Találatok a következő kifejezésre: 37 hetes Nyitva van a méhszájam (3 db)

37 hetesen 2 centire nyitva van a méhszáj, gyakran keményedek sokáig. Aki igy volt meddig húzta?

A fájás kezdetben is fáj? Hogy kell mérni az időt?

Legjobb válasz: 37 hetesen egy ujjnyira volt nyitva a méhszájam, 38 hetesen szültem. Elfolyt a magzatvíz, nem fájásokkal kezdõdött. Ja, a CTG semmit nem mutatott elõtte.

37 hetesen egy ujjnyira volt nyitva a méhszájam, 38 hetesen szültem. Elfolyt a magzatvíz, nem fájásokkal kezdõdött. Ja, a CTG semmit nem mutatott elõtte.
34, 5 hetesen 1 ujjnyi volt, 36 hetesen kettõ, 38 hetesen bõ kettõ (az kb. 4-5 cm, ha a 4 ujjnyi a 10 cm). 39 hetesen született.
A kérdező hozzászólása: Ahha, értem, Én múlthéten 5 napot voltam kórházba mert nagyon görcsölt a hasam mintha meg akarna jönni, és sokat keményedett a hasam, akkor mondta az orvos h 2 centire nyitva vagyok, ki sem engedett, 5 nap alatt mindennap volt NST és szinte mindig mutatott egy keményedést. Azt jósolták 1-2 héten belül meg szülök, hát nagyon szeretnék már minnél hamarabb :)
2ujjnyira voltam 36 hétöl 42re szültem .-)
28. héten két ujjnyira volt nyitva a méhszáj, 37. héten egy hidegfront miatt elfolyt a magzatvíz, császármetszés lett a vége, mert a rengeteg oxitocin sem segített abban, hogy tovább táguljak.
A kérdező hozzászólása: Hát akkor még van idõm :( Olvastam valami olyasmit, hogy ha valaki sok ideje nyitva van a méhszáj pl 35 hetesen kinyilik akkor 38 hetesen megindítják a szülést fertõzésveszélymiatt.
Én 20hetesen már 2ujjnyira nyitva voltam.Kiírás elõtt 1 nappal szültem.
39+0-ra szültem, de nem 2 centire, hanem 2 ujjnyira voltam nyitva (az 4 centi). Nekem kezdetben alig fájt, mondjuk 3. babóm volt. A fájás elkezdésétõl a köv. fájásig eltelt idõt kell mérni.

37 hetes vagyok. Nyitva van a méhszájam (c2111). Tegnap és ma is állandóan wc nem kell (nagy). Jelent valamit vagy csak ilyen az idő?

Legjobb válasz: A hasmenést emlegetik a szülés elõjeleként, de engem már jó párszor megtréfált:-) Ezt még ne vedd kézpénznek, de az is lehet, hogy hamar babázni fogsz:-) Ki tudja:-))CSak a babád:-)

A hasmenést emlegetik a szülés elõjeleként, de engem már jó párszor megtréfált:-) Ezt még ne vedd kézpénznek, de az is lehet, hogy hamar babázni fogsz:-) Ki tudja:-))CSak a babád:-)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors választ

Ha 37 hetesen méhszáj érték 3100 (vagyis a külső van csak nyitva egy ujjnyira), akkor megint valószínű, hogy hosszú és nehéz szülésem lesz?

Az els?t túlhordtam 10 nappal :(Nála még a vajúdás kezdetekor vagyis 3 órája voltak 10 majd 5 perces fájásaim, b? egy ujjnyira voltam csak nyita. Az els? fájástól 17 óra telt el,míg a karomban tarthattam a lányom.

Legjobb válasz: Az nem jelent semmit. Nekem a 40. héten totál zárt méhszájam volt, 10 nappal késõbb burokrepesztéssel indították az elsõ babámat, 5,5 óra alatt megszületett. Most 38+4 vagyok és most is zárt a méhszájam még. Ennek ellenére bízom a hasonló "könnyû" szülésben.

Az nem jelent semmit. Nekem a 40. héten totál zárt méhszájam volt, 10 nappal késõbb burokrepesztéssel indították az elsõ babámat, 5, 5 óra alatt megszületett. Most 38+4 vagyok és most is zárt a méhszájam még. Ennek ellenére bízom a hasonló "könnyû" szülésben.
Nem függ össze, minden szülés más és más! Kérd meg a picit, hogy gyorsan bújjon majd ki és koncentrálj arra, hogy most könnyû és szép lesz! Sikerülni fog, szívbõl kívánom!
Ez sztem nem így van. Az elsõvel három ujjnyira voltam nyitva mire szülõszobára kerültem, ott leálltak a fájások így burokrepesztést csinált a doki így két óra múlva meglett a kisfiam. A másodiknál egy ujjnyira voltam nyitva amikor óriási fájásokkal bementem a szülõszobára, nem volt se burokrepesztés, se semmi és másfél óra múlva kint volt a második kisfiam is. Szóval a második szülés nekem sokkal gyorsabb volt, de intenzívebben jöttek a fájások és sokkal jobban is fájt. Elvileg minden további szülés gyorsabb, de erõsebbek a fájások. Legalábbis eddig mindenkitõl ezt hallom és tapasztaltam is, úgyhogy ne aggódj ez biztos gyorsabb szülés lesz!
Ez egyénfüggõ.Egy ujjnyira voltam nyitva, mikor elfolyt a magzatvizem.Ez éjjel 1-kor volt.Mire beértünk a kórházba fél kettõ volt.Tök vidám voltam, még fotó is készült, hogy én még a szülõszobán is nevetek.(Vidám természet vagyok.)Ekkor még fájásaim sem voltak.Mire beindult a szülés úgy igazán, hajnali 5 óra volt.Még mindig egy ujjnyira.Na, akkor már jöttek a fájások.Nem tágultam.Az orvosom azt mondta 12:00-kor meg lett volna a lányom, ha 11:30-kor nem császároznak, mert leesett a babám szívhangja.Tulajdonképpen 7 óra alatt megszültem volna, 1 ujjnyival.Hozzáteszem túlhordtam, már rég indítani kellett volna, 41.hét volt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!