Találatok a következő kifejezésre: 36hetes vagyok. nagyon (16 db)

36hetes vagyok. Nagyon vizesedik a bokám, hiába polcolom fel és borogatom még reggelre sem múlik el. Viszont a kezem meg teljesen ki van száradva. Lehet ez hülyeség de van összefüggés a kettő között?

Legjobb válasz: Szia! A könnyû, rendszeres séta a legjibb vizesedés ellen, a fekvés-mozdulatlanság csak erõsíti a vizesedést hiszen úgy nincs elégséges vérkeringés a végtagokban (nekem doki mondta). Keveset iygál, napi 1 liter elég, remélem egy kicsit enyhülnek a tüneteid, bár szerintem a vizesedés néhány héttel a szülés elõtt sajnos elkerülhetetlen:( jobbulást! 12+5 hetes+ 18 hós anyukája

Szia! A könnyû, rendszeres séta a legjibb vizesedés ellen, a fekvés-mozdulatlanság csak erõsíti a vizesedést hiszen úgy nincs elégséges vérkeringés a végtagokban (nekem doki mondta). Keveset iygál, napi 1 liter elég, remélem egy kicsit enyhülnek a tüneteid, bár szerintem a vizesedés néhány héttel a szülés elõtt sajnos elkerülhetetlen:( jobbulást! 12+5 hetes+ 18 hós anyukája
Elsõ vagyok. akkor lehetséges, hogy gond, ha a tenyered, talpad kezd el viszketni, az lehet a toxémia jele is, de ha a vizeleted és a vérnyomásod rendben van, akkor nincs semmi gond!
lehet, hogy van összefüggés. kevesebb sós kaját és édességet egyél (felvágottak is tele vannak sóval) és olyan ásványvizet igyál, amiben nagyon kevés a nátrium. Nekem az segített, hogy naponta többször a térdemtõl lefelé hideg vizes zuhannyal lezuhanyoztam a lábamat, legalább 5-5 percig. frissítõ is :) így reggelre mindig jobb lett + felpolcoltam estére. Azért méregesd otthon a vérnyomásodat és figyeld, hogy ne kezdj el viszketni! amúgy normális dolog a vizesedés, csak baromi kellemetlen
Ja értem. :o) Szerencsére ott még nem viszket. (azért lekopogtam :D ) Köszönöm szépen a válaszodat! 36 hetes kismami

Gennyet találtak a vizeletemben, 36hetes terhes vagyok. Nagy bajom van? Mit jelent ez?

panaszom nincs, csak kb 1 hónapja fáj a medencém. (a véd?n? azt mondta ez természetes).

Legjobb válasz: nekem is volt ilyen, nincs nagy baj,be van gyulladva a hugyhólyagod.vagy felfáztál vagy vmi fertõzés, de egyéb okai is lehetnek

nekem is volt ilyen, nincs nagy baj, be van gyulladva a hugyhólyagod.vagy felfáztál vagy vmi fertõzés, de egyéb okai is lehetnek
Szerintem kapsz antibiotikumot és kész. Ha viszont nincs kikezelve a felfázás, az koraszülést okozhat, bár a Te esetedben már errõl szinte nem is beszélhetünk:-) Nekem baci volt a vizeletemben, ettem valamilyen gyógyszert, elmúlt, azóta minden rendben van. (28 hetes mami)
A kérdező hozzászólása: de ezért nem fektetnek be kórházba ugye?
Ugyan dehogy...
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, kicsit megnyugodtam. :-)
Gennyes húgyhólyaggyulladés. Részvétem, ez normál állapotban is iszonyatos, nemhogy még pocakosan.
A kérdező hozzászólása: ha hugyhólyagyulladásom lenne akkor annak nem lenne valami tünete?
Bocs, tegnap elírtam. Gennyes hólyaghurut. Nekem lázam volt, és úgy éreztem bepisiek, mégis csak 1-2 cseppet tudtam pisilni, rettenetes fájdalmak közepette. A hideg is rázott.

36hetes vagyok. Amióta bejött ez a nagy meleg elkezdtem vizesedni. Először a bokám aztán vehettem le a gyűrűket és ha sokáig kint vagyok az arcom is felpuffad. Ha lepihenek lemegy kivéve a bokámról. Ez normális? Más is van igy?

Legjobb válasz: Szia! 32hetes km vagyok,kb.2 hónapja vizesedek,de NEM szabad semmi vízhajtót szedni,mert azzal ártunk a picinek!!!!!! Pihenj sokat felpolcolt lábbal!!!!! Kitartás már nincs sok hátra!!! Sok sikert!!!!!!

Szia! 32hetes km vagyok, kb.2 hónapja vizesedek, de NEM szabad semmi vízhajtót szedni, mert azzal ártunk a picinek!!!!!! Pihenj sokat felpolcolt lábbal!!!!! Kitartás már nincs sok hátra!!! Sok sikert!!!!!!
a sógornõm is vizesedik. vízhajtókat igyál, pl bodza szörp, vagy egy gyenge tea, a dinnye is vízhajtó, a kevéske sör, az alkoholmentes is, valamint a só megköti a vizet ezért ne sózd agyon az ételeket amelyeket elfogyasztasz.
Nekem is kb 1 hete vannak ilyen tünetek. Az ujjaim, a bokám, a térdem...én is a meleggel hozom összefüggésbe, na meg hát, közeleg a vég...:) 38 hetes km.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek!!!Én már megijjedtem mert hát az ember lánya ilyenkor mindig a legrosszabbra gondol és már elkezdtem aggódni hogy terhességi toxémia..:)

36hetes vagyok. Majd leszakad a derekam nagyon fáj. Görcsölget a hasam is. lehet ez már a szülés jele?

felhivjam a dokim?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem nem kell felhívnod, csak ha ez nyugtat meg. Arra figyelj, hogy ezek a fájások rendszeresek lesznek-e (5-10 perc idõközönként, fél-egy percig tartó fájdalommal érdemes kórházba indulni szülés miatt, persze kérdés, hogy milyen messze kell menni), szivárog vagy elfolyik-e a magzatvíz vagy vérzés lesz-e. Akkor kell a dokidat hívni. Tusolj meleg vízzel, hamar elmúlnak a jósló fájások tõle.

Szia! Szerintem nem kell felhívnod, csak ha ez nyugtat meg. Arra figyelj, hogy ezek a fájások rendszeresek lesznek-e (5-10 perc idõközönként, fél-egy percig tartó fájdalommal érdemes kórházba indulni szülés miatt, persze kérdés, hogy milyen messze kell menni), szivárog vagy elfolyik-e a magzatvíz vagy vérzés lesz-e. Akkor kell a dokidat hívni. Tusolj meleg vízzel, hamar elmúlnak a jósló fájások tõle.
Szia! Mikor nekem ilyen érzésem volt, másnap este megvolt a kisfiam.

36hetes vagyok. Lépésnél nagyon szúr, belehasít a fájdalom a hüvelyembe. De nagyon. és körbe sugároz az egész derekamba ez a fájdalom. Ez normális érzés ilyenkor?

Legjobb válasz: Ha mindig így van az nem jó.Nekem akkor volt ilyen mikor siettem. Olyankor kicsit lassitani kell, és lazán menni.Nekem is kb ebbe az idõszakba kezdõdõtt. Pihenj sokat

Ha mindig így van az nem jó.Nekem akkor volt ilyen mikor siettem. Olyankor kicsit lassitani kell, és lazán menni.Nekem is kb ebbe az idõszakba kezdõdõtt. Pihenj sokat
A kérdező hozzászólása: köszi.nem mindig, de gyakran, igen ha lassabban megyek jobb.

36hetes terhes vagyok nagyon fáj a bal mellem mért lehet?

Ma reggel óta fáj a bal mellem de egyre kellemetlenebb ! Valakinek volt vagy van ilyen ?

Legjobb válasz: Készül a baba fogadására termelõdik a tejcsi. Nekem is volt hogy fájt mind a két mellem majd le szakadt, már nem sok van hátra a babóci ha kibújik akkor éhes is lesz.

Készül a baba fogadására termelõdik a tejcsi. Nekem is volt hogy fájt mind a két mellem majd le szakadt, már nem sok van hátra a babóci ha kibújik akkor éhes is lesz.
Nekem is csak a bal fáj. De nekem fájt mikor terhes lettem jó pár hétig nagyon, aztán most megint. 35 hkm
A kérdező hozzászólása: köszi a vàlaszt :)

36hetesen elkeztem nagyon vizesedni ma tök homályosan látok és sokkal fáradtabb is vagyok mit jelent ez?

Legjobb válasz: Hát sok mindent jelenthet, többek között toxémiát is. Megnézetném a helyedben.

Hát sok mindent jelenthet, többek között toxémiát is. Megnézetném a helyedben.
Nem tudom, hogy van-e vérnyomásmérõd, de ha igen, mérd meg sûrgõsen és ha magas, irány a kórház. Elég toxémiagyanús ahogy írod.
A kérdező hozzászólása: sya vérnyomásom és vizeletem a mult héten hétfön még rendbe volt szerdátol van a vizesedés mátol a omályos látás
Azonnal kórház!! Egy percet se várj! Ha nem komoly akkor legfeljebb hazaküldenek, de simán lehet toxémia, ami életveszélyes!!!!
Az nem számít, hogy múlt héten milyen volt az eredményed, az számít, hogy most milyen. Ha van vérnyomásmérõd azoonal mérj vérnyomást, vagy hívd a védõnõt, hogy mennyen el hozzád megmérni, és vizeletet nézni. Van otthon veled valaki?
Igencsak toxémia gyanús amit leírtál. Hívj valakit, hogy mérje meg a vérnyomásod, vagy vigyen be a kórházba. Ezzel nem szabad "szórakozni", életveszélyes.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat 120 a vérnyomásom most mértem
A helyedben azért felhívnám a dokimat (ha van fogadott dokid), és méregetném a vérnyomásomat is, egy kis odafigyelés nem árthat.
Esetleg cukorprobléma is lehet! A homályos látás és a viz arra is utalhat.

36hetes vagyok.3napja csak aludni tudnék, nagyon fáradtnak érzem magam. A babám rengeteget mocorog. Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: én a múlthéten voltam így, és ha már leültem el is aludtam:D baba meg ficánkolt. lehet az idõtõl is. 35hetes kismama, boldog babavárást

én a múlthéten voltam így, és ha már leültem el is aludtam:D baba meg ficánkolt. lehet az idõtõl is. 35hetes kismama, boldog babavárást
Szerintem is az idõtõl plussz még szépen lassan készül a szervezeted a szülésre. Én is elég aluszékony voltam az utolsó hónapban.

36hetes kismama vagyok 1hete nagyon fáj a derekam allig birok lépni. Javulni fog a helyzet, vagy kitart végig?

Legjobb válasz: Valószinüleg nem nagyon lesz jobb, ez ugyanis általában annak a jele, hogy a medencecsontokaz összekötö szalagok kezdenek megnyúlni, és ezálatal laza lesz az egész környék. Viszont - hogy valami jót is mondjak - igy valószinüleg könnyebben fogsz szülni.

Valószinüleg nem nagyon lesz jobb, ez ugyanis általában annak a jele, hogy a medencecsontokaz összekötö szalagok kezdenek megnyúlni, és ezálatal laza lesz az egész környék. Viszont - hogy valami jót is mondjak - igy valószinüleg könnyebben fogsz szülni.
Nekem a terhesség végén szörnyen fájt, és sajnos szülés után még jobban... :( Amúgy én is túlhordtam a babát, és végül indították a szülést.
"Most meg tessék mikor ez már biztos császár lesz." Ezt miböl gondolod? Nekem két császár után a harmadik simán meglett. Az meg, hogy kezdenek lazulni az inak, inkább arra utal, hogy könnyebb lesz a szülésed.
Sajnálom, de nem fog...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, jól sejtettem.Ez a 3.terhességem elsõ kettõnél semmi gond nem volt, nem is indult be a szülés még inditásra sem császár lett a vége.Most meg tessék mikor ez már biztos császár lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Kipróbálom.
Ulofurdot lehet kesziteni tolgyfakéreg-fozetbol, de akár csak borogatásnak is jo. Esetleg használhato homeopatiás krém vagy kúp: Avenoc, naponta 2x.
Kamillás ülõfürdõ és Reparon kúp estére. Mindkettõt wc-zés és tisztálkodás után. Én még vízzel ki is mosom elõtte, hogy nem maradjon széklen a végbélben. Egyél sok szõlõt és szilvát és teát mézzel vagy csapvizet igyál.
En meg fiatal kismami vagyok 21hetes de a forumon ahol vagyok a ciklus.hu-n ott tobben is tanacsoltak a kamillas borogatast, vagy h.ulj kamillas laborba!!! Sok sikert!!!
Szió! nem tudom szabad e ulofurdoznod, a meleg viztol engem tiltanak, meg az ulofurdotol is, de: kamillaval picit mosd át, utána pedig egy kenõccsel kend át. (nem ismerem az aranyeres dolgokat, a paromnak valami kupja van, amit napi ketszer kell(ene) hasznalnia). a kamilla segiteni fog, de egyben szaritja is a bõrõd, azért mondtam a kenõcsöt is.
második valaszadó vagyok. ha tudod, és van rá lehetõséged akkor a kamillas áttörlést minden wc után használd, csak mindenkepp ugyelj, hogy ne szaradjon ki a borod
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen
Szia! Én nem csinálnék ülõfürdöt... Nekem is kijött, és a doki írt rá Aurobin krémet, de egyelõre a sperti-t használom(ez gyógynövényes), de semmi javulás! Azt mondta a doki, hogy szülés után rosszabb lesz, és igazából majd akkor fog használni a krém! De ha nem megyek wc-re, akkor pár nap alatt visszamegy, de ha menne kell, az szörnyû! Bízzunk benne, hogy szülés után elmúlik!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!