Találatok a következő kifejezésre: 37 hétbe és két (9 db)

37 hétbe lépek és két napja fáj az ágyékomnál jobb, - és bal felől is. Lehet nyúlik vmilyen izom, a méh? Közben hasogató fájdalmat is érzek. Ez normális?

Úgy gondolom a szülésnél is majd ilyeneket érzek majd. Eddigi normális terhesség mellett félhetek attól, hogy korábban érkezik a baba?

Legjobb válasz: Valószínünek tartom,hogy a baba már beilleszkedett,és ez okozza a fájdalmat. Ilyenkor már nem kicsi a súlya sem . Én is 37 hetes vagyok,nekem csak fekvés,ülés után szokot egy kicsit fájni addig még nem mozgok.Utána elmúlik. De nem vagyunk egyformák. Nem hinném,hogy korábban fog érkezni.Akkor inkább görcsölne a derekad vagy a hasad.Legalábbis ez a jellemzõ. Egyébként pedig a 37.hét elõtti babák a koraszülöttek. Ill. a 2500 gramm alattiak. Ne is gondolj arra hogy hamarabb megszületne,de ha így is lenne már nem lenne semmi gond. Kitartást neked!

Valószínünek tartom, hogy a baba már beilleszkedett, és ez okozza a fájdalmat. Ilyenkor már nem kicsi a súlya sem . Én is 37 hetes vagyok, nekem csak fekvés, ülés után szokot egy kicsit fájni addig még nem mozgok.Utána elmúlik. De nem vagyunk egyformák. Nem hinném, hogy korábban fog érkezni.Akkor inkább görcsölne a derekad vagy a hasad.Legalábbis ez a jellemzõ. Egyébként pedig a 37.hét elõtti babák a koraszülöttek. Ill. a 2500 gramm alattiak. Ne is gondolj arra hogy hamarabb megszületne, de ha így is lenne már nem lenne semmi gond. Kitartást neked!
Jól gondolod, én is ezt éreztem a vajúdás alatt. Nemcsak az ágyékomnál, de még a combomba is lehúzódott a fájdalom. De ne aggódj emiatt, a 37. héten semmi baj sem történne, ha megszületne, elõbb örülhetnétek egymásnak.
Valószínûleg a tágulás okozza a fájdalmat. Hiszen a csípõ ízületeknek fel kell készülnie a baba születésére. Nekem ebben az idõben ha felhúztam a lábam, mikor feküdtem, szinte tõbõl ki akartak fordulni, a csípõim. Igen akár korábban is érkezhet a baba, de ez nem törvényszerû. De ha jönni akar, úgyis jönni fog. Ez már nem gond. Én is a 37. hétre szültem, akkor azt mondták 38 hetes vagyok, végül a zárómra 40.hét került.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat :-)
Teszteltél már???
A kérdező hozzászólása: még nem, de nem is merek.mert ma olyanok jöttek ki belöllem, mint noverbenbenn a vetélésemnél.szerintem elment.sajnos.
Szia!Egy tesztet megéri csinálni, hogy mi a helyzet!Ird meg mi lett az eredmény!
Biztos 20-21-én volt péd? Ha igen, akkor tesztelhetsz, mert nekem is akkor volt és tegnap reggel már pozitív lett a tesztem, a baba 20-án foganhatott csak, tuti! Nekem nem fáj a hátam, de ez nem jelent számodra semmit. Inkább hányingerem van, nem kívánok semmit, mindentõl rosszul vagyok. Napokig fájt a fejem, megfájdult egy fogam. Nehezek lettek a melleim, de nem érzékenyek, éjjel felébredek arra, hogy pisilni kell. Ezek a tüneteim.
Szia! Tesztelj :) ! És írd meg az eredményt:) !
A kérdező hozzászólása: Hûha, köszike a válaszokat! Márc. 20 mert akkor távozott nyákdugó és akkor volt szex is + magas hõmérséklet. De utána amikor állítólag 36 napos ciklusként lett volna peteérésem "igazi" csak görcsök voltak - lehetett beágyazódás? szóval félek a premensi+lelki tünetektõl de magas hõ izgat (meg elevitet is szedek) meg ha akkor volt peteérés akkor +14 nap kénne a mensi is kicsit nagyon enyhén érzem de semmi elõtte fejfájás, herpesz... stb eddigi tünetek (eddig) hát lehet h bátor leszek és egy tesztet megküldök reggel megirom köszike
Mindent bele, hajrá!
Szia!szerintem is tesztelj egyet reggel, nekem március 6-án volt az utolsó mensim elsõ napja, peteérésem 20-án volt, és a 27-ik napon már pozitiv volt reggel a teszt, és másnap délután is.Sok sikert, pozitiv tesztet neked is!
A kérdező hozzászólása: lilly teszt negativ - de akkor mé émelygek ...???
Szia!16.26-os vagyok, szerintem várj még pár napot és tesztelj újra, de más fajta tesztel, azt mondják a lily nem a legjobb teszt.Sokat téved.

1 hetes a babám és kis súllyal született 37. hétre, 2490 grammal. A kórházban és itthon is azt mondják az orvosok, védőnők, nővérek, hogy két- esetleg háromóránként ennie KELL! Mert kicsi. Tényleg muszáj ébresztgetni?

A kórházban nem volt sárga, most picikét az. Tejem szerintem volna b?ven, de ha felébresztem, olyan zaklatottá válik, hogy képtelen szopizni szinte. eleve nehezíti a dolgunkat a lapos mellbimbó is. egy órát sír, mire pár percet sikerül szpoiznia, igaz, azt mohón teszi. de mostanában kezdi elutasítani a mellet és ha rá is kap, két-három szívás után elengedi és sír. nagyon rossz ezt nézni és hallgatni, olyan tehetetlen vagyok :-((( hogy segítsek neki? a lapos bimbót fejéssel szopi el?tt kiemelem, be is tudja kapni, de ez nem segít igazán, mert kiköpi, eltolja két szívás után.

Legjobb válasz: A babád kis súllyal született, ezért mondják az orvosok, hogy ébreszd fel bizonyos idõközönként! Ehhez azonban nem kell feltétlenül felkeltened! Feküdj mellé, szépen szoptasd meg, ha alszik! Álmában is meg tudod etetni! A lapos mellbimbót szoptatás elõtt fej 1 percig, míg kiemelkedik, s ekkor a baba már könnyebben be tudja kapni! A szoptatást mind neked, mind neki is meg kell tanulnia! Kicsi száját nagyra kell nyitnia, s a mellbimbó udvarának nagy részét a szájába kell vennie, hogy könnyen és hatékonyan tudjon szopizni! Lehet a technika, a pozíció nem megfelelõ neki, próbálkozzatok mindenfélével, hátha úgy könnyebb lesz!

A babád kis súllyal született, ezért mondják az orvosok, hogy ébreszd fel bizonyos idõközönként! Ehhez azonban nem kell feltétlenül felkeltened! Feküdj mellé, szépen szoptasd meg, ha alszik! Álmában is meg tudod etetni! A lapos mellbimbót szoptatás elõtt fej 1 percig, míg kiemelkedik, s ekkor a baba már könnyebben be tudja kapni! A szoptatást mind neked, mind neki is meg kell tanulnia! Kicsi száját nagyra kell nyitnia, s a mellbimbó udvarának nagy részét a szájába kell vennie, hogy könnyen és hatékonyan tudjon szopizni! Lehet a technika, a pozíció nem megfelelõ neki, próbálkozzatok mindenfélével, hátha úgy könnyebb lesz!
Szerintem se ébreszd fel, hanem altasd a ti ágyatokon, és két óránként feküdj mellé, és add a szájába a cicidet. A szopási reflex így is beindul, és álmában is meg tudod etetni. Ha ez nem válik be, akkor marad a fejés, és a pohárból etetés. (vagy cumisüveg, de ez a rosszabbik választás)
Nekem is kissúlyú korababáim vannak ( 36+4 hétre születtek 2380 és 2470 grammal). A sárgaságtól aluszékonyak, nappal min denképp háromóránként ettesd meg, az elsõ két hétben éjjek is. Ha nem szopik fejd le neki és cumiból kapja neki ez még negyon fontos. Ne aggódj behozza magát szép lassan. A szopihoz nem tudok tanácsot, az ikreim nem szopiztak, nem is volt mit.
Ha lehet, a lefejt tejet ne üvegbõl add neki, mert akkor lehet, hogy sosem fog szopizni. Kis, kifelé hakló peremû pohárból az újszülöttek nagyon ügyesen isznak, az én korababámnak is ment. Ilyen pici korban még 30-60 milit isznak maximum, kár ennyivel összekenni a cumisüveget. Ébreszteni viszont kell, mivel besárgult és mivel korababa is. Az aluszékonyság náluk a kiszáradás jele lehet, nem szabad hagyni, hogy túl sokat aludjon egyhumazban. Vakamint szoptatási tanácsadót javaslok én is.
Akkor fejd le a tejet és add üvegbõl. Cumizáshoz ébreszd fel de cicizéshez nem kell. Esetleg a bimbókiemelõvel megpróbálhatod szoptatni idõvel elhagyható de fontos hogy egyen fejjél és add üvegbõl v. pohárból.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! sajnos a fekve szoptatás nálunk nemigen válik be és ha alszik, annyira alszik, hogy nem is keresi a cicit, hiába piszkálom, nem nyitja ki a száját. Elvileg ha az alsó ajkához ér valami, ynitnia kéne száját, ugye? na õ ezt nem teszi. a fekve szopi meg nem megy, nem férek hozzá a kisbabához, mert túl nagyok a melleim. nem túlzok, nagyobbak , mint a babám feje és ez további nehézségeket okoz, mert nem látom õt jól. tiszta seb mindkét bimbóm, de ez nem is érdekel, csak õ lakna jól mindig sírás helyett. el nem tudom képzelni, hogyan szoptathatnám meg álmában, tényleg nagyon mélyen alszik. :-(
Ajajj!Pedig ha sárga akkor ennie kell!!!Mert még sárgább lesz!És a sárgasásg miatt aluszékony lehet!Muszály beletuszkolnod a kaját!Nincs mese!!!!Ha máshogy nem , akkor fejd le a tejet, és cumisüvegbõl "borítsd bele"!Ez most így nagyon dúrván hangzik, de én így csináltam , mert az én babám is sárga volt és aludt!Felkeltettem és gyorsan beleöntöttem üvegbõl!Ahogy elmúlt a sárgaság és erõsödött egy picit, onnantól szépen szopcsizott magától!
Én a fejés és az üveg elõtt mindenképp tanácsadót javasolnék neked, mert lehet, hogy van valami fontos az aluszékonysága mögött. Kis súlya van, úgyhogy nála tényleg jobban oda kell figyelni a mennyiségekre, de ez azért nem tömést jelent! Más egyéb jeleket is meg kellene figyelned, tanulnod, hogy tudd, mikor lehet baj és mikor nincs. Pl. kutacsa rendben van, nem esett be? Én nem értek még annyira a "korababákhoz", ezért is ajánlom neked, hogy szakmai segítséget kérj, nehogy rosszat mondjunk neked. Ha gondolod, javasolhatok konkrét személyt is.
A harmadik baba mindig gyorsabban jön, azt ugye tudod? Egy terhesség sem hasonlít a másikra!!! Menj orvoshoz!!!
szerintem tesztelj holnap reggeli vizeletbõl, az biztos kimutatja. Szurkolok!!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm az eggyütt érzésed, de sajnos, szombatonn megint elment, de nem adjuk fel a párommal, már orvost is váltottam, most megin az ügyönn vagyunk, remélem ez már sikeres lessz:) pedig már annyira szeretnénk a kicsi mellé, vagyis már nem is olyan kicsi, mert már 7-éves a lányom.
Igazán sajnálom, ezért már tuti kijár nektek egy babó!!! Szurkolok!!!!!
A kérdező hozzászólása: nem vette figyelembe a terhességemet, azt állitotta, hogy csak hormon zavavom van, és mikor elkezdtem vérezni, csak akkor mondta, hogy ez 100%-os terhes vagyok, és nem akart beküldeni kórházba, ez volt péneteknn, és azt mondta, hogy reménykedjünk, és ha hétfüig megmarad akkor jó, de szombat este már a kezembenn vittem be a sürgösségire a kicsit.mert spontánn vetélésem volt, már nagyobb mint eggy centi volt, már 6-hetis volt szegénykém.
Az orvosod miatt???? Mit csinált veletek??? :S
A kérdező hozzászólása: köszike aranyos vagy, remélem még lessz valami, mert most is szurkál a bal oldalam, úgy mint novenberbenn a kicsinél.akit sajnos az orvosom végett elvesztetünk.
Vannak akiknek fennt maradt a hõ, és csak késõbb esett le, a doki majd memodja, hogy mi van veled... Kitartás, szurkolok!
A kérdező hozzászólása: csak azért kérdezem, mert a sok pisi, a has szurka+ a többi tünet megmaradt, segitsetek, irjatik, mert én már a reményt is elvesztettem, mert novemberbenn volt egy spontán vetélésem, és nagyonn félek.:
A kérdező hozzászólása: ezt a hö mérést sem éretm, ha valakinek megjön annak lekéne esnie ha nem vagy babós?.vagy nem????
A kérdező hozzászólása: teszteltem, de negativ lett, de a kislányomnál is ezt mutatta, holnap fog az orvosom tesztelni, irjatok köszike:)
:((sajnálom, most szombaton jött meg? itt egy újabb alkalom, remeélem sikerül!!! Kitartás!! :)

Ha késik a menstruációm több mint két hetet, a testhőm 37-37, 5 kb 2hetes terhes lehetek. Már csináltam egy Lily és egy Maria Romed tesztet, de sohasem reggeli vizeletből, mindíg negatív. Lehetek még terhes?

Befolyásolhatja a tesztet, hogy a nagyon sok folyadékot ittam és nem volt koncentrált a vizeletem? Reggel csináljam inkább?

Legjobb válasz: Két hét késés után már bármilyen vizeletbõl kimutatná a teszt.

Két hét késés után már bármilyen vizeletbõl kimutatná a teszt.
Szia! Szerintem is ki kellene már mutatnia a tesztnek, de én vennék még egyet és reggeli vizeletbõl tesztelj!
Elõzõ vagyok! Ha már két hete csúszik a mensid, akkor te már 6 hetes vagy, nem kettõ! Az utolsó menstruációd elsõ napjától kell számolni!
Igen, befolyásolja a teszt eredményét, ha elõtte sok folyadékot iszol. Szóval jobb, ha reggel csinálod meg a tesztet, mert akkor tutira nem iszol elõtte semmit. Mondjuk 6 hetes terhességet szerintem már minden teszt, bármilyen napszakban bõven kimutatna. Minden jót Need!
Szerintem is ki kellene mutatniuk már ilyenkor. A nem vártam elõtt 2 nappal csináltam meg az elsõt reggeli vizelettel, kimutatta, másnap megint egyet délben, akkor is kijött, és rendes erõs csík, nem is halvány.
Fontos, hogy a reggeli elsõ vizeletbõl csinálj tesztet - ahogy a többiek is írják! A ROMED megbízható, kimutatná ha terhes vagy. Ha azonban nem bízol benne, ne tesztre költs szerintem, hanem menj el dokihoz - egy kontroll sosem árt :)
CSINÁLTÁL BABÁS VAGY?

Szerintetek gond, ha már két és fél hete nem volt uh és méhszáj vizsgálat sem? 37 hetes vagyok, csak nst-re kell már járnom.

Legjobb válasz: Szia! Ennyi idõs terhesen már azért nem csinálják ezeket, mert ha már jönni akar a baba hadd jöjjön. Feleslegesen nem szokták ilyen korban az anyukákat matatni. Az uh pedig nem indokolt, ha volt 36. héten vagy a körül.

Szia! Ennyi idõs terhesen már azért nem csinálják ezeket, mert ha már jönni akar a baba hadd jöjjön. Feleslegesen nem szokták ilyen korban az anyukákat matatni. Az uh pedig nem indokolt, ha volt 36. héten vagy a körül.
Ne aggódj, nem mindenhol vizsgálnak gyakran. Én az elsõ babámat Miskolcon szültem, ott nagyon sokszor vizsgáltak. A másodikat Debrecenben. Az egész terhesség alatt csak 2X vizsgáltak meg.Persze azt mindig kérdezgették, hogy nincs e valami gondom, nem fáj e vagy stb.De ha nem volt panasz nem maceráltak belülrõl.Az uh meg most lesz majd úgy tudom még a 38. hét körül egy. De lehet hogy már rosszul emlékszem.
Dehogy, nem ezektol lesz egeszseges a babad. A szivhang az nst-n latszik, hogy rendben van, ilyenkor mar az a legfontosabb. En kulfoldon elek, a 20. het utan nincs uh, mehszajvizsgalat egyaltalan nincs, ha nincs panasz es nem rosszabbak a statisztikak.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszönöm. Azért fura, mert az elsõ babámnál a végén már hetente uh-ztak és a méhszájat is nézték. Még arról sem esett szó, hogy 38 hetesen majd vért vesznek, ha jól tudom, staphylococcusra? Nem akarok túl nagy hülyeséget írni, de úgy emlékszem, kéne még vért is venni, de a doki azt mondta, már nem kell jönnöm semmi miatt hozzá és vizsgálatok sem lesznek. na jól van, köszönöm azért, megnyugodtam némileg.
Szeritnem az utolsó uh és vérvétel 36 hetesen van, utána csak NST, ha nincs gond.
36 hetes vagyok, most volt vérvétel, uh utoljára 32 hetesen, 38 hetesen lesz a következõ. A méhszájam összesen 2x volt vizsgálva, viszont mondta a doki, hogy jövõ héten NST után megvizsgál, mert nagyon úgy néz ki, hogy hamarabb jön a baba. Szerintem ezt is orvos, illetve kórház válogatja. Az én dokim pl. 34. héttõl küld NST-re, de van aki csak 36. héttõl jár. Könnyû szülést és jó egészséget!:)
Szia! Én most vagyok 29 hetes , de még egyszer sem volt méhszáj vizsgálat, a dokim azt mondta ha nem muszáj nem piszkálgat majd csak ha valami oka lesz rá!!!Szerencsére panaszmentes vok!!!!Kitartást neked már nincs sok hátra!!!!!
Szia! Én most töltöttem be a 38. hetet, de nekem minden nst vizgálat után megnézi a méhszájat is. Tegnap pl. az nst eredmény alapján közölte, hogy ez a Manóka annyira királyul érzi bent magát, hogy Mikuláskor szülünk meg. Na erre totál elkeseredtem, mindig úgy gondoltam, hogy korábban jön a Kiscsaj. Utána megvizsgálta a méhszájat is és közölte, hogy minden visszavonva 10 nap - 2 héten belül szülünk. Eddig végig C3000 voltam, most már C2100, a buksi beilleszkedve, szóval manuálisan nagyon sok mindent meghatározható, ami az nst-rõl nem olvasható le. Uh-ra is megyek még 1-szer, meg elvileg még 2 nst vizsgálattal egybekötve. Nálam az uccsó vérvétel is megvolt tegnap, annak már csak az eredményére várunk. Kitartás, már nagyon kevés van hátra és a kezünkben foghatjuk, akit 9 hónapig csak a pociban nevelgettünk! Könnyû szülést kívánok!

Lehetek terhes? Július közepe óta nem menstruáltam! Két hetet feszül a mellem, és azóta a reggeli hőm is magas: 36, 6-37, 1 között van (saját magamhoz képest, augusztus óta mérem! )

Másfél hete csináltam egy negatív tesztet!Dokihoz jöv?héten megyek!

Legjobb válasz: szerintem ha július óta nem volt mensid akkor tuti nem vagy terhes mert a tesznek már kikellett volna mutatnia. sõt!!

szerintem ha július óta nem volt mensid akkor tuti nem vagy terhes mert a tesznek már kikellett volna mutatnia. sõt!!
szia! azt javaslom, amint tudod, keresd fel az orvosod, mert én is hasonlóan jártam, és sajnos nem baba lett belõle, hanem pcos:-( baba, pedig sajna azóta sincs. több sikert neked!
A kérdező hozzászólása: Egyébként már voltam dokinál akkor azt mondta, hogy ne izguljak mert van peteérésem, csak kimarad a menzi! De mindenki azt mondja, hogy ha van akkor menstruálnom is kéne!Ja és ezalatt a három hónap alatt már négy negatív teszten vagyok túl! Csináljak újat, mielõtt jövõhéten újra lát az orvosom?
A kérdező hozzászólása: Most eléggé elszomorodtam! Azt hittem, hogy a mellfeszülés és az állandó magas hõ reményt adhat! :( Azért köszönöm!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!