Találatok a következő kifejezésre: 36. hetet baj, ha (14 db)

Miért baj, ha valaki keményedik? És a 36. hét után, ha már nem szedi a magnéziumot, és keményedik, az miért nem baj? Egyáltalán mitől van a keményedés, mit okoz?

Legjobb válasz: Azt mondjak kora szuleshez vezet. En sem szedtem mar magneziumot es szinte a 34. Hettol kemenyedtem. Engem is riogatott a vedono a koraszulessel, de tulhordtam a babam egy hettel. Volt hogy 5 percesek voltak a kemenyedesek a 36. heten.

Azt mondjak kora szuleshez vezet. En sem szedtem mar magneziumot es szinte a 34. Hettol kemenyedtem. Engem is riogatott a vedono a koraszulessel, de tulhordtam a babam egy hettel. Volt hogy 5 percesek voltak a kemenyedesek a 36. heten.
Azért nem jó a keményedés, mert kinyílhat, vagy elkezdhet nyílni a méhszáj és ezért vezethet koraszüléshez. Nekem a 20. héttõl volt ilyen gondom, de a magnézium és a sok pihenés segített, a 39+6 héten szültem :) A 36. hét után éppen ezért nem gond, ha van keményedés, ami egyrészt természetes, mert a szervezet edz a szülésre, másrészt ha elkezd nyílni sem történik semmi gond, mivel akkor már teljesen életképes a baba, és valószínûleg nem lesz koraszülött emiatt, már csak azért is, mert ha a 36. héten abbahagyja a kismama, akkor ki kell ürülnie, tehát a 37. hétig nem lesz hatása. És pont ezért is kell leállni vele, hogy a szülésnél szépen tudjon tágulni a méhszáj...
nem baj. ugy hivjak hogy braxton hicks. en kulfoldon elek es egyaltalan nem szedtem magneziumot es voltak a terhesseg vege fele kemenyedeseim.Azt mondtak ez teljesen normalis a meh "gyakorol" a szulesre. 40+5 hetesen szuletett meg a fiam, pedig mar a 32. hettol voltak kemenyedeseim.
Hát nem is a 32 hét utáni keményedéseket szokás veszélyesnek tartani, hanem ha már valakinek mondjuk a 20. héttõl van, és a méhszáj nyílni kezd. Nekem is ki volt nyílva ujjkúpnyira miatta a méhszájam a 20. héten...magnézium és pihenés...
A kérdező hozzászólása: Túl vagyok a 36.héten, már 4napja nem szedem a magnéziumot.Nincs több keményedésem mint a magnéziumos idõszakban.Egyedül a vádlim görcsölget.Köszi a válaszokat.

A magnéziumot a 36. hétig kell szedni? Ha 35. héten abbahagyom az már nem gond ugye? 34+3hetes kismama vagyok, napi 1-2magnéziumot szedek. Van még 8szem itthol. Utána már nem baj, ha nem veszek?

Legjobb válasz: Nem baj. Én sem vennék. Nincs akkor sem gáz, ha a 36. héten szülsz. Amúgy a fájásokat a magnézium nem nyomja el. Ha meg akar indulni a szülés, meg fog, akkor is, ha tolod ezerrel a Mg-ot.

Nem baj. Én sem vennék. Nincs akkor sem gáz, ha a 36. héten szülsz. Amúgy a fájásokat a magnézium nem nyomja el. Ha meg akar indulni a szülés, meg fog, akkor is, ha tolod ezerrel a Mg-ot.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Ez a napi 1-2sem hiszem, hogy sokat jelent, ezért is gondoltam, hogy nem gond ha utána már nem veszek.

36. hét után nem javasolják a magnézium szedését, de ha terhesvitamint szedek, és abban van, akkor az is baj?

Bár a külön magnézium készítmények általában 250 mg-osak, az elevitben 100 mg, a gravidában 125 mg magnézium van.

Legjobb válasz: "Utolsó hónapban én már egyáltalán nem szedtem semmit, hogy könnyebben táguljak." Kiegészítem még annyival elõzõ válaszomat, hogy az a Mg mennyiség, ami a terhesvitaminban van elég ahhoz, hogy nehezebben táguljon az anyuka vajúdás alatt. Nekem doki mondta, hogy ha abbahagyom a 35. hét körül, akkor már talán a vajúdás kezdetén is kicsit ki leszek tágulva. Igaza lett, a 35. héten hagytam abba mindent, addig 1100 volt a méhszájértékem, a 36. hétre már 2 ujjnyi volt, a 37. héten 4 ujjnyival, szinte teljesen kitágulva mentem CTG-re, ami után nem is engedtek haza, néhány percen belül elfolyt a vizem, 2 óra vajúdás, fél óra kitolás, majd megszületett a lányom. Az orvosom mai napig állítja, hogy a magnézium elhagyása miatt tágultam ilyen könnyen az utolsó napokban.

"Utolsó hónapban én már egyáltalán nem szedtem semmit, hogy könnyebben táguljak." Kiegészítem még annyival elõzõ válaszomat, hogy az a Mg mennyiség, ami a terhesvitaminban van elég ahhoz, hogy nehezebben táguljon az anyuka vajúdás alatt. Nekem doki mondta, hogy ha abbahagyom a 35. hét körül, akkor már talán a vajúdás kezdetén is kicsit ki leszek tágulva. Igaza lett, a 35. héten hagytam abba mindent, addig 1100 volt a méhszájértékem, a 36. hétre már 2 ujjnyi volt, a 37. héten 4 ujjnyival, szinte teljesen kitágulva mentem CTG-re, ami után nem is engedtek haza, néhány percen belül elfolyt a vizem, 2 óra vajúdás, fél óra kitolás, majd megszületett a lányom. Az orvosom mai napig állítja, hogy a magnézium elhagyása miatt tágultam ilyen könnyen az utolsó napokban.
Én Gravidát szedtem végig a 40. hét alatt, meg még utána is 1 évig (tovább is szoptattam). Magnéziumot nem szedtem a 36. hét után, viszont vettem málnalevél teát. 5 nap alatt kitágultam bõ 2 ujjnyira, akkor indították a szülést 40+5 naposan, 4 óra alatt meg is született a babám. Mellesleg én nem szeretnék 37 hetesen szülni... :) A vitaminról mindenkinek megvan a maga meggyõzõdése, én is úgy voltam nyugodtabb, hogy szedtem végig. Olyat még nem hallottam, hogy a terhesvitamin magnéziumtartalma miatt ne lehetne szedni az utolsó hetekben, de nem állítom, hogy így is van. Most második babámmal vagyok 36 hetes terhes és még szedem a Gravidát, bár most eleve már a kezdetektõl nem olyan alaposan mint az elsõ gyerekkel, akkor szinte percre pontosan vettem be minden nap, most meg volt, hogy hetekig nem, mert elfogyott és elfelejtettem venni, vagy ha volt itthon, akkor bevenni... :S Nagyobb baba van kilátásban mint elõször, pedig õ is 4 kg volt.
Szia! Én az elsõ pár hónapban elevitet szedtem, utána mást is, az utolsó 3-4 hónapban meg Ladeevitet. Van benne kevés magnézium, így az utolsó pár hétben csak heti 2-3-szor szedtem. Amúgy az butaság, hogy az elevittõl óriásbébik születnek, én is szedtem, igaz, hogy nem végig, és 3230 grammal és 52 cm-el született a kislányom.
Én szedtem végig, sõt még utána is szoptatás alatt, amíg el nem fogyott. A 7. hónaptól mondjuk csak 2 naponta vettem be 1-et.
Utolsó hónapban én már egyáltalán nem szedtem semmit, hogy könnyebben táguljak. Terhesvitamint nem akartam, mert volt gyümölcs, zöldség körülöttem dögivel, nem akartam vitamintúladagolást (olyan káros, mint a túl kevés vitamin). Ráadásul néhány vitamin (pl. Elevit) óriásmagzatot eredményezhet.
A kérdező hozzászólása: Ebben az óriásmagzat dologban én nem hiszek, de most nem ez a kérdés. Most kizárólag a magnézium miatt kérdezek, mert egyébként meg szeretnék multivitamint szedni. Köszi a válaszodat.
A kérdező hozzászólása: Én sem szeretnék a 37.héten szülni. Két gyereket szültem már, mindkettõnél végig zárt volt a méhszájam (és szerintem ez így egészséges), a vajúdás alatt tágultam ki, mindkétszer nagyon gyorsan. Csak a két elõzõ babánál nem szedtem elevitet az utolsó hónapban, de most szeretnék a vastartalom és a kalciumtartalom miatt.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Írjatok még, hogy ti szedtetek-e az utolsó hónapban elevitet (vagy valamilyen magzatvédõt)! Kérlek, ne pontozzátok le a válaszokat, nekem mind hasznos!
Én heti 2 gravidát szedtem az utolsó hónapban is, és nekem a magne b6-ot is javasolta a doki, azt is szedtem. Nekem egyedül a védõnõ mondta, hogy már ne szedjem, mert akkor majd hogy érzem a fájásokat... Azokat mondjuk 6 marék mellett is éreztem volna ;))


Az baj lenne ha megszülnék 36 hétre?

Legjobb válasz: miért lenne baj?én 32 hétre szültem,és kutya bajunk sem lett-pár nappal tovább vagyunk a kh-ban ennyi az egész

miért lenne baj?én 32 hétre szültem, és kutya bajunk sem lett-pár nappal tovább vagyunk a kh-ban ennyi az egész
Nem a 35-ik héttöl nincs már semmi gond. ezt épp egyik nap a gyerekorvos sógorom mondta nekem. addigra már mindennek ki kell fejlödve lennie.
Szia. Én is pénteken töltöm a 36 hetet, de már nagyon várjuk.Az eszemmel szeretném minél tovább húzni, de amúgy nem bánnám ha már lassan megszületne.Kicsit lelkifurdalásom is van emiatt, hogy siettetném szegényt. De már kint szeretném tudni, és itt vigyázni rá, mostanában annyi rosszat hallani, szüléssel kapcsolatban, meg a babával kapcsolatban is. Várjuk már nagyon a fiunkat. Ki is vagyok nyílva egy újjnyira, tehát sanszos hogy elõbb lesz. Miért kérdezted?Te is úgy állsz?
már nem, de azért beszéld meg a Picurral, bírjon ki legalább 1 hetet. (37 hétre született a fiam)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat
A kérdező hozzászólása: igen én is igy állok és paráztam egy kicsit ha megszülnék bej let volna.de még várjon a babóca.

Baj, ha a terhesség alatt 1-2 fokot ingadozik a hő? Az 5. hétben vagyok. Eddgi a hőm 36, 9 volt, mióta pozitívat teszteltem, ma viszon csak 36, 8.

Legjobb válasz: Szerintem ilyenkor már ne mérd a hõdet, csak feleslegesen stresszeled magad! Légy boldog hogy kismama vagy és felejtsd el a hõmérõt! :) Gratulálok!!! 22 hetes kismama

Szerintem ilyenkor már ne mérd a hõdet, csak feleslegesen stresszeled magad! Légy boldog hogy kismama vagy és felejtsd el a hõmérõt! :) Gratulálok!!! 22 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Akkor nem baj. Megnyugodtam és eldugom a hõmérõt :) Köszönöm, neked is boldog babavárást!

Az nagy baj, ha a 36 heti orvosi vizsgálatokra (NST, ultrahang) csak a következő héten tudok elmenni?

A véd?n? még nem adta oda a papírokat amivel el kell mennem a háziorvoshoz lepecsételtetni, majd vérvételre. Csak a 36 héten adja oda. Akkor mésnap elmegyünk vérvételre, de nem hiszem, hogy az eredmény azon a héten kész lesz. Meg így az eredménnyel kell visszamennem a dokihoz, ahova legalább 3 nappal korábban be kell jelentkeznünk.

Legjobb válasz: NST fontos, menj el a vérvétel eredmény nélkül, majd a következõ héten megkapja a leletet.

NST fontos, menj el a vérvétel eredmény nélkül, majd a következõ héten megkapja a leletet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
Nekem lényegében az össze kötelezõ vizsgálattal csúszás volt az eredmények-doki-védõnõ miatt.Nem lett semmi baj, egészséges 4 hónapos kisfiú anyukája vagyok. :) Szerintem nem kell ezt olyan komolyan venni.Lehet lepontoztok, de akár 1-1, 5 csúszás beleférhet.Nekem az orvosom mondta ezt (fogadott volt). Sõt, még most is így van, mert pl. a 6 hetes csípõficam vizsgálatot nekünk 2, 5 hónaposan!!!! csinálták, mert csak úgy kaptunk idõpontot.
Elsõ vagyok. uh-t még csak-csak csúsztatnék, de NST-t nem. 4 hós kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Az NST-re és ultrahanga elmegyek, majd utólag ha meglesz a vérvétel eredménye majd viszem a dokinak.

Betöltött 36. hét után hogy hagytátok abba a magnéziumot? Azonnal v fokozatosan? Én napi 3*2 Magnesii Citrici-t szedek. Ha egyik pillanatról a másikra abbahagyom, nem lesz baj belőle?

Legjobb válasz: szia! Ha jól emlékszem, igen akkor hagytam abbam és egyszerre. De én Magne B6-ot szedtem, semmi panaszt nem okozott a hirtelen elhagyása! Élvezd ki babásan ezt a pár hetet:) Könnyû szülést, jó egészséget!

szia! Ha jól emlékszem, igen akkor hagytam abbam és egyszerre. De én Magne B6-ot szedtem, semmi panaszt nem okozott a hirtelen elhagyása! Élvezd ki babásan ezt a pár hetet:) Könnyû szülést, jó egészséget!
Szia! Én is 36-ik hétnél hagytam abba. Én is 3x2 szedtem, de semmi gond nem volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:) ) Élvezem minden pillanatát, gyönyörû ez az állapot:) Nagyon boldog leszek ha már majd a kezemben tarthatom, de h õszinte legyek, cefetûl fog hiányozni, h nem lesz bent a pociban.Annyira imádom mikor mozog, sokszor írtó fájdalommal jár, de azt is szeretem:) Jó egészséget Nektek!

Szerintetek nagy baj, ha 36 hetembe lépve nincs semmi étvágyam?

Talán ha egy nap egyszer megéhezem azt is inkább estefelé.Magamba gyömöszölöm reggel a joghurtot,iszok tejet,de ezzel elvagyok szinte estig.Tegnap a gondozóban mértek súlyt,fogytam 30 dekát.

Legjobb válasz: nincs semmi baj.

nincs semmi baj.
A kérdező hozzászólása: Köszi:) Kicsit bõvebben?:) ) Vagy ez természetes így a terhesség végén? Mindíg farkasétvágyam volt, a többi gyerkõccel, ezért furi.
Szia, én az utolsó három hétben fogytam két kilót, azt mondta a doki nem baj, úgy is kövér vagyok:) ) én persze szétaggódtam a fejemet, de nem volt gond.

Ha a babám a 36. hét előtt születik, de 2500g feletti súllyal, akkor is koraszülöttnek számít? Ha nincs semmi baj, a kórházból hazaengednek pár nap után?

Legjobb válasz: Igen akkor is annak számít a kora miatt. Helyfüggõ hogy mennyit kell bent tölteni a debreceni klinikán koraszülött babával 14 napot kell bent lenni pl.

Igen akkor is annak számít a kora miatt. Helyfüggõ hogy mennyit kell bent tölteni a debreceni klinikán koraszülött babával 14 napot kell bent lenni pl.
Én úgy tudom (szegedi régió) ha betöltött 35.hét után születik és 2500g felett van(+ komplikáció mentes szülés, nem kell neki oxigén)akkor nem keze
bocsi folytatom: akkor nem tekintenek rá korababaként. De szerintem ez régiónként eltérhet.
Én Miskolcon szültem. Szobatársam kislánya a 35. hétre született 2900 gramm volt, komplikáció mentes szülés volt és a baba is egészséges, 3 napot töltöttek bent.
Bp, nem egész 36 hétre szült a barátnõm 2700 gr-os babát, nem volt korababa, 3 nap után hazamentek a kórházból. 35 hét pár napos volt, nem emlékszem.
Tatabányán 36+2-re született a fiam, császárral, 2760 g-mal. Nem számított korababának, 5. nap hazaengedtek minket.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Mennyire baj, ha nem csináltatom meg a 36. heti vércukorterheléses vérvételt?

36. hétben járok.Orvos egy óra gyaloglásra van innen és 5 percet nem tudok egyhuzamban sétálni,mert úgy bekeményedek,hogy a járás sem megy. Sajnos elromlott az autónk,így a párom nem tud elvinni sehova.Csütörtökre talán kész lesz az autó,így mivel nekem nincs jogsim a párom visz NST-re.De aznap nem tudok elmenni n?dokihoz,mert nincs.Párom meg nem tud még egy napot kivenni ezen a héten,hogy elvigyen vérvételre. Így is sok szabit fog még kivenni,hisz ? lesz a szülés utáni napokban a 20 hónapos lányunkkal itthon. Nagyon fontos ez a vizsgálat még egyszer? Lányomnál anno nem volt 2x ilyen vérvételem.

Legjobb válasz: Hány éves vagy? Lehet, hogy a korod miatt kell most kétszer. De szerintem elég lesz akkor is, ha kész a kocsi. Faluban vagy, azért nem jöhet szóba taxi? De ott meg nem igaz, hogy egy kedves szomszéd nem tud elvinni? :(

Hány éves vagy? Lehet, hogy a korod miatt kell most kétszer. De szerintem elég lesz akkor is, ha kész a kocsi. Faluban vagy, azért nem jöhet szóba taxi? De ott meg nem igaz, hogy egy kedves szomszéd nem tud elvinni? :(
A kérdező hozzászólása: A doki nem mondta, de a védõnõ viszont igen, hogy van a 36. héten is. Hát mindegy.Lesz, ahogy lesz.Ha nem jutok el, akkor nincs mit tenni.Viszont emiatt nem indulok el gyalog. Én sem értem ezt a 2 terhelésest, hisz anno csak a 28. héten volt.Fel sem merült még egy.változnak itt a dolgok 2 év alatt is.
Én 28 hetes kismama vagyok, 30 éves. Az én nõdokim mindenkinél néz terhelést a 36.héten is, ami nem baj szerintem.
Nem értem miért kell 2-szer cukorterhelést csinálni ha jó volt a cukrod.Nálunk csak egyszer csinálnak.
Nalunk itt angliaban egyeltalan nincs terheleses cukorvizsgalat, max veszelyeztett terhesseg eseten. en 34 vagyok, 3 honapja szultem az elso babam (szoval nem vagyok mar olyan fiatal). Itt mondjuk eleg 'lazak' nogyogyasz sem vizsgal meg a 9 honap alatt ha minden OK, meg uh is csak 2x van, megis egeszseges babak szuletnek.
Szuper! Akkor apósod cukormérõjével megnézitek. Reggeli után 1 órával 7 alatt kell lennie, 2 órával pedig 4-6 közöttinek.
Így, hogy 23 vagy és nem volt soha baj a cukroddal, akkor nem is értem miért kellene 2-szer terheléses cukrot nézi. Én tavaly 30 évesen voltam terhes és csak egyszer csináltak nekem ilyen tesztet. Azt hiszem pont ezt a 36. hetit. De így tényleg ne aggódj ezen! Inkább ne legyen, mint nekiindulj a melegben egyedül.
A kérdező hozzászólása: Hûû tényleg. Bár nincs itthon apósom, de a 7végére hazajön, így megkérem, hogy néha mérje meg a vércukromat, hisz õ cukorbeteg és van mérõje.Ezt el is felejtettem. Bár a cukrommal szerencsémre sose volt baj.És az utolsó terheléses is kitûnõ volt. Na majd meglátjuk. A háziorvos téma még bonyolultabb, így kilõve. Köszi a válaszokat.Remélem, ha kimarad sem lesz probléma, de valahogy megoldjuk. :)
Én bizony megbeszélném a védõnõvel, hogy a terhelés helyett egy jó alapos reggeli után nézze meg mérõvel a cukromat. Szerintem többre mész vele, mint a terheléssel. Nekem van itthon cukormérõm, mert anya cukros és nekem is mérni kell a cukromat terhesség alatt. Olyan mérõm van, ami átszámítja az értékeket a vénás vérvételbõl nyertre. Ha keményedsz, nem tesz jót a sétálás. Más megoldás kell. Esetleg házidoki menjen ki házhoz, ha neki van mérõje. Max kicsit honoráljátok anyagilag.
A kérdező hozzászólása: Városban lakok, de olyan helyen ahol föld út van és nem jár erre semmi, így egy óra oda..Sajnos a kedves szomszédom, aki elvinne, most nincs itthon, mert külföldön van apósommal. Patt helyzet, mert amúgy szeretek sétálni, de keményedéssel és melegben nem indulnék el. 23 éves vagyok, így nem hiszem hogy nagyon indokolt lenne, bár nem értek hozzá.Na, de ha holnap jön a védõnõ tõle is megkérdezem. Csak sajnos annyi mindent el kéne intézni most egyszerre és most nem jó az autó... ezidáig minden leletem vizsgálatom tökéletes volt (kopp-kopp-kopp), így ezért érdeklõdõm.
Nekem nem kért a doki 36. héten, pedig állítólag szoktak.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!