Találatok a következő kifejezésre: 37 és hetesen (250 db)

37-38 hetesek hogy vagytok? Van már valami infotok hogyan szültök császárral vagy spontán? Mekkora a babátok, hanyadik baba és milyen nemü?

irjátok le részletesen a dolgokat miket éreztek fájdalom lelki,hogyan birjátok mitek lesz és miket mondanak a dokik.a kommentek után irok én is.

Legjobb válasz: Szia! Én 37+6 hetes vagyok. 35+2 hetesen 2623g volt a baba. Pénteken megyek UH-ra és Ctg-re,nagyon kíváncsi vagyok. Már 2 hete 1 ujjnyira nyitva vagyok, 22.-ére vagyunk kiírva,doki szerint nem húzzuk addig. Elvileg természetes úton szülök, még nincs változás, 30.hét óta fejvégû a babám. Kislányt várunk! A férjemnek már van 2 gyermeke,nekem az elsõ lesz! :) Egy kicsit kezdek félni,bár az ismeretlentõl,de azért izgulok. Be van pakolva minden. A trombocita számom hétrõl-hétre zuhan, most azt ellenõrzik minden héten, elvileg még nem kóros a szám. Egyik nap teljesen fitt vagyok, a másik nap pedig nagyon nyûgös. 2 hete dagad kezem-lábam, sokat kell pihennem, be kell látni,ez tényleg más állapot! A babó még most is sokat mozog, ezekre a viharokra totál bepörög, ilyenkor picit megijedek! Hát nagyjából ennyi! És te? Üdv!

Szia! Én 37+6 hetes vagyok. 35+2 hetesen 2623g volt a baba. Pénteken megyek UH-ra és Ctg-re, nagyon kíváncsi vagyok. Már 2 hete 1 ujjnyira nyitva vagyok, 22.-ére vagyunk kiírva, doki szerint nem húzzuk addig. Elvileg természetes úton szülök, még nincs változás, 30.hét óta fejvégû a babám. Kislányt várunk! A férjemnek már van 2 gyermeke, nekem az elsõ lesz! :) Egy kicsit kezdek félni, bár az ismeretlentõl, de azért izgulok. Be van pakolva minden. A trombocita számom hétrõl-hétre zuhan, most azt ellenõrzik minden héten, elvileg még nem kóros a szám. Egyik nap teljesen fitt vagyok, a másik nap pedig nagyon nyûgös. 2 hete dagad kezem-lábam, sokat kell pihennem, be kell látni, ez tényleg más állapot! A babó még most is sokat mozog, ezekre a viharokra totál bepörög, ilyenkor picit megijedek! Hát nagyjából ennyi! És te? Üdv!
A kérdező hozzászólása: szia- ctgm jo uhn 37hetes helyett 39nek felelek meg, a baba sulya 3500, lefele van és 2-3as lepényem van, viszont streptocoocus b t találtak nálam igy szülés után antibiotiukmot kell szendem nekem és a gyereknek.jo szülést, babázást.
én 4+5 vok napközbe 37, 5 reggel 37, 2 körül van. sztem norm.
Normális. A progeszteron hormon, ami a hõdet felnyomja, nem csak reggelente termelõdik, hanem egész nap, egészen a terhesség végéig.
Normális igen:) Mamámnak is folyton hõemelkedése volt, anyuval is meg nagybáttyámmal is!! Ugyhogy nyugi:) !
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat, kissé aggódós vagyok:)
Ezen aggódni tök felesleges. Érezd jól magad, és ne csinálj a terhességbõl problémát.
Nálam ugyanez a helyzet, ez normális. A magas progeszteron szint okozza. A nemvárt idején innen gondoltam, h baba lesz, hogy napközben is ennyi volt a hõm, és sosem szokott:)

Mért BPD 39/40 hetesnek felel meg, AC és FL pedig csak 34/35 hetesnek. Én pedig épp most vagyok 37+0 hetes. Mitől lehet ekkora eltérés? Volt más is így?

Ma voltam UH-on és megijesztettek kicsit az eredmények. BPD: 96,4 mm AC: 307 mm FL: 66 mm Mért terhességi kor 35+4 hét Becsült súly: 2600 gr Ahogy írtam két dolog is zavar. Miért nagyobb 5 héttel a fejkörfogata, mint a teste többi része? A másik pedig, hogy hirtelen miért esett vissza a mért terhességi kor több mint 1 hetet. Eddig mindig pontosan annyi hetesenk mérték amennyinek kellett lennie. Orvos nem reagált rá semmit, nem sz?rny?lködött, ezt jó jelnek veszem :) A héten megyek hozzá vissza, akkor kifaggatom, csak ma rengetegen vártak rá én meg csak azután olvasam el a leletet miután már kijöttem. Szerintetek ilyen eltérések el?fordulhatnak?

Legjobb válasz: T. (leendõ) anyatárs! Az uh szinte sosem pontos. Nálam az elsõ gyerkõcnél két hét mínusz volt a terhességi korom és az uh között, ami fõleg a végefelé mutatkozott meg. Ezenkívül hosszú volt a combcsontja is.(az átlagnál") A fej nagysága meg relatív, és genetika. Sosem lesz "szabályos" egy baba, ezért is nem a "megfelelõ" a hét az adatokhoz képet. Megközelítõleg ennyi.

T. (leendõ) anyatárs! Az uh szinte sosem pontos. Nálam az elsõ gyerkõcnél két hét mínusz volt a terhességi korom és az uh között, ami fõleg a végefelé mutatkozott meg. Ezenkívül hosszú volt a combcsontja is.(az átlagnál") A fej nagysága meg relatív, és genetika. Sosem lesz "szabályos" egy baba, ezért is nem a "megfelelõ" a hét az adatokhoz képet. Megközelítõleg ennyi.
Nézd meg az apját- gondolom fiú lesz .:) az én fiamnak 36 hetesen volt 96-os BPD-je, 38 hetesen 103, stb. Combja neki is kisebb volt kb 2 héttel. Súlyt- terh. kort mindenhol másféle képlettel számolják, ha eltolódnak az arányok, mozognak ezek is.
Ezek az adatok csak átlagok amiket ugye az átlag alatti és fölötti adatokból hoznak ki. van még akár 3, de lehet, hogy 5 hete is odabent a babádnak, hogy változzon, nõjön, stb. Én külföldön élek, itt nem mondják meg az adatokat olyan részletességgel mint otthon pont azért, mert akkor csak aggódnak a kismamák fölöslegesen. Itt nem is becsülnek pl súlyt, mert nagyon sok esetben ad téves becslést a gép állítólag. Mikor az otthoni bevált dolgok alapján kérdezek néha a dokitól itt valamit, igen furcsán tud rám nézni. Ha bármi baj lenne, biztos szólt volna a dokid. Jól teszed, hogy jó jelnek veszed és tényleg ne aggódj.
Nalunk is hasonloak voltak az aranyok. A dokim sulyt soha nem becsult, csak mm-ben kaptam meg az adatokat. Az FL mindig az also hataron volt. Teljesen egeszsegesen szuletett a kisfiam, csak alacsonyabb volt a sulya es a hossza (3010 g, 49 cm)
ugyanez volt nálunk is :) a feje 5 héttel nagyobb volt az átlagnál, a teste többi része átlagos, sõt a feje akkora volt, hogy 4D-n a gép kidobta a koponyához, hogy abnormal :( mégis makkegészségesen született, gyönyörû, szabályos buksival :) ) szóval elõfordulhatnak ekkora eltérések, amik mégsem jelentenek bajt! beszéld meg az orvosoddal is, de hidd el nekem, semmi baj nem lesz!!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Igen fiú lesz és apukája nagyon formás ;) Ma megyek az orvoshoz, de már Ti is nagyon megnyugtattatok!
27+1-en lány BPD: 92 AC:342 FL:75 HC:335 OFD:119 súly: 3301 gramm születésekor -kirás napján: 3950 gr, 57cm, 36-os fej korához képest mindig magasbb volt, (most 2, 5 éves sincs és 95 cm-es), a 92-es BPD-hez képest meg nem születte kis fejjel
elõzõ 37+1-en!
Szia, szerintem minden rendben a babáddal, az én babámnak is 4 héttel volt nagyobb a feje a 32.heti Uh-n. Aztán 3650 grammal született és 36-os fejjel, de minden rendben volt.


Hány kilók és cm-ek vagytok 37-40 hetes kismamák?

Legjobb válasz: 38 hetes vagyok.176 cm,és 67 kg vagyok.55-rõl indultam.

38 hetes vagyok.176 cm, és 67 kg vagyok.55-rõl indultam.
41+6-on szültem kb. 63 kilóval 49-50-rõl indultam. 162cm Elõzõ gyerekkel 48-ról mentem 69-70-re.
38+6 :) 175 cm és 63, 5 kg vagyok, 59-rõl indultam:)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! hát rám is tapadnak a kilók:) én 171 cm és 80 kg vagyok (60ról indultam). 37hkm
40 hetes, 73 kg, 164 cm (48ról indultam)
40+1 173/78 (68-ról indultam)
40 hetesen 156 cm és 56 kg
39+4 171cm 82kg-ról indultam, most vagyok olyan 86.
37+5 hetes vagyok.157cm, 55kg-ról indultam és 71 vagyok.Rám tapadnak a kilók.:(
36+2 hetes 68 kg voltam most 87 vagyok :( 175 cm
38 hetes vagyok. 170 cm, 62, 5-röl indultam most vagyok 75 kg.
38+5re szültem :) ) 60 kilóval, 46ról indultam, 167 cm vok és most 50 kiló
38+5 hetes vagyok, 172cm, 85rõl indultam, most vagyok 87.
37 hetesen voltam 107 Kg 175 cm (70-rõl indultam) nagyon gázul meghíztam... :/

37-38 hetes kismamák ki van megfázva és mit szed rá? én eléggé náthás lettem

Legjobb válasz: szia! most 40 hetes vagyok és már 3 hete küzdök a náthával - pedig még az influenza ellenit is megkaptam, de a fiamtól benyaltam valami jó kis torokfájós-megfázósat! a torkomra tantum verdét szedtem és negrót felváltva, az orrfolyásra sajna csak max sós-vizes orrcseppet lehet vagy még inhalálhatsz szintén sós-vizessel, .. nekem még a meleg zuhany és forró mézes tea jót tett, bár nem múlt el teljesen és tovább tart kijönni belõle. Néha amikor a fejem is hasogatott akkor bevettem 1-1 szem Panadolt, de nem akartam magam nagyon gyógyszerezni sem.

szia! most 40 hetes vagyok és már 3 hete küzdök a náthával - pedig még az influenza ellenit is megkaptam, de a fiamtól benyaltam valami jó kis torokfájós-megfázósat! a torkomra tantum verdét szedtem és negrót felváltva, az orrfolyásra sajna csak max sós-vizes orrcseppet lehet vagy még inhalálhatsz szintén sós-vizessel, .. nekem még a meleg zuhany és forró mézes tea jót tett, bár nem múlt el teljesen és tovább tart kijönni belõle. Néha amikor a fejem is hasogatott akkor bevettem 1-1 szem Panadolt, de nem akartam magam nagyon gyógyszerezni sem.
Én is náthás vagyok. 24 hetes.Voltam a háziorvosnál, semmilyen gyógyszert nem javasolt. Pihenés és házi gyógymódok. A védõnõm azt mondta, hogy csak homeopathiásokat lehet bevenni.Pl.Stodal, ha köhögsz is. vagy Panadol, ha lázas vagy. Antibiotikum csak ha nagyon muszáj. Jobbulást kívánok neked!
A kérdező hozzászólása: én ezt a teát kezdtem el inni cukrot karamellizálni felönt vízzel bele vöröshagyma héjat egy jó marékkal és kamilla teát én 3 filtert tettem felforr utána fél óra pihi 2 egész citrommal ízesítem leszûröm és fogyasztható ez a nagymamám régi bevált receptje én ezt iszom nekem ma kezdõdött a nátha köszönöm a válaszokat nektek is mielõbbi jobbulást kívánok
Én Oscillococcinumot szedtem, és amikor nagyon dugult az orrom (fõleg éjjel), egy-egy spricc Rhinosprayt használtam. (40. héten, már bent voltam a kórházban és a szülészeten azt mondták, ez már nem árt a babának, sõt az a jó, ha több oxigént kap.) Így is csak max. kétszer mertem spriccelni vele, de mások is mondták, hogy használták a terhesség vége felé és semmilyen problémát nem okozott. Jobbulást!
nekem szerencsémre csak a torkom fájdult meg, 3 nap szopogatós tabletta és citromos mentatea után el is múlt. Nagy mázlim volt, mert egyébként min. 1 hetet szoktam szenvedni gyógyszeres kezeléssel.
A kérdező hozzászólása: nekem a torokfájásra a stodal az bejött ajánlani tudom olcsó és nagyon nagyon jó

37+5 hetes vagyok ha most szülnék már nem lenne gond ugye? És kb. mennyi lehet ilyenkor a babó súlya?

Legjobb válasz: Nem,már nem lenne semmi gond!Mindene kifejlõdött!Azért jobb,ha idõben jön:)Az én lányom 38 hetesen volt kb. 3200gr.Rendes idõre született 3550 gr és 56 cm-rel.Átlag baba lett!

Nem, már nem lenne semmi gond!Mindene kifejlõdött!Azért jobb, ha idõben jön:) Az én lányom 38 hetesen volt kb. 3200gr.Rendes idõre született 3550 gr és 56 cm-rel.Átlag baba lett!
Az én babám 37+3-ra született, 3280 grammal, 55 cm-rel. Semmi gond nem volt, teljesen készen vannak már ekkor!
Szia az én babám 37+6napon született 3300 gramm és 53 cm volt. Teljesen egészséges kislány

37 het hetesek multunk. Tegnap este es ma miota felkelltem nagyon szurkal ott lent. Jelent ez valamit? Mi a kulombseg a joslo es a mehosszehuzodas kozott?

Este nagyon aktiv volt a babam.Ma meg nem igazan de azert bejelentkezik.

Legjobb válasz: Mi 36+6 hetesek vagyunk és ma az én babóm is kevésbé aktív,lehet,hogy front van.A szurkálás lehet attól,hogy nyílogat a méhszájad vagy esetleg a baba feje mnet lejjeb és nyom valami ideget.Mindkettõ normális jelenség ebben a terhességi korban.

Mi 36+6 hetesek vagyunk és ma az én babóm is kevésbé aktív, lehet, hogy front van.A szurkálás lehet attól, hogy nyílogat a méhszájad vagy esetleg a baba feje mnet lejjeb és nyom valami ideget.Mindkettõ normális jelenség ebben a terhességi korban.

37 és fél hetesen a babám adatai: bdp: 102, FL: 70. Aránytalan a babám? Van okom aggódni?

Ráadásul minden vágyam a természetes szülés. 158 centi vagyok a csíp?m nem túl széles.

Legjobb válasz: Szia! Azt hiszem Te kérdezted tegnap is ,és nem igazán kaptál egyértelmû választ.Tudod én nagyon szeretnék neked segíteni, de sajnos nem tudom az arányokat, hogy mennyi jó, nézegettem neked itt a neten, de igaáz nem találtam, jó lenne ha vaéaki megírná melyik oldalon, a babázón, babanet, mamanet,egyéb baba-mama oldalakon, de nem találtam,remélem van aki tud segíteni,az hogy másnak mekkora volt, ne ilyesszen meg nem vagyunk egyformák,de sztem inkább kérdezz rá a védõnõnél, vagy dokinál,mert így csak szorongsz . 14 hetes kismama

Szia! Azt hiszem Te kérdezted tegnap is , és nem igazán kaptál egyértelmû választ.Tudod én nagyon szeretnék neked segíteni, de sajnos nem tudom az arányokat, hogy mennyi jó, nézegettem neked itt a neten, de igaáz nem találtam, jó lenne ha vaéaki megírná melyik oldalon, a babázón, babanet, mamanet, egyéb baba-mama oldalakon, de nem találtam, remélem van aki tud segíteni, az hogy másnak mekkora volt, ne ilyesszen meg nem vagyunk egyformák, de sztem inkább kérdezz rá a védõnõnél, vagy dokinál, mert így csak szorongsz . 14 hetes kismama
Szia! Megnéztem neked az egyik oldalon ahol azt írja, hogy 37. héten BDP:92 az FL:72, 38. héten BDP:93 FL:73 De sajnos abban nemtudok segíteni, hogy aránytalan-e szerintem a BDP közti eltérés nem olyan sok! De biztos szólt volna az orvos ha nem jó!
Arányos szép nagy baba lesz! A feje is nagyobb az átlagnál és a hossza is. 40. hét körül szokott a Bpd 98 lenni.
Szia! Az Öcsémnek születése óta kicsit nagyobb a feje, mint az átlag, Apámtól örökölte. Egyébként jelenleg matematikusnak tanul. Ja, és az unokatesóm is kb. ilyen magas, az elsõ babája 4kg volt, a második 3.5kg. Mindkettõt természetes úton szülte. Ha aggódsz, kérdezz rá az orvosnál, néha be kell vállalni a császárt a baba érdekében, de ez nem feltétlenül a magasságtól függ.

Tesco zöld pelussal szeretnék kezdeni a kisfiamnak. Pénteken 37+5 hetesen becsülték 3660g-ra. A 2-es méretben nagyon elveszne a gyerek? 38+2 hkm

Eddig semmi jele hogy kibujna.Közel 4kg-ra számolom ha megszületik.Gumis ez a pelus?Csak a combjánál vagy derekánál is?

Legjobb válasz: Mindenképpen kell 1-es pelus. Nekem elsö lányom 4 kg volt és ö is legalább 2 csomag 1-t elfogyasztott. Ha még a korházba is kell bevinni akkor mindenképpen érdmees legalább 1 csomaggal venni. Második lányom 3490gramm volt és neki több mint 1 hónapig az egyes kellett. Èn tanácsnak azt tudom mondani, hogy elsöre valami nagyon jó minöségüt vegyél. Olyat ami pihe puha, és jó minöségü. Èn pamperst tartom a legjobb minöségünek, az a legpuhább és leg nedvszívobb. Aztán 2-töl már próbálkozhatsz mindenféle pelenkákkal, mert mindenkinek más jött be. Habár 2-t is max 1 hónapot használtuk.

Mindenképpen kell 1-es pelus. Nekem elsö lányom 4 kg volt és ö is legalább 2 csomag 1-t elfogyasztott. Ha még a korházba is kell bevinni akkor mindenképpen érdmees legalább 1 csomaggal venni. Második lányom 3490gramm volt és neki több mint 1 hónapig az egyes kellett. Èn tanácsnak azt tudom mondani, hogy elsöre valami nagyon jó minöségüt vegyél. Olyat ami pihe puha, és jó minöségü. Èn pamperst tartom a legjobb minöségünek, az a legpuhább és leg nedvszívobb. Aztán 2-töl már próbálkozhatsz mindenféle pelenkákkal, mert mindenkinek más jött be. Habár 2-t is max 1 hónapot használtuk.
a 42 db-os pampers new born 1-es kb 2000ft...és az tuti elfogy:)
A kérdező hozzászólása: Csak 1-re.Felhivtam közben a vèdönömet ès azt mondta ö is hogy elfog fogyni 78db.Nyugodtan megvehetem.Utána jövö hótól jöhet a kettes.
Akkor ne vegyél pampers premium care-t. Nagyon jó a Libero vagy a Pampers sima sárga csomagolású 1-es pelusai is, azokban ha jól tudom csak 40x darab van. De a sárga Tescos newborni is jó, olyan mint a Libero. A kupont csak az 1-es méretre lehet beváltani? Általában több méretre be lehet váltani a kuponokat!
A kérdező hozzászólása: Azèrt tettem fel a kèrdèst mert nem szeretnèm ha a 78db pampers premium care a nyakamon maradna csak mert 1-re van kuponom.3350ft lenne ha minden igaz.Visszaolvastam több kèrdèst ès mostmár tènyleg tanácstalan vagyok:(
Szerintem is vegyél legalább egy csomag 1-es pelust!! Erre a súlybecslésre nem lehet adni, nekem 37. héten azt mondták 2900 gramm körül van, erre 1 hét múlva megszületett 3800 grammal. 1-es pelus simán jó volt neki! Barátnõm lánya 2750 grammal született, de neki jóval nagyobb babát mondtak uh alapján!
Vegyél egy csomag 1-est! Még ha. 4 kilóval is születik akkor is jó lesz! Ha nagy a pelenka, kifolyik majd a pisi, kaki!!! Na meg a baba hossza sem mindegy!! Egy 50 centis 4 kilós babánál lehet kell egybõl a kettes, de egy 58 centis, 4 kilósnál nagy!
Én fiamat min3200re becsülték 36 hetesen, ehez képest 40. héten 3200asl született szóval ez semmit nem jelent. 2es még nagyon nagy lesz,
nekem 3600-ra becsülték, 4300 lett végül, a kórházban 2-es pelust kapott, teljesen jó volt rá az is, itthon tescós zöld, liberó, fehér pampert kapott 2-est, azok is jók voltak rá, nem volt szükségünk az 1-esre
Én is javaslom elsõre az 1-eset. Bnõm kisfia is 3900g-al született de egyessel kezdte. ÉS valóban jó elõször minõségit használni aztán mikor jön a kettes pelus én is vettem zöld tescosat és jó nagyon valóban megtartja amit kell de sokkal keményebb az anyaga. De majd kitapasztalod :)
A becsült súly es a valodi nem azonos. Nekem 4500 grammra becsülték a szules napján - a lányom 3450grammal született végül.
Szerintem mindenképp vegyél 1-es newbborn pelenkát, az is van Tescosban. http://www.tescobaba.hu/termekek/ts-ujszulott-pelenkak-2/ Én nagyon szerettem, szerintem nagyon jó minõségû. Azért legyen tartalékban. Nekem pl. a 36 hetes ultrahangon 3000 grammra becsülték a babám, 39. héten született meg 2700 grammal. Csak úgy halkan ennyit a becslésekrõl:)
78db pelusnak nem kell 2 hét és elfogy! Fiam 3750-el született. A kórházban 2es liberót adtak rá, én itthon 1est. Simán jó volt rá!

37+3 hetes km vagyok. Napok óta hasmenésem van, és ma elég furcsán éreztem magam. Szinte ma kezdtem el keményedni. A kisfiam nagyon aktív, de a mozgása elég fájdalmas. Most mi van? Tapasztalatok? Közeledik az időm?

Legjobb válasz: Köszönöm szépen a válaszodat! A probléma az, hogy nem tudom a hasmenésem okát, illetve mostanában inkább csak iszok, és alig eszek, mert melegem van. Épp ezért a folyadékbevitellel sincs probléma, mert kb. 2-3 liter vizet iszok naponta. Ma megyek a dokimhoz nst-re meg uh-ra, és mindenképp megemlítem neki ezeket. Köszönöm a linkeket, és még egyszer, hogy válaszoltál.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszodat! A probléma az, hogy nem tudom a hasmenésem okát, illetve mostanában inkább csak iszok, és alig eszek, mert melegem van. Épp ezért a folyadékbevitellel sincs probléma, mert kb. 2-3 liter vizet iszok naponta. Ma megyek a dokimhoz nst-re meg uh-ra, és mindenképp megemlítem neki ezeket. Köszönöm a linkeket, és még egyszer, hogy válaszoltál.
Nekem a szülés napján 2szer volt hasmenésem...de elötte 2hétig volt...készül a tested.Nem sokára itt az idõ.Könnyû szûlést


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!