Találatok a következő kifejezésre: 37 hetes 3 (56 db)

Ha szivárog vagy folyik a magzatviz mindenképp szülünk? Nagy mennyiségü viz szerü folyásom van tegnap reggeltől? Magzatviz? 37 hetes+3 napos pocakos

Legjobb válasz: Szedd össze a cuccaid és menjetek a kórházba! A magzatvízfolyás pont olyan indok, mint ha vérzés v. 5-3 perces fájásaid lennének, indulni kell, ne tétovázz! Könnyû és gyors szülést!

Szedd össze a cuccaid és menjetek a kórházba! A magzatvízfolyás pont olyan indok, mint ha vérzés v. 5-3 perces fájásaid lennének, indulni kell, ne tétovázz! Könnyû és gyors szülést!
Remélem már a kórházban vagy... nekem is szivárgott, aznap indítottak is, mert ilyenkor fennáll a fertõzés veszélye és záros idõn belül meg kell születnie a babának... Minden jót!
Szurkolok, hogy minden rendben legyen, majd írd meg, hogy mi lett!
Há ha tényleg nagyobbb mennyiségû a folyás, az lehet magzatvíz. Ha szivárog vagy elfolyik, akkor viszont azonnal be kell menni a kórházba, mert onnéttól kezdve ott minden nyitva van, fertõzésveszélyes!
2hónapja én is így rohantam be a szülészetre, és nem magzatvíz volt, állt a burok, és nem folyt a magzatvíz. Annyira sok vizes nyákom volt:(, hogy azt valóban annak lehetett hinni(átázott az ágy) fél napot várhattam, mire szültem, de nem folyt el a magzatvíz, spontán indult. Jobb ha megnézik, mi is az, ha nem folyik, akkor jó, ha folyik akkor is, de mindenképp nézze meg doki.

37 hetesen 3, 5kg-os faros magzat megfordulhat még?

Nincs fogadott orvosom,a Péterfybe fogok szülni,azt hittem ez is könnyed lesz mint az első szülésem(2:20-ra mentem be a kórházba és 3:55-kor már anyuka voltam),de most azt mondta az sztk-s nőgyógyász,hogy nem ártana gyorsan megbeszélni egy orvossal a szülést,mert már nem fog befordulni és nagy a magzat.

Legjobb válasz: Valószínû, hogy már nem fog megfordulni... Tényleg kellene már valakivel beszélni a szülésrõl...

Valószínû, hogy már nem fog megfordulni... Tényleg kellene már valakivel beszélni a szülésrõl...
11-es vagyok, ha faros a baba, elõtte mindenképp ellenõrizni fogják, mikor szülsz, emiatt ne aggódj.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Még reménykedem, lesz még 12-én egy UH-m , (ha addig meg nem szülök), hátha addigra megfordul, na meg 7-én ctg, 8-án védõnõ, szóval mindenkit megkérdezek ez ügyben.
Szia, nekem egész eddig faros volt a babám, már nem sok esélyt láttunk rá, hogy befordul, majd pár nappal ezelõtt már fejvégûnek mutatta az uh :) Egy tipp: ha észreveszed, hogy valahogy megváltozott a pocakod alakja (pl. kisebbnek látod vagy lejjebb) akkor valószínû, hogy megfordult. Amúgy nekem kétszer fordult vissza farosba elõtte, egyszer sem éreztem, valószínûleg éjjel történhetett, amikor aludtam, úgyhogy biztosat csak az uh tud mondani :) Sok szerencsét és boldog babavárást! 39 hkm
38 hetesen fordult be a lányom 3740gramm volt
Kedves 7-es! Nem tudom, hogy másnál mi volt az ok, amiért faros volt a baba, de nálam azért nem tudtak megfordulni, mert kétszarvú méhem van, és nem volt hely megfordulni.Sõt a nagyobbiknak a lába be volt akadva az egyik szarvba, és hiába próbálkozott nem sikerült.Ha még én is erõltetem, bizony galiba is lehetett volna belõle.A kicsi pedig annyira próbálkozott, hogy 36 hetesen burkot repesztett.Nekem ezért nem is szabadott próbálkoznom.De ezen kívül számtalan oka lehet a farfekvésnek. Abban igazad van, hogy senkinek nem ideális, ha úgy fekszik. 6-os voltam
Nekem is azt mondta az orvosom, hogy általában oka van annak, hogy faros a baba. Nekem is mind a kettõ gyerekem faros volt, eszembe sem jutott praktikákat alkalmazni. Ha akar megfordul, ha ne makkor úgy marad. Úgy maradt mind a kettõ. A kicsi egyszer próbálkozott 35 hetesen. Átfordult harántba, úgy volt 1 hétig, majd visszafordult medencevégûbe, ráadásul nem is popsival, hanem lábtartásosan. Szerintem könyveld el, hogy nagy valószínûséggel így marad a babád. Ha nem akarsz orvost fogadni, érdeklõdj utána, hogy mire számíthatsz így, orvos nélkül.
"Annak oka van, hogy faros a baba, nem biztos, hogy jó ötlet beforgatni..." EZT kifejtené valaki bövebben? Mert a gyereknek (IS) az a jobb, ha NEM farfekvéses, annak SEMMI elönye sincs, csak hátránya.
Szerintem is nehéz már 37 hetesen orvost találni, persze nem lehetetlen. És igen, igaza van az 5-nek.Nekem mindkét csemetém faros volt, és azt mondta az orvosom, hogy nem véletlenül vannak úgy, ne próbálkozzak semmiféle praktikával. Azt gondolom, hogy lelkiekben készülj fel császárra!Sok sikert!
Könnyû mondani, hogy keressen jó orvost 37 hetesen... Annak oka van, hogy faros a baba, nem biztos, hogy jó ötlet beforgatni...
1. Ilyenkor a saccolt súly a legtöbb esetben nem stimmel, nekem 3400-at jósolt az orvos, és 2800 lett. 2. A baba akár az utolsó napokban is megfordulhat, de nem biztos. 3. A helyedben keresnék egy jó orvost, mert akkor legalább valakire számíthatsz.
Vannak egyébként pózok a befordítás segítésére. Amikor pl. négykézláb állsz, az is segíthet neki. 2. voltam.
A 38 hetes koráig van ideje arra, hogy megforduljon, ez az elfogadott.
Én 38 hetes voltam amikor az uh szerint faros volt a babám, be is utaltak kórházba.(ez pénteki nap volt).hétfõn mikor befeküdtem és megnézték már fejvégû volt, de már nem engedtek haza.40+4 hétre szültem, végig fejvégû maradt.3200 grammal született a fiam. most végig faros volt a babám, pár napja nézte meg a doki uh-n, akkor már fejvégût mutatott.37 hetes vagyok.

Szerintetek az normális, hogy betöltött 37 hetes koromig nem kell mennem ctg-re? 3. császár ráadásul, 33 hetes ultrahang volt utoljara.

Elvileg nem is lesz több ultrahang. Hegvastagsàgot, áramlást nem néztek. Méhlepény érettsége passz. Ráadásul terhességi diabéteszem van, igaz diéta elég volt, inzulin nem kellett. Ja, es van maganorvosom.

Legjobb válasz: Amikor én szültem 3 éve, nálunk is a 37. héttõl volt nst, elõbb nem. Uh-s vizsgálat pedig még volt 36 hetesen. De most meg már talán egy rokonunk mintha azt mondta volna, õ tavaly szülte a második babáját, hogy most elõbb kellett kezdeni az nst-t. Szerintem ha nem küldenek, akkor nem kell. De kérdezz rá. Mert szerintem ahány kórház, annyi szokás.

Amikor én szültem 3 éve, nálunk is a 37. héttõl volt nst, elõbb nem. Uh-s vizsgálat pedig még volt 36 hetesen. De most meg már talán egy rokonunk mintha azt mondta volna, õ tavaly szülte a második babáját, hogy most elõbb kellett kezdeni az nst-t. Szerintem ha nem küldenek, akkor nem kell. De kérdezz rá. Mert szerintem ahány kórház, annyi szokás.
Szia! Nekem 4.császárom lesz. Nálunk is csak betöltött 37.héttõl kell menni hetente NST-re, de ez nem azt jelenti, hogy 40.hétig kell menned. Beszélj az orvosoddal, hogy mikorra tervezi a császár idõpontját. Nekem nincs fogadott orvosom, de az elejétõl kezdve ugyanahhoz járok, így neki kell kiírnia. Ha van dokid, azzal beszélj, ha nincs, akkor azzal, amelyikhez jársz. 3.császárnál már nem húzzák ki a 40.hetet.
A kérdező hozzászólása: Koszi. Akkor nem aggodok. Elvileg 39. heten mutet. Masodik: 4. csaszar... Azta. Gratulalok :)
Nincs összefüggés! Boldog babavárást vigyázz magadra!
mindhárom gyermekem túlhordtam 10 nappal, ebbõl kettõt indítottak, harmadik spontán beindult, most a 4. fiammal a 36. hétben vagyok, kíváncsi leszek én is nagyon mikor indul meg a szülésem :-) pedig a ciklusom normális 28/5 napos...

37 hetes kismama vagyok. Mar kb.3-4napja estenkent nagyon kemeny a hasam. De az egesz hasam es eleg sokaig, van hogy egy oraig is. Meg fajdogal is neha, de igazi joslom meg csak 1x volt. Ez normalis? Masnak is van ilyen?

Legjobb válasz: Szia! Nekem 36 hetesen kezdõdött. Legalább hatszor voltak jóslóim a 3 hét alatt órákon keresztül. Mikor szülni mentem, akkor is úgy indult. 9 órán keresztül nem mertem elindulni a kórházba, mert mi van, ha elmúlik...:)

Szia! Nekem 36 hetesen kezdõdött. Legalább hatszor voltak jóslóim a 3 hét alatt órákon keresztül. Mikor szülni mentem, akkor is úgy indult. 9 órán keresztül nem mertem elindulni a kórházba, mert mi van, ha elmúlik...:)
Ez teljesen természetes.Nekem az utolsó kéthétben kemény volt mint a kõ, mégis két napot késett a legény.
Ez teljesen természetes. A méhed el kezdett 'eddzeni' a nagy napra. Amikor itt az idõ, ugyanilyen keményedéseket fogsz érezni + még enyhén majd erõsebben a menstruációs görcsökhöz hasonló fájdalmakat. Nekem amikor kellemetlenek voltak a keményedések, felálltam és elkezdtem táncolni úgy, mint amikor lassúzik az ember és sokkal elviselhetõbb volt. Ezt szülés alatt is kipróbálhatod, nagyon sokat tud segíteni! Könnyû szülést kívánok :) ))

37 hetes vagyok.3 napja sajog a derekam. Ugye nem a közelgő szülést jelzi?

Szeretném ha még bent maradna 3 hétig. 2 baba

Legjobb válasz: Hát!! Nekem egy ponton fájt a hátam de nagyon 2 napig! 37. héten ezek után beindult a szülés!

Hát!! Nekem egy ponton fájt a hátam de nagyon 2 napig! 37. héten ezek után beindult a szülés!
Nekem a 36+4. napon kezdõdött, 3 napig fájt, a 3. napon már majdnem leszakadt, néha rendszerezõdött is. Végül kerek 37. héten bementünk este, mert már nem értettem mi van, reggel 5re meglett a kisfiam 3000g-mal és 52cm-rel. 10/10-es apgarral. Makk egészségesen, semmilyen rásegítés nem kellett. Most 2 hónapos, 5, 45 kg és a védõnõ szerint nagyon gyorsan fejlõdik (már hasról hátra fordul és kommunikál, gõgicsél) Úgyhogy, ha megszületik, ne aggódj, semmi baja nem lesz már, nem is számít koraszülöttnek. Te meg elõbb túl vagy rajta, kimaradnak a terhesség végi terhes dolgok. Én nem bánom, hogy megszületett akkor, elõbb megismertük, már nagyon vártuk :)

Mindenkinél leesik a hő egy idő után? Vagy baj van? 5 hetes 3 napos vagyok és ma reggel a hőm nem 37 volt hanem 36, 6 De fokozatosan esett le. Elötte két napig 36.8 volt. Mi lehet? Gond van?

Legjobb válasz: Én is 5hetes 5napos vagyok és nekem is 37,1-rõl kezd vissza esni 36,8 volt ma. Én is aggódom, de lehet, hogy semmi okunk rá.

Én is 5hetes 5napos vagyok és nekem is 37, 1-rõl kezd vissza esni 36, 8 volt ma. Én is aggódom, de lehet, hogy semmi okunk rá.
A kérdező hozzászólása: Szia! Én is egy kicsivel késõbb megmértem és 37 volt. A cicim viszket néha bele-beleszúr és étvágytalan vagyok.Most a hõm 37, 4 Remélem minden rendben mindkettõnknél.
Szia! Még a tegnapi elsõ válaszoló vagyok. Reggel elsõre 36, 8-at mértem, aztán kis idõ múlva 37, most du megint 36, 8. Viszont semmi tünetem nincs, se hányinger, sem mellfeszülés, komolyan aggodok.
A kérdező hozzászólása: Megmértem a hõmet, 36.7 Majd írd meg Te is elsõ válaszoló!! Köszönöm a válaszokat!
Kb az 50. naptol (mindenkinel mas, kinek elobb kinek kesobb) visszaall a ho a normalis homersekletre es ott marad mar szulesig. Igy nem kell megiedni!:D Teljesen normalis!(sok sok terhes gorbe tapasztalatabol mondom, es persze a sajatombol is ) 28 hetes kismami
Teljesen normális, hogy leesett.Nekem pl. már annyira lent van, mint PÉ elõtt, és semmi baja a kicsinek. 16 hetesek vagyunk már. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: elolvasgatom! Akkor reggel! Pihenj Te is! :)
MÉg annyit, hogy ha kimerült az ember lánya, az lenyomhatja a hõt jócskán. Pihenj amennyit tudsz!
A 37, 4 nagyon jó. Nekem mindkét fajta mérõm van, már be fogok golyózni a sok mérésbe :-) Csak beütöttem a google-be, hogy hõmérséklet a terhesség alatt és ott a találatokat olvasgattam. Majd akkor holnap irjuk meg kinek mennyi volt a hõje! Szius!
A kérdező hozzászólása: Melyik oldalon olvastad? Elolvasnám én is!
A kérdező hozzászólása: Senki mást nem érdekel ez a téma csak minket. :( Higanyossal mérem, most én is megmértem kíváncsiságból bár a reggeli számít de most 37, 4 mint eddig minden nap. Nem vagyok megfázva, nem vagyok beteg... Csak kimerült. Lehet hogy ezért volt alacsony? Reggel megmérem majd és megírom! Írd meg Te is!
Az elsõ és eddig egyedüli válaszoló vagyok. Nem lehet, hogy esetleg keveset aludtál és kimerült vagy? Most olvastam hõmérõs oldalakon, hogy sok esetben a hõ leesése ellenére a terhesség meg maradt. Én most megmértem kíváncsiságból (tudom, hogy reggel kell)és most meg 37. Digitális a mérõd, mert az le is merülhet ám! Próbálom nyugtatni magunkat....
A kérdező hozzászólása: Hát nagyon remélem hogy minden rendben lesz. Volt már valaki így?
szia!így 2 év távlatából elmondod hogy sikerült-e a baba?:)

37 hetes vagyok, és 3 napja elkapnak nagyobb görcsök. Mitől lehet?

Pár nappal ezel?tt a páromnak mondtam megindult a szülés.Nagy görcsim voltak,de mire lezuhanyoztam elmultak a görcsök.Már van egy kisfiam,de azzal nem emlékszem ilyen görcsökre,csak amikkor szültem.Köszike a válaszokat.

Legjobb válasz: SZIA,NEKEM AKKOR VOLT ILYEN GÖRCS AMIKOR KINYILT A MÉHSZÁJ 30 HETESEN,2-SZER GÖRCSÖLTEM BE ANNYI VOLT,DE MIRE BEÉRTEM A KORHÁZBA C1111 LETT ÉS INFUZIOVAL ÁLLITOTTÁK LE A SZÜLÉST,MOST 39 HETES VAGYOK,EDDIG CSAK KIHUZTAM VELE.

SZIA, NEKEM AKKOR VOLT ILYEN GÖRCS AMIKOR KINYILT A MÉHSZÁJ 30 HETESEN, 2-SZER GÖRCSÖLTEM BE ANNYI VOLT, DE MIRE BEÉRTEM A KORHÁZBA C1111 LETT ÉS INFUZIOVAL ÁLLITOTTÁK LE A SZÜLÉST, MOST 39 HETES VAGYOK, EDDIG CSAK KIHUZTAM VELE.
A kérdező hozzászólása: Köszike a választ, holnap énis megnézetem magam, mert megint elkapott, csak a páromat várom hogy hazaérjen munkából.Lehet még ma bemegyek az ügyeletre.

37 hét 3 napos terhes vagyok. Ha a 36 hetesen 3200 grammnak mérték a babát és jól mértek, szerintetek milyen születési súlyra számíthatok? Olyanok írjanak légyszi, akik már szültek.

Köszönöm előre is!

Legjobb válasz: Szió. Igaz én még nem szültem,de én pont tegnap voltam 36 hetes Uh-on,és nekem is pont 3200g-ra becsülte meg a doki a súlyát.Nekem azt mondta,hogy mire megszülök olyan 3400g lesz,csak azt nem értem,hogy hogyan,amikor az utolsó hetekben heti negyed kilót hízik a baba.De ha csak 20 dekával is számolok és ha bent marad a 40.hétig és pontos volt a becslés akkor sem 3400g lesz hanem 4000g. :/ Hát nagyon kíváncsi leszek,hogy mekkora súllyal és hány centivel fog megszületni a kisfiam. Bocsi egyébként,hogy írtam. Könnyû szülést neked :) 36+2 hkm

Szió. Igaz én még nem szültem, de én pont tegnap voltam 36 hetes Uh-on, és nekem is pont 3200g-ra becsülte meg a doki a súlyát.Nekem azt mondta, hogy mire megszülök olyan 3400g lesz, csak azt nem értem, hogy hogyan, amikor az utolsó hetekben heti negyed kilót hízik a baba.De ha csak 20 dekával is számolok és ha bent marad a 40.hétig és pontos volt a becslés akkor sem 3400g lesz hanem 4000g. :/ Hát nagyon kíváncsi leszek, hogy mekkora súllyal és hány centivel fog megszületni a kisfiam. Bocsi egyébként, hogy írtam. Könnyû szülést neked :) 36+2 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek!
A fiam a 26hetes Uh: 1190gr. A 32 hetesen 2200gr és a 36 hetesen: 3400gr. 39+1-re született: 3.880gr-al :) És csak mondom bíztatásként: a szülésem 2 óra volt összesen, és nagyon könnyen kijött ez a majdnem 4 kilós gyerek :) Ne izgulj! Sok sikert!
36 hét 4 naposan volt 3250 gramm, 38 hét 4 naposan 3650. 40 hét 5 napra született 3800 grammal. A doki szerint az utolsó 4 hétben már nem "hozzák" a heti 250 grammot, én is féltem hogy 4 kg felett lesz, de a doki a 36 hetes eredmény alapján azt "jósolta" hogy 3600-3800 lesz. És ez teljesen bejött, igaz a felsõ határ, de késõbb is született 5 nappal a kiírásnál, szóval volt még kis ideje gyarapodni. Amúgy a 3800-as babát simán kitoltam 20 perc alatt, 1 cm-s vágással megúszva az egészet. Teljesen egyéni hogy ki mekkora babát tud megszülni, van aki egy 3500-ast sem tud és van aki a 4800-ast is simán megszüli. Elõre ne félj ilyenektõl!
Szerintem nem kell adni arra, hogy mit mérnek. Nekem olyan szinten mellé lõttek, hogy félelmetes. Egyik barátnõmnek meg azt mondták kicsi a gyerek aztán óriás bébi lett. A csontok méretébõl próbálnak számolni, de ez nem fedi a valóságot.
A kérdező hozzászólása: Örülök, hogy írtál, ezek szerint nem csak nekem mértek ilyen nagy súlyt:D Szerintem is több lesz 3400-nál ha már most 3200 mivel úgy tudom, hogy 200 grammot is hízhat most már 1 hét alatt.Könnyû szülést kívánok Neked is!
Ha pontos a mérés és ha a 40. hétig bent marad a pici akkor szerintem 3800-4000 körül. De sajnos elég pontatlanok ezek a mérések. Nekem a második lányomnál mértek a szülés napján reggel 3300-at, este megszületett 2900-al. Kétlányos 36hkm.
A kérdező hozzászólása: Gratulálok!Kicsit aggódom, hogy nem nehezebb-e megszülni egy 4 kilós babát, mint egy 3-3, 5 kilósat.
Nekem nem mértek szülés elõtt, bár császár volt, úgyhogy nem volt érdekes mekkorát "nyomok" ki. Nekem azt mondták, hogy az utosó négy hétben heti 250 gr-ot is hízhat a baba. Úgyhogy 4 kg körül számolhatsz.Nekem a 32. héten mértek utoljára 1900 gr-ot, 8 hét múlva 3500gr mal született.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!
1-es vagyok. Nekem csak véletlenül esett egy napra a szülés és az uh:) Épp, hogy hazaértem uh-ról, indulhattam mert vissza mert elkezdõdtek a fájások:D Elsõ babával nem volt uh szüléskor. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!És mindig a szülés elõtt mérnek uhn súlyt?
Szia! Nekem is 36 hetesen volt a kisfiam becsült súlya 3200gr. 38 hetesen több mint 3500gr-ra saccolták. Kiírt napon szültem 3880gr, és 51cm-s babát.

Onnantól kezdve, hogy megtudtátok, hogy teljesen nyitva van a méhszájatok (nekem 2111-re), meddig húztátok ki még a szülésig, hány hétig? Nekem már 3 hete nyitva van, most vagyok 37 hetes.

És miért jön el?bb a baba nyitott méhszájnál? Nyomja talán a feje a magzatburkot?És így a magzatvíz folyik el el?ször, nem a fájásokkkal kezd?dik a szülés?

Legjobb válasz: Kedves elõzõ! Én szülésznõ vagyok és igenis van 1333-as méhszáj, nem tûnik el a külsõ csak úgy, az egész méhszáj tûnik el egyszerre! Nekem is volt 1333-as méhszájam, amikor szülni mentem. 6 óra múlva meglett a baba. Most várom a másodikat. 34 hetes km

Kedves elõzõ! Én szülésznõ vagyok és igenis van 1333-as méhszáj, nem tûnik el a külsõ csak úgy, az egész méhszáj tûnik el egyszerre! Nekem is volt 1333-as méhszájam, amikor szülni mentem. 6 óra múlva meglett a baba. Most várom a másodikat. 34 hetes km
Nekem a 31. héttõl 1 ujjnyira nyitva volt minden.. 38. héten szültem ez teljesen jó érték
Nekem egy hete 1333 az értékem, most vagyok 38 hetes, de még nem nagyon akar kibújni a drágám.
1333 ilyen érték nincs is :-S
A 34. héttõl 2111 voltam, a 38-tól 1111, ehhez képest egy héttel túlhordtam. De biztos nem ez a jellemzõ, a dokim is biztos volt benne, hogy ilyen értékekkel a kiírt idõpont elõtt megszülök.
1333- egy ujjnyi méhnyak, 3 ujjnyira nyitva mindhárom méhszáj
de nem értitek hogy 1333 nem lehet a belsõ méhszáj csak azután nyilik 1 ujjnyinál többre, ha a méhnyak(elsõ szám jelzi) már eltünt...
Elsõvel 20 hetesen nyíltam ki, túlhordás miatt indítani kellett. Másodikkal már a 9. héten nyitva voltam, vetéléssel, koraszüléssel riogattak. 1 hét túlhordás után indítani kellett. Ennyit a nyitott méhszájról:)
Nekem is volt minden egyes szülésem elõtt 1333 értékem, hacsak a szülészorvos hozzáértését nem kérdõjelezzük meg... :-) (Sõt, 1444 is!) 4. babás kismama

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!