Találatok a következő kifejezésre: 37 hetes ha (108 db)

36/37 hetesen ha leszállt a hasam és a baba is nagzon lent van, normális, hogy a magzatmozgást is sokszor nagyon lenn érzem?

pl ha ülök, mintha hüvelyen rúgna...

Legjobb válasz: Valószínûnek látom, hogy a baba pillanatnyilag farfekvéses pózban lehet. Nem tudom, hogy ilyenkor még meg tud-e fordulni szülésig, lehet, hogy próbálkozik, helyezkedik, azt érzed. Természetes szülésnél az a jó, ha a feje lent van. A szülészorvosoddal konzultálj, kérj egy ultrahang vizsgalatot!

Valószínûnek látom, hogy a baba pillanatnyilag farfekvéses pózban lehet. Nem tudom, hogy ilyenkor még meg tud-e fordulni szülésig, lehet, hogy próbálkozik, helyezkedik, azt érzed. Természetes szülésnél az a jó, ha a feje lent van. A szülészorvosoddal konzultálj, kérj egy ultrahang vizsgalatot!
Én 35 hetes vagyok és lent van a feje, de én is szoktam lent érezni, sztem a keze lehet. Néha már olyan mintha ki akarna nyúlni:-)))
36 hetes vagyok, nekem is nyom ott lent, a hólyagom, a hüvelyem az egész ágyékom. Két napja alig bírok állni. Két hete már fejjel lefelé volt :)
A kérdező hozzászólása: fejjel lefele van. mégis olyan mintha rugdosna a lába lenn
Nekem is ilyen. Most 39 hetes vagyok, úgy a 35. héten szállt le, azóta olyan érzés néha, mintha a hüvelyben vagy a méhszájamban kaparászna. :D Biztos a keze, vagy csak valami ideget nyom a fejével.
Az lehet, h a baba már leszállt de a hasamon még nem látszik? Csak lent mozog.

37 hetes. Ha kisebb a babám mérete, kevesebb a magzatvíz elég érett a lepény, nyitódom akkor elképzelhető hogy császároznak? Holnap kell befeküdnöm.

Legjobb válasz: a kisebb méret lehet a kevesebb magzatvíz miatt. szülés elõtt 12 órával az uh-on 3300g volt a gyerek, mire megszületett 3960g lett :) A helyzetem hasonló volt (IV. stádiumú lepény), csak én már a 41. héten voltam, természetes úton született. kicsit lassan ment a dolog (20 óra), de meglett :) Ma 2 hónapos. Jó egészséget!

a kisebb méret lehet a kevesebb magzatvíz miatt. szülés elõtt 12 órával az uh-on 3300g volt a gyerek, mire megszületett 3960g lett :) A helyzetem hasonló volt (IV. stádiumú lepény), csak én már a 41. héten voltam, természetes úton született. kicsit lassan ment a dolog (20 óra), de meglett :) Ma 2 hónapos. Jó egészséget!
Az orvosod mit mondott erre? Nem csak azért kell befeküdnöd, hogy jobban tudják figyelni a baba ellátottságát?
38 hetesen szültem, a 37. héten ugyanez volt, csak nyitódás nélkül. Ha a babád befordult, ilyen jó "paraméterekkel" inkább egy normál szülésnek van esélye. A doki mondta, hogy császár lesz?
engem kevés magzatvíz és túl kicsi baba miatt fektettek be, pár napon belül seperc kikapták a 37. héten
szintén kisebb volt a baba, nyílt a méhszáj, bár a magzatvíz jó volt, a lepény viszont megfelelõ érett volt, nem volt elöregedve, végül spontán szültem a 41. héten! A baba mérete genetika is lehet, már 1 éves a lánykánk, most se vasgyúró, pedig elhiheted mi finomakat eszik :) boldog babavárást és könnyû szülést!
Szia! Engem a 40+5. héten fektettek be elöregedett lepénnyel (30. héttõl 3-as volt) és kevesebb víz miatt, bár én nem nyíltam. 41. héten indítottak volna, de mivel belekakilt a vízbe császároztak. Viszont alapvetõen ezek miatt még nem császároznak, csak ha baj van (pl nem jó már az áramlás)
így van, én vagyok, akit császároztak, nem volt jó már az áramlás sem, szívverés beszûkült, baba sokkal kisebb, mint kellene, és teljesen zárt voltam. nem is indítottak. majd írj, mi volt!

Ha a babám méretei BPD:95, 36mm, AC: 349, 54mm, Fl: 77, 42 mm, súly: 3715g, 39+1 hetesnek felelnek meg akkor nem lehet, hogy előbb születik vagy elszámolták? Ma vagyunk 37. hetesek.

Ha valaki járt így légyszi írjon!

Legjobb válasz: Nekem 32 hetesen BPD: 90 mm AC: 306 mm FL: 67,5 mm Súly: 2700 gr és azt írta a doki a kiskönyvembe hogy a baba méretei alapján 34-35 hetes lehetek. Ezáltal lehet hogy hamarabb fogok szülni,de szerintem akkor fogok amikor a babóca is úgy akarja mert hál isten lekopogjam nincs semmi gondunk tehát akkor jön amikor akar:)))) Üdv 34 hetes (vagy 36-37???):XD

Nekem 32 hetesen BPD: 90 mm AC: 306 mm FL: 67, 5 mm Súly: 2700 gr és azt írta a doki a kiskönyvembe hogy a baba méretei alapján 34-35 hetes lehetek. Ezáltal lehet hogy hamarabb fogok szülni, de szerintem akkor fogok amikor a babóca is úgy akarja mert hál isten lekopogjam nincs semmi gondunk tehát akkor jön amikor akar:) ))) Üdv 34 hetes (vagy 36-37???):XD
Szia. Nekünk Bpd:96 mm, Fl:70 mm, Ac:330 mm volt 36 hetesen, Becsült súly 3600 gramm. És tényleg ekkora volt! Kiírt napon, 4500 grammal, 57 cm-rel született a kisfiam!


Azt mondjàk hogy 37 hetesen màr nem szàmit egy baba koraszulottnek. Ez az àllitàs akkor is igaz ha a baba még nem érte el a 2.50kg-t 37 hetesen?

Legjobb válasz: Igen, akkor is. De akkor kis súlyú újszülöttnek hívják. Barátnõm babája is 2450 grammal született.

Igen, akkor is. De akkor kis súlyú újszülöttnek hívják. Barátnõm babája is 2450 grammal született.
Nekem 37+5-re született a fiam egy baromi erõs hidegfront következtében 2480 grammal, és nem volt korababa, azt mondták rá, hogy kis súllyal született. De semmi probléma nem volt emiatt.
Szia! Nekem a Kisfiam kereken a 37.héten született 2400 gr volt, nem volt korababa. Pedig egy nappal elõbb jön akkor annak veszik (doki mondta) 2200 gr volt amikor 3 nap után hazaengedtek, nem kellett megvárnunk a bûvös 2500 gr-os súlyhatárt.
az enyém koraszülött volt, 37. hétre, alig több, mint 2 kilóval....
A kisfiam a 36 . hét végére született 2350 grammal koraszülött lett !
Hivatalosan nem koraszülött, hanem kis súlyú. Ez nem mindegy, mert a tüdeje pl fejlett stb és jogilag is más (más a családi pótlék, közgyógy)
37+0-tól már nem korszülött, elõtte egy nappal még igen.

Baj ha több jóval a keményedés mint napi 10? 37 hetes vagyok.

Itt olvastam. Hát én van hogy óránkét akár többször is keményedek. Úgy tudtam hogy ez normális (jósló).

Legjobb válasz: 37 hetesen már nem baj, hisz már akármikor szülhetsz. Korábbbi hetekben azért gond, mert a sok keményedés kinyithatja a méhszájat, ezzel koraszülést indíthat el. A te esetedben ettõl már nem kell tartani. Könnyû szülést!

37 hetesen már nem baj, hisz már akármikor szülhetsz. Korábbbi hetekben azért gond, mert a sok keményedés kinyithatja a méhszájat, ezzel koraszülést indíthat el. A te esetedben ettõl már nem kell tartani. Könnyû szülést!

Ha uh szerint 2 héttel idősebb a baba, akkor a szülés időpontja is változik? Előbb jöhet? Mensi szerint ma vagyok 35. hetes, uh alapján 37 hetes! Mensi szerint vagyok kiirva május 18-ra.

Legjobb válasz: Én 33 hetes terhes voltam, amikor 2 héttel idõsebbnek nézett ki a kisfiam uh-n. Vissza is rendeltek 2 hét múlva, de akkor valamennyit visszavett a növekedésbõl. Ennek ellenére 18 nappal elõbb született a kiírt idõpontnál majd 4 kg-al és 54 cm-el.:) Lehet hogy elõbb jön, mert 2 hét csúszás benne van a pakliban, elõbb is jöhet annyival, de késõbb is. De az is lehet csak, hogy szép nagy baba lesz.:)

Én 33 hetes terhes voltam, amikor 2 héttel idõsebbnek nézett ki a kisfiam uh-n. Vissza is rendeltek 2 hét múlva, de akkor valamennyit visszavett a növekedésbõl. Ennek ellenére 18 nappal elõbb született a kiírt idõpontnál majd 4 kg-al és 54 cm-el.:) Lehet hogy elõbb jön, mert 2 hét csúszás benne van a pakliban, elõbb is jöhet annyival, de késõbb is. De az is lehet csak, hogy szép nagy baba lesz.:)
Nem törvényszerû. Nekem a fiam volt mindig nagyobb 2 héttel az Uh-n mért adatok alapján, de 39+6 napon programozott császárral jött a világra, de úgy hogy semmi fájásom nem volt. Téraránytalanság miatt, és faros fekvésbõl adódóan döntöttek a progi császár mellett. 4790g-mal és 54 cm-vel jött világra. :-) Igazi óriás baby-m volt:-)
Nem feltétlenül. Ha már kezdetben, tehát az elsõ uh-on is látszik a 2 hetes lemaradás, akkor igen, valószínû, hogy késõbb fogant, de ha az elején még megfelelt a korának, és csak mostanában nõtt így meg, akkor az egyértelmûen csak a genetikai adottságok, és nem a kor függvénye, szóval nagy babára kell számítani. :) Barátnõméknél is ez volt, elõre is hozták végül a szülés várható idõpontját, de nem hogy nem jött elõbb a baba, de még az eredeti idõpontra is ráhúzott egy hetet. :)

A ctg-s papíron az alsó vonal a fájástevékenységet méri ugye? Ha most 37 hetes vagyok és max. A 4esig ment fel akkor mostanában számíthatok már a szülésre?

Legjobb válasz: Szia! Erre ne alapozz, mert nekem nem volt semmi a papíron délután négykor és hajnal 3 kor elfojt a magzatvizem. 38 hetes voltam. A mellettem fekvõnek már 36 hetes kora óta mutatott fájásokat a ctg és a 41 héten szült.

Szia! Erre ne alapozz, mert nekem nem volt semmi a papíron délután négykor és hajnal 3 kor elfojt a magzatvizem. 38 hetes voltam. A mellettem fekvõnek már 36 hetes kora óta mutatott fájásokat a ctg és a 41 héten szült.

Ha ma kiderult hogy nagyon elenyeszoen de szivarog a magzatviz, akkor meg mennyi idonk lehet hatra? Holnap leszunk 37 hetesek.

Legjobb válasz: ezt biztosan senki nem fogja tudni megmondani de igy a 37. héten már nem kell agggódnod a babád teljesen fejlett legfeljebb már csak hiznia kellene, de azt lehet kint is....

ezt biztosan senki nem fogja tudni megmondani de igy a 37. héten már nem kell agggódnod a babád teljesen fejlett legfeljebb már csak hiznia kellene, de azt lehet kint is....
Nekem kora reggel, olyan 6-7 körül repedt meg a magzatburok(éreztem valamit, de nem foglalkoztam vele, aludtam tovább), annyira szívárgott csak, hogy azt hittem csak folyás... :D aztán reggel 9-kor már 5 perces fájásaim voltak, amire azt hittem joslók, aztán 14:30-kor született meg a fiam.
1-2 nap az orvosok nem kockáztatnak ha a szülés magától nem indul be, meg fogják indítani. Könnyû szülést kívánok!
Magzatvíz szivárgással, vagy elfolyással max 3 napot hagynak korházi körülmények között, aztán beindítják. De lehet csak folyásod van. A szivárgás folyamatos, mintha inkontinens lennél. Az erös folyás meg jön egy kicsit aztán órákig semmi, aztán szinte eláztatja a bugyit, de aztán megint semmi.
Együtt nem sok. :) 1-2 nap és babázol. A szivárgó magzatvíz azt jelenti, megrepedt a burok, nyílik a méhszáj és emiatt nagyobb a fertõzésveszély a babára nézve. Ha nem indul be hamarosan magától, megindítják. Hamarosan a karodban babusgathatod a kicsikédet, nem a pocakodban! :) Szép és könnyû szülést!
Magzatvíz szivárgással én úgy tudom 24 órán belül meg kell lennie a babának, mert nagy a fertõzés veszélye.Legalábbis mikor én szültem ezt mondták, nekem is szivárgott.Mi pont belefértünk a 24 órába, oxy segítségével.

37 hetes terhes vagyok. Tudom befolyásolni a szülés időpontját? Szeretném ha a vártnál egy kicsit előbb érkezne.

Legjobb válasz: Ne akard siettetni, én 37+5 napra szültem ,de kellett volna még neki egy kis idõ a pocakban. Nagyon kis éretlenke volt, nem akart szopizni, nagyon besárgult, az elsõ 1 hónap nagy kínlódás volt így. Légy türelmes még azt a 2-3 hetet már ki lehet bírni. 31hkm

Ne akard siettetni, én 37+5 napra szültem , de kellett volna még neki egy kis idõ a pocakban. Nagyon kis éretlenke volt, nem akart szopizni, nagyon besárgult, az elsõ 1 hónap nagy kínlódás volt így. Légy türelmes még azt a 2-3 hetet már ki lehet bírni. 31hkm
Sehogy!! De miért is kéne??
Kedves Kérdezõ! Sikerült befolyásolni a szülés idõpontját? Mi szeretkeztünk, másnap sokat takarítottam és jó sok petrezselyemmel készült töltött kacsát sütöttem- amit már sok hete szerettem volna enni... Másnapra meglett Mütyürkénk :-D Ha még nem bújt ki a kicsid, akkor mielõbbi könnyû szülést és egészséges kisbabát!! Ha már megvan, akkor jó babázást!! Üdv: (azt hiszem 9. válaszadó- hajdani 2 gyerkõcös, okkal türelmetlen 39 heteske) Friss 3 gyerkõcös anyuka :-D
Jó sok kismama szeretné hogy hamarabb megérkezzen a baba :) Én is így vagyok vele :)
A baba úgyis csak akkor bújik ki, mikor õ úgy érzi, hogy itt az ideje.. Mi már próbálkoztunk a párommal, szinte mindent bevetettünk.. Nagytakarítás, lépcsõzés, fûszeres ételek, homeopátia, óvatosan meleg vizes fürdõ, és minden nap "szeretjük egymást" 2 hete, de semmi. :) Én is örültem volna neki, ha 1-2 héttel elõbb kijön, de be kellett látnom, hogy esélytelen vagyok az õ akarata ellen. :) 39+2 hkm
Ne akard, hogy elõbb érkezzen! Ez nem kívánságmûsor kérem szépen! :) Én pl.41hetesen szültem. Nem mondom, hogy nem volt elegem már kb.35hetesen az egészbõl de akkor akart jönni, akkor jött.
Nekem még a doki is azt mondta a 37ik héten hogy egy hetem van hátra....ehhez képest holnaputánra vagyok kiírva..és még mindig egybe...szal igen én is türelmetlen vagyok már:(:(
Meg tudlak érteni, szerintem ilyenkor már mindenki így érez.Sokáig azt gondoltam, hogy nekem 38. hétre megszületik a babám, mert mindenki azt mondta, hogy nagy a pocakom. Aztán jött a doki meg a szülésznõ, hogy inkább ne reménykedjek. Jól letörtek, mert már én is alig bírom, és így az utolsó hetek olyan lassan mennek. De az igaz, hogy inkább arra kell gondolni, hogy ráhúz az ember , mint, hogy hamarabb jön, és így akkor nem csalódhatsz. Én is már türelmetlen vagyok, de próbálok nem gondolni rá. 37 h km
Na, ha valaki türelmetlen, hát én az vagyok :) Pár hete nekem is azon jár az eszem, hogy hogyan tudnám kirobbantani, babáznék is már, meg elegem is van az áldott állapotból, ami így a végére inkább nevezhetõ (jogosan) terhességnek. De tenni nem tudsz semmit. Én lépcsõzöm a nyolcadikról le és fel, napjában többször is (iszonyat büdös van a liftben), nagyokat sétálunk a nagyobbal, esténként birkózunk-hancúrozunk (két és fél éves), a hátamon lovacskázik, és az öcsi köszöni szépen nagyon jól elvan pocakban, esze ágában sincs kibújni :) 38+3 hetes kismama :)
Nem, és ne is akard! A baba tudja, mikor kell megszületnie!!
Felesleges.Úgyis akkor jön amikor õ akarja.Nekem a fiam 16 nappal hamarabb a lányom 4 nappal késõbb született.A lányomnál próbáltam én is siettetni(lépcsõzés..stb)de teljesen felesleges volt.
A kérdező hozzászólása: Gratulálok a harmadik porontyhoz! Mi még mindig egyben vagyunk, de már nem stresszelek rajta, hogy elöbb kibijjon. Jön amikor jön...bent nem maradhat :)

Ha teljesen zárt a méhszáj, akkor megnyugodhatok vagy bármikor beindulhat már a szülés? Most vagyok 37 hetes, néha vannak fájásaim, de nem rendszeresek, a CTG sem mutat még semmit. Vajon kivár a babám?

Ilyenkor (zárt méhszájnál) ált. a magzatvíz folyik el el?ször vagy jöhetnek a fájások is?

Legjobb válasz: szia! nekem is zárt volt a méhszájam a a 37. hétnél.Nálam a magzatvíz folyt el, de szerintem ez változó...

szia! nekem is zárt volt a méhszájam a a 37. hétnél.Nálam a magzatvíz folyt el, de szerintem ez változó...
Bármikor beindulhat, miért is ne? És ugyanúgy lehet fájás vagy magzatvíz-elfolyás is majd a szülés kezdte. Én az elsõvel zárva voltam végig, 42. héten szültem.
12:44-es vagyok, elfelejtettem írni, hogy fájásokkal indult nekem.
39. héten szültem.Nálam az volt a jel, hogy elõtte kb. 1 héttel bedagadt a lábfejem, bokám és az utolsó napokban érdekesen nyílalt a hüvelyem, mi mintha belülrõl "rugdosná" a baba. elsõ baba volt, fogalmam se volt, hogy ez már jelezheti azt, hogy... mostmár tudom:)
A kérdező hozzászólása: És hányadik héten szültél, idõben?
A kérdező hozzászólása: jól jött, amiket írtatok, köszi!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!