Találatok a következő kifejezésre: 37 hetes vagyok. A parommal (31 db)

37 hetes vagyok és pár napja nagyon bedagadnak a kezeim és a lábaim! Mit lehet ellene tenni? Az orvos azt mondta ez normális minden rendben!

Legjobb válasz: Csökkenteni kell a só bevitelt, illetve polcold fel a lábaidat, az segít.

Csökkenteni kell a só bevitelt, illetve polcold fel a lábaidat, az segít.
Ha azt mondja a doki, miért nem hiszel neki? Polcold fel, és igyál sok vizet! Nekem a doki és a védõnõ is napi 3 litert mondott. 2 hetes babócás
Sómentes diéta, heti egy gyümölcsnap (ha nem vagy cukros), felpolcolt láb, sok pihenés.
A kérdező hozzászólása: Hiszek a dokinak csak nagyon kényelmetlen!Már szinte egyik cipõmet sem tudom felvenni!Ezért kérdeztem hogy van e valami ami kicsit segit!Köszi a válaszokat!

37 hetes vagyok és pár napja erősebben és sűrűbben fáj a hasam alja, és a medencetájék is, víztiszta, édeskés szagú folyadék szivárog, igaz csak kis mennyiségben, de többször egy nap. Ez azt jelenti, hogy közeleg az idő?

Legjobb válasz: Valószínû, hogy a magzatvized szivárog!Igen közeleg, de ha nagyon elkezd folyni akkor irány a kórház.Nekem a szülésznõ azt mondta, hogy ha a magzatvíz folyik akkor azonnal hívjam fel.36hkm

Valószínû, hogy a magzatvized szivárog!Igen közeleg, de ha nagyon elkezd folyni akkor irány a kórház.Nekem a szülésznõ azt mondta, hogy ha a magzatvíz folyik akkor azonnal hívjam fel.36hkm
Ez nagyon valószínû, hogy a magzatvized... Ezzel nem szabad otthon maradni, irány a kórház! Mindenféleképpen nézesd meg magad az orvosoddal (vagy az ügyeletessel), mert ha a magzatvíz szivárog, akkor sokkal nagyobb a fertõzés veszélye, hiszen a burok megrepedt... Még akkor is, ha enyhén szivárog, nem mindig ömlik, mint a filmekben... Gyors szülést és boldog babázást kívánok Neked! :o)))
Ha szivárog a magzatvíz, el kéne menni kórházba. Nyitott buroknál fennáll a fertõzés veszélye. Tök mindegy, hogy mennyire nyitott.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
Nekem azt mondta a doki hogy ha úgy gondolom hogy szivárog a víz, üljek be egy kád meleg vízbe ücsörögjek ameddig jól esik és ha kijöttem akkor rakjak a bugyimba valami szines rongyot mert azon jobban látszik ha szivárog. Ha tényleg a magzatvíz akkor hívjam fel.

37 hetes vagyok, és pár napja naponta többszőr megy a hasam. Ez a szülés előjele is lehet? Ja és kb 4 napja dagad a bokám és a lábfejem. Tapasztalta valaki ugyanezt, és hamarabb lett meg a baba?

Legjobb válasz: Szia! Nekem a szülés elõtt4-5 nappal dagadt be a bokám,lábfejem....hát nem "riogatni"szeretnélek, de lehet hogy készítheted azt a kórházi csomagot....:)

Szia! Nekem a szülés elõtt4-5 nappal dagadt be a bokám, lábfejem....hát nem "riogatni"szeretnélek, de lehet hogy készítheted azt a kórházi csomagot....:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Akkor lassan meglehet a baba. A csomagom elõ van már készítve....


36-37 hetes vagyok, nincs étvágyam, alig birok lenyelni egy pár falatot. Miután eszem, a pocaklakóm iszonyatosan rugdos. Nem fájdalmas, de ez miért van?

Vajon Neki sem esik jól az étel vagy inkább örül neki? Félek, hogy akkorát fog rúgni, hogy elfolyik a magzatvizem.

Legjobb válasz: Szerintem, inkább enni szeretne! Talán így jelzi, hogy kérne még.

Szerintem, inkább enni szeretne! Talán így jelzi, hogy kérne még.
Szia!A babák evés után mindig felélénkülnek kicsit, a Tied is csak reagál arra, hogy tápanyagban gazdag vér jut el hozzá. Azt edd, amit kívánsz és ne eröltess semmit, de ha végképp semmi nem kell, legalább egy kis gyümölcsöt vagy tejez igyál.Meg sok folyadékot.A babád már kész van rá, hogy kijöjjön, nem a rugdosás , miatt fog elfolyni a magzatvíz, hanem akkor, ha a baba úgy dönt, hogy elég volt odabent.Ezen ne is idegeskedj.Minden jót!36hetes kismama

37 hetes vagyok, pár órája nagyon gyenge, de állandó mindjárt megjön érzésem van. Ez jelentheti a közelgő szülést?

Hasonló érzéssel nektek meddig maradt még bent a baba?

Legjobb válasz: Én is így vagyok, azzal a különbséggel, hogy nekem már meg kellett volna születnie. Remélem az éjjel már mehetünk a kórházba :) 40+3 hkm

Én is így vagyok, azzal a különbséggel, hogy nekem már meg kellett volna születnie. Remélem az éjjel már mehetünk a kórházba :) 40+3 hkm
Nekem így kezdõdött hajnali négykor, és megszületett a babám fél tizenegykor:) Mondjuk ettõl még nem biztos hogy neked is így lesz. 37 hetesen már nem lesz semmi gond. Nem is számít koraszülöttnek.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszaitokat! Végül egész éjszaka jóslóztam, de tök rendszertelenül, pár órája meg el is múlt. Éreztem én, hogy valami készül, gyakorolgat a szervezetem. Kíváncsi vagyok, mikor jönnek el az igaziak... Kedves 1-es, kitartást, könnyû szülést!!! Kedves 2-es, neked jó babázást!!!

37 hetes vagyok es kaptam 1 par homeopatias gyoszgyszert a szules inditasahoz. Mikor kezdjem szedni oket?

Legjobb válasz: Kérdezd meg a dokidat, mielõtt elkezdesz bármit beszedni.

Kérdezd meg a dokidat, mielõtt elkezdesz bármit beszedni.

37. hetes vagyok. Az elmúlt egy hétben vakarásra fehér kiütések lesznek a lábamon. A bokám körül is vannak de elõször azt hittem valami csípés. Pár perc után visszahúzódnak. Lehet valamiféle allergia?

Legjobb válasz: Ez engem is érdekelne. Annyi különbséggel, hogy nekem az egész testemen, bárhol vakarom, és nem várok babát. Kérdezõ, neked milyenek a kiütések? Az enyémek olyanok, mint egy elvakart szúnyogcsipés és kemények is.

Ez engem is érdekelne. Annyi különbséggel, hogy nekem az egész testemen, bárhol vakarom, és nem várok babát. Kérdezõ, neked milyenek a kiütések? Az enyémek olyanok, mint egy elvakart szúnyogcsipés és kemények is.
Az elsõ válaszadó valamire allergiás. Szedj rá cetirizin, vagy valamilyen más allergiára való szert. Kérdezõ nem vizesedik a lábad? Nekem attól lett olyan.
A kérdező hozzászólása: De vizesedik egy kicsikét. A bokámon látszik, hogy egy kicsit be van dagadva. Egyébként tényleg olyasmi mint egy szúnyog csípés. Kicsi kis fehér dudorok. Bokám körül meg olyan mintha pók csípés lenne. Ott piros a közepe. Inkább este kezd el viszketni meg éjszaka.
Nekem a szoptatás alatt volt ez. Cukorra és pajzsmirigyre gyanakodtak, a pajzsmirigy "gyõzött". De mielõtt eljutottam volna vérvételre, újra szedni kezdtem a terhesvitamint és megszûnt a viszketés. A vérvételre a párom zavart el, szerencsére. Mindenképpen jelezd a dokidnak, de beszélj a védõnõddel is.
Elsõ vagyok. Én is este, éjszaka viszketek, de annyira, hogy nem tudok visszaaludni.
A kérdező hozzászólása: 26. héten néztek pajzsmirigyet és cukrot is. Minden negatív lett. De majd rákérdezek a védõnõnél.

37. hetes vagyok. Tegnap ota folyamatosan fáj a szemérem csontom ugy érzem szétfeszül és a csípőm valamint a derekam. Folyamatosan érzem. Volt ilyen az elmult 2 hétben de pár perc után elmult, de most nem. Hasonló tapasztalatok?

A dokim szerint szép sulya lesz,a hasam is jó nagy.Készül?dhet kifelé a drágám?

Legjobb válasz: Bizony készülõdik, beékelte magát a kis drága, itt az idõ, anya készülõdj:-)

Bizony készülõdik, beékelte magát a kis drága, itt az idõ, anya készülõdj:-)
Jaaajjj, megkönnyeztem a kérdést és a választ is (hülye hormonok). Gyönyörû, könnyû szülést Neked!!!
Én is elérzékenyültem, sok sikert! Hamarosan már foghatod a kezedben!
A kérdező hozzászólása: Még itthon vagyok, de az éjszaka majdnem neki indultunk de azutan 11-kor minden abba maradt.De azért ma is érzem folyamatosan a derekam és hébe-hóba a hasam is bele szurkál, görcsöl, mikor hogy.az elsõ babámmal is így volt, 2 nappal elõtte kezdõdõtt mire megszületett.Akkor rohantunk a kórházba bent is tartottak, most inkább itthon töltöm ezt az idõt.A kisebbik az olyan gyorsan jött hogy 6 óra alatt meglett az elsõ fájástól.De a temperamentuma is olyan, a nagyobbik lassan érkezett és nyugodt is.Én hiszek ebben hogy a szülés a késõbbi természetünkkel, habitusunkkal összefügg.nálunk bejött eddig.Jó lenne már a kezembe tartani.
NO hogy vagytok? MInden ok? Megvan már a magzatmázas???

37 hetes vagyok, olyan görcsöm volt a derekamban, hogy nem tudtam megmozdulni sem pár percig, s most mintha megint jönne vissza. De inkább csak a bal oldalamon. Tapasztalatok ezzel kapcsolatban?

Legjobb válasz: Figyeld milyen sûrûn jönnek ezek a fájdalmak, rendszeresek-e... Nekem az elsõ szülésem bal oldali derékfájással (görcsök) kezdõdött.. az orvos elõször vesegörcsre tippelt... néhány óra múlva kibújt a 3500 grammos "vesekõ", a fiam. :))) Majd írj, mi van!

Figyeld milyen sûrûn jönnek ezek a fájdalmak, rendszeresek-e... Nekem az elsõ szülésem bal oldali derékfájással (görcsök) kezdõdött.. az orvos elõször vesegörcsre tippelt... néhány óra múlva kibújt a 3500 grammos "vesekõ", a fiam. :) )) Majd írj, mi van!
szija, egyik este iszonyatosan fájt a derekam meg a hasam is, de ahogy telt az idõ már csak egy pontotn szúrt görcsölt, és kisugárzott a lábamba is, elõször azt hittem megint egy jó kis vesemedence gyulladás, elmentem a dokihoz és azt mondta, hogy valószínûleg a baba nyomja az egyik gerinccsigolyámat és azok okozza 37+5
Én így születtem anyukámnak így kezdõdtek a fájásai. Teljesen egézséges 20 éves 23 hetes kismama vagyok.
A kérdező hozzászólása: Na szép! :D Most nem olyan erõs, de ha valami történt írok. Köszönöm!
Én is érezetm azt mint te kb. 2 órával ezelött, (holnap lépek a 37.-be.), azt lefeküdtem, és vártam, és elmúlt. Lehet hogy jóslófájások.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Igen, most nekem is elmúlt, bár hellyel-közzel fáj egész nap, csak nem olyan brutális módon. Kicsit azért ijesztõ volt, hogy megmozdulni sem tudtam percekig csak jajjgatni :D És akkor még mi lesz késõbb!
A vége felé nekem is nagyon sokat fájt a derekam, aztán egy este 36 hetesen annyira fájt, hogy nem tudtam felkelni a wc-rõl. Azt hittem szétszakadok. Gyorsan be is vitt a férjem a kórházba, be is fektettek, csináltak nst-t, de nem mutatott semmi komolyat. Éjszaka mégegyszer volt nst, akkor se volt semmi fájásom, aztán délelõtt újra éreztem a derékfájdalmat, meg jöttek a 10 perces fájások, dokim megvizsgált, 3 ujjnyira voltam akkor már nyitva, baba feje totál nekinyomva a magzatburoknak, délután 2 órára 3 kilóval megszületett a kisfiam. Könnyû szülést neked is. Egyébként nem biztos, hogy nálad is napokon belül baba lesz, mert elõtte nekem is tényleg sokat fájt a derekam és mégis csak hetekkel késõbb lett baba.

Pár napja felpuffadt az arcom. Enyhén vizesedik a kezem és a lábam. Mitől lehet? 37 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Szia! Nekem az anno az arcpuffadással egyidõben szállt le a pocakom, 2 hétre rá pedig megszültem a kisfiam. Van akinél ez a közelgõ szülés jele (hacsak nem terhességi toxémiás, de az más eset). Gyönyörû szülést kívánok Neked és sok boldogságot a babához.

Szia! Nekem az anno az arcpuffadással egyidõben szállt le a pocakom, 2 hétre rá pedig megszültem a kisfiam. Van akinél ez a közelgõ szülés jele (hacsak nem terhességi toxémiás, de az más eset). Gyönyörû szülést kívánok Neked és sok boldogságot a babához.
Szia, én is úgy hallottam, hogy az arcpuffadás a közelgö szülés jele! :) Könnyü és szép szülést neked!! 34 heteske
Szia! Nekem is pár napja van ez de én még csak 31 hetes vagyok.Azt mondta a term.gyógyászom, hogy kezd az arcom egy picit be ödémásodni puffadni, vizesedni ha zavar tud ellene tenni, de nem tértünk ki rá mert nem zavar, ezt is meg kell élnem lehet többet nem leszek ilyen kis "pufi fánk".
Szia! Ez normális már a "mi korunkban". A szervezet vizet raktároz. Figyelj arra, hogy meglegyen a napi 2, 5 l vízfogyasztás, és akkor nem lesz nagy gond. Szép szülést kívánok: 37 hetes kismama
Szia! Nekem is vizes a lábam, és a kezem, tegnap találkoztam a barátnõmmel, aki megkérdezte hogy most keltem-e fel mert olyan a fejem :-) mondtam hogy már órákkal ezelõtt...na azt mondja akkor lassan szülni fogsz , mert fel van puffadva az arcod, és a hasad is lejjebb szállt :-) Szóval sokan gondolják ez, de én azt mondom még másfél-két hetet várhat... pedig már nehezen bírom olyan " kómás " vagyok egész nap, és azt keresem hol dõlhetnék el...mert olyan fáradt vagyok...amit nem tehetek meg mert van egy örök mozgó 4 éves fiam :-) 36+4 hetes kismama
Nekem is be van dagadva a bokám és a kezem minden estére eltûnik a bokám a gyûrûimet meg le sem tudom venni. De én még nagyon messze vagyok a végétõl, csak 31hetes vagyok. A védõnõm szegény most végzett és nem igazán jött még bele a dolgába, hiába mondtam neki, csak só mentes diétát javasolt. Egyébként az én pocim is kezd egy kicsit ereszkedni még a férjem is észrevette, pedig ez már nagy dolog nála.
Egy cipõben járunk, én is 37 hetes vagyok, nekem is vizes a lábam (még a combom is), a kezeim. Tegnap a védõnõ és az orvos is megjegyezte, hogy milyen pufi lett az arcom. A doki szerint ez a terhesség végének a velejárója, még pontosan nem tudják az okát, de valamiért a szervezet vizet raktároz a végére - és az teljesen egyéni, hogy kinek mennyit. (Úgyhogy én már nem is mérem magam itthon, mert tudom (remélem...)hogy csak víz, és olyan ijesztõ szembesülni azzal a nagy számmal :-))
27.-én 12.15 -ös válaszadó voltam tegnap voltam az orvosnál azt mondta a vizesedésemre (bokám, lábam, ujjaim, arcom) hogy ödémás, és a terhességi toxémia elõjele, szigorú diétára fogott, se cukor, se só, se kenyér, és persze semmi tészta, és egyéb szénhidrátos finomságok.Napi 5-ször kell vérnyomást mérnem, jövõ hét pénteken vinnem kell a vérnyomásmérésem eredményét, vagyis írnom kell, plusz pisi mintát vinni amibe nézik hogy van-e benne fehérje...Ezt nem rémísztésnek szánom, de a doki azt mondta nagyon nagyon komolyan kell vennem, mert a babóm életével játszók ha nem tartóm be.Szóval lányok figyeljetek oda!!! 37 hetes kismama


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!