Találatok a következő kifejezésre: 37 hetes Nyitva (13 db)

37 hetesen 2 centire nyitva van a méhszáj, gyakran keményedek sokáig. Aki igy volt meddig húzta?

A fájás kezdetben is fáj? Hogy kell mérni az időt?

Legjobb válasz: 37 hetesen egy ujjnyira volt nyitva a méhszájam, 38 hetesen szültem. Elfolyt a magzatvíz, nem fájásokkal kezdõdött. Ja, a CTG semmit nem mutatott elõtte.

37 hetesen egy ujjnyira volt nyitva a méhszájam, 38 hetesen szültem. Elfolyt a magzatvíz, nem fájásokkal kezdõdött. Ja, a CTG semmit nem mutatott elõtte.
34, 5 hetesen 1 ujjnyi volt, 36 hetesen kettõ, 38 hetesen bõ kettõ (az kb. 4-5 cm, ha a 4 ujjnyi a 10 cm). 39 hetesen született.
A kérdező hozzászólása: Ahha, értem, Én múlthéten 5 napot voltam kórházba mert nagyon görcsölt a hasam mintha meg akarna jönni, és sokat keményedett a hasam, akkor mondta az orvos h 2 centire nyitva vagyok, ki sem engedett, 5 nap alatt mindennap volt NST és szinte mindig mutatott egy keményedést. Azt jósolták 1-2 héten belül meg szülök, hát nagyon szeretnék már minnél hamarabb :)
2ujjnyira voltam 36 hétöl 42re szültem .-)
28. héten két ujjnyira volt nyitva a méhszáj, 37. héten egy hidegfront miatt elfolyt a magzatvíz, császármetszés lett a vége, mert a rengeteg oxitocin sem segített abban, hogy tovább táguljak.
A kérdező hozzászólása: Hát akkor még van idõm :( Olvastam valami olyasmit, hogy ha valaki sok ideje nyitva van a méhszáj pl 35 hetesen kinyilik akkor 38 hetesen megindítják a szülést fertõzésveszélymiatt.
Én 20hetesen már 2ujjnyira nyitva voltam.Kiírás elõtt 1 nappal szültem.
39+0-ra szültem, de nem 2 centire, hanem 2 ujjnyira voltam nyitva (az 4 centi). Nekem kezdetben alig fájt, mondjuk 3. babóm volt. A fájás elkezdésétõl a köv. fájásig eltelt idõt kell mérni.

Onnantól kezdve, hogy megtudtátok, hogy teljesen nyitva van a méhszájatok (nekem 2111-re), meddig húztátok ki még a szülésig, hány hétig? Nekem már 3 hete nyitva van, most vagyok 37 hetes.

És miért jön el?bb a baba nyitott méhszájnál? Nyomja talán a feje a magzatburkot?És így a magzatvíz folyik el el?ször, nem a fájásokkkal kezd?dik a szülés?

Legjobb válasz: Kedves elõzõ! Én szülésznõ vagyok és igenis van 1333-as méhszáj, nem tûnik el a külsõ csak úgy, az egész méhszáj tûnik el egyszerre! Nekem is volt 1333-as méhszájam, amikor szülni mentem. 6 óra múlva meglett a baba. Most várom a másodikat. 34 hetes km

Kedves elõzõ! Én szülésznõ vagyok és igenis van 1333-as méhszáj, nem tûnik el a külsõ csak úgy, az egész méhszáj tûnik el egyszerre! Nekem is volt 1333-as méhszájam, amikor szülni mentem. 6 óra múlva meglett a baba. Most várom a másodikat. 34 hetes km
Nekem a 31. héttõl 1 ujjnyira nyitva volt minden.. 38. héten szültem ez teljesen jó érték
Nekem egy hete 1333 az értékem, most vagyok 38 hetes, de még nem nagyon akar kibújni a drágám.
1333 ilyen érték nincs is :-S
A 34. héttõl 2111 voltam, a 38-tól 1111, ehhez képest egy héttel túlhordtam. De biztos nem ez a jellemzõ, a dokim is biztos volt benne, hogy ilyen értékekkel a kiírt idõpont elõtt megszülök.
1333- egy ujjnyi méhnyak, 3 ujjnyira nyitva mindhárom méhszáj
de nem értitek hogy 1333 nem lehet a belsõ méhszáj csak azután nyilik 1 ujjnyinál többre, ha a méhnyak(elsõ szám jelzi) már eltünt...
Elsõvel 20 hetesen nyíltam ki, túlhordás miatt indítani kellett. Másodikkal már a 9. héten nyitva voltam, vetéléssel, koraszüléssel riogattak. 1 hét túlhordás után indítani kellett. Ennyit a nyitott méhszájról:)
Nekem is volt minden egyes szülésem elõtt 1333 értékem, hacsak a szülészorvos hozzáértését nem kérdõjelezzük meg... :-) (Sõt, 1444 is!) 4. babás kismama

37 hetes kismama vagyok. Orvosom Klion hüvelykúpot írt fel. Méhszájam 3111. Nem lehet ebből gond? Mármint hogy már nyitva van teljesen?

Legjobb válasz: Nekem is írtak fel kúpot.Nekem nincs nyitva,de rövid a méhnyak,ezért meg is kérdeztem a dokit,ha közben kinyilna és úgy használom,lehet-e gond.Azt felelte nem,és még a magzatburok védi igazán a babát! 34.hetes kismama

Nekem is írtak fel kúpot.Nekem nincs nyitva, de rövid a méhnyak, ezért meg is kérdeztem a dokit, ha közben kinyilna és úgy használom, lehet-e gond.Azt felelte nem, és még a magzatburok védi igazán a babát! 34.hetes kismama
Én is 37 hetes vagyok, tegnap voltam a dokinál, és szintén 3111 már. De nekem nem írt fel semmit.
nekem is irt fel ilyen kupot mind a két lányomnál mer a gombásodás mástól nem múlt el használt is és gond sem lett belõle az nyogg gond ha gombás vagy és úgy jön át a bab a hüvelyen
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! A második válaszolónak írom, hogy ahogy a harmadik válaszoló irta, nekem megelõzésképpen irta, hogy szülésnél nehogy valami baci legyen a hüvelyben, és fertõzõdjön a baba. Gondolom neked csinált bakrérium tenyésztést, nem? Mit mondott a méhszájadra? Elõbb jön a baba? Hol fogsz szülni?
2. vagyok. Már 3111 a méhszáj, nem tudom, hogy mikor jön a baba, 12.30.-ra vagyok kiírva, jó lenne elõbb már egy pár nappal, úgy 20.-a körül. :) Bpen, a Szent Istvánba fogok majd szülni. Te hol? Ja, és igen, tegnap vette le a tenyésztést, ha megyek majd legközelebb, meglesz az eredménye. Kisfiúnk lesz, már most 3170 g becsülte. :) )
A kérdező hozzászólása: Szió! Akkor te azért nem kaptál kúpot, mert még nincs eredményed, és csak akkor kapsz, ha gáz van. Nekem nem vett, inkább adott kúpot. Én 31-re vagyok kiirva:-) De szerintem kari körül meglesz:-) Én Tatabányán fogok szülni. Könnyû szülést, és egészséges gyönyörû babát neked! Én jövõ héten megyek uh-ra, 2 hete volt kislányunk 2300 gramm, kiváncsi leszek mekkora lesz ha kibújik:-) Irj ide, ha megszültél, én is irok:-)
2. vagyok. Hát nekem a dokim a jövõhéten szabin lest, így csak max. a hétvégén, kb. 20.-a körül szeretnék elõbb szülni, de hát ki tudja, hogy mi lesz. Egyre nehezebben vagyok már! :) )
A kérdező hozzászólása: Szió! Milyen véletlen, én dokim is szabin lesz, de mondta, bejön ha kell:-) Azért biztató! Én pedig már 17-e körül meg szeretnék szülni, mert karácsonykor itthon akarok lenni! Nekem van egy 4 és fél éves kisfiam is, így jó lenne nem kórházban tölteni a szentestét! Én is nehezen viselem már, sokat keményedik a hasam, már nem szedem ugye a panangint, és így kellemetlen nagyon. Kitartás, nincs sok hátra:-)


Szerintetek a hânyinger sűrű haskeményedés állandó pisilni járás jelentheti a szülés közelettét? Szombaton már egy ujnyira nyitva voltam.37 hetes vagyok

Legjobb válasz: Nem feltétlenül.Lehet ettõl az idióta idõtõl is. A haskeményedés az normális, nekem is sokat volt, még is 41. hétre szültem.Az állandó pisilni járás szintén, hisz a hormonok miatt is sokat jár az ember, meg hát a baba is rendesen tudja nyomni odalent a dolgokat.Ez hogy 1 ujjnyira nyitva vagy, az már nem olyan biztató, de szerintem ha sokat pihensz, akkor ki lehet húzni ezt a hátralévõ idõt már.

Nem feltétlenül.Lehet ettõl az idióta idõtõl is. A haskeményedés az normális, nekem is sokat volt, még is 41. hétre szültem.Az állandó pisilni járás szintén, hisz a hormonok miatt is sokat jár az ember, meg hát a baba is rendesen tudja nyomni odalent a dolgokat.Ez hogy 1 ujjnyira nyitva vagy, az már nem olyan biztató, de szerintem ha sokat pihensz, akkor ki lehet húzni ezt a hátralévõ idõt már.
Sajnos nem, ezt csinálom 2.-3. hete, mégsem indul be, én is már 2. ujjnyira vagyok nyitva. 38+5 h km
de jelentheti... szülés elött elõfordulhat hasmenés is..
nekem a 37. héten elment a nyákdugó, keményedek, volt egy idõszak amikor hányingerem és hasmenés volt 3 napig. most 39 és még mindig semmi...

37 hetes terhes vagyok 1.5ujjnyira nyitva a mészájam. A szülésnél ez jelent valami előnyt? Nagyon félek, hogy a fájdalmat nem tudom majd elviselni.

Legjobb válasz: Semmi elõnyt nem jelent, ilyenkor már általában nyitva van a méhszáj. A szülésnél 4-5 ujjnyira kell tágulni. De a szüléstõl ne félj, mert akkor csak rossazbb lesz minden. Az agy nagy úr ha úgy állsz hozzá, hogy fájni fog, nem fogom kibírni, akkor fájni fog és nagyon nagyon fogsz szenvedni, de attól még meg kell szülni. Állj úgy neki, hogy igen, fájni fog, de ki fogom bírni, sokan kibírták már elõttem. És konzultálj dokiddal a fájdalomcsillapítási lehetõségekrõl.

Semmi elõnyt nem jelent, ilyenkor már általában nyitva van a méhszáj. A szülésnél 4-5 ujjnyira kell tágulni. De a szüléstõl ne félj, mert akkor csak rossazbb lesz minden. Az agy nagy úr ha úgy állsz hozzá, hogy fájni fog, nem fogom kibírni, akkor fájni fog és nagyon nagyon fogsz szenvedni, de attól még meg kell szülni. Állj úgy neki, hogy igen, fájni fog, de ki fogom bírni, sokan kibírták már elõttem. És konzultálj dokiddal a fájdalomcsillapítási lehetõségekrõl.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ, megpróbálok nem kérni fájdalomcsillapítót, nem szeretem a gyógyszereket és a babának se hiszem, hogy jó.Próbálok majd inkább meleg fürdõt venni, meg másra gondolni.
Mind félünk a fájdalomtól egy kicsit... Nekem a gátmetszés volt a fixaideám.Hiába olvasok szüléstörténeteket, mindegyikben az van, hogy nagyon fáj, van aki kicsit jobban van aki nem annyira szemléletesen, de mindenki ezt írja.Aztán egyszer csak olvastam valakinél, hogy egy tisztességesen kijött aranyérhez képest a gyógyuló gátseb kutya füle.No most megismertem a tisztességesen kijött aranyeret, és nem is olyan vészes az.(No nem egy leányálom...)Ez segített ráeszmélni, hogy nem azért félünk, mert fájni fog, hanem mert ismeretlen, és új.Nem is a fájdalomtól félünk, hanem magától az ismeretlentõl.Mikor erre ráeszméltem, onnantól kezdve nem volt vissza út, és már nem félek semmitõl, sõt, várom már a pillanatot, amikor elkezdõdnek a fájások, és tudom, hogy minden egyes nappal közelebb kerülök ehhez a pillanathoz.Teljesen más így megélni a várandósságot, mint "félve".
Persze, hogy elõny! Gondold el, van aki ezért több órát vajúdik!
Szia! Nekem több órás erõs fájások után volt 2 ujjnyi, tehát szerintem ez csak jó!!! És egyáltalán ne félj, a szülés a legcsodálatosabb dolog a világon! Gondolj végig arra, hogy minden fájással kijjebb jön a babád, és a végén magadhoz ölelheted. Hidd el, saját tapasztalat, nem elviselhetetlen a fájdalom! Csak próbálj pozitívan állni a dolgokhoz és boldogan, a babádat nagyon várva, és meglátod, nagy élmény lesz! Nagyon szép szülést kívánok!

Ha 37 hetesen méhszáj érték 3100 (vagyis a külső van csak nyitva egy ujjnyira), akkor megint valószínű, hogy hosszú és nehéz szülésem lesz?

Az els?t túlhordtam 10 nappal :(Nála még a vajúdás kezdetekor vagyis 3 órája voltak 10 majd 5 perces fájásaim, b? egy ujjnyira voltam csak nyita. Az els? fájástól 17 óra telt el,míg a karomban tarthattam a lányom.

Legjobb válasz: Az nem jelent semmit. Nekem a 40. héten totál zárt méhszájam volt, 10 nappal késõbb burokrepesztéssel indították az elsõ babámat, 5,5 óra alatt megszületett. Most 38+4 vagyok és most is zárt a méhszájam még. Ennek ellenére bízom a hasonló "könnyû" szülésben.

Az nem jelent semmit. Nekem a 40. héten totál zárt méhszájam volt, 10 nappal késõbb burokrepesztéssel indították az elsõ babámat, 5, 5 óra alatt megszületett. Most 38+4 vagyok és most is zárt a méhszájam még. Ennek ellenére bízom a hasonló "könnyû" szülésben.
Nem függ össze, minden szülés más és más! Kérd meg a picit, hogy gyorsan bújjon majd ki és koncentrálj arra, hogy most könnyû és szép lesz! Sikerülni fog, szívbõl kívánom!
Ez sztem nem így van. Az elsõvel három ujjnyira voltam nyitva mire szülõszobára kerültem, ott leálltak a fájások így burokrepesztést csinált a doki így két óra múlva meglett a kisfiam. A másodiknál egy ujjnyira voltam nyitva amikor óriási fájásokkal bementem a szülõszobára, nem volt se burokrepesztés, se semmi és másfél óra múlva kint volt a második kisfiam is. Szóval a második szülés nekem sokkal gyorsabb volt, de intenzívebben jöttek a fájások és sokkal jobban is fájt. Elvileg minden további szülés gyorsabb, de erõsebbek a fájások. Legalábbis eddig mindenkitõl ezt hallom és tapasztaltam is, úgyhogy ne aggódj ez biztos gyorsabb szülés lesz!
Ez egyénfüggõ.Egy ujjnyira voltam nyitva, mikor elfolyt a magzatvizem.Ez éjjel 1-kor volt.Mire beértünk a kórházba fél kettõ volt.Tök vidám voltam, még fotó is készült, hogy én még a szülõszobán is nevetek.(Vidám természet vagyok.)Ekkor még fájásaim sem voltak.Mire beindult a szülés úgy igazán, hajnali 5 óra volt.Még mindig egy ujjnyira.Na, akkor már jöttek a fájások.Nem tágultam.Az orvosom azt mondta 12:00-kor meg lett volna a lányom, ha 11:30-kor nem császároznak, mert leesett a babám szívhangja.Tulajdonképpen 7 óra alatt megszültem volna, 1 ujjnyival.Hozzáteszem túlhordtam, már rég indítani kellett volna, 41.hét volt.

37 hetesen, nyákdugó távoztott, méhszáj nyitva, baba nagyon mocorog, de kőkemény a pocak. Ugye normáslis? Mennék már szülni.

Legjobb válasz: Ezzel még ne menj szülni,majd ha fájások is lesznek vagy a magzatvíz elmegy! Na és persze doki nem vagyok,esetleg nála érdeklõdj:-) Könnyû szülést,jó babázást kívánok!

Ezzel még ne menj szülni, majd ha fájások is lesznek vagy a magzatvíz elmegy! Na és persze doki nem vagyok, esetleg nála érdeklõdj:-) Könnyû szülést, jó babázást kívánok!
A doki mondta, hogy a méhszáj nyitva van? Azzal már nem szokás befektetni a kismamát a kórházba? Ha a nyákdugó távozott, már csak napok kérdése és megvan a bébi! Könnyû szülést kívánok neked!
ha rendszeresen keményedik a pocak, azt hiszem 8 percenként akkor mondták nekem h induljak....szerintem zuhanyozz le és induljatok el a kórházba.....ha még nem indultál....:)
A kérdező hozzászólása: Köszönom a válaszokat, még sehol semmi, a pocakom bekeményedik mint egy nagy dinnye, valósággal érzem a súlyát, nem olyan mint amikor a méhösszehúzódásoktól kemény.És csak várok és várok mint egy partra vetett bálna:)
nekem ilyenek voltak a jóslók, de az csak egy este tartott, talán 1-2 óráig, aztán úgy három hétre kellett mennem, mondjuk még van legalább egy heted szerintem..jó szülést!!!

37 hetes km vagyok egy ujjnyira nyitva vagyok az baj csak keményedéseket érzek a pocimban föleg este? Aki szült már milyen érzés ha elfolyik a magzatviz? Még mennyi lehet? Nov 8 ra vok kiirva de azt mondták okt 26-ig nem huzzom ki.

Legjobb válasz: Szia :O) Én nov 7re vok kiírva! És én is félek,h elöbb jön,bár 2hete teljesen zárt volt a méhszájam,de a doki akkor mondta,h 57cm és 3200-3500 között van,szóval nagy baba lesz! Sõt a 7en majd leszakadt a derekam,sugárzott a combomba,1,5 órán kersztül rendszertelenül fájt,keményedett a pocim,majd remegett a belsõcombom..szóval én már azt hittem,h itt az idõ,de elmúlt-talán már nyílik a méhszáj :) Miért mondta neked a dokid,h okt 26ig nem húzod ki? Ezt mibõl látta? Várom válaszod :O) -köszi!

Szia :O) Én nov 7re vok kiírva! És én is félek, h elöbb jön, bár 2hete teljesen zárt volt a méhszájam, de a doki akkor mondta, h 57cm és 3200-3500 között van, szóval nagy baba lesz! Sõt a 7en majd leszakadt a derekam, sugárzott a combomba, 1, 5 órán kersztül rendszertelenül fájt, keményedett a pocim, majd remegett a belsõcombom..szóval én már azt hittem, h itt az idõ, de elmúlt-talán már nyílik a méhszáj :) Miért mondta neked a dokid, h okt 26ig nem húzod ki? Ezt mibõl látta? Várom válaszod :O) -köszi!
Ja és ha keményedik, akkor mindenképp tedd magad vízszintesbe! Nekem pl este a meleg zuhany után szokott és akkor nem is vok jól! Pihenj! :O)
Szia, Én 37+2 hetesen szültem mert szivárgott a magzatvíz. Nem éreztem semmit csak azt hogy csurog valami de kicsit. Mintha erõs folyást éreznél. Aztán bementünk a kórházba és ott ment el a víz. Érzés nélkül csak azt éreztem mintha leöntöttek volna egy vödör vizzel deréktól lefele. :) Szóval áztam. De akkor már az nem érdekelt. :)
A kérdező hozzászólása: Ez jó kérdés.Öszinte leszek nem kérdeztem rá mert ideges voltam több mint 4 órát vártam rá.De a védönöm is azt mondta, hogy nem huzzom ki mert elvileg okt 26-án kéne mennem uh-ra.De megyek majd 22-én dokihoz akkor megkérdezem töle.Meg az az igazság sokat hiztam 25 kg-nál járok.De én is gyanitom hogy jövöhét végére meglesz ez nöi megérzés.De majd meglátjuk az a lényeg, hogy minden oké legyen.
Szia! Nekem mind a háromszor magzatvíz elfolyással indult. Az elsõnél teljesen váratlanul, minden elõjel nélkül elkezdett folyni, elõször picit, lefeküdtem, utána mikor feláltam nagyon. A másodinál elõzõ nap délután 15 perces fájásaim voltak, bele feküdtem egy kád meleg vízbe és elmult. Másnap reggel elfolyt a magzatvíz. A harmadiknál is csak elfolyt a magzatvíz, mondjuk itt már elég sokat keményedett a hasam. Ja, az elsõ 34 hétre, a második 38 hétre, a harmadik 39 hétre született. Én is csak keményedéseket éreztem, a görcsök a magzatvíz elfolyás után jöttek. Ha elfolyik a magzatvíz én ahoz tudnám hasonlítani, mintha pisilnél , csak ezt nem lehet megállítani. Nem sokára babázol.:O) Könnyû szülést és jó egészséget kívánok.
Szeretem ezt a nem húzod ki addig dumát... A 29. héttõl koraszüléssel voltam fenyegetve, feküdtem kórházban is visszatartáson, majd 8 napot túlhordtam.... Errõl ennyit. A magzatvízet egyáltalán nem éreztem folnyi, mikor a doki repesztette a burkot. Miért lenne baj, hogy csak keményedéseket érzel? Mit sezretnél ég érezni?
A kérdező hozzászólása: Köszike a válaszokat !!!!!

37 hetes kismama vagyok hétfön voltam a szülésznőnél aki azt mondta 2 újjnyira nyitva a méhszáj. Normális ez?

De azt mondta ez normális bár valószin?, hogy el?bb szülök. Ma megkérdeztem a dokit aki azt mondta 2 újjnyinál nagyon könnyen meglehet szülni. Más is volt igy?

Legjobb válasz: Sokan vagyunk így nyugi . Bár én még simán kihordtam idõre a picit . Már ne ülj bele a kádba csak zuhanyozz.Nekem segített vajudáskor hogy forró vizzel locsoltama pocim .Sok sikert!

Sokan vagyunk így nyugi . Bár én még simán kihordtam idõre a picit . Már ne ülj bele a kádba csak zuhanyozz.Nekem segített vajudáskor hogy forró vizzel locsoltama pocim .Sok sikert!
A jelekre figyelj, mert ha ennyire nyitva vagy kevesebb idõd van a kórházba jutni..ha bizonyosak a fájások, vagy elfolyika víz...indulás azonnal.A 36. hét után már nem tartják vissza a babát. Egyébként normális dolog, mert valószínû a te lenti szöveteid eddig tudták a baba és a méhed stb súlyát megtartani..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!