Találatok a következő kifejezésre: 36. hetet baj, ha keményedik (2 db)

Miért baj, ha valaki keményedik? És a 36. hét után, ha már nem szedi a magnéziumot, és keményedik, az miért nem baj? Egyáltalán mitől van a keményedés, mit okoz?

Legjobb válasz: Azt mondjak kora szuleshez vezet. En sem szedtem mar magneziumot es szinte a 34. Hettol kemenyedtem. Engem is riogatott a vedono a koraszulessel, de tulhordtam a babam egy hettel. Volt hogy 5 percesek voltak a kemenyedesek a 36. heten.

Azt mondjak kora szuleshez vezet. En sem szedtem mar magneziumot es szinte a 34. Hettol kemenyedtem. Engem is riogatott a vedono a koraszulessel, de tulhordtam a babam egy hettel. Volt hogy 5 percesek voltak a kemenyedesek a 36. heten.
Azért nem jó a keményedés, mert kinyílhat, vagy elkezdhet nyílni a méhszáj és ezért vezethet koraszüléshez. Nekem a 20. héttõl volt ilyen gondom, de a magnézium és a sok pihenés segített, a 39+6 héten szültem :) A 36. hét után éppen ezért nem gond, ha van keményedés, ami egyrészt természetes, mert a szervezet edz a szülésre, másrészt ha elkezd nyílni sem történik semmi gond, mivel akkor már teljesen életképes a baba, és valószínûleg nem lesz koraszülött emiatt, már csak azért is, mert ha a 36. héten abbahagyja a kismama, akkor ki kell ürülnie, tehát a 37. hétig nem lesz hatása. És pont ezért is kell leállni vele, hogy a szülésnél szépen tudjon tágulni a méhszáj...
nem baj. ugy hivjak hogy braxton hicks. en kulfoldon elek es egyaltalan nem szedtem magneziumot es voltak a terhesseg vege fele kemenyedeseim.Azt mondtak ez teljesen normalis a meh "gyakorol" a szulesre. 40+5 hetesen szuletett meg a fiam, pedig mar a 32. hettol voltak kemenyedeseim.
Hát nem is a 32 hét utáni keményedéseket szokás veszélyesnek tartani, hanem ha már valakinek mondjuk a 20. héttõl van, és a méhszáj nyílni kezd. Nekem is ki volt nyílva ujjkúpnyira miatta a méhszájam a 20. héten...magnézium és pihenés...
A kérdező hozzászólása: Túl vagyok a 36.héten, már 4napja nem szedem a magnéziumot.Nincs több keményedésem mint a magnéziumos idõszakban.Egyedül a vádlim görcsölget.Köszi a válaszokat.

36. hetet betöltve baj, ha keményedik a hasam (egy órán belül kb.10)?

Kedden megyek a dokimhoz (nem kés??). Ma éreztem, hogy gyakrabban keményedik a hasam. Ülök a gép el?tt és már egy órán belül kb.10-szer. Nem görcsöl, csak bekeményedik és olyan mint ha köveket cipelnék.

Legjobb válasz: NST-re is holnap után megyek.

A kérdező hozzászólása: NST-re is holnap után megyek.
36. hét után már nem gond.Nekem 34 hetesen voltak 5 perces fájásaim, de elmúlott egy idõ után.Ezek valószínû csak jóslók.HFürödj meg egy kád vízben és feküdj le.Ha csak jósló, akkor elmúlik.Ha mégsem, akkor sincs már túl korán a szüléshez.Persze 1-2 hetet még maradhatna, de ha nem hát már az sem gond.Üdv:egy 41 hetet átlépett kismama
valószínüleg ahogy ülsz a gép elött, a babódnak nincs annyi helye... én 10 percet bírtam a gép elött utánna mentem az ágyik´ba :)
Egy órán belül 10 méhösszehúzódás az sok egy kicsit. Bár nekem is volt sok már amikor ilyen idõs terhes voltam, nekem azt mondta a dokim, hogy feküdjek többet és pihenjek. Szedsz még vitaminokat?
Szia! Nem akarom rád hozni a frászt de inkább beszélj a dokival nehogy baj legyen.
A kérdező hozzászólása: Vitamint kalcium-magnézium port oldok fel vízben, azt iszom napi 1-2x. Plusz Elevitet heti hármat, többet nem merek, hogy meg is tudjam szülni a drágámat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!