:én 2 és fél ujjnyira nyíltam, feszes volt a burok, rögzült, bemenetre nyomott koponya...37+3 naposan megszültem, igaz, a 2.babámat(én is szombaton töltöttem a 37.hetet)...ha még teljesen zárt vagy kihúzhatod végig.

37 hetes vagyok eddig nagyon aktiv volt a babám de tegnap és ma egy kicsit belustult és noszogatni kell hogy mozogjon! Ez normális? Lehet ez a szülés jele és hogy készülödik kifelé?

Legjobb válasz: 9: 40 es vagyok. Már két hete lent van a feje , elméletileg.De valamelyik nap nagyon belelendült és "féloldalas" lett a hasim , a férjem is látta. Lehet , hogy keresztbefeküdt?:)) most nagyon kis formás a hasam formája újra, de nem igazán erõlteti a mozgást :) Nekem még a méhszájam se volt nyitva egy hete ,és a ctg szerint meg még minden oké bent vele. Háááát , nem tom....:)

9: 40 es vagyok. Már két hete lent van a feje , elméletileg.De valamelyik nap nagyon belelendült és "féloldalas" lett a hasim , a férjem is látta. Lehet , hogy keresztbefeküdt?:) ) most nagyon kis formás a hasam formája újra, de nem igazán erõlteti a mozgást :) Nekem még a méhszájam se volt nyitva egy hete , és a ctg szerint meg még minden oké bent vele. Háááát , nem tom....:)
A kérdező hozzászólása: Nem hiszem, hogy keresztbe feküdne nálunk is van olyan hogy sokszor olyan pózt csinál, hogy megijedünk:D! Akkor kitartás nektek is már nem sok van hátra:) !
Van hogy a babák kevesebbet mozognak ez betudható a hirtelen jött melegnek is, és lehet hogy közeleg a szülés, vagy csak egy kicsit lustább.
szia! Én is 37 hetes vagyok, és ma az én babóm is lustább , de mondjuk tegnap is az volt...:) azt mondják, ez a szülés elõjele lehet ; de ezt is megcáfolták már, hogy rúgdosott aktívan a picur még akkor is, mikor írányban voltak a kórházba....Hát nem tudom.... Nálunk is mindenki nagyon várja már, minden "jelre" figyelek....:) Jó babavárást , ameddig még "várakozunk"! :)
Én is 37 hetes vagyok és az én pindúrom is alig mozog.Pedig egyébként majd szétrúgja az oldalam, annyira kepeszt.Az idõ is befolyásolja õket, és a hold is.Azt hiszem tegnap volt telihold. Egyébként nektek már vannak jósló fájások? Kitartás!!!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Akkor nem aggodok mert látom, hogy nem csak én vagyok egyedül igy:) ! Nekem is amugy egész nap mocorog és rugdos de tegnap és ma egy kicsit lusti! Mi már nagyon várjuk a kicsi érkezését:) ! Nekem már rögzült a kis koponyája ugyhogy bizom benne hogy mostmár bármikor megszülethet! Ti hogy viselitek? Nektek is lenn van már a buksija a babátoknak?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!