Találatok a következő kifejezésre: 37 hetes vagyok. A méhszájam (28 db)

37 hetes vagyok a méhszájam 2211. Volt aki aki így volt? Meddig húzta? Mennyivel született a baba?

Legjobb válasz: Két és fél ujjnyira voltam nyitva,a baba 37+3 hétre született(ma egy éve),és 3090 gramm,és 53 centi volt.9/10 apgar,a 3.napon már mentünk haza.Gyors,könnyû szülésem volt,örülök,h nem a pocakomban nõtt nagyra a babám.Most 77.5 centi és 10 kiló,kisfiú.

Két és fél ujjnyira voltam nyitva, a baba 37+3 hétre született(ma egy éve), és 3090 gramm, és 53 centi volt.9/10 apgar, a 3.napon már mentünk haza.Gyors, könnyû szülésem volt, örülök, h nem a pocakomban nõtt nagyra a babám.Most 77.5 centi és 10 kiló, kisfiú.
A kérdező hozzászólása: Gratulálok a kisfiúhoz. Tegnap voltam dokinál nekem is olyan három kiló körül van, és nem bánnám ha kibújna. Én is azt mondom majd megnõl idekint. Mégegyszer gratulálok a kicsihez és minden jót nektek.
Bár mi még egyben vagyunk, 40hetes vagyok 1111-el, holnapra vagyok kiírva, azt mondják, hogy gyors szülésem lesz
Hasonló értékekeim voltak ezidõtájt, a szülést a kiírt napon indították. A baba 3300 gramm volt a 37. héten, és 3950gr/56 cm mikor megszületett. Most már majdnem 10 hetes "nagylány".
NEKEM A 27 HÉTEN 1222 VOLT A MÉSZÁJAM, IGAZ BEFEKTETTEK A KÓRHÁZBA-SOKAT KELLETT PIHENEM, DE 37 HÉTRE SZÜLETETT A KISLÁNYOM, PICIT KICSI VOLT 2350 GR, DE AZ ELSÕ GÖRCSTÕL MÍG MEGSZÜLETETT 5 ÓRA TELT EL, MOST 5 ÉVES ÉS GYÖNYÖRÛ NAGYLÁNY.
Nekem a 35 héttõl 2111 volt a méhszáj. 38 héten szültem elég könnyen, a babám 3170 g és 50 cm-vel jött a világra, most 14 hetes 61 cm és 6050 g kisfiú.
Na nekem pont ebben az állapotban folyt el a magzatvizem. Korai volt, mert 13 óra vajúdás után tágultam csak ki, és bújt ki a baba. Úgyhogy még ne sürgesd a dolgot. :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Gratulálok a babákhoz, és jó egészséget és sok örömöt. Aki még szülés elõtt áll annak gyors és könnyû szülést kívánok.

37+5 hetes vagyok, a méhszájam 2111. Kihúzhatom ezzel még karácsonyig?

Jóslófájásaim egyátalán nincsenek.

Legjobb válasz: hát ezt talán csak a kisfiad tudná megmondani:-) lehet hogy már szeretné kívülrõl is megcsodálni az anyukáját. Akárhogy is: boldog karácsonyt!:-)

hát ezt talán csak a kisfiad tudná megmondani:-) lehet hogy már szeretné kívülrõl is megcsodálni az anyukáját. Akárhogy is: boldog karácsonyt!:-)
Nekem 35+3 óta ilyen a méhszájam, és még mindig egyben, ma töltöttem a 37.hetet.Engem is megijesztett akkor a dokim, hogy még az idén szülünk, de most már úgy érzem, hogy kihúzom januárig. Könnyû szülést kívánok!


III. fokú érett méhlepény 37 hetesen, plusz nyiladozó méhszáj. Mennyire vagyok közel a szüléshez?

Legjobb válasz: Nekem már 36 hetesen III. fokban érett volt a lepényem, a doki is azt mondta, még nem szülünk. 38 hetesen még egyben vagyunk semmi jele a szülésnek, és remélem még legalább 1 hetet kibírunk egyben kislányommal.:-) Ne félj, nem lesz baj, pihenj sokat, ami fekvés legyen, akkor nem terhelõdik a súly lefele, kevésbé nyílik a méhszáj. De ha megindulna, az sem lenne gond, teljesen életképes, idõben született baba lenne akkor is. (37-42 hét között normális a szülés)

Nekem már 36 hetesen III. fokban érett volt a lepényem, a doki is azt mondta, még nem szülünk. 38 hetesen még egyben vagyunk semmi jele a szülésnek, és remélem még legalább 1 hetet kibírunk egyben kislányommal.:-) Ne félj, nem lesz baj, pihenj sokat, ami fekvés legyen, akkor nem terhelõdik a súly lefele, kevésbé nyílik a méhszáj. De ha megindulna, az sem lenne gond, teljesen életképes, idõben született baba lenne akkor is. (37-42 hét között normális a szülés)

Egy hete a doki szerint 1000 volt a méhszájam, és már enyhe jósló fájásaim is vannak, amik egyre erősödnek, de nem mindennaposak. 37 hetes vagyok. Kb. mennyi időm lehet még?

Legjobb válasz: ezt nehéz megtippelni.én is 37 hetes vagyok.nekem is vannak jóslófájásaim de nekem 2 napja még 3000 volt a méhszájam.ha nincs más tüneted szerintem kihúzod a végéig :) sok sikert

ezt nehéz megtippelni.én is 37 hetes vagyok.nekem is vannak jóslófájásaim de nekem 2 napja még 3000 volt a méhszájam.ha nincs más tüneted szerintem kihúzod a végéig :) sok sikert

37 hetesen vagyok ma. Nem voltak még jóslófájásaim sem a mehszajam is teljesen zárt?

Ki van ugyanígy?

Legjobb válasz: Nekem egyáltalán nem voltak jósló fájásaim, a méhszájam az utolsó hétig zárva volt, akkor kezdett nyíladozni...kiírás elõtt egy nappal szültem :) De mindettõl függetlenül akár egy hét múlva is szülhetsz, nekem is 1 hét leforgása alatt változott az egész, úgyhogy sajnos ebben nem nagyon lehet jóslatokba bocsátkozni :( Kitartás! Könnyû szülést!

Nekem egyáltalán nem voltak jósló fájásaim, a méhszájam az utolsó hétig zárva volt, akkor kezdett nyíladozni...kiírás elõtt egy nappal szültem :) De mindettõl függetlenül akár egy hét múlva is szülhetsz, nekem is 1 hét leforgása alatt változott az egész, úgyhogy sajnos ebben nem nagyon lehet jóslatokba bocsátkozni :( Kitartás! Könnyû szülést!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.majd talán a front változás megindítja a drágámat :-)
nekem se volt semmi, túlhordtam pár nappal. De ettõl függetlenül jön amikor szeretne
Szia! Én szombaton voltam 38. hetes, és ugyanez a kérdés foglalkoztat. Semmit nem érzek, a méhszájam is zárt (csütörtök az volt). A hasam sem szállt le. Holnap megyek CTG-re, meg vizsgálatra, remélem lesz már valami. Szülni szeretnék, és babázni. :) )) Minden jót, majd írj, hogy Veled mi újság.
Nekem egész terhességem alatt nem volt jóslóm, keményedésem a kiírás napján volt 1.40+2-re szültem pedig már 34 hetesen leszállt a hasan, 36 hetesen eltorzult az arcom és a védõnõk bíztattak, hogy hamarabb lesz ebbõl baba mint gondolnám, ehhez képest...

35 hetes Km vagyok, a méhszájam nyitott C:2100, 37 hetesig kihúzom vagy ilyen esetben már kevesebb idö van a szülésig?

Már 27 hetesen is visszatartották, ez sokat számít?

Legjobb válasz: 27 hetes 3000 volt nem is értettem a visszatartás lényegét

A kérdező hozzászólása: 27 hetes 3000 volt nem is értettem a visszatartás lényegét
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, nagyon megnyugtató válaszokat kaptam:)
Nekem már a 27. hétben 2100 volt, de nem mondták, hogy baj lenne. 40+2-re szültem.
27 hetesen mennyi volt a méhszájértéked? miért volt a visszatartás?
24. héttõl (ekkor indult meg a szülésem is) 1000 méhszájjal rendelkeztem. Végül 40+5 napra sürgõsségi császárral jött világra a lányom. De van olyan anyuka ismerõsöm, akinek a 18. héttõl 1000 volt a méhszája. Õ egy igazi mormota volt, átaludta a terhességét, szó szerint. Nem volt az az orvos, aki megengedte volna neki, hogy az ágyból felkeljen!
A kérdező hozzászólása: Akkor ezek szerint nincs miért aggódnom, hogy koraszülött lesz?
27 hetes terhesen azért nem a legjobb dolog világra hozni egy gyermeket. Nem biztos, hogy életben maradt volna. Az is lehet, hogy károsodott volna az agya, tüdeje, az egész szervezete. Akkor még nincs teljesen felkészülve egy magzat a születésre. Én 24 hetes terhesen napokig zokogtam, hogy bent maradjon a lányunk. Ez a vízválasztó. Ha nem mutat életjeleket születés után rögtön, akkor hallottnak nyilvánították volna és nem küzdöttek volna érte. Ha felsír, akkor pedig megpróbálták volna megmenteni az életét, de kis % eséllyel. Egy 24 és 27 hetes magzat fejlõdése között nagy a különbség, de az életbemaradási esélyei egyenlõek. Kb. 40-50% !!! Nos, ezért tartották vissza a szülést. Nem pedig azért, mert éppen nem volt kedvük levezetni az orvosoknak a szülést. A méhszájérték pedig tájékoztató az anyának, de leginkább az orvosoknak. Mint írtam, lehet húzni még 40-41. hétig is a szülést egy 1000-es értékkel. Nem egy példa volt már rá a szülésben!
Csak a 6. válaszolóra kommentelnék. 90% egy 27 hetes magzat túlélési esélye eszerint: http://www.koraszulott.com/component/content/article/79-koev..
Szia! Bõven, még túl is hordhatod. Nekem a 26.hét óta 2110 a méhszájértékem, 33hetesen visszatartás, most meg 37hetesen a lánykám nem nagyon akar kibújni. Szóval ne aggódj. Ja, nem tudtam ám mindig feküdni, azért házimunka, bevásárlás... Nem lesz gond :-)

37 hetes kismama vagyok. A méhszájam 2110, mennyi időm lehet még a szülésig?

Legjobb válasz: nem sok,nem tom pontosan nekem is ennyire van nyitva a méhszájam és nekem legkésöbb vasárnapot mondanak

nem sok, nem tom pontosan nekem is ennyire van nyitva a méhszájam és nekem legkésöbb vasárnapot mondanak
Meg lehet kérdezni, mennyi idõ volt a szülésig nálad így 2110 -es méhszájjal?

37 hetes vagyok, pénteken kezdem a 38. -at. Ma voltam dokinál, és zárt a méhszájam. Teljesen. Attól még ki fog nyílni, ugye? Majd idővel?

Az els? kisfiam 41+6 hétre született,és amikor jöttek a fájások,tágultam is rendesen.Nem folyt el a magzatvíz,hanem burkot repesztettek. Tudom,hogy ez buta kérdésnek t?nhet,talán az is, de azért szeretném tudni, mire számítsak. Sokan írják, hogy ennyi id?sen már 1-2 ujjnyira nyitva vannak. De van aki még a fájásokkor sem. És ugye egyik szülés sem egyforma.

Legjobb válasz: Én 40+4-en délelõtt 11-kor voltam nst-n, utána vizsgálat, teljesen zárt, és megtartott méhszáj. Délután kezdõdtek a fájások, este 7-re már 2 ujjnyira nyitva voltam, 10.50-kor megszületett a fiam:) Biztosan a tiéd is ki fog nyílni, ne aggódj! Könnyû szülést neked!

Én 40+4-en délelõtt 11-kor voltam nst-n, utána vizsgálat, teljesen zárt, és megtartott méhszáj. Délután kezdõdtek a fájások, este 7-re már 2 ujjnyira nyitva voltam, 10.50-kor megszületett a fiam:) Biztosan a tiéd is ki fog nyílni, ne aggódj! Könnyû szülést neked!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Tehát bármikor lecsaphat :D Egyébként nekem sem mutat semmit az NST. De várom már nagyon. :) Jó egészséget Nektek!
Naná, hogy ki fog nyílni. Én is szép, könnyû szülést kívánok.

Ha a méhszájam cg:2100, akkor szerintetek még lehet szeretkezni? Ártalmas ez valamire? 37 hetes vagyok, úgyhogy már jöhet a baba. Sőt nem is bánnám.

Legjobb válasz: Lehet, 1-2 héttel a szülés elõtt gyakran el kezd nyílni a külsõ méhszáj,a középsõ és s belsõ zárt, so a a baba még el van "barikádozva" rendesen. jó "szórakozást":)

Lehet, 1-2 héttel a szülés elõtt gyakran el kezd nyílni a külsõ méhszáj, a középsõ és s belsõ zárt, so a a baba még el van "barikádozva" rendesen. jó "szórakozást":)
A méhszájad zárt csak a külsõ nyitott a kettes szám azt jelet h rövidebb a méhnyak de az a 36. héttõl kezdve nem jelent problémát!Szóval hajrá.:-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!