Találatok a következő kifejezésre: 37 hetes Tegnap óta (12 db)

14+0 hetes kismama vagyok, lett egy kis enyhe hőemelkedésem, 37. 0, és tegnap óta feszít a szeméremcsontom, de ma már kevésbé. De görcs és vérzs nincs és nem is volt. Felhívjam az orvosom, vagy pihenjek?

Még nem érzem a magzatmozgást pedig attól biztos megnugodnék!Milyen magas láznál van gond???

Legjobb válasz: A 37 nem hõemelkedés,az teljesen jó hõmérséklet.a láz 38 foknál baj,akkor bevehetsz algopyrint v. panadolt v. rubophent.Ha megnyugtat,hívd fel a dokid,de a feszülés természetes dolg,rendezõdik a tested a bébire.Pihenj,aludj. 17 hetes pocis

A 37 nem hõemelkedés, az teljesen jó hõmérséklet.a láz 38 foknál baj, akkor bevehetsz algopyrint v. panadolt v. rubophent.Ha megnyugtat, hívd fel a dokid, de a feszülés természetes dolg, rendezõdik a tested a bébire.Pihenj, aludj. 17 hetes pocis
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ.Örülök hogy nincs hõemelkedésem, de én már mindentõl megilyedek.Volt már vetélésem és annyira vigyázok erre a babára, nem szeretném hogy bármi baja legyen.Fekszem sokat, és mára jobb is lett a feszülés, de azért még mindig feszít!

Mitől van, hogy tegnap óta egyre erősebb hányingerem van, és nagyon rosszul vagyok? 37 hetes vagyok.

A hasam is sokat fáj, szinte egész éjjel. Nem lehetek beteg, mert nem olyan érzés, de ma már hasmenésem is van , és ha enni készülök rámtör a hányinger.

Legjobb válasz: szia! a hányinger és a hasmenés utalhat arra hogya szervezeted készül a szülésre én nekem is ezek a tüneteim voltak kb. a 37-38. héttõl és mégis a 41. hétre szültem meg. Ez elfog múlani mire eljön az idõd!

szia! a hányinger és a hasmenés utalhat arra hogya szervezeted készül a szülésre én nekem is ezek a tüneteim voltak kb. a 37-38. héttõl és mégis a 41. hétre szültem meg. Ez elfog múlani mire eljön az idõd!
Ne félj, az én párom nagyon sokat dolgozik szintén, egész nap egyedül vagyok...Nekem is mindennapra jut valami furcsaság, tegnap székrekedésem volt és lehet hogy aranyerem lett mert nagyon fájt, ma meg már kicsit hasmenõsebb voltam...Nekem is megvan a nyákdugó, rengeteget keményedek fáj a hasam is sokat..meg a gyomrom..hányingerem is van aztán elmúlik, egyszer a kajára nem tudok nézni, máskor meg mindent felennék..egyik nap alig tudok felkelni és egész nap csak alszom, mint aki más dimenzióba van, másik nap meg hiperaktív vagyok..na meg óránkénti felkelés éjjel a pisi miatt..hát ez a terhesség szó szerint már a végén...Mindjárt vége és babázhatunk...kitartás!!! :) Én már röhögök kínomban ...:)
A kérdező hozzászólása: Ez így van. Köszönöm a válaszokat, kicsit nyugodtabb vagyok. Az elõbb meg már kiporszívóztam a lakást. Egyszer fent , egyszer lent.Remélem észreveszem ha tényleg menni kell, mert már túl sok az átverés.
A kérdező hozzászólása: Hú remélem elmúlik, mert semmire sem vagyok jó, csak ülök mint egy zombi. Akkor várok, hogy jobb legyen. Köszönöm a választ!
ja és 38 hetes vagyok..

37 hetes kismama vagyok. Tegnap reggel óta megy a hasam, és tegnap egész délután jóslófájásaim voltak. Jelenthet ez az egész valamit?

Épp akkor kellett menni a dokimhoz, igy biztos, hogy teljesen zárt volt a méhszájam.

Legjobb válasz: Igen, a hasmenést mondják, hogy lehet tünet. Zárt méhszájnál is megindulhat a szülés, tehát ez nem jelenti azt, hogy nem fog megindulni. Azt is mondják, hogy a nõk nagy része megérzi. Amikor én szültem 5 hónapja, aznap este valami magyarázhatatlan érzés volt urrá rajtam és a férjemen is, nem tudtunk aludni, ami máskor nem fordul elõ. Fél 1-kor megpattant a burok és elkezdett szivárogni a magzatvíz. 6 óra 9-kor meglett a lányunk. :) Szóval azért számíts rá, hogy lehetnek ezek elõjelek. Figyeld a fájdalmakat, ha rendszeressé válnak, akkor irány a kórház! Könnyû szülést!

Igen, a hasmenést mondják, hogy lehet tünet. Zárt méhszájnál is megindulhat a szülés, tehát ez nem jelenti azt, hogy nem fog megindulni. Azt is mondják, hogy a nõk nagy része megérzi. Amikor én szültem 5 hónapja, aznap este valami magyarázhatatlan érzés volt urrá rajtam és a férjemen is, nem tudtunk aludni, ami máskor nem fordul elõ. Fél 1-kor megpattant a burok és elkezdett szivárogni a magzatvíz. 6 óra 9-kor meglett a lányunk. :) Szóval azért számíts rá, hogy lehetnek ezek elõjelek. Figyeld a fájdalmakat, ha rendszeressé válnak, akkor irány a kórház! Könnyû szülést!

37 hetes vagyok. Tegnap óta sűrű fehér folyásom van. Ez mi lehet? A nyákdugó? Érzem hogy a baba feje nyomja a méhszájamat. Nemsokára megszületik?

Legjobb válasz: Hát erre én is kíváncsi lennék. Nekem nem sûrû fehér folyásom van, hanem minden hajnalban 2 napja egy nagyon nyúlós, sárgás nyálkadarab távozik a hüvelyembõl, de olyan, hogy tényleg alig tudom kitörölni! Én sem tudom ez pl. lehet-e nyákdugó, a szülésznõm szerint ilyen nyúlós izé, ami lehet véreen festenyzett is. Remélem segítettem, remélem neked is az, és majd hamarosan könnyû szülésen átesett boldog anyukák leszünk!!!!!! 39 hetes kismami

Hát erre én is kíváncsi lennék. Nekem nem sûrû fehér folyásom van, hanem minden hajnalban 2 napja egy nagyon nyúlós, sárgás nyálkadarab távozik a hüvelyembõl, de olyan, hogy tényleg alig tudom kitörölni! Én sem tudom ez pl. lehet-e nyákdugó, a szülésznõm szerint ilyen nyúlós izé, ami lehet véreen festenyzett is. Remélem segítettem, remélem neked is az, és majd hamarosan könnyû szülésen átesett boldog anyukák leszünk!!!!!! 39 hetes kismami

37. hetes vagyok. Tegnap ota folyamatosan fáj a szemérem csontom ugy érzem szétfeszül és a csípőm valamint a derekam. Folyamatosan érzem. Volt ilyen az elmult 2 hétben de pár perc után elmult, de most nem. Hasonló tapasztalatok?

A dokim szerint szép sulya lesz,a hasam is jó nagy.Készül?dhet kifelé a drágám?

Legjobb válasz: Bizony készülõdik, beékelte magát a kis drága, itt az idõ, anya készülõdj:-)

Bizony készülõdik, beékelte magát a kis drága, itt az idõ, anya készülõdj:-)
Jaaajjj, megkönnyeztem a kérdést és a választ is (hülye hormonok). Gyönyörû, könnyû szülést Neked!!!
Én is elérzékenyültem, sok sikert! Hamarosan már foghatod a kezedben!
A kérdező hozzászólása: Még itthon vagyok, de az éjszaka majdnem neki indultunk de azutan 11-kor minden abba maradt.De azért ma is érzem folyamatosan a derekam és hébe-hóba a hasam is bele szurkál, görcsöl, mikor hogy.az elsõ babámmal is így volt, 2 nappal elõtte kezdõdõtt mire megszületett.Akkor rohantunk a kórházba bent is tartottak, most inkább itthon töltöm ezt az idõt.A kisebbik az olyan gyorsan jött hogy 6 óra alatt meglett az elsõ fájástól.De a temperamentuma is olyan, a nagyobbik lassan érkezett és nyugodt is.Én hiszek ebben hogy a szülés a késõbbi természetünkkel, habitusunkkal összefügg.nálunk bejött eddig.Jó lenne már a kezembe tartani.
NO hogy vagytok? MInden ok? Megvan már a magzatmázas???

Hétfőn a sürgősségin (gyomorrontás) 3.5 kg-ot mérték a babám az ultrahangon. Aztán tegnap pénteken 2.6 kg-nak mérték a klinikán az utolsó kötelező ultrahangon. Ez majdnem egy kiló eltérés! 37 hetes vagyok. Történhetett valami a babával 4 nap alatt?

Nincs saját orvosom, az ambulens orvos csak annyit mondott, hogy mérési eltérés. De ekkora? És hozzá teszem, hogy a terhesség elejét?l a kisbabám mindig nagyobb volt egy kicsit az átlagtól. A 30. héten és a 36. héten is az volt ráírva az ultrahangos papírra, hogy 2 héttel fejlettebb a baba a terhességemnél. És egy csomó orvos mondta mindig, hogy szép nagy baba.

Legjobb válasz: Nagyon sok helyen éppen ezek miatt az eltérések miatt nem csinálnak az uh-s orvosok súlybecslést. Az egyik ismerõsömnek az egyik klinikán 3 nappal a szülés elõtt az uh alapján azt mondták, nyugi, nem lesz nagy baba, 3200g körül van. A szülõszobán aztán jött a meglepetés, amikor megszületett a 4120 g-os babája..

Nagyon sok helyen éppen ezek miatt az eltérések miatt nem csinálnak az uh-s orvosok súlybecslést. Az egyik ismerõsömnek az egyik klinikán 3 nappal a szülés elõtt az uh alapján azt mondták, nyugi, nem lesz nagy baba, 3200g körül van. A szülõszobán aztán jött a meglepetés, amikor megszületett a 4120 g-os babája..
Óh, hát az uh-os mérések miatt igazán ne izgulj! Egy picit odébb méri, már sok száz grammnyi lehet a különbség! Fõleg ha mocorog a baba! Két külön uh gép, két külön ember! Ezzel tényleg ne foglalkozz! Ha a doki a több magzatvíz miatt nem izgult, akkor Neked sem kell! Hiába nem fogadott doki, de Õk is törõdnek a babával!
A 2, 5 kilós baba is ugyanúgy egészséges mint a 3, 5 kg-os. A lényeg hogy a tüdeje fejlett legyen mire megszületik. Biztos hogy elmérték és azért ilyen nagy a két súlyérték közti különbség. 1 kg-ot nem fogyott a babád odabent az biztos. Ne izgulj minden rendben lesz. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszi a megnyugtató szavakat. Az igaz, hogy a baba sokat mocorog. Az ctg-én is sokszor elmozog. Oda-vissza járkál. Amúgy persze tudom, hogy a kisebb súly is okés, egyszerûen csak amiatt aggódom, hogy pár nap alatt remélem nem történt vele semmi baj.

A baba tegnap óta mintha a fejével fúrná magát lefelé. Olyan kellemetlen érzés és a hólyagomat is piszkálja.Ez jelent valamit hogy mikor fogok szülni? Ettöl tágulhatok könnyebben? 37 hetes kismama

Legjobb válasz: Ez azt jelzi, hogy a babád kezd beilleszkedni a medencédbe. Ez a szülés elõtti négy hét során szokott bekövetkezni. Nekem is pár napja kezdte. Sokszor csak vonaglok, úgy fáj, ahogy belefejel a lenti dolgokba. Mintha a belem, popsim és az egész hüvelyem is sajogna, elég élesen. De annak örülök, hogy fejelgeti, mert a 35. hétig faros volt. :)

Ez azt jelzi, hogy a babád kezd beilleszkedni a medencédbe. Ez a szülés elõtti négy hét során szokott bekövetkezni. Nekem is pár napja kezdte. Sokszor csak vonaglok, úgy fáj, ahogy belefejel a lenti dolgokba. Mintha a belem, popsim és az egész hüvelyem is sajogna, elég élesen. De annak örülök, hogy fejelgeti, mert a 35. hétig faros volt. :)
Nekem is szokott lefele fejelgetni, és néha nagyon fáj :( Gondolom feszegeti magát, nyújtózkodik, ilyesmi... Üdv, 33 hetes km.

Ez már jóslófájás? Milyen az a fájás, aminél már menni kell szülni? Tegnap óta kisebb megszakitásokkal tompán fáj az alhasam olyan mensiszerüen.De ezt nem lehet lemérni hogy hány percesek ugyanis folyamatosan fáj és nem görcsölget. 37 hetes kismama

Legjobb válasz: Valószínûleg még nem az, ha nem rendszeres. De azért figyelj, hogyan változik a fájás jellege, lehet, hogy már valami felvezetõ-féleség. :) Nekem olyan volt, hogy nem lehetett eltéveszteni, hullámokban jött. A fájás maga erõs összerándulásokból állt, ami nem enyhült semmilyen testhelyzetben, utána két fájás között pihenõ, mintha elfújták volna. Nem biztos, hogy neked is ilyen egyértelmû lesz, de szerintem addig nem kell indulni, amíg nem bizonyos idõközönként jelentkeznek. (Persze ha nyugtalan vagy, hívd a szülésznõt, akárhány óra van. Õ majd eldönti.) Nagyon szurkolok neked!

Valószínûleg még nem az, ha nem rendszeres. De azért figyelj, hogyan változik a fájás jellege, lehet, hogy már valami felvezetõ-féleség. :) Nekem olyan volt, hogy nem lehetett eltéveszteni, hullámokban jött. A fájás maga erõs összerándulásokból állt, ami nem enyhült semmilyen testhelyzetben, utána két fájás között pihenõ, mintha elfújták volna. Nem biztos, hogy neked is ilyen egyértelmû lesz, de szerintem addig nem kell indulni, amíg nem bizonyos idõközönként jelentkeznek. (Persze ha nyugtalan vagy, hívd a szülésznõt, akárhány óra van. Õ majd eldönti.) Nagyon szurkolok neked!
Ez meg nem az.Nekem is volt ilyen egy hettel ezelott, reggel ugy ebredtem es megallas nelkul fajt az alhasam es derekam, mensi szeruen egesz estig.Este egy apolono mondta hogy ha nem mulik masnap, harmadnap sem menjek orvohoz, de amugy ez nem szulesi fajas.Masnap elmult azota sincs.En is a 37hetben vagyok.Akkor kell bemenni a korhazba mikor nem folyamatosan hanem idokozonkent van a fajas.
Készülõdik a picuri ezek jósló fájások, eltarthat akár a40-41-42.hétig is felkészít a szervezeted a szülésre. Az igazi fájásokat ösztönösen érezni fogod, hogy EZ már az!! Bízz az ösztöneidben!! Hullámszerüen jönnek majd és amikor 10 vagy 5 percenként nagyon fog fájni de ez már úgy is a végén van és utána meg is lesz a picike. Sok sikert!!

37 hetes vagyok, tegnap óta nagyon nem találom a helyem. Takaritok, már a gyerkőc cuccai is össze vannak rakva(kiságy, ruhák, stb.) 2 hete érzem a jósló fájásokat, fáj a derekam. Kevesebbet is mozog. Mindenki igy van ezzel?

Legjobb válasz: Szia! Szülés elõtti idõkben kevesebbet mozog a baba, mert kevesebb a hely a pocakban, és biztosab õ is készülõdik már kifelé :-)))) Valószínûleg izgatott vagy már a szülés miatt, nemde?!

Szia! Szülés elõtti idõkben kevesebbet mozog a baba, mert kevesebb a hely a pocakban, és biztosab õ is készülõdik már kifelé :-)))) Valószínûleg izgatott vagy már a szülés miatt, nemde?!
Igen, így:-) Ezt nevezik fészekrakási ösztönnek:-) Nemsokára jön a baba, gondolom izgatott vagy és várod már:-) Pihenj, használd ki az idõt, utána nem fogsz tudni pihenni-közhely, de tapasztalaom én is:-) Olvass, tévézz, sétálgass, és gondolj sokat a kicsidre. SEmmi baj:-)

37 hetes vagyok. Tegnap óta borzasztóan fáj a derekam, a medence csontom, a pocakomba bele belenyilalgat. Lassan itt a szülés ideje?

Legjobb válasz: Szia. 1-3 hét a szülésig. Az, hogy ilyen panaszaid vannak persze azt jelenti, hogy készülõdik a baba "útja".Lehet holnap szülsz, de lehet, hogy pár hét. Pihenj!!!készítsd össze a kelengyét ill. a kórházba viendõ csomagodat. Problémamentes szülést!!

Szia. 1-3 hét a szülésig. Az, hogy ilyen panaszaid vannak persze azt jelenti, hogy készülõdik a baba "útja".Lehet holnap szülsz, de lehet, hogy pár hét. Pihenj!!!készítsd össze a kelengyét ill. a kórházba viendõ csomagodat. Problémamentes szülést!!
Szia! Ugyanennyi idõs vagyok és ugyan ezek a panaszaim. Kedden josló fájásokkal voltam a dokimnál. Tegnap voltam NST-n és rendelt vissza magához is. Mikor megvizsgált azt mondta hogy 2 nap alatt 1 ujjnyira kitágultam és lehet hogy este találkozunk szülés miatt. Viszont mikor megvizsgált úgy érezte hogy 2 nap alatt megfordult a babám és faros lett. Szerencsére az uh megcáfolta. Úgy megvizsgált, hogy nagyon fájt és mire haza értem akkor véres volt a hüvelyváladékom. Felhivtam és azt mondta hogy lehet hogy a vizsgálat miatt vagy mert elment a nyákdugóm. Azóta még itthon vagyok és még semmi csak néha néha rendszertelenül jönnek a fájások. Te is figyeld és ha menstruációs jellegû a fájásod akkor menj be az orvosodhoz. Nekem azt mondta hogy várjam meg mig elmegy a magzatvíz és akkor induljak el, viszont ha nem folyik el de erõsek a fájások akkor is induljak el, mert már érett a méhszájam is és ki is vagyok tágulva. Üdv: 37 hetes kismami

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!