Találatok a következő kifejezésre: 37 hetes vagyok. Már pár hete (2 db)

37 hetes kismama vagyok. Már pár hete a melegtől d. u. -ra bedagadnak a lábaim. Ma arra keltem, hogy az ujjaimat alig tudom behajtani, és a bal lábfejem be volt dagadva. Mi ez? Aggódjak?

Legjobb válasz: Örülj neki,hogy csak most jött elõ.Én kb 3 hete küszködök ezzel-ugyan így csak plussz a jobb kezem is zsibbad.Állítólag ez is a víztõl.Azt mondják sószegény diétát kell tartani,meg felpóckolva pihentetni a lábat meg kevés folyadékot bevinni,de én megfogyeltem nekem jobb ha sok folyadéot iszok ,mert többet járok wcre és jobban ürül.A dinnye nagyon sokat segít-jó vízhajtó,meg nekem segít egy kiscit a hidegvizes borogatás is.Mást nem tudunk tenni,tûrni kell,már nem sok van.37hetes kismama

Örülj neki, hogy csak most jött elõ.Én kb 3 hete küszködök ezzel-ugyan így csak plussz a jobb kezem is zsibbad.Állítólag ez is a víztõl.Azt mondják sószegény diétát kell tartani, meg felpóckolva pihentetni a lábat meg kevés folyadékot bevinni, de én megfogyeltem nekem jobb ha sok folyadéot iszok , mert többet járok wcre és jobban ürül.A dinnye nagyon sokat segít-jó vízhajtó, meg nekem segít egy kiscit a hidegvizes borogatás is.Mást nem tudunk tenni, tûrni kell, már nem sok van.37hetes kismama
Jol irja az elottem szolo, a viz segit, annak ellenere, h egyes vedonok kepesek azt mondani, igyon az ember lanya keveset. Magam tapasztaltam ezt az ellentmondast, a dokim csak fogta a fejet, mikor mondtam, h vedono napi 1 l-t javasol... Nehogy! Igyal batran! Es kitartas!
Javulni nem javul már, mig meg nem szülsz, de ha elmész dolgozni, biztosan tovább romlik majd.
Valóban nem tanácsos ilyenkor még dolgozni ha vizesedsz! Rengeteg pihenésre van szükséged most, mert különben nem lesz energiád a szülésnél!!! És nem fogsz tudni kellõ ideig talpon lenni a sok víztõl! Próbálj meg diétázni egy kicsit a pihenés mellett, lerüld a sót, így nem lesz sokkal több a víz!
én nagyon vizesedtem a végén, bár nem dolgoztam, de egész nap mászkáltam, mentem mindenfelé - egy-egy ilyen nap után sokkal vizesebb voltam, mint a pihenõs napokon. Segít az is, ha tornáztatod a lábfejedet + hideg vizes zuhany a lábadra + sómentes ételek, jana víz (annak nagyon kevés a nátrium tartalma) + kevesebb édesség. tényleg pihenned kéne már, mert nem lesz erõd a szülésre
Meddig akarsz még dolgozni? Hamarosan szülni fogsz!!! Sztahanovista vagyok/voltam, de ahogy beléptem a harmadik trimbe szabira jöttem. 12-14órákat dolgoztam, a párom szólt rám, hogy ha nem indulok el, akkor nem lesz mivel hazajönni. Azóta, hogy itthon vagyok, és elintézve majdnem minden dolgom, megbugyanok, mert nem szoktam meg a "lazsát", bezártságot, egyedüllétet. Gondolj bele, hogy lesz három heted jó esetben arra, hogy edzõdj az otthon bezártságához. Nem lesz elég. A vizesedésrõl: ebben a "stádiumban" természetes, jobb nem lesz, nagy a terhünk ilyenkorra, jobb pihenni, pihentetni. Egy jó tanács, maradj most már a popókádon otthon, és pihenj. 36hetes
Az utolsó idõben nekem is baromira bevizesedtem, teljesen fel voltam puffadva, és a szülés után, egy darabig nem hogy nem múlt el, még rosszabb lett, amíg el nem indult a tejem. Mivel császáros voltam, nálam késõbb következett be.
A kérdező hozzászólása: A "szt
A kérdező hozzászólása: A "sztahanovizmusom" részben arra vezethetõ vissza, hogy külföldön élek és itt csak 9 hónap a gyes illetve utána még lehet kivenni 3 hónap fizetetlen szabit. Emiatt szeretném mnél tovább húzni, hogy szülés után minél tovább a bébive aradhassak otthon.
Na igen a külföldi lét, az más. Bár így is jobb lenne mindkettõtöknek, ha már pihiznél. (kérdezz rá, lenne e mód valami szabira mostantól, ami nem érinti a nálatok kapható szülés utáni kényszerpihit, esetleg táppénz?vagy ami nálatok van)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!