Találatok a következő kifejezésre: 37 hetes ha most (9 db)

A ctg-s papíron az alsó vonal a fájástevékenységet méri ugye? Ha most 37 hetes vagyok és max. A 4esig ment fel akkor mostanában számíthatok már a szülésre?

Legjobb válasz: Szia! Erre ne alapozz, mert nekem nem volt semmi a papíron délután négykor és hajnal 3 kor elfojt a magzatvizem. 38 hetes voltam. A mellettem fekvõnek már 36 hetes kora óta mutatott fájásokat a ctg és a 41 héten szült.

Szia! Erre ne alapozz, mert nekem nem volt semmi a papíron délután négykor és hajnal 3 kor elfojt a magzatvizem. 38 hetes voltam. A mellettem fekvõnek már 36 hetes kora óta mutatott fájásokat a ctg és a 41 héten szült.

Ha teljesen zárt a méhszáj, akkor megnyugodhatok vagy bármikor beindulhat már a szülés? Most vagyok 37 hetes, néha vannak fájásaim, de nem rendszeresek, a CTG sem mutat még semmit. Vajon kivár a babám?

Ilyenkor (zárt méhszájnál) ált. a magzatvíz folyik el el?ször vagy jöhetnek a fájások is?

Legjobb válasz: szia! nekem is zárt volt a méhszájam a a 37. hétnél.Nálam a magzatvíz folyt el, de szerintem ez változó...

szia! nekem is zárt volt a méhszájam a a 37. hétnél.Nálam a magzatvíz folyt el, de szerintem ez változó...
Bármikor beindulhat, miért is ne? És ugyanúgy lehet fájás vagy magzatvíz-elfolyás is majd a szülés kezdte. Én az elsõvel zárva voltam végig, 42. héten szültem.
12:44-es vagyok, elfelejtettem írni, hogy fájásokkal indult nekem.
39. héten szültem.Nálam az volt a jel, hogy elõtte kb. 1 héttel bedagadt a lábfejem, bokám és az utolsó napokban érdekesen nyílalt a hüvelyem, mi mintha belülrõl "rugdosná" a baba. elsõ baba volt, fogalmam se volt, hogy ez már jelezheti azt, hogy... mostmár tudom:)
A kérdező hozzászólása: És hányadik héten szültél, idõben?
A kérdező hozzászólása: jól jött, amiket írtatok, köszi!

37+5 hetes vagyok ha most szülnék már nem lenne gond ugye? És kb. mennyi lehet ilyenkor a babó súlya?

Legjobb válasz: Nem,már nem lenne semmi gond!Mindene kifejlõdött!Azért jobb,ha idõben jön:)Az én lányom 38 hetesen volt kb. 3200gr.Rendes idõre született 3550 gr és 56 cm-rel.Átlag baba lett!

Nem, már nem lenne semmi gond!Mindene kifejlõdött!Azért jobb, ha idõben jön:) Az én lányom 38 hetesen volt kb. 3200gr.Rendes idõre született 3550 gr és 56 cm-rel.Átlag baba lett!
Az én babám 37+3-ra született, 3280 grammal, 55 cm-rel. Semmi gond nem volt, teljesen készen vannak már ekkor!
Szia az én babám 37+6napon született 3300 gramm és 53 cm volt. Teljesen egészséges kislány


37 hetes terhes vagyok! Holnap lesz egy rendkivuli Uh-am mert a szuleszno szerint ket het alatt hirtelen tul nagyot nott a babam. Mit jelenthet ez? Lehet, hogy elobb elinditjak a szulest ha kiderul, hogy a baba tul nagy mar most?

Ket hete 35cm volt a hasam hossza ma viszont 42.5cm.Szerintem kicsit elmerte.Volt valakinek hasonlo tapasztalata?

Legjobb válasz: Szia. Nekem a védõnõ mérte a hasamat és egyszer azért lett kevesebb az eredmény, mert a baba keresztbe feküdt a hasamban és nem függõlegesen helyezkedett el. Szerintem nálad is errõl van szó, ne idegeskedj. Üdv, 38 hetes kismama

Szia. Nekem a védõnõ mérte a hasamat és egyszer azért lett kevesebb az eredmény, mert a baba keresztbe feküdt a hasamban és nem függõlegesen helyezkedett el. Szerintem nálad is errõl van szó, ne idegeskedj. Üdv, 38 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Koszi.Csak azt nem tudom, hogy ennek a meregetesnek mi haszna van.En alapbol magas vagyok.Ebbol kifolyolag a felsotestem is hosszu.Szerintem ez alapjan nem lehet a baba hosszat meghatarozni, hogy milyen hosszu a hasam.Csoda , hogy elkuldott Uh-ra.Itt nem divat.Az utolso Uh-am 26 hetesen volt.
Szia. Megint én. Ezzel a méréssel a méhed nagyságát mérik.
A kérdező hozzászólása: Koszi szepen!
e én errõl még nem is hallottam, hogy bármi köze lenne ezekhez az adatokhoz.NEkem úgy kellett kérnem, hogy mérje már meg, mert mindig elfelejti.Amúgy sztem nem sok ez a nagyság növekedés.Ezekben a hetekben nõ iszonyat nagyot.Én 3hét alatt totál szétrepedtem és nekem pl már 36hetesen a nagy uh adatai szerinz 38hetes babám volt méretileg.Szval ne aggódj, a dokim viszopnt azt mondta , igazán pontos adatokat az elsõ két nagy uh-ból lehet levonni csak, szval ezek már csak megközelítõ értékek.Ne idegeskedj , nem lesz semmi gond.38hetes kismama
A kérdező hozzászólása: koszonom neked is.
Én 35 hetes vagyok, hatalmas pocakkal, de eddig senki nem mérte meg mekkora.. mindig csak az ultrahangon nézik a baba méreteit. Nyugodj meg, az én babám már most 39 hetesnek felel meg. Persze mondta az orvos, hogy igazi adatot csak akkor tudnak mondani, ha már kezükben lesz a baba.. :-)
Rá akar nézni hétfõn újra. Ha hétvégén megszületik, akkor ez már nem lesz aktuális.
(mikor 2éve a fiam vártam, most még nem tartok ott:D) tudtommal 36héttõl hetente kell menni nst-re, nekem igy volt. sõt utolsó héten 2x is voltam. nincs ebben semmi, h ha nem szülsz meg akkor ujra menni kell. ne ijedj meg ettõl:)
A kérdező hozzászólása: 36. héttõl hetente kell azt tudom, de jövõ 7en csütörtökön lett volna esedékes a következõ csak. a baba pulzusa miatt kell hétfõn újra mennem, csak azt nem tudom hogy ez a magas pulzus nem-e árt a babának?

37 hetes vagyok ha most kihúzzák a fogam a fájdalom csillapitó árthat a babának?

Legjobb válasz: Szerintem nem, ha nem viszed túlzásba. Egyébként meg úgy tudom, hogy az elsõ trimeszterben, vagy az elsõ 20 hétben kell tartózkodni erõsebben a fájdalomcsillapítóktól és a nyugtatóktól, mert akkor van a baba minõségi, idegrendszeri fejlõdése.

Szerintem nem, ha nem viszed túlzásba. Egyébként meg úgy tudom, hogy az elsõ trimeszterben, vagy az elsõ 20 hétben kell tartózkodni erõsebben a fájdalomcsillapítóktól és a nyugtatóktól, mert akkor van a baba minõségi, idegrendszeri fejlõdése.
Én úgy tudom, hogy a 3. trimeszterben nem húzhatják ki a fogadat!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat

Mitől függ hogy egy babát természetesen meg tudunk-e szülni? Most 3, 3 kg 37 hetesen, kb 4 kg lesz ha így növünk.

Legjobb válasz: A súllyal nincs összefüggésben, inkább a csípõcsont méretétõl függ, na és nem utolsó sorban a rugalmasságától. Az én szobatársam magas, inkább vékony nõ volt, 4 kiló húsz dekás gyereket viszonylag könnyen megszült, hüvelyileg.

A súllyal nincs összefüggésben, inkább a csípõcsont méretétõl függ, na és nem utolsó sorban a rugalmasságától. Az én szobatársam magas, inkább vékony nõ volt, 4 kiló húsz dekás gyereket viszonylag könnyen megszült, hüvelyileg.
Teljesen mindegy, hogy hány kiló a baba, a lényeg a fejkörfogat és a te tágulásod. Keskeny csípõjû pici anyukák egy-két óra alatt kipotyogtatnak nagy babákat, míg széles csípõvel mások a 3 kilós babóval sem tudnak megfelelõen tágulni. Nagyon sok dologtól függ ez, genetikai adottságok, kötõszöveti állomány, a hormonális szabályozás, baba aktivítása, fejének rendes beékelõdése stb és akkor még nem beszéltünk olyasmirõl, hogy köldökzsinór tekeredés, ami nem engedi ki a babát vagy már a kis fejét sem engedi beékelõdni, a fájásgyengeség. Ott vannak ezeken kívül a harántfekvéses babák, anyukák betegsége miatti császárok (gerincsérv, szembetegség), mélyen fekvõ lepény, korábbi császár hegének elvékonyodása, terhességi toxaemia. Hirtelen ennyi, de tuti van még vagy ezeregy ok.
szia Én kétszer szültem. Nem vagyok nagy darab (173 cm és 65 kiló). Szerintem átlagos. Mégis simán szültem mindkét lányomat. Az elsõ 4, 6 kg és 52 cm, a második 4, 87 kg és 54 cm. A másodiknál még a gátmetszést is sikerült megúsznom :-D Ezzel ellentétben az egyik nõvérem a 2, 9 kilós babáját császárral szülte, mert nem tágult semmit. Pedig jóval nagyobb darab nálam. Amúgy én nagyon féltem az elsõ szülés elõtt, mert 3 nõvérem közül egyik sem tágult normálisan, így mindhárom császárral szült elõttem. Így mikor mindenki azt mondta, hogy genetika, akkor én is egybõl császárra készültem. Az eslõnél fel is merült a császár, mert nagy volt a baba, de a dokival úgy beszéltük meg, hogy majd meglátjuk, hogy alakul. A szülés kezdetétõl számítva 1, 5 óra alatt megvolt.
Én is két nem igazán kicsi babát szültem természetes úton, EDA-val. Fiam 4, 4 kiló és 57 cm volt születésekor, lányom csak 3, 95 kg és 56 cm. (Az UH alapján tudni lehetett, hogy egyik sem lesz kicsi. A fiam a 37+6-on már 3600 gramm volt, 40+6 on született, a lányom szintén 3 héttel születése elõtt-kiírt napon született-volt 3301 gramm) Viszont a fejkörfgatük csak 36 cm, asszem az normálnak számít, tehát simán kifértek mind ketten. A két szülésem között 9 év telt el.
Fene tudja, valaki 4 kg-osat is csak úgy kipottyant, valaki meg a 3 kg-osat is alig birja kinyögni. Egy biztos, nem az anya súlyától függ.
Szia! Nekem 4660 ra mérték és 4310el született a fiam. Vaskosabb vagyok és császáros lettem mert nem tágultam. Semmit nem jelent hogy ki mekkora darab. Nekem nagy volt a baba nem fért a szülõcsatornába. én 120 kilóval mentem szülni jó széles csípõm van és mégse tágultam. Nem ezen múlik
ja nálunk a fejkörfogat is nagy volt az utolsó uh-n hüledeztek az orvosok (3 nõ köztük az én dokim volt bent) Hogy úúú anyuka elsõre jó nagy baba lesz...
Nem biztos.. egyrészt az uh +/- 500 gr- ot téved és gyakran elõfordul hogy valóban igy is van méghozzá + értelemben tehát nagyobb babát jósol az uh- az utolsó két hétben már nemigazán hizik inkább stagnál. attól függ hogy tágulsz és a medence átmérõ elég nagy-e hogy átférjen ez az ún. téraránytalanság tényezõje. ha úgy vélik hogy nagy lesz és nem fér ki akkor megcsászároznak.
Igen, mert olyan nagy volt, hogy nem tudott volna simán kicsúszni.A férjem mesélte, hogy a szülésznõ fogta a kicsi fejét/mert az már kint volt/ és minden irányba forgatta, hogy sikerüljön a vállainak is kibújni.Én ebbõl szinte semmit nem éreztem, mert a következõ fájásra kijött.
A kérdező hozzászólása: Mert ha nem tudja úgy forgatni, akkor el kellett volna törni a kulcscsontját?
Vannak olyan kórházak, ahol mindegy mekkora a baba, ha nincs életveszélyben és az anyuka sem akkor természetes úton kell megszülni a babát.Én 2éve szültem 41.hétre magas vérnyomással természetes úton egy 53oo gr-os, 62 cm és 39es fejkörfogatú kisfiút.Nem vagyok nagydarab és a csípõm sem széles.Már a 38.héten megmondták, hogy nagy lesz az UH 4850gr-ot mért.Az egyik válla beakadt de a szülésznõ nagyon ügyesen úgy forgatta, hogy nem kellett eltörni a kulccsontját ahhoz, hogy ki tudjon jönni.
A kérdező hozzászólása: Utolsó:nem teljesen értelek...
Engem ott törsz ketté ahol a legvastagabb vagyok, az elsõ tolófájástól számolva 15perc volt a kitolás. 54cm és 3470g volt a kicsi, én akkor 180cm 74kg voltam, amúgy 62-63 5óra alatt, lassan, de annál hatékonyabban tágultam.
Hát én elég nagy vagyok, mindenki azt jósolta: Hû milyen könnyen fogsz szülni, mert széles a csípõd. Egy fenét nem akart a méhszáj kitágulni, így oxitocint kaptam, azzal sikerült csak. Ezzel szemben amíg bent feküdtem a kórházban volt egy csak aki magas volt ugyan, de a csípõje nem volt nagyon széles és egy 6kg-s babát szült meg 3 óra alatt, hüvelyi úton!
Én is 37 hetes leszek holnap. Az én babám 3500 g......:-)
Nekem 36hetesen 3, 15 kg 38 hetesen 3, 65 kg BPD 36 hetesen már 9, 6 volt. nem tudom, mi lesz...
születéskor fejkörfogat 38 centi mellkaskörfogat 38 centi
nem tudom melyik az. ezek voltak az adatok BPD:98mm AC:393mm FL:72mm B.Súly:4660gr
A kérdező hozzászólása: Utolsó:mekkora volt a babád fejkörfogata?
A kérdező hozzászólása: De pl egy vaskosabb nõ könnyebben megszül, mert nagyobb a csípõje?Vagy kevesebbet kell tágulnia?
A kérdező hozzászólása: Jaj, hálistennek hogy nem lett bajotok.

Milyen homeopátiás bogyókat szedjek, ha sima szülésre készülök, az első császár volt farfekvés miatt, és 37 hetes vagyok? Az is érdekel amit már most, és amit szülés alatt.

Legjobb válasz: Ezt legjobb a védõnõvel megbeszélni, õ ad errõl neked egy tájékoztatót. Én már nagyon sok féle módszert hallottam, ezért nem mondom, hogy tutira úgy kell szedni ahogy én teszem. Én napi szinten szedek: Caulophyllum 5ch Cimicifuga 5ch Arnica 9ch És iszom mellé a málnalevél teát. Remélem lesz valami hatása, csütörtökre vagyok kiírva.

Ezt legjobb a védõnõvel megbeszélni, õ ad errõl neked egy tájékoztatót. Én már nagyon sok féle módszert hallottam, ezért nem mondom, hogy tutira úgy kell szedni ahogy én teszem. Én napi szinten szedek: Caulophyllum 5ch Cimicifuga 5ch Arnica 9ch És iszom mellé a málnalevél teát. Remélem lesz valami hatása, csütörtökre vagyok kiírva.
Szintén azt mondom hogy a védõnõddel beszélj mert én is hallottam többfélét is amit lehet szedni, és ha egy kismama (vagy bárki) gyógyszert szed be akkor elsõdlegesen a saját orvosa/védõnõje javaslatára támaszkodva tegye ne össze-vissza..

Ha március 1re vagyok kiírva, akkor most hány hetesnek számítok? Mikor töltöm a 37 hetet?

Elnézést a buta kérdésért, de nemrég láttam hogy valaki azt írta, hogy március 2-re van kiírva, és épp a 37-dik hétben van, de eddig én abban a tudatban voltam, hogy pénteken töltöttem a 36-ot. És ha már itt tartunk, szülés várható id?pontjának a 40+0 hetet számolják?

Legjobb válasz: Te is a 37. hétben vagy, ha már betöltötted a 36.ot

Te is a 37. hétben vagy, ha már betöltötted a 36.ot
4es vagyok: budapesten szülök, de se dokim, se szülésznõm nincs. kislány lesz :) apukája teljesen be van már gõzölve, este mikor egyik oldalamról a másikra fordulok elhagyja egy-egy nyöszörgés a számat, õ meg egybõl ugrik, hogy megyünk?? :D nagyon édes :)
A kérdező hozzászólása: Már miért kellene bocsánatot kérned? :) Gondolom akkor neked is elsõ baba? Tény...kellene még 2-3 hét, csak én már annyit "szívtam" ezzel a terhességgel, hogy az 1-1, 5 héttel is bõven megelégednék :) Nekem van dokim, anyum is nála szülte tesóimat, és én is a lányomat, szóval családban maradt. Neked? Nektek? Fiú lesz vagy lány?
7-es vagyok! Bocsánat, hogy hozzászólok... Én is ugyanígy vagyok vele, mint Ti! Várom, várjuk már nagyon, de azért kezdek kicsit félni, de inkább Én is az ismeretlentõl tartok... Igen, most már csak hízik még a pici, mert ugye ebben az idõben mindene megvan már, de még bõ 2-3hétig maradjon bent, az orvosom is ezt javasolta! Megkérdezhetem ki-hol szül?Orvos, szülésznõ van?Kik? Kitartást MINDENKINEK!
4es vagyok. elsõ baba :) nem is tudom, hogy félek e, nem tudom megfogalmazni az érzéseimet ezzel kapcsolatban. félek is, de csak mint ismeretlentõl, várom is, és pánikolok össze-vissza, hogy mi lesz, hogy lesz :) de majd úgyis jön minden, ahogy jönnie kell.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az összes választ :) Hát kedves 4-es...én nem izgulok :) Második baba, bár elsõnél sem izgultam, vagy féltem. Alig várom már hogy kint legyen, de azért még 1-1, 5 hetet maradhatna :) És te? Elsõ baba?
Én márc 2-re vagyok kiírva!Most a 37.hétben vagyok, de teljesen szombaton 2013.02.09-én töltöm be a 37.hetet!2013.02.10-én pedig belépek a 38.hétbe, és addig vagyok abban amíg nem töltöm be szintén a köv.idõpontig! A terhességi heteket így számolják! Boldog és Egészséges Babavárást kívánok Mindenkinek! :)
De jó, hogy írtál ilyen kérdést! Akkor én a 38. hétben járok. :)
utolsó vagyok: most látom, hogy tényleg van egy másik kismama kiírva március 2. kiírva :) akkor mégsem én voltam :D (kis egoista vagyok :D)
szia! én vagyok márc. 2. kiírva (azt hiszem, de lehetünk többen is) én holnap töltöm be a 37. hetet :) izgulsz már nagyon?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :)
A 37. hétben vagy, és pénteken leszel betöltött 37 hetes.
A kérdező hozzászólása: Óóh, az én párom sajnos nem ilyen parás :) Nekem is vannak ilyen nyöszörgõs fordulásaim, de nem ijedezik, pedig elröhögcsélnék rajta :D És hogy fogják hívni a csepplányt?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!