Találatok a következő kifejezésre: 37 hetes es (250 db)

Szült valaki 37 hetesen? Lett valami probléma? Az orvosom programozott császárt szeretne 37 hetes és 0 naposan, de bárki meg hallja túl korainak tartja.

Orvosokra gondolok. Azon kivül, hogy sokat keményedek más problémám nincs. A tegnapi uh szerint 3168g a súlya a babának. A császár január 26 lenne. Van akinek ekkor született a babája és volt vele probléma? Előre is kőszi.

Legjobb válasz: Elõször is az UH csak becsli a súlyt,erre nem szabad adni! Nekem 4kg feletti babát mondtak 39 hetesen, erre 40+4naposan 3620gr-mal született. Ha nem indokolt, azaz semmi gond nincs a babával akkor én tuti nem hagynám.

Elõször is az UH csak becsli a súlyt, erre nem szabad adni! Nekem 4kg feletti babát mondtak 39 hetesen, erre 40+4naposan 3620gr-mal született. Ha nem indokolt, azaz semmi gond nincs a babával akkor én tuti nem hagynám.
Fontos kérdés a terhességed végén, hogy megbízol az orvosodban? Ha õ kísérte végig az egész terhességedet, és elégedett voltál, akkor most is megbízhatsz benne. (Én, aki nem orvos, én sem értem, miért nem hagy bent több idõt a babádnak. Kérdezz rá nála!) Az ellenben bitzos, hogy sem a hetek száma alapján, sem a baba súlya alapján nem számít majd már koraszülöttnek, ne aggódj! És ne légy szégyellõs, kérdezd meg a dokit, miért gondolja ezt azz idõpontot indolokoltnak? És ha nem értesz egyet vele, kérd meg, hogy legyen késõbb a mûtét, mert Te ezt így szeretnéd! Már ha egyáltalán úgy szeretnéd.....
Ha császár miatt, szerintem akkor is korai a 37. hét, ha amúgy rendben van minden. Persze ha valami gond van, akkor értem, de amúgy nem.
Én is szültem császárral, utána pedig még 2-szer simán. Császár után is lehet simán szülni!
Nekem 38 hét 0 naposan volt programozott császár, de még így is azt mondom utólag, hogy korai volt. Én nem hagynám indok nélkül a 37. héten a császárt.
Miért akar császárt? Miért nem szülhetsz normál úton? Miért akarja elõbb?
De miért akar császárt? Az az indok, hogy nagy a baba? Vagy mi? Lányomat is nagynak gondolták, mondták 4 kiló fölött lesz, aztán 3330 gramm lett végül. Úgyhogy a becsült súlyra ne alapozz. Vagy van más indok? Barátnõmet faros baba miatt császározták, a 39. héten. 37 hetesen már valószínû érett a baba, de a legtöbb doki nem szokott ilyen korán császározni csak úgy.
Miert lenne a csaszar? 37 hetesen semmi baj nem lehet, ekkor mar nem koöraszulott a baba, bar valoban en sem hallottam, h ilyen koran lenne programozott csaszar, foleg ha nincs semmi baj. De a baba erett, tehat semmi baj nem lenne, vagy nem lesz.
A kérdező hozzászólása: kõszi
Nálam szóba került a 37. heti mûtét, de aztán az orvosom úgy döntött, hogy inkább befektet a kórházba hogyha bármi van kéznél legyek. Végül az é kérésemre 38+0 hetesen született a babám, 3850 grammal és 59 centivel, teljesen egészségesen.
Az elsõ babám 37+4-en bújt ki. 2590 g-mal. Egészséges rosszaság. A második 36+5 volt, amikor kibújt 2800g-mal. Egyikük sem számított koraszülöttnek, 5 nap után hazamehettünk a kórházból. Én is sokat keményedtem, ezért is indulhattak meg elõbb.
Szerintem a doki keszül sízni valahova, és nem akar lemaradni a hálapénzrõl.Ezért bemagyarázza neked, hogy kell hamarabb.Ha császár miatt lesz megint császár, akkor símán meg lehet várni amíg magától beindul, semmi baj nem lesz a régi heggel.Mikor én szültem, volt egy anyuka , aki császár után természetesen szült, kutya baja nem lett, de persze bevállalós orvos kell hozzá.
Nekem 37-1 naposan indították a szülést, mert magas volt a vérnyomásom, és a doki nem akart már a gyógyszeren emelni. Egyik nap megvizsgált, mivel az uh szerint a baba elérte a 3 kg, mondta is, h akkor holnap nagy nap lesz, szülés. 10 kor indították, 14 órakor már a karomban volt a csodálatos 3030 gr, 52 cm kislányom! Teljesen egészséges. A baba kora és súlya már rendben van, ha a doki úgy ítéli meg, h jobb lenne neked is, meg neki is ha már kinn lenne, én nem agyalnék rajta. Ha sokat keményedsz, és vissza is tartották már a szülést, akkor meg pláne nem! Gyors, könnyû szülést kívánok!
Semmi gond nem volt.Spontán indult(2. baba), 3090 gramm, 54 centi volt.Egy kedd este született, és péntek reggel már indultunk haza(ergo még 72 órát sem töltöttünk benn)
36 hétre szültem, 3800g-mos babát, 10/10-es apgarral, teljesen egészséges. Mondjuk nekem magától indult a szülés, de nem hiszem, hogy bármi baja lenne a babádnak, a doki meg csak tudja mit csinál.
A kérdező hozzászólása: kõszõnõm
En 37+4 napra szültem(gondolom 4 nap nem különbseg), mert beindult a szüles es nem volt visszaut.Teljesen egeszseges 3400gr volt a fiam!
A kérdező hozzászólása: nincs semmi gond azon kivül, hogy már sok a fájásom és voltunk már visszatartáson is.
A kérdező hozzászólása: elõzõ császár miatt lesz .
Szia! Barátnõmnek az orvosa is 37. héten akarta neki indítani. Úgy látta elég nagy lesz a baba és az elõzõ heg is kicsit vékony volt neki. Ez január 24. lett volna. Január 19-én hajnalkor, beindult nála a szülés. Bementek a kórházba és megcsászározták. 36. héten született így a baba. 3400 g és 53 cm. Makk egészséges. Szépen szopik. Neki elõtte pár nappal mérték 3030g-nak a babát. Szerintem is az a kérdés, hogy mennyire látod indokoltnak a döntést és Te mennyire érzed, úgy hogy itt az ideje. A barátnõm már nagyon meg akarta szülni a babát és már nagyon nehezen viselte a terhességet.

37 hetes és 3 napos vagyok, már egy hete borzasztó hányingerem van, lent nagyon nyom szabályosan feszít a baba. Sokszor érzem, hogy fáj a hasam, de olyan tompán nem pedig görcsszerűen. Ezek, már előjelek? Jöhet előbb a baba?

Legjobb válasz: szia, Ha csak tompa, és nem görcs, és a hasad sem keményedik, akkor nem jóslók. Azért feszít mert a feje valószínûleg már be van illeszkedve a medencébe, de még simán kihúzhatjátok a 40. hétig. De ha érzed a jóslókat, akkor azok már tágítani fognak, és szépen nyílhatsz is ki..de ez alkatfüggõ..

szia, Ha csak tompa, és nem görcs, és a hasad sem keményedik, akkor nem jóslók. Azért feszít mert a feje valószínûleg már be van illeszkedve a medencébe, de még simán kihúzhatjátok a 40. hétig. De ha érzed a jóslókat, akkor azok már tágítani fognak, és szépen nyílhatsz is ki..de ez alkatfüggõ..
szia, én is dec 2-re vagyok kiírva! Tegnap éjjel meg ma olyan szarul voltam hogy csak na. Ma hánytam is. Nekem is vannak görcseim, sokszor annyira fáj a hüvelyem, hogy nem tudok lépni se és majd leszakad a derekam, pusz még mensi szerû görcsök is vannak. Nekem erre azt mondta a doki hogy ezek a jóslók, akkor menjek kórházba, ha a fájások periodikusan ismétlõdnek majd úgy kb.10 percenként. Te hol fogsz szülni?
ezek joslofajasok!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ? És medig lehet még húzni ezekkel a jóslófájásokkal? Dec 2.re agyok kiírva, de sokszor olyan rosszul, nyomottul érzem magam
Szia! Én november 28-ra vagyok kiírva. 36. héten voltam egy estét a klinikán joslófájások miatt, de nem nyíltam tõle semmit. Azóta csak most kezdtem újra érezni párat. Nyomott vagyok én is, alig bírok menni, mert lefelé feszít, benyilal itt-ott, elég vacak a helyzet. Tényleg akkor kell csak indulnod, ha szabályos, fél perc körüli hosszúságú fájásaid vannak kb. 5-10 percenként. Attól függ, milyen messze laksz a kórháztól. Minden jót!

Anyukak meseljetek, 37 hetes es 2 napos kismama vagyok, kisfiam lessz es mindenki azzal jon elo, ohhh hat a fiuk lustabbak es keson jonnek. Igaz-e? Ti mit tapasztaltatok? Ki hany hetre szult? Koszi elore is

Legjobb válasz: Szia!4 nappal született hamarabb a kisfiam a kiírtnál! Szerintem nem igaz hogy lustábbak. 7 hónapos picúr anyukája

Szia!4 nappal született hamarabb a kisfiam a kiírtnál! Szerintem nem igaz hogy lustábbak. 7 hónapos picúr anyukája
A kisfiam a kiírt napon született. 2, 5 hónaposan hasról a hátára fordult. Most 5, 5 hónapos, forog-pörög, felül. Szóval rá nem tudom mondani, hogy lusta...
Szia! Nekem két lányom van, mindkettõt túlhordtam három nappal! Én mindenhol azt hallom, hogy a fiúk szoktak hamarabb jönni.... Nos, most kisfiút várok, meglátjuk mi lesz! Kíváncsi vagyok:) 36 hetes kismami
Az én fiam 4 nappal késõbb:)
A kérdező hozzászólása: koszi szepen csajok!
nem igaz, az én fiam 38 hétre született, szerintem a lustaság inkább a forgásnál, beszédnél, szobatisztaságnál jellemzõ
39+0 :-)
Szia!! Kisfiam született és túl hordtam egy hetet!!
Én negyedik napja hordom túl a kisfiamat. Ugye, milyen idegesítõ, amikor olyan mindenttudó sejtelmes mosollyal mondogatják, hogy jaaaj, a fiúk késõbb szoktak jönni! Ennek tuti semmi köze sincs ahhoz, hogy kisfiú vagy kislány! Szorítok, hogy ne hordd túl, de ha mégis, hát azt is túl lehet élni. Nem könnyû, de túl lehet! :)
Én mindkét lányom túlhordtam, most fiú lesz hát én is kiváncsi vagyok.
A kérdező hozzászólása: meglatjuk mit hoz a sors :) a legfontosabb hogy a babanak jo legyen anya meg turelmes marad, 37 hetes es 3 naposan 3200 gr a babo , szep nagy fiu lesz aztan meglatjuk mikorara tervezi a nagy talalkozast!aprilis 3-ra vagyok kiirva az apuka aprilis 1-en szuletet meglatjuk lessz meglepi vagy sem :)
Szia! Na, megszületett a kislegény?


Ha 37 hetes és pár naposan szülnék meg, és a kisfiammal semmi baj nem lenne, lehetne velem? Nem kerülne koraszülött osztályra?

Gondolok arra, hogy id? el?tt született, de a súlya megvan, és kell? képpen fejlett!

Legjobb válasz: A lányom pont így született, és semmi bajunk.

A lányom pont így született, és semmi bajunk.
Szia! A 36. hét végére teljesen kifejlõdik a baba tüdeje, onnantól kezdve önállóan tud lélegezni. Max. kicsit kisebb lesz, mintha 1-2 héttel késõbb született volna, de semmiképp nem számít már koraszülöttnek. Jó egészséget nektek és boldog babavárást! 38 hetes km
37. betöltött hét már nem számít koraszülésnek, ha a 2500 g-ot eléri a baba és nincs baj.
Betöltött 36. hét után és 2500 g felett érett újszülöttnek számít a pici, nem kerül koraszülött osztályra.
Szia! Az én kisfiam a 37. héten született, 3600 g 54 cm-rel!!!
Szia! Én pont a 37. héten szültem, kisfiam érett, erõs babaként jött a világra 3300g-mal, és 52 cm-rel.
Szia az én kislányom 37 hetes 5 naposan született, semmi gond nem volt velünk, azt leszámítva hogy besárgult a lányka, 1 napig kék fényben feküdt. nem került koraszülött osztályra 3300 g 53 cm volt.

Most vagyok 37 hetes és a melleim egyáltalán nem nőttek meg. Ettől még van rá esély, hogy szoptassak?

Mondjuk alapból elég nagy melleim vannak, lehet, hogy emiatt nem n?ttek? Melltartót is ugyanakkorát hordok, mint el?tte. Az egyetlen különbség (a sötétedésen kívül), hogy a mellbimbóim mintha kicsit szétnyíltak volna, na és persze az el?tej.

Legjobb válasz: A szoptatás nem függ a mell méretétõl.A Tesóm a két pattanásával most is szoptat 1.5 éves a fia.Hát hova nõljenek a melleid ha már így is nagyok?Attól lesz tejed ha minél elõbb,és minél gyakrabban cicire teszed születése utánn közvetlenül!Könnyû szülést kívánok Neked!

A szoptatás nem függ a mell méretétõl.A Tesóm a két pattanásával most is szoptat 1.5 éves a fia.Hát hova nõljenek a melleid ha már így is nagyok?Attól lesz tejed ha minél elõbb, és minél gyakrabban cicire teszed születése utánn közvetlenül!Könnyû szülést kívánok Neked!
igaza van az elõttem szólónak, még az sem kell a szoptatáshoz, hogy terhesség alatt legyen elõtej. Nem kell feszülnie és nõnie sem feltétlenül terhesség alatt. lehetõleg szülés után 3-4 órán belül tedd mellre és fõleg az elsõ idõkben szoptass rengeteget, ne törõdj azokkal, akik "a percre pontosan 3 óránként" elvet mondják. az elején fontos, hogy minél többször mellre tedd a babót, attól lesz a tejbelövellés, és majd attól nõ egy picit és feszül is a melled :) (de van, akinél még akkor sem :D)
Nem a méret a lényeg. Igyál sok folyadékot egyél rendesen, és többször tedd a babádat a mellre. ha nem szívja ki rendesen, fejd le a tejet, és fagyasszad le, jól jön késõbb!
Ne aggódj! A szülés után néhány nappal azt fogod kívánni, bár ne nõttek volna néhány óra alatt, mikor belövell a tej. Én úgy éreztem magam egyik reggelre, mint egy faltörõ kos, és szinte elõre húzott a két dinnye, ami éjszaka odanõtt!
Így van! Szülés utáni napokban feszülni fognak a melleid rendesen. A lényeg, hogy ne parázz!!! Azzal mindent el is ronthatsz. Szép szülést! Boldog babázást kívánok!

37 hetes és 3 napos vagyok. Már 1 órája be van keményedve a hasam. Mitől lehet ez?

Máskor is szokott ha takarítok vagy megyek valahova. De ha lepihenek elszokott múlni. De most nem nagyon akar. Ezek lehet a jóslófájás jelei? Vagy nincs köze hozzá? Mást nem érzek (görcs vagy hasonlók) csak nagyon kellemetlen ez az érzés.

Legjobb válasz: Valószínûleg jósló, vagy a szülés elsõ jele.Feküdj le és polckold fel a lábad jó megasra akkor nõ a méh vérellátása.Ha sokáig 1-2 órát még így lesz menj be a kórházba .Csináljanak egy ctg-t.

Valószínûleg jósló, vagy a szülés elsõ jele.Feküdj le és polckold fel a lábad jó megasra akkor nõ a méh vérellátása.Ha sokáig 1-2 órát még így lesz menj be a kórházba .Csináljanak egy ctg-t.

Első babázós leszek, most vagyok 37 hetes, és elkezdeném a sterilizálást, de nem igazán tudom hogyan kell, kérhetnék tapasztalt segítséget?

Azt tudom, hogy van a forralós sterilizálás, amit 3-5 percig érdemes csinálni. Mikróban ezt hogyan csináljam, elég egy egyszer? m?anyag edényben jól felforralni a vizet?

Legjobb válasz: Ez még nagyon korai. 24 óráig maradnak sterilek a dolgok. Nekünk mikrós sterilizálónk van, annak a papírján olvastam.

Ez még nagyon korai. 24 óráig maradnak sterilek a dolgok. Nekünk mikrós sterilizálónk van, annak a papírján olvastam.
A kérdező hozzászólása: Akkor elég ha hazajöttem és használat elõtt elvégzem. Köszönöm a gyors választ!
Szerintem meg ne kezd el, nagyon korai. Nekunk is mikros sterilizalonk van. Toltok bele egy kis vizet belepakolom az uvegeket, csoros poharat stb. es elinditom 1000W-on 4 percig. Ha nem nyitom fel a fedelet akkor 24 oraig maradnak benne sterilen a dolgok ha felnyitom akkor mar nem. Ha nics sterilizalod akkor forralj fel egy edenybe vizet amit majd csak erre fogsz hasznalni es mikor forr akkor tedd bele a dolgokat es kb 4-5 percig forrald oket. Hasznalhatsz sterilizalo folyadekot (pl. chicco). Ebbe csak belerakod a dolgokat es hagyod benne allni, nem kell forralni. De meg varj vele.
A legegyszerûbb, ha veszel Chicco sterilizáló folyadékot az Auchanban (ott a legolcsóbb).Sokáig elég, és nem lesznek tõle a dolgok vízkövesek.24 órán át lehet használni, úgyhogy addig ki sem kell önteni. Cumisüvegektõl elkezdve a játékokon át a bimbókiemelõig tudod használni.

A nyákdugó eltávozása után mennyi idő mulva indul meg a szülés? Egy 37 hetes és 2 napos kismama! Nincs ez korán?

Legjobb válasz: Nem korai, mivel ugye holdnaptár szerint, 28 napos hónapokkal számolak a dokik. így a 40 hétnél, 10 hónapnál nem gond, ha kevesebb egy picit.

Nem korai, mivel ugye holdnaptár szerint, 28 napos hónapokkal számolak a dokik. így a 40 hétnél, 10 hónapnál nem gond, ha kevesebb egy picit.
3 hete "távozgat" a nyákdugóm, igaz részletekben. Még egyben vagyunk.
Elsõ babámnál 2 hétre a nyákdugó távozása után szültem szülésmegindítással. Most is már lassan 2 hete elment a nyákdugó, de még egyben vagyok. 39 hetes
Nem mindig követi rögtön a szülés...nekem 5 héttel szülés elõtt jött ki (34. hét)egy része, a külsõ nyákdugó. A 36. hétig nem szexeltünk, nem fürödtem kádban, sehova nem mentem egyedül és sokat pihentem, de görcs, egyéb nem volt. A 37. hét elejétõl már megengedett volt minden, semmi baj nem lett, egészségeswk vagyunk :)
Micsoda véletlen , nekem pont ennyi idõsen indult be a szülésem!! Azt mondták nincs korán !! Szerintem is korán volt, de már elfoly a magzatvíz nem volt visszaut, ráadásul melegfront volt, ennyi !! Augusztsban szültem!!
A nyákdugó távozása azt jelzi, hogy lassan elkezdett kinyílni a méhszáj. Mostantól nuku szex! Csak zuhanyozhatsz! Azt mondják, hogy onnantól max 1 héten belül megszülsz! Nálam a nagylányomnál délután 5 körül távozott, másnap hajnali 4-re meglett, a kicsinél a vajúdás közben távozott... de a 37.héttõl már érdemes készülni! Nekem ilyenkor már mindkettõnél össze volt készítve a motyó, hogy ha netán megindul, ne akkor kelljen kapkodni, pakolászni! :)
Ahogy sokan is írták mindenkinél más, mikor indul be.Nekem hajnali 2-kor távozott a nyákdugó és reggel 9.40re megvolt a fiam a 39.héten.Szerintem nincs korán fõleg ha napok múlva fogsz szülni, de ezt majd a babó eldönti mikor akar jönni.Boldog babázást!!

37 hetes és 5 napos vagyok. Eddig faros volt a babám, de tegnap az uh-n kiderült, hogy befordult. Lehet, hogy most már bármikor beindulhat a szülés?

Legjobb válasz: Nekem már a 27.heti ultrahangon be volt fordulva a babám, de még nem szültem meg (39hét). Örülj neki, hogy nem faros, mert akkor tuti császár lett volna. Már nincs sok hátra, kitartás!!

Nekem már a 27.heti ultrahangon be volt fordulva a babám, de még nem szültem meg (39hét). Örülj neki, hogy nem faros, mert akkor tuti császár lett volna. Már nincs sok hátra, kitartás!!
szia..én is dec.18-ra vagyok kiirva.nekem is késõn fordult be.de nem hinném hogy elõbb szülök.sõt amilyek peches vagyok még rá is huzok.:Dsok sikert neked., ha gondolod irj mailt
Ez azt jelenti, hogy útra készen van a babád. De még nem biztos, hogy beindul a szülés. Még kihúzhatod a 40. hétig. Jó és könnyû szülést kívánok. Jó babázást!
Miért indulna be? A babák átlag 32. héten befordulnak, van akinek elõbb, van akinek késõbb. De attól hogy befordult, még nem szülsz elõbb.
azt szabad megkérdezni hogy meddig voltál faros?igaz nem a kérdésedre válaszolok de nekem a 33 uh-án még seggel csücsült és nem éreztem hogy megfordult volna.jövõ héten megyek 37-sen uh-ra.különben nekem a 26.uh-án azt mondta az orvosom hogy befordult a baba és rá a 33.héten meg már segges.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolónak: nálam a 3 héttel ezelõtti uh-on még faros volt, és nem sokkal utána fordulhatott meg, mert kb. 2 hete már másképp érzem mozogni, mint korábban. 2 hete voltunk az elsõ ctg-n is, és ott már ugyanott találták meg a szívhangot, mint tegnap... tehát 2 hete már biztosan be volt fordulva. Sok sikert nektek is!
A kérdező hozzászólása: Ja, amúgy konkrétan azt én sem éreztem, amikor befordult, nem tudom mikor csinálhatta.

Most vagyok 37 hetes és 2napos a méhszájam:3222, ez mit jelent? Sokat kemányedik a pocim is. A dokim annyit közölt, hogy "alakul"

Legjobb válasz: Hát alakul... :) hamarosan szülni fogsz azt jelenti , de még van pár heted.

Hát alakul... :) hamarosan szülni fogsz azt jelenti , de még van pár heted.
Egyáltalán nem biztos hogy van pár heted, lehet hogy csak napok kérdése. Attól függ. Már majdnem teljesen nyitva vagy, a méhszájad még nem rövidült. Ha elkezd fájni a derekad is és lefele húzást érzel, akkor készüljfel. A csomagodat pedig jó ha már összerakod! Üdv.
hat ez mar alakul!! konnyen fogsz szulni:)
ez biztos szulesz volt az utolso valasz iroja:D:) )))))
nem vagyok nõgyógyi, itt a neten találtam:)
A kérdező hozzászólása: Köszi, a válaszokat!!! :-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!