Találatok a következő kifejezésre: 37 hetes és 3 (22 db)

37 hetes és 3 napos vagyok, már egy hete borzasztó hányingerem van, lent nagyon nyom szabályosan feszít a baba. Sokszor érzem, hogy fáj a hasam, de olyan tompán nem pedig görcsszerűen. Ezek, már előjelek? Jöhet előbb a baba?

Legjobb válasz: szia, Ha csak tompa, és nem görcs, és a hasad sem keményedik, akkor nem jóslók. Azért feszít mert a feje valószínûleg már be van illeszkedve a medencébe, de még simán kihúzhatjátok a 40. hétig. De ha érzed a jóslókat, akkor azok már tágítani fognak, és szépen nyílhatsz is ki..de ez alkatfüggõ..

szia, Ha csak tompa, és nem görcs, és a hasad sem keményedik, akkor nem jóslók. Azért feszít mert a feje valószínûleg már be van illeszkedve a medencébe, de még simán kihúzhatjátok a 40. hétig. De ha érzed a jóslókat, akkor azok már tágítani fognak, és szépen nyílhatsz is ki..de ez alkatfüggõ..
szia, én is dec 2-re vagyok kiírva! Tegnap éjjel meg ma olyan szarul voltam hogy csak na. Ma hánytam is. Nekem is vannak görcseim, sokszor annyira fáj a hüvelyem, hogy nem tudok lépni se és majd leszakad a derekam, pusz még mensi szerû görcsök is vannak. Nekem erre azt mondta a doki hogy ezek a jóslók, akkor menjek kórházba, ha a fájások periodikusan ismétlõdnek majd úgy kb.10 percenként. Te hol fogsz szülni?
ezek joslofajasok!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ? És medig lehet még húzni ezekkel a jóslófájásokkal? Dec 2.re agyok kiírva, de sokszor olyan rosszul, nyomottul érzem magam
Szia! Én november 28-ra vagyok kiírva. 36. héten voltam egy estét a klinikán joslófájások miatt, de nem nyíltam tõle semmit. Azóta csak most kezdtem újra érezni párat. Nyomott vagyok én is, alig bírok menni, mert lefelé feszít, benyilal itt-ott, elég vacak a helyzet. Tényleg akkor kell csak indulnod, ha szabályos, fél perc körüli hosszúságú fájásaid vannak kb. 5-10 percenként. Attól függ, milyen messze laksz a kórháztól. Minden jót!

37 hetes és 3 napos vagyok. Már 1 órája be van keményedve a hasam. Mitől lehet ez?

Máskor is szokott ha takarítok vagy megyek valahova. De ha lepihenek elszokott múlni. De most nem nagyon akar. Ezek lehet a jóslófájás jelei? Vagy nincs köze hozzá? Mást nem érzek (görcs vagy hasonlók) csak nagyon kellemetlen ez az érzés.

Legjobb válasz: Valószínûleg jósló, vagy a szülés elsõ jele.Feküdj le és polckold fel a lábad jó megasra akkor nõ a méh vérellátása.Ha sokáig 1-2 órát még így lesz menj be a kórházba .Csináljanak egy ctg-t.

Valószínûleg jósló, vagy a szülés elsõ jele.Feküdj le és polckold fel a lábad jó megasra akkor nõ a méh vérellátása.Ha sokáig 1-2 órát még így lesz menj be a kórházba .Csináljanak egy ctg-t.

Azt mondta az orvosom, hogy húsvétig legkésőbb megérkezik a babánk, most vagyok 37 hetes.2-3 napja vannak jóslófájásaim, és van néha olyan, hogy a végbelembe hasít ilyen égő fájdalom. Ez normális dolog?

Nem tudom máshoz hasonlítani ezt az érzést,csak mintha valamit fellöknének a végbelembe.Csak pénteken megyünk vizsgálatra,illetve csütörtökön nst-re.Felhívjam az orvosom ez ügyben?Éreztetek szülés el?tt ilyen jelleg? fájdalmat ti is?

Legjobb válasz: Ilyen fájdalomra egyik terhességemnél sem emlékszem. Én a helyedben megkérdezném a dokim. Szép szülést! A Nyuszi meghozza a babát:)!

Ilyen fájdalomra egyik terhességemnél sem emlékszem. Én a helyedben megkérdezném a dokim. Szép szülést! A Nyuszi meghozza a babát:) !
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ, már mi is nagyon várjuk azt a Nyuszit, mert ilyen szép ajándékot még sosem kaptunk tõle.:) ))
Szia! Nekem is azt mondták a 37. háten, hogy itt baba lesz min 2 héten belül. Hát a 42. héten császároztak. Ilyet én sem éreztem, de lehet már a baba készül kifele. Sok sikert és könnyû szülést.
Dehogy baj, de már ne mérd a hõdet, felesleges. Ott a baba, a hõddel ne foglalkozz! Gratulálok! :)
Csatlakozom az elõttem szólóhoz. Fölösleges már mérned, nincs jelentõsége, örülj a babónak! :) )))) Szép babavárást! :) ))))
A kérdező hozzászólása: http://www.ciklus.hu/images/diagramok/55535fe8515e4c0ee63d97.. Itt a görbém is. Mit gondoltok? Aggasztó?
Ilyenkor már ne mérd a hõdet, felesleges.Nincs semmi baja a bébinek, de ha idegesíted magad a hõmérséklet méréssel, az neki sem jó!
Látod, én is ezt mondtam neked! :-))) Ennyi embernek ugye már hiszel? :-)Pötty ott van és jól van!

37 hetes kismama vagyok. Mar kb.3-4napja estenkent nagyon kemeny a hasam. De az egesz hasam es eleg sokaig, van hogy egy oraig is. Meg fajdogal is neha, de igazi joslom meg csak 1x volt. Ez normalis? Masnak is van ilyen?

Legjobb válasz: Szia! Nekem 36 hetesen kezdõdött. Legalább hatszor voltak jóslóim a 3 hét alatt órákon keresztül. Mikor szülni mentem, akkor is úgy indult. 9 órán keresztül nem mertem elindulni a kórházba, mert mi van, ha elmúlik...:)

Szia! Nekem 36 hetesen kezdõdött. Legalább hatszor voltak jóslóim a 3 hét alatt órákon keresztül. Mikor szülni mentem, akkor is úgy indult. 9 órán keresztül nem mertem elindulni a kórházba, mert mi van, ha elmúlik...:)
Ez teljesen természetes.Nekem az utolsó kéthétben kemény volt mint a kõ, mégis két napot késett a legény.
Ez teljesen természetes. A méhed el kezdett 'eddzeni' a nagy napra. Amikor itt az idõ, ugyanilyen keményedéseket fogsz érezni + még enyhén majd erõsebben a menstruációs görcsökhöz hasonló fájdalmakat. Nekem amikor kellemetlenek voltak a keményedések, felálltam és elkezdtem táncolni úgy, mint amikor lassúzik az ember és sokkal elviselhetõbb volt. Ezt szülés alatt is kipróbálhatod, nagyon sokat tud segíteni! Könnyû szülést kívánok :) ))

37 hetes vagyok, és 3 napja elkapnak nagyobb görcsök. Mitől lehet?

Pár nappal ezel?tt a páromnak mondtam megindult a szülés.Nagy görcsim voltak,de mire lezuhanyoztam elmultak a görcsök.Már van egy kisfiam,de azzal nem emlékszem ilyen görcsökre,csak amikkor szültem.Köszike a válaszokat.

Legjobb válasz: SZIA,NEKEM AKKOR VOLT ILYEN GÖRCS AMIKOR KINYILT A MÉHSZÁJ 30 HETESEN,2-SZER GÖRCSÖLTEM BE ANNYI VOLT,DE MIRE BEÉRTEM A KORHÁZBA C1111 LETT ÉS INFUZIOVAL ÁLLITOTTÁK LE A SZÜLÉST,MOST 39 HETES VAGYOK,EDDIG CSAK KIHUZTAM VELE.

SZIA, NEKEM AKKOR VOLT ILYEN GÖRCS AMIKOR KINYILT A MÉHSZÁJ 30 HETESEN, 2-SZER GÖRCSÖLTEM BE ANNYI VOLT, DE MIRE BEÉRTEM A KORHÁZBA C1111 LETT ÉS INFUZIOVAL ÁLLITOTTÁK LE A SZÜLÉST, MOST 39 HETES VAGYOK, EDDIG CSAK KIHUZTAM VELE.
A kérdező hozzászólása: Köszike a választ, holnap énis megnézetem magam, mert megint elkapott, csak a páromat várom hogy hazaérjen munkából.Lehet még ma bemegyek az ügyeletre.

3 hetem van szülésig elvileg, milyen kis ruhákat tegyek neki, amibe hazahozzuk majd a kórházból? Mit és hanyas méretűeket? 37 hetes vagyok, és 3 kg már.

Legjobb válasz: A babád becsült súlyát semmiképp ne vedd készpénznek, egy kilót is képesek tévedni ilyenkor. Egyik gyerekem nekem is szeptember végén született, akkor nagyon meleg volt. HOgy milyen idõ lesz, az egy-két hét múlva már jobbak kiszámítható lesz. Én vinnék egy 56-os kombidresszt, egy vékony rugdalózót, ha van valami kardigán félét, egy vékony pamut sapkát és egy plédet. A többit aszerint variálhatod majd, hogy milyen lesz aznap az idõ. Esetleg kikészíthetsz otthonra még ezt azt és ha nagyon kell, a párod beviszi hazamenetelre. A pléd azért is hasznos, mert z autóban, ha süti a nap, nagyon meleg tud lenni, hiába hûvösebb kint az idõ, és akkor azt csak le kell róla kapni ha beszálltatok.

A babád becsült súlyát semmiképp ne vedd készpénznek, egy kilót is képesek tévedni ilyenkor. Egyik gyerekem nekem is szeptember végén született, akkor nagyon meleg volt. HOgy milyen idõ lesz, az egy-két hét múlva már jobbak kiszámítható lesz. Én vinnék egy 56-os kombidresszt, egy vékony rugdalózót, ha van valami kardigán félét, egy vékony pamut sapkát és egy plédet. A többit aszerint variálhatod majd, hogy milyen lesz aznap az idõ. Esetleg kikészíthetsz otthonra még ezt azt és ha nagyon kell, a párod beviszi hazamenetelre. A pléd azért is hasznos, mert z autóban, ha süti a nap, nagyon meleg tud lenni, hiába hûvösebb kint az idõ, és akkor azt csak le kell róla kapni ha beszálltatok.
A kórházba mindenképpen vigyél be 4-5 db 56-os, lehetõleg hosszú ujjú bodyt. Van, ahol kérik külön, van, ahol nem. De jobb, ha van. (Elvileg ugye 3 nappal érdemes számolni a kórházi tartózkodással, de ha besárgul a pici, akkor 1-2 napot még benn tartanak. Meg jó, ha tudod cserélni a ruháját, ha éppen kifolyik a pelusból valami. :) ) Hazahozatalra valószínû, hogy még mindig az 56-os ruhákban kell gondolkodnotok, de a születésnél úgyis meglátjátok. Készíts be egy szett 62-es ruhát, és egy szett 56-osat. A becsült súlyát pedig kérlek, úgy felejtsd el, ahogy csak tudod. Nekem 37 hetesen 3570 grammra becsülték a kislányomat, azt mondták, hogyha kihúzzuk a kiírt idõpontig, minimum 4 kg lesz. 3 nappal jött elõbb, és nem járt a 4 kg közelében sem. (3250 grammal született, két hete :) ) Hazahozatalra mi egy bodyt, egy kis ruhát, harisnyát, "kis cipõt", egy vékony cérnasapit és egy normál vastagságú újszülött sapit készítettünk be és ebben hoztuk haza. Kislánynál ezt merem ajánlani. Ha hûvösebb az idõ, akkor nyilván vastagabb nadrággal és harisnyával korrigálható a dolog. Illetve kisfiúknál szintén nyerõ lehet egy body, vastagabb pulcsi, harisnya, nadrág, cérnasapi és normál sapka kombináció.
a pelusnál nézzétek a kg.ot. a ruhánál a baba hossza a mérvadó.legutobbi uhn mekkora volt?
ja ha az orvos nem mondaná milyen hosszu a baba akkor kérdezz rá nyugodtan. az hogy hány kilo majdnem mindegy föleg ha 52es ruhát viszel és 60centisen születik...én már elöre félek mert én 53centivel születtem párom 63centivel.most 170magas vagyok nagyon kivancsi leszek mekkora lessz a baba. 12hkm
Kedves utolsó! Szerinted ha a kilót nem tudják pontosab meghatározni, akkor majd a hosszúságát igen?:D Kedves kérdezõ, szintén 37 hetes vagyok. Úgy tudom, hogy a kórházba (legalább is nálunk, öltöztetik a babát), vinni kell olyan ruhácskát amiben haza fogog vinni. Én 2 fajta ruhát viszek. 56cm hosszú body, illetve hosszú újjú rugdalozó. A rugdalozó 0-2 hónaposokra jó, tehát tuti jó lesz rá! Sapkát viszek neki, karmolás miatt kesztyûcske! Ja, meg lehet viszek újjszülött nacit, illetve harisnyát:-) De a legideálisabb a hosszú kezes lábas rugi:-) Könnyû szülést nekünk:P 37hkm
lehet hogy igazad van és azt se tudják, de kilora hogy veszel ruhát? érted mi a gondom.bemegyek a boltba és aztmondom 3kilos babára adjon.. de ha 3, 2 60 centivel én meg viszek 52eset akkor.... azért nagyjabol csak metudja mondani hát eddigis a hosszát méri.vagy csak én vok tul naiv.nállunk csak hazavitelhez kell bevinni ruhát amugy nem engedik sajátban lenni.mert azt nem tudjak fertötleniteni.

3 napja forgolódik a "farfekvéses" babám, már elég fárasztó. Kb 37 hetes vagyok és nagyon fáradt. Felül feszít a hasam. Ez normális?

Mert mindig ott nyomja ki magát. Sokat eszek, mert állandóan éhes vagyok. És arra szurkolok hogy császár legyen. (ez lenne a 2. ) Vajon megfordul még? Nem is tudom, hogy farfekvésnem hívják-e, a feje oldalt van és felfelé van a popója lefelé a lába.

Legjobb válasz: Ha a feje oldalt van, akkor harántban van éppen, ez fél úton van a fejvégû és a faros között. Nekem a 39. héten három éjszaka alatt fordult át farosból fejvégûbe a babám. Mondjuk én baromira örültem, mert nem szerettem volna császárt. Nekem azt mondta a szülésznõm, hogy még vajúdás közben is befordulhat a baba, mert az erõs méhtevékenység a megfelelõ irányba tereli.

Ha a feje oldalt van, akkor harántban van éppen, ez fél úton van a fejvégû és a faros között. Nekem a 39. héten három éjszaka alatt fordult át farosból fejvégûbe a babám. Mondjuk én baromira örültem, mert nem szerettem volna császárt. Nekem azt mondta a szülésznõm, hogy még vajúdás közben is befordulhat a baba, mert az erõs méhtevékenység a megfelelõ irányba tereli.
A kérdező hozzászólása: Ezt én is hallottam, meg hogy meg is próbálhatják megfordítani, de azt nem szeretném..
szia, Igen ez már jósló fájás.. Ha 5 percenként jön, és erõsödik akkor irány a kórházba... Ha messze van a kórház akkor hamarabb..
Szerintem a baba fejecskéje most illeszkedik be, készülõdik a szüléshez. Nekem kb. 2-3 héttel a szülés elõtt volt ilyen, én is meglepõdtem, de még volt idõm. A jósló fájások viszont másmilyenek voltak, azok inkább már egy enyhe vajúdási fájáshoz hasonlítottak, az alhasam környékén két oldalról jöttek középre és középen egy jó erõs görcsben találkoztak. Tehát a jósló (és a valódi is) görcsös fájdalom volt, amirõl beszélünk, az pedig szúró. De mindenkinek más érzései vannak, tehát ne vedd biztosra, hogy még sok idõ van hátra a szülésig. Ha rendszeres fájásaid vannak, vagy valami szokatlant tapasztalsz, inkább készülj. Sok erõt, kitartást és könnyû szülést!

37 hetes vagyok és elkezdett menni a hasam (ma már 3-szor voltam wc-n). Ez mitől lehet? Valami baj van?

Nem ettem semmi olyat, ami miatt mehetne.

Legjobb válasz: közeledik a szülés idõpontja ,a szervezetnek van egy tisztító folyamata elõtte nagyon sokaknál, lehet, hogy emiatt megy a hasad, ez teljesen természetes, de nem jelenti azt ,hogy ma vagy holnap elindulna a pici lehet egy vírus is, amit nem kívánok így, nagy pocakkal... remélem, az elsõ verzió lesz könnyû szülést!

közeledik a szülés idõpontja , a szervezetnek van egy tisztító folyamata elõtte nagyon sokaknál, lehet, hogy emiatt megy a hasad, ez teljesen természetes, de nem jelenti azt , hogy ma vagy holnap elindulna a pici lehet egy vírus is, amit nem kívánok így, nagy pocakkal... remélem, az elsõ verzió lesz könnyû szülést!
Elõtte való napokban nekem is így volt!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!