Találatok a következő kifejezésre: 36. heti nem (175 db)

Ha a 36. hétig nem repedt szét a pocim, akkor már nem is fog?

Legjobb válasz: Nekem.végig nem volt egy csíkom se, aztán a szülés után vettem észe õket :-(

Nekem.végig nem volt egy csíkom se, aztán a szülés után vettem észe õket :-(
Nekem sokáig nagyon szép volt a pocim viszont mikor "leszállt" nagyon csúnya lett.
vanm akinek az utolsó napokban reped, na meg az is gyakori hogy igy kifeszülve nem látszik és azt hiszi a kismama hogy dejó nem repedt aztán szülés után meg mégis ott vannak a csikok. Ez hajlam kérdése Én simerek olyan ikres anyukát aki nem repedt, pedig 38. hétig bent voltak a babák.
Az utolsó két nap alatt repedtem meg két helyen. :/ pedig az elsõ szülést megúsztam, és most nem is volt akkora hasam, mint akkor...
Nekem a szülés másnapján lettek csíkjaim. :(
38. héttõl repedt :(
Nekem az utolsó napon repedezett meg...
Nekem a 40.héten repedt szét, és teljesen tönkrement a 41.hétig.
Ez génektõl meg sok mindentõl függ, de a többségének amíg nem repedt addig oké jó, utána reped csak meg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Hát ez nem túl jó hír. Azért bizakodom még.
Szia! Nekem a 38-39. héttõl kezdett repedni! 40+1hkm
Hát ahogy írták akár az utolsó nap is szétrepedhet, de csak, hogy pozitívat is írjak, nekem egyáltalán nem repedt el a hasam. 2 x voltam terhes hatalmas hasam volt és nem is kenegettem csak ha nagyon száraznak éreztem. Szóval ez genetika, ha repedõs vagy sajnos nem tehetsz ellene semmit :( Nálunk anyunak sem repedt el a hasa 1x sem pedig 3 gyereket szült a 3-at 38 évesen. Így én azt mondom, ha anyukádnak nem volt esélyes, hogy neked sem lesz.

Van nekünk itthon egy nagy családi medencénk, amibe én is szoktam fürdeni. Most vagyok a 36. hétben. Nem ártottam ezzel a kisbabámnak?

Legjobb válasz: Szerintem nem ártottál a babádnak. Amennyiben nincs folyásod, vagy nem vagy kinyílva fürödjél nyugodtan. 39 hetes kismami

Szerintem nem ártottál a babádnak. Amennyiben nincs folyásod, vagy nem vagy kinyílva fürödjél nyugodtan. 39 hetes kismami
Szia!Én is szoktam fürdeni a mai napig a családi medencében.Túl vagyok a kiírt idõponton, de a víz teljesen tiszta és nagyon jól esik ebben a nagy melegben.Más medencébe nem mennék viszont bele.

Ha betöltöm a 36. hetet, akkor már nem gond, ha megszületne? Onnantol nem lenne koraszülött? Akkor már kivan fejlödve a tüdeje?

Legjobb válasz: elméletileg 36. hét után már kész a baba a kinti életre. Betöltött 36! de persze lehet olyan, hogy valamiért a méhlepény mûködése leállt, nem táplálta a babát ezért 2500g alatt született, akkor még orvosi segítségre szorul, mert súly határa is van a koraszülésnek, nem csak hét.

elméletileg 36. hét után már kész a baba a kinti életre. Betöltött 36! de persze lehet olyan, hogy valamiért a méhlepény mûködése leállt, nem táplálta a babát ezért 2500g alatt született, akkor még orvosi segítségre szorul, mert súly határa is van a koraszülésnek, nem csak hét.
igen, de a 37. hét, az betöltött 36. :)
Hivatalosan a 37. héttõl nem korqszülött, és 2500 gramm felett nem kis súlyú. Azt mondják az orvosok, hogy inkább érkezzen korábban, de korának megfelelõ súllyal, mint idõben, de kis súllyal. A 36. héten már kifejlõdött a tüdeje, legfeljebb a biztonság kedvéért teszik rövid idõre inkubárotba, mert a 37. hét elõtt ez az elõírás.
Én pont ma kérdeztem meg és a 37. héttõl nem számít koraszülöttnek a baba.
Betöltött 37. héttõl nem számít koraszülöttnek.


36. hét után nem javasolják a magnézium szedését, de ha terhesvitamint szedek, és abban van, akkor az is baj?

Bár a külön magnézium készítmények általában 250 mg-osak, az elevitben 100 mg, a gravidában 125 mg magnézium van.

Legjobb válasz: "Utolsó hónapban én már egyáltalán nem szedtem semmit, hogy könnyebben táguljak." Kiegészítem még annyival elõzõ válaszomat, hogy az a Mg mennyiség, ami a terhesvitaminban van elég ahhoz, hogy nehezebben táguljon az anyuka vajúdás alatt. Nekem doki mondta, hogy ha abbahagyom a 35. hét körül, akkor már talán a vajúdás kezdetén is kicsit ki leszek tágulva. Igaza lett, a 35. héten hagytam abba mindent, addig 1100 volt a méhszájértékem, a 36. hétre már 2 ujjnyi volt, a 37. héten 4 ujjnyival, szinte teljesen kitágulva mentem CTG-re, ami után nem is engedtek haza, néhány percen belül elfolyt a vizem, 2 óra vajúdás, fél óra kitolás, majd megszületett a lányom. Az orvosom mai napig állítja, hogy a magnézium elhagyása miatt tágultam ilyen könnyen az utolsó napokban.

"Utolsó hónapban én már egyáltalán nem szedtem semmit, hogy könnyebben táguljak." Kiegészítem még annyival elõzõ válaszomat, hogy az a Mg mennyiség, ami a terhesvitaminban van elég ahhoz, hogy nehezebben táguljon az anyuka vajúdás alatt. Nekem doki mondta, hogy ha abbahagyom a 35. hét körül, akkor már talán a vajúdás kezdetén is kicsit ki leszek tágulva. Igaza lett, a 35. héten hagytam abba mindent, addig 1100 volt a méhszájértékem, a 36. hétre már 2 ujjnyi volt, a 37. héten 4 ujjnyival, szinte teljesen kitágulva mentem CTG-re, ami után nem is engedtek haza, néhány percen belül elfolyt a vizem, 2 óra vajúdás, fél óra kitolás, majd megszületett a lányom. Az orvosom mai napig állítja, hogy a magnézium elhagyása miatt tágultam ilyen könnyen az utolsó napokban.
Én Gravidát szedtem végig a 40. hét alatt, meg még utána is 1 évig (tovább is szoptattam). Magnéziumot nem szedtem a 36. hét után, viszont vettem málnalevél teát. 5 nap alatt kitágultam bõ 2 ujjnyira, akkor indították a szülést 40+5 naposan, 4 óra alatt meg is született a babám. Mellesleg én nem szeretnék 37 hetesen szülni... :) A vitaminról mindenkinek megvan a maga meggyõzõdése, én is úgy voltam nyugodtabb, hogy szedtem végig. Olyat még nem hallottam, hogy a terhesvitamin magnéziumtartalma miatt ne lehetne szedni az utolsó hetekben, de nem állítom, hogy így is van. Most második babámmal vagyok 36 hetes terhes és még szedem a Gravidát, bár most eleve már a kezdetektõl nem olyan alaposan mint az elsõ gyerekkel, akkor szinte percre pontosan vettem be minden nap, most meg volt, hogy hetekig nem, mert elfogyott és elfelejtettem venni, vagy ha volt itthon, akkor bevenni... :S Nagyobb baba van kilátásban mint elõször, pedig õ is 4 kg volt.
Szia! Én az elsõ pár hónapban elevitet szedtem, utána mást is, az utolsó 3-4 hónapban meg Ladeevitet. Van benne kevés magnézium, így az utolsó pár hétben csak heti 2-3-szor szedtem. Amúgy az butaság, hogy az elevittõl óriásbébik születnek, én is szedtem, igaz, hogy nem végig, és 3230 grammal és 52 cm-el született a kislányom.
Én szedtem végig, sõt még utána is szoptatás alatt, amíg el nem fogyott. A 7. hónaptól mondjuk csak 2 naponta vettem be 1-et.
Utolsó hónapban én már egyáltalán nem szedtem semmit, hogy könnyebben táguljak. Terhesvitamint nem akartam, mert volt gyümölcs, zöldség körülöttem dögivel, nem akartam vitamintúladagolást (olyan káros, mint a túl kevés vitamin). Ráadásul néhány vitamin (pl. Elevit) óriásmagzatot eredményezhet.
A kérdező hozzászólása: Ebben az óriásmagzat dologban én nem hiszek, de most nem ez a kérdés. Most kizárólag a magnézium miatt kérdezek, mert egyébként meg szeretnék multivitamint szedni. Köszi a válaszodat.
A kérdező hozzászólása: Én sem szeretnék a 37.héten szülni. Két gyereket szültem már, mindkettõnél végig zárt volt a méhszájam (és szerintem ez így egészséges), a vajúdás alatt tágultam ki, mindkétszer nagyon gyorsan. Csak a két elõzõ babánál nem szedtem elevitet az utolsó hónapban, de most szeretnék a vastartalom és a kalciumtartalom miatt.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Írjatok még, hogy ti szedtetek-e az utolsó hónapban elevitet (vagy valamilyen magzatvédõt)! Kérlek, ne pontozzátok le a válaszokat, nekem mind hasznos!
Én heti 2 gravidát szedtem az utolsó hónapban is, és nekem a magne b6-ot is javasolta a doki, azt is szedtem. Nekem egyedül a védõnõ mondta, hogy már ne szedjem, mert akkor majd hogy érzem a fájásokat... Azokat mondjuk 6 marék mellett is éreztem volna ;))

Miért nem lehet magnéziumot szedni a 36. hét után?

A doki azt mondta 3*1et szedjem továbbra is a MagneB6-ból. A véd?n? azt mondta fokozatosan álljak le. Most úgy döntöttem, hogy 2*1-et szedek még a héten, aztán 1-et, aztán egyet sem. Most vagyok 37+1 hetes. Folyamatosan keményedik a hasam, ha csak 5 lépést is teszek. Szerintetek mi a jó megoldás?

Legjobb válasz: A magnéziumhiány okoz izomgörcsöket, keményedést... viszont az utolsó hetekben már ez nem gond, mert akkor már természetes, hogy vannak, vagyis inkább legyenek is méhösszhúzódások. A magnézium gátolja ezt, ami késleltetheti a szülés beindulásást és természetes lefolyását. A 36. héttõl én már inkább a szülést , könnyebb tágulást segítõ homeopátiás bogyókat szedtem. Nekem anno így mondta a védõnõm és így is olvastam. Így is 1 hetet ráhúztam. Minden jót!

A magnéziumhiány okoz izomgörcsöket, keményedést... viszont az utolsó hetekben már ez nem gond, mert akkor már természetes, hogy vannak, vagyis inkább legyenek is méhösszhúzódások. A magnézium gátolja ezt, ami késleltetheti a szülés beindulásást és természetes lefolyását. A 36. héttõl én már inkább a szülést , könnyebb tágulást segítõ homeopátiás bogyókat szedtem. Nekem anno így mondta a védõnõm és így is olvastam. Így is 1 hetet ráhúztam. Minden jót!
mert fájásgyengeséged lesz.
Én is így vagyok, ha nem veszem be reggel, akkor délre már menni nem bírok, le kell feküdnöm, de a védõnõm nekem is azt mondta, hogy akkor sem kell már szedni a végén. Ahogy betöltöttem a 37. hetet, le kell állnom, ami csütörtökön lesz. Kíváncsi leszek... Addig azért kell szedni, hogy nehogy koraszülött legyen, ha ki akarna jönni, de 37. hét után már jöhet, ne tartsuk vissza. Ezt mondta.
A kérdező hozzászólása: Mi az a fájásgyengeség? Köszi a válaszokat! Már csak 1et szedek 2 napig, aztán leállok..

36. hétig számít koraszülésnek? Betöltöt 36. hét után már nem koraszülött? Vagy 37. hetet kell betölteni?

Legjobb válasz: hivatalosan a betöltött 37. hét után már nem számít koraszülöttnek a baba.

hivatalosan a betöltött 37. hét után már nem számít koraszülöttnek a baba.
Betöltött 37. héttõl nem számít koraszülöttnek.

Engem miért írtak ki 36 hétre és miért nem 40-re?

Legjobb válasz: A kérdés kevés infót tartalmaz ahhoz, hogy válaszoljunk. Biztos, hogy 36-ra lettél kiírva? Mi alapján a 36. hétre? 28 napos ciklusod volt? Egy babád van, vagy ikreid? Magasabb a cukrod? van valami komplikációd? Még sok infó kéne, hogy találgassunk, mert igazán ezt a dokid tudná megmondani..

A kérdés kevés infót tartalmaz ahhoz, hogy válaszoljunk. Biztos, hogy 36-ra lettél kiírva? Mi alapján a 36. hétre? 28 napos ciklusod volt? Egy babád van, vagy ikreid? Magasabb a cukrod? van valami komplikációd? Még sok infó kéne, hogy találgassunk, mert igazán ezt a dokid tudná megmondani..
A kérdező hozzászólása: Nincs semmi komplikáció!3. gyerek:) Most 25 hetes vagyok és június 27-re írtak ki.Szóval ezért nem értem!!!

A magnéziumot a 36. hétig kell szedni? Ha 35. héten abbahagyom az már nem gond ugye? 34+3hetes kismama vagyok, napi 1-2magnéziumot szedek. Van még 8szem itthol. Utána már nem baj, ha nem veszek?

Legjobb válasz: Nem baj. Én sem vennék. Nincs akkor sem gáz, ha a 36. héten szülsz. Amúgy a fájásokat a magnézium nem nyomja el. Ha meg akar indulni a szülés, meg fog, akkor is, ha tolod ezerrel a Mg-ot.

Nem baj. Én sem vennék. Nincs akkor sem gáz, ha a 36. héten szülsz. Amúgy a fájásokat a magnézium nem nyomja el. Ha meg akar indulni a szülés, meg fog, akkor is, ha tolod ezerrel a Mg-ot.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Ez a napi 1-2sem hiszem, hogy sokat jelent, ezért is gondoltam, hogy nem gond ha utána már nem veszek.

Miért baj, ha valaki keményedik? És a 36. hét után, ha már nem szedi a magnéziumot, és keményedik, az miért nem baj? Egyáltalán mitől van a keményedés, mit okoz?

Legjobb válasz: Azt mondjak kora szuleshez vezet. En sem szedtem mar magneziumot es szinte a 34. Hettol kemenyedtem. Engem is riogatott a vedono a koraszulessel, de tulhordtam a babam egy hettel. Volt hogy 5 percesek voltak a kemenyedesek a 36. heten.

Azt mondjak kora szuleshez vezet. En sem szedtem mar magneziumot es szinte a 34. Hettol kemenyedtem. Engem is riogatott a vedono a koraszulessel, de tulhordtam a babam egy hettel. Volt hogy 5 percesek voltak a kemenyedesek a 36. heten.
Azért nem jó a keményedés, mert kinyílhat, vagy elkezdhet nyílni a méhszáj és ezért vezethet koraszüléshez. Nekem a 20. héttõl volt ilyen gondom, de a magnézium és a sok pihenés segített, a 39+6 héten szültem :) A 36. hét után éppen ezért nem gond, ha van keményedés, ami egyrészt természetes, mert a szervezet edz a szülésre, másrészt ha elkezd nyílni sem történik semmi gond, mivel akkor már teljesen életképes a baba, és valószínûleg nem lesz koraszülött emiatt, már csak azért is, mert ha a 36. héten abbahagyja a kismama, akkor ki kell ürülnie, tehát a 37. hétig nem lesz hatása. És pont ezért is kell leállni vele, hogy a szülésnél szépen tudjon tágulni a méhszáj...
nem baj. ugy hivjak hogy braxton hicks. en kulfoldon elek es egyaltalan nem szedtem magneziumot es voltak a terhesseg vege fele kemenyedeseim.Azt mondtak ez teljesen normalis a meh "gyakorol" a szulesre. 40+5 hetesen szuletett meg a fiam, pedig mar a 32. hettol voltak kemenyedeseim.
Hát nem is a 32 hét utáni keményedéseket szokás veszélyesnek tartani, hanem ha már valakinek mondjuk a 20. héttõl van, és a méhszáj nyílni kezd. Nekem is ki volt nyílva ujjkúpnyira miatta a méhszájam a 20. héten...magnézium és pihenés...
A kérdező hozzászólása: Túl vagyok a 36.héten, már 4napja nem szedem a magnéziumot.Nincs több keményedésem mint a magnéziumos idõszakban.Egyedül a vádlim görcsölget.Köszi a válaszokat.

Ha a baba a 36. héten születik, mondjuk pont egy hónappal a kiírt előtt akkor már nem lehet baja, ugye?

Legjobb válasz: Én anno pont 36 hétre születtem 3005 grammal. Semmi bajom nem volt, s azóta is egészsléges vagyok. De úgy tudom, hivatalosan az a baba még koraszülöttnek számít, aki a 37. hét betöltése elõtt születik. De talán a súly koorigálja. 2500 gr-tól számít érettnek a pici.

Én anno pont 36 hétre születtem 3005 grammal. Semmi bajom nem volt, s azóta is egészsléges vagyok. De úgy tudom, hivatalosan az a baba még koraszülöttnek számít, aki a 37. hét betöltése elõtt születik. De talán a súly koorigálja. 2500 gr-tól számít érettnek a pici.
Az én kisfiam a 36. héten született. Elfolyt a magzatvíz, és mivel farfekvéses volt, megcsászároztak. 2300 gramm volt, de semmi baja. A kórházból is 4 nap után hazajöhettünk, mint az idõre született babák.
Ma kérdeztem rá a dokinál. 34-35 héten már nem igazán lehet baj- bár inkáb úgy fogalmazott: 1, 5 kg után.
Most olvastam: ha betöltött 35 hét után születik a baba, 99%, hogy semmi baja nem lesz(de a súlya 2, 5 kg körül kell, hogy legyen!). Érett a tüdeje, megvannak a kis zsírpárnái, életképes.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!