Találatok a következő kifejezésre: 37 hetes vagyok! Ez lesz (9 db)

60 kg-os kismamák. Szült közületek 3, 50 kg körüli babát? 37 hetes vagyok 3300 g-ot mért a doki. Mennyi lesz ez még a végére? Második baba az elsõ 3100 g volt alig bírtam megszülni. Mi lesz velem? Vagy a második tényleg könnyebb?

Legjobb válasz: Ezek a meresek megbizhatatlanok, es minden szules mas. En a masodikrol nem tudok nyilatkozni, mert csak egyszer szultem. Viszont 60kg korul vagyok, a fiam 3160-nal szuletett, es nagyon gyorsan, konnyen ment minden. Szoval szerintem nincs osszefugges. A masodik mehet teljesen egyszeruen is. Keszulj ra pozitivan, es menni fog :-)

Ezek a meresek megbizhatatlanok, es minden szules mas. En a masodikrol nem tudok nyilatkozni, mert csak egyszer szultem. Viszont 60kg korul vagyok, a fiam 3160-nal szuletett, es nagyon gyorsan, konnyen ment minden. Szoval szerintem nincs osszefugges. A masodik mehet teljesen egyszeruen is. Keszulj ra pozitivan, es menni fog :-)
Ez a 60kiló melyik súlyra vonatkozik, a terhesség vége felére, vagy teherbeesés elõtti súlyra? Én kb ennyivel estem teherbe 3900gramm és 57cm lett a babám, császár lett, de azért, mert rosszul feküdt!
Ezt nem lehet tudni, hogy mennyi lesz a végére. Lehet meglepõdsz és születik egy 2970 grammos babád. De lehet lesz 3800 gramm. Ezt nem tudni. Ugyanis ezek nem pontos mérések, csak becslések. Van amikor egész pontosan becsülnek, de van amikor jönnek a meglepetések, hogy vagy fél kg-al kisebb vagy nagyobb gyerek születik a becsült súlynál. Amúgy most már egyrészt bármelyik pillanatban akár megszülhetsz, a másik meg, hogy a legvégén azért már nem híznak olyan sokat a babák. Az átlagoshoz képest túl nagy súlyú babád nem lesz ezek a becslések alapján. Nekem 33 hetesen becsülték 3300 grammra a fiamat, õt jól tippelték, mert mondták, hogy 4 kg körüli súllyal fog születni. Egészen pontosan a 38. héten született 3960 grammal.
Én 57 kg-al estem teherbe, 67 voltam mikor szültem. 4100 grammos fiamat természetes úton szültem, igaz mindent vitt, annyira hogy a második császár lesz valószínûleg. De nem ez a lényeg szerintem, hanem a csípõ szélessége is közrejátszik, nekem elég széles.
60 kg-al indultam neki a terhességnek. 40+0-ra született a fiam 57 cm-el és 3780 g-al. Azt mondta az orvosom, hogy a második baba általában nagyobb súllyal születik. 12 hetes terhes vagyok, de már most félek.
Nekem a második gyerekem 1100grammal és 9 cmel volt kisebb mint az elsõ, pedig Õ is idõre született.

37 hetes kismama vagyok! Ez lesz az elsö babám, honnan fogom tudni biztosra hogy megindult a szülés?

Legjobb válasz: általába onnan lehet tudni,hogy megindult a szülés hogy:vagy a nyákdug megy el elõszõr/ez nyálkás rózsaszines vagy véres valami/vagy a magzatvíz folyik el.ez lehet egyszerr de lehet csordogálva megy.vagy rendszeres idõközönkénti fájások.

általába onnan lehet tudni, hogy megindult a szülés hogy:vagy a nyákdug megy el elõszõr/ez nyálkás rózsaszines vagy véres valami/vagy a magzatvíz folyik el.ez lehet egyszerr de lehet csordogálva megy.vagy rendszeres idõközönkénti fájások.
Vagy elfolyik a magzatvíz, vagy beindulak a fájások. Azok pedig FÁJNAK. Nagyon. Nem fogod összetéveszteni.
Szia! Ha attól tartasz nem fogod tudni mikor indul meg a szülés, hiddel rá fogsz jönni azonnal.

37 hetes vagyok leszakad a derekam! Ez jelent már valamit?

Tegnap du.óta úgy érzem leszakad a derekam ,olyan méh összehúzódásaim voltak éjjel hogy azt hittem meglesz reggelre a pindur!Méhösszehúzódásaim most nincsenek de a derekem a meleg fürd? ellenére nagyon fáj!Ezt mondjam a dokinak?Ma megyek hozzá!

Legjobb válasz: Igen, feltétlen mondd a dokinak, mert a derékfájás lehet a szülés kezdete is (mármint a tágulások nem feltétlen fájassal járnak, hanem sokszor derékfeszüléssel/derékfájással). Lehet, hogy csak vaklárma, de azért jobb, ha megnézeted magad.

Igen, feltétlen mondd a dokinak, mert a derékfájás lehet a szülés kezdete is (mármint a tágulások nem feltétlen fájassal járnak, hanem sokszor derékfeszüléssel/derékfájással). Lehet, hogy csak vaklárma, de azért jobb, ha megnézeted magad.
OFF: Írd meg kérlek, mit mondott a doki, hasonlóan fáj az én derekam is, de csak a jövõhéten megyek orvoshoz. Elsõ babás 37. h km.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Most jöttem haza!Zárt méhszáj, megrövidült méhnyak!Ctg jó!Csak a vérnyomásom magas de az nagyon !Most megyek nagy ultrahangra!Majd írok!A derékfájásra semmit nem mondott!


Február 7-re vagyok kiírva. Tehát 38 hetesnek kell lennem szombaton.A menszesz alapján is 38 hetesnek kell lennem. A babám mérete alapján pedig csak 37 hetes leszek szombaton. Most hogy van ez? Mennyi is vagyok?

Ilyenkor mi van?

Legjobb válasz: Szia, szerintem ezen ne aggódj, a babák mérete hétrõl hétre változik. Ezt magam is tapasztalom. Hol ennyi hol annyi terhes vagyok. Van egy kiinduló pont amit néznek (utolsós menszesz) utána pedig a baba állapotát, szívverését, magzatvizet, méhlepényt stb. Tehát nem a fejkörfogat vagy éppen a pocakocska fogja meghatározni a dokiknak, hogy megindítsák e a szülést. Ne aggódj :) Könnyû szülést! 36 hetes kismama

Szia, szerintem ezen ne aggódj, a babák mérete hétrõl hétre változik. Ezt magam is tapasztalom. Hol ennyi hol annyi terhes vagyok. Van egy kiinduló pont amit néznek (utolsós menszesz) utána pedig a baba állapotát, szívverését, magzatvizet, méhlepényt stb. Tehát nem a fejkörfogat vagy éppen a pocakocska fogja meghatározni a dokiknak, hogy megindítsák e a szülést. Ne aggódj :) Könnyû szülést! 36 hetes kismama
Szia, Ha feb 7én nem a karodban van, akkor onnan számolnak majd egy hetet. Az sajna mindig fix. Méretek alapján ha elõbb jön, mondjuk jan 26ra, elég nagynak mérik, és akkor jön, lehet nem kezelik koraszülöttnek... mert méretek alapján elég nagy, fejlett stbstb... Szóval nyugi, ha magától nem jön ki csak 7e után piszkálják. Kitartást, szép szülést
Szia! Szeritnem se aggódj emiatt. Mi már 2 hete 40 hetes méretûek vagyunk, és a feje akkora, hogy szinte 100%, hogy császár, mégis csak várakozunk...de mire??? A dokik biztos tudják, hogy mi a helyes..Különben elõtte meg volt, hoyg kisebb volt...szóval annyira gyorsan nõhet.. Minden jót Neked! 38+4 hetes
A kérdező hozzászólása: huhhh jó tudni! Akkor ha nem indul be a szülés 7-én vagy elõbb akkor 14-én beindítják! Köszi mindenkinek a választ!!!
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm! Neked is Kívánom! :D

Hogy lehet ez? Ma voltam 12. heti uh vizsgálaton CRL:63mm ami megfelel ennek a hétnek. Mégis júli 28-ra vagyok kiírva, amikor még csak elméletileg 37 hetes leszek! Ez nem világos, kicsit furcsa!

Legjobb válasz: uh szerint vagy akkorra kiírva v mensi szerint, mert mensi szerint haladok, uh engem is mindig lõre hozzott, s annak volt igaza mert 37 hétre szültem

uh szerint vagy akkorra kiírva v mensi szerint, mert mensi szerint haladok, uh engem is mindig lõre hozzott, s annak volt igaza mert 37 hétre szültem
A kérdező hozzászólása: A védõnõ szerint vagyok kiírva aki az utolsó havim elsõ napjától számolt...
aha, majd doki is kiír...amúgy meg igazából mindegy:) egy két hét eltérés...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, igaz az a lényeg, hogy már ekkora és legalább látszik! Köszi még egyszer!
Szia, Nekem a manóm 12w0dsen 13w2dnek felelt meg, így a szülés idõpontja is elõrébb került, mert méretei alapján így jött ki, amúgy a dokim, védõnénim is a számoltat nézi, minden labort az szerint csinálnak... (biztos annyi, amennyinek számolják, abban a hónapban egyszer voltunk együtt a párommal, mikor fogant...)
Lehet eltérés a számított terhesség és a valós terhesség között, akár egy-két hét is. Emiatt tényleg nem kell izgulni. (amúgy az elõzõ hozzászólótól kérdezném, miért kell ezt így írni, hogy w meg d ? Olyan zavaró, vagy nem magyar vagy? VAgy most ez a "menõ"?)
Nekem a 12. héten 72 mm volt a babám, egyértelmû volt, hogy nagyobb mégse változtattak a kiíráson. Azt mondtaa doki, hogy 2 hétel nagyobbnak felel meg. A méretek szerint, viszont az utolsó mensi elsõ napjától voltam kiírva továbbra is. A 38. héten szültem 3960 -al és 55 cm-rel. Úgyhogy bejött a két hétel nagyobb dolog. Jó babavárást!

37 hetes kismama vagyok és már több mint 10 perce fáj vagy szúr lent oldalt a hasamnál, de úgy igazán fáj! Még ha köhögök akkor is beleszúr! Ez mitől lehet? Ez már talán a szülés lesz hamarosan?

Legjobb válasz: Nem, ebbõl még nem lesz szülés, valószínûleg a babád úgy helyzkedett, hogy neked ezzel a kellemetlenséggel jár:(

Nem, ebbõl még nem lesz szülés, valószínûleg a babád úgy helyzkedett, hogy neked ezzel a kellemetlenséggel jár:(
A kérdező hozzászólása: Lehetséges talán, hogy meg akar fordulni, mert 35 hetesen még faros volt!
A kérdező hozzászólása: Szerintetek is talán meg akar fordulni?
1. Elképzelhetõ. Hátha a tiéd nem olyan makacs, mint az enyém volt (végig faros volt, úgy is született meg Õkelme)
A kérdező hozzászólása: Császárral szültél vagy simán? Mert nekem azt mondta a doki hogy ilyenkor 95% hogy császár lesz!
Igen, császár volt, de vajudtam én is egy darabig.

37 hetes terhes vagyok! Holnap lesz egy rendkivuli Uh-am mert a szuleszno szerint ket het alatt hirtelen tul nagyot nott a babam. Mit jelenthet ez? Lehet, hogy elobb elinditjak a szulest ha kiderul, hogy a baba tul nagy mar most?

Ket hete 35cm volt a hasam hossza ma viszont 42.5cm.Szerintem kicsit elmerte.Volt valakinek hasonlo tapasztalata?

Legjobb válasz: Szia. Nekem a védõnõ mérte a hasamat és egyszer azért lett kevesebb az eredmény, mert a baba keresztbe feküdt a hasamban és nem függõlegesen helyezkedett el. Szerintem nálad is errõl van szó, ne idegeskedj. Üdv, 38 hetes kismama

Szia. Nekem a védõnõ mérte a hasamat és egyszer azért lett kevesebb az eredmény, mert a baba keresztbe feküdt a hasamban és nem függõlegesen helyezkedett el. Szerintem nálad is errõl van szó, ne idegeskedj. Üdv, 38 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Koszi.Csak azt nem tudom, hogy ennek a meregetesnek mi haszna van.En alapbol magas vagyok.Ebbol kifolyolag a felsotestem is hosszu.Szerintem ez alapjan nem lehet a baba hosszat meghatarozni, hogy milyen hosszu a hasam.Csoda , hogy elkuldott Uh-ra.Itt nem divat.Az utolso Uh-am 26 hetesen volt.
Szia. Megint én. Ezzel a méréssel a méhed nagyságát mérik.
A kérdező hozzászólása: Koszi szepen!
e én errõl még nem is hallottam, hogy bármi köze lenne ezekhez az adatokhoz.NEkem úgy kellett kérnem, hogy mérje már meg, mert mindig elfelejti.Amúgy sztem nem sok ez a nagyság növekedés.Ezekben a hetekben nõ iszonyat nagyot.Én 3hét alatt totál szétrepedtem és nekem pl már 36hetesen a nagy uh adatai szerinz 38hetes babám volt méretileg.Szval ne aggódj, a dokim viszopnt azt mondta , igazán pontos adatokat az elsõ két nagy uh-ból lehet levonni csak, szval ezek már csak megközelítõ értékek.Ne idegeskedj , nem lesz semmi gond.38hetes kismama
A kérdező hozzászólása: koszonom neked is.
Én 35 hetes vagyok, hatalmas pocakkal, de eddig senki nem mérte meg mekkora.. mindig csak az ultrahangon nézik a baba méreteit. Nyugodj meg, az én babám már most 39 hetesnek felel meg. Persze mondta az orvos, hogy igazi adatot csak akkor tudnak mondani, ha már kezükben lesz a baba.. :-)

November 1.-re vagyok kiírva, de semmi jele a szülésnek. Még csak joslófájások sincsenek, pedig a doki azt mondta októberi baba lesz. Ráadásul elég nagy a baba, már 36-37 hetesen 3423 g volt. Normális ez?

Legjobb válasz: Szió Nekem a szülé 3 nappal késöbb indult meg a kiirtnál Nekem is mondta a doki,h máj 15-éig meglesz,végül május 27.én született császárral Sok sikert!!!!!

Szió Nekem a szülé 3 nappal késöbb indult meg a kiirtnál Nekem is mondta a doki, h máj 15-éig meglesz, végül május 27.én született császárral Sok sikert!!!!!
Szia!!!Én 39 hetes kismama vagyok én nov.02-ra vagyok kiírva de nekem néha vannak joslo fájásaim ami hol erõsebb hol gyengébb, és nekem is azt mondta az orvos , hogy oktoberbe baba lesz, mert 36 hetesen már 3kg fölül volt, de a babom jol érzi magát nem akar ki jöni.Ne aggodjunk , majd ki jön mikor el jön az ideje. Addig is jo baba várást!!!
Szia! Én november 3-ra vagyok kiírva. Nekem is azt mondták, hogy október 20-ig tuti szülök. Az én babám 3700g, érzem is súlyát minden mozdulatnál, a hasam úgy érzem, a térdemig lóg. Vannak jóslófájásaim hetek óta, de mostanában még az is kevesebb:(( Próbálok praktikákat, hátha megindulna, de eddig sajna nem... Teljesen zárt voltam a szombati vizsgálatnál. Minden nap abban reménykedek, hogy na..talán majd ma... Szóval normális, igen, csak mi vagyunk már nagyon-nagyon türelmetlenek. Kitartás nekünk!!
ja, ás 3920 volt a kiscsaj
A kérdező hozzászólása: köszönöm!!! :) gratulálok a picihez!
A kérdező hozzászólása: köszi 2-es válaszoló!!! Végülis én bízom abban, a baba tudja, a doki is tévedhet, csak az a fárasztó, hogy mindig figyelem a jeleket, amelyek nemigazán vannak...én nem próbálok ki kül. praktikákat, én a természetes útban hiszek. Kitartást Neked is, könnyû szülést!
A kérdező hozzászólása: Köszi 3-as válaszoló!Neked is minden jót, és ha a Bajcsyban szülnél, még össze is hozhat a véletlen... :) Könnyû szülést Neked is!
Szia! Ismét 2-es vagyok. Én is a természetesség híve vagyok, nem boszorkány praktikákat vetek be. Csak málnalevél tea, sok-sok mozgás, házasélet. Mindez az orvosom, szülésznõm jóváhagyásával és tanácsára. Nekem ugyanis nem mindegy, november elseje után születik-e meg, vagy még októberben. Én ugyanis Egerben lakok, itt is szülnék (ráadásul mûteni kell), ahol ugye jelenleg borzalmas viszonyok vannak, ill. lehetnek a kórházban elsejétõl. Ha megvalósul az, amit terveznek, a betegek menekülnek innen más vidéki kórházakba. Én elégedett vagyok az orvosommal, teljes bizalmamat bírja, de fogalma sincs, vele is mi lesz novembertõl. Szóval én ezért szeretném mindkettõnk érdekében, ha megindulna a szülés és a dokim mûthetne. Így talán érthetõ a türelmetlenségem?
A kérdező hozzászólása: szia 2-es! Remélem nem bántottalak meg, nem volt szándékos! Rem minden úgy alakul, ahogy szeretnéd, sok szerencsét!!!
Szia!VAn már valami ujdonság???2-es
1-es, bocsi

CTG-re hanyadik héttől kell menni rendszeresen? 37+1 h vagyok, de a dokim csak 3-ára kért időpontot. Akkor leszek pont 38 hetes. A védőnőm még szívhangot sem nézett. Ez normális?

Más ilyenkor megszül,én meg...

Legjobb válasz: Én is a 36. héttõl jártam hetente, a 40. héttõl 2 naponta, a 41. héttõl naponta :)

Én is a 36. héttõl jártam hetente, a 40. héttõl 2 naponta, a 41. héttõl naponta :)
Csak akkor kell heti kétszer, ha már betöltöd a 40.hetet. Elvileg a héten már kellett volna menned az elsõ CTG-re. Nem lehet, hogy a dokid elnézte a heteket?
Szia! Én úgy tudom, hogy a 37. héttõl hetente kell menni CTG-re a 40. héten már naponta. Én a 36. héten (2hete) voltam a dokimnál, akkor azt mondta, a 38. héten meg lesz a baba, így nem is említette a CTG-t, csak UH-ra, meg vérvételre küldött el gyorsan. A védõnénink csinált végül hét elején egy CTG-t, viszont a bébi még nem akar jönni... Ha még "egyben leszünk", kedden ismét a védõnénihez megyek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!