Találatok a következő kifejezésre: 37 hetes és 1 héten (3 db)

37 hetes vagyok, és 1 héten belül másodszorra keltem pokoli gyomorfájásra. Ez mitől lehet?

Nincs sok savam,nem rontottam el a gyomrom,mégis olyan érzés volt,mintha késsel szúrkáltak volna,és csak ülni tudtam,feküdni,mozogni nem.Valakinek van/volt hasonló? Vírusra se gyanakszom,lázam nincs,nem hánytam.Köszi

Legjobb válasz: Nekem is szokott fájni,igaz nem ennyire. Én vasat szedek,amitõl állítólag okozhat gyomorfájdalmat. 22 hetes kismami

Nekem is szokott fájni, igaz nem ennyire. Én vasat szedek, amitõl állítólag okozhat gyomorfájdalmat. 22 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: köszi.Most elkezdtem inni a Hipp Natal-t, várandósoknak szirup, tudod.Lehet, hogy az?Elötte Elevitet szedtem, attól semmi bajom nem volt.
Ilyenkor már azt is filgyelembe kell venni, hogy egyre kisebb a helye a gyomornak, még jó hogy nincs sok savad, de azért ha többször pindurikat eszel hátha segít.
Nem lehet, hogy attól fáj, hogy a baba nyomja? Bár ilyenkor már elvileg kicsit le is süllyedt... Konzultálj orvosoddal, biztos ami biztos!! De nagy baj biztos nincs.-)Rennie-t is megpróbálhatod, lehet használ.

37 hetes kismama vagyok! Kedves kismamák a vérnyomásom 1 hete nem megy lejjebb, mint 130-150 és vizesedem. Volt még valaki így?

Alapjáraton a vérnyomásom 90 környéke a 100-at se éri el!

Legjobb válasz: Orvoshoz kellene menni szerintem, minimum egy vizeletvizsgálatra.

Orvoshoz kellene menni szerintem, minimum egy vizeletvizsgálatra.
orvos!
Menj orvoshoz. Ne várd meg vele a hétvégét.
A kérdező hozzászólása: Ma megyek dokihoz....vizeletemben van fehérje is! Ideges vagyok nagyon mit mond. A védõnõ azt mondta szerinte szülésmegindítás lesz a vége, dea lányommal azt nagyon megszenvedtem. Félek.
Lehet toxémia. De ha gyógyszerekkel kordába tudják tartani, vagyis e fölé nem megy gyógyszerek mellett, akkor viszont nem fogják megindítani. Ez saját tapasztalat. Nálam is beigazolódott szülés elõtt másfél héttel a toxémia és addig, amíg gyógyszer mellett nem ugrott ki, addig nekem se indítottak. Aztán egyik este a gyógyszerek ellenére is felkúszott a vérnyomásom és akkor éppen indultam a szülõszobára, amikor is a magzatvizem is szivárogni kezdett.
Ha fehérje van és ilyen magas a vérnyomás akkor biztos a Toxémia.
Igen én, kórház lett a vége és beállították 120-ra.Dopegyt+isoptinnal.Pont 37 hetesen.

1 hetes a babám és kis súllyal született 37. hétre, 2490 grammal. A kórházban és itthon is azt mondják az orvosok, védőnők, nővérek, hogy két- esetleg háromóránként ennie KELL! Mert kicsi. Tényleg muszáj ébresztgetni?

A kórházban nem volt sárga, most picikét az. Tejem szerintem volna b?ven, de ha felébresztem, olyan zaklatottá válik, hogy képtelen szopizni szinte. eleve nehezíti a dolgunkat a lapos mellbimbó is. egy órát sír, mire pár percet sikerül szpoiznia, igaz, azt mohón teszi. de mostanában kezdi elutasítani a mellet és ha rá is kap, két-három szívás után elengedi és sír. nagyon rossz ezt nézni és hallgatni, olyan tehetetlen vagyok :-((( hogy segítsek neki? a lapos bimbót fejéssel szopi el?tt kiemelem, be is tudja kapni, de ez nem segít igazán, mert kiköpi, eltolja két szívás után.

Legjobb válasz: A babád kis súllyal született, ezért mondják az orvosok, hogy ébreszd fel bizonyos idõközönként! Ehhez azonban nem kell feltétlenül felkeltened! Feküdj mellé, szépen szoptasd meg, ha alszik! Álmában is meg tudod etetni! A lapos mellbimbót szoptatás elõtt fej 1 percig, míg kiemelkedik, s ekkor a baba már könnyebben be tudja kapni! A szoptatást mind neked, mind neki is meg kell tanulnia! Kicsi száját nagyra kell nyitnia, s a mellbimbó udvarának nagy részét a szájába kell vennie, hogy könnyen és hatékonyan tudjon szopizni! Lehet a technika, a pozíció nem megfelelõ neki, próbálkozzatok mindenfélével, hátha úgy könnyebb lesz!

A babád kis súllyal született, ezért mondják az orvosok, hogy ébreszd fel bizonyos idõközönként! Ehhez azonban nem kell feltétlenül felkeltened! Feküdj mellé, szépen szoptasd meg, ha alszik! Álmában is meg tudod etetni! A lapos mellbimbót szoptatás elõtt fej 1 percig, míg kiemelkedik, s ekkor a baba már könnyebben be tudja kapni! A szoptatást mind neked, mind neki is meg kell tanulnia! Kicsi száját nagyra kell nyitnia, s a mellbimbó udvarának nagy részét a szájába kell vennie, hogy könnyen és hatékonyan tudjon szopizni! Lehet a technika, a pozíció nem megfelelõ neki, próbálkozzatok mindenfélével, hátha úgy könnyebb lesz!
Szerintem se ébreszd fel, hanem altasd a ti ágyatokon, és két óránként feküdj mellé, és add a szájába a cicidet. A szopási reflex így is beindul, és álmában is meg tudod etetni. Ha ez nem válik be, akkor marad a fejés, és a pohárból etetés. (vagy cumisüveg, de ez a rosszabbik választás)
Nekem is kissúlyú korababáim vannak ( 36+4 hétre születtek 2380 és 2470 grammal). A sárgaságtól aluszékonyak, nappal min denképp háromóránként ettesd meg, az elsõ két hétben éjjek is. Ha nem szopik fejd le neki és cumiból kapja neki ez még negyon fontos. Ne aggódj behozza magát szép lassan. A szopihoz nem tudok tanácsot, az ikreim nem szopiztak, nem is volt mit.
Ha lehet, a lefejt tejet ne üvegbõl add neki, mert akkor lehet, hogy sosem fog szopizni. Kis, kifelé hakló peremû pohárból az újszülöttek nagyon ügyesen isznak, az én korababámnak is ment. Ilyen pici korban még 30-60 milit isznak maximum, kár ennyivel összekenni a cumisüveget. Ébreszteni viszont kell, mivel besárgult és mivel korababa is. Az aluszékonyság náluk a kiszáradás jele lehet, nem szabad hagyni, hogy túl sokat aludjon egyhumazban. Vakamint szoptatási tanácsadót javaslok én is.
Akkor fejd le a tejet és add üvegbõl. Cumizáshoz ébreszd fel de cicizéshez nem kell. Esetleg a bimbókiemelõvel megpróbálhatod szoptatni idõvel elhagyható de fontos hogy egyen fejjél és add üvegbõl v. pohárból.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! sajnos a fekve szoptatás nálunk nemigen válik be és ha alszik, annyira alszik, hogy nem is keresi a cicit, hiába piszkálom, nem nyitja ki a száját. Elvileg ha az alsó ajkához ér valami, ynitnia kéne száját, ugye? na õ ezt nem teszi. a fekve szopi meg nem megy, nem férek hozzá a kisbabához, mert túl nagyok a melleim. nem túlzok, nagyobbak , mint a babám feje és ez további nehézségeket okoz, mert nem látom õt jól. tiszta seb mindkét bimbóm, de ez nem is érdekel, csak õ lakna jól mindig sírás helyett. el nem tudom képzelni, hogyan szoptathatnám meg álmában, tényleg nagyon mélyen alszik. :-(
Ajajj!Pedig ha sárga akkor ennie kell!!!Mert még sárgább lesz!És a sárgasásg miatt aluszékony lehet!Muszály beletuszkolnod a kaját!Nincs mese!!!!Ha máshogy nem , akkor fejd le a tejet, és cumisüvegbõl "borítsd bele"!Ez most így nagyon dúrván hangzik, de én így csináltam , mert az én babám is sárga volt és aludt!Felkeltettem és gyorsan beleöntöttem üvegbõl!Ahogy elmúlt a sárgaság és erõsödött egy picit, onnantól szépen szopcsizott magától!
Én a fejés és az üveg elõtt mindenképp tanácsadót javasolnék neked, mert lehet, hogy van valami fontos az aluszékonysága mögött. Kis súlya van, úgyhogy nála tényleg jobban oda kell figyelni a mennyiségekre, de ez azért nem tömést jelent! Más egyéb jeleket is meg kellene figyelned, tanulnod, hogy tudd, mikor lehet baj és mikor nincs. Pl. kutacsa rendben van, nem esett be? Én nem értek még annyira a "korababákhoz", ezért is ajánlom neked, hogy szakmai segítséget kérj, nehogy rosszat mondjunk neked. Ha gondolod, javasolhatok konkrét személyt is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!