Találatok a következő kifejezésre: 37 hetes Amikor (36 db)

Milyen az amikor tényleg beindul a szülés? Mit kell érezni olyankor és mennyire? Mihez lehetne leginkább hasonlítani a fájásokat? 37 hetes pocakos!

Legjobb válasz: 37 hetesen szültem::)csüt még totál zárva voltam hasam is fent volt, pénteken du elkezdett fájni erõsen 20percenként, majd 10, 5, 3 percenként, szombat reggel mentünk b a kórházba, 10 órára baba lett...nem lehet semmihez fájdalmat hasonlítani, de észre fogod venni h már ez az!Könnyû szülést

37 hetesen szültem::) csüt még totál zárva voltam hasam is fent volt, pénteken du elkezdett fájni erõsen 20percenként, majd 10, 5, 3 percenként, szombat reggel mentünk b a kórházba, 10 órára baba lett...nem lehet semmihez fájdalmat hasonlítani, de észre fogod venni h már ez az!Könnyû szülést
Ez jó kérdés! Én mindenkitõl azt hallottam, hogy menses szerû göcsökkel indul. Nekem egyáltalán nem voltak görcseim, szak keményedtem, és a derekam, csípõm le akart szakadni.
A kérdező hozzászólása: 2. válaszoló! És milyen idõközönként keményedtél?
Nekem sem voltak fájásaim, jóslófájásaim sem. Csak a hasam keményedett egyre többet. 6 nappal hordtam túl, aznap, ha jól emlékszem, úgy fél óránként keményedett a hasam. Reggel magzatvízvizsgálaton mondták, hogy kitágultam, így indították a szülést. Mikor rámkötötték az infúziót és beindultak a fájások, azok nekem menzesszerûek voltak, csak erõsebbek. Aztán egyre erõsebbek... :) Infúziótól számolva, kb. 5, 5 óra alatt született a kisfiam. Könnyû és gyors szülést kívánok!
Szia! Nekem csak a derekam fáj! A pocakomba semmit nem éreztem, de a derekamba annál inkább. 12 órakor voltam POSE-n (ott éreztem az erõs keményedéseket), 15-tól elkezdett fájni a derekam 5 percenként. Egyre sûrûbb lett és jött hozzá székelési inger is.17-kor már 3 percesek voltak. Ekkor már csak levegõt visszatartva lábujjhegyen állva "vészeltem át" a fájásokat. 18-kor beértünk a kórházba, 20:30kor a kezembe volt a kisfiam. :) ) A dokimat is felhívtam du.-n, hogy szerintem indulok hozzá, de azt monda amig a pocimba nem érzek semmit az csak jóslófájás. Hát õ is meglepõdött amikor bementem hozzá és bizony szültünk. Pedig egy nagyon jó, tapasztalt, neves doki. Szóval figyelj oda a derékfájásokra is! Könnyû szülést! 10 hetes anyuka!
2.vagyok. Hát a végén már 2-3 percenként, még jó, hogy úgy döntöttem, azért bemegyek a szülészetre. Éppen szültem... :)
Nekem is menszesz görcsökre hasonlókat mondtak, ehhez képest én inkább egy jó hátbarúgást éreztem! Erre keltem hajnali egykor, és csak miután 10 perc múlva megismétlõdõtt, jöttem rá, hogy ezek már a fájások. Azt is mondták, hogy amikor már "közel a cél" nagyon gyakran járssz wc-re, mert ürít a szervezet a szüléshez. Ez bejött nálam is! 2-tõl 3-ig a wc és a fürdõszoba között rohangáltam, így amikor ez abbamaradt, elindultunk a kórházba a férjemmel, a magzatvízem csak 4-kor ment el...és 7.20-kor lett meg a Babánk!

Miért nem szedhetem a magnéziumot a 36. hét után? Nekem az orvosom nem szólt emiatt, sőt, mivel elég kellemetlen amikor keményedik a pocim, azt mondta szedjek nyugodtan 1 db-al többet naponta.37 heteske

Legjobb válasz: Szia. Pontosan tegnap kérdeztem rá a dokimnál! Azt mondta, hogy ez a védõnõk által, elõszeretettel terjesztett hülyeség, hogy a 36. héttõl nem szabad szedni! De szabad, sõt a magnézium a legjobb gyógyszer a toxémia ellen! És ha tényleg megindul a szülés, nincs annyi magnézium, hogy visszatartsa! Üdv 37 hetes kismama

Szia. Pontosan tegnap kérdeztem rá a dokimnál! Azt mondta, hogy ez a védõnõk által, elõszeretettel terjesztett hülyeség, hogy a 36. héttõl nem szabad szedni! De szabad, sõt a magnézium a legjobb gyógyszer a toxémia ellen! És ha tényleg megindul a szülés, nincs annyi magnézium, hogy visszatartsa! Üdv 37 hetes kismama
A magnéziumnak görcsoldó hatása van, ami elnyomhatja a jóslófájásokat, amire szükség van, hogy felkészítse a méhet a szülésre.Ha nagyobb adagban szeded, szüléskor fájásgyengeséget okozhat, ami szintén nem jó.
azért nem ajánlatos szedni, mert elnyomhatja a simaizomlazító hatása a valódi fájásokat majd......
Valószínûleg a dokid azért mondta, hogy még emelheted, mert úgy gondolja maradjon csak bent az a baba amíg lehet..gondolom minden rendben vele.. Viszont a magnézium megakadályozhatja a méhösszehúzódást, keményedést, aminek a hatásáramegnyílna a méhszáj és beindulna a szülés...ha ezt sokáig gátolod, akkor még a 40. héten sem fogsz szülni, mert nem tud a méhed dolgozni, ugyanis ellazítod...szedheted, de azért a 38.héten érdemes elhagyni...legkésõbb, a végén még a fájásokat sem fogod érezni, mert úgy belazít.
MIÉRT vannak lepontozva a jó válaszok??? nem értem, ki az a m..ha aki ezzel szórakozik?! és csodálkoznak hogy nem jön annyi válasz a kérdésekre. hát miért is írjunk, ha amúgy is lepontozzák? minek?
Az én válaszom meg el is tûnt, úgy lepontozták. Nem értem, miért kell azért lepontozni, mert leírom amit a doki mondott? Most honnan tudjátok, hogy nem igaz? Azért ez kurvára szarul esik, hogy az ember veszi a fáradtságot, és próbál segítni, ti meg a béka segge alá pontoztok. Hát ezek után, mint ahogy mások is írták már, a franc se fog segíteni.
A kérdező hozzászólása: Én senkit nem pontoztam le, esküszöm ;o).... Márcsak azért sem, mert én is sokszor tapasztalom, hogy adok egy konkrét választ, ami hasznosabb nem is lehetne, és lepontoznak a se**fejek... Szóval megértek mindenkit...

Egy hete a doki szerint 1000 volt a méhszájam, és már enyhe jósló fájásaim is vannak, amik egyre erősödnek, de nem mindennaposak. 37 hetes vagyok. Kb. mennyi időm lehet még?

Legjobb válasz: ezt nehéz megtippelni.én is 37 hetes vagyok.nekem is vannak jóslófájásaim de nekem 2 napja még 3000 volt a méhszájam.ha nincs más tüneted szerintem kihúzod a végéig :) sok sikert

ezt nehéz megtippelni.én is 37 hetes vagyok.nekem is vannak jóslófájásaim de nekem 2 napja még 3000 volt a méhszájam.ha nincs más tüneted szerintem kihúzod a végéig :) sok sikert


Hogy lehet ez? Ma voltam 12. heti uh vizsgálaton CRL:63mm ami megfelel ennek a hétnek. Mégis júli 28-ra vagyok kiírva, amikor még csak elméletileg 37 hetes leszek! Ez nem világos, kicsit furcsa!

Legjobb válasz: uh szerint vagy akkorra kiírva v mensi szerint, mert mensi szerint haladok, uh engem is mindig lõre hozzott, s annak volt igaza mert 37 hétre szültem

uh szerint vagy akkorra kiírva v mensi szerint, mert mensi szerint haladok, uh engem is mindig lõre hozzott, s annak volt igaza mert 37 hétre szültem
A kérdező hozzászólása: A védõnõ szerint vagyok kiírva aki az utolsó havim elsõ napjától számolt...
aha, majd doki is kiír...amúgy meg igazából mindegy:) egy két hét eltérés...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, igaz az a lényeg, hogy már ekkora és legalább látszik! Köszi még egyszer!
Szia, Nekem a manóm 12w0dsen 13w2dnek felelt meg, így a szülés idõpontja is elõrébb került, mert méretei alapján így jött ki, amúgy a dokim, védõnénim is a számoltat nézi, minden labort az szerint csinálnak... (biztos annyi, amennyinek számolják, abban a hónapban egyszer voltunk együtt a párommal, mikor fogant...)
Lehet eltérés a számított terhesség és a valós terhesség között, akár egy-két hét is. Emiatt tényleg nem kell izgulni. (amúgy az elõzõ hozzászólótól kérdezném, miért kell ezt így írni, hogy w meg d ? Olyan zavaró, vagy nem magyar vagy? VAgy most ez a "menõ"?)
Nekem a 12. héten 72 mm volt a babám, egyértelmû volt, hogy nagyobb mégse változtattak a kiíráson. Azt mondtaa doki, hogy 2 hétel nagyobbnak felel meg. A méretek szerint, viszont az utolsó mensi elsõ napjától voltam kiírva továbbra is. A 38. héten szültem 3960 -al és 55 cm-rel. Úgyhogy bejött a két hétel nagyobb dolog. Jó babavárást!

36 hetes kismamaként elbizonytalanodtam, amikor az ultrahangon a babám egyes méretei nagyban eltértek. BPD: 92mm (37 hetes terhességnek felel meg), Fl: 34 hetes terhességnek felel meg. A genetikai tényezőkön kívül ezt mi befolyásolhatja még?

Legjobb válasz: Pld. hogy milyen pontosan tudják mérni a combcsont hosszát, mennyire figyel oda a vizsgáló, a baba milyen szögben "vetõdik" az uh fejre... Ez még nem nagy eltérés. A súlybecslésnél is nagy eltérések lehetnek pontosan ezek miatt.

Pld. hogy milyen pontosan tudják mérni a combcsont hosszát, mennyire figyel oda a vizsgáló, a baba milyen szögben "vetõdik" az uh fejre... Ez még nem nagy eltérés. A súlybecslésnél is nagy eltérések lehetnek pontosan ezek miatt.
Szia. A mi adataink is így tértek el. Most a makkegészséges 8 hetes kislányomat tartom a karomban. Lehet rövidebb a lába.
Nálam is ez a probléma. 37 hetes uh-on nekem a bpd csak 83 mm, az fl is csak 60 mm. Állítólag nagyon pici lesz, de remélem nem lesz azon kívül semmi baj!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, remélem, hogy "csak" pici a baba, s nem valami fejlõdési rendellenesség áll a háttérben.
Ne aggódj. Ha gond lenne, akkor szóltak volna, vagy elküldenek egy újabb uh-ra. Amúgy ahány uh-gép annyi féle kort ír ki ugyan arra az értékre (tapasztalat)! Na meg ahogy az elsõ írta, nem tudnak azért teljesen pontosan mérni.

37 hetes vagyok. A védőnőm elfelejtett cytomegalovírost nézetni, amit most bepotoltatott. cytomegalovírus IgG pozitív cytomegalovírus IgM kétes. A neten azt olvastam ez gondot okozhat. Valakinek van ilyen eredménye?

Ugye nem okozhatot gondot a babánál?

Legjobb válasz: Szia.Nekem is volt TORCH vizsgálatom, és én ugy tudom, mert az orvos mondta, hogy ha az IgG-d pozitiv az azt jelenti, hogy már átestél azon,és az IgM kétes az pedig azt, hogy van rá hajlamod hogy ujra megfertözödhetsz, de ez nem azt jelenti, hogy meg is fogsz.Ugyhogy szerintem ne agodj feleslegessen kérdezd meg a dokitól õ többet fog tudni mondani.Üdv 31 heteske

Szia.Nekem is volt TORCH vizsgálatom, és én ugy tudom, mert az orvos mondta, hogy ha az IgG-d pozitiv az azt jelenti, hogy már átestél azon, és az IgM kétes az pedig azt, hogy van rá hajlamod hogy ujra megfertözödhetsz, de ez nem azt jelenti, hogy meg is fogsz.Ugyhogy szerintem ne agodj feleslegessen kérdezd meg a dokitól õ többet fog tudni mondani.Üdv 31 heteske

37 hetes terhes vagyok! Amikor lehajolok pukkanásszerű hangot hallok a hasamból! Mi lehet ez?

Legjobb válasz: Én is hallok kis pattogó hangokat a hasamból még fekve is. Én se tudom mi lehet ez, de biztos normális, ha már ketten vagyunk így. Lehet, hogy a magzatvízben lubickol a baba?:-) 38 hetes kismama

Én is hallok kis pattogó hangokat a hasamból még fekve is. Én se tudom mi lehet ez, de biztos normális, ha már ketten vagyunk így. Lehet, hogy a magzatvízben lubickol a baba?:-) 38 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: hát lehetséges!:) ))
Ne hajolgassatok, csak legugolni szabad! Én még nem hallottam pukkanást 39 hetes pocakos
:) Nekem is van ilyen sokszor. Szerintem a magzatvíz lehet. 38 hetes kismama

37 hetes terhes vagyok! Holnap lesz egy rendkivuli Uh-am mert a szuleszno szerint ket het alatt hirtelen tul nagyot nott a babam. Mit jelenthet ez? Lehet, hogy elobb elinditjak a szulest ha kiderul, hogy a baba tul nagy mar most?

Ket hete 35cm volt a hasam hossza ma viszont 42.5cm.Szerintem kicsit elmerte.Volt valakinek hasonlo tapasztalata?

Legjobb válasz: Szia. Nekem a védõnõ mérte a hasamat és egyszer azért lett kevesebb az eredmény, mert a baba keresztbe feküdt a hasamban és nem függõlegesen helyezkedett el. Szerintem nálad is errõl van szó, ne idegeskedj. Üdv, 38 hetes kismama

Szia. Nekem a védõnõ mérte a hasamat és egyszer azért lett kevesebb az eredmény, mert a baba keresztbe feküdt a hasamban és nem függõlegesen helyezkedett el. Szerintem nálad is errõl van szó, ne idegeskedj. Üdv, 38 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Koszi.Csak azt nem tudom, hogy ennek a meregetesnek mi haszna van.En alapbol magas vagyok.Ebbol kifolyolag a felsotestem is hosszu.Szerintem ez alapjan nem lehet a baba hosszat meghatarozni, hogy milyen hosszu a hasam.Csoda , hogy elkuldott Uh-ra.Itt nem divat.Az utolso Uh-am 26 hetesen volt.
Szia. Megint én. Ezzel a méréssel a méhed nagyságát mérik.
A kérdező hozzászólása: Koszi szepen!
e én errõl még nem is hallottam, hogy bármi köze lenne ezekhez az adatokhoz.NEkem úgy kellett kérnem, hogy mérje már meg, mert mindig elfelejti.Amúgy sztem nem sok ez a nagyság növekedés.Ezekben a hetekben nõ iszonyat nagyot.Én 3hét alatt totál szétrepedtem és nekem pl már 36hetesen a nagy uh adatai szerinz 38hetes babám volt méretileg.Szval ne aggódj, a dokim viszopnt azt mondta , igazán pontos adatokat az elsõ két nagy uh-ból lehet levonni csak, szval ezek már csak megközelítõ értékek.Ne idegeskedj , nem lesz semmi gond.38hetes kismama
A kérdező hozzászólása: koszonom neked is.
Én 35 hetes vagyok, hatalmas pocakkal, de eddig senki nem mérte meg mekkora.. mindig csak az ultrahangon nézik a baba méreteit. Nyugodj meg, az én babám már most 39 hetesnek felel meg. Persze mondta az orvos, hogy igazi adatot csak akkor tudnak mondani, ha már kezükben lesz a baba.. :-)

37 hetes vagyok. Amikor belenyilallik a hasam aljába, és a szülésre gondolok, elfog a pánik, persze nem kóros, csak be vagyok tojva a szüléstől. Érzi azt egy nő ha itt az idő?

Legjobb válasz: szia! én 36 hétre szültem. josló fájásaim voltak korábban, de igazából aznap mikor hajnalban beindult a szülés, csak annyit éreztem hogy sehogy nem jó, sem ülni, sem állni, kicsit feszültebb voltam, és hallgatag. aztán hajnalban elkezdett folyni a magzatvíz. ez elég konkrét volt :))). én is be voltam tojva. :) sõt , hajnalban toporogtam ott, hogy most mit is kellene csinálni?? :D aztán minden ment a maga útján. akkor már nincs visszaút :). de mikor a hasadra fektetik majd a kis prüntyit, annál nincs felemelõbb érzés :). minden rendben lesz ne aggódj :). üdv 2 hetes prüntyike anyukája :)

szia! én 36 hétre szültem. josló fájásaim voltak korábban, de igazából aznap mikor hajnalban beindult a szülés, csak annyit éreztem hogy sehogy nem jó, sem ülni, sem állni, kicsit feszültebb voltam, és hallgatag. aztán hajnalban elkezdett folyni a magzatvíz. ez elég konkrét volt :) )). én is be voltam tojva. :) sõt , hajnalban toporogtam ott, hogy most mit is kellene csinálni?? :D aztán minden ment a maga útján. akkor már nincs visszaút :) . de mikor a hasadra fektetik majd a kis prüntyit, annál nincs felemelõbb érzés :) . minden rendben lesz ne aggódj :) . üdv 2 hetes prüntyike anyukája :)
mégcsak a 34.hétben vagyok de már sokat gondolok a szülésre.én is attól tartok, mi van ha nem veszem észre hogy jön a baba?persze észre fogom venni:D és próbálom magam úgy beállítani, hogy a gondolatnak teremtõ ereje van.szóval pozítivan gondolok az egészre, hiába pánikolok, akkor is egyszercsak kibújik:D, / és várom is nagyon, nagyon szeretném már látni, persze még 2-3hétig jó lenne neki ha így együtt maradnánk, de ki tudja?sok a josló fájásom:( /és rosszabb ha stresszelem magam.és nem utolsó sorban valahol olvastam, "nem én szülök, hanem Õ születik meg".engem ez a gondolat annyira megnyugtat, olyan szép.próbálj jó dolgokra koncentrálni. boldog babavárást és szép, könnyû szülést és boldog babázást kívánok neked!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, aranyosak vagytok.
Szia!Természetes dolog , hogy félsz a szüléstõl, de igazából fel kell készülni rá.Piskóta a jósló fájás a szülési fájdalomhóz képest(hidd el megéri).Minden fájdalmat elfelejtel mikor a babádat a kezedbe adják.
Szia! Én a 34. héten vagyok, egy-két hete már egyre kevésbé félek a szüléstõl, próbálok arra gondolni, milyen jó lesz, ha meglesz a baba, már nagyon-nagyon várjuk. Kitartás, türelem. :-)

A 37. hetes kismama vagyok. Eddig 2 CTG-n voltam, és mind a 2x magas volt (170 körüli - amikor mozog) a babám szívfrekvenciája. Ennek mi lehet az oka?

UH-on semmiféle eltérés nem látható. Most van min törni a fejem!

Legjobb válasz: Mozog a baba a vizsgálat közben ezért emelkedik a pulzusa. Ez a jó!!! Ha nem lenne ennyi lépcsõzni kellene. 40. hetes kismama

Mozog a baba a vizsgálat közben ezért emelkedik a pulzusa. Ez a jó!!! Ha nem lenne ennyi lépcsõzni kellene. 40. hetes kismama


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!