Találatok a következő kifejezésre: 37 hetes most (54 db)

Nincs összefüggés! Boldog babavárást vigyázz magadra!
mindhárom gyermekem túlhordtam 10 nappal, ebbõl kettõt indítottak, harmadik spontán beindult, most a 4. fiammal a 36. hétben vagyok, kíváncsi leszek én is nagyon mikor indul meg a szülésem :-) pedig a ciklusom normális 28/5 napos...
Nekem is volt 10 hetesen napokon át bõven 37 alatt mégis él a babám. Felesleges méregetni. 16+5
A kérdező hozzászólása: Köszi
Ilyenkor már felesleges mérni:)
Tedd le a hõmérõt, feleslgesen idegesíted magad ezzel! Egyébként meg csak az ébredési hõ a mérvadó, a napközbeni sok mindentõl változhat, így az egyáltalán nem lehet mérvadó... Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek!
Ne méregesd magad :) Én mértem 35, 6 értékeket is egyébként :D Most vagyok 24 hetes.

Milyen a jóslófájás? Mennyibe hasonlít a szülési fájásokhoz? Már van egy 6 éves fiam de nála úgy mentem szülni hogy nem voltak fájásaim csak elkezdett szivárogni a magzatvíz. Most 37 hetes vagyok és már többször volt olyan érzésem mintha menni kéne.

Legjobb válasz: Szia! Nekem ugyan olyan volt mint a rendes szülési fájás és szabályos idõközönként jött, be is sûrûsödött 2 percesre. Azt mondta az orvosom,hogy feküdjek le pihenni meg vegyek be magneb6-ot, és ha nem múlik el akkor az az igazi lesz. Akkor én is 37 hetes voltam. Hál istennek elmúlt. De utánna 2 naponta jelentkezett. Végül 39+2-re szültem.

Szia! Nekem ugyan olyan volt mint a rendes szülési fájás és szabályos idõközönként jött, be is sûrûsödött 2 percesre. Azt mondta az orvosom, hogy feküdjek le pihenni meg vegyek be magneb6-ot, és ha nem múlik el akkor az az igazi lesz. Akkor én is 37 hetes voltam. Hál istennek elmúlt. De utánna 2 naponta jelentkezett. Végül 39+2-re szültem.
Nekem menzi szeru gorcseim voltak, volt amelyik eleg eros is volt, de rendszertelenul jelentkezett es volt, hogy el is mult. Engem elszorakoztatott az elso lanyomnal 5 napig szules elott, a masodiknal mar szules elott 2-3 hettel kezdodott. 38+6 ill. 38+5 napra szulettek a lanyok.


Most jövök a dokitól.39 hetesen ugyanakkorának mérték a méhemet mint 37 hetesen, így elküldtek uh-ra megnézni, mintől lehet. Véleményetek? (részletesebb magyarázat lent)

Külföldön élek, itt nincs csak 1 vagy 2 uh normál esetben. Engem se néztek 20. hét óta. 24 hetesen kezdték mérni centivel a méhemet. Megkeresi a tetejét és az alját centivel és az alapján becslik a baba méretét. (kb gyomorszájtól szeméremcsontig)

Legjobb válasz: Megértem, hogy mulatsz rajta. Tényleg nevetséges. Az ember mikor elõsször hall róla, hog yígy lesz, el sem akarja hinni. Fõleg Nagybritanniában. A baba születési súlyát az induláskori BMI-bõl (testsúlyom és magasságom alapján kiszámolt érték)és ezekbõl a centis méricskélésekbõl becslik meg. Ez alapján ha túlhordom a bébit, akkor 4500g-mal születik majd. Illetve most, hogy ugyanakkorát mértek mint 2 hete, most 4250g. Na szerintem ez is marhaság. Azért gondoltam megkérdezem, van-e valakinek hasonló tapasztalata, kinek mi a véleménye.

Elõzõ vagyok... jah, hogy szerdán.. értem :) Hány centit mértek amúgy utoljára?
A kérdező hozzászólása: Megértem, hogy mulatsz rajta. Tényleg nevetséges. Az ember mikor elõsször hall róla, hog yígy lesz, el sem akarja hinni. Fõleg Nagybritanniában. A baba születési súlyát az induláskori BMI-bõl (testsúlyom és magasságom alapján kiszámolt érték)és ezekbõl a centis méricskélésekbõl becslik meg. Ez alapján ha túlhordom a bébit, akkor 4500g-mal születik majd. Illetve most, hogy ugyanakkorát mértek mint 2 hete, most 4250g. Na szerintem ez is marhaság. Azért gondoltam megkérdezem, van-e valakinek hasonló tapasztalata, kinek mi a véleménye.
Szia! Ez az én esetem. 10. héten 12 hetesnek jelöltek! Aztán a 11. héten vissza 9. hétre az uh alapján. eddig oké. 24. héten 4d-n kislányt mondtak. Eljött a 29. hét újra uh. visszakaptam a 2 hetemet így lettem hirtelen 31 hetes, ja és már kisfiút állítottak. Ma újra voltam dokinál aki persze a mai 33 hetemet visszavette 31. hétre és újra kisfiút látott. Na ez is nevetséges. Én állítom, majd ki jön ha akar. Ja és persze az lesz ami. És ez Magyarországon van. Kitartást, remélem amúgy nincs baja a babáinknak. 31+2 hetes kismami
Szia, Ezt a módszert nem csak Angliában alkalamzzák, hanem a legtöbb nyugati országban. Lehet, hogy számodra hihetetlen, de ez a mérés legalább annyira pontos mint az uh. Az uh-n a súlyt egy nagy átlagból számolják ki, így mondanak 3 kg-s babákat 4-nek vagy éppen 1, 5. Uh-val is mértek már ugyanakkora értéket egy kicsinek két hét alatt. Ha az uh-n megnézték és a kicsi szívverése valamit a mérete rendben van akkor ne izgulj, minden rendben van a babával. Jóvárakozást és könnyû szülést kívánok.
Szia kedves kerdezo! :) En a norveg kismami vagyok. Kicsit meglepodtem a 39cm-n, mert ezek szerint nalunk valami mast jegyezgetnek. Itt is belottek anno, hogy hany hetes vagyok szerintuk valojaban, visszasoroltak 1 hettel :( De a mi koordinatarendszerunkben a meretek 0-tol 36-ig mennek kb. Es a 40. het az kb 35 cm. Nekem most 37 hetesen (par nappal a 37.het betoltese elott) 33-at mertek. Es azt mondtak, hogy abszolut jo. Azt hiszem ezt hivjak CTG meretnek. Csak azert irtam le ezeket, hatha erdekes lehet, hogy mashol mit csinalnak. Azert drukkolok a holnapi ultrahangodhoz. :) Amugy melyik orszagban vag?
Szia! Én Norvégiában vagyok terhes, itt is csak 1 ultrahang van, a 18. hétben. És itt is centiben méregetnek. De valószínûleg nem azért mert nem futja a TB-nek többre :) Szóval nekem is méricskélik centivel, igaz eddig nem volt ilyen, hogy nem növekedett volna (37 hetes vagyok). Szerintem emiatt nem kéne aggódnod, de mi volt ultrahangon (?), mert arról nem írtál...
Dokik kozt is van kulonbseg meg itthon is. Bp-n meno orvos sosem centizett. Gyorben nagyon fiatal a dokim (33 eves es en is csak 30) o viszont mericskel. Valamire bizti jo az is, de Te ne aggodj! Nekem ranezesre a pesti doki azt mondta h kicsi a babam, az UH-n itt gyorben pedig megnyugtattak h epp jo meretu a baba....Kitartas :)
A kérdező hozzászólása: Igen, szerda. 39 centi volt 37 hetesen is és most is. Eddig minden héten annyi centi volt ahány hetes voltam. Csak most nem nõtt. A legelején a BMI-m alapján kinyomtattak egy koordinárarendszert ami jelzi, hogy hány hetes vagyok és hogy hány centi a pocak. Benne van a kiskönyvemben (ami nem is olyan kicsi, mert egy nagy A4-es füzet) Az origóból indul ki egy átlag baba méret, egy minimálisan még elfogadható baba méret szintén az origóból csak laposabban, és egy maximálisan elfogadott babasúly az átlagtól meredekebben. Még a ma mérttel is az átlag és a maximum között vagyunk. Köszi a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: iGEN, SZ
Szia én Irországban élek 35hetes vagyok, itt is centivel méregetnek, mindig azt mondja a dokim hogy minden rendben, de nekem gözöm sincs hogy mekkora a babánk.
Bocsi, de jót mulattam a vizsgálaton, és elképzeltem a módszert, ahogy ott méricskélnek:) Komolyan: ne aggódj, semmi baja a babádnak, rendben növekszik. A méhed méretével sincsen baj. (az én pocakom a 6.hónapban megállt a növésben, 3600gos baba otthona, de ahoz képest icipic, tehát nyugi:) semmi baj)
A kérdező hozzászólása: A szívét külön meghallgatták most, az rendben van. Uh szerdán lesz (hacsak meg nem szülök addig). De szerintem az is rendben lesz. Csak hát azért persze, hogy most ez egy kicsit piszkál.
A kérdező hozzászólása: Skóciában vagyok. Itt az én táblázatom 44 cm-ig megy. Ezeket a táblázatokat mindenkinek egyénileg csinálják a magasságuk és az induló súlyuk alapján kalkulálva. 170 cm-vel és 76 kg-val indultam (10 hetes voltam akkor) és az alapján azt becsülték már, hogy ha túlhordom a babát akkor 3400-4500g lesz a baba (40. héten kiírás napján 3100-4100) Ebbe az apa méreteit nem kalkulálták bele, ami szerintem ha már az anyát nézik, az apát is kellene, mert szerintem az is befolyásolhatja. Illetve nekem csak elõre nõ a hasam, oldalra semmit. Tehát emiatt a centi is többet mér, ha ez a pocak oldalra is eloszlana, akkor a centi vonalán, ahol mérik, kisebb lennék, odabent mégis akkora hely lenne. Illetbe ahogy nézegetem ezt a koordináta rendszert, 37 hetesen nem lett rajta bejelölve az érték, csak a centi felírva. Ha akkor bejelölték volna, akkor már ott feltûnt volna, hogy akkor a maximum fölött voltunk nagyon, a táblázat alapján akkor volt a baba 3900g a maximálisan elfogadható 3600 helyett és akkor nem foglalkoztak vala. Pedig az tényleg szemmel láthatóan kiugrik a szépen növekvõ görbén. Eddig mindig ahány hetes voltam, annyi centit mértek, kivéve akkor, 37 hetesen 39-et, aztán most 39 hetesen is 39-et. Szerintem 2 hete mértek félre. Nem lehet, hogy a Te táblázatod azért megy 36-ig, mert te kisebb vagy (induló súly, magasság) nálam, így eleve kisebb babát becsülnek neked? A holnapi uh-n legalább látom már a babát majd!!!!! A baba egyébként továbbra is sokat mozog, fúrja az oldalam, töri a bordáim, és amit csak el lehet képzelni. de gondolom ezt mind átéljük.

Február 7-re vagyok kiírva. Tehát 38 hetesnek kell lennem szombaton.A menszesz alapján is 38 hetesnek kell lennem. A babám mérete alapján pedig csak 37 hetes leszek szombaton. Most hogy van ez? Mennyi is vagyok?

Ilyenkor mi van?

Legjobb válasz: Szia, szerintem ezen ne aggódj, a babák mérete hétrõl hétre változik. Ezt magam is tapasztalom. Hol ennyi hol annyi terhes vagyok. Van egy kiinduló pont amit néznek (utolsós menszesz) utána pedig a baba állapotát, szívverését, magzatvizet, méhlepényt stb. Tehát nem a fejkörfogat vagy éppen a pocakocska fogja meghatározni a dokiknak, hogy megindítsák e a szülést. Ne aggódj :) Könnyû szülést! 36 hetes kismama

Szia, szerintem ezen ne aggódj, a babák mérete hétrõl hétre változik. Ezt magam is tapasztalom. Hol ennyi hol annyi terhes vagyok. Van egy kiinduló pont amit néznek (utolsós menszesz) utána pedig a baba állapotát, szívverését, magzatvizet, méhlepényt stb. Tehát nem a fejkörfogat vagy éppen a pocakocska fogja meghatározni a dokiknak, hogy megindítsák e a szülést. Ne aggódj :) Könnyû szülést! 36 hetes kismama
Szia, Ha feb 7én nem a karodban van, akkor onnan számolnak majd egy hetet. Az sajna mindig fix. Méretek alapján ha elõbb jön, mondjuk jan 26ra, elég nagynak mérik, és akkor jön, lehet nem kezelik koraszülöttnek... mert méretek alapján elég nagy, fejlett stbstb... Szóval nyugi, ha magától nem jön ki csak 7e után piszkálják. Kitartást, szép szülést
Szia! Szeritnem se aggódj emiatt. Mi már 2 hete 40 hetes méretûek vagyunk, és a feje akkora, hogy szinte 100%, hogy császár, mégis csak várakozunk...de mire??? A dokik biztos tudják, hogy mi a helyes..Különben elõtte meg volt, hoyg kisebb volt...szóval annyira gyorsan nõhet.. Minden jót Neked! 38+4 hetes
A kérdező hozzászólása: huhhh jó tudni! Akkor ha nem indul be a szülés 7-én vagy elõbb akkor 14-én beindítják! Köszi mindenkinek a választ!!!
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm! Neked is Kívánom! :D

37 hetes terhes vagyok, most zárták le a tatabányai kórházat influenza járvány miatt. Apa be van oltva még védőoltáskönyve is van. Volt már olyan, hogy külön engedéllyel beengedtek már valakit a szülés idejére?

Második gyerk?c fog most születni és az els?nél is olyan megnyugtató volt a jelenléte. Szükségem van rá hogy ne hisztizzek. Segítségeteket köszönöm.

Legjobb válasz: Szia! Mikor én szültem a lányomat,akkor szülöszoba fertõtlenités volt éppen,igy sima kórteremben kellett szülnünk,de akkor sem engedték be apát:( Most 36 hetes vagyok én is és remélem,hogy mire eljön a mi idõnk,már feloldják a zárlatot:) Kinél fogsz szülni?

Szia! Mikor én szültem a lányomat, akkor szülöszoba fertõtlenités volt éppen, igy sima kórteremben kellett szülnünk, de akkor sem engedték be apát:( Most 36 hetes vagyok én is és remélem, hogy mire eljön a mi idõnk, már feloldják a zárlatot:) Kinél fogsz szülni?
Nõvérem is ott szült, akkor is le volt zárva, nem engedtek be hozzá senkit, sõt, még utána is csak ablakon keresztül, hiába volt oltva a férje is.
Miért nem lehet megérteni hogy a látogatási tilalommal pont hogy téged és a babát védenek?
Hiaba van beoltva, az oltas nem ved az influenza minden fajtaja ellen. De kerdezd meg a korhazat, hivd fol oket, tobbet tudnak mondani, mint itt barki is.
Amikor én szültem, elõtte kb egy héttel itt szült Vujics Tvrtko felesége, Gyöngyi. Császár volt, és apuka bent lehetett. Szóval kiváltságosoknak lehet. :/

Hogy lehet hogy 36hetesen 3100nak mondták a méhszájamat most 37 hetesen meg 2100nak?

Legjobb válasz: Nekem a 25. héttõl 2100:( Most leszek 31. hetes kismama

Nekem a 25. héttõl 2100:( Most leszek 31. hetes kismama
Ugy hogy rövidült a méhszájad.:) A teljesen zárt 3000.
A kérdező hozzászólása: Bocs a hülye kérdésért de az ugye jó ha rövidül? köszi
Igen az nagyon jó!Már készül a tested!Szülésnél elõször elvékonyodik a méhszáj (ami általában 3cm vastag a kezdetekben)és csak utána nyílik, amit a dokik ujjmyinak neveznek! Szóval az elsõ szám a méhnyak hossza! A többi pedig a nyíltsága, ami azárt áll 3 számból mert mivel 3 centi vastag így van külsõ belsõ és középsõ része! Ha vékonyodik (vagyis az elsõ szám csökken), akkor az nagyon jó jel, mert már lassan szülni fogsz! Könnyû szülést 13 hós kislány anyuja!
A kérdező hozzászólása: Jaj de jó. Köszönöm szépen, már nagyon várom a napot. 20.-ára vagyok kiírva de azt mondják elõbb fog jönni. Köszi mégegyszer
Nekem 24. héttõl 1110. Most 38. vagyok, de nem változott semmit, pedig már nagyon szülnék.

Onnantól kezdve, hogy megtudtátok, hogy teljesen nyitva van a méhszájatok (nekem 2111-re), meddig húztátok ki még a szülésig, hány hétig? Nekem már 3 hete nyitva van, most vagyok 37 hetes.

És miért jön el?bb a baba nyitott méhszájnál? Nyomja talán a feje a magzatburkot?És így a magzatvíz folyik el el?ször, nem a fájásokkkal kezd?dik a szülés?

Legjobb válasz: Kedves elõzõ! Én szülésznõ vagyok és igenis van 1333-as méhszáj, nem tûnik el a külsõ csak úgy, az egész méhszáj tûnik el egyszerre! Nekem is volt 1333-as méhszájam, amikor szülni mentem. 6 óra múlva meglett a baba. Most várom a másodikat. 34 hetes km

Kedves elõzõ! Én szülésznõ vagyok és igenis van 1333-as méhszáj, nem tûnik el a külsõ csak úgy, az egész méhszáj tûnik el egyszerre! Nekem is volt 1333-as méhszájam, amikor szülni mentem. 6 óra múlva meglett a baba. Most várom a másodikat. 34 hetes km
Nekem a 31. héttõl 1 ujjnyira nyitva volt minden.. 38. héten szültem ez teljesen jó érték
Nekem egy hete 1333 az értékem, most vagyok 38 hetes, de még nem nagyon akar kibújni a drágám.
1333 ilyen érték nincs is :-S
A 34. héttõl 2111 voltam, a 38-tól 1111, ehhez képest egy héttel túlhordtam. De biztos nem ez a jellemzõ, a dokim is biztos volt benne, hogy ilyen értékekkel a kiírt idõpont elõtt megszülök.
1333- egy ujjnyi méhnyak, 3 ujjnyira nyitva mindhárom méhszáj
de nem értitek hogy 1333 nem lehet a belsõ méhszáj csak azután nyilik 1 ujjnyinál többre, ha a méhnyak(elsõ szám jelzi) már eltünt...
Elsõvel 20 hetesen nyíltam ki, túlhordás miatt indítani kellett. Másodikkal már a 9. héten nyitva voltam, vetéléssel, koraszüléssel riogattak. 1 hét túlhordás után indítani kellett. Ennyit a nyitott méhszájról:)
Nekem is volt minden egyes szülésem elõtt 1333 értékem, hacsak a szülészorvos hozzáértését nem kérdõjelezzük meg... :-) (Sõt, 1444 is!) 4. babás kismama

Tegnap voltam dokinál megvizsgált, volt UH, NST is minden. Azt mondta:nyiladozik a méh száj, 2-3hét és szülök. Utolsó mensi szerint 37 hetes vagyok, szerintük még csak 35-36. Most hány hetes vagyok? Mikor lesz ebből baba?

Legjobb válasz: amikor kibújik :D mindenhol mást mondanak nekem is, máshogy számolnak, mensihez számolnak vagy csak az u.h. méretei alapján viszonyítanak. ne aggódj ezen, már most nem lennne semmi baj, ha esetleg megszületne a babód. boldog babavárást,38hetes kismama

amikor kibújik :D mindenhol mást mondanak nekem is, máshogy számolnak, mensihez számolnak vagy csak az u.h. méretei alapján viszonyítanak. ne aggódj ezen, már most nem lennne semmi baj, ha esetleg megszületne a babód. boldog babavárást, 38hetes kismama

A ctg-s papíron az alsó vonal a fájástevékenységet méri ugye? Ha most 37 hetes vagyok és max. A 4esig ment fel akkor mostanában számíthatok már a szülésre?

Legjobb válasz: Szia! Erre ne alapozz, mert nekem nem volt semmi a papíron délután négykor és hajnal 3 kor elfojt a magzatvizem. 38 hetes voltam. A mellettem fekvõnek már 36 hetes kora óta mutatott fájásokat a ctg és a 41 héten szült.

Szia! Erre ne alapozz, mert nekem nem volt semmi a papíron délután négykor és hajnal 3 kor elfojt a magzatvizem. 38 hetes voltam. A mellettem fekvõnek már 36 hetes kora óta mutatott fájásokat a ctg és a 41 héten szült.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!