Találatok a következő kifejezésre: 36hetes vagyok. az (16 db)

36hetes vagyok, az éjjel kb. félóránként-óránként arra ébredtem, hogy a hasam egy "csomóban áll". Nem tudom a baba nyomta magát, vagy keményedésem volt? Fájt, és 100tonnásnak éreztem.

Ezek talán már rendszeres josló fájások voltak? Ilyenek lesznek az igaziak is amikor 5percenként jönnek?

Legjobb válasz: Én is pont 36 hetes vagyok, tegnap én is észleltem ilyet, bár nem éjjel, hanem késõ este. Már kezdtem én is parázni, mert jó sokáig tartott, de valahogy "belülrõl" éreztem: ez még nem az. Megfigyeltem, hogy a múltkori vihar elõtt is pont ugyanilyen volt (bár akkor sok baba meg is született a védõnõm szerint), és a babóca annyira fickándozott, hogy rendesen fájt. Ezek valószínûleg jóslófájások lehettek, amire az idõjárás rátett egy lapáttal. Ha azóta elmúlt, akkor ne aggódj! Lassan itt a vége, a tested edz a nagy napra! Ha újból elõfordul ilyen, vegyél egy jó zuhanyt, az nekem is segített. Azt, hogy ilyen lesz-e az igazi... még én sem tudom! :) Könnyû szülést kívánok!

Én is pont 36 hetes vagyok, tegnap én is észleltem ilyet, bár nem éjjel, hanem késõ este. Már kezdtem én is parázni, mert jó sokáig tartott, de valahogy "belülrõl" éreztem: ez még nem az. Megfigyeltem, hogy a múltkori vihar elõtt is pont ugyanilyen volt (bár akkor sok baba meg is született a védõnõm szerint), és a babóca annyira fickándozott, hogy rendesen fájt. Ezek valószínûleg jóslófájások lehettek, amire az idõjárás rátett egy lapáttal. Ha azóta elmúlt, akkor ne aggódj! Lassan itt a vége, a tested edz a nagy napra! Ha újból elõfordul ilyen, vegyél egy jó zuhanyt, az nekem is segített. Azt, hogy ilyen lesz-e az igazi... még én sem tudom! :) Könnyû szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: köszönöm neked is viszont kívánom. ma is elõfordult párszór ez a "befeszülés".és kipróbáltam, ha lassú mély lélegzeteket veszek az orromon keresztül és a számon fújom ki ( valahol olvastam így kell ) elmúlott.
Szia! Ilyen lesz az igazi, csak még fájni is fog, ami a derekad felé sugárzik ki. Ez most még csak kellemetlen. Legalábbis az elsõnél nekem ilyen volt. Üdv: 39 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszi. most este 2x volt 10 pec után egymás után, majd 6 perc múlva, megint 10.most fél órája semmi.és most úgy ahogy az utolsó váloszoló írta, hasít a derekam is. mi lesz???
Szia! Az utolsó vagyok. Lehet hogy rendszeressé válik, és erõsödik, akkor menni kell a kórházba, ha 5 percesek lennének. De amíg rendszertelen, addig csak jóslók. Nekem is vannak jóslók már 5-6 hete, most leszek 39 hetes. Az elsõ babámnál könnyû volt eldönteni, hogy menni kell, mert 36 hetesen éjjel elfolyt a magzatvíz. Most annak ellenére, hogy már szültem, nem bízom benne, hogy tudni fogom, mikor kell indulni. :) )) De azt mondta a dokinéni, hogy inkább elõbb menjek, mint késõn, fõleg hogy második baba. De szerintem nem fogjuk elrontani, tudni fogjuk ha menni kell... Judy
A kérdező hozzászólása: köszi, szép, könnyû szülést kívánok neked is:D

36hetes vagyok. Amióta bejött ez a nagy meleg elkezdtem vizesedni. Először a bokám aztán vehettem le a gyűrűket és ha sokáig kint vagyok az arcom is felpuffad. Ha lepihenek lemegy kivéve a bokámról. Ez normális? Más is van igy?

Legjobb válasz: Szia! 32hetes km vagyok,kb.2 hónapja vizesedek,de NEM szabad semmi vízhajtót szedni,mert azzal ártunk a picinek!!!!!! Pihenj sokat felpolcolt lábbal!!!!! Kitartás már nincs sok hátra!!! Sok sikert!!!!!!

Szia! 32hetes km vagyok, kb.2 hónapja vizesedek, de NEM szabad semmi vízhajtót szedni, mert azzal ártunk a picinek!!!!!! Pihenj sokat felpolcolt lábbal!!!!! Kitartás már nincs sok hátra!!! Sok sikert!!!!!!
a sógornõm is vizesedik. vízhajtókat igyál, pl bodza szörp, vagy egy gyenge tea, a dinnye is vízhajtó, a kevéske sör, az alkoholmentes is, valamint a só megköti a vizet ezért ne sózd agyon az ételeket amelyeket elfogyasztasz.
Nekem is kb 1 hete vannak ilyen tünetek. Az ujjaim, a bokám, a térdem...én is a meleggel hozom összefüggésbe, na meg hát, közeleg a vég...:) 38 hetes km.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek!!!Én már megijjedtem mert hát az ember lánya ilyenkor mindig a legrosszabbra gondol és már elkezdtem aggódni hogy terhességi toxémia..:)

Mi az a Streptococcus szűrés? (GBS) 36hetes vagyok és jöv héten kell mennem. Mit állapitanak meg vele?

Legjobb válasz: Hüvelykenetet vesznek, amiben megnézik, hogy benne van-e a streptococcus B. Nálam sajnos volt. Ilyenkor vajúdáskor antibiotikumot kell kapni és mivel én gyorsan szültem, ezért a baba is kapott születés után. Fokozottan figyelik ilyenkor a babát, mert súlyos szövõdményeket okozhat. Az újszülöttet megvizsgálják, hogy elkapta-e szülés útján a fertõzést vagy sem, nálunk a szülés utáni 2. napon jött meg az eredmény, szerencsére negatív lett, de volt olyan anyuka, akinek pozi lett.

Hüvelykenetet vesznek, amiben megnézik, hogy benne van-e a streptococcus B. Nálam sajnos volt. Ilyenkor vajúdáskor antibiotikumot kell kapni és mivel én gyorsan szültem, ezért a baba is kapott születés után. Fokozottan figyelik ilyenkor a babát, mert súlyos szövõdményeket okozhat. Az újszülöttet megvizsgálják, hogy elkapta-e szülés útján a fertõzést vagy sem, nálunk a szülés utáni 2. napon jött meg az eredmény, szerencsére negatív lett, de volt olyan anyuka, akinek pozi lett.
Szia! Még annyit fûzök az elsõ válaszhoz, hogy ha idõre vagy utána születik a manócska, addigra simán ki lehet kezelni, akkor nem kap sem anya sem a baba antibiotikumot.
Az elsõ vagyok. Én kaptam, ugyanis az orvosom szerint ha már bekerül egyszer a szervezetbe, akkor onnan soha nem lehet már kiírtani. Az utolsó hetekben való antibiotikumos kezelés az aktív tüneteket, fertõzést szorítja vissza, de még így is marad esély arra, hogy a baba megfertõzõdik, hiszen mint írtam, a szervezetben attól még benne van. Ahol én szültem, abban a kórházban minden vajúdó nõ kap, akiben kimutatták ennek jelenlétét, attól függetlenül, hogy a terhesség vége felé kapott-e erre irányuló antibiotikumos kezelést vagy sem. Azzal csupán az esélyt csökkentik, de korántsem elõzik meg, hogy a baba megfertõzõdjön.


Veletek is elöfordul? 36hetes vagyok és naponta legalább 2x elöfordul hogy mocorog a babám és ott lent iszonyat szurkállást érzek, mint ha a fejével nyomná, feszitené vagy nem tudom mi lehet az?

Ilyenkor lekell rögtön ülnöm,mert nagyon szúr!Mással is van ilyen?mitöl lehet?

Legjobb válasz: Szia. Nekem is van ilyen, nekem ilyenkor le kell feküdnöm az oldalamra, mondjuk én már nyílok is 5 hete. Nem tudom mitõl lehet, szerintem helyezkedik be a szüléshez. 34 hkm

Szia. Nekem is van ilyen, nekem ilyenkor le kell feküdnöm az oldalamra, mondjuk én már nyílok is 5 hete. Nem tudom mitõl lehet, szerintem helyezkedik be a szüléshez. 34 hkm

Jók ezek az eredmények? Jelent bármit is? 36hetes vagyok (többi lent)

BPD:90.7mm,FOD:105mm,FL:69.1mm.Kp magzatvíz.Placenta a mells? falon tapad G 3.fokban érett.Cervix:2000.Aztmondta a doki a hüvelyváladéklevételnél hogy nyugodtan tervezzek karácsonyra ünnepséget mert még jól fent van a baba.De már nagyon sok jóslóm van.Nem rendszeresek.Meg eléggé vizesednek a lábaim is.Mi a véleményetek?El?re is köszönöm a válaszaitokat!

Legjobb válasz: Szia! Na, akkor írok vmit. 37. héten mentem ctg-re. Alig fájástevékenység, utána doki vizsgált, mondta ebbõl még nem lesz szülés, fent van a baba. Rá kb. 4 napra elkezdett nagyon vizesedni a lábam (feltûnõen) és még azon a héten elfolyt a magzatvizem....Szóval a babát a doki sem befolyásolja.... Amúgy teljesen jók az adataid, és valószínû közeleg az idõ ! :) Könnyû szülést kívánok !:)

Szia! Na, akkor írok vmit. 37. héten mentem ctg-re. Alig fájástevékenység, utána doki vizsgált, mondta ebbõl még nem lesz szülés, fent van a baba. Rá kb. 4 napra elkezdett nagyon vizesedni a lábam (feltûnõen) és még azon a héten elfolyt a magzatvizem....Szóval a babát a doki sem befolyásolja.... Amúgy teljesen jók az adataid, és valószínû közeleg az idõ ! :) Könnyû szülést kívánok !:)
A kérdező hozzászólása: Szia!Köszi a válaszodat! Hát remélem nekem azért januárig kihúzza.:_)De tartok tõle a sok jósló miatt.
Szia!Biztos megvan az AC értéke is, ha beírod ezekbe az értékeket, megtudod, súlyra és hosszra mekkora most a babó:) Nagyon jó neked:) )Imádtam terhesnek lenni! 6 hós kisfiú anyuja http://www.gravidanzaonline.it/medico_risponde/calcolaInfoFe..

36hetes vagyok. Lépésnél nagyon szúr, belehasít a fájdalom a hüvelyembe. De nagyon. és körbe sugároz az egész derekamba ez a fájdalom. Ez normális érzés ilyenkor?

Legjobb válasz: Ha mindig így van az nem jó.Nekem akkor volt ilyen mikor siettem. Olyankor kicsit lassitani kell, és lazán menni.Nekem is kb ebbe az idõszakba kezdõdõtt. Pihenj sokat

Ha mindig így van az nem jó.Nekem akkor volt ilyen mikor siettem. Olyankor kicsit lassitani kell, és lazán menni.Nekem is kb ebbe az idõszakba kezdõdõtt. Pihenj sokat
A kérdező hozzászólása: köszi.nem mindig, de gyakran, igen ha lassabban megyek jobb.

Mikor érett a méhlepény a szülésre? Nekem Római kettes van az ultrahangos papíromon, 36hetes 6napos terhes vagyok. Az orvos szerint C1:2100 volt 33hetesen. Sokat keményedik a hasam és egyre többet szúrkál odalent.

Legjobb válasz: III-as érettség a max. 2100 jó érték, a külsõ méhszáj nyitott 1 ujjnyira. A terhesség C3000-rel indul. Még nem jelent szülést.

III-as érettség a max. 2100 jó érték, a külsõ méhszáj nyitott 1 ujjnyira. A terhesség C3000-rel indul. Még nem jelent szülést.
De 3-as érettségnél már indítanak úgy tudom.
Nem a III. érettség miatt indítanak, ha indítanak, az nst és a flowmetria értékek alapján, ha az még megfelelõ, akkor nem indítanak, csak ha a baba nem kap elég tápanyagot vagy nem jó az nst, ilyenkor gyakrabban, 2-3 naponta kell járni nst-re. Nekem a 30. hetin II-érettségû volt a lepényem, a baba rendesen fejlõdik, az áramlások jók voltak. Holnap megyek a 36 hetesre, 32. héten még 2000 volt a méhszáj értékem, ezzel még a végéig is húzhatod. 35 hete kismama
Elsõ vagyok. Tök érdekes, mert én túlhordtam a babámat, befektettek kórházba, délelõtt flowmetria vizsgálat, minden ok volt. Délután beindult a szülés, másnapra lett meg a fiam, és a szülész orvos el volt borzadva, hogy milyen csúnya a lepény. Ott kérdezgetett, h vizsgálatokkal minden rendben volt? Mondtam h igen. Csodálkozott...

37hetes 2napos kismama vagyok az lenne hogy 36hetesen 2foku lepény érettséggel, kevés mmagzatvizzel mennyi időm van kb a szülésig? A baba feje már beékelődött, szerintetek?

Legjobb válasz: Ezt mi nem tudjuk megmondani. Nekem is hasonló volt, már pontosan nem emlékszem, de még nyitva is voltam kb ilyenkor egy ujjnyira, mégis túlhordtam.

Ezt mi nem tudjuk megmondani. Nekem is hasonló volt, már pontosan nem emlékszem, de még nyitva is voltam kb ilyenkor egy ujjnyira, mégis túlhordtam.
Nekem egész terhesség alatt volt!Nyugi már nincs sok!CSak ne erõlködj!!!
Nekem ugyan így az utolsó hetekben volt ilyen problémám és a dokim a Laveolac szirupot ajánlotta hogy igyam reggelente.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen:D ezt a Laveolac szirupot hol lehet beszerezni?patikában?
Igen, patikában és recept nélkül.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen, ha még pár napig nem rendezõdök beszerzek egyett.

36hetes vagyok. Felpüffedt az arcom, és a szám. A hasam kezd leereszkedni. Meddig húzhatom még? Remélem még 2 hetem azért van.

Legjobb válasz: Szia. A legtöbb kismamának vannak hasonló tünetei. A legjobb megoldás ilyenkor odafigyelni az étkezésre. Só- és fûszerszegény étrend, sok fehérje- natur tejtermék, hús. Gyümlcs és zöldség. Utóbbit akár nyersen rágcsálni. Hetente 1x gyümölcsnapot tarthatsz.Ezen a napon 1 kg alma, 1 zsemle, 1-2 fõtt tojás a megengedett. Nagyon sok víztõl szabadulhatsz meg így. A Te közérzeted is jobb lesz, akár kiírás napjáig érhet a pocaklakó és a szülésnél felléphetõ rizikót is lényegesen csökkentheted ill.megelõzheted.

Szia. A legtöbb kismamának vannak hasonló tünetei. A legjobb megoldás ilyenkor odafigyelni az étkezésre. Só- és fûszerszegény étrend, sok fehérje- natur tejtermék, hús. Gyümlcs és zöldség. Utóbbit akár nyersen rágcsálni. Hetente 1x gyümölcsnapot tarthatsz.Ezen a napon 1 kg alma, 1 zsemle, 1-2 fõtt tojás a megengedett. Nagyon sok víztõl szabadulhatsz meg így. A Te közérzeted is jobb lesz, akár kiírás napjáig érhet a pocaklakó és a szülésnél felléphetõ rizikót is lényegesen csökkentheted ill.megelõzheted.
Én az utolsó hónpban produkáltam ezeket a tüneteket. 1 héttel a kiírt idõpont elött szültem Dia
szia!Nekem a lábam meg a kezem vizesedik nagyon, de azt mondta a doki ez nem a sótól, fûszertõl vagy cukortól van.Egyszerûen lelassul az anyagcserénk.Én is szenvedek a lábammal, mert tényleg akkora, hogy fel sem tudom venni a cipõimet, nekem a dinnye kicsit bejött az enyhén vízhajtó hatású.a diétával azért vigyázz sztem ekkor már.Én biztos rosszul lennék egy ilyen gyümi napon amit az elõttem szóló javasolt, így is savasodom hátha csak azt ennék egéyz nap.Igyál sok folyadékot amúgy.36hetes kismama


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!