Találatok a következő kifejezésre: 37 hetes és már 3 (11 db)

37 hetes és 3 napos vagyok, már egy hete borzasztó hányingerem van, lent nagyon nyom szabályosan feszít a baba. Sokszor érzem, hogy fáj a hasam, de olyan tompán nem pedig görcsszerűen. Ezek, már előjelek? Jöhet előbb a baba?

Legjobb válasz: szia, Ha csak tompa, és nem görcs, és a hasad sem keményedik, akkor nem jóslók. Azért feszít mert a feje valószínûleg már be van illeszkedve a medencébe, de még simán kihúzhatjátok a 40. hétig. De ha érzed a jóslókat, akkor azok már tágítani fognak, és szépen nyílhatsz is ki..de ez alkatfüggõ..

szia, Ha csak tompa, és nem görcs, és a hasad sem keményedik, akkor nem jóslók. Azért feszít mert a feje valószínûleg már be van illeszkedve a medencébe, de még simán kihúzhatjátok a 40. hétig. De ha érzed a jóslókat, akkor azok már tágítani fognak, és szépen nyílhatsz is ki..de ez alkatfüggõ..
szia, én is dec 2-re vagyok kiírva! Tegnap éjjel meg ma olyan szarul voltam hogy csak na. Ma hánytam is. Nekem is vannak görcseim, sokszor annyira fáj a hüvelyem, hogy nem tudok lépni se és majd leszakad a derekam, pusz még mensi szerû görcsök is vannak. Nekem erre azt mondta a doki hogy ezek a jóslók, akkor menjek kórházba, ha a fájások periodikusan ismétlõdnek majd úgy kb.10 percenként. Te hol fogsz szülni?
ezek joslofajasok!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ? És medig lehet még húzni ezekkel a jóslófájásokkal? Dec 2.re agyok kiírva, de sokszor olyan rosszul, nyomottul érzem magam
Szia! Én november 28-ra vagyok kiírva. 36. héten voltam egy estét a klinikán joslófájások miatt, de nem nyíltam tõle semmit. Azóta csak most kezdtem újra érezni párat. Nyomott vagyok én is, alig bírok menni, mert lefelé feszít, benyilal itt-ott, elég vacak a helyzet. Tényleg akkor kell csak indulnod, ha szabályos, fél perc körüli hosszúságú fájásaid vannak kb. 5-10 percenként. Attól függ, milyen messze laksz a kórháztól. Minden jót!

37 hetes vagyok és már 3-4 napja szurkál a hasam alja. Ez már fájás? A többi lent.

Alig tudok menni.Ha éjszaka felébredek nagyon fáj.Szerintetek mennyi id?m lehet még?Egyre jobban lent van hasam.Köszönöm a válaszokat!Boldog baba várást kívánok!37hetes km

Legjobb válasz: Szia! Szerintem inkább valamit nyomhat a manó azért szurkál a hasad. Nekem a derekam fájt nagyon. Meg beilleszkedett szépen a szülõcsatornába azért tudsz nehezen menni. Az,hogy mennyi idõd lehet még nemtudom, de már nem sok van. Kitartást. Boldog babavárást/babázást. 10 hós kisfiú anyukája

Szia! Szerintem inkább valamit nyomhat a manó azért szurkál a hasad. Nekem a derekam fájt nagyon. Meg beilleszkedett szépen a szülõcsatornába azért tudsz nehezen menni. Az, hogy mennyi idõd lehet még nemtudom, de már nem sok van. Kitartást. Boldog babavárást/babázást. 10 hós kisfiú anyukája

37 hetes vagyok és már 3 napja rossz kedvem van. Ez a terhesség miatt van? Hogy közeledek a vége fele.

Ugy érzem hogy akarok a párommal lenni meg nem is. Minden rosszul esik mindenen sirni tudnék amit mond nekem pedig semmi különlegeset nem mond csak nekem rosszul esik. Pl:ha nem marad itthon velem elmegy focizni.

Legjobb válasz: A hormonok miatt van ill. hogy ilyenkor már mindent nehezebben visel az ember. Én is ilyen voltam szülés elött 1-2 hónapig ill. utána is pár hétig. Dia- 6 hós anyuka

A hormonok miatt van ill. hogy ilyenkor már mindent nehezebben visel az ember. Én is ilyen voltam szülés elött 1-2 hónapig ill. utána is pár hétig. Dia- 6 hós anyuka
Szia!Nekem detto ugyan ez van, ill a mult héten állandóan sírva fakadtam, vizesedek is nehéz is minden, egészen addig amíg nem tört el a mécses a párom elõtt addig nem is akarta tudomásul venni, milyen nehéz minden.Most valahogy jobb a héten , de még mindig nem az igazi.A babám sem fordult be, már teljesen beleélem magamat a császárba pedig nagyon félek tõle, kézzel lábbal ellenkezdtem ellene, de már azt akarom, hogy kivegyék.Egyszrûen nagyon nyûgös minden , nagyon melegem van.Szval ne aggódj sztem ezek a hormono miatt vannak, meg a melegtõl.Amúgy mikor szülsz??Én 16-ára vagyok kiírva, s ha nem fordul be akkor ki is veszik.37hetes kismama
hello két napja én is állandoan sirok anyosomékkal laktunk egy házban és most vissza akkar menni a férjem ideiglenesen mert most albiban lakunk de én olyan kilátástalanak láttom a helyzetem , hogy egésznap bõmbölök és düh kitöréseim vannak az a fixaideám hogy anyosom el akkarja venni a bébit .Tudom, hogy ez tiszta dili illetve csak remélem rosszul érzem .Irányíto típus a mama és én már bele fáradtam a harcba már az is megfordult a fejemben , hogy el vállok.
A kérdező hozzászólása: én 22 re vagyok kiirva

37 hetes és 3 napos vagyok. Már 1 órája be van keményedve a hasam. Mitől lehet ez?

Máskor is szokott ha takarítok vagy megyek valahova. De ha lepihenek elszokott múlni. De most nem nagyon akar. Ezek lehet a jóslófájás jelei? Vagy nincs köze hozzá? Mást nem érzek (görcs vagy hasonlók) csak nagyon kellemetlen ez az érzés.

Legjobb válasz: Valószínûleg jósló, vagy a szülés elsõ jele.Feküdj le és polckold fel a lábad jó megasra akkor nõ a méh vérellátása.Ha sokáig 1-2 órát még így lesz menj be a kórházba .Csináljanak egy ctg-t.

Valószínûleg jósló, vagy a szülés elsõ jele.Feküdj le és polckold fel a lábad jó megasra akkor nõ a méh vérellátása.Ha sokáig 1-2 órát még így lesz menj be a kórházba .Csináljanak egy ctg-t.
Dehogy baj, de már ne mérd a hõdet, felesleges. Ott a baba, a hõddel ne foglalkozz! Gratulálok! :)
Csatlakozom az elõttem szólóhoz. Fölösleges már mérned, nincs jelentõsége, örülj a babónak! :) )))) Szép babavárást! :) ))))
A kérdező hozzászólása: http://www.ciklus.hu/images/diagramok/55535fe8515e4c0ee63d97.. Itt a görbém is. Mit gondoltok? Aggasztó?
Ilyenkor már ne mérd a hõdet, felesleges.Nincs semmi baja a bébinek, de ha idegesíted magad a hõmérséklet méréssel, az neki sem jó!
Látod, én is ezt mondtam neked! :-))) Ennyi embernek ugye már hiszel? :-)Pötty ott van és jól van!

37 hetes kismama vagyok. Mar kb.3-4napja estenkent nagyon kemeny a hasam. De az egesz hasam es eleg sokaig, van hogy egy oraig is. Meg fajdogal is neha, de igazi joslom meg csak 1x volt. Ez normalis? Masnak is van ilyen?

Legjobb válasz: Szia! Nekem 36 hetesen kezdõdött. Legalább hatszor voltak jóslóim a 3 hét alatt órákon keresztül. Mikor szülni mentem, akkor is úgy indult. 9 órán keresztül nem mertem elindulni a kórházba, mert mi van, ha elmúlik...:)

Szia! Nekem 36 hetesen kezdõdött. Legalább hatszor voltak jóslóim a 3 hét alatt órákon keresztül. Mikor szülni mentem, akkor is úgy indult. 9 órán keresztül nem mertem elindulni a kórházba, mert mi van, ha elmúlik...:)
Ez teljesen természetes.Nekem az utolsó kéthétben kemény volt mint a kõ, mégis két napot késett a legény.
Ez teljesen természetes. A méhed el kezdett 'eddzeni' a nagy napra. Amikor itt az idõ, ugyanilyen keményedéseket fogsz érezni + még enyhén majd erõsebben a menstruációs görcsökhöz hasonló fájdalmakat. Nekem amikor kellemetlenek voltak a keményedések, felálltam és elkezdtem táncolni úgy, mint amikor lassúzik az ember és sokkal elviselhetõbb volt. Ezt szülés alatt is kipróbálhatod, nagyon sokat tud segíteni! Könnyû szülést kívánok :) ))

3 hetem van szülésig elvileg, milyen kis ruhákat tegyek neki, amibe hazahozzuk majd a kórházból? Mit és hanyas méretűeket? 37 hetes vagyok, és 3 kg már.

Legjobb válasz: A babád becsült súlyát semmiképp ne vedd készpénznek, egy kilót is képesek tévedni ilyenkor. Egyik gyerekem nekem is szeptember végén született, akkor nagyon meleg volt. HOgy milyen idõ lesz, az egy-két hét múlva már jobbak kiszámítható lesz. Én vinnék egy 56-os kombidresszt, egy vékony rugdalózót, ha van valami kardigán félét, egy vékony pamut sapkát és egy plédet. A többit aszerint variálhatod majd, hogy milyen lesz aznap az idõ. Esetleg kikészíthetsz otthonra még ezt azt és ha nagyon kell, a párod beviszi hazamenetelre. A pléd azért is hasznos, mert z autóban, ha süti a nap, nagyon meleg tud lenni, hiába hûvösebb kint az idõ, és akkor azt csak le kell róla kapni ha beszálltatok.

A babád becsült súlyát semmiképp ne vedd készpénznek, egy kilót is képesek tévedni ilyenkor. Egyik gyerekem nekem is szeptember végén született, akkor nagyon meleg volt. HOgy milyen idõ lesz, az egy-két hét múlva már jobbak kiszámítható lesz. Én vinnék egy 56-os kombidresszt, egy vékony rugdalózót, ha van valami kardigán félét, egy vékony pamut sapkát és egy plédet. A többit aszerint variálhatod majd, hogy milyen lesz aznap az idõ. Esetleg kikészíthetsz otthonra még ezt azt és ha nagyon kell, a párod beviszi hazamenetelre. A pléd azért is hasznos, mert z autóban, ha süti a nap, nagyon meleg tud lenni, hiába hûvösebb kint az idõ, és akkor azt csak le kell róla kapni ha beszálltatok.
A kórházba mindenképpen vigyél be 4-5 db 56-os, lehetõleg hosszú ujjú bodyt. Van, ahol kérik külön, van, ahol nem. De jobb, ha van. (Elvileg ugye 3 nappal érdemes számolni a kórházi tartózkodással, de ha besárgul a pici, akkor 1-2 napot még benn tartanak. Meg jó, ha tudod cserélni a ruháját, ha éppen kifolyik a pelusból valami. :) ) Hazahozatalra valószínû, hogy még mindig az 56-os ruhákban kell gondolkodnotok, de a születésnél úgyis meglátjátok. Készíts be egy szett 62-es ruhát, és egy szett 56-osat. A becsült súlyát pedig kérlek, úgy felejtsd el, ahogy csak tudod. Nekem 37 hetesen 3570 grammra becsülték a kislányomat, azt mondták, hogyha kihúzzuk a kiírt idõpontig, minimum 4 kg lesz. 3 nappal jött elõbb, és nem járt a 4 kg közelében sem. (3250 grammal született, két hete :) ) Hazahozatalra mi egy bodyt, egy kis ruhát, harisnyát, "kis cipõt", egy vékony cérnasapit és egy normál vastagságú újszülött sapit készítettünk be és ebben hoztuk haza. Kislánynál ezt merem ajánlani. Ha hûvösebb az idõ, akkor nyilván vastagabb nadrággal és harisnyával korrigálható a dolog. Illetve kisfiúknál szintén nyerõ lehet egy body, vastagabb pulcsi, harisnya, nadrág, cérnasapi és normál sapka kombináció.
a pelusnál nézzétek a kg.ot. a ruhánál a baba hossza a mérvadó.legutobbi uhn mekkora volt?
ja ha az orvos nem mondaná milyen hosszu a baba akkor kérdezz rá nyugodtan. az hogy hány kilo majdnem mindegy föleg ha 52es ruhát viszel és 60centisen születik...én már elöre félek mert én 53centivel születtem párom 63centivel.most 170magas vagyok nagyon kivancsi leszek mekkora lessz a baba. 12hkm
Kedves utolsó! Szerinted ha a kilót nem tudják pontosab meghatározni, akkor majd a hosszúságát igen?:D Kedves kérdezõ, szintén 37 hetes vagyok. Úgy tudom, hogy a kórházba (legalább is nálunk, öltöztetik a babát), vinni kell olyan ruhácskát amiben haza fogog vinni. Én 2 fajta ruhát viszek. 56cm hosszú body, illetve hosszú újjú rugdalozó. A rugdalozó 0-2 hónaposokra jó, tehát tuti jó lesz rá! Sapkát viszek neki, karmolás miatt kesztyûcske! Ja, meg lehet viszek újjszülött nacit, illetve harisnyát:-) De a legideálisabb a hosszú kezes lábas rugi:-) Könnyû szülést nekünk:P 37hkm
lehet hogy igazad van és azt se tudják, de kilora hogy veszel ruhát? érted mi a gondom.bemegyek a boltba és aztmondom 3kilos babára adjon.. de ha 3, 2 60 centivel én meg viszek 52eset akkor.... azért nagyjabol csak metudja mondani hát eddigis a hosszát méri.vagy csak én vok tul naiv.nállunk csak hazavitelhez kell bevinni ruhát amugy nem engedik sajátban lenni.mert azt nem tudjak fertötleniteni.

3 napja forgolódik a "farfekvéses" babám, már elég fárasztó. Kb 37 hetes vagyok és nagyon fáradt. Felül feszít a hasam. Ez normális?

Mert mindig ott nyomja ki magát. Sokat eszek, mert állandóan éhes vagyok. És arra szurkolok hogy császár legyen. (ez lenne a 2. ) Vajon megfordul még? Nem is tudom, hogy farfekvésnem hívják-e, a feje oldalt van és felfelé van a popója lefelé a lába.

Legjobb válasz: Ha a feje oldalt van, akkor harántban van éppen, ez fél úton van a fejvégû és a faros között. Nekem a 39. héten három éjszaka alatt fordult át farosból fejvégûbe a babám. Mondjuk én baromira örültem, mert nem szerettem volna császárt. Nekem azt mondta a szülésznõm, hogy még vajúdás közben is befordulhat a baba, mert az erõs méhtevékenység a megfelelõ irányba tereli.

Ha a feje oldalt van, akkor harántban van éppen, ez fél úton van a fejvégû és a faros között. Nekem a 39. héten három éjszaka alatt fordult át farosból fejvégûbe a babám. Mondjuk én baromira örültem, mert nem szerettem volna császárt. Nekem azt mondta a szülésznõm, hogy még vajúdás közben is befordulhat a baba, mert az erõs méhtevékenység a megfelelõ irányba tereli.
A kérdező hozzászólása: Ezt én is hallottam, meg hogy meg is próbálhatják megfordítani, de azt nem szeretném..

37 hetes vagyok és elkezdett menni a hasam (ma már 3-szor voltam wc-n). Ez mitől lehet? Valami baj van?

Nem ettem semmi olyat, ami miatt mehetne.

Legjobb válasz: közeledik a szülés idõpontja ,a szervezetnek van egy tisztító folyamata elõtte nagyon sokaknál, lehet, hogy emiatt megy a hasad, ez teljesen természetes, de nem jelenti azt ,hogy ma vagy holnap elindulna a pici lehet egy vírus is, amit nem kívánok így, nagy pocakkal... remélem, az elsõ verzió lesz könnyû szülést!

közeledik a szülés idõpontja , a szervezetnek van egy tisztító folyamata elõtte nagyon sokaknál, lehet, hogy emiatt megy a hasad, ez teljesen természetes, de nem jelenti azt , hogy ma vagy holnap elindulna a pici lehet egy vírus is, amit nem kívánok így, nagy pocakkal... remélem, az elsõ verzió lesz könnyû szülést!
Elõtte való napokban nekem is így volt!

37 hét 3 napos terhes vagyok. Ha a 36 hetesen 3200 grammnak mérték a babát és jól mértek, szerintetek milyen születési súlyra számíthatok? Olyanok írjanak légyszi, akik már szültek.

Köszönöm előre is!

Legjobb válasz: Szió. Igaz én még nem szültem,de én pont tegnap voltam 36 hetes Uh-on,és nekem is pont 3200g-ra becsülte meg a doki a súlyát.Nekem azt mondta,hogy mire megszülök olyan 3400g lesz,csak azt nem értem,hogy hogyan,amikor az utolsó hetekben heti negyed kilót hízik a baba.De ha csak 20 dekával is számolok és ha bent marad a 40.hétig és pontos volt a becslés akkor sem 3400g lesz hanem 4000g. :/ Hát nagyon kíváncsi leszek,hogy mekkora súllyal és hány centivel fog megszületni a kisfiam. Bocsi egyébként,hogy írtam. Könnyû szülést neked :) 36+2 hkm

Szió. Igaz én még nem szültem, de én pont tegnap voltam 36 hetes Uh-on, és nekem is pont 3200g-ra becsülte meg a doki a súlyát.Nekem azt mondta, hogy mire megszülök olyan 3400g lesz, csak azt nem értem, hogy hogyan, amikor az utolsó hetekben heti negyed kilót hízik a baba.De ha csak 20 dekával is számolok és ha bent marad a 40.hétig és pontos volt a becslés akkor sem 3400g lesz hanem 4000g. :/ Hát nagyon kíváncsi leszek, hogy mekkora súllyal és hány centivel fog megszületni a kisfiam. Bocsi egyébként, hogy írtam. Könnyû szülést neked :) 36+2 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek!
A fiam a 26hetes Uh: 1190gr. A 32 hetesen 2200gr és a 36 hetesen: 3400gr. 39+1-re született: 3.880gr-al :) És csak mondom bíztatásként: a szülésem 2 óra volt összesen, és nagyon könnyen kijött ez a majdnem 4 kilós gyerek :) Ne izgulj! Sok sikert!
36 hét 4 naposan volt 3250 gramm, 38 hét 4 naposan 3650. 40 hét 5 napra született 3800 grammal. A doki szerint az utolsó 4 hétben már nem "hozzák" a heti 250 grammot, én is féltem hogy 4 kg felett lesz, de a doki a 36 hetes eredmény alapján azt "jósolta" hogy 3600-3800 lesz. És ez teljesen bejött, igaz a felsõ határ, de késõbb is született 5 nappal a kiírásnál, szóval volt még kis ideje gyarapodni. Amúgy a 3800-as babát simán kitoltam 20 perc alatt, 1 cm-s vágással megúszva az egészet. Teljesen egyéni hogy ki mekkora babát tud megszülni, van aki egy 3500-ast sem tud és van aki a 4800-ast is simán megszüli. Elõre ne félj ilyenektõl!
Szerintem nem kell adni arra, hogy mit mérnek. Nekem olyan szinten mellé lõttek, hogy félelmetes. Egyik barátnõmnek meg azt mondták kicsi a gyerek aztán óriás bébi lett. A csontok méretébõl próbálnak számolni, de ez nem fedi a valóságot.
A kérdező hozzászólása: Örülök, hogy írtál, ezek szerint nem csak nekem mértek ilyen nagy súlyt:D Szerintem is több lesz 3400-nál ha már most 3200 mivel úgy tudom, hogy 200 grammot is hízhat most már 1 hét alatt.Könnyû szülést kívánok Neked is!
Ha pontos a mérés és ha a 40. hétig bent marad a pici akkor szerintem 3800-4000 körül. De sajnos elég pontatlanok ezek a mérések. Nekem a második lányomnál mértek a szülés napján reggel 3300-at, este megszületett 2900-al. Kétlányos 36hkm.
A kérdező hozzászólása: Gratulálok!Kicsit aggódom, hogy nem nehezebb-e megszülni egy 4 kilós babát, mint egy 3-3, 5 kilósat.
Nekem nem mértek szülés elõtt, bár császár volt, úgyhogy nem volt érdekes mekkorát "nyomok" ki. Nekem azt mondták, hogy az utosó négy hétben heti 250 gr-ot is hízhat a baba. Úgyhogy 4 kg körül számolhatsz.Nekem a 32. héten mértek utoljára 1900 gr-ot, 8 hét múlva 3500gr mal született.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!
1-es vagyok. Nekem csak véletlenül esett egy napra a szülés és az uh:) Épp, hogy hazaértem uh-ról, indulhattam mert vissza mert elkezdõdtek a fájások:D Elsõ babával nem volt uh szüléskor. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!És mindig a szülés elõtt mérnek uhn súlyt?
Szia! Nekem is 36 hetesen volt a kisfiam becsült súlya 3200gr. 38 hetesen több mint 3500gr-ra saccolták. Kiírt napon szültem 3880gr, és 51cm-s babát.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!