Találatok a következő kifejezésre: 37 hetes vagyok! Holnap (9 db)

A holnapi kettős front beindíthatja a szülést? 37 hetes vagyok és sokszor erősen görcsölök mostanában. A derekam is majd ketté szakad. A pocim is keményedik sokat.

Kicsit parázok, mert mostanában az alhasam nyugalmi állapotban olyan mintha izomláz lenne benne és sokat szurkál is, és aztán meg elkezd görcsölni derékfájással együtt. Van okom félni hogy nem viszem tovább a 40. hétig?

Legjobb válasz: Szerintem holnap keress fel egy nõgyógyászt biztos ami biztos ha frontra érzékeny vagy akkor igen én kétszer szültem és mindig front volt mind 2X 38 hétre.

Szerintem holnap keress fel egy nõgyógyászt biztos ami biztos ha frontra érzékeny vagy akkor igen én kétszer szültem és mindig front volt mind 2X 38 hétre.
Elképzelhetõ, de ne aggódj, mert a babód már kész kis ember! Az én lányom is 37+1 -re született, és igaz, hogy kicsit soványka volt (2370 gramm), de 10/10-es Apgar értékkel, és nagyon hamar behozta a súlybeli lemaradását. Amúgy meg tökéletesen egészséges, jól fejlõdõ, stb... semmiféle hátránya nem lett, hogy nem maradt bent a 40. hétig. Holnap lesz 1 éves :D
Csatlakozom, bizony elindulhat:) .Nálam pont ilyen frontban folyt el a magzatvíz és 37 hetes voltam.Az én babám 2280gr-mal született most 4, 5 hónapos és 5, 82 kg.Légy nyugodt ilyenkor már megszülethet:)
Az elso fiam 37+4-re szuletett, 3300 g volt es 53 cm. Ma mar 17 eves es 180 cm. :-) Semmi baja nem volt!
A kérdező hozzászólása: :D Köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a megnyugtató válaszokat! A babám a 2500g-on felül van már szerintem, 31 hetesen becsülték 1800g-ra, így gondolom most 300-3200g körüli lehet. Kedden megyek a dokimhoz elvileg, remélem azért még marad a babám, bár ha jönne, akkor bízom benne hogy minden rendben lesz!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Gratulálok az babáitokhoz! :) Most még a hüvelyem is elkezdett szurkálni...

36 hetes vagyok. (holnap leszek 37) Reggel óta iszonyú csípő fájásom van. Nem szünik bármit csinálok. Mostanában fájt már csak nem ennyire és nem folyamatosan. Mit tegyek hogy el tudjam viselni?

Legjobb válasz: Szia én is a 36-ik héttõl így vagyok.Sajnos én nem tudtam ellene semmit tenni,szerintem tágulnak a csontok.Most nekem meg a derekam kezdett iszonyatossan fájni.Így végefelé roszabb minden.Boldog babavárást!!!Üdv 40 hetes kismama

Szia én is a 36-ik héttõl így vagyok.Sajnos én nem tudtam ellene semmit tenni, szerintem tágulnak a csontok.Most nekem meg a derekam kezdett iszonyatossan fájni.Így végefelé roszabb minden.Boldog babavárást!!!Üdv 40 hetes kismama
Nekem a szeméremcsontom fáj valami eszméletlenül napok óta!Minden lépésnél szõrnyû, de alapban is fáj.Tenni én sem tudok ellene sajnos.Ez ilyenkor már természetes.38 hetes kismami

Ha programozott császárom (téraránytalanság miatt) lesz és a lepény max. érettségű, akkor mennyit várnak a műtéttel? Amúgy holnap kell befeküdnöm a kórházba és még csak 37 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Ezt senki nem tudja neked megmondani. A lepény érettsége önmagában nem jelent semmit. Nekem mindig azt mondta a doki, hogy addig amíg megfelelõen táplálja a babát, lényegtelen, hogy hogyan néz ki a lepény. Az, hogy mikor fognak beavatkozni nem a lepény érettségétõl függ, hanem az áramlási viszonyoktól. Gondolom azért kell befeküdni, hogy ezt folyamatosan figyelni tudják és ha szükséges akkor be tudjanak avatkozni.

Ezt senki nem tudja neked megmondani. A lepény érettsége önmagában nem jelent semmit. Nekem mindig azt mondta a doki, hogy addig amíg megfelelõen táplálja a babát, lényegtelen, hogy hogyan néz ki a lepény. Az, hogy mikor fognak beavatkozni nem a lepény érettségétõl függ, hanem az áramlási viszonyoktól. Gondolom azért kell befeküdni, hogy ezt folyamatosan figyelni tudják és ha szükséges akkor be tudjanak avatkozni.
Bocsi az offért, de hogyan állapították meg a téraránytalanságot?
A kérdező hozzászólása: Én nagyon alacsony vagyok, 143cm. És a baba méretei pedig nagyok a magasságomhoz képest.


37 hetes terhes vagyok! Holnap lesz egy rendkivuli Uh-am mert a szuleszno szerint ket het alatt hirtelen tul nagyot nott a babam. Mit jelenthet ez? Lehet, hogy elobb elinditjak a szulest ha kiderul, hogy a baba tul nagy mar most?

Ket hete 35cm volt a hasam hossza ma viszont 42.5cm.Szerintem kicsit elmerte.Volt valakinek hasonlo tapasztalata?

Legjobb válasz: Szia. Nekem a védõnõ mérte a hasamat és egyszer azért lett kevesebb az eredmény, mert a baba keresztbe feküdt a hasamban és nem függõlegesen helyezkedett el. Szerintem nálad is errõl van szó, ne idegeskedj. Üdv, 38 hetes kismama

Szia. Nekem a védõnõ mérte a hasamat és egyszer azért lett kevesebb az eredmény, mert a baba keresztbe feküdt a hasamban és nem függõlegesen helyezkedett el. Szerintem nálad is errõl van szó, ne idegeskedj. Üdv, 38 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Koszi.Csak azt nem tudom, hogy ennek a meregetesnek mi haszna van.En alapbol magas vagyok.Ebbol kifolyolag a felsotestem is hosszu.Szerintem ez alapjan nem lehet a baba hosszat meghatarozni, hogy milyen hosszu a hasam.Csoda , hogy elkuldott Uh-ra.Itt nem divat.Az utolso Uh-am 26 hetesen volt.
Szia. Megint én. Ezzel a méréssel a méhed nagyságát mérik.
A kérdező hozzászólása: Koszi szepen!
e én errõl még nem is hallottam, hogy bármi köze lenne ezekhez az adatokhoz.NEkem úgy kellett kérnem, hogy mérje már meg, mert mindig elfelejti.Amúgy sztem nem sok ez a nagyság növekedés.Ezekben a hetekben nõ iszonyat nagyot.Én 3hét alatt totál szétrepedtem és nekem pl már 36hetesen a nagy uh adatai szerinz 38hetes babám volt méretileg.Szval ne aggódj, a dokim viszopnt azt mondta , igazán pontos adatokat az elsõ két nagy uh-ból lehet levonni csak, szval ezek már csak megközelítõ értékek.Ne idegeskedj , nem lesz semmi gond.38hetes kismama
A kérdező hozzászólása: koszonom neked is.
Én 35 hetes vagyok, hatalmas pocakkal, de eddig senki nem mérte meg mekkora.. mindig csak az ultrahangon nézik a baba méreteit. Nyugodj meg, az én babám már most 39 hetesnek felel meg. Persze mondta az orvos, hogy igazi adatot csak akkor tudnak mondani, ha már kezükben lesz a baba.. :-)
Jósló szerintem..
figyeld a rendszerességét. Ha csak ritkán van, vagy csak akkor amikor csinálsz valamit (pl. sietsz), akkor csak josló. De ilyenek lesznek a szülési fájdalmak is, és egyre erõsebbek.
Szia! Én pont 37 hetesen szültem. Nyugi, az igazi fájások tényleg fájni fognak már a kezdetektõl, nekem is így kezdõdött, mondjuk keményedéseim már a 30. héttõl elég rendszeresek voltak. Mindenesetre figyeld a rendszerességet, nekem este 8kor görcsölt egyet a hasam, utána 45 percig semmi, onnantól viszont 10 percenként és egyre sûrûbben görcsöltem , 11 órára már elviselhetetlen volt a fájdalom, éjfél után 50 perccel pedig meglett a baba. Szóval úgyis érezni fogod, hogy az most josló vagy nem, mert az igazi olyan görccsel jár( legalább is nálam) amit azelõtt nem éreztél. Könnyû szülést!

Nagyon köhögtet a torkom, 37 hetesen ez jelenthet problémát a babára vagy a terhességre nézve? Házilag mivel tudom kezelni a torokfájást? Holnap megyek dokihoz?

Legjobb válasz: langyos mézes tej,elsõre furán hangzik, de nem is olyan rossz, és bevált. Lehet még szegfûszeget szopogatni,na az furább ízû,vagy csak egyszerûen sok mézzel citromos tea.

langyos mézes tej, elsõre furán hangzik, de nem is olyan rossz, és bevált. Lehet még szegfûszeget szopogatni, na az furább ízû, vagy csak egyszerûen sok mézzel citromos tea.
Hársfatea, kamillatea mézzel citrommal. Köhögésre Stodal szirup (homeopátiás, terhesen is szedhetõ).
Dr Theiss lándzsás utifû, ha van otthon, azt is lehet szedni
A kérdező hozzászólása: Köszi. A Mézes teát ittam eddig is, a pergelt cukros tejet is, de azt hallottam a tej ilyenkor nem jó. Nem tudom mi az igazság, de megpróbálom a mézes tejet is, a tea mellett. Mégegyszer köszi. Remélem használ már valami :-)
A kérdező hozzászólása: ...és köszi a teatippeket. Nem tudtam ilyenkor melyik teát lehet inni és melyiket nem.
Sós vizes gargalizálás. Tutira bejön!

37+4 hetes vagyok és nagyon gyengének érzem magam, étvágyam nincs, folyadékot úgy gondolom eleget fogyasztok. Holnap NST. Kérhetem külön az orvost, hogy vizsgáljon meg? (nem fogadott) Volt valaki így? Jelezhet ez bármit is?

Legjobb válasz: Ha mész tanácsadásra mert ugye be kell vinned az nst eredményét,akkor mond el neki és kérd meg,hogy nézzen meg. Az én dokim megvizsgált,hogy megnyugodjak.(nem fogadott volt)

Ha mész tanácsadásra mert ugye be kell vinned az nst eredményét, akkor mond el neki és kérd meg, hogy nézzen meg. Az én dokim megvizsgált, hogy megnyugodjak.(nem fogadott volt)
38 +2 én is így voltam. Megkérdeztem CTG után megvizsgál-e. Kérdezte hogy akarom? Mondtam hogy igen, mert furán érzem magam. Kiderült, hogy elkezdtem kinyílni és leszállt a feje :) Nem fogadott doki volt! Jó babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Remélem nincs baj...
Bár nekem fogadott dokim volt de csak a vége felé kértem meg hogy szulhessek nála és az elejétöl fogva mindig megvizsgált bámi kínom volt
Na mi újság?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm kérdésed, minden rendben van, a doki szerint ez általános. Nincs már sok hátra... :)
Sok sikert és könnyû szülést.:)
NEM!
Szerintem kérdezz rá a vizsgálat végén, hogy mivel tartozol.Biztonság kedvéért :D
Ha magánba mész akkor a terhesgondozás árát kéri szerintem de kérdezd meg... Az a biztos...
Mivel a magánrendelõjébe mész ne tudom. Én ctg-re nem a magánrendelõjébe mentem, természetesen ctg után találkoztam vele, de nem adtam semmit.
szerintem a magánrendelõbe megmondják, h mennyi a számla, azon felül nem kell "borravaló"
Ha magánrendelõbe mész akkor fizetni is kell. Miért nem a kórházban nst-znek, az a gyakoribb hogy az uccsó hetekben a doki már a kórházba küld nst-re.
Én amikor a magánrendelõjébe mentem a dokimhoz, kellett fizetnem... Igaz nem annyit mint egy vizsgálatért...
Én is a dokim magán rendelõjébe járok nst-re és kell fizetnem. Mondjuk rendes vizsgálat és uh is van. Ja és kevesebbet kell fizetni, mint eddig a terhes gondozásért. 38 hetes kismama

37/1 hetes vagyok, 3 napja elment a nyakdugo, alapban mensi fajasaim vannak, 1 hete a mehszajam 2111! A baba igen elenk. Holnap megyek ctg-re. Meginditjak?

Nagyon varom,mire szamithatok?Vigyem a cumom?Milyen sulyra szamolhatok ha 2 hete 2800ra saccoltak?

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy megindítanák. Inkább megpróbálják mindenképpen még bent tartani a picit, hiszen minél tovább odabent van, annál jobb neki. A szülés elõtt a babák általában lelassulnak, õk is felkészülnek a születésre, ha a tiéd virgonckodik, lehet, hogy még egy ideig húzzátok. A fájások azért is lehetnek, mert tágulsz... Azért nem árt, ha viszed a holmidat, mert lehet, hogy bent fognak, hogy vissza tudják még egy ideig tartani a babát. Hát, az utolsó hetekben már lelassul a babák súlynövekedése, nem hiszem, hogy olyan sokat hízhatott a te kis pocaklakód..bár ezt nem tudom pontosan))) Minden jót! Könnyû szülés, boldog babázást Nektek! nagycsaládos anyuka

Nem hiszem, hogy megindítanák. Inkább megpróbálják mindenképpen még bent tartani a picit, hiszen minél tovább odabent van, annál jobb neki. A szülés elõtt a babák általában lelassulnak, õk is felkészülnek a születésre, ha a tiéd virgonckodik, lehet, hogy még egy ideig húzzátok. A fájások azért is lehetnek, mert tágulsz... Azért nem árt, ha viszed a holmidat, mert lehet, hogy bent fognak, hogy vissza tudják még egy ideig tartani a babát. Hát, az utolsó hetekben már lelassul a babák súlynövekedése, nem hiszem, hogy olyan sokat hízhatott a te kis pocaklakód..bár ezt nem tudom pontosan))) Minden jót! Könnyû szülés, boldog babázást Nektek! nagycsaládos anyuka
Nem indítják meg a szülést, de 37 hetesen már érett baba és nem tartják vissza kedves elsõ válaszoló.
Szerintem sem indítják meg beindul szép lassan majd magától, az elõjelei már mutatkoznak.A súlyát nem lehet megsaccolni mert sokszor az orvosok is tévednek, nekem azt mondták nagyon pici lesz a baba kb:2300gram és ezzel ellentétben rá 3napra egy 3140gramos kisfiút szûltem.
A kérdező hozzászólása: Visszatartjak?!De mar mindene ki van fejlodve, tudeje is mukodik, bar a korara valo tekintettel lehet tenyleg nem inditjak.Csak a nyitott mehszaj miatt felek a fertozesektol, ha mar eddig problemamentesek voltunk, pont most ne szedjunk mar ossze semmit. Aggodom.Koszi a valaszt.Jo babazast!
A kérdező hozzászólása: Nagyon koszonom a valaszokat, levert a viz hogy visszatartjak, mert az azt jelenti hogy meg nem fejlodott ki a tudeje.Pihizek sokat, a termeszet eldonti.Amugy teljesen rendben vele es velem is minden, de holnap lesz UH vizsgalat is.Az elsot 40/6 ra szultem, es a mahszajam plasztikazva van.Azt mondtak nehezen fogok nyilni, majd repedni.Az elsonel igy is volt.Most meg ido elott kinyiltam....DE megnyugtato ha most szuletne nem kerulne lelegezteto gepre.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!